Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 415

Tältä Suomi näyttäisi alueena Australiassa.
Sekalaisia, osa 415

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 48 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +664 (684 ääntä)
      Ihan vaan kaverin puolesta kysyn että missä tää Karin ravintola sijaitsee.

      Lainaa

    2. Tulos: +290 (298 ääntä)
      bleb: Ihan vaan kaverin puolesta kysyn että missä tää Karin ravintola sijaitsee.
      Mannerheimintie 6 b

      Lainaa

    3. Kummallista 14.1.2020 5:36
      Tulos: +235 (243 ääntä)
      On tämä pieni maa, vielä kun olisi oikea vertailukohde. Kallella oli varmasti koulussa helppoa ja kaikki arvosanat kymppejä, hänhän ei ole koskaan ollut väärässä. Karin katseessa on hieman kyseenalaista taikaa jos sen näkevät haluavat heti tanssia lesbosuhteen omaavan daamin kanssa"

      Lainaa

    4. Tulos: +360 (366 ääntä)
      Kalle ja Kari vaikuttavat pikkuisen raskailta persoonilta.

      Lainaa

    5. Tulos: +168 (172 ääntä)
      Kalle, olet väärässä.

      Lainaa

    6. Miniremkki 14.1.2020 6:01
      Tulos: +128 (136 ääntä)
      Arton kommentti paras! :D

      Lainaa

    7. Kuulostellut 14.1.2020 7:19
      Tulos: +125 (179 ääntä)
      Tiedän tapauksen, joka jäi auton alle pyöräilijänä ja totesi heti tajuihin palattuaan olleensa oikeassa ja autoilija väärässä. Hän ei siis voinut väistää autoa periaatteesta, koska autoilijan olisi pitänyt väistää häntä lain mukaan.

      Lainaa

    8. Tulos: +138 (144 ääntä)
      Miten kenelläkään voi olla maantieto noin hukassa

      Lainaa

    9. Tulos: +201 (207 ääntä)
      Kalle-pappa voi olla hiukan raskasta seuraa joulupöydässä.

      Lainaa

    10. Tulos: +49 (85 ääntä)
      Naurahdin - tai no sellainen lämpimien henkäysten nopeatahtinen sarja - Arton kommentille, yleensä vain tulee extrailmaa nenästä.

      Lainaa

    11. Tulos: +106 (134 ääntä)
      Oli pakko mennä laittamaan Suomen kartta oikeasti Australian päälle kun mielenkiinto heräsi, aika älytön pinta-ala ero näillä mailla kyllä on. Laittoi oikeasti nuokin maastopalot vähän eri perspektiiviin.

      Lainaa

    12. Tulos: -158 (190 ääntä)
      Peeke: Oli pakko mennä laittamaan Suomen kartta oikeasti Australian päälle kun mielenkiinto heräsi, aika älytön pinta-ala ero näillä mailla kyllä on. Laittoi oikeasti nuokin maastopalot vähän eri perspektiiviin.
      Mikä virka tuolla suomen kartalla tuolla on? Jos Australiasta on palanut 1/4 osa ja jossain uutisessa on ollut että samassa suhteessa Suomessa se näyttäisi tältä niin luuletteko te uunot nyt että sen Suomen läntin kokoinen alue on vain palanut?

      Lainaa

    13. Tulos: +29 (37 ääntä)
      En muista koska olisin viimeksi nauranut ääneen feissarimokille. Nyt se tapahtui, vedet silmissä, kiitos Arto ❤️

      Lainaa

    14. Tulos: +88 (132 ääntä)
      Srslywtf: Mikä virka tuolla suomen kartalla tuolla on? Jos Australiasta on palanut 1/4 osa ja jossain uutisessa on ollut että samassa suhteessa Suomessa se näyttäisi tältä niin luuletteko te uunot nyt että sen Suomen läntin kokoinen alue on vain palanut?
      ...mmitä? En ihan ymmärtänyt kysymystäsi, mutta yritän silti vääntää rautalangasta: Ihmisten on yleisesti ottaen tosi hankala hahmottaa suuria asioita, etäisyyksien ja pinta-alojen lisäksi esim. suuret rahamäärät on vaikeita ymmärtää. Niinpä niiden laittaminen erilaisiin konteksteihin helpottaa hahmottamista, esim USA:ssa paljon käytetyt, meille ehkä vähän välillä naurettavatkin vertaukset siitä kuinka monta jalkapallokenttää mikäkin suuri alue Vastaa, tai kuinka monikerroksista taloa jonkun korkeus vastaa yms. No jokatapauksessa. Kun sanotaan että 5,5 miljoonaa hehtaaria metsää on tuhoutunut paloissa, harvalla on minkäänasteista käsitystä minkälaisesta pinta-alasta on kyse. Koko Suomessa on reilut 22 miljoonaa hehtaaria metsää Australiassa jo _palaneeseen_ määrään verrattuna, jonka pitäisi tervejärkiselle ihmiselle antaa heti paremman kosketuspinnan tuhojen laajuuteen kun tiedetään että palot jyllää edelleen kriittisellä tasolla. Samalla tavalla kun Suomen kartan liu’uttaa Australian kartan päälle, ymmärtää vajaampikin ettei peräkammarin pojilla ole käsitystä minkä kokoluokan alueista puhutaan, mutta tuollaisilla vertauksilla voi hiukan edes yrittää ymmärtää asian vakavuutta paremmin. Toivottavasti auttoi sinua, aurinkoista päivää!

