Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kirpputorin löytöjä, osa 342

  Varo kirpputorin piilokuluja!
  Suurenna näkymä
  Kirpputorin löytöjä, osa 342

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 46 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +320 (390 ääntä)
   Lauri, mitä helvettiä? Tulevaisuuteen kannattaa sijoittaa ajoissa; auto, omistusasunto, hauta, mitä näitä nyt on.

   Lainaa

  2. Tulos: +311 (343 ääntä)
   Lauri on hieman erilainen. Plus idiootti.

   Lainaa

  3. Tulos: +491 (495 ääntä)
   Onhan kaupassakin hinnat ilmoitettu esim. että leipä 3,00 € + kassa 0,60 €, koska siitä kassan kautta käymisestä koituu kaupalle "säätöä" kun pitää olla palkkaa vaativaa henkilökuntaa tai kalliita itsepalvelukassoja. Ihan loogista. Eiku.

   Lainaa

  4. Tulos: +413 (435 ääntä)
   On muuten tosi yleistä luulla, että suomen kieli kirjoitetaan suomenkieli. Sitäkin yleisempää on kai kyvyttömyys kestää ja myöntää sitä, että on luullut jotain väärin.

   Lainaa

  5. Tulos: -63 (251 ääntä)
   Ja eikö toi "ryhmä hauta" -juttu oo naurettu loppuun jo aika kauan aikaa sitten?

   Lainaa

  6. Tulos: +256 (280 ääntä)
   Kuinka paljon koituu ihmiselle säätöä siitä, että sopii ostajan kanssa tietyn ajan jolloin tämä hakee kengät, menee sitten avaamaan oven kun ovikello soi ja ottaa sitten rahat vastaan? Kyllä ihan ajatuskin hengästyttää. Mahtaa Lauri vaatia aika korkeaa palkkaakin tekemästään työstä, koska siitä aiheutuu hänelle säätöä. Luultavasti hän on työtön.

   Lainaa

  7. Tulos: -264 (294 ääntä)
   Meille koulussa opetettiin, että se joko Suomen kieli tai suomenkieli. Tai sit muistan väärin

   Lainaa

  8. Tulos: +52 (72 ääntä)
   Toi "lapsille ostettu ryhmä hauta" -juttu on ollu tosiaan suosittu "strömssijulkaisu" jo jonkin aikaa sitten. Tosin edelleen voi välttyä näiltä väärinymmäryksiltä esim. kirjoittamalla oikein. Ärsyttää tuo Taina nro2, joka väittää, ettei kirjoitusvirheitä muka ollut. Ei kukaan erehtyisi tietenkään Ryhmä Hau -tuotteista.

   Lainaa

  9. Mauno 6isto 17.10.2019 4:47
   Tulos: +60 (98 ääntä)
   Jallu: Meille koulussa opetettiin, että se joko Suomen kieli tai suomenkieli. Tai sit muistan väärin
   Muistat väärin, kts. kuvankaappaus. Ryhmä Hau kirjoitetaan isolla. Kielen sääntöjen rikkojat joutavat joukkohautaan, sillä oma äidinkieli pitää osata, ellei ole neurologista vammaa, koska silloin on hankitusta typeryydestä kyse.

   Lainaa

  10. Tulos: +95 (101 ääntä)
   Jallu: Meille koulussa opetettiin, että se joko Suomen kieli tai suomenkieli. Tai sit muistan väärin
   Jep, muistat väärin. Se on suomen kieli, erikseen ja pienellä.

   Lainaa

  11. Tulos: +108 (116 ääntä)
   Vee: On muuten tosi yleistä luulla, että suomen kieli kirjoitetaan suomenkieli. Sitäkin yleisempää on kai kyvyttömyys kestää ja myöntää sitä, että on luullut jotain väärin.
   Ja kun saat jollekulle taottua päähän, että oikea kirjoitusasu on 'suomen kieli', yritäpäs saada hänet sen jälkeen ymmärtämään, että 'suomenkielinen' kirjoitetaan suomen kielessä yhteen. Ei ole helppoa tämä elämä, jos oikeinkirjoituksesta välittää.

