Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 416

Mahtavia nuo puhelinmyyjät.
Sekalaisia, osa 416

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 74 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Ylläpitäjä 16.1.2020 0:31
      Tulos: +823 (917 ääntä)
      Niin aivan Joni, ihan varmasti meni sanasta sanaan juuri noin.

      Lainaa

    2. Tulos: +593 (635 ääntä)
      Asioita joita ei koskaan tapahtunut

      Lainaa

    3. King Arthur 16.1.2020 0:48
      Tulos: +528 (554 ääntä)
      Muistan kun aikanaan olin töissä puhelinmyyjänä, ja yksi asiakas sanoi että jos haluan paremman duunin, kannattaa ilmaantua Paikkaan X ajankohtana Y kuuntelemaan luentoa. Olin epäätoivoinen ja nuori, ja asia jäi vaivaamaan niin paljon että lopulta menin paikalle. En ehtinyt istua kuin vartin kunnes valkeni että syy siihen miksi luennoitsija vauhkosi eduista sen sijaan että olisi kuvaillut työtä johtui siitä että kyseessä oli jonkin sortin pyramidihuijaus. Puhelinmyynnin uhri - 1 Minä - 0

      Lainaa

    4. Tulos: +460 (494 ääntä)
      Go Joni! Rohkeaa ja ansiokasta toimintaa kyykyttää puhelinmyyjää jollainen itsekin on ilmeisesti siis ollut. Bisnesmallihan ei ole ärsyttävä vaan se lapusta mallipuhetta lukeva duunari, vai miten se nyt oli.

      Lainaa

    5. Tulos: -146 (240 ääntä)
      rNd: Go Joni! Rohkeaa ja ansiokasta toimintaa kyykyttää puhelinmyyjää jollainen itsekin on ilmeisesti siis ollut. Bisnesmallihan ei ole ärsyttävä vaan se lapusta mallipuhetta lukeva duunari, vai miten se nyt oli.
      No kärjistäen niin juuri noinhan se menee. Tosin bisnesmallikin on ärsyttävä. Senkin työn tekeminen on ihan vapaaehtoista joten itse koen että myös "langan" toisessa päässä oleva ajaa firmansa asiaa soittaessaan minulle. Koska ihmiset myös ostavat tuotteita sieltä (mitä en pysty ymmärtämään) sekä menevät töihin noihin paikkoihin niin toiminta on kannattavaa. Ongelmaan olisi kaksikin yksinkertaista ratkaisua... kukaan ei ostaisi mitään tai sitten kukaan ei menisi sinne töihin. Eli jokainen joka sieltä soittaa tukee puhelinmyynnin jatkumoa.

      Lainaa

    6. Tulos: +322 (362 ääntä)
      Puhelinmyynnin pitäisi olla laitonta. Siitä ei ole mitään hyötyä, ja haittaa on monelle.

      Lainaa

    7. Tulos: +196 (250 ääntä)
      Eka on aika liikkis. Lienee pariskunnan inside pila, joskus toinen sanonut Marx kun pitänyt sanoa Barks.

      Lainaa

    8. King Arthur 16.1.2020 2:43
      Tulos: +309 (349 ääntä)
      Pluri: No kärjistäen niin juuri noinhan se menee. Tosin bisnesmallikin on ärsyttävä. Senkin työn tekeminen on ihan vapaaehtoista joten itse koen että myös “langan” toisessa päässä oleva ajaa firmansa asiaa soittaessaan minulle. Koska ihmiset myös ostavat tuotteita sieltä (mitä en pysty ymmärtämään) sekä menevät töihin noihin [...]
      Harva tulee ajatelleeksi mitä "vapaaehtoisuus" lopulta tarkoittaa. Kuvitellaanpa että vaikkapa Sanna on kotoisin väkivaltaisesta kodista, jolle kukaan viranomainen ei ole tehnyt yhtään mitään asian korjaamiseksi. Sitten Sanna on sen ikäinen että voisi mennä töihin ja tekee sen välittömästi, mutta pätevyyksien vähäisyyden vuoksi häntä ei huolita kuin hämärään puhelinmyyntilafkaan kylmäsoittelemaan ihmisille provikkapalkalla. Siitä huolimatta että jopa rikollinen toiminta olisi rahallisesti kannattavampaa ja ehkä vähemmän paskasateen takana, hän noudattaa hänet pettäneen yhteiskunnan lakeja päästäkseen omilleen. Onko silloin ainoa vaihtoehto vapaaehtoisuutta? Itse olen tavannut aikanani melkoisia oman elämänsä sankareita mitä paskimmissa hanttihommissa. Helppoa syljeskellä päälle, ja monet niin mielellään tekevätkin.

      Lainaa

    9. Tulos: +234 (288 ääntä)
      Enpä olekaan aiemmin tullut ajatelleeksi että Carl Barks ja Karl Marx ovat foneettisesti noin lähellä toisiaan. Siitä jollekin räppärille tai runoilijalle oiva riimipari.
      Sanna: Eka on aika liikkis. Lienee pariskunnan inside pila, joskus toinen sanonut Marx kun pitänyt sanoa Barks.
      Valitettavasti en usko kyseessä olleen pila. Hölmöjä ihmisiä riittää. Kaverini selitti aikoinaan Aliaksessa kalvosinnappia niin, että selitti ensin kalvon ja sitten sinapin, koska luuli että se oli kalvosinappi. Arvasin kyllä sanan silti oikein :D

      Lainaa

    10. Tulos: +102 (106 ääntä)
      King Arthur: Muistan kun aikanaan olin töissä puhelinmyyjänä, ja yksi asiakas sanoi että jos haluan paremman duunin, kannattaa ilmaantua Paikkaan X ajankohtana Y kuuntelemaan luentoa. Olin epäätoivoinen ja nuori, ja asia jäi vaivaamaan niin paljon että lopulta menin paikalle. En ehtinyt istua kuin vartin kunnes valkeni että syy [...]
      Mulle kävi nuorena tismalleen samalla lailla, paitsi että en ollut töissä puhelinmyyjänä vaan yritin saada töitä. Lähetin siis työhakemuksen kahvilan myyjäksi ja sain kutsun "haastatteluun". Sen verran järkeä onneksi oli, että pyramidikaavioon en lähtenyt mukaan. Taisin myöskin avata sanaisen arkkuni tämän herran markkinointikeinoista.

