Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 16

Auttakaa ratkaisemaan mysteerimunan arvoitus!
Luontoilta, osa 16

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -102 (264 ääntä)
   Miran viimeisen kommentin loppuosa menisi sellaisenaan kategoriaan "Likainen mieli on ikuinen ilo".

   Lainaa

  2. Tulos: +235 (313 ääntä)
   Olin tulossa morkkaamaan ilmastonmuutoskommenttia kun kuulosti niin tyhmältä, mutta oli pakko kvg ja kyllä ne vaan perkele on alkanut pesimään jo aikaisemmin. Joten lopeta sinä nyt Mira toi päteminen ja pidä huoli omista koristemunistasi joita löydät metsästä.

   Lainaa

  3. Hightower71 28.1.2020 1:56
   Tulos: -38 (88 ääntä)
   Onko Päivi suomi-facen "Karen"?

   Lainaa

  4. Misantrooppi 28.1.2020 4:17
   Tulos: -47 (125 ääntä)
   Miran kannattaisi itse mennä ammattilaiselle varmuuden vuoksi.

   Lainaa

  5. dazedconfused 28.1.2020 5:55
   Tulos: -61 (121 ääntä)
   Näin jokusen alan asiantuntijana tommoset Mirat on vihoviimeisiä ihmisiä.

   Lainaa

  6. Tulos: +211 (219 ääntä)
   traumcity: Olin tulossa morkkaamaan ilmastonmuutoskommenttia kun kuulosti niin tyhmältä, mutta oli pakko kvg ja kyllä ne vaan perkele on alkanut pesimään jo aikaisemmin. Joten lopeta sinä nyt Mira toi päteminen ja pidä huoli omista koristemunistasi joita löydät metsästä.
   Useissa maissa karhuillakin on mennyt talviunet sekaisin lämpimien säitten takia ja ovat suhteellisen kärttyisiä.

   Lainaa

  7. Tulos: +404 (418 ääntä)
   Jos pieni lapsi on sen munan sieltä luonnosta löytänyt, niin olisi ollut ihan hyvä paikka opettaa, että hei annetaanpas näiden jäädä tänne luontoon ja otetaan vaikka kuva ja ihmetellään kotona, mikä se oli. Ei jokaista asiaa kuulu kotiin noukkia, ja eläinten (potentiaaliset) jälkeläiset lienee yksi niistä.

   Lainaa

  8. Tulos: +193 (215 ääntä)
   Jos on löytänyt irrallisen munan pesän ulkopuolelta, niin kyseessä ei todellakaan enää ole mikään potentiaalinen jälkeläinen.

   Lainaa

  9. Tulos: -261 (313 ääntä)
   Voihan ilmastonmuutos. Jopa 90v sitten oli lämpimiä talvia eikä kukaan silloin vauhkonnut ja rahastanut. Täällä ei olla pellolle asti menty kuitenkaan kuten silloin on kynnetty tammikuussa.

   Lainaa

  10. aölsdkfjöalkdfj 28.1.2020 7:36
   Tulos: +188 (214 ääntä)
   Eioototta: Voihan ilmastonmuutos. Jopa 90v sitten oli lämpimiä talvia eikä kukaan silloin vauhkonnut ja rahastanut. Täällä ei olla pellolle asti menty kuitenkaan kuten silloin on kynnetty tammikuussa.
   Jo monta sataa vuotta sitten tiedettiin että Maapallo on litteä, eikä kukaan silloin vauhkonnut! Ja sit tuli se ihan höpölöpö Tiede, joka todisti että pallohan tuo perhana on, ja ilmastonmuutos on tällä hetkellä ihan erilaista kuin luonnollinen vaihtelu. Mut hei. "This is fine."

   Lainaa

  11. jukkapalmu 28.1.2020 8:09
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Munan kokoa ei kuvasta voi oikeen päätellä, mutta ulkonäön perusteella vois olla sinitiaisen muna.

   Lainaa

  12. Tulos: +198 (208 ääntä)
   Eioototta: Voihan ilmastonmuutos. Jopa 90v sitten oli lämpimiä talvia eikä kukaan silloin vauhkonnut ja rahastanut. Täällä ei olla pellolle asti menty kuitenkaan kuten silloin on kynnetty tammikuussa.
   Minä jo meinasin uskoa 97:ää prosenttia tiedeyhteisöstä, onneksi joku feissarimokien kommenteissa kuitenkin tiesi kumota ne väitteet neljällä lauseella!

