Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 31

Selviääkö kissa kotona yksin?
Kissaihmiset, osa 31

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 39 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +675 (689 ääntä)
      Tuija älä oo niin huono häviäjä!

      Lainaa

    2. Tsuidaduida 7.11.2019 0:30
      Tulos: +1044 (1048 ääntä)
      Minä olen huomannut kuinka Lotossa arvotaan joka viikko väärät numerot! Ei ollenkaan minun numeroja! Ei taida olla viralliset valvojat paikalla. Vihaksi pistää, kun minullakin olisi laskuja mitkä pitäisi maksaa.

      Lainaa

    3. Tulos: +415 (421 ääntä)
      Virallinen valvoja olisikin nostanut Tuijan todennäköisyyttä voittaa...?

      Lainaa

    4. Sopan hämmentäjä 7.11.2019 0:58
      Tulos: +487 (515 ääntä)
      Olis yläpeukut kelvannut tännekin. Päivittäin tänne kommentoin. Pistää vihaksi millä perusteilla täällä yläpeukkuja jaellaan.

      Lainaa

    5. Tulos: +342 (348 ääntä)
      Itse olen huomannut, että tämä Birgitin asenne on harvinaisen yleinen. Muistan, kun olin kissalleni hankkimassa kaveria. Jokainen pentuja myyvä, jolta vastauksen sai alkoi samantein utelemaan minun yksityiselämästäni, kuten parisuhteista jne. Ja heti kun kuulivat, että olen parinkympin alkupäässä (n. 21-22) tällöin niin tuli tämä saarna, että "Voivoi en taida uskaltaa sinulle kissanpentua myydä, kun olet niin nuori ja ihan varmasti vietät suurimman osan pois kotoa ja ulkona kavereiden kanssa. Olet liian nuori omistamaan lemmikin." ja kaikkea muuta tuli kuultua. Miltein kukaan ei ottanut huomioon, että omistin jo ennestään kissan. Ihmetyttää tämä asenne, kun sitä näkee jatkuvasti vanhemmilta ihmisiltä netissä. Joskus selatessani kissamyynti-ilmoituksia huomaan myös kriteereinä, ettei myydä sinkuille eikä nuorille pariskunnille, mutta ei myöskään lapsiperheille. Kenelle se sitten myydään? Toiselle kissamummolle, joka tuottaa monia pentueita rahan ahneuksissaan? Näitä näkee nykyään jatkuvasti. Olen jopa nähnyt, kun pentu on ollut myynnissä "hyvään kotiin" ja kahden päivän päästä myydään täysin samalla kuvalla, mutta aikaisemman hinnan eteen on lisätty numero ja eläin on täysin eri paikassa. Ei tässä muuten, mutta mielestäni aika sairasta touhua koko homma.

      Lainaa

    6. Vastarannan kiiski 7.11.2019 4:56
      Tulos: +141 (147 ääntä)
      Tuijan mielestä arvonnan lopputuloksen ohjailu on tuomittavaa... paitsi jos voitto kohdistuu häneen. Se on aina hienoa, kun ihmisellä on moraali kohdillaan.

      Lainaa

    7. Kummikäki 7.11.2019 5:43
      Tulos: -34 (52 ääntä)
      Jo kauan on tiedetty lemmikin läsnäolon edistävän ihmisen hyvinvointia. Janin tapauksessa myös kosmetologina toimimalla. Itse suosin kasvojen kuorinnassa Fairya ja karhunkieltä.

      Lainaa

    8. Tulos: +3 (37 ääntä)
      Aulis, missä oli Aulis kun Tokmannilla arvottiin koiranruokaa?

      Lainaa

    9. Tulos: +323 (329 ääntä)
      Minä olen lopettanut työnteon kokonaan, että voin vahtia kissaani.

      Lainaa

    10. Tulos: +184 (192 ääntä)
      Sopuli: Virallinen valvoja olisikin nostanut Tuijan todennäköisyyttä voittaa…?
      No hei tietty Tuija on kirjoittanut osallistuessaan sen kaikista säälittävimman surkuaneluviestin siitä kuinka hänen kissansa sairastui syöpään ja itselläkin on kuppa ja vesikauhu ja hän kuitenkin lahjoittaa joka pennin marsujen huostaanotto palveluun niin ei ole rahaa ostaa itse jne. Kyllähän nyt virallisen valvojan mielestä Tuija olisi tuolloin ansainnut voittaa.

      Lainaa

    11. Tulos: +292 (302 ääntä)
      Janin kertomuksen alku on kuin jostain harlekiiniromaanista: "En vielä silloin ymmärtänyt naisista paljoakaan, mutta heinäladossa makoillessani annoin Sirpan tehdä sen, mitä hän oli jo pitkään halunnut..."

