Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kuvakooste, osa 261

  Viittomakielen tulkkina tähän on vaikea suhtautua neutraalisti.
  Suurenna näkymä
  Kuvakooste, osa 261

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 37 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -637 (695 ääntä)
   Suvussani viittomakielisä. Miksi Aholan käsiasennosta pitäisi täällä loukkaantua? Luulin että täällä käy vain sellaiset joilla huumorintajua ja kykyä nauraa esim. itselleen samaistuksen vuoksi :3

   Lainaa

  2. Tulos: +920 (940 ääntä)
   Cryo: Suvussani viittomakielisä. Miksi Aholan käsiasennosta pitäisi täällä loukkaantua? Luulin että täällä käy vain sellaiset joilla huumorintajua ja kykyä nauraa esim. itselleen samaistuksen vuoksi :3
   Siis mistä sä revit, että joku on tuosta loukkaantunut?

   Lainaa

  3. Tulos: +378 (386 ääntä)
   Ja etenkään täällä. Ekana kommentoijana ennakoit että täällä tulisi olemaan loukkaantujia? Vaikka et olisi uskonut, että täällä olisi...

   Lainaa

  4. Tulos: +534 (536 ääntä)
   Cryo: Suvussani viittomakielisä. Miksi Aholan käsiasennosta pitäisi täällä loukkaantua? Luulin että täällä käy vain sellaiset joilla huumorintajua ja kykyä nauraa esim. itselleen samaistuksen vuoksi :3
   Ainoa joka ei nyt saanut tuosta huumoria irti ja loukkaantui taisi olla sinä.

   Lainaa

  5. järkikätösiin 17.10.2019 3:01
   Tulos: -437 (461 ääntä)
   Lotta lienee hankkinut tietonsa aiheesta aatetovereidensa tavoin Simpsoneita katsomalla. Hän voikin sitten suuressa viisaudessaan kertoa meille, kuinka tuotetaan riittävästi energiaa ilmastonmuutosta kiihdyttämättä ja päästään eroon fossiilisista jos se ydinvoima kerran on niin kauhean huono vaihtoehto.

   Lainaa

  6. Tulos: +496 (504 ääntä)
   järkikätösiin: Lotta lienee hankkinut tietonsa aiheesta aatetovereidensa tavoin Simpsoneita katsomalla. Hän voikin sitten suuressa viisaudessaan kertoa meille, kuinka tuotetaan riittävästi energiaa ilmastonmuutosta kiihdyttämättä ja päästään eroon fossiilisista jos se ydinvoima kerran on niin kauhean huono vaihtoehto.
   Mitäs sinä nyt oikein selität? Ei Lotan kommentissa otettu kantaa kuin työn junnaamiseen, eikä lainkaan itse ydinvoimaan tai ydinvoimalaan.

   Lainaa

  7. Tulos: +330 (336 ääntä)
   Cryo: Suvussani viittomakielisä. Miksi Aholan käsiasennosta pitäisi täällä loukkaantua? Luulin että täällä käy vain sellaiset joilla huumorintajua ja kykyä nauraa esim. itselleen samaistuksen vuoksi :3
   Täh. Niin paljon kuin somessakin tätä Aholan käsimerkin kaksoismerkitystä on käsitelty, on tämä sinun viestisi ensimmäinen loukkaantuminen jonka olen tämän asian tiimoilta nähnyt. Ja kaiken lisäksi loukkaannuit täysin kuvitellusta loukkaantumisesta.

   Lainaa

  8. Mauno 6isto 17.10.2019 4:53
   Tulos: +162 (166 ääntä)
   Cryo: Suvussani viittomakielisä. Miksi Aholan käsiasennosta pitäisi täällä loukkaantua? Luulin että täällä käy vain sellaiset joilla huumorintajua ja kykyä nauraa esim. itselleen samaistuksen vuoksi :3
   Jos ei suhtaudu neutraalisti, voi olla kyse huvittumisesta. Joten mistä kiskaisit "loukkaantumisen"?