   Lainaa

  13. Tulos: +134 (150 ääntä)
   Ilmo: Jos pieni lapsi on sen munan sieltä luonnosta löytänyt, niin olisi ollut ihan hyvä paikka opettaa, että hei annetaanpas näiden jäädä tänne luontoon ja otetaan vaikka kuva ja ihmetellään kotona, mikä se oli. Ei jokaista asiaa kuulu kotiin noukkia, ja eläinten (potentiaaliset) jälkeläiset lienee yksi niistä.
   Lapsille on ihan hyvä opettaa pienestä pitäen, että vain omiin muniin saa koskea. Ei missään tapauksessa vieraiden.

   Lainaa

  14. Tulos: -234 (276 ääntä)
   Napael: Useissa maissa karhuillakin on mennyt talviunet sekaisin lämpimien säitten takia ja ovat suhteellisen kärttyisiä.
   Ei liity mihinkään ilmastonmuutokseen, vaan ihan paikalliset säät vaihtelevat. Toisaalla on ollut ennätyskylmää, kun toisaalla lämmintä. Tämä on aivan normaalia ja näitä talvia vaan aina välillä tulee. Ilmasto kyllä muuttuu ja on aina muuttunut, tähän ei ihminen pysty vaikuttamaan. Elkää menkö Ylen ja muiden medioitten aivopesuun. koko ilmastohumppa on vain suuri kusetus. Onneksi kasvava joukko ihmisiä tämän on alkanut tajuamaan, vaikka yle taisi eilen ilmoittaa lisäävänsä kierroksia ilmastohumppaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +192 (212 ääntä)
   Puruluu: Ei liity mihinkään ilmastonmuutokseen, vaan ihan paikalliset säät vaihtelevat. Toisaalla on ollut ennätyskylmää, kun toisaalla lämmintä. Tämä on aivan normaalia ja näitä talvia vaan aina välillä tulee. Ilmasto kyllä muuttuu ja on aina muuttunut, tähän ei ihminen pysty vaikuttamaan. Elkää menkö Ylen ja muiden medioitten [...]
   Et voi olla tosissasi... Ilmaston lämpeneminen nimenomaan aiheuttaa niitä molempien ääripäiden lämpötiloja. Siinä toki olet oikeassa, että ilmasto on aina muuttunut, eikä ole ensimmäinen kerta tämä lämpeneminen. Mutta suuri vaikutus on todellakin ollut ihmisten omalla toiminnalla ja kulutuksella.

   Lainaa

  16. Tulos: +168 (176 ääntä)
   Puruluu: Ei liity mihinkään ilmastonmuutokseen, vaan ihan paikalliset säät vaihtelevat. Toisaalla on ollut ennätyskylmää, kun toisaalla lämmintä. Tämä on aivan normaalia ja näitä talvia vaan aina välillä tulee. Ilmasto kyllä muuttuu ja on aina muuttunut, tähän ei ihminen pysty vaikuttamaan. Elkää menkö Ylen ja muiden medioitten [...]
   Joo.. elkee usko mithään ylejä elkeekä tiedeimmeesiä. Kyllä se EXXON ja SHELLi on palajo luotettavampia. Öljy-yhtiöt ei mittää rahasta, vaan tekköö kaiken vaa sydämesä puhtaudesta. Nää tiede immeiset tienaa usein kaksiki tonnia kuussa ja sellasesta summasta valehtevet tietenki.

   Lainaa

  17. Tulos: +47 (83 ääntä)
   "Hieno ja hauska kuva, ilmiannoin silti." Öööööö, täh? Mietin että kuinkahan paljon tuosta feseryhmän YP:n hommasta pitäisi saada palkkaa että itse moiseen vammaisten paimentamiseen suostuisin. Ja päädyin lopputulemaan että paljon, todella paljon.

   Lainaa

  18. Tulos: +107 (117 ääntä)
   Puruluu: Ei liity mihinkään ilmastonmuutokseen, vaan ihan paikalliset säät vaihtelevat. Toisaalla on ollut ennätyskylmää, kun toisaalla lämmintä. Tämä on aivan normaalia ja näitä talvia vaan aina välillä tulee. Ilmasto kyllä muuttuu ja on aina muuttunut, tähän ei ihminen pysty vaikuttamaan. Elkää menkö Ylen ja muiden medioitten [...]
   Joopa. Ei ylipäätään kannata uskoa asiaa tutkineita tiedemiehiä/asiantuntijoita vaan ennemmin netissä meuhkaavia idiootteja.

