Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 32

Voiko kissa tulla valeraskaaksi minulle?
Suurenna näkymä
Kissaihmiset, osa 32

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ponne Jarkka 2.1.2020 9:13
   Tulos: +279 (325 ääntä)
   Kuusi kommenttia Tanelin postaukseen eikä yhdessäkään mainita tuosta siansaksasta mitä hän suoltaa...

   Lainaa

  2. kissankello 2.1.2020 9:18
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Aina, Lauri, aina.

   Lainaa

  3. Tulos: -70 (204 ääntä)
   Hienoa Taneli, niin tekisin itsekin, mutta silloin menee omakustantaiseksi, koska autokoulussakin opetettiin, ettei alle polven korkuisia eläimiä pidä eikä saa väistää.

   Lainaa

  4. Tulos: +255 (311 ääntä)
   Reijo: Hienoa Taneli, niin tekisin itsekin, mutta silloin menee omakustantaiseksi, koska autokoulussakin opetettiin, ettei alle polven korkuisia eläimiä pidä eikä saa väistää.
   Erikoinen autokoulu jos siellä tuollaisia on opetettu. Tieliikennelaki on se mitä liikenteessä noudatetaan, eikä siellä kyllä kielletä mitään väistämästä. Kissakin tekee aika pahaa vauriota nykyisiin muovipuskureihin, joten jos jarruttamalla selviää niin pääsee itsekin aika paljon vähemmällä. Metsään ei kannata väistää. Ja jos auton jarrut menee solmuun yhdestä jarrutuksesta niin olisi ehkä syytäkin korjauttaa ne jarrut...

   Lainaa

  5. totuuden_torvi 2.1.2020 10:08
   Tulos: +296 (302 ääntä)
   Jos jarrulevyt ei kestä jarruttamista - vaikkakin voimakasta - tuskin oisivat seuraavassa katsastuksessa menneet paksuuden mittaamisesta läpi ellei ole hyvä kaveri katsastamassa ja ota riskiä päästämällä läpi asiattomat levyt. Kuulostaa siltä, että levyt on muistuttaneet jo enemmänkin sirkkelinterää kuin jarrulevyä. Varmasti vapaaehtoinen maksaja ilmottautuu.

   Lainaa

  6. Tornipöllö 2.1.2020 10:15
   Tulos: +305 (311 ääntä)
   Jussin julkaisu kuulostaa hieman astetta kummallisemmalta seuranhakuilmoitukselta. "Mäpäs olenkin niin aikamies että kissatkin haluu tehä lapsia kanssani, vink vink ;)" Tai en ainakaan keksi muuta syytä, miksi joku tuntisi tarvetta huudella "mieshormonipilvestään" tuntemattomille.

   Lainaa

  7. Isä neljän, joka olet töissä 2.1.2020 10:26
   Tulos: -24 (52 ääntä)
   Tornipöllö: Jussin julkaisu kuulostaa hieman astetta kummallisemmalta seuranhakuilmoitukselta. “Mäpäs olenkin niin aikamies että kissatkin haluu tehä lapsia kanssani, vink vink ;)” Tai en ainakaan keksi muuta syytä, miksi joku tuntisi tarvetta huudella “mieshormonipilvestään” tuntemattomille.
   Internetin sääntö 38. A cat is fine too. But please, don't.

   Lainaa

  8. Kilo Kalori 2.1.2020 10:48
   Tulos: +129 (141 ääntä)
   Ei hätää kunhan ei koita saada kissaa aidosti raskaaksi itselleen.

   Lainaa

  9. Tulos: -135 (181 ääntä)
   Voisin kuvitella, että kovassa vauhdissa tehty täysi jarrutus voi aiheuttaa autolle vahinkoa vaikka se auto olisikin ihan kunnossa. Siinä on sen verran valtavat enegiat liikkeellä. Vastuu irrallaan juoksevan lemmikin aiheuttamista vahingoista on lemmikin omistajalla. Lemmikin omistajaa voi olla vaikea löytää ja varmaan Feispuukki on yksi ihan validi metodi pyrkiä asiaa selvittämään, erityisesti kun kissalla on noin selketä tuntomerkit. (vai onko kissoilla tavallisesti kovissa jotain killukkeita) Näillä perustein tuo Taneli on sinänsä jäkevällä asialla.

   Lainaa

  10. jukkapalmu 2.1.2020 11:11
   Tulos: +148 (152 ääntä)
   Minkälainen kaalihakkuri Tanelilla on alla jos jarruttamisella saa auton rikki?

