Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 13

Törkeää tehdä eläimelle noin!
Koiranomistajat, osa 13

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +480 (528 ääntä)
   Alemmassa kuvassahan on Andy McCoy sammuneena bäkkärillä.

   Lainaa

  2. Tulos: +85 (109 ääntä)
   traumcity: Alemmassa kuvassahan on Andy McCoy sammuneena bäkkärillä.
   Reps! Mut Angela puuttuu.

   Lainaa

  3. Tulos: +158 (180 ääntä)
   Kökkis: Reps! Mut Angela puuttuu.
   Siellä se jalkopäässä virnuilee.

   Lainaa

  4. Tulos: +52 (72 ääntä)
   traumcity: Siellä se jalkopäässä virnuilee.
   Totta turiset :D

   Lainaa

  5. Piisamirotta 28.1.2020 1:13
   Tulos: +64 (86 ääntä)
   traumcity: Siellä se jalkopäässä virnuilee.
   Yritän tässä vain olla herättämättä perhettä naurunkäkätykselläni.

   Lainaa

  6. Tulos: +91 (199 ääntä)
   En oo kyllä itekkään koskaan ymmärtäny miks Suomen olosuhteisiin otetaan karvattomia koiria ja toisaalta sitten johonki Thaimaaseen paksuturkkisia. Eikö vois ottaa koiran vähän sen mukaan mitkä sille olis järkevät ilmasto-olot..? Valinnanvaraa kun kuitenkin on useempi sata eri rotua.

   Lainaa

  7. Tulos: +162 (186 ääntä)
   Ni.: En oo kyllä itekkään koskaan ymmärtäny miks Suomen olosuhteisiin otetaan karvattomia koiria ja toisaalta sitten johonki Thaimaaseen paksuturkkisia. Eikö vois ottaa koiran vähän sen mukaan mitkä sille olis järkevät ilmasto-olot..? Valinnanvaraa kun kuitenkin on useempi sata eri rotua.
   Thaimaahan.

   Lainaa

  8. Tulos: +116 (130 ääntä)
   Ni.: En oo kyllä itekkään koskaan ymmärtäny miks Suomen olosuhteisiin otetaan karvattomia koiria ja toisaalta sitten johonki Thaimaaseen paksuturkkisia. Eikö vois ottaa koiran vähän sen mukaan mitkä sille olis järkevät ilmasto-olot..? Valinnanvaraa kun kuitenkin on useempi sata eri rotua.
   Kyllä ne pärjää. Kun niille puetaan pakkasella vaatteet päälle. Silloin kun Senja ei huomaa...

   Lainaa

  9. Tulos: +64 (184 ääntä)
   Thaimaaseen? Siis ThaimaaSEEN? Se on Thaimaahan.

   Lainaa

  10. Tulos: +58 (64 ääntä)
   Ihana tuleva koiramamma siinä. :D

   Lainaa

  11. Kilo Kalori 28.1.2020 7:43
   Tulos: +124 (132 ääntä)
   Mulle ei nyt selvinnyt mitä nuo yhdet edustaa, jos Senjan vastaus ei ollut oikein.

   Lainaa

  12. jukkapalmu 28.1.2020 8:06
   Tulos: -89 (125 ääntä)
   Kilo Kalori: Mulle ei nyt selvinnyt mitä nuo yhdet edustaa, jos Senjan vastaus ei ollut oikein.
   Karvalakki + suomen lipun värit= Joensuulainen "Rajat kiinni"- reppana :D

   Lainaa

  13. Tulos: +135 (145 ääntä)
   Kamalaa rääkkäystä kyllä pukea lyhytturkkiselle koiralle takkk talvella :D paleltuma olisikin varmana kivempi. Noh, ehkä ei ihan tällä suojakelillä

   Lainaa

  14. Tulos: -64 (130 ääntä)
   Ee: Thaimaaseen? Siis ThaimaaSEEN? Se on Thaimaahan.
   On olemassa ihmisiä jotka välittävät kieliopista ja tahtovat opettaa sitä muille. Sitten on kielioppinatseja.

   Lainaa

  15. Tulos: +143 (145 ääntä)
   Koiralla näyttää olevan Tähtien sodasta tuttu R2-D2 kuosina mutta pimusta en tiedä. Ellei ole olevinaan Yoda-myssy. Mitä sitten edustavat, en tiedä mitä vastausta hakee. Star warsin edustajat?

