Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 57

"Saa ottaa!" – Lappu johtaa väärinkäsitykseen.
Suurenna näkymä
Rakkaat naapurit, osa 57

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. traumcity 2.1.2020 9:16
   Tulos: +338 (400 ääntä)
   Siivola siellä saatana skeittaa kun ihan äläkkänä kolahti, en luota tuohon vetokärryteoriaan yhtään.

   Lainaa

  2. Tulos: +8 (68 ääntä)
   Artturi!!!! Do it!

   Lainaa

  3. Dissosiatiivi 2.1.2020 10:22
   Tulos: +144 (216 ääntä)
   Sitä lehtipuhaltajatyyppiä häiritseekin varmaan hirveesti joku artturi fööninsä kanssa, kun se föönin ääni ei edes kuulu ulos asti. Gz, huomiohuorattu

   Lainaa

  4. Tulos: +231 (315 ääntä)
   Artturille tiedoksi, ettei kaikki pihoja voi hoitaa samaan aikaan silloin kun sinä olet hereillä. Vähän sama asia kuin silloin kun valitetaan että lumiaurat menevät aamulla kuudelta kadulla. Toki silloinkin valitetaan jos katuja ei ole aurattu ennen kahdeksaa kun pitäisi töihin....

   Lainaa

  5. jukkapalmu 2.1.2020 11:16
   Tulos: -127 (159 ääntä)
   traumcity: Siivola siellä saatana skeittaa kun ihan äläkkänä kolahti, en luota tuohon vetokärryteoriaan yhtään.
   Itte ajanu 13 v raskasta josta 6v. kauppojen tavaraa ja tuo "Vetokärry"- termi ei oikeen aukea? Pumppujako se tarkottaa?

   Lainaa

  6. Johan Pompas 2.1.2020 11:24
   Tulos: +211 (223 ääntä)
   Ei voi kaikkia pihoja hoitaa samaan aikaan, mutta se ei myöskään tarkoita, että niitä voi hoitaa milloin tahansa. Kaupunkien järjestyssäännöissä tms. yleensä on rajoituksia meluhaittoja aiheuttavan työn tekemiseen.

   Lainaa

  7. Tulos: +294 (298 ääntä)
   Dissosiatiivi: Sitä lehtipuhaltajatyyppiä häiritseekin varmaan hirveesti joku artturi fööninsä kanssa, kun se föönin ääni ei edes kuulu ulos asti. Gz, huomiohuorattu
   Eihän Artturi maininnut, tekeekö sen sisällä vai ulkona. Jälkimmäinen saattaa häiritä lehtipuhaltajaa visuaalisesti, vaikkei ehkä äänellisesti.

   Lainaa

  8. Sopan hämmentäjä 2.1.2020 11:40
   Tulos: +26 (60 ääntä)
   Onhan se lehtinpuhallusmeteli aika infernaalinen joskus, tosin en ole itkenyt siitä vaan hyväksynyt sen kaupunkielämän tosiasiaksi. Mun kämpässä on huono ilma ja nukun monesti ikkuna auki, ja onhan noihin tullu herättyäkin.

   Lainaa

  9. It's a deal 2.1.2020 12:06
   Tulos: +320 (324 ääntä)
   "Joo, kyllä mä siellä tontilla kävin, muttei siellä mitään voinut tehdä kun joku jannu huudatti fööniä perseessään".

   Lainaa

  10. Tulos: +46 (106 ääntä)
   jukkapalmu: Itte ajanu 13 v raskasta josta 6v. kauppojen tavaraa ja tuo “Vetokärry”- termi ei oikeen aukea? Pumppujako se tarkottaa?
   Mikä hemmetin pumppu? Pyörän pumppu? Pitkään oot ajanut mutta et tiedä edes yhden tärkeiimistä työkaluistasi nimeä. Pumppukärry näin kansan kielellä tai joskus myös rokla. Vetokärry on myös täysin ymmärretävä.