      Lainaa

    15. Tulos: +76 (90 ääntä)
      Srslywtf: Mikä virka tuolla suomen kartalla tuolla on? Jos Australiasta on palanut 1/4 osa ja jossain uutisessa on ollut että samassa suhteessa Suomessa se näyttäisi tältä niin luuletteko te uunot nyt että sen Suomen läntin kokoinen alue on vain palanut?
      EI, ja sä taidat olla ainoa kuka edes kuvittelee tollasia että hyvin menee! :D

      Lainaa

    16. Tulos: +91 (117 ääntä)
      Kuulostellut: Tiedän tapauksen, joka jäi auton alle pyöräilijänä ja totesi heti tajuihin palattuaan olleensa oikeassa ja autoilija väärässä. Hän ei siis voinut väistää autoa periaatteesta, koska autoilijan olisi pitänyt väistää häntä lain mukaan.
      Eihän tuossa mistään periaatteellisesta väistämättömyydestä ole kyse vaan siitä, että yleensä liikenteessä oletetaan että muutkin noudattavat liikennesääntöjä. Siinä vaiheessa kun henkilö X tajuaa ettei henkilö Y aio väistää vaikka pitäisi, henkilö X väistää jos ehtii. Ja aina ei ehdi. Ei kukaan jää tahallaan auton alle ihan vain päästäkseen sanomaan, että olinpahan oikeassa.

      Lainaa

    17. Tulos: +90 (92 ääntä)
      Haluan kuulla Kallen puolison näkemyksen asiasta!

      Lainaa

    18. Miekannostaja 14.1.2020 11:08
      Tulos: +95 (103 ääntä)
      Olisin luullut, että Austria ja Australia menee joillakin sekaisin yhäkin, mutta että Afrikka...

      Lainaa

    19. Miekannostaja 14.1.2020 11:10
      Tulos: +72 (78 ääntä)
      Ja Kalle on nyt ikävä kyllä väärässä, kuuleman mukaan se oli itsemurha aseella, tyttöjen illan päätteeksi.

      Lainaa

    20. Tulos: +57 (61 ääntä)
      Kalle, hän joka ei tee virheitä, ei tee paljon muutakaan. Jos on koko elämänsä hiljaa, voi olla ettei koskaan ole väärässä.

      Lainaa

    21. Hööpölööpö 14.1.2020 11:53
      Tulos: +15 (41 ääntä)
      Ei ole maantieto oikein hallussa, mutta uskoo myös tuohon oikeiston ja (fossiilisen) energiateollisuuden valheisiin tuhopolttajista.

      Lainaa

    22. Tulos: +83 (87 ääntä)
      Pappakuvake on ihana, Kalle ei niinkään.

      Lainaa

    23. Tulos: -6 (18 ääntä)
      Kalle on provokaattori. Yllättävän hyvä toimessaan, kun saa ihmiset aina takajaloilleen siinäkin tapauksessa että jengi tajuaa provon.

      Lainaa

    24. Tulos: +14 (62 ääntä)
      Korjaaja: Eihän tuossa mistään periaatteellisesta väistämättömyydestä ole kyse vaan siitä, että yleensä liikenteessä oletetaan että muutkin noudattavat liikennesääntöjä. Siinä vaiheessa kun henkilö X tajuaa ettei henkilö Y aio väistää vaikka pitäisi, henkilö X väistää jos ehtii. Ja aina ei ehdi. Ei kukaan jää tahallaan auton alle ihan vain päästäkseen sanomaan, että olinpahan oikeassa.
      Liikennesääntöjen yhdet tärkeimmistä vaatimuksista ovat kyky pysähtyä yllättävissä tilanteissa sekä ympäristön, etenkin muun liikenteen tarkkailu. Koskaan ei pidä sokeasti olettaa, että muut seuraisivat liikennesääntöjä, vaan tarkkaavaisuus on säilytettävä koko ajan ja muiden tekemiin virheisiin on kyettävä reagoimaan onnettomuuden välttämiseksi.

