Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 404

"Mä heitän se parvekkeelta."
Sekalaisia, osa 404

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +412 (490 ääntä)
   Teemun kommentti sopis myös ”näin saat naisia” otsikon alle. Voi mikä unelmavävy!!

   Lainaa

  2. Ihmettelen vaan 24.10.2019 2:45
   Tulos: -134 (224 ääntä)
   Silloin kun on pieniä lapsia ei riitä siivous kerran viikossa.

   Lainaa

  3. Tulos: +550 (578 ääntä)
   Entä miehet jotka käyttävät siivoojaa? Ovatko hekin osallisia syntyvyyden laskuun? :D

   Lainaa

  4. Tulos: +267 (289 ääntä)
   Asd: Entä miehet jotka käyttävät siivoojaa? Ovatko hekin osallisia syntyvyyden laskuun?
   Siivousurakan jälkeen ei heti jaksa yrittää syntyvyyden kasvattamista.

   Lainaa

  5. Tulos: +104 (150 ääntä)
   Asd: Entä miehet jotka käyttävät siivoojaa? Ovatko hekin osallisia syntyvyyden laskuun?
   Eivät? Koska biologia. Näin ne itse kaiken selittävät

   Lainaa

  6. Tulos: -113 (337 ääntä)
   Oli kyseessä sitten mies tai nainen, niin kyllä kai sitä voi odottaa että noin pienen asunnon kykenee siivoamaan vessaa myöten. En ehkä ole mikään paras esimerkki siististä ihmisestä, mutta tiedän kyllä milloin menen riman alta.

   Lainaa

  7. KalleKalifornia 24.10.2019 7:09
   Tulos: +284 (328 ääntä)
   Napael: Oli kyseessä sitten mies tai nainen, niin kyllä kai sitä voi odottaa että noin pienen asunnon kykenee siivoamaan vessaa myöten. En ehkä ole mikään paras esimerkki siististä ihmisestä, mutta tiedän kyllä milloin menen riman alta.
   Ei kyse ole siitä, että ei kykenisi, vaan ettei halua. Hän haluaa tehdä jotain muuta. Ensin on tietysti pitänyt hankkia sitä tekemistä ;)

   Lainaa

  8. Tulos: +351 (365 ääntä)
   Itse työskentelin vuosia takaperin kotisiivoojana ja kyllä se antoi uutta näkökulmaa asiaan. Toisille se on vaan sitä arjen luksusta, että koti on siisti kun tulee töistä, eikä tarvitse itse siivota. Ja joka tapauksessa yleensä nämä tämmöiset kodit on perussiistejä muutenkin, eli tavarat on kaapeissaan, mitään ylimääräistä ei ole lattialla, että siivoojan on helppo siivota. Ne oli juuri niitä mukavempia kohteita siivota :) Tuosta hinnasta vielä, oletan että se on jonkun isomman kaupingin hinta. Lisäksi, en tiedä miten nykyään tuo kotitalousvero menee, mutta verotuksessa saa suht ison summan pois tuosta hinnasta takaisin. Sitten on myös niitä asiakkaita, jotka ei voi iänsä /sairauksien takia siivota enää, ja se siivooja on tavallaan myös mukavaa juttuseuraa. Sitten oli myös niitä, jotka oli alkoholisoitunut tms., Etteivät enää siivonneet itse ja joku sukulainen on tilannut heille siivoojan. Meitä on moneksi, luulisi ettei kenenkään pyllyä pitäisi kummemmin hiertää kun käytetään rahaa suomalaisen palvelun ostamiseen ja tuetaan siivoojia, joilla ei muutenkaan se palkkaus ole kovin hyvä.

