Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kiinan ihmeet, osa 23

  Tilasin Kiinasta avaruuskengät.
  Suurenna näkymä
  Kiinan ihmeet, osa 23

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +735 (865 ääntä)
   Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.

   Lainaa

  2. Tulos: +68 (88 ääntä)
   Komea kitara siellä nurkassa.

   Lainaa

  3. Tulos: +105 (131 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.
   Älä helvetissä anna mitää ylimääräisiä vihjeitä Postille tienata. Katsoppas Yle Areenasta MOT Postin toimintaan liittyen, logistiikkatoiminnassa polkevat hintoja matalalle tasolle peruspostipalvelun kustannuksella, että kilpailijat ei pysty millään samaan hintatasoon.

   Lainaa

  4. Tulos: +109 (121 ääntä)
   Timu on 14v joten ihmekös nuo kommentit.

   Lainaa

  5. Tulos: -201 (307 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.
   Et taida olla tietonen ettei kaikki tilaa pelkkiä turhakkeita/krääsää sieltä. Vaan ihan käyttötavaraa, vaatteita yms mitkä oikeasti tulee käyttöön.

   Lainaa

  6. Tulos: +240 (258 ääntä)
   Mä erehdyin luulemaan, että jotkut kiinalaiset yhtiöt kopioivat merkkituotteita, joita myyvät sitten halvalla. Kiitos, Henri, kun kerroit että homma meneekin toisin päin.

   Lainaa

  7. Tulos: +186 (192 ääntä)
   Topitii: Mä erehdyin luulemaan, että jotkut kiinalaiset yhtiöt kopioivat merkkituotteita, joita myyvät sitten halvalla. Kiitos, Henri, kun kerroit että homma meneekin toisin päin.
   Sama täällä, mutta minkäs teet, kun kaikki ei ole ruudin keksijöitä toisin kuin kiinalaiset.

   Lainaa

  8. Tulos: -70 (182 ääntä)
   Henri on ihan oikeassa ja joskus on tehnyt mieli itsekin "varoittaa" muita. Ostin (tietoisesti) kiinalaatuisen korusetin, joka maksoi n. 5 euroa (eikä posti- tai tullimaksua). Instagrammissa näkyy kun korukaupat myy täysin samaa settiä hintaan 50 e. Ja joku, jolla ei käy mielessä googlettaa tavaroita ennen kuin ostaa, tyhmänä maksaa... Ei siinä ole enää kyse siitä, että firma tekee voittoa vaan kyseessä on jo aika rehellinen k*setus.

   Lainaa

  9. Tulos: +180 (210 ääntä)
   En kyllä mitään epämääräistä elektroniikkaa tilaisi varsinkaan lapselle. Eikös noissa juuri selvitelty olevan monissa aikamoinen paloturvallisuusriski?

   Lainaa

  10. Tulos: -19 (55 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.
   Posti tekee nykyään voittoa kiinapaketeilla.

   Lainaa

  11. Tulos: +199 (225 ääntä)
   Jep: Et taida olla tietonen ettei kaikki tilaa pelkkiä turhakkeita/krääsää sieltä. Vaan ihan käyttötavaraa, vaatteita yms mitkä oikeasti tulee käyttöön.
   No eipä se siitä sen fiksumpaa tee. Kolmella eurolla nyt vaan ei saa laatua, eikä ole järkeä tilailla toiselta puolen maailmaa jotain kakkoslaatua, joka ei kestä käyttöä ja jonka alkuperästä tai valmistusmateriaalista ei ole mitääm takeita. Muistan muutama vuosi sitten sen ebay-meikkien kemiallisen analyysin. Joukosta löytyi mm. ulosteita ja raskasmetalleita.

