Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Avun tarpeessa

  Jos pieni tulo kiinnostaa, Lempäälässä tarvitaan apua.
  Suurenna näkymä
  Avun tarpeessa

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +83 (403 ääntä)
   Tulee olemaan elämä vaikeeta, jos ei edes hämähäkeistä selviä.

   Lainaa

  2. Tulos: +427 (601 ääntä)
   Memerento: Tulee olemaan elämä vaikeeta, jos ei edes hämähäkeistä selviä.
   Elämä on vaikeeta. Jos tyypillä on araknofobia niin eiköhän saa elämäänsä vähän helpottaa pyytämällä tommoseen apua.

   Lainaa

  3. Lohikäärme 21.11.2019 1:18
   Tulos: +313 (405 ääntä)
   Memerento: Tulee olemaan elämä vaikeeta, jos ei edes hämähäkeistä selviä.
   Elä nyt, pääsee ainakin joku muu olemaan sankari! Itse rakastan tällaisia tilanteita. Jokin ötökkä pilaa vaimon päivän? Ei huolta, mies pelastaa! Kissa jätti puoliksi syödyn saaliin lattialle ja vaimo ei pysty menemään huoneeseen? Siivoamalla raadon saan halipusu palkkion, kelpaa!

   Lainaa

  4. Tulos: -277 (439 ääntä)
   En minä siitä viidestä eurosta, mutta suikkari tai reiden juuri kiinnostais.

   Lainaa

  5. Tulos: +474 (482 ääntä)
   Kiinnostais tietää mitä viimeisessä keskustelussa haettiin

   Lainaa

  6. Tulos: +267 (289 ääntä)
   Ei kannata tappaa hämähäkkejä. Ne syö turhia tuholaisia pois nurkista.

   Lainaa

  7. Tulos: +174 (232 ääntä)
   En miäkään mene jyrkänteiden reunalle, kun mulla on korkean paikan kammo. Että jos oikeasti on fobia, niin ei varmaan ketään haittaa jos pyytää apua hämähäkin tappoon?

   Lainaa

  8. Tulos: +302 (310 ääntä)
   Toivottavasti eivät tapa hämähäkkejä. Pirjolle voisi joku selittää mitä tarkoittaa henkilökohtainen avustaja, luuleeko Pirjo että ne kaikki ihmiset TE-palveluiden kautta etsivät seksiseuraa tällaisella vähän häveliäämmällä nimityksellä? :D

   Lainaa

  9. Tulos: +246 (376 ääntä)
   Tessan ja Tiinan tapaukseen; Perhesuhteet ei ole mikään ilmainen muuttopalvelu, 24/7 päivystävä lastenhoitaja tai kotisiivoaja, remontti- eikä kuljetusliike eikä myöskään loputon pikavippipankki. Moni sotkee perhesuhteet pyytämällä jatkuvasti ilmaisia palveluksia. Minusta Tessa teki jo aika paljon etsimällä äidilleen muuttoapua, vaikka äiti selvästi nettiä käyttävänä voisi sen itsekin tehdä. Jotenkin äidin kommentista paistaa läpi, että hän kiristää lapsiltaan ilmaisia palveluksia - jos et mene auttamaan, äiti kertoo kaikille, miten lapsi ei vaan ”jaksa auttaa sairasta äitiään”. Se kuulostaa pahalta sivullisista, mutta entä jos Tessa jo auttaakin koko ajan, ja äiti vaan käyttää häntä ilmaisena palvelusväkenä? Ei esim. omista töistä tai koulusta tarvitse jäädä pois äidin muuton takia. Sen tähden on muuttofirmat.