   Lainaa

  9. Tulos: -134 (210 ääntä)
   Kaalimadon paketeissa ei muuten lue lähettäjän nimenä Kaalimato, vaan siinä on firman toinen toiminimi. Joten jos Iida on pojalleen kertonut, että täähän on muuten itse asiassa Kaalimadolta, niin poika osannee yhdistää pisteet ja tietää että äippä on joskus leluja tai tarvikkeita tilannut. Ja mikäpä onkaan 15-vuotiaalle ihanampaa kuin joutua ajattelemaan vanhempiaan seksiä harrastavina olentoina <3 Tai sitten on ihan kokonaan keksitty juttu.

   Lainaa

  10. Tulos: -15 (77 ääntä)
   Veikkaan, että Sven on säästänyt siviilipalveluksen päivärahastakin hyvät rahat, jotka säästötilillä kasvavat huimat määrät korkoa. Siinä sitä sitten voi eläkepäivillä jännittää, että paljonko sitä ehtii korkotuloja hankkimaan ennen kuolemaansa...

   Lainaa

  11. Tulos: +237 (247 ääntä)
   Itsekin olen lyönyt vähintään kolme kärpästä yhdellä iskulla maksamalla siivoojalle - toimii ehkäisynä muututtuani hedelmättömäksi, kämppä on siistimpi kuin ikinä oman siivoamisen jäljiltä ja parisuhdetyytyväisyys kasvanut edellisten myötä kohisten. Suosittelen!

   Lainaa

  12. heissulivei 24.10.2019 7:36
   Tulos: -171 (235 ääntä)
   Kyllä pitää paljon tapahtua ennenkuin maksan jollekin toiselle asiasta (vaikka siivoamisesta) minkä voin/osaan itsekin tehdä. Rajansa laiskuudellakin.

   Lainaa

  13. Tulos: +218 (248 ääntä)
   Ai että, haluaisin niin kovasti peukuttaa viimeisen mokan naisten kommentteja. Ei pitäis kyllä kenenkään nenää kutittaa se, kuka ventovieraan ihmisen asunnossa siivoaa ja miten. Jos mulla olis varaa tuohon niin todellakin maksaisin siitä että joku muu hoitais homman mun puolesta. Mites suhtaudutaan siihen ku perheen lapset esim. osallistuu viikkosiivoukseen ja saa siitä taskurahaa? Onko se kans kelvottomien äitien laiskuutta ja säästöjen väärinkäyttöä? Ja jos haluaa tulla raskaaksi, niin missä menee raja monenko neliön kämpän siivoaa nainen itse ja missä vaiheessa voi joku muukin osallistua?

   Lainaa

  14. Tulos: +166 (170 ääntä)
   Dummy: Kaalimadon paketeissa ei muuten lue lähettäjän nimenä Kaalimato, vaan siinä on firman toinen toiminimi. Joten jos Iida on pojalleen kertonut, että täähän on muuten itse asiassa Kaalimadolta, niin poika osannee yhdistää pisteet ja tietää että äippä on joskus leluja tai tarvikkeita tilannut. Ja mikäpä onkaan [...]
   Tai sitten ovat porukalla ihmetelleet outoa saapumisilmoitusta ja googlettaneet lähettäjän...

   Lainaa

  15. Tulos: -119 (161 ääntä)
   Napael: Oli kyseessä sitten mies tai nainen, niin kyllä kai sitä voi odottaa että noin pienen asunnon kykenee siivoamaan vessaa myöten. En ehkä ole mikään paras esimerkki siististä ihmisestä, mutta tiedän kyllä milloin menen riman alta.
   Ei näköjään tykkääjien määrästä,miinusta olet saanut eli täälläkin on näköjään uusavuttomia aikalailla.

   Lainaa

  16. Tulos: +99 (111 ääntä)
   Dummy: Kaalimadon paketeissa ei muuten lue lähettäjän nimenä Kaalimato, vaan siinä on firman toinen toiminimi. Joten jos Iida on pojalleen kertonut, että täähän on muuten itse asiassa Kaalimadolta, niin poika osannee yhdistää pisteet ja tietää että äippä on joskus leluja tai tarvikkeita tilannut. Ja mikäpä onkaan [...]
   Oisko mitenkään vaikka toi oudon paketin tuntemattoman lähettäjän nimen googlaaminen mahollista? Milläs vuosisadalla elät.