      Lainaa

    11. Tulos: +222 (226 ääntä)
      On meilläkin päin sattunut kerran synkronoitu aivopieru Aliaksen aikana: "Kiinan pääkaupunki" "Tokio!" "Oikein!" Näitä sattuu ja sitten on taas hassuja tarinoita, joita voi jakaa sitten, kun muilla sattuu synkronoituja aivoperuja.

      Lainaa

    12. Tulos: +66 (76 ääntä)
      Colour: Puhelinmyynnin pitäisi olla laitonta. Siitä ei ole mitään hyötyä, ja haittaa on monelle.
      Siitä on ollut ainakin kaksi kansalaisaloitetta eikä ne ole saaneet kannatusta. Kaikista paskinta on, että hyvin harva puhelinmyyjä toimii lain mukaan. On robottisoittajaa, ei voi poistaa itseään listoilta, jne.

      Lainaa

    13. Miniremkki 16.1.2020 6:13
      Tulos: +202 (224 ääntä)
      En ymmärrä puhelimyyjien kyykyttämistä. Itse vastaan: Kiitos ei, mulla ei ole rahaa mihinkään ylimääräseen, ja puhelu päättyy. Ei ole suuri vaiva mulle enkä koe, että mun pitäs jotain jäätävää läppää päästä heittämään ihmiselle, joka tekee työtään. Kuinkahan moni tekee muuten samaa feissareille?

      Lainaa

    14. Tulos: -23 (59 ääntä)
      Joni hei, itsekin puhelinmyynnissä työskenneenä en ole koskaan kuullutkaan tollasesta lapusta. Voisko riippua kuitenkin siitä missä on töissä?

      Lainaa

    15. Tulos: +168 (176 ääntä)
      Välillä noi Alias-selitykset on aika hauskoja! Sukulaislapsi kerran selitti jotain paikasta jossa pikkusisko asuu ja mainittu sisko arvasi oikein eli vastaus oli vessanpönttö. :D

      Lainaa

    16. Tulos: +134 (162 ääntä)
      Eiköhän se Joni oikeasti mennyt näin: Puhelinmyyjä: Mulla olis tarjota sulle Seiska... Joni: Mää sää mää säää säääää mää määä sää määäää. Puhelinmyyjä: Hyvää päivänjatkoa.

      Lainaa

    17. Isä neljän, joka olet töissä 16.1.2020 7:11
      Tulos: +128 (136 ääntä)
      Vadelma: Joni hei, itsekin puhelinmyynnissä työskenneenä en ole koskaan kuulIutkaan tollasesta lapusta. Voisko riippua kuitenkin siitä missä on töissä?
      Riippuu. Puhelinmyyntiyhtiöitä on erittäin moneen junaan, ja siellä on suhteellisen(ei täysin) rehellisiäkin toimijoita, vaikka valtaosa näyttääkin aluksi hämäriltä ja tutustumisen jälkeen täysin pimeiltä. Työntekijöitä on kuitenkin turhaa kiusata, koska valtaosa, kuten minä nuorena, on oikeasti hakemassa niitä taskurahoja, kunnes tajuaa ettei niitäkään ole tulossa vaikka papereissa lukisi mitä. Lisäksi työvoiman vaihtuvuus on alalla suurta, koska ihmisillä ei onneksi omatunto kestä työtä.

      Lainaa

    18. Tulos: -101 (129 ääntä)
      King Arthur: Harva tulee ajatelleeksi mitä “vapaaehtoisuus” lopulta tarkoittaa. Kuvitellaanpa että vaikkapa Sanna on kotoisin väkivaltaisesta kodista, jolle kukaan viranomainen ei ole tehnyt yhtään mitään asian korjaamiseksi. Sitten Sanna on sen ikäinen että voisi mennä töihin ja tekee sen välittömästi, mutta pätevyyksien [...]
      Töitä on paljon muitakin kuin puhelinmyyjän hommat. Tunnen vain yhden, joka on tehnyt puhelinmyyjän hommia, ja hän teki niitä siksi, että tykkäsi niistä enemmän kuin muista hommista. Toinen kaveri oli mäkkärissä töissä, kolmas MLL:n lastenhoitajana, neljäs kouluavustajan sijaisena, viides antoi tukiopetusta matematiikassa. Eipä näihin mitään pätevyyksiä tarvita.

      Lainaa

    19. Tulos: +34 (60 ääntä)
      Joni on idiootti.

      Lainaa

    20. Tulos: +118 (126 ääntä)
      Dumle ja Fazer, nuo oikeaa suomea olevat tuotteet

      Lainaa

    21. Tulos: +101 (111 ääntä)
      Kyllä Aliaksessa tulee käytettyä miehen kanssa nimenomaan niitä sisäpiirin läppiä, se on aika tehokas tapa. Miäkin aattelin, että tuossa Marxin tapauksessa on semmoinen juttu kyseessä.

