Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 12

Vauvanvaatteet on ongelmajätettä!
Vanhempainilta, osa 12

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +279 (585 ääntä)
   Päätin järjestää pojalle ruokailuvälinesynttärit. Nyt kun koomailin Ikeassa ja tsekkailin nettikauppojen tarjontaa, niin haarukkasynttärit tuntuukin ihkulta. Löysin mm. ihanan haarukan ja tökin sillä nyt itseäni. MUTTA meillä on kaikkia muita ruokailuvälineitä kaapit täynnä, ja haarukoita ei ole ainuttakaan, joita siis suunnittelin tarjoiluastioiksi ja kupeiksi joista juoda mehua vaikka haarukka onkin aika paska kuppi. Meneekö ihan liian sekavaksi jos järjestän haarukat ja ruokailuvälineet teemalla? #halfofbrainsmissing

   Lainaa

  2. Tulos: +708 (732 ääntä)
   Jotkut julkaisut herättää enemmän kysymyksiä kuin haluaisin myöntää. Mikä traktori on, jollei työkone? Miksi koristeet ei voi olla isoja ja pieniä? Miksi vauvat tosiaan kasvavat niin yllättäen niin törkeän nopeasti? Miksi Juulian itsensä pitää sitten mainita Santerin oppineen kävelemään? Miksi sanoa jotain, mihin ei saa vastata kuin tietyllä tavalla? En ehkä koskaan yritäkään saada lapsia.

   Lainaa

  3. Tulos: +471 (503 ääntä)
   Mua alkoi kyrsii ilmaisu "lumihiutailua" kun ensimmäistä kertaa siihen törmäsin 415 kuukautisena.

   Lainaa

  4. Tulos: +164 (192 ääntä)
   Kuka on kiinnostunut Santeri kävelystä?

   Lainaa

  5. Tulos: +85 (107 ääntä)
   Haluaisin kuulla Juulian käsityksen lumihiutailusta.

   Lainaa

  6. Sopan hämmentäjä 29.10.2019 1:20
   Tulos: +581 (595 ääntä)
   Meikä oppi kävelemään jo 7kk ikäisenä. Olen nykyään jo oikein ammattikävelijä. Toisinaan lähden kävelemään parisuhteesta, ja olen myös kävellyt ulos useimmista työpaikoistani

   Lainaa

  7. Tulos: +130 (162 ääntä)
   Oon niin lumihiutale että osaan kirjoittaa lumihiutaleilun oikein.

   Lainaa

  8. Hiutaloitunut 29.10.2019 2:47
   Tulos: +208 (216 ääntä)
   Kun muut lähtee Leville lumilautailemaan, osa jää kotiin lumihiutailemaan

   Lainaa

  9. Tulos: +189 (195 ääntä)
   Saattaapi olla, että lumihiutaloidun pahasti kohta, kun lähden ulos putsaamaan autoa.

   Lainaa

  10. anonyymi ameeba 29.10.2019 6:09
   Tulos: +141 (145 ääntä)
   Petkele: Kuka on kiinnostunut Santeri kävelystä?
   Santeri.

   Lainaa

  11. Tulos: +98 (146 ääntä)
   Miksi Juulia olettaa että ihmisiä kiinnostaa Santerin kävely ja toisaalta mistä Juulia tietää että ketään ei kiinnosta Ville kävely? Onkohan Juulia vähän tyhmä?

   Lainaa

  12. Tulos: -145 (153 ääntä)
   Enpä ole koskaan kuullut lumilautailun tarkoittavan "tietyissä piireissä" jotain muuta kuin urheilua.

   Lainaa

  13. Tulos: +354 (356 ääntä)
   Vielä mukavampaa on, kun vauvaryhmään kirjoittaa, että on huolissaan, kun lapsi ei vielä 1v 4kk ikäisenä kävele ja kysyy onko muita, jotka eivät vielä liiku vai pitäisikö huolestua. JA TÄHÄN tulee 105 kommenttia kuinka meillä on kävelty jo puoli vuotta ja nyt juostaan jo portaitakin takaperin. Just sitä ei kysytty, halusin vertaistukea. Eroan netistä.