   Lainaa

  17. Tulos: +132 (136 ääntä)
   Dummy: Kaalimadon paketeissa ei muuten lue lähettäjän nimenä Kaalimato, vaan siinä on firman toinen toiminimi. Joten jos Iida on pojalleen kertonut, että täähän on muuten itse asiassa Kaalimadolta, niin poika osannee yhdistää pisteet ja tietää että äippä on joskus leluja tai tarvikkeita tilannut. Ja mikäpä onkaan [...]
   Tekstiviestin saaja oli Iidan pikkuveli, ei poika.

   Lainaa

  18. Tulos: +71 (83 ääntä)
   Ihmettelen vaan: Silloin kun on pieniä lapsia ei riitä siivous kerran viikossa.
   Niin?

   Lainaa

  19. Tulos: +143 (151 ääntä)
   Jorkku: Ei näköjään tykkääjien määrästä,miinusta olet saanut eli täälläkin on näköjään uusavuttomia aikalailla.
   Mä teen kotisiivousta työkseni ja tykkään kyllä, kun ihmiset on "uusavuttomia". Siivoan myös itse oman kotini. Ajattele siivouksen tilaamista panostuksena kansantalouteen!

   Lainaa

  20. Kirjautuminen epäonnistui 24.10.2019 10:24
   Tulos: +265 (289 ääntä)
   heissulivei: Kyllä pitää paljon tapahtua ennenkuin maksan jollekin toiselle asiasta (vaikka siivoamisesta) minkä voin/osaan itsekin tehdä. Rajansa laiskuudellakin.
   Asioita joita kuka tahansa terve ihminen voi tehdä: leivän leipominen, juuston valmistus, kauranjyvien litistäminen, renkaanvaihto, öljynvaihto, puiden kaato ja polttopuiden teko, kotisivujen tekeminen, hiusten leikkaus, mattojen pesu, porkkanoiden kasvatus, kalastus, possun teurastus, talon rakentaminen jne jne... Silti jostain syystä ei pidetä mitenkään laiskana tai uusavuttomana ihmistä, joka hankkii nuo toisten tekeminä. Miksi ihmeessä juuri siivouksen ulkoistaminen on niin kamalaa? Miksi sen oletetaan automaattisesti osoittavan, että henkilö ei osaa tai on niin toivottoman laiska ettei kykene? Mitä jos vain mieluummin tekee jotain muuta, esim. keskittyy töihinsä - tai entä jos haluaa käyttää säästyvän ajan asuntovaunun rakennukseen tai leivän valmistukseen jyvistä alkaen? Miksi ihminen saa muuten valita mitä elämässään tekee, mutta juuri siivous on pakollista, vaikkei olisikaan pakollista? Tiedän, että tuo saattoi olla trolli, mutta kun jotkut myös oikeasti ajattelevat noin...

   Lainaa

  21. Tulos: +101 (113 ääntä)
   Ja saahan tuon laitettua tietääkseni kotitalousvähennykseen, jolloin siivouskerran hinta edelleen halpenee. Ja voihan se olla, että ko. nainen tekee siivoukselta säästyvällä ajalla töitä eli oikeastaan tienaa tällä ratkaisulla. (Jos on tarpeeksi hyvä palkka)