   Lainaa

  11. Tulos: +52 (82 ääntä)
   Akatora: Artturille tiedoksi, ettei kaikki pihoja voi hoitaa samaan aikaan silloin kun sinä olet hereillä. Vähän sama asia kuin silloin kun valitetaan että lumiaurat menevät aamulla kuudelta kadulla. Toki silloinkin valitetaan jos katuja ei ole aurattu ennen kahdeksaa kun pitäisi töihin….
   Tämäpä juuri. Olen itse tehnyt pihatöitä työkseni ja mies tekee edelleen. Valitettavasti joitakin paikkoja ei vaan voi ottaa lehtipuhaltimella normaaliin päiväaikaan, kun niillä paikoilla on autoja melkein se 24/7, vähiten tietenkin yöaikaan. Ja lehtipuhaltimella ei todellakaan kannata puhaltaa autoja päin, paitsi jos haluaa vihaiset autonomistajat kannoilleen. Ja sitten sekään ei ole oikein vaihtoehto jättää niitä hoitamatta, koska sitten asiakas/ meidän tapauksessa pomo huutaa "tämä on paraatipaikka, pitää olla siisti!!!11". Lähtökohtaisesti kuitenkin kun pihatyöt on sellaista työtä (riippuen kohteesta ja työstä), että sitä ei oikein voi tehdä 8-16 normaalisti. Mm. lumityöt pitää aloittaa yöllä, pahimmoilleen edellisenä iltana, että ne kadut ja raput on puhtaana aamukahdeksalta. Ja sitten toimistoihmiset ihmettelee mitä ne ukot lähtee yhdeltä kotiin? No oiskohan siksi kun ne ukot on jo puoliltaöin tullut töihin. Voin sanoa rehellisesti, että kesällä oli ihan ok hommaa hyvällä säällä, mutta tässä on jo pari hyvää syytä miksen enää ole pihahommissa.

   Lainaa

  12. Tulos: -112 (144 ääntä)
   Miten voi olla niin herkkäuninen? Jos herää kaupan ääniin 5krs alempana tai ulkona käyvään lehtipuhaltimeen, niin on tainnut saada jo tarpeeksi unta muutenkin.

   Lainaa

  13. Tulos: +116 (124 ääntä)
   Oiskohan ollut metallinen rullakko, jolla esim. Valio ainakin kuljettaa kylmätuotteita, tuon metelin aiheuttajana. Itse joskus asunut ruokapaikan naapurissa, ja kuljetukset tuli aina kuuden aikaan ikkunan alle. Se rullakkojen räminä oli niin hirveä, että kuulosti kuin asunnossa olisivat mekastaneet.

   Lainaa

  14. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Johan Pompas: Kaupunkien järjestyssäännöissä tms. yleensä on rajoituksia meluhaittoja aiheuttavan työn tekemiseen.
   Kunnilla ei ole enää omia järjestyssääntöjä, ne korvasi järjestyslaki v. 2003.

   Lainaa

  15. Tulos: +62 (66 ääntä)
   jukkapalmu: Itte ajanu 13 v raskasta josta 6v. kauppojen tavaraa ja tuo “Vetokärry”- termi ei oikeen aukea? Pumppujako se tarkottaa?
   Varmaan rullakkoa.

   Lainaa

  16. Huonouninen 2.1.2020 19:09
   Tulos: +70 (78 ääntä)
   Segaani: Miten voi olla niin herkkäuninen? Jos herää kaupan ääniin 5krs alempana tai ulkona käyvään lehtipuhaltimeen, niin on tainnut saada jo tarpeeksi unta muutenkin.
   Osa on herkkäunisia. He eivät IKINÄ saa riittävästi syvää unta. Suosittelen lämpimästi apteekin korvatulppia.

   Lainaa

  17. Kaupunkilainen 2.1.2020 23:05
   Tulos: +26 (60 ääntä)
   Akatora: Artturille tiedoksi, ettei kaikki pihoja voi hoitaa samaan aikaan silloin kun sinä olet hereillä. Vähän sama asia kuin silloin kun valitetaan että lumiaurat menevät aamulla kuudelta kadulla. Toki silloinkin valitetaan jos katuja ei ole aurattu ennen kahdeksaa kun pitäisi töihin….
   Totta kai voi. Kaikki erityisen kovaa meteliä pitävät pihatyöt voi tehdä ihmisten normaaliin hereilläoloaikaan noin klo 7.30-19.30, jos niin valitsee. Monet huoltofirmat ja taloyhtiöt tässä onnistuu. Esim. yhdessä taloyhtiössämme huoltofirma teki yön lumityöt 5 minuutissa ja tuli myöhemmin päivällä siistimään tarkemmin, samaan pihaan kilpailutuksen jälkeen uusi halppis-jättifirma kulutti öisin 45-60 minuuttia huomattavasti isommalla ja kovaäänisemmällä vekottimella. Tällä hetkellä kaupungin auraus on uuden kilpailutuksen jälkeen paremmin hoidettu kuin edellisenä vuonna ja nyt saan nukkua rauhassa yöni, toisin kuin edellisenä vuonna. Nykyinen firma auraa klo 7 eteenpäin aamuisin, edellinen aurasi joka yö klo 4-6 lähes tasan 2 tuntia tätä yhtä tietä, oli satanut lunta tai ei. Sellaiset firmat, jotka rahankiilto silmissään ahnehtii liikaa töitä henkilö- ja laiteresurssiinsa nähden, eivät ehdi tehdä mitään edes 24/7 työrytmillä. Pihoja ei välttämättä siivota lehdistä ja lumesta päiväkausiin, kunnes lopulta tullaan aamuyöllä klo 2 metelöimään yli tunniksi kerrallaan. Tiedän myös sadistihuoltomiehiä, jotka ovat ilmoittaneet suoraan, että jos heidän työnantajansa pakottaa heidät yötöihin niin silloin ei muidenkaan tarvitse nukkua. Kaupunkielämään kuuluva yömeteli on humalaisten huutelut ja hälytysajoneuvojen äänet. Huoltoyhtiön tai kaupungin huoltofirman möykkä on puhdasta välinpitämättömyyttä tai sadistista idiotismia ja kaikkien kaupunkilaisten tulisi sitä vastustaa.