   Lainaa

  14. Tulos: +234 (248 ääntä)
   Kaikki vanhemmuuteen liittyvä juttelu liittyy aina tärkeiden kuukausilukujen toisteluun. Meidän äiti osaa edelleen kertoa, kuinka vanhana jokainen lapsi oppi kävelemään, pyöräilemään ja hampaat läks. Juulia ei vaan ole vielä hokassut, että ketään äitiä ei kiinnosta toisten tenavat, joten jos kertoo omastaan, pitää kuunnella asian vastine toiseltakin äidiltä. Muuten on melko itsekäs.

   Lainaa

  15. Tulos: +130 (144 ääntä)
   Petkele: Kuka on kiinnostunut Santeri kävelystä?
   Yllättävän monia, olen todennut näiden seitsemän lapsen kanssa. Kun lapsi on pieni, saa olla jatkuvasti vastaamassa, joko se kääntyy/ryömii/konttaa/nousee seisomaan/kävelee/kiipeää/puhuu/käy potalla. Vastaavasti saa vastata kysymyksiin, vieläkö se syö tissiä/nukkuu kolmet päiväunet/heräilee yöllä/käyttää vaippoja jne. Ja nyt en tarkoita neuvolan väkeä tai muita ammattilaisia, vaan ihan ystäviä, sukulaisia ja kaupassa vastaan käveleviä mummoja. Ja ennen kuin joku pilkunnussija puuttuu asiaan niin ei, vauvat eivät kirjaimellisesti tosiaankaan syö tissiä. Se nyt vaan on mun otannan pohjalta yleisin tapa kysyä, vieläkö imetys jatkuu.

   Lainaa

  16. Tulos: +69 (75 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Meikä oppi kävelemään jo 7kk ikäisenä. Olen nykyään jo oikein ammattikävelijä. Toisinaan lähden kävelemään parisuhteesta, ja olen myös kävellyt ulos useimmista työpaikoistani
   Ajaa, no meijä ville oppi kävelemään oikein kaksi kertaa, ekan 7,5kk ja toisen kerran 30v kun poke heitti pääeeltä rotvallinreunaan valopilkunjälkeen

   Lainaa

  17. Tulos: +44 (54 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Meikä oppi kävelemään jo 7kk ikäisenä. Olen nykyään jo oikein ammattikävelijä. Toisinaan lähden kävelemään parisuhteesta, ja olen myös kävellyt ulos useimmista työpaikoistani
   Isäni on kannattanut kävelyä 70-luvulta lähtien, joten syntyessäni minulle ei annettu paljoa valinnan varaa. Ensimmäisen kävelypaitani muistaakseni sain jo kaksikuukautisena eli isäni vain kylmäverisesti päätti, että sinä kävelet. En edes uskalla ajatella mitä olisi käynyt, jos olisin murrosiässä alkanut glooryhuntata esimerkiksi juoksua. Todellinen fanius alkoi minulla viisi kuusi vuotta sitten. Kuten sanoin niin kävely on ollut suosikkini jo vauvasta lähtien, mutta ei se ollut samanlaista kuin tänä päivänä. Kannattaminen on muuttunut rakkaudeksi ja intohimoksi. Nuoresta iästä huolimatta olen ehtinyt seurata muiden kävelyä kuitenkin jo aika kauan, mutta vuosi vuodelta mielenkiintoni ja rakkauteni kävelyä kohtaan vain voimistuu. Kyllä voi sanoa, että kävely on iso osa elämääni, jota ilman en osaa, enkä halua elää.

   Lainaa

  18. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Kuka Ville?