   Lainaa

  22. Tulos: +133 (139 ääntä)
   heissulivei: Kyllä pitää paljon tapahtua ennenkuin maksan jollekin toiselle asiasta (vaikka siivoamisesta) minkä voin/osaan itsekin tehdä. Rajansa laiskuudellakin.
   Siivouspalvelua meillä ei vielä ole. Robootti-imuri riittää ainakin toistaseksi. Kaupassa käynti ollaan kyllä ulkoistettu. Mieluusti maksan kuukaudessa 15e, ettei tarvi kaupassa ravata, heräteostoksiakaan ei pääse näin käymään (eli mahdollisesti teemme voittoakin näin). Parasta kumminkin: Enemmän aikaa vaimon kanssa viettämiseen, kun molemmat teemme vuorotyötä. Unohtamatta seikkaa: Suomalaista PALVELUA pitäisi nykymaailmassa suosia. Raha liikkuisi ja turhaa "krääsää" ei pääse kiertymään. En siis ymmärrä, missä näet ongelman tässä yhtälössä.

   Lainaa

  23. Hööpölööpö 24.10.2019 11:33
   Tulos: +181 (193 ääntä)
   Jotkut ostavat kaupasta jopa valmiiksijauhettua lihaa. Ei tuommoinen kyllä käy mitenkään päinsä. Miten tuommoiset osaavat lisääntyäkään? Kyllähän se nyt itse pitää työpäivän jälkeen lähteä riistalle ja kaataa omat lihat ja jauhaa ne sopiviksi. Kyllä on löysähousuista touhua nykyään. Ennen oli paremmin.

   Lainaa

  24. Tulos: +53 (69 ääntä)
   Ihmettelen vaan: Silloin kun on pieniä lapsia ei riitä siivous kerran viikossa.
   Jos*

   Lainaa

  25. Tulos: +71 (79 ääntä)
   Kyllähän se mukavaa olisi, jos itselläkin olisi varaa siivoojaan. Oman terveydentilan takia siivoaminen on minulle usein haastavaa. Mahdollista kyllä, mutta vie voimat. Joku voisi helposti pitää minua uusavuttomana, jos ei tietäisi tilanteeni taustoja. En siis koe, että minulla olisi varaa arvostella.

   Lainaa

  26. Tulos: -149 (177 ääntä)
   Jaa-a mitenhän tuohon suhtautuis. En ainakaan naisekseni ottais. Jos ei jaksa pientä huonetta siivota, niin tuskin kotona jaksaa/osaa mitään muutakaan tehdä. Uusavuttomuutta parhaillaan.

   Lainaa

  27. Bodvåihsojeåve 24.10.2019 13:52
   Tulos: +143 (159 ääntä)
   Nimimerkki: Jaa-a mitenhän tuohon suhtautuis. En ainakaan naisekseni ottais. Jos ei jaksa pientä huonetta siivota, niin tuskin kotona jaksaa/osaa mitään muutakaan tehdä. Uusavuttomuutta parhaillaan.
   No en usko, että tuon sun asenteen takia Noora sulle naiseksi tulisikaan. Onneksi olette kumpikin vapaat etsimään omaan arvomaailmaan sopivan puolison, mikäli niin haluatte.

   Lainaa

  28. Bodvåihsojeåve 24.10.2019 13:53
   Tulos: +81 (93 ääntä)
   heissulivei: Kyllä pitää paljon tapahtua ennenkuin maksan jollekin toiselle asiasta (vaikka siivoamisesta) minkä voin/osaan itsekin tehdä. Rajansa laiskuudellakin.
   No hei hyvä sulle! Miten se sun elämään vaikuttaa, jos joku toinen maksaa?

   Lainaa

  29. Tulos: +53 (63 ääntä)
   Helpottaisi elämää kovasti, jos Sven kertoisi, että mihin sitä rahaa sitten saa käyttää

   Lainaa

  30. Tulos: +102 (124 ääntä)
   Mikä helvetin ongelma se on jollekin että joku maksaa siivouksesta jollekin muulle? Ensin märistään, että tue yrittäjiä ja sitten märistään kateellisina kun joku tekee niin. Entäs autoremontit? Itte pitäis? EI se nyt viikkoa ole itte siivoamatta siellä kuitenkaan. "En jaksa tehdä ruokaa, tilataan jotain." OK!!! "En jaksa siivota, tilaan siivoojan." IHAN VITUN VÄÄRIN!!!