   Lainaa

  18. King Arthur 2.1.2020 23:50
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Lehtien siivoaminen maastosta on oikeasti hyvä juttu kaupunkialueilla. Sille on perusteet. Sille taas EI ole perusteita että huoltotyyppejä määrätään tekemään se urakka, oli lehtiä tai ei. Maalaisjärjen käyttö olisi suotavaa tehtävissäkin, ja valitettavasti sitä ei jätetä työntekijän vastuulle, hänhän voisi vahingossa huomata että ei ole lehtiä nyt puhallettavana. Johtoportaan mielestä työ on kuitenkin suoritettava.

   Lainaa

  19. Jepulisjoo 3.1.2020 8:23
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Johan Pompas: Ei voi kaikkia pihoja hoitaa samaan aikaan, mutta se ei myöskään tarkoita, että niitä voi hoitaa milloin tahansa. Kaupunkien järjestyssäännöissä tms. yleensä on rajoituksia meluhaittoja aiheuttavan työn tekemiseen.
   Kaupunkien järjestyssäännön on mitätöityneet lähemmäs 20 vuotta sitten. Ja edelleen joku vetoaa niihin

   Lainaa

  20. Jepulisjoo 3.1.2020 8:26
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Toj Karin: Mikä hemmetin pumppu? Pyörän pumppu? Pitkään oot ajanut mutta et tiedä edes yhden tärkeiimistä työkaluistasi nimeä. Pumppukärry näin kansan kielellä tai joskus myös rokla. Vetokärry on myös täysin ymmärretävä.
   Sanotaan myös jakiksi

   Lainaa

  21. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Yläkerran naapuri tuntuu kyllä skeittaavan, ihan järjetön pauke ja mekkala joka hemmetin ilta.

   Lainaa

  22. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Artturi muistaa sitten ottaa vähintään yhtä ison föönin kuin siinä lehtihommassa.

   Lainaa

  23. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Jepulisjoo: Sanotaan myös jakiksi
   Mikä hemmetin jakki? Joku härkä vai?

   Lainaa

  24. Mister D:n kaveri 4.1.2020 0:25
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   King Arthur: Lehtien siivoaminen maastosta on oikeasti hyvä juttu kaupunkialueilla. Sille on perusteet. Sille taas EI ole perusteita että huoltotyyppejä määrätään tekemään se urakka, oli lehtiä tai ei. Maalaisjärjen käyttö olisi suotavaa tehtävissäkin, ja valitettavasti sitä ei jätetä työntekijän vastuulle, hänhän voisi vahingossa [...]
   Meillä puhallettiin perse sauhuten vielä joulukuussa, vaikka siinä pihan ainoassa puussa ei ollut ollut lehtiä syyskuun alun jälkeen -kuivi pystyyn kesällä. Sillä seurauksella saivat nurmikonkin puhallettua taivaan tuuliin. Kerran joulukuussa kävin sanomassa että voisko vihdoin lopettaa kun sitä ruskeaa pihaa lennättivät, vasta sitten tajusivat että lehtiä ei ole. Ihme huoltofirma, kalliiksi tulee!

   Lainaa

  25. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Segaani: Miten voi olla niin herkkäuninen? Jos herää kaupan ääniin 5krs alempana tai ulkona käyvään lehtipuhaltimeen, niin on tainnut saada jo tarpeeksi unta muutenkin.
   Äänellä on sellainen ominaisuus, että se kaikuu. Varsinkin kerrostalon ahtaalla sisäpihalla. Voin kertoa, että viidennen kerroksen tasalla sen rullakon räminä on monikertainen maantasoon verrattuna.

   Lainaa

  26. Hattarapilvi 4.1.2020 2:54
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   mjhj: Yläkerran naapuri tuntuu kyllä skeittaavan, ihan järjetön pauke ja mekkala joka hemmetin ilta.
   Moni ei edes tule ajatelleeksi, että yleisesti ottaen kaikista vetolaatikoista (keittiössä ja muualla) kuuluu juuri sen kaltainen rämisevä ääni joka kantautuu rakenteita pitkin melko tehokkaasti naapuriin. Ei kukaan asunnossaan skeittaa, tai sitten jos on niin iso asunto että muka mahtuis skeittaamaankin niin sitten asuu jo sellasessa talossa missä ei seinänaapureita ole.