   Lainaa

  12. Tulos: +52 (60 ääntä)
   Jallu: Meille koulussa opetettiin, että se joko Suomen kieli tai suomenkieli. Tai sit muistan väärin
   Muistat väärin. Tai sitten opettajasi ei ole ollut kartalla... Kielet kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella (ja erikseen), eli suomi/suomen kieli, ruotsi/ruotsin kieli jne. Näistä muodostetut adjektiivit sitten yhteen (suomenkielinen, ruotsinkielinen).

   Lainaa

  13. Tulos: +179 (185 ääntä)
   Vaakku: Lauri, mitä helvettiä? Tulevaisuuteen kannattaa sijoittaa ajoissa; auto, omistusasunto, hauta, mitä näitä nyt on.
   Mulle tuli tästä mieleen vaarini hautajaiset. Tippa linssissä jätettiin jäähyväiset hienolle miehelle, mummi halasi mua ja muistutti, että "Tossa on sullekin sitten paikka".

   Lainaa

  14. Tulos: +196 (200 ääntä)
   Mä kun aattelin että laurin kengät olis maksanu kympin noudettuna mutta nää kirppisjutut pääsee aina yllättämään :D

   Lainaa

  15. Villiväkkärä 17.10.2019 6:20
   Tulos: +154 (160 ääntä)
   Ja mä olen antanut paljon tavaraa ilmaiseksi, kun vaan haetaan pois. Olis pitänyt siis veloittaa 10€ siitä kun ne haetaan. Olinpa tyhmä. No, jatkossa sitten osaan

   Lainaa

  16. Tulos: +95 (103 ääntä)
   MN: Onhan kaupassakin hinnat ilmoitettu esim. että leipä 3,00 € + kassa 0,60 €, koska siitä kassan kautta käymisestä koituu kaupalle “säätöä” kun pitää olla palkkaa vaativaa henkilökuntaa tai kalliita itsepalvelukassoja. Ihan loogista. Eiku.
   Kuinkahan tää huvipuistossa menee... Ranneke 40€ + pyöritys 0,5€/laite? Siinä on kuitenkin kuskille aina niin paljon säätöä, kun pitää kattoa ne rannekkeet, tarvittaessa mitata, laittaa kaaret kiinni, ja painaa nappia!

   Lainaa

  17. Tulos: +103 (125 ääntä)
   MN: Onhan kaupassakin hinnat ilmoitettu esim. että leipä 3,00 € + kassa 0,60 €, koska siitä kassan kautta käymisestä koituu kaupalle “säätöä” kun pitää olla palkkaa vaativaa henkilökuntaa tai kalliita itsepalvelukassoja. Ihan loogista. Eiku.
   USAssa tuo olisi juurikin noin. Siellä hinnat on ilmoitettu aina samalla tavalla. Esim. $3.00 + verot. Eikä siellä ole edes sama vero kaikkialla, joten käytännössä kukaan turisti ei koskaan osaa sanoa kuinka paljon siellä mikäkin maksaa. Typerä systeemi.

   Lainaa

  18. Itseä varten 17.10.2019 7:29
   Tulos: -32 (34 ääntä)
   MN: Onhan kaupassakin hinnat ilmoitettu esim. että leipä 3,00 € + kassa 0,60 €, koska siitä kassan kautta käymisestä koituu kaupalle “säätöä” kun pitää olla palkkaa vaativaa henkilökuntaa tai kalliita itsepalvelukassoja. Ihan loogista. Eiku.
   Kassatapahtuma pitäisikin hinnoitella erikseen.

   Lainaa

  19. kirvoitusvirhe 17.10.2019 7:33
   Tulos: -5 (59 ääntä)
   Melkein aina käy niin että kirjoitusvirheistä nillittäjät eivät myöskään osaa kirjoittaa virheettömästi.