   Lainaa

  31. Tulos: +71 (79 ääntä)
   Mapu: Ai että, haluaisin niin kovasti peukuttaa viimeisen mokan naisten kommentteja. Ei pitäis kyllä kenenkään nenää kutittaa se, kuka ventovieraan ihmisen asunnossa siivoaa ja miten. Jos mulla olis varaa tuohon niin todellakin maksaisin siitä että joku muu hoitais homman mun puolesta. Mites suhtaudutaan siihen ku perheen [...]
   Jos siivoaa palatsin (yli 6 makuuhuonetta) joka viikko, saa kolmoset. Vaikka olisi neitsytkin. Mutta aika hurjaa naisen ajan ja siivoojan osaamisen aliarvostusta. Ammattitaitoinen siivooja jolla on ammattitason välineet siivoaa nopeammin kuin tavallinen pulliainen. Jos omassa kodissa on laiskottelu kielletty, voi tavallinen pulliainen sillä aikaa tehdä oman osaamisensa mukaista työtä ja säästää ne rahat. Ellei sitten sovita että myös kaupassa käyminen on tästä lähin kielletty -kerätkää villiyrttejä ja säilökää ne, kalastakaa. Lapsikin osaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Joo: Jos siivoaa palatsin (yli 6 makuuhuonetta) joka viikko, saa kolmoset. Vaikka olisi neitsytkin. Mutta aika hurjaa naisen ajan ja siivoojan osaamisen aliarvostusta. Ammattitaitoinen siivooja jolla on ammattitason välineet siivoaa nopeammin kuin tavallinen pulliainen. Jos omassa kodissa on laiskottelu kielletty, voi [...]
   (Edit: ennen kuin lainaamani postittaja suuttuu, viittasin hänen huomautukseensa hedelmällisyydestä, en väittänyt hänen aliarvostavan siivoojia).

   Lainaa

  33. Tulos: +47 (65 ääntä)
   Itselleni tulee heittämällä mieleen useampikin tyyppi, joiden kannattaisi käyttää siivoojaa. Sen ajan, minkä yksikin tuttu (mies, ehkä hedelmätön siivoukseen käytettyjen tuntien vuoksi) käyttää alkeellisilla käytännön taidoillaan vessojen siivoamiseen, hän voisi käyttää yrityksensä toiminnan kehittämiseen ja tienata moninkertaisesti sen siivoojan palkan. Mutta kun vanhemmat ovat joskus iskostaneet päähän, että aikuinen ihminen tekee itse kaiken mahdollisen, tällainen ei ole tullut mieleen. En kylläkään voi syyllistää, sorrun samaan itsekin ja käytän tuntikausia johonkin tietokoneen tai auton korjaamiseen tms, vaikka voisin maksaa siitä ammattilaiselle, joka tekee saman vartissa ja käyttää säästyneen aikani johonkin tuottavaan ja hyödylliseen.

   Lainaa

  34. Tulos: +115 (125 ääntä)
   Nimimerkki: Jaa-a mitenhän tuohon suhtautuis. En ainakaan naisekseni ottais. Jos ei jaksa pientä huonetta siivota, niin tuskin kotona jaksaa/osaa mitään muutakaan tehdä. Uusavuttomuutta parhaillaan.
   En kyllä miehekseni ottaisi, jos ei pysty riistaa ja itsepyydettyä kalaa tuomaan pöytään. Perunat, porkkanat ym. viljellään tietenkin itse. Kyllä on laiskuuden huippu ostaa kaupasta lihaa ja leipää. Tuskin osaa mitään korjata tai rakentaa taloakaan.

   Lainaa

  35. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Teemu, mitä helvettiä?