   Lainaa

  12. Tulos: +110 (150 ääntä)
   Jep: Et taida olla tietonen ettei kaikki tilaa pelkkiä turhakkeita/krääsää sieltä. Vaan ihan käyttötavaraa, vaatteita yms mitkä oikeasti tulee käyttöön.
   Se ei tee asiasta yhtään sen parempaa. Saman tavaran saa varmasti täältä lähempääkin, joten noiden tilaamisesta kiittää ainoastaan sinun omahyväisyys ja kiinalaiset lapset päivän ateriasta.

   Lainaa

  13. Tulos: -21 (79 ääntä)
   Onhan tuo nyt ihan kusetusta, että suomalainen firma tilaa Kiinasta satojen kappaleiden erää romua ja lätkäisee siihen päälle 10x hinnan. Ei tällaisilla yrittäjillä ole koskaan ollut muu mielessä kuin helpot fyrkat kuluttajilta, jotka ei tajua miten homma menee.

   Lainaa

  14. Tulos: +123 (137 ääntä)
   Usein kyse on "saman tavaran myymisestä". Joku wishillä tms näkee esimerkiksi instagramissa jonku käsityöläisen itse tekemän tuotteen ja he sitten näppärästi varastavat kuvan ja väittävät myyvänsä samaa tuotetta vaikka 5e hintaan, kun alkuperäinen on paljon kalliimpi- ja luultavasti laadukkaampi.

   Lainaa

  15. Tulos: +124 (144 ääntä)
   Väsynyt: Posti tekee nykyään voittoa kiinapaketeilla.
   Posti ei saa penniäkään kiinapaketeista, lähettäjä maksaa Kiinassa postimaksun ja se jaellaan perille Suomessa Postin toimesta kansainvälisten postisopimusten takia. Aiemmin ne oli ihan järkeviä sopimuksia, kun kirjekaverit lähettelivät toisilleen kirjeitä ees taas. Nyt Kiina spämmää miljardeja paketteja ja vain yhteen suuntaan.

   Lainaa

  16. Tulos: +62 (68 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.
   Paitsi että ongelmahan on nimenomaan lisääntynyt ulkomailta tilailu, Posti kun ei saa veloittaa niiden kuskaamisesta mitään vaan kansainvälisten sopimusten mukaan postimaksu maksetaan lähettäjämaahan. Vastaanottajamaa huolehtii siis paketin jakelusta veloituksetta.

   Lainaa

  17. Tulos: +123 (131 ääntä)
   Kuulun tuohon ryhmään ja kyllä jengi on sekaisin kun ei ymmärretä että ne on piraattipaskoja mitä wishiltä myydään,joku kyseli juuri vitamiinejä,toiset meikkejä ym.

   Lainaa

  18. Tulos: +48 (64 ääntä)
   Haluaisin tykätä Kostin kommentista.

   Lainaa

  19. Tulos: +72 (80 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.
   Sillä ei ole väliä, miten paljon posti saa rahaa. Työntekijöiden palkoissa se ei näy, vaan aina johdon.

   Lainaa

  20. Tulos: +111 (133 ääntä)
   Ihmetyttää tuolla facen Wish-ryhmässä se kun laitetaan tarkoituksella ihan selviä heruttelukuvia ja sitten valitetaan jonku random Eskon läähpuuh-kommentteja. Miks tuonne pitää ittiänsä heruttamaan, onko itsetunto tosiaan niin huono? Hyvä veto oli kyllä tuo Koston vastaus tuossa mokassa.

   Lainaa

  21. Tulos: +59 (61 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa.
   Postihan yritti tätä vuosi sitten.. meinasivat, että olisivat ottaneet muistaakseni 2,5€/paketti lisämaksua kiinapaketeista täällä Suomen päässä.. mutta kansainväliset postisäännökset estivät tämän..

   Lainaa

  22. Tulos: +32 (38 ääntä)
   K.: Komea kitara siellä nurkassa.
   Ja sohva keittiössä. Timu voisi antaa minulle rahansa, sehän on vain rahaa.