   Lainaa

  11. Tulos: +154 (160 ääntä)
   Tornipöllö: Jussin julkaisu kuulostaa hieman astetta kummallisemmalta seuranhakuilmoitukselta. “Mäpäs olenkin niin aikamies että kissatkin haluu tehä lapsia kanssani, vink vink ;)” Tai en ainakaan keksi muuta syytä, miksi joku tuntisi tarvetta huudella “mieshormonipilvestään” tuntemattomille.
   Oli kyllä kaikin puolin yks vastenmielisimmistä julkaisuista mitä on taas vähään aikaan lukenut. Ei riittänyt pelkästään vaikka kysymys siitä, että onko eri lajien mahdollista reagoida toistensa hormoneihin... yyh

   Lainaa

  12. Tulos: +179 (189 ääntä)
   Zekko: Voisin kuvitella, että kovassa vauhdissa tehty täysi jarrutus voi aiheuttaa autolle vahinkoa vaikka se auto olisikin ihan kunnossa. Siinä on sen verran valtavat enegiat liikkeellä. Vastuu irrallaan juoksevan lemmikin aiheuttamista vahingoista on lemmikin omistajalla. Lemmikin omistajaa voi olla vaikea löytää ja [...]
   Eli mielestäsi auton jarrut on tehtaalla suunniteltu ja valmistettu efektiivisesti kertakäyttöisiksi? Yksi tiukka jarrutus ja huoltoon?

   Lainaa

  13. Tulos: +141 (151 ääntä)
   Zekko: Voisin kuvitella, että kovassa vauhdissa tehty täysi jarrutus voi aiheuttaa autolle vahinkoa vaikka se auto olisikin ihan kunnossa. Siinä on sen verran valtavat enegiat liikkeellä.
   Voit ihan rauhassa kuvitella. Todellisuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

   Lainaa

  14. Tulos: +90 (122 ääntä)
   Keijo: Erikoinen autokoulu jos siellä tuollaisia on opetettu. Tieliikennelaki on se mitä liikenteessä noudatetaan, eikä siellä kyllä kielletä mitään väistämästä. Kissakin tekee aika pahaa vauriota nykyisiin muovipuskureihin, joten jos jarruttamalla selviää niin pääsee itsekin aika paljon vähemmällä. Metsään ei kannata [...]
   Tässä oli kuitenkin kyse motarista. Motarilla ei turhia jarrutella tai tulee äkkiä ketjukolari.

   Lainaa

  15. Tulos: -73 (105 ääntä)
   dakari: Eli mielestäsi auton jarrut on tehtaalla suunniteltu ja valmistettu efektiivisesti kertakäyttöisiksi? Yksi tiukka jarrutus ja huoltoon?
   Eli mielestäsi tiukka jarrutus kovassa vauhdissa ei voi aiheuttaa vahinkoa jarruille, iskunvaimentimille, pallonivelille, kannattimille jne. jne. jne? Tonnin painava metallimöhkäle pyrkii pysähtymään kovasta vauhdista, mutta ehei ehei. Ei ole edes mahdollista, että siitä aiheutuisi vahinkoa. En minä tiedä tuliko Tanelin autoon mitään vahinkoa vai ei, kuten et todennäköisesti sinäkään. Sanoin vain, että vahingon syntyminen jarrutamalla on mahdollista.

   Lainaa

  16. Tulos: -68 (88 ääntä)
   Anon: Voit ihan rauhassa kuvitella. Todellisuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.
   Ja myös jatkan tuota kuvitteluani. Toki jarrutan silloin kun jarruttaa pitää. Vahingon todennäköisyys ja laajuus ovat varmasti melkein aina jarruttamalla pienempi. Ota sinä oma autosi johonkin paikkaan missä voi turvallisesti vähän testailla. Aja vaikka 120 kmh ja iske jarrut pohjaan. On toki ihan mahdollista ettei mitään sen kummempaa käy, mutta käy kuitenkin jarrtuksen jälkeen katselemassa hiukan jarrupaloja, levyjä niveliä yms. Saatat mainiosti löytää sieltä ties mitä vahinkoa. Ihan se tärinä ja tutina saattaa rikkoa paikkoja. Tuollainen jarrutus on aika raju tapahtuma.