      Lainaa

    25. Tulos: +61 (65 ääntä)
      Nyt voidaankin kaikki yhdessä miettiä, miksi Kari ei saa naista

      Lainaa

    26. Tulos: +24 (42 ääntä)
      Plottwist: Kalle yritti raiskata jonkun tamperelaisessa yökerhossa ja uhri laittoi hanttiin

      Lainaa

    27. Tulos: +51 (71 ääntä)
      I bless the rains down in Australia

      Lainaa

    28. Tulos: +31 (45 ääntä)
      Kuulostellut: Tiedän tapauksen, joka jäi auton alle pyöräilijänä ja totesi heti tajuihin palattuaan olleensa oikeassa ja autoilija väärässä. Hän ei siis voinut väistää autoa periaatteesta, koska autoilijan olisi pitänyt väistää häntä lain mukaan.
      Tiiän yhden bussikuskin, joka ei kuulemma periaatteesta väistä suojatiellä olevaa pyöräilijää (edes pikkulasta), jos pyöräilijä ei taluta pyöräänsä vaan ajaa... koska hän on oikeassa ja pyöräilijä väärässä!

      Lainaa

    29. Mustalaisnaamio 14.1.2020 15:32
      Tulos: -1 (19 ääntä)
      NB: Miten kenelläkään voi olla maantieto noin hukassa
      Ehkä jotkut pilailee muiden kustannuksella?

      Lainaa

    30. Tulos: +110 (116 ääntä)
      Hyvin hetero olen, mutta jos vaihtoehdot olisivat Kari tai nainen niin kyllä voisi nopeasti alkaa lesbotuttaa.

      Lainaa

    31. Tulos: +14 (38 ääntä)
      kala: Kalle on provokaattori. Yllättävän hyvä toimessaan, kun saa ihmiset aina takajaloilleen siinäkin tapauksessa että jengi tajuaa provon.
      Kalle on vain tyhmä.

      Lainaa

    32. Kalle tietää 14.1.2020 19:31
      Tulos: +37 (39 ääntä)
      Miekannostaja: Ja Kalle on nyt ikävä kyllä väärässä, kuuleman mukaan se oli itsemurha aseella, tyttöjen illan päätteeksi.
      Se on vain todiste siitä että väkivaltainen raiskaaja on lavastanut tekonsa taidokkaasti itse aiheutetuksi.

      Lainaa

    33. Tulos: -3 (71 ääntä)
      Peeke: …mmitä? En ihan ymmärtänyt kysymystäsi, mutta yritän silti vääntää rautalangasta: Ihmisten on yleisesti ottaen tosi hankala hahmottaa suuria asioita, etäisyyksien ja pinta-alojen lisäksi esim. suuret rahamäärät on vaikeita ymmärtää. Niinpä niiden laittaminen erilaisiin konteksteihin helpottaa hahmottamista, esim [...]
      Et sinä hyvä ihme voi vain liuttaa suomea Australian päälle ja verrata kokoja. Maamme ovat eri leveyspiirillä. Noin tyhmälle varmaan turha yrittää selittää, mutta 2-ulotteinen kartta on ainoastaan projektio 3-ulotteisesta maapallosta). Normaali maailmankartta on merkaattorin projektio, jossa navoilla olevat kohteet projisoituvat pieninä. Australian "korkeus" on noin kolmen Suomen verran todellisuudessa.

      Lainaa

    34. Tulos: +31 (83 ääntä)
      Kilokalori: Et sinä hyvä ihme voi vain liuttaa suomea Australian päälle ja verrata kokoja. Maamme ovat eri leveyspiirillä. Noin tyhmälle varmaan turha yrittää selittää, mutta 2-ulotteinen kartta on ainoastaan projektio 3-ulotteisesta maapallosta). Normaali maailmankartta on merkaattorin projektio, jossa navoilla olevat kohteet [...]
      Sivustolla https://thetruesize.com pystyy raahaamaan maan toisen päälle niin, että todellinen koko on huomioitu.

      Lainaa

    35. Tulos: -26 (28 ääntä)
      OK BOOMER

      Lainaa

    36. purppurakruunu 15.1.2020 4:36
      Tulos: -7 (37 ääntä)
      Kilokalori: Noin tyhmälle varmaan turha yrittää selittää, mutta 2-ulotteinen kartta on ainoastaan projektio 3-ulotteisesta maapallosta). Normaali maailmankartta on merkaattorin projektio, jossa navoilla olevat kohteet projisoituvat pieninä.
      Just toisinpäin. Napojen läheisyydessä olevat kohteet pitää venyttää koko pallon leveimmän kohdan mukaan, ja maiden rajojen muodon säilyttämiseksi muuttuu vähän muutakin. Meksikolla ja Grönlannilla on suurinpiirtein sama kahden miljoonan neliökilometrin pinta-ala, mutta sitä ei perinteisestä kartasta arvaisi. Gif aiheesta: https://cdn8.openculture.com/2019/04/24211549/mercator-vs-truesize.gif

      Lainaa

    37. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Tuossa ylen uutisessa on paljon muutakin hauskaa luettavaa.