   Lainaa

  19. Tulos: -112 (126 ääntä)
   Tuo on aina hyvä argumentti, että tiedemiehet sanoo näin ja noin. Sit samaan aikaan nauretaan, kun joku kehtaa haastaa yleisen mielipiteen. Se "97% tiedemiehistä" joihin aina verrataan on todistettu valheeksi ja silti jengi siteeraa sitä.

   Lainaa

  20. Tulos: +105 (117 ääntä)
   Jeps!: Tuo on aina hyvä argumentti, että tiedemiehet sanoo näin ja noin. Sit samaan aikaan nauretaan, kun joku kehtaa haastaa yleisen mielipiteen. Se “97% tiedemiehistä” joihin aina verrataan on todistettu valheeksi ja silti jengi siteeraa sitä.
   Kyllä se tieteellinen konsensus on aikalailla täysin sen kannalla, että ilmastonmuutos on todellinen ilmiö ja että ihmisellä on siinä iso rooli. Voit vänkyröidä siitä niin paljon kuin kiinnostaa. Lisäksi noita tutkimuksia voit vallan mainiosti itsekin lueskella. Toki ne on isolta osin aika vaikeita meidän maallikoiden ymmärtää, mutta kyllä niistä jonkin otteen saa. Onko sinun suosituksesi siis mieluummin uskoa Öljy-yhtiöitä kuin tieteen valtaisan enemmistön kantaa?

   Lainaa

  21. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Eioototta: Voihan ilmastonmuutos. Jopa 90v sitten oli lämpimiä talvia eikä kukaan silloin vauhkonnut ja rahastanut. Täällä ei olla pellolle asti menty kuitenkaan kuten silloin on kynnetty tammikuussa.
   Olen monena tammikuuna viellä kyntöjä tehnyt, niinkuin nytkin. Sillä pienellä pakkasella maan kuivuessa pinnasta suurien sateiden jälkeen on parhaita kelejä kyntää monestakin syystä. Pääasiassa kynnöt pyritään syksyllä tekemään, koska perinteisesti talvi ja routa on tullut viimeistään marraskuussa. En kyllä ymmärrä mihin viittauksellasi pyrit, mutta et taida ymmärtää sinä itsekään.

   Lainaa

  22. Tulos: +24 (38 ääntä)
   Korvataan sana ilmastonmuutos sanalla säätila, niin ei tarvitse aloittaa ilmastonmuutos väittelyä täällä. Vallitsevan säätilan vuoksi erityisesti meillä täällä Etelä-Suomessa on kaikenlaiset aikataulut sekaisin. Meillä on näkynyt puissa jo silmuja sekä pajunkissoja, ja linnut saattavat tosiaan pesiä jo.

   Lainaa

  23. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Sinitiaisen muna. Googlettakaa jos ette usko. :)

   Lainaa

  24. Tulos: +61 (67 ääntä)
   Eioototta: Voihan ilmastonmuutos. Jopa 90v sitten oli lämpimiä talvia eikä kukaan silloin vauhkonnut ja rahastanut. Täällä ei olla pellolle asti menty kuitenkaan kuten silloin on kynnetty tammikuussa.
   90 vuotta sitten sinä olisit kuritushuoneessa jostakin tyhmästä, mitä kuitenkin oot tehnyt. Nyt me vaan suvaitaan sua ja hoitoonkin halutessasi pääset.

   Lainaa

  25. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Toj Karin: Lapsille on ihan hyvä opettaa pienestä pitäen, että vain omiin muniin saa koskea. Ei missään tapauksessa vieraiden.
   Ehkä myös se, ettei vieraat saa koskea lapsen muniin.

   Lainaa

  26. yli opisto hörhö 28.1.2020 15:01
   Tulos: +81 (81 ääntä)
   Eioototta: Voihan ilmastonmuutos. Jopa 90v sitten oli lämpimiä talvia eikä kukaan silloin vauhkonnut ja rahastanut. Täällä ei olla pellolle asti menty kuitenkaan kuten silloin on kynnetty tammikuussa.
   Hmm niin. Paitsi että silloin 90v sitten napajäätiköt olivat puolet isompia kuin nykyään. Mutta kaipa sekin sitten johtuu jostain muusta kuin ilmastonmuutoksesta. Toivottavasti älyät jakaa tämän tiedon tiedemiesten ja -naisten kanssa, he eivät selvästikään ole tulleet ajatelleeksi asiaa aiemmin kun ovat vertailleet lämpötiloja satojen ja tuhansien vuosien aikana!