   Lainaa

  10. Tulos: +96 (106 ääntä)
   Vaakku: Kiinnostais tietää mitä viimeisessä keskustelussa haettiin
   No tietysti apua, ei liity.mitenkään seksiin. Etsii vanhempaa henkilöö. kiitos

   Lainaa

  11. Tulos: -49 (115 ääntä)
   Surullista, et perhesuhteetkin korvataa somettamalla "auta raihnaista äitiäni asap".

   Lainaa

  12. Tulos: +306 (332 ääntä)
   Tessan ja Tiinan päivityksestä tuli vaan surullinen olo. Kuten Kilokalorikin sanoi, voi taustalla olla paljon muutakin kuin "laiska teini-ikäinen tytär". Itse perheväkivallan uhrina inhoan lausetta "se on kuitenkin sinun äiti/isä!" ja se särähtää inhottavasti korvaan joka kerta. Minua ei saisi menemään omalle äidilleni muuttoavuksi, mutta luultavasti hän kuitenkin pystyisi kiristämään minut hakemaan hälle apua somesta, joten heidän tilanteensa voi olla mitä tahansa miltä tahansa kantilta. Aina ei ole oma äiti se ihanin ja rakastavin henkilö elämässä vaikka sitä niin kovasti romantisoidaankin.

   Lainaa

  13. totuuden_torvi 21.11.2019 9:22
   Tulos: +69 (87 ääntä)
   Kilokalori: Tessan ja Tiinan tapaukseen; Perhesuhteet ei ole mikään ilmainen muuttopalvelu, 24/7 päivystävä lastenhoitaja tai kotisiivoaja, remontti- eikä kuljetusliike eikä myöskään loputon pikavippipankki. Moni sotkee perhesuhteet pyytämällä jatkuvasti ilmaisia palveluksia. Minusta Tessa teki jo aika paljon etsimällä [...]
   Enpä toki tapauksesta lukemaani enempää tiedä, mutta äidin kommentin mukaan "tytär ei vain jaksa". Siksihän me muutkin muutetaan, kun se vaan on niin kiva - ei vaan joskus on jaksettava vaikkei jaksaiskaan. Pirjo voi pärjätä paskasen mielensä kanssa keskenään. Outoja tollaset epämääräiset päivitykset. Itsekin omassa Facebookissa aikoinaan nähny jotakuinki tällasen: Täällä taas *suruhymiö* (paikassa keskussairaala X). Siihen ihmiset alle laittaa erilaisia huolestuneita ja utelevia kommentteja ja lopulta selviää kyseessä olleen joku jäykkäkouristusrokotteen uusiminen. Voi hyvää päivää! Tai luodaan ihan mikä tahansa huomiota kerjäävä päivitys, mutta ihmisten kysymyksiin vastataan: "en kerro täällä enempää". Noh...OK! Sait huomiota, onneksi olkoon.

   Lainaa

  14. Kirjautuminen epäonnistui 21.11.2019 10:21
   Tulos: +105 (121 ääntä)
   Piupali: En miäkään mene jyrkänteiden reunalle, kun mulla on korkean paikan kammo. Että jos oikeasti on fobia, niin ei varmaan ketään haittaa jos pyytää apua hämähäkin tappoon?
   Niin, ja rohkenen olla myös sitä mieltä, että vaikka ei olisikaan ”oikeaa” fobiaa, niin saa kai sitä pyytää apua mihin asiaan tahansa, jos aikoo myös asiallisesti korvata sen eikä vain odota ilmaista palvelua. Vähän aikaa sitten täällä oli juttua siivouksen ostamisesta kotiin. Eikö ihminen ihan yhtä lailla voi päättää mistä tahansa omista arkisista asioistaan, mitä haluaa itse tehdä ja mitä ostaa palveluina, jos ei itse vain halua tai viitsi ja rahaa löytyy sen verran. Olkoon se sitten vaikka perunoiden kuoriminen.

   Lainaa

  15. Tulos: +55 (113 ääntä)
   Lohikäärme: Elä nyt, pääsee ainakin joku muu olemaan sankari! Itse rakastan tällaisia tilanteita. Jokin ötökkä pilaa vaimon päivän? Ei huolta, mies pelastaa! Kissa jätti puoliksi syödyn saaliin lattialle ja vaimo ei pysty menemään huoneeseen? Siivoamalla raadon saan halipusu palkkion, kelpaa!
   Kiva sulle. Itseäni vituttaa naiset, jotka on kasvatettu uusavuttomiksi sillä odotuksella, että aviomies kyllä tulee olemaan se kodin yleismies. Yhtä lailla en fanita miehiä, joille vaimo on joku siivouspiika. Vanhemmat eivät ole osanneet kasvattaa näitä ihmisiä.