   Lainaa

  23. Tulos: +38 (46 ääntä)
   Jos ikinä saan töitä, lupaan siirtyä täysin kotimaisiin kenkiin ja animejulisteisiin.

   Lainaa

  24. Tulos: +101 (121 ääntä)
   : Henri on ihan oikeassa ja joskus on tehnyt mieli itsekin “varoittaa” muita. Ostin (tietoisesti) kiinalaatuisen korusetin, joka maksoi n. 5 euroa (eikä posti- tai tullimaksua). Instagrammissa näkyy kun korukaupat myy täysin samaa settiä hintaan 50 e. Ja joku, jolla ei käy mielessä googlettaa tavaroita ennen kuin ostaa, [...]
   Eli olet ostanut piratoidun version oikeasta korusta. Tietysti se on halvempi, jos hopean tilalla on romurautaa ja alkuperäinen suunnittelija ei saa palkkaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (36 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.
   Niin ja sen saman kiinassa tehdyn tavaran voi hakea jostain marketista moninkertaisella hinnalla. Kaikki voittavat, paitsi tavaran ostaja. Kätevää.

   Lainaa

  26. ............. 26.11.2019 14:11
   Tulos: -17 (53 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.
   Itse asiassa on tutkittu, että on ekologisempaa, jos kuluttaja tilaa krääsänsä suoraan Kiinasta, kuin se että jos hän tilaisi ne esim Kärkkäiseltä joka tilaa ne Kiinasta.

   Lainaa

  27. Tulos: +39 (55 ääntä)
   ………….: Itse asiassa on tutkittu, että on ekologisempaa, jos kuluttaja tilaa krääsänsä suoraan Kiinasta, kuin se että jos hän tilaisi ne esim Kärkkäiseltä joka tilaa ne Kiinasta.
   En usko, koska kärkkäinen tilaa kerralla enemmän

   Lainaa

  28. ............. 26.11.2019 16:22
   Tulos: +4 (36 ääntä)
   lax: En usko, koska kärkkäinen tilaa kerralla enemmän
   Mutta kaikkea ei saada myydyksi ja siksi on ekologisempaa tilata suoraan kotiin sieltä Kiinasta. Ilmeisesti verkko-ostoksissa epäekologisinta on palautusrumba. Mutta jos tilaat oikean tuotteen etkä palauta niin silloin verkko-ostos on ok. Enkä nyt puolustele aliexpressiä tai wishiä jotka myyvät halpaa kopiokrääsää, mutta itse tilaan harrastukseeni tarvikkeet jatkossakin ebaysta tietyin varauksin. Miksi tilaisin saman tuotteen kotimaisesta verkkokaupasta 10-kertaisin hinnoin? Vaikka lisäisin tuotteeseen kotimaisen postituksen hinnan niin Kiinasta suoraan tilaaminen olisi silti halvempaa ja ekologisempaa. (Suosin tietysti kotimaista ja eurooppalaista valmistusta silloin kun voin.)

   Lainaa

  29. Tulos: +8 (10 ääntä)
   : Henri on ihan oikeassa ja joskus on tehnyt mieli itsekin “varoittaa” muita. Ostin (tietoisesti) kiinalaatuisen korusetin, joka maksoi n. 5 euroa (eikä posti- tai tullimaksua). Instagrammissa näkyy kun korukaupat myy täysin samaa settiä hintaan 50 e. Ja joku, jolla ei käy mielessä googlettaa tavaroita ennen kuin ostaa, [...]
   https://youtu.be/J80J4oaGVnY

   Lainaa

  30. Tulos: -27 (31 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.
   Mites sitten este
   Just: En kyllä mitään epämääräistä elektroniikkaa tilaisi varsinkaan lapselle. Eikös noissa juuri selvitelty olevan monissa aikamoinen paloturvallisuusriski?
   Miten kuulokkeista voi tulla paloturvallisuusriski?