      Lainaa

    22. Tulos: +181 (187 ääntä)
      Nimesi: Töitä on paljon muitakin kuin puhelinmyyjän hommat. Tunnen vain yhden, joka on tehnyt puhelinmyyjän hommia, ja hän teki niitä siksi, että tykkäsi niistä enemmän kuin muista hommista. Toinen kaveri oli mäkkärissä töissä, kolmas MLL:n lastenhoitajana, neljäs kouluavustajan sijaisena, viides antoi tukiopetusta matematiikassa. Eipä näihin mitään pätevyyksiä tarvita.
      On joo muitakin töitä, mutta onko sillä mitään väliä, jos et niitä saa? Uskomatonta miten vaikea ihmisten on ymmärtää, että töihin ei noin vain mennä. Sä voit hakemalla hakea vaikka mihin, mutta se ainut työtarjous voi tulla puhelinmyynnistä. Jos sieltäkään.

      Lainaa

    23. Tulos: +84 (90 ääntä)
      Joni on bad ass. Ja ilmeisesti vailla fiksumpaa tekemistä kun on aikaa ensin yrittää vääntää verbaalipainia puhelinmyyjän kanssa ja sen päälle kirjoittaa tapahtumista kavereille versio miten se Jonin mielestä olisi pitänyt mennä.

      Lainaa

    24. penisrengas 16.1.2020 9:38
      Tulos: +50 (54 ääntä)
      Ekasta tuli mieleen Uutisvuoto, kun siinä oli se Alias-tehtävä, jossa sanat oli ajankohtaisia aiheita tai vaikka poliitikkoja. Selitettävä asia oli "Eva Biaudet", niin selitys oli "Hitlerin vaimo" :D Jostain syystä ei tullut oikeaa vastausta, sanoi vaan "ohi".

      Lainaa

    25. Miekannostaja 16.1.2020 10:40
      Tulos: +74 (86 ääntä)
      Mä kerran jäin lumoutuneena kuuntelemaan jonkun miehen ihanaa ääntä (EI SAISI OLLA PUHELINMYYJÄ) ja hyväksyin kaiken mitä se kysyi. Samana päivänä oman liittymän mies soitti ja ihmetteli miksi olisin vaihtanut kalliimpaan liittymään. Sanoin ihan totuuden mukaan, että siellä oli niin ihanan kuuloinen mies, että meni aivot sekaisin ja lumouduin vain siihen ääneen. Naureskeli ja vaihdettiin takaisin xD Sen jälkeen olen aina painanut punaista luuria puhelinmyyjille.

      Lainaa

    26. Miekannostaja 16.1.2020 10:41
      Tulos: +11 (33 ääntä)
      Miekannostaja: Mä kerran jäin lumoutuneena kuuntelemaan jonkun miehen ihanaa ääntä (EI SAISI OLLA PUHELINMYYJÄ) ja hyväksyin kaiken mitä se kysyi. Samana päivänä oman liittymän mies soitti ja ihmetteli miksi olisin vaihtanut kalliimpaan liittymään. Sanoin ihan totuuden mukaan, että siellä oli niin ihanan kuuloinen mies, että meni [...]
      Ja en kuullut siis yhtään mitään kuin sen äänen, olisin siis voinut hyväksyä ihan mitä vaan.... Vaarallista. Olisimpa kuuro.

      Lainaa

    27. Tulos: +4 (22 ääntä)
      Väsynyt: Siitä on ollut ainakin kaksi kansalaisaloitetta eikä ne ole saaneet kannatusta. Kaikista paskinta on, että hyvin harva puhelinmyyjä toimii lain mukaan. On robottisoittajaa, ei voi poistaa itseään listoilta, jne.
      Voi ottaa salaisen numeron ja pirauttaa Robinsoniin ilmaisen puhelinmarkkinointikiellon.

      Lainaa

    28. Tulos: +30 (44 ääntä)
      Juu: Dumle ja Fazer, nuo oikeaa suomea olevat tuotteet
      Oikeaa suomea on noin 33% kielemme sanoista. Loput on lainoja idästä ja lännestä.

      Lainaa

    29. Tulos: -28 (28 ääntä)
      Jani. Mene asumaan metsään ja älä tule enää koskaan sieltä pahoittamaan mieltäsi normaali-ihmisten sekaan. Kiitos.

      Lainaa

    30. King Arthur 16.1.2020 11:48
      Tulos: +17 (23 ääntä)
      Vadelma: Joni hei, itsekin puhelinmyynnissä työskenneenä en ole koskaan kuulIutkaan tollasesta lapusta. Voisko riippua kuitenkin siitä missä on töissä?
      Millaiset ohjeistukset teillä sitten oli?

      Lainaa

    31. King Arthur 16.1.2020 11:59
      Tulos: +28 (52 ääntä)
      Nimesi: Töitä on paljon muitakin kuin puhelinmyyjän hommat. Tunnen vain yhden, joka on tehnyt puhelinmyyjän hommia, ja hän teki niitä siksi, että tykkäsi niistä enemmän kuin muista hommista. Toinen kaveri oli mäkkärissä töissä, kolmas MLL:n lastenhoitajana, neljäs kouluavustajan sijaisena, viides antoi tukiopetusta matematiikassa. Eipä näihin mitään pätevyyksiä tarvita.
      Onneksi, öh, olkoon? Syljetkö peräti päälle jos joku kertoo olleensa puhelinmyyjänä vai katsotko vain mulkoillen? Jos olisin pikkumainen, kysyisin kavereittesi syntymävuodet ja taustat työvoimatoimiston nyrkkien kanssa. Onneksesi en ole, ja kissakin vaatii silitystä.