   Lainaa

  16. Tulos: +80 (84 ääntä)
   jukkapalmu: Karvalakki + suomen lipun värit= Joensuulainen “Rajat kiinni”- reppana
   Kyllä väittäisin, että Star Wars on oikea vastaus.

   Lainaa

  17. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Merjan ei kannata ainakaan Strömssien elukat ryhmään liittyä...

   Lainaa

  18. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Ni.: En oo kyllä itekkään koskaan ymmärtäny miks Suomen olosuhteisiin otetaan karvattomia koiria ja toisaalta sitten johonki Thaimaaseen paksuturkkisia. Eikö vois ottaa koiran vähän sen mukaan mitkä sille olis järkevät ilmasto-olot..? Valinnanvaraa kun kuitenkin on useempi sata eri rotua.
   Myönnetään että noin muotina se on jotakuinkin outoa, toisaalta otetaanhan koiria muutenkin "koska se on söpö" vähät välittämättä onko rodun luonne sellainen että sen kanssa pärjää, tai onko se edes terve. Yksittäistä omistajaa en silti lähtisi ihmettelemään ellen varmasti tiedä että siitä on kyse -lähipiirissäni on paljon "käytettynä" saatuja koiria joiden hankinnan suhteen alkuperäinen omistaja on tehnyt virheen, ja nykyinen yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on. Ei sitä alunperin ulkomailta pentutrokattua puolikaljua liian pientä Chihuahkoa voi tunkea laatikkoon ja lähettää Meksikoonkaan =7

   Lainaa

  19. Tulos: +15 (39 ääntä)
   Ni.: En oo kyllä itekkään koskaan ymmärtäny miks Suomen olosuhteisiin otetaan karvattomia koiria ja toisaalta sitten johonki Thaimaaseen paksuturkkisia. Eikö vois ottaa koiran vähän sen mukaan mitkä sille olis järkevät ilmasto-olot..? Valinnanvaraa kun kuitenkin on useempi sata eri rotua.
   Ja koiraa vaihdetaan sitten vuodenajan ja sen mukaan, oleskellaanko ulkona vai sisällä, niinkö? Jäi auki, mitä ekassa kuvassa "edustettiin" ja mikä oli moka kiinanharjakoiran kuvassa. Ei sitä ajeltu ole, jos joku niin luuli.

   Lainaa

  20. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Nöf: Ja koiraa vaihdetaan sitten vuodenajan ja sen mukaan, oleskellaanko ulkona vai sisällä, niinkö? Jäi auki, mitä ekassa kuvassa “edustettiin” ja mikä oli moka kiinanharjakoiran kuvassa. Ei sitä ajeltu ole, jos joku niin luuli.
   Star Wars oli edustettuna ekassa ja mokana alemmassa oli ehkä kommentointi, kuvassa sinällän ollut mitään mokaa. Eikä kukaan varmasti luullut että on ajeltu.

   Lainaa

  21. Tulos: -23 (39 ääntä)
   Ja faktahan on se, että suurin osa koirista tarvitsee talvella vaatetta päälle. Niin että rääkkäystä olis se että sillä ei ole vaatetusta.

   Lainaa

  22. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Ni.: En oo kyllä itekkään koskaan ymmärtäny miks Suomen olosuhteisiin otetaan karvattomia koiria ja toisaalta sitten johonki Thaimaaseen paksuturkkisia. Eikö vois ottaa koiran vähän sen mukaan mitkä sille olis järkevät ilmasto-olot..? Valinnanvaraa kun kuitenkin on useempi sata eri rotua.
   Oman koiran rotu jalostettu briteissä, ja sietää huonosti kylmää, sadetta ja tuulta koska alusvillaa ei ole ja on lyhytkarvainen. Eli synnyinmaan ilmasto ei sovi eikä Suomen. Toisaalta kuumenee herkästi helteellä myös aktiivisena rotuna, joten lämpimät maat sopii myös huonosti. Mutta erittäin ihmisrakas rotu, terve ja pitkäikäinen. Ei omaa vahtiviettiä, ei juurikaan hauku ja oma koirani on auttanut paljon ihmisiä yksinäisyyden, masennuksen ja koirapelon kanssa. Kaikkien rotujen kohdalla on hyviä ja huonoja puolia. Omasta mielestäni ne harvat kerrat kun on pakkasta sen verran että koira tarvii takkia ei ole syy olla ottamatta sitä Suomeen, kun hyviä puolia löytyy niin paljon. Joskus sadetakkia tai pusakkaa saattaa olla päällä ihan koiran mukavuuden vuoksi. Tai helteellä viilentävä liivi jottei koira ylikuumene touhutessaan. Ei miltään muulta rodulta pois, mutta missään muussa rodussa terveystilanne ja ihmisystävällisyys ei kohtaa yhtä hyvin joten valitsin tämän rodun.