   Lainaa

  17. Tulos: +73 (123 ääntä)
   120 km/h: Tässä oli kuitenkin kyse motarista. Motarilla ei turhia jarrutella tai tulee äkkiä ketjukolari.
   Ei tulisi, jos osattaisiin pitää turvavälit tarpeeksi suurina. Se on sit perään ajavan moka, kun ei osannut varautua mahdolliseen edellä ajavan hätäjarrutukseen

   Lainaa

  18. Tulos: +118 (128 ääntä)
   Zekko: Ja myös jatkan tuota kuvitteluani. Toki jarrutan silloin kun jarruttaa pitää. Vahingon todennäköisyys ja laajuus ovat varmasti melkein aina jarruttamalla pienempi. Ota sinä oma autosi johonkin paikkaan missä voi turvallisesti vähän testailla. Aja vaikka 120 kmh ja iske jarrut pohjaan. On toki ihan mahdollista ettei [...]
   Jos auto on asianmukaisessa kunnossa ennen jarrutuksen aloittamista, ei jarrutus riko sieltä yhtään mitään. Kuluvat osat saavat hetkellisesti hieman enemmän rasitusta ja niiden jäljellä oleva elinikä lyhenee, mutta sitä kutsutaan normaaliksi kulumaksi, mitään kummempaa ei tapahdu eikä saa tapahtua. Esim. Autoliitot ympäri maailmaa suosittelevat tekemään sillä autolla, turvallisessa ja suljetussa ympäristössä, säännöllisesti äkkijarrutuksia, jotta jarruja edes joskus käytetään myös siellä äärirajalla jossa ne on myös suunniteltu ja rakennettu toimimaan. Tästä on hyötyä myös kuljettajalle, oppii miten se auto käyttäytyy kun ne jarrut oikeasti polkaistaan pohjaan.

   Lainaa

  19. Tulos: -13 (43 ääntä)
   Ei taida Jussissa riittää miestä edes kissaa tyydyttämään

   Lainaa

  20. Tulos: +72 (82 ääntä)
   Zekko: Ja myös jatkan tuota kuvitteluani. Toki jarrutan silloin kun jarruttaa pitää. Vahingon todennäköisyys ja laajuus ovat varmasti melkein aina jarruttamalla pienempi. Ota sinä oma autosi johonkin paikkaan missä voi turvallisesti vähän testailla. Aja vaikka 120 kmh ja iske jarrut pohjaan. On toki ihan mahdollista ettei [...]
   Jos auto on "ihan kunnossa", kuten itse ilmaisit, niin ei sille tapahdu yhtään mitään siinä jarrutuksessa.

   Lainaa

  21. Janis Petke 2.1.2020 14:49
   Tulos: +27 (45 ääntä)
   Zekko: Voisin kuvitella, että kovassa vauhdissa tehty täysi jarrutus voi aiheuttaa autolle vahinkoa vaikka se auto olisikin ihan kunnossa. Siinä on sen verran valtavat enegiat liikkeellä. Vastuu irrallaan juoksevan lemmikin aiheuttamista vahingoista on lemmikin omistajalla. Lemmikin omistajaa voi olla vaikea löytää ja [...]
   OK! Taneli. Sulla varmaan muijakin lähti ja menetit työpaikkasi, kun jouduit oikein jarruttamaan autolla.

   Lainaa

  22. Tulos: -46 (66 ääntä)
   Sargee: Jos auto on asianmukaisessa kunnossa ennen jarrutuksen aloittamista, ei jarrutus riko sieltä yhtään mitään. Kuluvat osat saavat hetkellisesti hieman enemmän rasitusta ja niiden jäljellä oleva elinikä lyhenee, mutta sitä kutsutaan normaaliksi kulumaksi, mitään kummempaa ei tapahdu eikä saa tapahtua. Esim. Autoliitot [...]
   Jotenkin outoa joutua vääntämään näin itsestään selvästä asiasta. On tyystin mahdollista, että yllättävä äkkijarrutus rikkoo autoa. Miten ihmeessä se voisi olla mahdotonta? Ihan fysiikan lakien ja arkiymmäryksen peusteella on jokseenkin selvää, että tuossa jyllää niin valtavat energiat ja massa vastustaa hidastamista sen verran voimakkaasti, että jotain voi aivan hyvin pettää. https://www.dualtoneauto.com/what-can-sudden-braking-do-to-your-vehicle https://www.absauto.com.au/news/did-you-know-that-harsh-braking-can-damage-more-than-your-brakes/ Tuossa nyt vain pari random artikkelia asiasta joista on tieteellisyys kaukana, mutta jotakin nekin kertoo.