      Lainaa

    32. yli opisto hörhö 16.1.2020 12:27
      Tulos: -4 (50 ääntä)
      Ymmärrän oikein hyvin että puhelinmyyjät vituttavat. Joillekin ei vaan mene perille jos sanot "ei kiitos", jäädään vänkäämään kunnes menee hermot ja toivotat hyvää matkaa bussin alle mistä todennäköisesti jää paska fiilis molemmille osapuolille. Vielä jos isket "luurin korvaan" niin soittavat takaisin "mitenkäs se nyt noin katkesi kesken puhelun, onpa kumma juttu". On tosi helvetin hauskaa saada kymmenen puhelua päivässä pelkiltä puhelinmyyjiltä. Onneksi voit saada suoramarkkinointieston. Oli ihan pakko hankkia se kun aloin olla valmis murhaamaan ihmisiä sen jatkuvan häiriköinnin takia. Toki toisinaan joku soittaa silti, vaikka se kielto onkin voimassa mutta sitten voi vaikka kysyä että mitenkäs kun mulla oli toi esto ja eikös sen pitäisi estää teidän soittelut, ja se puhelu loppuu yleensä siihen paikkaan. Lyhyesti: Jos puhelinmyyjät eivät ajattelisi vain omaa palkkaansa ja sitä että "pakko myydä ihan sama mitä se toinen ihminen sanoo" ja hyväksyisivät sen ensimmäisen "ei kiitos" ja näin säästäisivät molempien aikaa ja hermoja, arvostaisin huomattavasti enemmän heidän ammattiaan. Eikä se tietenkään ole ihmisten vika, en minä henkilökohtaisesti vihaa puhelinmyyjiä ihmisinä.

      Lainaa

    33. Tulos: +30 (42 ääntä)
      Muutaman kerran töissä ollessa puhelinmyyjät soitteli. Mun vastaus oli aina "ei ole varaa ylimääräiseen kun oon työtön". Puhelu loppui yleensä aika äkkiä tän jälkeen. Jostain syystä sermin takana ollut työkaveri tiesi että se oli puhelinmyyjä

      Lainaa

    34. Tulos: -28 (40 ääntä)
      Dumle kuulostaa englantilaisittain idiootilta tms, joten Dumle- torttu kannattaa kääntää "Idiot pastry"

      Lainaa

    35. Tulos: +39 (39 ääntä)
      En tiedä onko totta, mutta kuulemma Nylon Beatin Jonna ja Erin joskus Alias-pelissä selittivät näin: - kuivunut luumu - rusina! - oikein!

      Lainaa

    36. Tuli mieleen Mieleen tuli 16.1.2020 13:16
      Tulos: +46 (46 ääntä)
      Tuli tuosta ekasta mieleen vanha Irc Quotes: mun paras vastaava muistoni tyttöjen kanssa pelaamisesta on yks Alias-peli, jossa toinen tyttö selitti sanaa: "no se keihäänheittäjä" ja toinen vastasi "Juha Kankkunen" ja se oli oikein

      Lainaa

    37. Tulos: +73 (75 ääntä)
      yli opisto hörhö: Ymmärrän oikein hyvin että puhelinmyyjät vituttavat. Joillekin ei vaan mene perille jos sanot “ei kiitos”, jäädään vänkäämään kunnes menee hermot ja toivotat hyvää matkaa bussin alle mistä todennäköisesti jää paska fiilis molemmille osapuolille. Vielä jos isket “luurin korvaan” niin soittavat takaisin “mitenkäs se nyt [...]
      Tietysti puhelinmyyjät ajattelevat vain omaa palkkaansa, eivät he siellä viihtymässä ole, saati tekemässä maailmaa paremmaksi. Olen joskus ollut puhelinmyyjänä ja vihasin sitä työtä paljon enemmän kuin kukaan asiakkaistani/ uhreistani vihasi minua (vihasivatpa miten paljon tahansa niin olen tästä silti varma). Ulkomailla pidempään asuneena ei ollut oikeutta mihinkään tukeen, ja oli nälkä. Hain toki jatkuvasti muualle, ja vaihdoinkin duunia heti kun pääsin töihin kahvilaan jossa hygienia oli lievemmin sanoen sinnepäin ja omistaja huusi henkilökunnalleen kaiken aikaa niin että ikkunaruudut helisivät. Parempi sekin oli. Maailmassa on toki kivoja tai ainakin mahdollisia duuneja joihin ei vaadita taivaallista CV'tä, mutta niitä ei ole yhtä paljon kuin hakijoita.

      Lainaa

    38. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Aika hyvä jos pitää sen puhelinmyynnin kässärin itsellään.

      Lainaa

    39. Tulos: +45 (49 ääntä)
      yli opisto hörhö: Ymmärrän oikein hyvin että puhelinmyyjät vituttavat. Joillekin ei vaan mene perille jos sanot “ei kiitos”, jäädään vänkäämään kunnes menee hermot ja toivotat hyvää matkaa bussin alle mistä todennäköisesti jää paska fiilis molemmille osapuolille. Vielä jos isket “luurin korvaan” niin soittavat takaisin “mitenkäs se nyt [...]
      Siellä ihan oikeasti on käsikirjoitus jossa on vastaus kaikenmaailman inhimillisille syille olla jäämättä linjoille. Jos joku sanoo että "sori oon laittamassa ruokaa" niin pitää vastata että "mene vaan, odottelen sen aikaa". Jos et sano sitä vastausta minkä pitää, pomo joka kuuntelee saattaa sanoa että tämä vähäisten etuuksien työsuhde oli sitten tässä ellet petraa. Itse olen aina omatoimisesti irtisanoutunut näistä hommista. Siellä menestyy vain jonkin sortin vakkarit. Yksikin mies tuli aina vain sisään, jutteli ja jopa lauloi (oikeasti!) mukavat asiakkaille ja teki työn vaatimat päivämyynnit parissa tunnissa. Tyyppi oli muuten työkaverina ihan kumimies. Meitä "pieniä" ei tervehtinyt mutta pomoa vetäisi aina kädestä. Itseäni ihan nauratti, mies oli kuin piirretty hahmo. Tyyliin Tom ja Jerry, jos joku niitä muistaa. Mutta palatakseni asiaan: Ei, kukaan EI soita takaisin 10 kertaa päivässä tai edes viikossa tai kuussa, missään niistä lafkoista. Olisiko liioittelun makua?