   Lainaa

  9. Tulos: +83 (215 ääntä)
   järkikätösiin: Lotta lienee hankkinut tietonsa aiheesta aatetovereidensa tavoin Simpsoneita katsomalla. Hän voikin sitten suuressa viisaudessaan kertoa meille, kuinka tuotetaan riittävästi energiaa ilmastonmuutosta kiihdyttämättä ja päästään eroon fossiilisista jos se ydinvoima kerran on niin kauhean huono vaihtoehto.
   Viittaat peru-SS-uomalaisiin? Teillä on maan ennätykset loukkaantumisessa, rikollisuudessa, kirjoitusvirheissä ja kaksinaismoraalissa. Ja planeetan pohjalukemat älykkyysosamäärässä.

   Lainaa

  10. Tulos: +52 (106 ääntä)
   On niitä suomenruotsalaisiakin, niin ei tarvii ruotsalaisiin asti mennä. (Suomenruotsalaiset ei oo ruotsalaisia vaan suomalaisia.)

   Lainaa

  11. Tulos: -21 (71 ääntä)
   J.Asser: Viittaat peru-SS-uomalaisiin? Teillä on maan ennätykset loukkaantumisessa, rikollisuudessa, kirjoitusvirheissä ja kaksinaismoraalissa. Ja planeetan pohjalukemat älykkyysosamäärässä.
   Mää kuulin että persut syövät koiranpentuja ja hakkaavat sokeita lapsia.

   Lainaa

  12. Villiväkkärä 17.10.2019 6:26
   Tulos: +121 (127 ääntä)
   Tuo kylttimoka sai kyllä nauramaan. Ja kommentit, ihana aamuherätys. Ennen kuin kukaan loukkaantuu, niin minulla ei ole mitään ruotsalaisia tai suomenruotsalaisia vastaan. Silti nauroin ääneen siltamokan kommenteille :D

   Lainaa

  13. Isä neljän, joka olet töissä 17.10.2019 6:43
   Tulos: +176 (186 ääntä)
   järkikätösiin: Lotta lienee hankkinut tietonsa aiheesta aatetovereidensa tavoin Simpsoneita katsomalla. Hän voikin sitten suuressa viisaudessaan kertoa meille, kuinka tuotetaan riittävästi energiaa ilmastonmuutosta kiihdyttämättä ja päästään eroon fossiilisista jos se ydinvoima kerran on niin kauhean huono vaihtoehto.
   Itsehän söin aamupalaksi jogurttia ja kävin sitten vessassa. Liittyi yhtä paljon aiheeseen.

   Lainaa

  14. Ministeri Nieminen 17.10.2019 6:45
   Tulos: -84 (112 ääntä)
   mandi: On niitä suomenruotsalaisiakin, niin ei tarvii ruotsalaisiin asti mennä. (Suomenruotsalaiset ei oo ruotsalaisia vaan suomalaisia.)
   Tämä voi tulla sinulle yllätyksenä, mutta suomenruotsalaiset ymmärtävät suomen kieltä varsin hyvin.

   Lainaa

  15. Se aito oikea 17.10.2019 7:52
   Tulos: -42 (108 ääntä)
   J.Asser: Viittaat peru-SS-uomalaisiin? Teillä on maan ennätykset loukkaantumisessa, rikollisuudessa, kirjoitusvirheissä ja kaksinaismoraalissa. Ja planeetan pohjalukemat älykkyysosamäärässä.
   Kuitenkin Suomen suosituin puolue.

   Lainaa

  16. Tulos: +46 (66 ääntä)
   J.Asser: Viittaat peru-SS-uomalaisiin? Teillä on maan ennätykset loukkaantumisessa, rikollisuudessa, kirjoitusvirheissä ja kaksinaismoraalissa. Ja planeetan pohjalukemat älykkyysosamäärässä.
   Tälleen vihervassarina suvakkihuorana olen ydinvoiman kannattaja.

   Lainaa

  17. Terveisiä Eurajoelta 17.10.2019 9:03
   Tulos: -11 (21 ääntä)
   järkikätösiin: Lotta lienee hankkinut tietonsa aiheesta aatetovereidensa tavoin Simpsoneita katsomalla. Hän voikin sitten suuressa viisaudessaan kertoa meille, kuinka tuotetaan riittävästi energiaa ilmastonmuutosta kiihdyttämättä ja päästään eroon fossiilisista jos se ydinvoima kerran on niin kauhean huono vaihtoehto.
   Ei.