   Lainaa

  19. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Ei se kaksivuotias vielä nipota traktorien ja muiden koneiden eroista, mutta muistan kyllä miten ala-asteikäisenä väkerrettiin koristeita ja naamiaisasuja aina minkäkin synttäriteeman mukaan. Joskus melkein toivoisi, että aikuisilla saisi olla yhtä hauskaa :D

   Lainaa

  20. Tulos: -37 (45 ääntä)
   Miksi tuossa ensimmäisessä mokassa sana pojalle on korostettu?

   Lainaa

  21. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Etana: Miksi tuossa ensimmäisessä mokassa sana pojalle on korostettu?
   Siinä on peitetty lapsen nimi ja korvattu sanalla "pojalle".

   Lainaa

  22. Tulos: -50 (80 ääntä)
   Trukki: Siinä on peitetty lapsen nimi ja korvattu sanalla “pojalle”.
   Kiitos. Hetken jo luulin, että nykyisen mielensäpahoittajakulttuurin mukaan tuossa mokassa oli tarkoitus pahastua siitä, että poika tykkää traktoreista eikä esim. prinsessoista tai muusta "ei poikien" jutusta.

   Lainaa

  23. Tulos: +65 (77 ääntä)
   Paras vastaus noihin "meidän Jenna-Petteri oppi kävelemään kahden viikon ikäisenä" leuhkintoihin on todeta, että onneksi meidän ei, koska on parempi kasvattaa järkeä ensin ja kävellä vasta sitten kun osaa jo vähän ennakoida mikä liike on fiksua ja mikä ei. Ja sääliksi käy, kun lapsi aloittaa jo noin pienenä paikkojen sotkemisen, onnekkaamman vanhemman vauva makoilee tyytyväisenä selällään puolivuotiaaksi asti.

   Lainaa

  24. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Kilokalori: Enpä ole koskaan kuullut lumilautailun tarkoittavan “tietyissä piireissä” jotain muuta kuin urheilua.
   Itsekin luin ensin Pekan kommentista "lumilautailua", mutta huomasin sentään virheeni jo päästessäni Juulian kommenttiin...

   Lainaa

  25. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Meikä oppi kävelemään jo 7kk ikäisenä. Olen nykyään jo oikein ammattikävelijä. Toisinaan lähden kävelemään parisuhteesta, ja olen myös kävellyt ulos useimmista työpaikoistani
   Ja silti näin kun ei ammattilsisenkaan kävely oikein sujunut sunnuntaina aamuyöllä.

   Lainaa

  26. Tulos: -21 (25 ääntä)
   Kilokalori: Enpä ole koskaan kuullut lumilautailun tarkoittavan “tietyissä piireissä” jotain muuta kuin urheilua.
   Ihan ensimmäistä kertaa törmään sanontaan myös mä. Keulimista ja spennailua olen tähän asti kuullut käytettävän.

   Lainaa

  27. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Hmm, tuo vauvanvaatepostaus on kyllä alun perin naisen kirjoittama, joten joko Antti on röyhkeästi postannut jutun omana tekstinään tai Feissarimokat vaihtaneet sekä nimen että sukupuolen.

   Lainaa

  28. Hightower71 30.10.2019 5:13
   Tulos: +30 (38 ääntä)
   Lamppu: Vielä mukavampaa on, kun vauvaryhmään kirjoittaa, että on huolissaan, kun lapsi ei vielä 1v 4kk ikäisenä kävele ja kysyy onko muita, jotka eivät vielä liiku vai pitäisikö huolestua. JA TÄHÄN tulee 105 kommenttia kuinka meillä on kävelty jo puoli vuotta ja nyt juostaan jo portaitakin takaperin. Just sitä ei kysytty, halusin vertaistukea. Eroan netistä.
   1v4kk ikäinen joka ei vielä ota askeleita on ihan normaali ihmistoukka. Jos 1v6kk iässäkään ei vielä suostu (tai pysty) ottamaan askeleita edes kädestä pideltynä niin on hyvä ottaa asia puheeksi neuvolassa jolloin voidaan poissulkea esim. jonkin synnynnäisen tasapainoon vaikuttavan sisäkorvaongelman olemassaolo. Jos lapsi alkaa toistelemaan sanoja aikaisin ja muutenkin "puhumaan vauvaa" ennen kuin oppii kävelemään, aivojen kehityskapasiteetti usein keskittyy sen jälkeen niin paljon kommunikointiin että karkeamotoriikan kehitys viivästyy. Vauva saattaa 11kk iässä istua lattialla puhua pulputtamassa "siansaksaa" mutta ottaa ensimmäiset askeleensa ilman tukea vasta vaikka juuri 16kk iässä --jolloin hän osaa usein ilmaista itseään jo kahden sanan lauseilla ...kun taas naapurin pikkuinen joka juoksi ympäri asuntoa 12kk iässä, osaa puolitoistavuotiaana sanoa ainoastaan "kakka", "anna" ja "pajjo" (pallo). Lapset kehittyvät hyvin eri tahtiin ja neuvolaprosyyrien tasapäistävät kasvukäyrät ovat ihan pyllynreiästä.