      Lainaa

    40. Tulos: +10 (14 ääntä)
      King Arthur: Muistan kun aikanaan olin töissä puhelinmyyjänä, ja yksi asiakas sanoi että jos haluan paremman duunin, kannattaa ilmaantua Paikkaan X ajankohtana Y kuuntelemaan luentoa. Olin epäätoivoinen ja nuori, ja asia jäi vaivaamaan niin paljon että lopulta menin paikalle. En ehtinyt istua kuin vartin kunnes valkeni että syy [...]
      Ja tästä opimme että jos lähtee mihinkään mukaan työn perässä, kannattaa vähintäänkin tietää, minkälaisesta työstä on kyse.

      Lainaa

    41. Tulos: +24 (24 ääntä)
      Lumikki: Mulle kävi nuorena tismalleen samalla lailla, paitsi että en ollut töissä puhelinmyyjänä vaan yritin saada töitä. Lähetin siis työhakemuksen kahvilan myyjäksi ja sain kutsun “haastatteluun”. Sen verran järkeä onneksi oli, että pyramidikaavioon en lähtenyt mukaan. Taisin myöskin avata sanaisen arkkuni tämän herran markkinointikeinoista.
      Mut taas painostettiin tapaamiseen joka oli elintärkeä mun oman yrityksen kannalta. Koska naisten vaatemyymälä vaatii menestyäkseen zinzinon kahvien myymistä.

      Lainaa

    42. Prööt sanoi aivopieru 16.1.2020 15:36
      Tulos: +45 (45 ääntä)
      Yolo: Voi ottaa salaisen numeron ja pirauttaa Robinsoniin ilmaisen puhelinmarkkinointikiellon.
      Eipä muuten onnistu jos kyseessä on työnantajan liittymä. Eikä vastaamattakaan voi jättää, kun työasioita soitellaan myös tuntemattomista numeroista. Voisin hyväksyä puhelinmyynnin, jos homma menisi niin päin, että soittamalla Robinson-rekisteriin _hyväksyisit_ että sinulle saa soitella kaikenlaisia puolikusetustarjouksia.

      Lainaa

    43. Yritän olla kohtelias puhelinmyy... 16.1.2020 15:41
      Tulos: +44 (48 ääntä)
      ...jille. Mahdollisimman nopeasti kunhan saan suunvuoron, vastaukseni on yleensä tyyliin "Säästääksemme meidän molempien aikaa, kiitos tarjouksesta mutta en ole kiinnostunut. Hyvää päivänjatkoa." Useimmiten tämä riittää ja ymmärtävät itsekin, ettei kannata kuluttaa arvokasta työaikaa turhaan vänkäämiseen vaan siirtyä seuraavan kohteen pariin.

      Lainaa

    44. Tulos: -91 (101 ääntä)
      Siis mitämitä? Se oikea vastaushan lukee siellä Alias-kortissa, ei se ole mikään luulemisen asia. Eikä tuosta kuulu pistettä saada, kun vastaus on yksiselitteisesti väärin.

      Lainaa

    45. Vielä kerran 16.1.2020 17:01
      Tulos: +97 (99 ääntä)
      Juomari: Siis mitämitä? Se oikea vastaushan lukee siellä Alias-kortissa, ei se ole mikään luulemisen asia. Eikä tuosta kuulu pistettä saada, kun vastaus on yksiselitteisesti väärin.
      Et tajunnut. Aliaksessa lukee vain ”Karl Marx”, johon täytyy itse keksiä selitys tai kysymys. Kortin nostanut pelaaja lukee kortista ”Karl Marx” ja kysyy ”Aku Ankan piirtäjä?”, johon vastaaja aivopieraisee ”Karl Marx”. Tästä tulee piste, sillä Karl Marx meni oikein. Kysymys oli vain päin persettä, mutta molemmat pelaajat olivat samassa väärinkäsityksessä, niin vastaus meni oikein.

      Lainaa

    46. Tulos: -16 (24 ääntä)
      Peeke: Joni on bad ass. Ja ilmeisesti vailla fiksumpaa tekemistä kun on aikaa ensin yrittää vääntää verbaalipainia puhelinmyyjän kanssa ja sen päälle kirjoittaa tapahtumista kavereille versio miten se Jonin mielestä olisi pitänyt mennä.
      Älä väitä ettet itse olisi koskaan "hieman" kaunistellut tarinoita.

      Lainaa

    47. Tulos: +32 (34 ääntä)
      Pluri: No kärjistäen niin juuri noinhan se menee. Tosin bisnesmallikin on ärsyttävä. Senkin työn tekeminen on ihan vapaaehtoista joten itse koen että myös “langan” toisessa päässä oleva ajaa firmansa asiaa soittaessaan minulle. Koska ihmiset myös ostavat tuotteita sieltä (mitä en pysty ymmärtämään) sekä menevät töihin noihin [...]
      Minäkään en pystynyt ennen ymmärtämään. Mutta viime viikolla ripitin iäkästä sukulaisrouvaa, joka oli päästänyt jotain "myyjiä" sisälle, ja rouva loukkaantui tästä. Sain oppia mm. seuraavaa: -Oven raossa keskustelu on epäkohteliasta. Kaikki, ihan kaikki vieraat pyydetään peremmälle. -Ei saa kieltäytyä, jos puhelimessa tarjotaan jotain. Se on epäkohteliasta. Tarjosin valvontakamera eteiseen. Se oli epäkohteliasta.

      Lainaa

    48. Ei mennyt putkeen. 16.1.2020 19:25
      Tulos: -4 (6 ääntä)
      Voi Laura Laura.. Se tunne kun kirjotat facebookissa niin päin vittua, että feissarimokatkin korjaa sun kirjotusasua ennen julkaisua.