   Lainaa

  18. Tulos: +124 (128 ääntä)
   Osasta näitä kommentteja pitäis tehdä oma Feissarimoka-julkaisunsa :D

   Lainaa

  19. Tulos: +66 (82 ääntä)
   järkikätösiin: Lotta lienee hankkinut tietonsa aiheesta aatetovereidensa tavoin Simpsoneita katsomalla. Hän voikin sitten suuressa viisaudessaan kertoa meille, kuinka tuotetaan riittävästi energiaa ilmastonmuutosta kiihdyttämättä ja päästään eroon fossiilisista jos se ydinvoima kerran on niin kauhean huono vaihtoehto.
   Ydinvoima voisi ehkä olla ihan hyvä vaihtoehto, jos voimalat valmistuisivat, ja olisivat sen hintaisia, että ne joskus tuottaisivat oman hankintahintansa takaisin edullisemman sähkön muodossa. Olkiluoto 3 ei 40 arvioidun käyttövuoden aikana vaan kerkeä maksaa liki 9 miljardin hintaansa takaisin, vaikka tuottaakin markkinahintaa hieman edullisempaa sähköä. Jos hinta olisi ollut sovitut 2-3 miljardia, tämä olisi tapahtunut, mutta 9 miljardia ei.

   Lainaa

  20. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Lähellä käy mutta ei tuo pimppi ole. Vaginaa viittoessa peukalot ovat suorina, joten viittoma näyttää enemmän salmiakkiruudulta kuin sydämeltä.

   Lainaa

  21. Tulos: +133 (137 ääntä)
   Puuttuuko täältä osa kommenteista vai miten täällä on niin hämärää kommentointia? Eka kommentoijia valittaa loukkaantumisesta ja yksi alkaa puhumaan ydinvoimasta.

   Lainaa

  22. Tulos: -27 (43 ääntä)
   Kilokalori: Ydinvoima voisi ehkä olla ihan hyvä vaihtoehto, jos voimalat valmistuisivat, ja olisivat sen hintaisia, että ne joskus tuottaisivat oman hankintahintansa takaisin edullisemman sähkön muodossa. Olkiluoto 3 ei 40 arvioidun käyttövuoden aikana vaan kerkeä maksaa liki 9 miljardin hintaansa takaisin, vaikka tuottaakin [...]
   Onko sinulla joku kristallipallo, kun tiedät etukäteen sähkön markkinahinnan kehityksen 40 vuoden päähän? Sähkön markkinahinta ratkaisee onko tuo kannattava projekti vai ei. Jos markkinahinta laskee, niin se on meille kuluttajille hyvä juttu ja OL3:n omistajille huono. Jos markkinahinta nousee, niin se on meille kuluttajille huono asia ja OL3:lle hyvä.

   Lainaa

  23. Tulos: +157 (161 ääntä)
   Lanttu: Puuttuuko täältä osa kommenteista vai miten täällä on niin hämärää kommentointia? Eka kommentoijia valittaa loukkaantumisesta ja yksi alkaa puhumaan ydinvoimasta.
   Ei puutu. Oli kyllä pakko tarkistaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +120 (122 ääntä)
   Lanttu: Puuttuuko täältä osa kommenteista vai miten täällä on niin hämärää kommentointia? Eka kommentoijia valittaa loukkaantumisesta ja yksi alkaa puhumaan ydinvoimasta.
   Aina täälä joku löytää jonku porsaanreiän politiikkaan ja saadaan tää ikuisesti jatkuva vihreät vs. persut tappelu. Oli kyse mistä tahansa, vaikka vanhasta kyltistä tai hohtavasta pimpistä.

   Lainaa

  25. Tulos: -12 (56 ääntä)
   J.Asser: Viittaat peru-SS-uomalaisiin? Teillä on maan ennätykset loukkaantumisessa, rikollisuudessa, kirjoitusvirheissä ja kaksinaismoraalissa. Ja planeetan pohjalukemat älykkyysosamäärässä.
   No nyt on paksua.