   Lainaa

  16. Tulos: +6 (118 ääntä)
   Joni: Kiva sulle. Itseäni vituttaa naiset, jotka on kasvatettu uusavuttomiksi sillä odotuksella, että aviomies kyllä tulee olemaan se kodin yleismies. Yhtä lailla en fanita miehiä, joille vaimo on joku siivouspiika. Vanhemmat eivät ole osanneet kasvattaa näitä ihmisiä.
   Itseäni vituttaa ihmiset jotka lätisevät paskaa kuten sinä teit. Ei se ihmisestä tee uusavutonta jos pelkää jotain niinpaljon, ettei voi edes koskea siihen. Mites taas tuo lause, että laitat vanhempien piikkiin jos jälkikasvu ei osaa mitään? Kyllä vissiin sullekin on jotain sanottu järjen käytöstä? Noh..miten meni?

   Lainaa

  17. Tulos: +55 (95 ääntä)
   Piupali: En miäkään mene jyrkänteiden reunalle, kun mulla on korkean paikan kammo. Että jos oikeasti on fobia, niin ei varmaan ketään haittaa jos pyytää apua hämähäkin tappoon?
   Miksi kaikki pitää aina tappaa? Jos pelkäät niin ötökkä voidaan siirtää ulos. Eikö toisen hengen vieminen sinun absurdin pelkosi vuoksi ole aika turhaa?

   Lainaa

  18. Tulos: -14 (48 ääntä)
   Irvikisu: Miksi kaikki pitää aina tappaa? Jos pelkäät niin ötökkä voidaan siirtää ulos. Eikö toisen hengen vieminen sinun absurdin pelkosi vuoksi ole aika turhaa?
   Suurin osa sisällä asuvista ötököistä kuolee ulos laitettuna, mutta vaan vähän hitaammin.

   Lainaa

  19. Tulos: +21 (49 ääntä)
   Okeeei mutta missä se on sanottu että Lindalla on ihan kunnon hämähäkkikammo? Totta on, että ei tiedetä vaikka olisikin, joten huono ryhtyä tuomitsemaan häntä henkilönä... Mitäpä se tosiaan sinänsä muille kuuluu jos tämä on palvelus on sellainen mistä hän haluaa maksaa. Mutta tulee kyllä yllätyksenä mulle että tällaiseen hätään kutsutaan apua ihan facebookista saakka. Jos tässä onkin fobiasta kyse, niin ennemmin olen kuvitellut, että sellaisten epätavallisempien kammojen kanssa, jotka kohdistuu melko arkipäiväisiin asioihin, joutuu vaan vähän tulemaan toimeen, vaikka on epämieluista. Hämähäkit kuitenkin on aika ujoja otuksia, että aika vähän niistä on häiriöksi; vaikka joo, tiedän että kammot on määritelmällisestikin epärationaalisia

   Lainaa

  20. Tulos: +18 (40 ääntä)
   Mun sisko on melko herkkä hyönteisten ja semmoisten kanssa myös... Ei kuitenkaan varsinaisesta kammosta tietääkseni ole kyse. Jonkin aikaa sitä jaksoi leikkiä sankaria ja kuljetella ulos niitä hämiksiä ja amppareita... Mutta kun alkoi ne ajat kun niitä tuli sisään KOKO ajan, niin alkoi turhautua siihen kun oma eläminen häiriintyi siitä että piti jotain tosiasiassa melkolailla vaaratonta olla jatkuvasti hätistelemässä. Amppareiden aggressiivisuudesta puhutaan paljon, mutta itse olen tosiaan hengannut niiden kanssa aika paljon sisällä ja pihassa, kun ne joka vuosi tekee pesät varastoon ja terassille kunnes ne hävitetään... Enkä kertaakaan oo tullut pistetyksi. Ainoostaan on ollut se tapaus kun vahingossa talloin maa-ampiaisten pesään, silloin perään lähti useampikin. Ja selvittiin siitäkin, että ei sitä minimaalista pistämisen mahdollisuuttakaan niin kamalasti tarvitsisi pelätä