      Lainaa

    49. Tulos: +49 (57 ääntä)
      Ai että kun töitä on niin paljon muitakin että ihan oma valinta jos puhelinmyyjäksi menee? Entäs jos pienen lapsen yh-äiti ei lapsen takia halua vuorotyötä, ja hakee monia paikkoja, ja ainoa mihin pääsee on puhelinmyyjä? Ja pahinta siinä työssä ei ole edes hirveät asiakkaat vaan se, ettet haluaisi häiritä ihmisiä, mutta sinun on pakko. Ja puheluidesi keskiarvoja seurataan tarkasti, eli vaikka tiedät soittavasi ihmiselle, joka ei mitään osta, puhelua on pakko jatkaa. Ja tätä samaa päivästä toiseen, kuukaudesta toiseen. Ja lopulta saat potkut, vaikka yritit kaikkesi. Mutta onhan se oma valinta.

      Lainaa

    50. Sattuipa näin 16.1.2020 20:48
      Tulos: +42 (46 ääntä)
      Paras puhelin myynti omalla kohdalla meni näin. Myyjä: Eonilta hyvää päivää, kiinnostaako halpa sähkö? Minä: Kiinnostaa tietysti Myyjä: Mikä yhtiö toimittaa tällä hetkellä sähköenergiasi? Minä: Vaasan Sähkö Myyjä: -- Joo, ei kuule tule kauppoja, hyvää päivänjatkoa.

      Lainaa

    51. Setä Tiramisu 16.1.2020 21:49
      Tulos: +45 (45 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: Eipä muuten onnistu jos kyseessä on työnantajan liittymä. Eikä vastaamattakaan voi jättää, kun työasioita soitellaan myös tuntemattomista numeroista. Voisin hyväksyä puhelinmyynnin, jos homma menisi niin päin, että soittamalla Robinson-rekisteriin _hyväksyisit_ että sinulle saa soitella kaikenlaisia puolikusetustarjouksia.
      Väittäisin jopa, että tuommoinen "soittakaa mulle tarjouksia" palvelu olisi kaikkien etu. Joskus vuosia sitten oli joku supermegatarjous-sivusto, josta sai tilata "ilmaisia" juttuja itselleen. Lähinnä siis näytteitä. Olin jo pidempään suunnitellut Aku Ankan tilaamista ja kun Facebookissa tuli mainos, että "ilmaisia lehtiä 4kpl", niin täytyihän se hyödyntää ja tiesin kyllä, että puhelin pirahtaa jossain välissä varmasti. Sitten kun se soi ja siellä nuori mies esitteli asiansa, totesin vain, että soitithan sinä viimeinkin. Olin varmasti päivän helpoimpia asiakkaita, olihan meillä yhteinen tavoite myyjän kanssa. Saada Aku Ankka tulemaan minun postilaatikkoon. Win-win. Soittelu ihmisille, jotka eivät halua palvelua, taas kuluttaa kaikkien aikaa. "Asiakkaan", soittajan ja jopa firman.

      Lainaa

    52. Tulos: -26 (46 ääntä)
      Lila: Ai että kun töitä on niin paljon muitakin että ihan oma valinta jos puhelinmyyjäksi menee? Entäs jos pienen lapsen yh-äiti ei lapsen takia halua vuorotyötä, ja hakee monia paikkoja, ja ainoa mihin pääsee on puhelinmyyjä? Ja pahinta siinä työssä ei ole edes hirveät asiakkaat vaan se, ettet haluaisi häiritä ihmisiä, [...]
      Ainoa mihin pääsee? Valitettavasti puhelinmyyjät ovat yleensä suurimmaksi osaksi provikkapalkattuja, joten jos ihminen on niin kehno olemukseltaan ja ulosanniltaan ettei mitään muuta työtä saa, niin eipä puhelinmyynnissä mitään saa myytyä eikä siksi palkkaakaan tule, ellei päätä ryhtyä huijaamaan dementoituneita vanhuksia pakottamalla heidät tilaamaan. Silloin olisi kaikkien kannalta parempi olla Kelan tuilla. Myynti ei ole fiksu valinta, jos sitä ei tee rakkaudesta lajiin. Hyvän puhelinmyyjän tunnistaa siitä, ettei hän lue mitään skriptattua myyntilitaniaa, vaan myy rehellisesti tuotetta ja antaa vastaajallekin puheenvuoron. Jos puhelinmyyjä puhuu asiakkaan päälle -> huono myyjä. Jos puhelinmyyjä valehtelee (tämä on ilmainen, ähäkutti eipäs olekaan) -> huono myyjä. Jos puhelinmyyjä höpisee omaa selitystään eikä vastaa kysymyksiin vaan jatkaa hölinäänsä -> huono myyjä. Fiksuilta puhelinmyyjiltä olen ostanut, mutta tuollaisilta epäkohteliailta en osta, ja yleensä kerronkin heille syyn, eli joko se on valehtelu tai sitten se, etteivät he kuuntele ollenkaan vaan puhuvat omiaan. Myyntityössä asiakas on se joka on keskipisteessä, eikä oma myyntiskripti. Myyjän tärkein taito on kuunnella asiakasta ja selvittää millä tavalla juuri se asiakas voisi parhaiten hyötyä tarjonnasta. Ja kyllä, olen itsekin ollut myynnissä mukana. Ja parin pienen lapsen yh-äitikin olen ollut, joten ei se ole mikään erityisen huono tai säälittävä olotila, normaalia elämää se on.