   Lainaa

  29. Tulos: -19 (29 ääntä)
   En muista, monetko kuukautiset oli olleet, kun esikoinen oppi 1 v 4 kk vanhana kävelemään. Juu, hän oppi myöhään, mutta hänpä syntyikin 10 viikkoa ennen aikojaan. Joten sekin hämärtää kuukautisajanlaskua.

   Lainaa

  30. Mister D:n kaveri 30.10.2019 11:36
   Tulos: +63 (63 ääntä)
   Ahma: Ei se kaksivuotias vielä nipota traktorien ja muiden koneiden eroista, mutta muistan kyllä miten ala-asteikäisenä väkerrettiin koristeita ja naamiaisasuja aina minkäkin synttäriteeman mukaan. Joskus melkein toivoisi, että aikuisilla saisi olla yhtä hauskaa
   Taidat olla vähän nuorempaa sukupolvea. Meille riitti kasarin alussa, että sai limskaa, jäätelöä ja pullaa. Kakku oli myös jees.

   Lainaa

  31. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Mister D:n kaveri: Taidat olla vähän nuorempaa sukupolvea. Meille riitti kasarin alussa, että sai limskaa, jäätelöä ja pullaa. Kakku oli myös jees.
   Olen ysärilapsia, et siis ole väärässä. Synttärijuhlat olivat iso juttu kaveriporukassani.

   Lainaa

  32. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Tope: Jotkut julkaisut herättää enemmän kysymyksiä kuin haluaisin myöntää. Mikä traktori on, jollei työkone? Miksi koristeet ei voi olla isoja ja pieniä? Miksi vauvat tosiaan kasvavat niin yllättäen niin törkeän nopeasti? Miksi Juulian itsensä pitää sitten mainita Santerin oppineen kävelemään? Miksi sanoa jotain, mihin ei saa vastata kuin tietyllä tavalla? En ehkä koskaan yritäkään saada lapsia.
   Tuli mieleen joulukalenteri :') "se selviää seuraavassa jaksossa"

   Lainaa

  33. Gaius Blatar 1.11.2019 12:37
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Sopan hämmentäjä: Meikä oppi kävelemään jo 7kk ikäisenä. Olen nykyään jo oikein ammattikävelijä. Toisinaan lähden kävelemään parisuhteesta, ja olen myös kävellyt ulos useimmista työpaikoistani
   Ainoa kommentti johon naurahdin tällä viikolla feissarimokissa ääneen. Kiitos! :)

   Lainaa

  34. Törppönen 6.11.2019 20:10
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Antti parka! :D

   Lainaa

  35. Pysyvästi kana 19.12.2023 13:42
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   NipaMan: Isäni on kannattanut kävelyä 70-luvulta lähtien, joten syntyessäni minulle ei annettu paljoa valinnan varaa. Ensimmäisen kävelypaitani muistaakseni sain jo kaksikuukautisena eli isäni vain kylmäverisesti päätti, että sinä kävelet. En edes uskalla ajatella mitä olisi käynyt, jos olisin murrosiässä alkanut [...]
   Naks naks

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lumihiutale, synttärit, traktori, teema, vaatteet, ongelmajäte, työkone, lumihiutailu, lapset, kävellä, ikä, leuhkia