   Lainaa

  36. Punainen Komentaja 24.10.2019 17:36
   Tulos: -59 (77 ääntä)
   Mikake: Siivouspalvelua meillä ei vielä ole. Robootti-imuri riittää ainakin toistaseksi. Kaupassa käynti ollaan kyllä ulkoistettu. Mieluusti maksan kuukaudessa 15e, ettei tarvi kaupassa ravata, heräteostoksiakaan ei pääse näin käymään (eli mahdollisesti teemme voittoakin näin). Parasta kumminkin: Enemmän aikaa vaimon kanssa [...]
   Mitä ihmettä minä juuri luin? Ei jumankauta, autonkin varmaan tankkautat muilla ja renkaat vaihdatat likkeessä :D

   Lainaa

  37. Tulos: +76 (80 ääntä)
   Helpottaa kummasti lukea pääosin positiivisia kommentteja tuohon siivousartikkeliin, kun iltalukemistossa jengi oli valmis suurin piirtein listimään siivouksen tilaajan. Halkeaisin onnesta, jos olisi varaa siivoojaan silloin tällöin. Tai edes siihen robotti-imuriin.

   Lainaa

  38. yli opisto hörhö 24.10.2019 19:30
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Jorkku: Ei näköjään tykkääjien määrästä,miinusta olet saanut eli täälläkin on näköjään uusavuttomia aikalailla.
   Voi että kateus on kyllä ikävä asia.

   Lainaa

  39. Tulos: +70 (76 ääntä)
   heissulivei: Kyllä pitää paljon tapahtua ennenkuin maksan jollekin toiselle asiasta (vaikka siivoamisesta) minkä voin/osaan itsekin tehdä. Rajansa laiskuudellakin.
   Et ole koskaan ravintolassa käynyt? Taksia käyttänyt? Ostanut fileoitua kalaa tai possusuikaleita? Ostanut lakanoita?

   Lainaa

  40. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Se on jännä miten ihmisiä tuomitaan sen mukaan mitä he tekevät rahoillaan. Jos joku kokee sen hyväksi tavaksi käyttää rahojaan siihen, että joku siivoaa heidän puolestaan, niin mikä siinä on niin kamalaa? Toisilla on eri prioriteetit. Jotkut ryyppävät, toiset tupakoivat, kolmannet tilaavat ruokaa ettei itse tarvitse tehdä. "Turhia" kulueriä on kaikilla, kyse on vain priorisoinnista. Siivouksen tai ruuan tilauksen kanssa on ainakin se hyöty, että se aika jää vapaaksi johonkin muuhun. Ainakin teoriassa,

   Lainaa

  41. haluun 1700 luvulle 25.10.2019 11:29
   Tulos: -65 (69 ääntä)
   Asd: Entä miehet jotka käyttävät siivoojaa? Ovatko hekin osallisia syntyvyyden laskuun?
   Miesten ei kuulu siivota, vaa hommata emäntä joka siivoo. Voi jumalauta et on kultalusikka perseessä ja suussa ja pillussa syntyneitä ihmisiä jos yksiöö ei viitti ite siivota...

   Lainaa

  42. Muropaketti 25.10.2019 11:44
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Yksi yhteiskunnan kehityksen merkki oli aikoinaan se, että kaikkien ei tarvinnut osallistua hengissä selviämiseen liittyviin toimiin, kuten marjojen kerääminen ja maanviljely. Heillä jäi aikaa esim. sepän töihin. Jäi energiaa kehitellä uusia innovaatioita ja viedä yhteiskuntaa eteenpäin. Pitkiä päiviä tekevänä yrittäjänä nautin siitä, ettei aikani kulu asioihin, joita joku muu osaa paremmin kuin minä. Osaan leikata hiuksia, mutta aikani on paremmin käytetty, kun kampaaja tekee saman työn murto-osassa aikaa merkittävästi siistimmin. Osaan ajaa autoa ja ajankin paljon, mutta välillä on helpompaa ottaa taksi kuin etsiä parkkipaikkaa. Kotona puolisoni esim. vaihtaa lamput, koska hän ylettää niihin ojentamalla käden ilman apuvälineitä, minun pitäisi hakea pöytä ja sen päälle rapputuoli saman pikkutyön tehdäkseni. Hirveää ajantuhlausta. Yrityksessä rutiinityöt hoitaa sihteeri ja kirjanpitäjä, jotta minä voin tehdä sitä, mitä minä osaan parhaiten ja mikä vie yritystä eteenpäin.