      Lainaa

    53. sähköjäbä 16.1.2020 23:33
      Tulos: +43 (51 ääntä)
      Myyjä: Hyvää päivää, kiinnostaisiko halvempi sähkö? Työkaveri: Meillä on sähkösopimus miehen nimissä, enkä kyllä osaa siihen sanoa yhtään mitään. Myyjä: Niin, että te ette ymmärrä yhtään mitään näistä sähköasioista? Työkaveri: Kyllä, juurikin näin! Myyjä: Eipä sitten muuta kuin hyvää päivänjatkoa! Työkaveri on sähköinsinööri.

      Lainaa

    54. Tulos: +24 (34 ääntä)
      Miniremkki: En ymmärrä puhelimyyjien kyykyttämistä. Itse vastaan: Kiitos ei, mulla ei ole rahaa mihinkään ylimääräseen, ja puhelu päättyy. Ei ole suuri vaiva mulle enkä koe, että mun pitäs jotain jäätävää läppää päästä heittämään ihmiselle, joka tekee työtään. Kuinkahan moni tekee muuten samaa feissareille?
      Juuri näin. Suurin osa tuntemistani ihmisistä suorastaan kammoksuu, pelkää ja väheksyykin puhelinmyyjiä. Mitä hittoa se on niiltä pois? "Haloo? Terve. Ei kiitos. Hei hei." Hui kamala. Itse aina vastaan ja aina kieltäydyn kohteliaasti ja aina puhelu päättyy rauhallisesti yhteisymmäryksessä. Tasan yhden kerran muistan vastapuolen yhtäkkiä hermostuneen ja itseäni se lähinnä nauratti. Vapaaehtoisuudesta "syyttäminen" on todella ylimielistä. Myyjä se on puhelinmyyjäkin.

      Lainaa

    55. Tulos: +8 (14 ääntä)
      Robinson-rekisteri toimii. Puhelut loppuu. Kannattaa Googlata. Jokainen asiallinen myyntifirma kuuluu tähän rekisteriin.

      Lainaa

    56. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Nimesi: Ainoa mihin pääsee? Valitettavasti puhelinmyyjät ovat yleensä suurimmaksi osaksi provikkapalkattuja, joten jos ihminen on niin kehno olemukseltaan ja ulosanniltaan ettei mitään muuta työtä saa, niin eipä puhelinmyynnissä mitään saa myytyä eikä siksi palkkaakaan tule, ellei päätä ryhtyä huijaamaan dementoituneita [...]
      Kyllä se voi olla ainoa päivätyö mihin pääsee, jos aiempi työkokemus on alalta, jossa työ on vuorotyötä. Ei siinä ihmisen kehnoudesta ole kyse. Paljon hyviä ihmisiä on Suomessa työttömänä. Yksinhuoltajien asema työmarkkinoilla ei ole aina helppo. Ei pikkukoululaista vain voi jättää yksin kotiin kokonaisiksi pitkiksi illoiksi.

      Lainaa

    57. Tulos: +29 (33 ääntä)
      Tinka: On joo muitakin töitä, mutta onko sillä mitään väliä, jos et niitä saa? Uskomatonta miten vaikea ihmisten on ymmärtää, että töihin ei noin vain mennä. Sä voit hakemalla hakea vaikka mihin, mutta se ainut työtarjous voi tulla puhelinmyynnistä. Jos sieltäkään.
      Nimesi on vaan katsellut liian monta kertaa Burlesqueta, jossa tosiaan riittää se, että kävelet ovesta sisälle ja alat tekemään töitä. Jossain kohtaa paikan omistaja huomaa, mitä teet ja päättää palkata sinut. Noin yksinkertaista on saada töitä.... elokuvissa.

      Lainaa

    58. John Forexample 17.1.2020 0:03
      Tulos: +7 (13 ääntä)
      Voi jestas kun olis tajunnut sijoittaa virtuaalivaluuttoihin aikanaan niin ei tarttis enää näillä foorumeilla kalastella. Kaverini laittoi muutaman tonnin Onecoiniin ja on tienannut ainakin satasen. Hitto miten paljon satasella saa kaljaa!

      Lainaa

    59. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Aivan varmasti Joni, aivan varmasti. Ja kaikki Jonit nousivat taputtamaan.

      Lainaa

    60. Vieraslajeihin kuuluva 17.1.2020 9:23
      Tulos: +15 (21 ääntä)
      Melko varmasti Joni ei sanonut mitään vastaan, mutta keksi hienon tarinan. Feissarimokat 1 - Joni 0

      Lainaa

    61. Allekirjoitan 17.1.2020 11:37
      Tulos: -1 (7 ääntä)
      Ylläpitäjä: Niin aivan Joni, ihan varmasti meni sanasta sanaan juuri noin.
      Todennäköisimmin julkaisun on tehnyt joko toinen puhelinmyyjä tai sitten kyseinen Joni Soila, jolla on tullut mitta täyteen tota paskaa.

      Lainaa

    62. Tulos: -15 (17 ääntä)
      rNd: Go Joni! Rohkeaa ja ansiokasta toimintaa kyykyttää puhelinmyyjää jollainen itsekin on ilmeisesti siis ollut. Bisnesmallihan ei ole ärsyttävä vaan se lapusta mallipuhetta lukeva duunari, vai miten se nyt oli.
      Duunari :D

      Lainaa

    63. Tulos: -12 (28 ääntä)
      Lila: Kyllä se voi olla ainoa päivätyö mihin pääsee, jos aiempi työkokemus on alalta, jossa työ on vuorotyötä. Ei siinä ihmisen kehnoudesta ole kyse. Paljon hyviä ihmisiä on Suomessa työttömänä. Yksinhuoltajien asema työmarkkinoilla ei ole aina helppo. Ei pikkukoululaista vain voi jättää yksin kotiin kokonaisiksi pitkiksi illoiksi.
      Ainahan voit kokeilla mm. yrittäjyyttä ja palkkaa ihmeessä nuori yh. Tulee nimittäin firmalle kalliiksi.