   Lainaa

  20. Bodvåihsojeåve 17.10.2019 8:29
   Tulos: +92 (110 ääntä)
   Vee: Ja eikö toi “ryhmä hauta” -juttu oo naurettu loppuun jo aika kauan aikaa sitten?
   Mulle se oli ainakin ihan uus juttu! Ärsyttävää itsensä korostamista kun marisee vanhoista vitseistä. News flash: kaikki ei oo kuullut samoja juttuja kuin just sinä!

   Lainaa

  21. Tulos: +93 (99 ääntä)
   J-P: USAssa tuo olisi juurikin noin. Siellä hinnat on ilmoitettu aina samalla tavalla. Esim. $3.00 + verot. Eikä siellä ole edes sama vero kaikkialla, joten käytännössä kukaan turisti ei koskaan osaa sanoa kuinka paljon siellä mikäkin maksaa. Typerä systeemi.
   Systeemin logiikka piilee siinä, että mainokset voivat olla nation wide. Verot ovat osavaltiosta riippuvaisia, mutta kauppatavaran hinta pysyy samana. Sen siitä saa, kun annetaan mennä kapitalismi edellä. Onneksi meillä kuluttajahinnat tulee aina esittää verollisina.

   Lainaa

  22. Tulos: +49 (61 ääntä)
   J-P: USAssa tuo olisi juurikin noin. Siellä hinnat on ilmoitettu aina samalla tavalla. Esim. $3.00 + verot. Eikä siellä ole edes sama vero kaikkialla, joten käytännössä kukaan turisti ei koskaan osaa sanoa kuinka paljon siellä mikäkin maksaa. Typerä systeemi.
   Vero on eri asia kun palvelumaksu.

   Lainaa

  23. Tulos: +57 (69 ääntä)
   Hirveää säätöä jokin ulko-oven avaaminen. Pitäisi varmaan laittaa jotain vaatettakin päälle. Ja kenkiäkin joutuu vielä nostelemaan. Huhhuh. Aika epäreilua Laurilta, ettei anna kenkien yhteystietoja, jotta ne voisi kutsua suoraan ostajan luo ilman sen enempää säätöä.

   Lainaa

  24. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Aikoinaan Äityileissä oli samankaltainen 10e nouto -tapaus nimeltä Vippe. Postituksen hän toki olisi hoitanut ilman tätä kympin lisämaksua. Piti saada maksettua kuulemma iso puhelinlasku, jonka piikkiin oli tilattu kuukauden kaks pizzaa joka päivä, kun rahat oli loppu. 8D

   Lainaa

  25. Tulos: +63 (67 ääntä)
   riesa: Kuinka paljon koituu ihmiselle säätöä siitä, että sopii ostajan kanssa tietyn ajan jolloin tämä hakee kengät, menee sitten avaamaan oven kun ovikello soi ja ottaa sitten rahat vastaan? Kyllä ihan ajatuskin hengästyttää. Mahtaa Lauri vaatia aika korkeaa palkkaakin tekemästään työstä, koska siitä aiheutuu hänelle säätöä. Luultavasti hän on työtön.
   Itse asiassa kyllä nettikirppiksillä noutojen kanssa saa aina olla säätämässä ihan urakalla. Sovitaan nouto, eikä sitten ostajaa näykään, mutta silti pitää varata tuotetta, jos vaikka huomenna tulis. "Eiku emmä ehdikään, mutta ostaisin kyllä silti". Jne.

   Lainaa

  26. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Jallu: Meille koulussa opetettiin, että se joko Suomen kieli tai suomenkieli. Tai sit muistan väärin
   Suomenkielinen kirjoitetaan yhteen, suomen kieli ei. Suomen kieli on suomi. Minä olen suomenkielinen. Hän opiskelee suomen kieltä.