   Lainaa

  27. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Munaa olisi voinut pyörittää pöydän pinnalla. Siitä miten käyttäytyy voi päätellä onko sisällä nestettä vai onko yhtenäistä materiaalia.

   Lainaa

  28. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Taitaa olla pikkukäpylinnun muna.

   Lainaa

  29. Tulos: +7 (29 ääntä)
   Toj Karin: Lapsille on ihan hyvä opettaa pienestä pitäen, että vain omiin muniin saa koskea. Ei missään tapauksessa vieraiden.
   Saa vieraisiin muniinkin koskea kun saa luvan. Toisinaan jopa suositeltavaakin.

   Lainaa

  30. Loukkaantujat 28.1.2020 20:06
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   Paskat luontokuvat on FB:n paras ryhmä. Ainoa miinus on kärttyleenat, joiden mielestä paska kuva ei saa olla hauska, eikä se saa varsinkaan olla kaksimielinen.

   Lainaa

  31. Tulos: +29 (37 ääntä)
   Ennenkuin kommenttikenttä täysin täyttyy arvailuista, niin tuo oli koristemuna. Aloittaja sitä lopulta tutki ja totesi, ettei ole aito.

   Lainaa

  32. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Ss: Korvataan sana ilmastonmuutos sanalla säätila, niin ei tarvitse aloittaa ilmastonmuutos väittelyä täällä. Vallitsevan säätilan vuoksi erityisesti meillä täällä Etelä-Suomessa on kaikenlaiset aikataulut sekaisin. Meillä on näkynyt puissa jo silmuja sekä pajunkissoja, ja linnut saattavat tosiaan pesiä jo.
   Juu, se on paikallista säätilaa. Se, että jokainen vuosi viimeisen 20v aikana on vuorollaan päätynyt lämpimimpien vuosien top10 on osa laajempaa ilmiötä.

   Lainaa

  33. Tulos: +19 (21 ääntä)
   En olis uskonut sanovani näin, mut hirmusen kaunis muna!

   Lainaa

  34. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Juunas: “Hieno ja hauska kuva, ilmiannoin silti.” Öööööö, täh? Mietin että kuinkahan paljon tuosta feseryhmän YP:n hommasta pitäisi saada palkkaa että itse moiseen vammaisten paimentamiseen suostuisin. Ja päädyin lopputulemaan että paljon, todella paljon.
   Paskoista luontokuvista on mennyt maku noiden pashantärkeiden "ilmiantajien" vuoksi. Joka viikonloppu känäpäissään vingutaan joka kuvan ääressä, miksei se kuulu ryhmään. Monta uutta kuvaajaakin on häädetty veke. Mut sama vaivaa joka ryhmää. "lukekaa säännöt ja tulkitkaa juuri niinkuin minä Päivi Perähikiältä haluan"

   Lainaa

  35. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Loukkaantujat: Paskat luontokuvat on FB:n paras ryhmä. Ainoa miinus on kärttyleenat, joiden mielestä paska kuva ei saa olla hauska, eikä se saa varsinkaan olla kaksimielinen.
   Tämä.

   Lainaa

  36. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Muna pitänee viedä munamiehelle.

   Lainaa

  37. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Apina: Ennenkuin kommenttikenttä täysin täyttyy arvailuista, niin tuo oli koristemuna. Aloittaja sitä lopulta tutki ja totesi, ettei ole aito.
   Mitä ihmettä koristemuna tekee metsässä tähän aikaa vuodessa, näin kaukana pääsiäisestä? Vähän vaikuttaa siltä nyt että Henriikka yrittää vain seivata itseään koska tajusi oman pöljyytensä. Harvemmin koristemunat muutenkaan maalataan talitintin munien näköiseksi: https://www.tunturisusi.com/tiaiset/talitintinpesa.jpg

   Lainaa

  38. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Yhy: Paskoista luontokuvista on mennyt maku noiden pashantärkeiden “ilmiantajien” vuoksi. ... Mut sama vaivaa joka ryhmää. “lukekaa säännöt ja tulkitkaa juuri niinkuin minä Päivi Perähikiältä haluan”
   No tämä. Olen useissa eri ryhmissä huomannut että kun ylläpidossa on useita henkilöitä niin ei se ryhmän linja välttämättä ole ylläpidollakaan selvillä, vaan bannivasara heiluu täysin randomisti ihan sen mukaan kuka siellä milloinkin sattuu olemaan moderoimassa. Ei jaksa aikuisella iällä tällaisia, jäävät todella matalalla kynnyksellä ignoreen.