   Lainaa

  21. Tulos: +129 (143 ääntä)
   Edellisen kämpän toisessa vessassa asui suht iso hämähäkki. Sen nimi oli Reino eikä siinä vessassa ollut sokeritoukkia ikinä. Toisessa vessassa ei ollut hämähäkkiä, mutta sokeritoukan perkeleitä oli. Tykkäsin Reinon vessasta enemmän.

   Lainaa

  22. yli opisto hörhö 21.11.2019 15:39
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Kilokalori: Tessan ja Tiinan tapaukseen; Perhesuhteet ei ole mikään ilmainen muuttopalvelu, 24/7 päivystävä lastenhoitaja tai kotisiivoaja, remontti- eikä kuljetusliike eikä myöskään loputon pikavippipankki. Moni sotkee perhesuhteet pyytämällä jatkuvasti ilmaisia palveluksia. [...]
   Olen aika pitkälti samaa mieltä, voi olla että ihan jo terveyskin tulee vastaan sama se miten paljon haluaisi auttaa. Omaa terveyttään ei kannata pilata. Mutta sitten taas muuttofirmaa et saa välttämättä edes viikon varoitusajalla. Riippuu varmasti paikkakunnasta ja ajankohdasta mutta välillä saattaa joutua kuukausia aiemmin varailemaan muuttofirmaa, ja siitä ei hirveästi ole iloa jos muuton pitäisi tapahtua "tänään" tai vaikka ensi viikonloppuna.

   Lainaa

  23. Tulos: +67 (79 ääntä)
   Joni: Kiva sulle. Itseäni vituttaa naiset, jotka on kasvatettu uusavuttomiksi sillä odotuksella, että aviomies kyllä tulee olemaan se kodin yleismies. Yhtä lailla en fanita miehiä, joille vaimo on joku siivouspiika. Vanhemmat eivät ole osanneet kasvattaa näitä ihmisiä.
   Ei siihen naiseutta vaadita, saati prinsessuutta, miespuolinen ex pelkäsi hämähäkkejä niin paljon ettei pystynyt kuin ryntäämään paikalta jos sellaisen näki. Näitä sattuu, saahan sitä pyytää apua jos itse ei voi, eri asia ettei sitä saa vaatia.

   Lainaa

  24. Tulos: -39 (47 ääntä)
   Kilokalori: Tessan ja Tiinan tapaukseen; Perhesuhteet ei ole mikään ilmainen muuttopalvelu, 24/7 päivystävä lastenhoitaja tai kotisiivoaja, remontti- eikä kuljetusliike eikä myöskään loputon pikavippipankki. Moni sotkee perhesuhteet pyytämällä jatkuvasti ilmaisia palveluksia. Minusta Tessa teki jo aika paljon etsimällä [...]
   Muuton voi tehdä myös illalla muiden velvollisuuksien jälkeen. Kyllä vanhempia nyt sen verran pitää jeesata, että edes itse paikalle vaivautuu, vaikka lisävoimaakin pyytää. Vanhemmat ovat kukin tavallaan jälkeläisensä hoitaneet, joten tsemiä hei. Reilu peli ja silleen.

   Lainaa

  25. Tulos: +9 (41 ääntä)
   Joo: Ei siihen naiseutta vaadita, saati prinsessuutta, miespuolinen ex pelkäsi hämähäkkejä niin paljon ettei pystynyt kuin ryntäämään paikalta jos sellaisen näki. Näitä sattuu, saahan sitä pyytää apua jos itse ei voi, eri asia ettei sitä saa vaatia.
   Ei se fobia siitä ainakaan parane, jos aina karkuun säntää ja koittaa kieltää tilanteen. Ennen minulla oli paha käärmefobia, mutta siedättämällä ja ammattalaisen käärmeenkäsittelijän toimesta ymmärrän käärmeitä paremmin, enkä pelkää niitä luonnossa enää niin kovin, että kylmiä väreitä tulee. Vaikka en niistä edelleenkään pidä, ja näen välillä painajaisia käärmeisiin liittyen, pystyn asian kanssa huomattavasti paremmin elämään.