   Lainaa

  27. Tulos: +87 (89 ääntä)
   En ole kaikissa tilanteissa kielioppinipotuksen kannalla, mutta tässä oon sikäli Tarjan puolella, että kyllä ryhmän nimestä voi huomauttaa vaikka ei täydellistä kielioppia noudattaisi kaikessa kirjoituksessa... Puhekielisyydet on omassa tekstissä kyllä varsinaisia kielioppivirheitä yleisempiä, mutta lipsahtelee noita, varsinkin kun kirjoittaa vuoronperään englantia ja suomea. Silti, jos joku huomaisi virheen esimerkiksi juuri jonkin ryhmäni otsikossa, kyllä se muakin häiritsisi ja haluaisin korjata. :D Mutta on kyllä kieltämättä aika ironista kirjoittaa "suomenkieltä arvostava", ja sen perään jopa suoranaisen noloa väittää, että "suomenkieli" olisi myös kieliopillisesti oikein.

   Lainaa

  28. Tulos: +36 (42 ääntä)
   Muhveli: En ole kaikissa tilanteissa kielioppinipotuksen kannalla, mutta tässä oon sikäli Tarjan puolella, että kyllä ryhmän nimestä voi huomauttaa vaikka ei täydellistä kielioppia noudattaisi kaikessa kirjoituksessa… Puhekielisyydet on omassa tekstissä kyllä varsinaisia kielioppivirheitä yleisempiä, mutta lipsahtelee noita, [...]
   Kyse onkin ehkä enemmän siitä, että ei vaan kyetty sanomaan "voi vitsi, nyt oli nolo kömmähdys, kiitos opinahjosta" vaan alettiin vittuilemaan ja vänkäämään vastaan tehden itsestä todella hönön.

   Lainaa

  29. Tulos: +20 (30 ääntä)
   riesa: Kuinka paljon koituu ihmiselle säätöä siitä, että sopii ostajan kanssa tietyn ajan jolloin tämä hakee kengät, menee sitten avaamaan oven kun ovikello soi ja ottaa sitten rahat vastaan? Kyllä ihan ajatuskin hengästyttää. Mahtaa Lauri vaatia aika korkeaa palkkaakin tekemästään työstä, koska siitä aiheutuu hänelle säätöä. Luultavasti hän on työtön.
   Yritin juuri ostaa lippuja tapahtumaan, ja niistä olisi saanut maksaa säätömaksua x euroa postitse, y euroa tekstiviestitse ja z euroa emailina. Ilman säätömaksua ei olisi saanut millään (onneksi ei ollut myymässä loppuun, ostan sitten ovelta -siinäkin on säätömaksu, mutta näistä pienin). Tietysti jos toimitustapoja on vain yksi niin on hölmöä veloittaa siitä palvelumaksu -mutta kyllä isotkin yritykset osaavat tämän "piilotetaan hintaan varausmaksu, palvelumaksu, maksamisesta maksu ja säätömaksu, mitään niistä ei voi valita pois teki sitten mitä tahansa" pelin.

   Lainaa

  30. King Arthur 17.10.2019 19:23
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Just, Lauri. Edellispäivänä hain fb-kirppistavaran toisesta kaupungista kun ehtona oli että itse haet pois. Kun ilmestyin paikalle, tavaran myyjä pyysi anteeksi näkemääni vaivaa kun tajusi että olisi ollut sinä päivänä kotikaupungissani, neuvoi vielä hyvät paluureitit ja rupateltiin mukavia. Säätöä oli hänellekin siitä, kun oli muuttamassa ja halusi n. miljoona tavaraa pois jaloista. Oliskin jännä soveltaa Laurin logiikkaa asioihin. Pyydän kyläpaikassa kahvia mutta laskutan siitä kun joutuu siinä sitten olemaan samassa kyläpaikassa niin kauan että kahvi on valmista. Kakaroille opetan että pukilta pyydetään kymppi per tuomansa lahja sillä ei voida sillä hetkellä olla muualla kun pitää säätää odottamaan jotain pukkia.

   Lainaa

  31. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Miten nuo Laurin kengät nyt sitten olisi saanut kolmella kympillä, pitääkö murtautua Laurin kämppään vai teleportata ne jotenkin?

   Lainaa

  32. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Eli Laurin tapauksessa pääsisi halvemmalla, kun Lauri toimittaa kengät suoraan kotiovelle?