   Lainaa

  23. Puolestaloukkaantujat 28.1.2020 20:00
   Tulos: +38 (38 ääntä)
   Jotkut oikeasti loukkaantuu eläinten puolesta, jos niistä on otettu hassuja kuvia.

   Lainaa

  24. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Sinttu: Star Wars oli edustettuna ekassa ja mokana alemmassa oli ehkä kommentointi, kuvassa sinällän ollut mitään mokaa. Eikä kukaan varmasti luullut että on ajeltu.
   Pakko kyllä myöntää, että luulin toisen kuvan koiraa ajelluksi. Tuoltako ne sitten luonnostaan näyttävät?

   Lainaa

  25. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Yeppers: Oman koiran rotu jalostettu briteissä, ja sietää huonosti kylmää, sadetta ja tuulta koska alusvillaa ei ole ja on lyhytkarvainen. Eli synnyinmaan ilmasto ei sovi eikä Suomen. Toisaalta kuumenee herkästi helteellä myös aktiivisena rotuna, joten lämpimät maat sopii myös huonosti. Mutta erittäin ihmisrakas rotu, terve ja [...]
   Tämä on ihana viesti ja kertoo kirjoittajasta sen että ymmärtää koiria sen lisäksi että välittää niistä. En kiellä että on olemassa ihmisiä jotka ottavat koiran ulkonäkösyistä sen sijaan että katsoisivat koiran luonnetta. Sehän se avainkysymys on, että ottaa aktiivisen rodun jos on itse senluontoinen, tai sadetta välttävän siniverisen jos ei itse ole urheiluhullu. Koira kuin koira pärjää säätiloissa mahdottoman hyvin jos siitä pitää huolta. Kuten juuri ne takit kylmyyttä sietämättömille. Itse olen rakastunut sekarotuisiin ja olen niitä adoptoinut. Nykyisellä koiralla on niin paljon pohjoisten koirien ominaisuuksia (Husky, Norjan harmaa hirvikoira, lapinkoira, saksanpaimenkoira) että uskon sen tänne sopeutuvan ilmaston puolesta. Mutta tämä kyseinen yksilö oli alunperin menossa paikkaan jossa sen aktiivinen luonne olisi torpattu. Niinpä omistaja teki päätöksen että koira tulee minulle sillä voin tarjota sen luonteeseen sopivat elinolosuhteet. Kaikki muu on järjestelykysymys. Esim. koiran kaksoiskarva myös suojaa sitä palamasta auringossa tai ylikuumentumiselta. Tiedän ihmisiä Italiassa joilla on husky-tyyppisiä koiria ja malamuutteja.

   Lainaa

  26. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Runkkis: Pakko kyllä myöntää, että luulin toisen kuvan koiraa ajelluksi. Tuoltako ne sitten luonnostaan näyttävät?
   Noh, jotkut rodut sekä kissoissa että koirissa on jalostettu karvattomiksi jotta muinaisessa maailmassa ne on helpompi, miten tämän nyt kauniisti sanoisi... valmistaa ruoaksi. Mutta se ei ole sen elukan vika joten iso hattu niille jotka pitävät niistä huolta lemmikkeinä kodissaan. Vaikka niille takki tulisikin joskus päälle.

   Lainaa

  27. Lisähappea 29.1.2020 10:27
   Tulos: +20 (32 ääntä)
   Niin nehän on myös jalostettu kärsimään hammaspuutoksista koska pakko saada karvaton koira ja kiinanharjakoiralla sama geeni mikä aiheuttaa kaljuutta, vaikuttaa myös hampaiden kehitykseen. Puettu koira taas näyttää olevan mopsi, toinen vammaiseksi jalostettu. Noiden sairaiksi sukurutsattujen koirien pienin murhe on joku naamiaisasu tai pilkan kohteeksi joutuminen.