   Lainaa

  31. Tulos: +7 (25 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa. Kukaan ei häviä. Ei posti, ei ilmasto, ei kiinalainen tehdastyöntekijä. Ainoastaan suomalainen kuluttaja, joka tilailee neljän sentin muoviroskaa toiselta puolelta maapalloa Kiinan postimaksun hinnalla.
   Miten sitten estetään firmoja (Tiimarit, Tigerit sun muut) myös tilaamasta samaa riistettyjen tehdastyöntekijöiden tekemää krääsää?

   Lainaa

  32. Tulos: +14 (36 ääntä)
   No minä olen köyhä. Minulla ei ole varaa ostaa kallista eikä huonoa laatua. Tilaan puhelimen näytön suojalasit kiinasta koska ne maksaa siellä euron kipale. Dna:n myymälästä parikymppiä ja ne on ihan samaa tavaraa. Tilaan muutaman lasin kerralla niin saastuttaa vähemmän. Olen tilannut kiinasta myös lompakon, se on ollut kohta vuoden käytössä eikä ole mitään kulumisen merkkejä. Lisäksi vaatteitakin olen ostanut, ja jos ei niitä kaikkein halvimpia rääsyjä tilaa niin kyllä ne on ihan hyvälaatuisia. Ainakin minulla on kestänyt hyvin eikä kaikki ole uimapukukangasta. Asiakkaiden arvioita lukemalla säästyy monelta mielipahalta.

   Lainaa

  33. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Make: Ihmetyttää tuolla facen Wish-ryhmässä se kun laitetaan tarkoituksella ihan selviä heruttelukuvia ja sitten valitetaan jonku random Eskon läähpuuh-kommentteja. Miks tuonne pitää ittiänsä heruttamaan, onko itsetunto tosiaan niin huono? Hyvä veto oli kyllä tuo Koston vastaus tuossa mokassa.
   Kyseinen henkilö oli kommentoinut että tykkää ottaa itsestään kuvia, ja vähän erilaisempia kuvia vieläpä. Ei se tuommoisessa julkisessa ryhmässä ehkä ole kovin fiksua kun siellä niitä lääh puuh Eskoja ja Jormia on kuitenkin.

   Lainaa

  34. Tulos: +17 (29 ääntä)
   Ihmiset huutelee kusetuksesta... Onko nää kiinasta tilaavat firmat siis väittäneet tuotteen olevan muuta kuin se on? Mitä höynäyttämistä siinä on, että firma tilaa tavaraa yhdeltä, lätkäisee katteen päälle ja myy toiselle? Jo on aikoihin eletty.

   Lainaa

  35. Tulos: -9 (27 ääntä)
   Make: Ihmetyttää tuolla facen Wish-ryhmässä se kun laitetaan tarkoituksella ihan selviä heruttelukuvia ja sitten valitetaan jonku random Eskon läähpuuh-kommentteja. Miks tuonne pitää ittiänsä heruttamaan, onko itsetunto tosiaan niin huono? Hyvä veto oli kyllä tuo Koston vastaus tuossa mokassa.
   Välilihaa saa aina näyttää. Mitä tuoreempaa, kunhan ei ole liian raakaa, sen parempi. Mutta välilihaa saa aina näyttää.

   Lainaa

  36. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Petkele: Sama täällä, mutta minkäs teet, kun kaikki ei ole ruudin keksijöitä toisin kuin kiinalaiset.
   No nyt harmittaa että annoin vahinkoalapeukkua näin mainiolle kommentille!

   Lainaa

  37. Tulos: 0 (12 ääntä)
   MissK: Ihmiset huutelee kusetuksesta… Onko nää kiinasta tilaavat firmat siis väittäneet tuotteen olevan muuta kuin se on? Mitä höynäyttämistä siinä on, että firma tilaa tavaraa yhdeltä, lätkäisee katteen päälle ja myy toiselle? Jo on aikoihin eletty.
   Tottakai se harmittaa, kun itse ei osaa tai viitsi tehdä bisnestä. Ostaminen on kuitenkin pääsääntöisesti vapaaehtoista, ja saa ihan itse valita kenen palveluita käyttää.