   Lainaa

  23. Tulos: +79 (91 ääntä)
   En ymmärrä näitä zekkoja jotka tulee kertomaan tänne tosissaan asioista mistä ei selvästikään mitään tiedä. En ole autotietäjä itsekään mutta sen tiedän että jos jarrut menevät vituiksi äkkijarrutuksessa ovat ne olleet valmiiksi jo elinkaarensa loppupuolella. Tai vaihtoehtoisesti erittäin heikkolaatuiset levyt joita on tullut myös vastaan.

   Lainaa

  24. Tulos: +70 (74 ääntä)
   Taitaa kissa suojella itseään tässä hörhöltä omistajaltaan, eikä mitään valepentuetta...

   Lainaa

  25. Tulos: -37 (49 ääntä)
   Pluri: En ymmärrä näitä zekkoja jotka tulee kertomaan tänne tosissaan asioista mistä ei selvästikään mitään tiedä. En ole autotietäjä itsekään mutta sen tiedän että jos jarrut menevät vituiksi äkkijarrutuksessa ovat ne olleet valmiiksi jo elinkaarensa loppupuolella. Tai vaihtoehtoisesti erittäin heikkolaatuiset levyt joita on tullut myös vastaan.
   No siis en tunne tuota Tanelia, joten en tiedä menikö hänen autonsa oikeasti rikki. Tiedätkö sinä?

   Lainaa

  26. Tulos: +21 (47 ääntä)
   Janis Petke: OK! Taneli. Sulla varmaan muijakin lähti ja menetit työpaikkasi, kun jouduit oikein jarruttamaan autolla.
   Helposti voi järkytys tuollaisesta äkkijarrutuksesta ajaa miehen viinanpirun luo. Siitä lähtee sitten nopeasti perhe ja talo alta. Erityisesti näin voi käydä jos kissalla on korvikset korvassa.

   Lainaa

  27. Tulos: +67 (77 ääntä)
   Zekko: Jotenkin outoa joutua vääntämään näin itsestään selvästä asiasta. On tyystin mahdollista, että yllättävä äkkijarrutus rikkoo autoa. Miten ihmeessä se voisi olla mahdotonta? Ihan fysiikan lakien ja arkiymmäryksen peusteella on jokseenkin selvää, että tuossa jyllää niin valtavat energiat ja massa vastustaa hidastamista [...]
   Olisit nyt edes lukenut nuo itse linkkaamasi artikkelit ennenkuin alat vänkäämään. Niissä nimenomaan myös kerrotaan että kulutusosiin tulee kovassa jarrutuksessa kovemmin kulutusta, siinä se. Tietysti jarrulevy posahtaa jos sen antaa ensin kulua sirkkelinteränohueksi tai rengas voi revetä jos sen on kuluttanut sileäksi, mutta kuka tahansa täysipäinen autonomistaja (tai huoltamo heidän puolestaan asian huomatessaan) vaihdattaa kyllä kaikki kulutusosat jo kauan ennenkuin koko autolla ajamisen turvallisuus on hiuskarvan varassa. Myös katsastustoiminnalla pyritään ehkäisemään puhkikulutettujen autojen liikennöintiä. Jos auto on tiekelvollisessa kunnossa, kertaluonteinen äkkijarrutus ei aiheuta siihen mitään julkaisussa kuvailtuja katastrofaalisia vaurioita. Kulutusosat on kulutusta varten, ja jokainen henkirievustaan välittävä autoilija vaihtaa ne hyvissä ajoin eikä siinä kohtaa kun jotain kirjaimellisesti hajoaa. Järki käteen nyt.

   Lainaa

  28. Tulos: +66 (76 ääntä)
   Tuosta "jarrulevyt meni häneksi"-sanonnasta pitäisi jo saada vähintään sakkoja, mielellään ehdotonta.

   Lainaa

  29. Tulos: +44 (54 ääntä)
   Zekko: Jotenkin outoa joutua vääntämään näin itsestään selvästä asiasta. On tyystin mahdollista, että yllättävä äkkijarrutus rikkoo autoa. Miten ihmeessä se voisi olla mahdotonta? Ihan fysiikan lakien ja arkiymmäryksen peusteella on jokseenkin selvää, että tuossa jyllää niin valtavat energiat ja massa vastustaa hidastamista [...]
   Et tainnut itsekään lukea omia artikkelejasi otsikkoa pidemmälle. Nekin kertovat vai normaalin kulumisen nopeutumisesta. Toisessa mainitaan ABS-järjestelmän nopeampi kuluminen, mikä nyt on jokaiselle näillä leveysasteilla autoilleelle käytännössä ilmiselvää paskapuhetta. Talvisin ABS hakkaa jokaisissa liikennevaloissa ja järjestelmän viat suhteellisen harvinaisia alle 200k ajetuissa autoissa.