      Lainaa

    64. Tulos: -1 (21 ääntä)
      Yolo: Oikeaa suomea on noin 33% kielemme sanoista. Loput on lainoja idästä ja lännestä.
      Meinaat, että on olemassa joku kieli jossa ei ole lainaltu?

      Lainaa

    65. Tulos: -17 (27 ääntä)
      penisrengas: Ekasta tuli mieleen Uutisvuoto, kun siinä oli se Alias-tehtävä, jossa sanat oli ajankohtaisia aiheita tai vaikka poliitikkoja. Selitettävä asia oli “Eva Biaudet”, niin selitys oli “Hitlerin vaimo” Jostain syystä ei tullut oikeaa vastausta, sanoi vaan “ohi”.
      Tuosta olisi pitänyt antaa piste, täydellinen vastaus!

      Lainaa

    66. Tulos: +1 (19 ääntä)
      Olen löytänyt hyvän tavan käydä lyhyen ytimekkäitä keskusteluja puhelinmyyntihäirikköjen kanssa. Keskeytän puhelun alkuunsa toteamalla "joo tota mites kun onkstää ny joku sellai juttu mihin tarttis olla virkaholhoojan lupa?" Ja siihen loppuu häiriköinti taas pitkäksi aikaa.

      Lainaa

    67. Tulos: -20 (24 ääntä)
      Elokuvissa: Nimesi on vaan katsellut liian monta kertaa Burlesqueta, jossa tosiaan riittää se, että kävelet ovesta sisälle ja alat tekemään töitä. Jossain kohtaa paikan omistaja huomaa, mitä teet ja päättää palkata sinut. Noin yksinkertaista on saada töitä…. elokuvissa.
      Tai sitten töitä on vaikea saada, koska on aina viettänyt kaiken vapaa-aikansa töllön ääressä elokuvia katsoen. Jotain kehittävääkin voisi ajallaan tehdä.

      Lainaa

    68. Tulos: +41 (41 ääntä)
      Mä olin parikymppisenä puhelinmyynnissä töissä. Siellä kaupattiin lasten kirjakerhoja ja Tele Finlandin liittymiä. Sain parin kuukauden jälkeen potkut kun en myynyt tarpeeksi hyvin, enkä käyttänyt tarpeeksi aikaa puhelimessa. Numerot tulivat tietokoneelta ja ei meillä ollut varsinaista oikeaa puhelinta vaan tietokone. Kone laski puheprosentit ja aamuisin käytiin läpi kaikkien prosentit edelliseltä päivältä. Ja myynnit ym. Pomo pystyi kuuntelemaan puheluita ja minua haukuttiin kun en pistänyt tarpeeksi vastaan vaan myönnyin heti kun asiakas sanoi ei. Puheluitani käytettiin esimerkkinä miten ei saa toimia. Siis kaikkien kuullen.. Paskaa työtä ja proviikoille en päässyt ikinä.

      Lainaa

    69. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: Eipä muuten onnistu jos kyseessä on työnantajan liittymä. Eikä vastaamattakaan voi jättää, kun työasioita soitellaan myös tuntemattomista numeroista. Voisin hyväksyä puhelinmyynnin, jos homma menisi niin päin, että soittamalla Robinson-rekisteriin _hyväksyisit_ että sinulle saa soitella kaikenlaisia puolikusetustarjouksia.
      Mä olin pienessä firmassa toimistoassarina ja yksi mun vastuista oli vastata yritysasiakkaitten puheluihin. Aika nopeasti huomasi, että moni puhelinmyyjä ei yhtään kuuntele mitä sinne puhelimeen vastataan, kun paasaus alkoi vaan välittömästi. Heti kun sai sinne sanan väliin että niin, sä soitit (Yrityksen nimi) asiakaspalveluun... Luuri lyötiin korvaan.

      Lainaa

    70. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Dipoli: On meilläkin päin sattunut kerran synkronoitu aivopieru Aliaksen aikana: “Kiinan pääkaupunki” “Tokio!” “Oikein!” Näitä sattuu ja sitten on taas hassuja tarinoita, joita voi jakaa sitten, kun muilla sattuu synkronoituja aivoperuja.
      ”Siinä thain vieressä!” ”Kiina!!!” ”Oikein!”

      Lainaa

    71. Tulos: +15 (17 ääntä)
      …..: Enpä olekaan aiemmin tullut ajatelleeksi että Carl Barks ja Karl Marx ovat foneettisesti noin lähellä toisiaan. Siitä jollekin räppärille tai runoilijalle oiva riimipari. Valitettavasti en usko kyseessä olleen pila. Hölmöjä ihmisiä riittää. Kaverini selitti aikoinaan Aliaksessa kalvosinnappia niin, että selitti ensin [...]
      :D Kieltämättä alias on iha päällikkö peli ja aina saa nauraa. Muutama vuosi sitten pelattiin aliasta perheen kesken. Siskoni mies oli veljeni kanssa pari ja yritti selittää sanoja veljelleni tyyliin yhteiskunnallisten asioiden kautta. Veljeni ei saanut arvauksia oikein. Lopulta meitä kuunneltuaan siskon mies päätti kokeilla perheeni taktiikkaa ja selitti sanan: "Pirteä" tyyliin: "Vähä niinku pirtelö, mut ei sinne päinkään". Veljeni arvasi oikein.

      Lainaa

    72. Tulos: +17 (17 ääntä)
      Vaimo ja sen veli aliaksessa: - tää on automerkki ja eläin - Peugeot - oikein

      Lainaa

    73. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Lisätietoa Lauran jutusta?

      Lainaa

    74. Pasi Lehto 28.1.2020 2:34
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      https://www.youtube.com/watch?v=7IdeL7mMc9k

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: dumle, Fazer, torttu, pastry, alias, Karl Marx, Aku Ankka, juorut, puhelinmyyjä