   Lainaa

  28. Tulos: -27 (29 ääntä)
   Piisamirotta: Yritän tässä vain olla herättämättä perhettä naurunkäkätykselläni.
   Et taida olla ihan sieltä fiksuimmasta päästä jos tuollainen vitsi naurattaa?

   Lainaa

  29. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Tonskulus: Et taida olla ihan sieltä fiksuimmasta päästä jos tuollainen vitsi naurattaa?
   Uijui, meillä on täällä oikein valikoiva intellektuelli feissarimokia lueskelemassa, vain parhaat seurapiireihin soveltuvat ja mutkikkaan kimurantit, vähintään tunnin filosofista pohdintaa vaativat vitsit sopivat hänen eksaktiin makuunsa. Kuinka muut kehtaavatkin ilmaista riemua hänen makuunsa kuulumattomista asioista? Hyh! Tämä täytyy olla indikaattori kansan älykkyyden keskimääräisestä laskemisesta. Ehkä olisi parein vetäytyä juomaan sitä punaviiniä takkatulen äärelle ylhään yksinäisyyteen. Ettei vain tämä rahvaan riemuisa huumori pilaa iltaa. Pitää se monokkelikin jossain vaiheessa keretä kiillottaa. :D

   Lainaa

  30. Kiinanharjakoiran omistaja 29.1.2020 15:58
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Ni.: En oo kyllä itekkään koskaan ymmärtäny miks Suomen olosuhteisiin otetaan karvattomia koiria ja toisaalta sitten johonki Thaimaaseen paksuturkkisia. Eikö vois ottaa koiran vähän sen mukaan mitkä sille olis järkevät ilmasto-olot..? Valinnanvaraa kun kuitenkin on useempi sata eri rotua.
   Useammat sata rotua, joista yksikään ei ole kiinanharjakoira. Minulla sattuu olemaan kaksi, enkä näe syytä miksi vaihtaisin rotua "helpompaan", kun oikeasti monia Suomenkin ilmastoon "sopivia" rotuja pitäisi suojata kunnon paukkupakkasilla. Surettaa nähdä lyhytkarvaisia koiria ilman minkäänlaista suojaa, pomppaa, saatikka tossuja yli viidentoista asteen pakkasilla. Sama kuin olisi samassa pakkasessa ohut alusvaatekerrasto yllä, aivan varmasti paleltaa. Omilla koirilla on sopivat varusteet talviulkoiluun ja molemmat rakastavat lunta, joten talviulkoilu on niin kuin ihmisilläkin, varustuksesta kiinni. Jos ei halua pukea koiraa talvella, niin hankkii sitten sellaisen koiran. Mutta jos haluaa/jaksaa pukea koiran talvisin, niin se ei pitäisi kutittaa kenenkään muun pyllyä kuin sen koiran omistajan.

   Lainaa

  31. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Yeppers: Oman koiran rotu jalostettu briteissä, ja sietää huonosti kylmää, sadetta ja tuulta koska alusvillaa ei ole ja on lyhytkarvainen. Eli synnyinmaan ilmasto ei sovi eikä Suomen. Toisaalta kuumenee herkästi helteellä myös aktiivisena rotuna, joten lämpimät maat sopii myös huonosti. Mutta erittäin ihmisrakas rotu, terve ja [...]
   Staffi<3

   Lainaa

  32. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Ensimmäisessä kuvassa todellakin on eläinrääkkäys kyseessä. Mopsit kärsivät koko elämänsä. Kiinanharjakoirien kasvatus on myös eettisyyden rajamailla hammaspuutosten vuoksi.

   Lainaa

  33. Tulos: -1 (1 ääni)
   Ni.: En oo kyllä itekkään koskaan ymmärtäny miks Suomen olosuhteisiin otetaan karvattomia koiria ja toisaalta sitten johonki Thaimaaseen paksuturkkisia. Eikö vois ottaa koiran vähän sen mukaan mitkä sille olis järkevät ilmasto-olot..? Valinnanvaraa kun kuitenkin on useempi sata eri rotua.
   Karvattomat ei allergisoi. (suurin osa ainakaan)

   Lainaa

  34. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Litton: Karvattomat ei allergisoi. (suurin osa ainakaan)
   Karvatonkin allergisoi, sillä allergeeni hilseilee ihosta, ei suinkaan karvoista.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, koirat, vaatteet, takki, star wars, hylje, Greenpeace, mielensäpahoittajat, eläinrääkkäys