   Lainaa

  26. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Vaakku: Kiinnostais tietää mitä viimeisessä keskustelussa haettiin
   Se ei oikein koskaan selvinnyt. Meni vaan hömmentävämmäks kokoajan, piti olla joko vanhempi nainen tai pariskunta, apua tarvitaan aina sillointällöin ja joskus vähän isompaakin apua

   Lainaa

  27. Tulos: -10 (22 ääntä)
   Jos vaan laitettas se hämähäkki väärinpäin!

   Lainaa

  28. Tulos: +33 (41 ääntä)
   qauhajuha: Se ei oikein koskaan selvinnyt. Meni vaan hömmentävämmäks kokoajan, piti olla joko vanhempi nainen tai pariskunta, apua tarvitaan aina sillointällöin ja joskus vähän isompaakin apua
   Epäilys siihen että "saattaa sittenkin liittyä seksiin" kasvaa koko ajan.

   Lainaa

  29. Tulos: +21 (35 ääntä)
   Pieno: Elämä on vaikeeta. Jos tyypillä on araknofobia niin eiköhän saa elämäänsä vähän helpottaa pyytämällä tommoseen apua.
   Samaa mieltä! En yhtää tajua sitä logiikkaa et "ei sais mennä aidan matalimmasta kohdasta" ja sit porukka kaahii sitä korkeinta kohtaa ku se matalin kohta olis IHAN TOSSA NOIN. Elämän ei kuulu olla perseestä, se on sitä, ja jos ei se satuta itteä tai muita ihmisiä niin käytä ihmeessä kaikki porsaanreijät mitä ikinä vaan löydät! :D

   Lainaa

  30. Tulos: +23 (39 ääntä)
   Wiltsu: Ei kannata tappaa hämähäkkejä. Ne syö turhia tuholaisia pois nurkista.
   Jos ihmisellä on araknofobia, niin hän ei niitä hämähäkkejä kämpässään kyllä pysty pitämään, vaikka sontisivat rahaa.

   Lainaa

  31. Tulos: +42 (52 ääntä)
   SuperSeppo: Vanhemmat ovat kukin tavallaan jälkeläisensä hoitaneet
   Eipä muuten välttämättä ole.

   Lainaa

  32. Tulos: -3 (33 ääntä)
   Pieno: Elämä on vaikeeta. Jos tyypillä on araknofobia niin eiköhän saa elämäänsä vähän helpottaa pyytämällä tommoseen apua.
   Fobioita hoidetaan altistumalla pelon kohteelle, oli se sitten hämppi, nainen tai maahanmuuttaja.

   Lainaa

  33. Tulos: -14 (30 ääntä)
   Joni: Kiva sulle. Itseäni vituttaa naiset, jotka on kasvatettu uusavuttomiksi sillä odotuksella, että aviomies kyllä tulee olemaan se kodin yleismies. Yhtä lailla en fanita miehiä, joille vaimo on joku siivouspiika. Vanhemmat eivät ole osanneet kasvattaa näitä ihmisiä.
   Ei ole sinuakaan ihan terveeksi kasvatettu kun kaikki wituttaa. Oliko tunnekylmä lapsuus?

   Lainaa

  34. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Jjorma: En minä siitä viidestä eurosta, mutta suikkari tai reiden juuri kiinnostais.
   Kuvittelet niiden arvon erittäin alakanttiin. Minkä se sinusta tekee?