   Lainaa

  38. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Just: No eipä se siitä sen fiksumpaa tee. Kolmella eurolla nyt vaan ei saa laatua, eikä ole järkeä tilailla toiselta puolen maailmaa jotain kakkoslaatua, joka ei kestä käyttöä ja jonka alkuperästä tai valmistusmateriaalista ei ole mitääm takeita.
   Ei se kyllä ihan välttämättä noinkaan mene. Itse tilasin autoon uudet pissapojan suuttimet, jotka maksoivat hieman alle euron kappale. Samaan aikaan varaosaliike Suomessa myi (kuvien perusteella pääteltynä) tismalleen samoja 12 euroa pari, ja alkuperäinen varaosa taas oli kaksi kymppiä KAPPALE. Laadusta en osaa sanoa, varmastikin valmistajan originaalit olisivat olleet monella tapaa laadukkaammat, mutta ihan komeasti nuo ruiskivat lasinpesunestettä tuulilasille sen kolme vuotta, minkä koko auto vielä kesti, ja aivan varmasti paremmin kuin ne pilalle kuluneet ja paikalleen jumiutuneet entiset. Alkuperästä ja materiaaleistakaan en osaa sanoa, mutta kun tuolla kuitenkin kokonaisia autojakin tehdään, niin ei ainakaan äkkiseltään tunnu kovin kannattavalta ajatukselta tehdä tuollaista osaa muuten kuin siltä samalta linjalta miltä niitä tehdään sinne autoteollisuudenkin tarpeisiin.

   Lainaa

  39. Tulos: -5 (15 ääntä)
   Kilokalori: Posti ei saa penniäkään kiinapaketeista, lähettäjä maksaa Kiinassa postimaksun ja se jaellaan perille Suomessa Postin toimesta kansainvälisten postisopimusten takia. Aiemmin ne oli ihan järkeviä sopimuksia, kun kirjekaverit lähettelivät toisilleen kirjeitä ees taas. Nyt Kiina spämmää miljardeja paketteja ja vain yhteen suuntaan.
   Kyllä posti saa rahaa kiinapaketeista. Postilla on vielä erillissopimus isojen kiinalaisfirmojen kanssa (maksavat enemmän kuin kadun tallaaja).

   Lainaa

  40. Tulos: -14 (24 ääntä)
   Oi Jenni <3 Kyllähän noita koipia kelpaa esitelläkin. Itse tosin olisin laittanut pidempivartiset urheilusukat noiden kenkien & shortsien kanssa. Sellaiset yli polven menevät. Wishiltä löytyy niitäkin... :)

   Lainaa

  41. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Jennin kuvassa oli kengät? aaa nyt vasta huomasin!

   Lainaa

  42. Pysytäänpä faktalinjalla 28.11.2019 8:52
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   lax: En usko, koska kärkkäinen tilaa kerralla enemmän
   Ei niitä kuluttajien tilaamia tuotteitakaan jokaista omalla lentokoneella tuoda. Kuljetusliike kerää lentorahtikontillisen tavaraa, ja toimittaa sen tänne siinä vaiheessa kun kontti on täynnä. Se on yksi syy sille, että toimitusaika saattaa vaihdella viikosta jopa pariin kuukauteen. Erona on se, että silloin toimitetaan ainoastaan ne tuotteet, joita kuluttajat oikeasti haluavat, ei niitä, joita kauppias tai maahantuoja ajattelee kuluttajien haluavan... Merkkituotteiden piratointi on toki tuomittavaa, mutta varsinaisen halpatavaran osalta asia on kyllä oikeasti niin, että kiinalainen valmistaja myy tuotteen suomalaiselle maahantuojalle, joka lyö sitten tuotepakkaukseen oman "tuotemerkkinsä". Näitä ovat Tokmannit, Puuilot sun muut täynnä. Saman tavaran voi tilata suoraan valmistajalta ja hinta on murto-osa siitä mitä ns. halpakaupat Suomessa pyytävät. Kotimaisten yritysten suosiminen on toki hyvä asia, mutta on ihan turhaa ajatella tuotteissa olevan eroa.