   Lainaa

  43. Elämä on valintoja 25.10.2019 15:50
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Eikös tuohon syntyvyyteen vaikuta positiivisesti se siivouksesta tai mistä tahansa ulkoistetusta hommasta vapautunut aika, jonka voi käyttää vaikka lisääntymistavoitteisissa toimissa...

   Lainaa

  44. Arkkienkeli 25.10.2019 18:11
   Tulos: -22 (30 ääntä)
   Ihmettelen vaan: Silloin kun on pieniä lapsia ei riitä siivous kerran viikossa.
   En ymmärrä miksi kommenttisi on saanut 75 miinusääntä. Ei se todellakaan riitä. Vauvan pukluja saa siivota useasti päivässä ja aina siitä vaipastakin onnistuu jotain ikivihreätä roiskahtamaan ympäristöön. Sitten kun lapsi alkaa harjoittelemaan syömistä, niin sitä safkaa on kaikkialla muualla kun lapsen suussa. Jopa katossa. Terveisin seitsemän lasta maailmaan saattanut isä.

   Lainaa

  45. Tulos: +27 (27 ääntä)
   "Mielestäni 250 000 on ok hinta siitä ettei tartte 40 vuoteen siivota" SO true X-D

   Lainaa

  46. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Nimimerkki: Jaa-a mitenhän tuohon suhtautuis. En ainakaan naisekseni ottais. Jos ei jaksa pientä huonetta siivota, niin tuskin kotona jaksaa/osaa mitään muutakaan tehdä. Uusavuttomuutta parhaillaan.
   Ja tosissasi luulet, että ottaisi miehekseen uuvatin, jonka käsitys kotitöiden jaosta on (kuvitteelliselta, stereotypisoidulta) 50-luvulta?

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Eli köyhät ostaa palveluita. Voisiko Juho laskea kuinka rikkaaksi päädyn kun teen kaikki omakotitalon huolto- ja siivoustyöt itse vaikka 50 vuoden ajan.

   Lainaa

  48. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Rahalla ei tee mitään, jos sillä ei tee mitään. Olen huomannut, että kun joku jaksaa suureen ääneen pöyristyä siitä miten kulu X olisi sijoitettuna 20 vuoden päästä tuhansia euroja, pöyristyjä ei useinkaan ole säästänyt itselleen minkäänlaista käteispuskuria (jos nyt edes on itse sijoittanut mitään...). Paras tapa feilata sijoituksensa on joutua myymään ne, koska tarttee "just nyt" akuutisti rahaa.

   Lainaa

  49. Piensijoittaja 29.10.2019 10:34
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tuo viimeinen keskustelu käytiin Sijoituskerho-ryhmässä. Viime aikaista sijoituskeskustelua ainakin iltapäivälehtien sivustoilla on leimannut ajattelumalli, jonka mukaan tavallisella työssäkäyvällä ei ole varoja sijoitettavaksi. Keskustelun aloittaja lienee saanut kipinän aloitukseensa juuri tästä, vaikka artikkelissa ei Nooran tulotasosta, mahdollisista sijoituksista tai siitä, mihin hän säästyneen ajan käyttää, muistaakseni kerrottu lainkaan. Kyseisessä ryhmässä on paljon fiksujakin keskustelijoita, mukaan lukien Teemun tyrmänneet naiskommentoijat... Suosittelen kaikille sijoittamisesta kiinostuneille.