   Lainaa

  33. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Jarna: Miten nuo Laurin kengät nyt sitten olisi saanut kolmella kympillä, pitääkö murtautua Laurin kämppään vai teleportata ne jotenkin?
   Tietenkin ostamalla siitä itselleen hyvät sijoituskengät. Ostaja omistaa ne, mutta niitä säilytetään Laurin luona.

   Lainaa

  34. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Olinko ainoa, jolla alkoi soimaan Ryhmä Haun tunnari päässä? P.S. Kiitos suomen kielen tunnista, itse olen myös aika ajoin sekoittanut suomen kielen ja suomenkielisen.

   Lainaa

  35. Tulos: -16 (18 ääntä)
   Lauri vain hassutteli. Ihme tosikkoja täälläkin.

   Lainaa

  36. Tulos: +14 (18 ääntä)
   onko ryhmä haun piraattiversio joukko hau?

   Lainaa

  37. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Lauri asuu Malmilla. Se selittää paljon.

   Lainaa

  38. Tulos: -4 (20 ääntä)
   No mutta onhan tuo "suomen kieli" kirjoitusasuna ihan käsittämätön aivopieru, joka sotii kaikkia kielemme kielioppisääntöjä vastaan. Sääntö ilman mitään logiikkaa. Se pitää vain tietää. "Suomenkieli" voisi olla vakiintunut yhdyssana ja siten pienellä alkukirjaimella kirjoitettuna oikein. Ymmärrän siis sekaannukset.

   Lainaa

  39. Tulos: +12 (16 ääntä)
   riesa: Kuinka paljon koituu ihmiselle säätöä siitä, että sopii ostajan kanssa tietyn ajan jolloin tämä hakee kengät, menee sitten avaamaan oven kun ovikello soi ja ottaa sitten rahat vastaan? Kyllä ihan ajatuskin hengästyttää. Mahtaa Lauri vaatia aika korkeaa palkkaakin tekemästään työstä, koska siitä aiheutuu hänelle säätöä. Luultavasti hän on työtön.
   Paljon. Ei se yleensä noin helposti mene. Ehkä kolmannen jonossa olleen tyypin kanssa saa noudon sovittua niin, että hän myös saapuu paikalle, ja sittenkin tunnin myöhässä. Ja ovella vielä tinkii. Tästä syystä itse postitan aina kun vain voin.

   Lainaa

  40. Tulos: +14 (16 ääntä)
   riesa: Kuinka paljon koituu ihmiselle säätöä siitä, että sopii ostajan kanssa tietyn ajan jolloin tämä hakee kengät, menee sitten avaamaan oven kun ovikello soi ja ottaa sitten rahat vastaan? Kyllä ihan ajatuskin hengästyttää. Mahtaa Lauri vaatia aika korkeaa palkkaakin tekemästään työstä, koska siitä aiheutuu hänelle säätöä. Luultavasti hän on työtön.
   Itseasiassa koituu aika paljon säätöä ja moni jättää tavaraa myymättä juuri siitä syystä. Kaikki kun ei hengaile joka päivä koko iltaa kotona. Jos myös ostajan elämässä on muutakin kuin kotisohva, niin molemmille sopivan ajan löytäminen voi olla aika vaikeaa. Sitten kun se aika ostolle on järjestetty ja omat aikataulut järjestelty uudelleen niin onkin tosi kiva huomata että ostaja on myöhässä, ei vastaa viestiin ja tunnin odottelun jälkeen ehkä toteaa että pääsis sittenkin vasta huomenna tähän aikaan (kun itselläsi on muita suunnitelmia).