   Lainaa

  35. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Muhveli: Okeeei mutta missä se on sanottu että Lindalla on ihan kunnon hämähäkki kammo?
   Minusta se, että hän hakee pelkoa aiheuttavaan tilanteeseen apua Facebookista on jo itsessään aika hyvä viittaus fobiaan. Olet ihan oikeassa siinä että fobiat ovat tosiaan irrationaalisia, ei siinä auta pätkääkään se, miten harmittomia ne hämähäkit oikeasti ovat. Se että mielellään välttää tulemasta ampiaisen pistämäksi ei ole fobia (ellei sen välttely mene niin pitkälle että vaikeuttaa päivittäistä elämää), ja kellään joka ei ole itse fobiaa kokenut ei ole oikeutta tuomita jotakuta joka vapaaehtoisesti maksaa kammon kohteen välttelystä.

   Lainaa

  36. bananaforscale 22.11.2019 17:10
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Hämppien annetaan olla, ne syö oikeesti haitallisia ötöjä.

   Lainaa

  37. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Mun miehellä on araknofobia, ja mä taas harrastan lintuhämähäkkejä. Ensimmäistä kertaa, kun miehen läsnäollessa siirsin hämähäkkiä terraariosta toiseen, mies seisoi vieressä ihan paikoillaan, ei siis sännännyt pakoon kuten tuolla ylempänä joku kuvaili. Kehuinkin häntä sitten, että vähänkö sait kerättyä rohkeutta, johon mies rehellisesti myönsi, että hän ei todellisuudessa vain kyennyt kauhultaan liikkumaan. Sittemmin hän on jo ruokkinutkin mun hämähäkkejä. Siedättyi vuosien saatossa. Nuo fobiat voi olla todella pahoja ilman mitään rationaalista syytä. Mä taas kammoan ampiasia, ja olen joskus pyytänyt kaveria avuksi vessasta käsin, jonne pakenin ampiaisen lennettyä ikkunasta sisätiloihin. Se oli kyllä jo aika noloa.

   Lainaa

  38. Leipäressu 22.11.2019 21:53
   Tulos: +2 (20 ääntä)
   Kilokalori: Tessan ja Tiinan tapaukseen; Perhesuhteet ei ole mikään ilmainen muuttopalvelu, 24/7 päivystävä lastenhoitaja tai kotisiivoaja, remontti- eikä kuljetusliike eikä myöskään loputon pikavippipankki. Moni sotkee perhesuhteet pyytämällä jatkuvasti ilmaisia palveluksia. Minusta Tessa teki jo aika paljon etsimällä [...]
   "Jotenkin äidin kommentista paistaa läpi, että hän kiristää lapsiltaan ilmaisia palveluksia" Saattaa olla näin. Mutta saattaa myös olla, että äiti on lopulta tajunnut tyttären olevan hemmoteltu kakara, tietää kasvattaneensa kermaperseen, joka ei eväänsä liikuta muita auttaakseen, ja nyt harmittaa. Mistä sen tietää. Meilläpäin on perheenjäsenten tapana auttaa toisiaan, ihan vapaaehtoisesti tarjoudutaan jeesaamaan. Ja kaverit auttaa kavereita. Se on molemminpuolista, enkä ole tullut ajatelleeksi, että se mitään hyväksikäyttöä olisi. Eikä tämä ole sotkenut perhe- tai kaverisuhteita, vaan päinvastoin vahvistanut niitä.

   Lainaa

  39. Mitästätähän 23.11.2019 10:02
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Piupali: En miäkään mene jyrkänteiden reunalle, kun mulla on korkean paikan kammo. Että jos oikeasti on fobia, niin ei varmaan ketään haittaa jos pyytää apua hämähäkin tappoon?
   Voit pyytää minua apuun heti jos olohuoneeseen ilmestyy rotko, jonka viereen täytyy mennä.

   Lainaa

  40. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Linda, vain jos se hämähäkki on väärinpäin.

   Lainaa

  41. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Lindalle vinkki, hommaa kissa. Ei enää hämähäkit pyöri nurkissa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, apu, avustaja, hämähäkki, fobia, auttaa, muuttoapu, äiti, työ, töitä, mystinen