   Lainaa

  27. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Ai että mitenkö voi olla niin herkkäuninen että herää pihalta kuuluvaan meteliin, ja että siinä vaiheessako ei tarvitse nukkua ollenkaan? Tällaisille etuoikeuksistaan tietämättömille ihmisille suosittelen lämpimästi - mikäli elämäntilanne ei jo valmiiksi ole otollinen - laiminlyömään itseään niin että altistavat itsensä mielenterveysongelmille ja kroonistuneelle stressille, tai jos ei se nappaa, niin hankkii sitten jonkin hermovaurion, jotta kipu pitää hereillä yötä myöten. Ne hyvät yöunet eivät ole mikään itsestäänselvyys jolla sopii kerskailla, kun joillekin uni ei vain tule sama mitä tekee, ja pienetkin äänet säpsäyttävät hereille juuri kun olet vajonnut ohueen uneen. Puhumattakaan siitä jos joku möykkää lehtipuhaltimen kanssa hiljaisuusaikana.

   Lainaa

  28. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Akatora: Artturille tiedoksi, ettei kaikki pihoja voi hoitaa samaan aikaan silloin kun sinä olet hereillä. Vähän sama asia kuin silloin kun valitetaan että lumiaurat menevät aamulla kuudelta kadulla. Toki silloinkin valitetaan jos katuja ei ole aurattu ennen kahdeksaa kun pitäisi töihin….
   Naapuri valitti monestu viime talvena käsilumitöiden melusta ja aurauksesta. Oli herännyt muunmuaassa kello 5 kun joku oli aurannut pihan. Arvaat varmaan mitä oli mieltä aurauksesta kun kerran ei oltu käyty ennen töihin lähtöä (6:30) ja oli lunta useampi sentti ja rappusetkin ihan lumessa.

   Lainaa

  29. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kaupunkilainen: Totta kai voi. Kaikki erityisen kovaa meteliä pitävät pihatyöt voi tehdä ihmisten normaaliin hereilläoloaikaan noin klo 7.30-19.30, jos niin valitsee. Monet huoltofirmat ja taloyhtiöt tässä onnistuu. Esim. yhdessä taloyhtiössämme huoltofirma teki yön lumityöt 5 minuutissa ja tuli myöhemmin päivällä siistimään [...]
   Äkkiä muuttuu mieli, kun töihin pitää kuudeksi hoitamattomilla teillä.
   Kaupunkilainen: Totta kai voi. Kaikki erityisen kovaa meteliä pitävät pihatyöt voi tehdä ihmisten normaaliin hereilläoloaikaan noin klo 7.30-19.30, jos niin valitsee. Monet huoltofirmat ja taloyhtiöt tässä onnistuu. Esim. yhdessä taloyhtiössämme huoltofirma teki yön lumityöt 5 minuutissa ja tuli myöhemmin päivällä siistimään [...]

   Lainaa

  30. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Akatora: Artturille tiedoksi, ettei kaikki pihoja voi hoitaa samaan aikaan silloin kun sinä olet hereillä. Vähän sama asia kuin silloin kun valitetaan että lumiaurat menevät aamulla kuudelta kadulla. Toki silloinkin valitetaan jos katuja ei ole aurattu ennen kahdeksaa kun pitäisi töihin....
   edellisessä kämpässä heräsin monesti auran peruutteluun puistossa jossa on muuten ajokielto & näinollen ei mitään syytä aurata koneella, ei ainakaan kahdelta yöllä kuten yhtenä kertana.

   Lainaa

  31. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mister D:n kaveri: Meillä puhallettiin perse sauhuten vielä joulukuussa, vaikka siinä pihan ainoassa puussa ei ollut ollut lehtiä syyskuun alun jälkeen -kuivi pystyyn kesällä. Sillä seurauksella saivat nurmikonkin puhallettua taivaan tuuliin. Kerran joulukuussa kävin sanomassa että voisko vihdoin lopettaa kun sitä ruskeaa pihaa [...]
   meillä kaupungin pyörittämä pulju huoltaa käytännössä kaikki kerrostalokiinteistöt, sisäpihojen ajokiellossa olevat polut aurataan traktorilla kello kaksi aamulla, lehtiä puhalletaan ympäriinsä heti kuudesta alkaen ja koristepensaita karsitaan moottorisahalla (enkä edes liioittele) koko helvetin päivä ennen kun ensimmäisen talon kuudesta saman puiston ympärillä pensaat on karsittu maatasoon asti, seuraavana päivänä sama viereisessä talossa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lappu, viesti, kauppa, meteli, melu, ääni, äänet, skeitata, lehtien puhallus, föönata, fööni, hiustenkuivaaja, penkki