   Lainaa

  41. Setä Tiramisu 21.10.2019 17:35
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Setä hieman puolustaa Lauria. Ja tavallaan toivoisi monen muun ottavan mallia Laurista. Hirveän usein ihmiset unohtavat hinnoitella oman työnsä. 10€ ei sinänsä ole kovin paljoa siitä, että joudut sopimaan sopivan haku ajan, päivystämään kotona, että milloin noutaja tulee, kun se pentele tulee kuitenkin joko etuajassa tai myöhässä. Jos tulee ensimmäisellä kerralla ollenkaan. Lisäksi kenkien myymisestä on tullut muitakin vaihtoehtoiskustannuksia, joille ei ole asetettu hintaa. On pitänyt päivystää Meseä tai Facebookkia, että milloin joku on kiinnostunut. Joku saatana kuitenkin yrittää tinkiä. On jos jonkinnäköistä ei-aidosti kiinnostunutta renkaan potkijaa. Että paljon reilumpaa olisi, kun vielä laittaisi tuohon, että Alustavat varaukset ja tiedustelut vitosen. Jonotus on maksutonta. Jos joku haluaa ostaa 30€ kengät, niin ensin maksaa 5 euroa, että saa puhelinnumeron, mihin voi laittaa tekstarina varaukset ja tiedustelut. Vastausviestinä tulee sitten jonotusnumero ja mitat. Ja jos vielä haluaa saadakin ne kengät, niin maksaa kiltisti sen kympin. Loppuu se turhan utelu ja huvikseen varailu.

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (8 ääntä)
   masha: No mutta onhan tuo “suomen kieli” kirjoitusasuna ihan käsittämätön aivopieru, joka sotii kaikkia kielemme kielioppisääntöjä vastaan. Sääntö ilman mitään logiikkaa. Se pitää vain tietää. “Suomenkieli” voisi olla vakiintunut yhdyssana ja siten pienellä alkukirjaimella kirjoitettuna oikein. Ymmärrän siis sekaannukset.
   Vaikea siitä logiikkaa on löytää ja niinhän tuossa linkitetyssä ohjeessakin kerrottiin, että kyseessä on vanha käytäntö. Vaikka olenkin suomenkielinen en silti osaa suomen kieltä täydellisesti. Ja lisäksi pitää tietysti muistaa, että myös ruotsi ja saame ovat Suomen kieliä...

   Lainaa

  43. Tulos: -3 (3 ääntä)
   riesa: Kuinka paljon koituu ihmiselle säätöä siitä, että sopii ostajan kanssa tietyn ajan jolloin tämä hakee kengät, menee sitten avaamaan oven kun ovikello soi ja ottaa sitten rahat vastaan? Kyllä ihan ajatuskin hengästyttää. Mahtaa Lauri vaatia aika korkeaa palkkaakin tekemästään työstä, koska siitä aiheutuu hänelle säätöä. Luultavasti hän on työtön.
   Joillekin ihmisille se oma vapaa-aika tuntuu olevan äärettömän kallista, ja pienikin vaiva ylitsepääsemätöntä.

   Lainaa

  44. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Lauri ja Rami samiksia. https://www.feissarimokat.com/2015/12/roskalavalla-rapisee-osa-29/

   Lainaa

  45. Stadin poikii 27.10.2019 10:51
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Ihan ymmärrettävää Laurilta, näin se kenkäkauppa toimii malmilla. Säätö tulee siitä, et kaupat sovittua hän hakee ne kengät kaupasta juoksu jalkaa. Toki kiinni jäädessään laurin mielestä ostaja on vastuussa sakoista. Siitä tulee sitten säätöä ja muutama uhkausviesti ostajalle

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (4 ääntä)
   ihmiskunta: Kyse onkin ehkä enemmän siitä, että ei vaan kyetty sanomaan “voi vitsi, nyt oli nolo kömmähdys, kiitos opinahjosta” vaan alettiin vittuilemaan ja vänkäämään vastaan tehden itsestä todella hönön.
   Muuten hyvä pointti, mutta en käyttäisi opinahjo-sanaa tässä yhteydessä, koska se tarkoittaa fyysistä koulua tai oppilaitosta. :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kengät, noutomaksu, kirpputori, kirppari, kirppis, piilokulut, yhdyssanat, oikeinkirjoitus, suomen kieli, ryhmähauta, Ryhmä Hau