   Lainaa

  43. Ajantasalla 28.11.2019 10:20
   Tulos: -5 (15 ääntä)
   Pelkästä kengästä ei voinut ottaa kuvaa, vaan piti alkaa halventamaan itseään samalla?

   Lainaa

  44. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Jos Henri laittaisi firman pystyyn se olisi konkurssissa jo alle parissa kuukaudessa.

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kilokalori: Keksin tavan, millä Posti saa rahaa lajittelijoiden palkkoihin. Ottaisivat näiltä Kiinan krääsän tilaajilta jokaiselta 9,90e paketin käsittelykuluja Suomessa.
   Posti ei voi tehdä näin, sillä kansainväliset sopimukset eivät tätä mahdollista.

   Lainaa

  46. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Kilokalori: Posti ei saa penniäkään kiinapaketeista, lähettäjä maksaa Kiinassa postimaksun ja se jaellaan perille Suomessa Postin toimesta kansainvälisten postisopimusten takia.
   Saa. Kiina pääsee edelleen kehitysmaahinnoilla jonka vuoksi korvaukset Postille ovat alimitoitetut. Tilanne korvausten osalta kuitenkin paranee koko ajan, ja osa Kiinasta tulevista lähetyksistä tuottaa jo Postille voittoa. Osa toki edelleen tappiota.

   Lainaa

  47. Tulivuoren itu 29.11.2019 6:22
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Jenniä ois mukava katella päivät pitkät, on meinaan kuuma. <3 ehdottomasti tahtois omia itelleen.

   Lainaa

  48. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Miten kuulokkeista voi tulla paloturvallisuusriski?
   Langattomissa kuulokkeissa, kuten tässä oli kyseessä, on sisällä litium-akku. Heikkolaatuisilla litium-akuilla on tapana syttyä palamaan, etenkin jos ne on yhdistetty heikkolaatuiseen latauselektroniikkaan ilman suojapiirejä. Tietysti noin pienestä akusta ei ihan kauhean isoa tulipaloa tule, mutta riittää se pienikin korvan vieressä tai taskussa.

   Lainaa

  49. Tulos: 0 (2 ääntä)
   K.: Komea kitara siellä nurkassa.
   Ei ole aito Les Paul. Kiinakopio.

   Lainaa

  50. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Anskutin: Paitsi että ongelmahan on nimenomaan lisääntynyt ulkomailta tilailu, Posti kun ei saa veloittaa niiden kuskaamisesta mitään vaan kansainvälisten sopimusten mukaan postimaksu maksetaan lähettäjämaahan. Vastaanottajamaa huolehtii siis paketin jakelusta veloituksetta.
   Ei pidä paikkaansa. Vastaanottajanaa saa korvauksen. Aiemmin Kiina oli ns. kehitysmaiden joukossa, joten heidän maksama kohdemaan korvaus oli minimaalinen. Nyt asia on tämän vuoden aikana saatu muutettua.

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Jokeri: Postihan yritti tätä vuosi sitten.. meinasivat, että olisivat ottaneet muistaakseni 2,5€/paketti lisämaksua kiinapaketeista täällä Suomen päässä.. mutta kansainväliset postisäännökset estivät tämän..
   Väärää tietoa. Ruotsi ottaa näistä käsittelymaksun. Suomessa käsittely on saatu koneellistettua ja paremmilla kansainvälisillä korvauksilla Posti pystyy jakamaan Kiinasta tulleet pikkupaketit ilman lisäveloituksia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, kengät, avaruuskengät, Wish, sandaalit, sumutus, huijaus, hinta, louis vuitton, aito, kuulokkeet, Apple, Airpods