   Lainaa

  30. Tulos: -8 (36 ääntä)
   Joopajoo: Oli kyllä kaikin puolin yks vastenmielisimmistä julkaisuista mitä on taas vähään aikaan lukenut. Ei riittänyt pelkästään vaikka kysymys siitä, että onko eri lajien mahdollista reagoida toistensa hormoneihin… yyh
   Kun odotin esikoista, meidän uroskoira meni niistä minun hormoneista sekaisin. Sen käytös muuttui heti todella suojelevaiseksi, kukaan ei saanut tulla lähelle eikä ainakaan koskea. Nukkui mahan vieressä ja vartioi. Normaalisti ei ollut niin suojeleva ja omistava minua kohtaan.

   Lainaa

  31. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Mitenkähän kalliit jarrulevyt Tanelilla on, että kannattaa sorvauttaa...

   Lainaa

  32. Tulos: +29 (37 ääntä)
   Kökkis: Mitenkähän kalliit jarrulevyt Tanelilla on, että kannattaa sorvauttaa…
   Eivät kalliit, jos ne ovat sorvattavaa materiaalia.

   Lainaa

  33. Tulos: +50 (60 ääntä)
   Keijo: Erikoinen autokoulu jos siellä tuollaisia on opetettu. Tieliikennelaki on se mitä liikenteessä noudatetaan, eikä siellä kyllä kielletä mitään väistämästä. Kissakin tekee aika pahaa vauriota nykyisiin muovipuskureihin, joten jos jarruttamalla selviää niin pääsee itsekin aika paljon vähemmällä. Metsään ei kannata [...]
   Kyllä sitä tässä ammattikuskiksi opiskellessakin uudelleen painotettiin, ettei aleta väistämään oravaa, rusakkoa, kissaa tms. pientä eläintä. Siinä tulee helposti peräänajo tai tieltä suistuminen, jossa tulee suurempaa vahinkoa, kuin jostain kissasta. Hirvet sun muut onkin sitten eri asia. Ja kyllä, peräänajo vältettäisiin jos olisi sopivat turvavälit, mutta kun näin ei pruukaa olemaan, niin ei kannata riskeerata.

   Lainaa

  34. Tulos: -32 (54 ääntä)
   Ponne Jarkka: Kuusi kommenttia Tanelin postaukseen eikä yhdessäkään mainita tuosta siansaksasta mitä hän suoltaa…
   En tiedä mikä sinun äidinkielesi on mutta minä ainakin sain oikein hyvin selvää Tanelin kirjoituksista.

   Lainaa

  35. Tulos: +12 (30 ääntä)
   Jaahas, missähän traumacity-trollipeikko on nyt? Kuuluisi huudella että luonto moottoriteineen on kissalle oikea paikka ja siellä saa kissat että koirat ja muut eläimet toteuttaa itseään.

   Lainaa

  36. Tulos: +37 (43 ääntä)
   Keijo: Erikoinen autokoulu jos siellä tuollaisia on opetettu. Tieliikennelaki on se mitä liikenteessä noudatetaan, eikä siellä kyllä kielletä mitään väistämästä. Kissakin tekee aika pahaa vauriota nykyisiin muovipuskureihin, joten jos jarruttamalla selviää niin pääsee itsekin aika paljon vähemmällä. Metsään ei kannata [...]
   Liikenneturva suosittaa väistöä, kunhan kattoo taustapeiliin eka. Kissan yliajo on turvallisempaa itselle, auton vaurioista viis, kuin peräänajo, pahimmassa tapauksessa rekan toimesta. Eli pienten eläimen kohdalla on tehtävä harkinta mikä on turvallisin tapa toimia.

   Lainaa

  37. Tulos: -5 (49 ääntä)
   Reijo: Hienoa Taneli, niin tekisin itsekin, mutta silloin menee omakustantaiseksi, koska autokoulussakin opetettiin, ettei alle polven korkuisia eläimiä pidä eikä saa väistää.
   Pitää ja suorastaan täytyy, jos sen voi turvallisesti tehdä. Niin säätää eläinsuojelulaki, mutta teillä lienee Porvoossa ihan omat systeemit. Saatte ajaa konttaavan lapsenkin yli, kun se on tarpeeksi matala.