   Lainaa

  26. Tulos: -5 (23 ääntä)
   Kilokalori: Ydinvoima voisi ehkä olla ihan hyvä vaihtoehto, jos voimalat valmistuisivat, ja olisivat sen hintaisia, että ne joskus tuottaisivat oman hankintahintansa takaisin edullisemman sähkön muodossa. Olkiluoto 3 ei 40 arvioidun käyttövuoden aikana vaan kerkeä maksaa liki 9 miljardin hintaansa takaisin, vaikka tuottaakin [...]
   Näimä ylimenevät miljardit ja myöhästymissakot maksaa rakentaja Areva. Joka vuosi joutuvat varaamaan satoja miljoonia tappioihin.

   Lainaa

  27. Tulos: +51 (93 ääntä)
   Se aito oikea: Kuitenkin Suomen suosituin puolue.
   Todennäköisesti myös Suomen inhotuin. Jos vaalijärjestelmä uudistettaisiin niin, että voisi antaa myös negatiivisia ääniä, eli ketä et missään nimessä halua valtaan, todennäkösesti Persut olis max. parin edustajan kääpiöpuolue.

   Lainaa

  28. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Kilokalori: Ydinvoima voisi ehkä olla ihan hyvä vaihtoehto, jos voimalat valmistuisivat, ja olisivat sen hintaisia, että ne joskus tuottaisivat oman hankintahintansa takaisin edullisemman sähkön muodossa. Olkiluoto 3 ei 40 arvioidun käyttövuoden aikana vaan kerkeä maksaa liki 9 miljardin hintaansa takaisin, vaikka tuottaakin [...]
   Olkiluodossa toiminnassa olevilla yksiköillä on kummallakin (OL1 1978 41-v ja OL2 1980 39-v) edelleen 40 vuotta käyttöikää jäljellä. Laitoksia huolletaan sillä tarkkuudella, että niiden tekninen toimintavarmuus sallii edelleen 40 vuoden käytön. Samalla tavalla huollettaisiin Kolmostakin, jos se saataisiin valmiiksi. Käyvät laitokset tuottaa sähköä osakkailleen arviolta (Ei kerrota suoraan, laskettava liikevaihdosta) 20-35€/MWh. Kansantajuisesti 2-4 snt/KWh, joka on kolmanneksi alempi kuin markkinahinta ~ 6 snt/KWh. Kaksi senttiä kilowatilta säästöä tekee laitosten 14000GWh vuosituotannolla säästetyksi rahasummaksi vuositasolla 281 milj.€ ja 40 vuoden käyttöaikana, näillä tiedoilla, 11,2 mrd€ säästöt, joten tuo 9mrd.€ investointi on edelleen kannattava.

   Lainaa

  29. Hightower71 17.10.2019 17:35
   Tulos: +83 (87 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Tämä voi tulla sinulle yllätyksenä, mutta suomenruotsalaiset ymmärtävät suomen kieltä varsin hyvin.
   Kasvoin Etelä-Pohjanmaalla lähellä Österbottenin rajaa ja voin sanoa että ei, eivät ymmärrä. Ja jos ymmärtävät niin "eivät ymmärrä" koska kielivähemmistöylpeys. Ehkä jossain onnettomuustilanteessa tms. kun aivot menee autopilotille, se suomenkieli sitten onkin ihan toimiva tapa kommunikoida - mene ja tiedä? Jossain Närpiön ja Korsnäsin pikkukylissä on edelleen ihmisiä (lähinnä senioreita) jotka eivät osaa 10 sanaa enempää suomea.