      Lainaa

    12. Tulos: +121 (167 ääntä)
      Jotenkin pistää mietityttämään, että mikä oli teini-ikäisen Janin hygienian taso noin muuten, jos satunnainen kasvopesu kissan kielellä sai finnit häviämään saman tien.

      Lainaa

    13. Tulos: +90 (122 ääntä)
      -x-x-: Jotenkin pistää mietityttämään, että mikä oli teini-ikäisen Janin hygienian taso noin muuten, jos satunnainen kasvopesu kissan kielellä sai finnit häviämään saman tien.
      Kissan kieli on karhea. Vähän kuin kuorisi kasvot säännöllisesti. Ei taida olla kaikilla teinipojilla tapana, kun ei ole juuri minulla, kolmevitosella naisellakaan koskaan ollut? Vesipesulla on menty tähän päivään asti satunnaista kuorintaa lukuunottamatta (en meikkaa niin vesi riittää).

      Lainaa

    14. Tulos: +174 (180 ääntä)
      Meidänkin vuokrasopimuksessa on muuten lemmikit kielletty. Ajattelin kumminkin kysyä, sopisko silti ottaa koira. Vuokraisäntä sanoi heti että ilman muuta, on siinä ennenkin koiria ollut, hän vaan käyttää jotain netistä napattua valmista sopimuspohjaa jossa on se lemmikkikielto. Että jos Vesku sattuu eksymään feissarimokiin, niin kannattaa ehkä kysyä vielä vuokranantajalta asiaa.

      Lainaa

    15. Tulos: +114 (122 ääntä)
      Heidi Heidi. Oletpa kamala kissanvihaaja!! Miten voit antaa karvapyllyjen olla miltei kuusi tuntia yksin!!! Eivaan, itsellä kaksi kissaa ja kyllä välillä on huono omatunto, kun ovat työpäivät aina yksin kotona. Mieltä lämmittää se, että saavat toisistaan seuraa. Ja se, että se lonkka voi mennä sijoiltaan myös kaupassakäynnin aikana. Sinne saattaa sujahtaa parikin tuntia, jos samalla pitää tehdä jotakin spesiaalimpia ostoksia. Kissahan saattaa esim. nielaista jotakin ja tukehtua, puraista sähköjohtoa ja saada sähköiskun. Jos jotakin näistä tapahtuu niin ei sillä paljoa ole väliä oletko kotoa poissa kaksi vai kymmenen tuntia. Noita kun alkaa miettimään niin kissaa (toki sama koskee mitä tahansa muuta eläintä) ei voi laskea silmistään sekuntiksikaan, sillä jotakin pahaa voi tapahtua.

      Lainaa

    16. Tulos: -28 (58 ääntä)
      PIN: Kissan kieli on karhea. Vähän kuin kuorisi kasvot säännöllisesti. Ei taida olla kaikilla teinipojilla tapana, kun ei ole juuri minulla, kolmevitosella naisellakaan koskaan ollut? Vesipesulla on menty tähän päivään asti satunnaista kuorintaa lukuunottamatta (en meikkaa niin vesi riittää).
      Hyvä jos riittää, mutta hyväonnisuus ihon suhteen ei ilmeisesti koske tarinan Jania. Meikkaamisesta ja puunaamisesta kukin päättää itse, mutta jos kauhean aknen sattuessa tarttuu kissaan eikä apteekin puhdistusaineeseen, niin kyllä se on millä tahansa mittarilla moka. (Jos kokeilisi ensin kaikkea muuta ja vasta sitten kissaa, ja vain se toimisi, pitäisi kai vain todeta että maailma on paha ja kummallinen paikka).

      Lainaa

    17. Tulos: +63 (67 ääntä)
      Lain mukaan hyvinvointi pitää tarkastaa päivittäin eli kenelle tuo "laki on laki" oli osoitettu?

      Lainaa

    18. Tulos: +79 (81 ääntä)
      PIN: Meidänkin vuokrasopimuksessa on muuten lemmikit kielletty. Ajattelin kumminkin kysyä, sopisko silti ottaa koira. Vuokraisäntä sanoi heti että ilman muuta, on siinä ennenkin koiria ollut, hän vaan käyttää jotain netistä napattua valmista sopimuspohjaa jossa on se lemmikkikielto. Että jos Vesku sattuu eksymään feissarimokiin, niin kannattaa ehkä kysyä vielä vuokranantajalta asiaa.
      Meillä sama juttu. Muuttohetkellä alle 2v vanha kerrostalo ja vuokrasopimuksestsa lemmikkikielto. Vuoden asumisen jälkeen kyselin vuokranantajalta kävisikö kuitenkin päinsä pienen koiran ottaminen asuntoon. Lupa tuli ilman enempiä kyselyitä. Osa taitaa käyttää tuota lemmikkikieltoa että voivat kieltäytyä vuokraamasta riskialttiilta vaikuttaville lemmikinomistajille.