   Lainaa

  38. Sukupuolivarianssi 2.1.2020 19:01
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Joopajoo: Oli kyllä kaikin puolin yks vastenmielisimmistä julkaisuista mitä on taas vähään aikaan lukenut. Ei riittänyt pelkästään vaikka kysymys siitä, että onko eri lajien mahdollista reagoida toistensa hormoneihin… yyh
   Saletisti tiedonhankinta ei ollut tämän julkaisun perimmäinen syy.

   Lainaa

  39. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Jepulis: Kyllä sitä tässä ammattikuskiksi opiskellessakin uudelleen painotettiin, ettei aleta väistämään oravaa, rusakkoa, kissaa tms. pientä eläintä. Siinä tulee helposti peräänajo tai tieltä suistuminen, jossa tulee suurempaa vahinkoa, kuin jostain kissasta. Hirvet sun muut onkin sitten eri asia. Ja kyllä, peräänajo [...]
   Meille sanottiin autokoulun teoriatunnilla, että mitään "koiraa pienempää" (=opettajan omin sanoin) ei kannata ryhtyä äkkitilanteessa väistämään. Eri asia tietysti jos tilannenopeus sallii turvallisen väistön, mutta eläin juoksee tielle niin nopeasti että ei siinä ainakaan taajaman ulkopuolella paljoa pelivaraa jää. Autokoulun kävin 2018.

   Lainaa

  40. King Arthur 2.1.2020 22:25
   Tulos: +44 (56 ääntä)
   Viimeksi olen kuullut autokoulussa juttua siitä miten jarruttelu voi vahingoittaa autoa. Nimittäin liukkaanajon tunnilla, kun opettaja kertoi silmiään pyöritellen erään oppilaan vanhemmasta, joka oli sitä mieltä että pojan autolla ei voi sitä liukasrataa suorittaa kun se menee siitä jarruttelusta piloille ja rikki. Ei mennyt. Eikä ole autokoulun omatkaan autot kuulemma menneet, ja minun aikana meitä oli kolme oppilasta sitä rataa suorittamassa samana päivänä.

   Lainaa

  41. Tulos: +33 (59 ääntä)
   "Jarrulevyt meni häneksi" on kyllä harvinaisen outo lause... Häneksi? Keneksi? Miksi? Mitä??

   Lainaa

  42. Tulos: +34 (38 ääntä)
   amt: Meille sanottiin autokoulun teoriatunnilla, että mitään “koiraa pienempää” (=opettajan omin sanoin) ei kannata ryhtyä äkkitilanteessa väistämään. Eri asia tietysti jos tilannenopeus sallii turvallisen väistön, mutta eläin juoksee tielle niin nopeasti että ei siinä ainakaan taajaman ulkopuolella paljoa pelivaraa jää. Autokoulun kävin 2018.
   Sama 15 vuotta sinua aiemmin. Oli painettu myös teoriakirjaan kielto koiraa pienempien eläinten väistämisestä ja koekysymyksissä oli täytyykö kissaa väistää maantiellä. Oikea vastaus luonnollisesti on ettei pidä väistää. Kommenteista päätellen ainakin kirjasta on tuo poistunut. Mutta pari vuotta takaperin poliisi muistutti samasta "säännöstä" kun kolme-neljä naista oli ajanut ojaan väistäessään oravaa. Ps. Autohuoltamon korjauspäällikkönä voin valaista väittelyä; nykyautoissa, joissa on tehokas hätäjarruavustin, käsketään hätäjarrutuksen jälkeen käyttämään auto huollossa, myös Ajotietokone muistuttaa tästä hätäjarrutuksen jälkeen. Jarrutus voi todellakin vääntää levyn tai satulan kannakkeet kieroon. Edellyttää todella hyvä pito ja valmiiksi kuumat jarrut tai suurin sallittu lasti ym. jarrua rasittavat tekijät (tai sitten vaihdon tarpeessa olevia osia). Myös painavaa kärryä vetävä voi jarrruttaa levyt kieroon hyvin helposti.

   Lainaa

  43. Tulos: -11 (19 ääntä)
   Minä ainakin ensin jarrutan ja sitten mittailen eläimen (ihmisen?) kokoa.

   Lainaa

  44. Tulos: +21 (35 ääntä)
   A: Pitää ja suorastaan täytyy, jos sen voi turvallisesti tehdä. Niin säätää eläinsuojelulaki, mutta teillä lienee Porvoossa ihan omat systeemit. Saatte ajaa konttaavan lapsenkin yli, kun se on tarpeeksi matala.
   Väärin. Kissaa VOI väistää, mikäli sen voi turvallisesti tehdä.