   Lainaa

  30. Hightower71 17.10.2019 17:41
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Topitii: Lähellä käy mutta ei tuo pimppi ole. Vaginaa viittoessa peukalot ovat suorina, joten viittoma näyttää enemmän salmiakkiruudulta kuin sydämeltä.
   Tästä on ollut väittelyä, mutta joissain vanhemmissa havainnemateriaaleissa peukalot ovat enemmän koukussa (toki silti kärjet vasten toisiaan) ja viittoma tehdään enemmän "kärki alaspäin" (kuten Jarkon kuvassa) Vrt. nykyään se viitotaan enemmän vaakatasoon. Nimim. "Viittomakielen opiskelua opistotasolla"

   Lainaa

  31. Tulos: +32 (52 ääntä)
   Nea on aika ylpeä siitä, että miehensä masturboi häneen ja fantasioi muista naisista.

   Lainaa

  32. King Arthur 17.10.2019 19:37
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Hightower71: Kasvoin Etelä-Pohjanmaalla lähellä Österbottenin rajaa ja voin sanoa että ei, eivät ymmärrä. Ja jos ymmärtävät niin “eivät ymmärrä” koska kielivähemmistöylpeys. Ehkä jossain onnettomuustilanteessa tms. kun aivot menee autopilotille, se suomenkieli sitten onkin ihan toimiva tapa kommunikoida – mene ja tiedä? Jossain [...]
   Tästä tuli mieleen kaveri joka työskentelee sairaanhoitajana isossa sairaalassa. Hän on opetellut ruotsia jo siksikin että osa potilaista on umpiruotsinkielisiä, etenkin vanhempi väestö. Tosin kerran eräs vanha rouva vastasi aina takaisin hoonolla soomella, ehkä avuliaisuuttaan, mutta ei koskaan ruotsiksi.

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (13 ääntä)
   JannaS: Osasta näitä kommentteja pitäis tehdä oma Feissarimoka-julkaisunsa
   Mikäköhän tän konseptin nimi olisi? Kommenttimokat?

   Lainaa

  34. Passer-Tasser 18.10.2019 4:05
   Tulos: -28 (38 ääntä)
   J.Asser: Viittaat peru-SS-uomalaisiin? Teillä on maan ennätykset loukkaantumisessa, rikollisuudessa, kirjoitusvirheissä ja kaksinaismoraalissa. Ja planeetan pohjalukemat älykkyysosamäärässä.
   Höpöhöpö. Kommarikuplalaiset taas kuvittelee, että maailmalla kaikki on samaa vihervammatuubaa kuin vassaritoverit.

   Lainaa

  35. purppurakruunu 18.10.2019 23:08
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Hightower71: Tästä on ollut väittelyä, mutta joissain vanhemmissa havainnemateriaaleissa peukalot ovat enemmän koukussa (toki silti kärjet vasten toisiaan) ja viittoma tehdään enemmän “kärki alaspäin” (kuten Jarkon kuvassa) Vrt. nykyään se viitotaan enemmän vaakatasoon. Nimim. “Viittomakielen opiskelua opistotasolla”
   Ihmiset viittoo kans vähän eri tavoin. Rakkaalla lapsella on puhekielessäkin monta eri nimeä, ja samoin varsinkin alakielen sanojen tarkassa muodossa on vähän eriäväisyyksiä. Kysyin tästä levynkannesta keskustelun ekan kerran nähneeni tuttavalta, joka käyttää viittomakieltä arkielämässään, ja hän sanoi itse tekevänsä sanan eri tavalla, mutta tunnistaisi kyllä tuon Aholan variaation, varsinkin kontekstissa.

   Lainaa

  36. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Mikö tuossa ekassa on mokana?

   Lainaa

  37. Tulos: -13 (23 ääntä)
   JL: Mikö tuossa ekassa on mokana?
   Googlen kääntäjän mukaan tuossa kyltissä on suomeksi eri kuukausi kuin pakkoruotsiksi. Se on moka, jos olettaa, että kyltillä on ennustearvoa. Käytännössä tuo kyltti tarkoittaa sitä, että ei ole vielä valmista. Ja kun ei ole valmista niin ei ole valmista, siihen ei kyltissä olevan kuukausi tai vuosi tuo mitään lisäarvoa. Kielipoliittinen moka on tietysti se, että kyltissä on mitään ruotsiksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: peruukki, Wish, Jarkko Ahola, kansi, kuva, albumi, levy, metallisydän, viittomakieli, kyltti, silta, päivämäärä