      Lainaa

    38. Tulos: +40 (56 ääntä)
      "...Kunhan minulle löytyy vielä nainen joka haluaa minua" Kuule Kari kun yhdelläkään naisella ei ole velvollisuutta haluta sinua. Kannattaa siis varautua että se kuiva kausi jatkuu tuolla menolla vielä pitkään.

      Lainaa

    39. Tulos: +7 (17 ääntä)
      jn: Haluan kuulla Kallen puolison näkemyksen asiasta!
      Jos sellainen olisi, Kallella ei olisi enää harhaluuloja oikeassa olemisesta.

      Lainaa

    40. Tulos: -9 (11 ääntä)
      Kalle tietää: Se on vain todiste siitä että väkivaltainen raiskaaja on lavastanut tekonsa taidokkaasti itse aiheutetuksi.
      Ei ollut ammuttu. Huumekuolema tai sairauskohtaus, ei ollut edes verta. Mikä wattu panee juoruja levittämään?

      Lainaa

    41. OG Kilokalori 16.1.2020 9:59
      Tulos: -28 (66 ääntä)
      Pöpö: I bless the rains down in Australia
      Sellanen englannin kielen maisteri sieltä taas. Mikä ihmeen hinku ihmisillä on koittaa vääntää jotain vierasta kieltä vaikka eivät osaa sitä edes auttavasti?

      Lainaa

    42. Tulos: -23 (37 ääntä)
      Kilokalori: Et sinä hyvä ihme voi vain liuttaa suomea Australian päälle ja verrata kokoja. Maamme ovat eri leveyspiirillä. Noin tyhmälle varmaan turha yrittää selittää, mutta 2-ulotteinen kartta on ainoastaan projektio 3-ulotteisesta maapallosta). Normaali maailmankartta on merkaattorin projektio, jossa navoilla olevat kohteet [...]
      Noin tyhmälle varmaan turha yrittää selittää -alun jälkeen luin vain ”blaa blaa blaa blaa” Mutta niin, edellisissäkin kommenteissa mainituissa palveluissa voi todellakin liu’uttaa Suomen kartan Australian kartan päälle mittojen pysyessä toisiinsa suhteen realistisina. Luulin että jokaisella, jolla on tietotaitoa lukea feissarimokia on tänä päivänä myös sen verran yleistietoa kupolissaan etteivät 2-ulotteisessa kartassa vertaa eri leveyspiirien pinta-aloja toisiinsa. Jätin tämän itsestäänselvyyden pois kommentistani. Noin fiksu kun olet niin luulisi olevan parempaakin tekemistä kun yrittää päteä feissarimokien kommenteissa asioista jotka jokaisen ala-asteen käyneen tulisi tietää.

      Lainaa

    43. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.

      Lainaa

    44. Tulos: -1 (31 ääntä)
      OG Kilokalori: Sellanen englannin kielen maisteri sieltä taas. Mikä ihmeen hinku ihmisillä on koittaa vääntää jotain vierasta kieltä vaikka eivät osaa sitä edes auttavasti?
      Mikä tuossa mahtoi olla väärin?

      Lainaa

    45. Tulos: +7 (27 ääntä)
      M880: Mikä tuossa mahtoi olla väärin?
      Ei mikään. OG Kilokalorilta vain yleistieto hukassa.

      Lainaa

    46. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Sargee: Ei mikään. OG Kilokalorilta vain yleistieto hukassa.
      Ei yllätä ketään jos on muutaman vuoden "kilokalorin" kommentteja lukenut. Tosin voihan tämä olla eri henkilö.

      Lainaa

    47. Sukupuolivarianssi 17.1.2020 12:45
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      NB: Miten kenelläkään voi olla maantieto noin hukassa
      Ihmettelinkin että puhutaanko tossa nyt kahdesta eri asiasta vai voiko joku tosiaan olla noin pihalla ihan kaikesta :'D

      Lainaa

    48. Tulos: +17 (17 ääntä)
      OG Kilokalori: Sellanen englannin kielen maisteri sieltä taas. Mikä ihmeen hinku ihmisillä on koittaa vääntää jotain vierasta kieltä vaikka eivät osaa sitä edes auttavasti?
      Et oo vissiin Totoa kuunnellu

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, kartta, Afrikka, Australia, koko, suomi, pensaspalot, tulipalo, mittasuhteet, uutiset, ravintola, ruumis, kuolema, kuollut, rikos, väärässä, tutkimus, heterot, homot, lesbot

  • Uusimmat

  • Kategoriat