   Lainaa

  45. Tulos: +33 (39 ääntä)
   mandi: “Jarrulevyt meni häneksi” on kyllä harvinaisen outo lause… Häneksi? Keneksi? Miksi? Mitä??
   Oulun murteessa, jos joku menee häneksi, se menee pilalle tai pieleen.

   Lainaa

  46. Jepulisjoo 3.1.2020 8:02
   Tulos: -11 (27 ääntä)
   Auton jarrujen tulee kestää hätäjarrutus, sitä ei saa maksatettua kenelläkään. Mutta jos kissa juoksee auton eteen, niin kissan omistaja on korvausvelvollinen, koska pitää eläintä noin huolimattomasti.

   Lainaa

  47. Jepulisjoo 3.1.2020 8:06
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   Reijo: Hienoa Taneli, niin tekisin itsekin, mutta silloin menee omakustantaiseksi, koska autokoulussakin opetettiin, ettei alle polven korkuisia eläimiä pidä eikä saa väistää.
   Kannattaisi varmaan käydä kertaamassa autokoulussa. Ei kaanata väistää metsään, mutta muuten kyllä kannattaa yrittää välttää osumista kaikkeen. Jarruttamatta kissaan osumisesta voi tulla monen tonnin remontti, kun keulan muovihilut menee palasiksi.

   Lainaa

  48. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Zekko: Jotenkin outoa joutua vääntämään näin itsestään selvästä asiasta. ]
   Noista jutuistasi katsoin jälkimmäisen. Melkoista höpöä, ”renkaat kuluvat” (no shit Sherlock) ja ABS herkistyy ja alkaa toimia itsekseen (mitä hemmetin hörhöilyä, tietääkö jutun kirjoittaja edes mikä abs on?).

   Lainaa

  49. Kikokalori 3.1.2020 8:29
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Jepulisjoo: Kannattaisi varmaan käydä kertaamassa autokoulussa. Ei kaanata väistää metsään, mutta muuten kyllä kannattaa yrittää välttää osumista kaikkeen. Jarruttamatta kissaan osumisesta voi tulla monen tonnin remontti, kun keulan muovihilut menee palasiksi.
   Ööö tuota, missähän autossa oikein voi tulla "monen tonnin remontti"? Tuollaisia uskomuksia näkee ja kuulee, mutta totuuspohja hieman arveluttaa, koska ei ne muovipuskurit kovin paljoa maksa. Esimerkiksi BMW etupuskurin hinnat on 200-1500 euroa, vaikka puhutaan monen mallin osalta melko kalliista autosta. Toisekseen, oletko tietoinen että jo ennen 2000 lukua, Eurooppaan hyväksyttyjen autojen puskurin tulee kestää alle 40 km/h vauhdista törmäys 50 kg:n objektiin. Eli toisinien puskuri ei saa murtua lapseen osumisesta. Kissan osumisen puskuri kestää varmasti yli 100 km/h vauhtiin asti.

   Lainaa

  50. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Keijo: Erikoinen autokoulu jos siellä tuollaisia on opetettu. Tieliikennelaki on se mitä liikenteessä noudatetaan, eikä siellä kyllä kielletä mitään väistämästä. Kissakin tekee aika pahaa vauriota nykyisiin muovipuskureihin, joten jos jarruttamalla selviää niin pääsee itsekin aika paljon vähemmällä. Metsään ei kannata [...]
   Kyllä minullekin aikoinaan autokoulussa sanottiin, että jos eläimen väistäminen aiheuttaa suuremman vaaratilanteen ihmisille, jätä väistämättä. Ihminen on eläintä arvokkaampi.