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Toihan on tosi hyvä, työllistää siivoojia jos useampi tekisi noin.

   Lainaa

  51. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Piensijoittaja: Tuo viimeinen keskustelu käytiin Sijoituskerho-ryhmässä. Viime aikaista sijoituskeskustelua ainakin iltapäivälehtien sivustoilla on leimannut ajattelumalli, jonka mukaan tavallisella työssäkäyvällä ei ole varoja sijoitettavaksi. [...]
   Viime vuosien talous- ja köyhyyskeskustelua on ennemminkin leimannut asenne, että kenellä tahansa ja aivan kaikklla on varaa laittaa säästöön/sijoittaa, ihan vaan vaikka vitonen viikossa tai kuukaudessa. Monelle tutulleni vitonenkin kuussa merkitsisi montaa lämmintä ateriaa lisää, niihin kun ei joka päivälle saati säännöllisesti ole varaa. Itse yritin järjestää opiskeluaikana työvuoroni niin, että ehdin ruokatauolla polkea kouluruokalaan syömään ilmaisen ja päivän ainoan kunnon aterian. Jos rahaa olisi ollut, olisin kernaasti maksanut ammattilaiselle siivouksesta, että olisi jäänyt enemmän aikaa sekä opiskeluun, että nukkumiseen. Mistään ei kuitenkaan tule kuulleeksi niitä tämän todellisuuden neuvoja, miten saisi säästettyä ja sijoitettua vaivattomasti vitosen kuussa tasaisella katteella vuosikaupalla - suurin osa talousvelhojen "säästövinkeistä" on tasoa: Laske puolisosi kanssa, kannattaisiko kolmas autonne myydä, tai vaikka alkaa tuottaa aurinkosähköä naapureille. Tosi kätevää, voisin taloyhtiön pesutupaan laittaa aurinkosähkömainoksia, tai TE-toimiston seinälle myynti-ilmon mun Lexuksesta.

   Lainaa

  52. Piensijoittaja 5.11.2019 9:19
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   kakkiainen: Viime vuosien talous- ja köyhyyskeskustelua on ennemminkin leimannut asenne, että kenellä tahansa ja aivan kaikklla on varaa laittaa säästöön/sijoittaa, ihan vaan vaikka vitonen viikossa tai kuukaudessa. Monelle tutulleni vitonenkin kuussa merkitsisi montaa lämmintä ateriaa lisää, niihin kun ei joka päivälle saati [...]
   Siksipä kirjoitinkin omassa kommentissani tavallisista työssäkäyvistä. Työttömillä, opiskelijoilla, sairaseläkeläisillä jne. ei yleensä paljon säästettävää tai sijoitettavaa jää. Valtaosa suomalaisista on kuitenkin eri tilanteessa kuin sinä ja tuttavapiirisi. Säästövinkkien osalta olet yksinkertaisesti väärässä. Säästäminen lähtee ensisijaisesti siitä, että tarkastellaan säännöllisiä kuluja, eli voisiko säästää esimerkiksi puhelinliittymästä, sähköstä, vakuutuksista tai vaikka ruokaostoksista. Tämä ei edes välttämättä tarkoita mistään luopumista, usein pelkästään toimittajan vaihtaminen riittää. Monella vain ajatus on se, että kerralla pitäisi pystyä säästämään vähintään kymmeniä euroja, jotta asiaa jaksetaan edes harkita. Unohdetaan, että toistuvissa kustannuksissa saavutettu pienikin säästö kertautuu ajan myötä. Tämä on tyypillisesti kantava ajatus myös henkilökohtaista taloudenhallintaa käsittelevässä sijoituskirjallisuudessa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: messenger, tili, pano, rahat, pankkitili, pankki, väärinkäsitys, yksityisviesti, posti, verkkokauppa, paketti, pakettiautomaatti, siivota, säästää, sijoittaa, tuotto, siivooja, asunto