   Lainaa

  39. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Ttppii: Jos on löytänyt irrallisen munan pesän ulkopuolelta, niin kyseessä ei todellakaan enää ole mikään potentiaalinen jälkeläinen.
   Jos ei joku tunnista oikeaa ja muovista linnunmunaa toisistaan, voi aika raa'asti olettaa, että ei tunnista linnunpesääkään ellei ole pöntössä. Monet linnut munivat vain painaumiin eivätkä tee isoja pesiä.

   Lainaa

  40. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Hightower71: Onko Päivi suomi-facen “Karen”?
   Ei mutta jutuista päätellen sinun läheinen kaverisi.

   Lainaa

  41. Nimi löytyy 30.1.2020 8:36
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Odotin koko ajan, että muna paljastuukin karkkimunaksi, koska sellaiselta se minusta näyttää, jos on vielä pienikin niin..

   Lainaa

  42. Nimi löytyy 30.1.2020 8:41
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Ei kauaa osunut mun mielikuva: https://www.vastavalo.net/albums/userpics/18965/normal_20160306-_DSC4828.jpg

   Lainaa

  43. Tulos: +5 (7 ääntä)
   …..: Mitä ihmettä koristemuna tekee metsässä tähän aikaa vuodessa, näin kaukana pääsiäisestä? Vähän vaikuttaa siltä nyt että Henriikka yrittää vain seivata itseään koska tajusi oman pöljyytensä. Harvemmin koristemunat muutenkaan maalataan talitintin munien näköiseksi: [...]
   Munan löytöpaikalla oli kuulemma ollut lasten leluja. Eli todennäköisesti oli ollut joidenkin lasten leikeissä mukana.
   …..: Mitä ihmettä koristemuna tekee metsässä tähän aikaa vuodessa, näin kaukana pääsiäisestä? Vähän vaikuttaa siltä nyt että Henriikka yrittää vain seivata itseään koska tajusi oman pöljyytensä. Harvemmin koristemunat muutenkaan maalataan talitintin munien näköiseksi: [...]
   Löytöpaikalla oli kuulemma ollut myös lasten leluja. Eli varmaan oli ollut joissain leikeissä mukana. Olo tosiaan löytynyt puoliksi haudattuna maahan.

   Lainaa

  44. Tulos: +11 (15 ääntä)
   toinen tapa millä tarkistaa munan aitous ja onko siellä kehittymässä jotain on lätkästä taskulamppu päälle ja muna valon eteen. jos munan sisällä näkyy "hämähäkki" siellä on tai oli kehittymässä linnunpoikanen. ja käykää ihmiset luonnontieteellisessä museossa. voisitte oppia jotain kiihtyneestä ilmastonmuutoksesta te jotka sen vahingollisuuden kiellätte.

   Lainaa

  45. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Mikä siinä on kun kun ei mene kaaliin. Lämpötilathan on selvästi noussut kiihtyvästi ja todistetusti meilläkin on näpit siinä sopassa (kainaloita myöden) . Ja meneppä jonnekin Aasian suurkaupunkiin, jenkeihin tai kesällä välillä jopa täällä suomessa hengittelemään ihania hiukkasia, jotka käsittääkseni liittyy myös ilmaan ja nekin taitaa olla meidän pikku kätösisten tuotoksia? Olikos sillon 90 vuotta sitten myös sama ilmiö ton ilmanlaadun kanssa, että "ihan itekseen se välillä on huono", vai onko aika kuultanut muistot jo etupeltoon.

   Lainaa

  46. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ilmo: Jos pieni lapsi on sen munan sieltä luonnosta löytänyt, niin olisi ollut ihan hyvä paikka opettaa, että hei annetaanpas näiden jäädä tänne luontoon ja otetaan vaikka kuva ja ihmetellään kotona, mikä se oli. Ei jokaista asiaa kuulu kotiin noukkia, ja eläinten (potentiaaliset) jälkeläiset lienee yksi niistä.
   Petyin ettei Soila ollut löytänyt tänne ulisemaan "nasevaa" vasta-argumenttia tähän :/

   Lainaa

  47. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Muistaakseni kommenteissa kerrottiin munan olevan kananmunan kokoinen, mikä saa kyllä epäilemään koristemunaksi heti alkuunsa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, kuu, luontokuvat, muna, lintu, linnut, koristemuna, orava