      Lainaa

    19. Tulos: +45 (49 ääntä)
      Ajattelin itse olevani turhankin ylihuolehtivainen kissoista, mutta ehkä en olekaan niin paha. En halua jättää omaa kissaani yksin koko päiväksi, mutta en sentään tarvitse hoitajaa töissä käymiseen.

      Lainaa

    20. Tulos: -40 (108 ääntä)
      Mielipide vain, mutta jos on päivässä aina vähintään 10 h pois kotoa, niin kysymys kuuluu miksi on edes vaivautunut ottamaan lemmikkiä. Tiedän monia ihmisiä, joilla on pirusti menoja joka päivä, eikä aika jää lemmikille. Se lemmikki on siellä kotona yksin koko päivän..

      Lainaa

    21. Tulos: +1 (21 ääntä)
      ilmo: Janin kertomuksen alku on kuin jostain harlekiiniromaanista: “En vielä silloin ymmärtänyt naisista paljoakaan, mutta heinäladossa makoillessani annoin Sirpan tehdä sen, mitä hän oli jo pitkään halunnut…”
      Ei kun Hennan.

      Lainaa

    22. Tulos: +87 (91 ääntä)
      Minä pääsin teininä pitkäksi aikaa eroon aknesta osassa naamaa, kun lensin pyörän ohjaustangon yli pärställeni asfalttiin. En kuitenkaan suosittele.

      Lainaa

    23. Tulos: +16 (72 ääntä)
      Mulla oli vuosia sitten kaksi kissaa jotka oli useestikki jopa yönki yli keskenään, toisinaan koko viikonlopun. eläintarvilikeliikkeen kuivanaksuja ja vettä oli koko ajan saatavilla (märkäruokaa eivät juuri syöneet ollenkaan) Kotiin kun tulimme, nii katit makoili sovalla ja katto ilmeellä "mitä TE täällä teette?"

      Lainaa

    24. Tulos: +45 (47 ääntä)
      Huom Tuija käy PÄIVITTÄIN Tokmannissa! :D Ahkera

      Lainaa

    25. Tulos: +42 (46 ääntä)
      Joko noi on kissamummoja, jotka on autuaasti unohtanut, että nuoremmat ihmiset käy myös töissä, tai sitten selittelevät työttömyyttään/torikammoaan/laiskuuttaan sillä, että "kun nää kissat on kuin pikkulapsia, en voi jättää yksin kuin hetkeksi"

      Lainaa

    26. Tulos: +64 (68 ääntä)
      Voihan se kissa satuttaa itsenä silloin kun omistaja nukkuu. Eli ei kannata nukkua kuutta tuntia pidempää tai pitää hommata joku vahtimaan kissaa samalla kun nukkuu.

      Lainaa

    27. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Tane: Minä pääsin teininä pitkäksi aikaa eroon aknesta osassa naamaa, kun lensin pyörän ohjaustangon yli pärställeni asfalttiin. En kuitenkaan suosittele.
      Aargh! Mikään ei kutita niin paljon kuin finni ruven alla.

      Lainaa

    28. Tulos: +39 (45 ääntä)
      Väsynyt: Aargh! Mikään ei kutita niin paljon kuin finni ruven alla.
      En tiennyt, että ruvenkin alla voi olla finni. Tiedän mistä näen painajaisia ensi yönä.

      Lainaa

    29. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Kyllä pistää vihaksi minuakin, koska minulla on koira enkä ole tajunnut ottaa niitä seitsemää kissaa ruokalaskua kasvattamaan! Ei hyvän tähden Tuija, pienestä on elämä pilalla jos tuon takia alkaa noin lujaa kismittämään. -.-

      Lainaa

    30. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Mietityttää että jos kissan lonkka menee sijoiltaan 5 min sen jälkeen kun olet poistunut kotoa kuinka paljon kissaa kiinnostaa olitko 6, 8 vai 10 tuntia pois, vielä vähemmän jos tukehtuu johonkin.

      Lainaa

    31. Tulos: -27 (39 ääntä)
      Birgithän on ihan täysverinen sekopää ja kirjoitusten perusteella huono äiti ja paha ihminen. En koskaan voi ymmärtää ihmistä joka haukan lailla vahtii tunnista toiseen täysin luonnonvaraista eläintä jossain helkkarin kerrostalokaksiossa. Osta kissalle sinne akvaario ja anna tuijottaa kaloja niin tuntee elävänsä sanovat, vaan kun se ei riitä. Suomen luonto täynnä katteja, äsken kotimatkalla näin pienen kissanpennun kalastelemassa paikallisella rannalla. On jo viikkokausia istunut samassa paikassa ja asennossa kalastelemassa, tuo on sitä luonnnvaraisten eläinten elämää. Ei mikään kerrostalo-holocaust.