   Lainaa

  51. Tulos: -17 (49 ääntä)
   Huoh... Aikalailla turhaa hommaahan tämä on, mutta kokeillaan nyt vielä kerran josko tulisin ymmärretyksi. Äkkijarrutuksessa auton massa pyrkii edelleen valtavalla energialla eteenpäin. Monet auton osat (esimerkiksi jarrupalat, levyt, nivelet, renkaat yms) joutuvat ottamaan vastaan tuon energian ja on paivänselvää että tuossa voi jotain hajota. Tuskin läheskään aina hajoaa, mutta hajoaminen on M-A-H-D-O-L-L-I-S-T-A eikä hajoamisen todennäköisyys täysin olematon ole joskin varmasti aika pieni. Mutta turhaahan tämäkin viesti taas oli. Eiköhän tähän joku vain totea, että "Ei. Ei ole mahdollista että äkkijarutus hajottaisi auton." No tusk

   Lainaa

  52. Tulos: +18 (30 ääntä)
   A: Pitää ja suorastaan täytyy, jos sen voi turvallisesti tehdä. Niin säätää eläinsuojelulaki, mutta teillä lienee Porvoossa ihan omat systeemit. Saatte ajaa konttaavan lapsenkin yli, kun se on tarpeeksi matala.
   Eläinsuojelulailla ei ole mitään painoarvoa liikenteessä kolari- tai väistöturvallisuudessa. On suorastaan irvokasta, että liikenteessä on vieläkin tuollaisella välinpitämättömällä asenteella olevia kuskeja vaikka asiasta on yritetty jo vuosia toitottaa. Koiraa pienempiä eläimiä ei yksinkertaisesti tule väistää maantiellä. Näitä kissaa ja oravaa väistäviä ajautuu Suomesaa ojaan kymmenittäin. Taajamassa vain hyvän harkinnan jälkeen väistetään pieneläintä.

   Lainaa

  53. Tulos: +8 (26 ääntä)
   Joopajoo: Oli kyllä kaikin puolin yks vastenmielisimmistä julkaisuista mitä on taas vähään aikaan lukenut. Ei riittänyt pelkästään vaikka kysymys siitä, että onko eri lajien mahdollista reagoida toistensa hormoneihin… yyh
   Joo, mua kans ällötti. Jotenkin oksettavaa että aikuinen (?) mies miettii kissasta tuollaista.

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (26 ääntä)
   Lykos: Kyllä minullekin aikoinaan autokoulussa sanottiin, että jos eläimen väistäminen aiheuttaa suuremman vaaratilanteen ihmisille, jätä väistämättä. Ihminen on eläintä arvokkaampi.
   Niin, mutta ei kielletä väistämästä! Jos on turvallinen hetki väistää niin kyllä se on ihan sallittua. Siihen tuossa otettiin kantaa kun väitettiin että ei saa väistää.

   Lainaa

  55. Epäpoliitikko 3.1.2020 18:01
   Tulos: -12 (12 ääntä)
   Aabeecee: Oulun murteessa, jos joku menee häneksi, se menee pilalle tai pieleen.
   Joku menee häneksi?

   Lainaa

  56. Tulos: +19 (21 ääntä)
   SD: Sama 15 vuotta sinua aiemmin. Oli painettu myös teoriakirjaan kielto koiraa pienempien eläinten väistämisestä ja koekysymyksissä oli täytyykö kissaa väistää maantiellä. Oikea vastaus luonnollisesti on ettei pidä väistää. Kommenteista päätellen ainakin kirjasta on tuo poistunut. Mutta pari vuotta takaperin poliisi [...]
   Tositarina. Työkaverini ajoi ojaan väistäessään päästäistä. Olin itse kyydissä, vauhtia noin 40km/h. Päästäinen pomppaa tielle ja tämä henkilö vettää ratista kaikki oikealle ja sielä sitä oltiin. Jee.

   Lainaa

  57. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Keijo: Erikoinen autokoulu jos siellä tuollaisia on opetettu. Tieliikennelaki on se mitä liikenteessä noudatetaan, eikä siellä kyllä kielletä mitään väistämästä. Kissakin tekee aika pahaa vauriota nykyisiin muovipuskureihin, joten jos jarruttamalla selviää niin pääsee itsekin aika paljon vähemmällä. Metsään ei kannata [...]
   Mullekki sanottiin autokoulussa että ei pikkueläimiä väistetä, koska se yhtäkkinen jarruttelu ja väistely voi olla vaaraksi muulle liikenteelle. Semmosia sit väistetään jos tulee vahinkoa autolle jos niihin törmää (hirvet, peurat, hevoset, porot) koska siinä on luonnollisesti oma henki ja terveys vaarassa. Mut enpä oo kyllä sen koommin ajellu autoa, meinasin itekki että en kyllä tiedä pystynkö noudattaan tota liikennesääntöä. Varsinki jos siinä on tien tukkeena jonkun kissa tai koira.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kissat, kuva, pää, valeraskaus, testosteroni, hormonit, auto, korvaukset, korvaus, jarrut, poliisit