      Lainaa

    32. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Lipsu: En tiennyt, että ruvenkin alla voi olla finni. Tiedän mistä näen painajaisia ensi yönä.
      Suosittelen että otat rokotuksen vesirokkoa vastaan.

      Lainaa

    33. ............. 11.11.2019 15:12
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      ilmo: Janin kertomuksen alku on kuin jostain harlekiiniromaanista: “En vielä silloin ymmärtänyt naisista paljoakaan, mutta heinäladossa makoillessani annoin Sirpan tehdä sen, mitä hän oli jo pitkään halunnut…”
      Apua :D :D

      Lainaa

    34. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Joo: Itse olen huomannut, että tämä Birgitin asenne on harvinaisen yleinen. Muistan, kun olin kissalleni hankkimassa kaveria. Jokainen pentuja myyvä, jolta vastauksen sai alkoi samantein utelemaan minun yksityiselämästäni, kuten parisuhteista jne. Ja heti kun kuulivat, että olen parinkympin alkupäässä (n. 21-22) tällöin [...]
      Kannattaa tukea virallisia kasvattajia tai eläinsuojia tämän takia. Kissakaveri on kissalle jo todella hyvää seuraa työpäivän ajaksi, jos totuttamisen hoitaa kunnolla. Ja näillä on enemmän pelisilmää siihen, mitä omistajalta hakee. Eikä tule vahingossa tukeneeksi pentutehtailua, ja tietää terveysasioiden olevan edes jollakin tolalla.

      Lainaa

    35. Tulos: +9 (23 ääntä)
      Tane: Minä pääsin teininä pitkäksi aikaa eroon aknesta osassa naamaa, kun lensin pyörän ohjaustangon yli pärställeni asfalttiin. En kuitenkaan suosittele.
      Eläinsuojelulaki muuten määrää, ettei eläintä saa jättää yksin päivää pidemmäksi. On ihme nillitystä valittaa joistakin tunneista, mutta kolme päivää on jo oikeasti liikaa. Harva eläin osaa säädellä ruokaansa niin hyvin, että kuivamuonaa olisi tarpeeksi enää sunnuntaina. Puhtaasta vedestä puhumattakaan. Toki kiva, että mitään pahaa ei teillä tapahtunut, mutta ei se ole mikään tae siitä, etteikö voisi. Isommalla riskillä kuin sen kuuden tunnin aikana.

      Lainaa

    36. Tulivuoren itu 17.11.2019 21:12
      Tulos: +1 (11 ääntä)
      Ainoa oikea kuivamuona kissoille tulee Vihtavuoren tehtaalta. Tai muulta vastaavalta puljulta mutta suositaan nyt kotimaista kun se on niin trendikästä.

      Lainaa

    37. Tulos: +3 (7 ääntä)
      K.: Mielipide vain, mutta jos on päivässä aina vähintään 10 h pois kotoa, niin kysymys kuuluu miksi on edes vaivautunut ottamaan lemmikkiä. Tiedän monia ihmisiä, joilla on pirusti menoja joka päivä, eikä aika jää lemmikille. Se lemmikki on siellä kotona yksin koko päivän..
      Samaa mieltä! Tai sitten kaveri lemmikille. Paljon verrattavissa lapsiin, mutta niitähän taas ei voi jättää edes minuutiksi yksin. 8-10h on pitkä aika koiralle, joka ei viihdy yksin.

      Lainaa

    38. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Idea: Samaa mieltä! Tai sitten kaveri lemmikille. Paljon verrattavissa lapsiin, mutta niitähän taas ei voi jättää edes minuutiksi yksin. 8-10h on pitkä aika koiralle, joka ei viihdy yksin.
      Plus, jaksaako sen 10h päivän jälkeen antaa lemmikin tarvitseman liikunnan, huomion jne?

      Lainaa

    39. Tulos: -2 (2 ääntä)
      ilmo: Janin kertomuksen alku on kuin jostain harlekiiniromaanista: “En vielä silloin ymmärtänyt naisista paljoakaan, mutta heinäladossa makoillessani annoin Sirpan tehdä sen, mitä hän oli jo pitkään halunnut…”
      Paras kommentti ikinä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kissat, arvonta, Tokmanni, akne, finnit, lemmikit, valvoja, virallinen valvoja, yksin, hoitaja