Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tilanne parkkipaikalla, osa 2

Meidän pakoputkeen on yöllä tungettu hiuksia!
Suurenna näkymä
Tilanne parkkipaikalla, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +558 (566 ääntä)
   Mitä sillä rekkarin kuvalla tekee, kun sitten ei voi laittaa kuvaa Faceen: "Tällainen epäilyttävän näköinen nainen vie varattuja paikkoja Nakkilassa keskellä päivää. Uhkailin poliisilla, mutta nainen vaati, että poistan todistusaineiston puhelimestani. Varokaa!"

   Lainaa

  2. Tulos: +560 (566 ääntä)
   Ärsyttävää kun just saa ihmisen ymmärtämään erehtyneensä ja sitten sieltä tulee joku Armi, jolla on ensikäden "varmaa" tietoa ja sotkee koko pakan. Jäikö Anna nyt uskomaan hiusteoriaansa?

   Lainaa

  3. Tulos: +559 (575 ääntä)
   Oli kyllä törkeään paikkaan auto jätetty. Ainakin kaksi ylimääräistä askelta joutuu ottamaan jos haluaa lenkkipolulle päästä.

   Lainaa

  4. Tulos: +697 (729 ääntä)
   Jos ei tuosta välistä mahdu polulle niin taitaa olla aika tarpeen tuo lenkkeily.

   Lainaa

  5. Tulos: +146 (174 ääntä)
   Tommosia tilanteita on nykyään ihan hirveesti, että otetaan maailman suurimmaks ongelmaks se, että joku auto tai työkone yms. sattuu olemaan omalla kulkureitillä. Tuskin jonkun pizzataksin tarvii etsiä vapaata parkkiruutua ympäri kaupunkia ja kiikuttaa tuotteet juosten kilometrin päästä asiakkaalle. :D

   Lainaa

  6. Tulos: +150 (210 ääntä)
   Auto on kotirauhan suojaamaa aluetta ja ihmisten kuvaaminen auton sisällä luvatta on kielettyä. Eli jos tämmöinen urpo levittelee kuvaa vielä facessa, niin syytettä kotirauhan rikkomisesta/ salakatselusta vaan.

   Lainaa

  7. Tulos: +187 (239 ääntä)
   Jotenkin ensimmäisestä mokasta tulee mieleen facebookin ryhmä "Minä pysäköin pyörätielle". Kyseisessä ryhmässä kun jaetaan kuvia esimerkiksi ambulansseista ja poliiseista tehtävällään, tai tavallista tavaranpurkua suorittavista jakeluautoista. Ryhmän säännöissä on myös kielletty esimerkiksi kommentoimasta että auton voisi myös kiertää siitä vierestä :D :D :D

   Lainaa

  8. Tulos: +83 (105 ääntä)
   Evian: Auto on kotirauhan suojaamaa aluetta ja ihmisten kuvaaminen auton sisällä luvatta on kielettyä. Eli jos tämmöinen urpo levittelee kuvaa vielä facessa, niin syytettä kotirauhan rikkomisesta/ salakatselusta vaan.
   Auto ei kuulu kotirauhan piiriin. "Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat rikoslain mukaan asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen."

   Lainaa

  9. Tulos: +205 (253 ääntä)
   Mari: Auto ei kuulu kotirauhan piiriin. “Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat rikoslain mukaan asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.”
   Kysyin juuri 50-vuotta työkseen autoilleelta rekkakuskilta varmistuksen, ja hän oli tyrmistynyt moisista väitteistä. Eiköhän ammattilainen tiedä nämä asiat paremmin kuin joku kirja tieto joten lopettakaa moinen höpinä.

   Lainaa

  10. Tulos: +126 (192 ääntä)
   Sd: Jos ei tuosta välistä mahdu polulle niin taitaa olla aika tarpeen tuo lenkkeily.
   Lenkkeilyä eniten tarvitsevat usein keksivät mitä mielikuvituksellisimpia tekosyitä olla menemättä lenkille.

   Lainaa

  11. King Arthur 10.9.2019 6:33
   Tulos: +243 (243 ääntä)
   Eilen oli oikeasti tilanne jossa bussi pysähtyi keskustan postin eteen ottamaan matkustajia kyytiin, ja joku sankari ehti pysäköimään autonsa bussipysäkille linja-auton eteen ja lähti viipottamaan postiin asioimaan. Bussikuski huuteli että auto on nyt kuule edessä. Joutui vielä pahoittelemaan matkustajille että kestää ja lähti parkkisankarin perään postikonttoriin. Arvasin jo etukäteen millainen tyyppi tekee noin, joten ei ollut yllätys että bussin eteen parkkeerannut mies tuli ulos postista huudellen törkeyksiä bussikuskille. Meni kuitenkin autoonsa ja siirsi sen pois tieltä. SE oli väärin pysäköity. Nykyään kun huomautellaan mistä sattuu.

   Lainaa

  12. Tulos: +40 (66 ääntä)
   Itseä jäi ihmetyttämään, että miksi ihmeessä sen ensimmäisen tarinan tyyppi rekisteriotetta siellä autossa katseli? Pakostihan oli esillä kun siitä kuvaa olisi voinut ottaa.

   Lainaa

  13. pilkunviilaaja 10.9.2019 7:46
   Tulos: +114 (118 ääntä)
   Ttppii: Itseä jäi ihmetyttämään, että miksi ihmeessä sen ensimmäisen tarinan tyyppi rekisteriotetta siellä autossa katseli? Pakostihan oli esillä kun siitä kuvaa olisi voinut ottaa.
   Ensimmäisestä tarinasta en tiedä, mutta toisen tarinan Sari luultavasti yritti sanoa jotain tämän kaltaista: "Ihmettelin, miksi henkilö ei ottanut autoni rekisterikilvestä kuvia vaan otti kuvaa _minusta_."

   Lainaa

  14. Tulos: -47 (69 ääntä)
   Sd: Jos ei tuosta välistä mahdu polulle niin taitaa olla aika tarpeen tuo lenkkeily.
   Ni, eihän tosta juuri metriä leviämpi ohi mahdu. Oletteko usein nähneet sen kokoisia lenkillä?

   Lainaa

  15. Tulos: +73 (81 ääntä)
   Mari: Auto ei kuulu kotirauhan piiriin. “Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat rikoslain mukaan asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.”
   Tuo on lakiteksti. Lakia täydentävät lainvoimaiset oikeudenpäätökset. Auton sisällä olevien kuvaamisesta on langettavia oikeuden ratkaisuja.

   Lainaa

  16. Tulos: -10 (30 ääntä)
   Evian: Auto on kotirauhan suojaamaa aluetta ja ihmisten kuvaaminen auton sisällä luvatta on kielettyä. Eli jos tämmöinen urpo levittelee kuvaa vielä facessa, niin syytettä kotirauhan rikkomisesta/ salakatselusta vaan.
   Ja polkupyörä on kans. Ja skeittilauta. Katokki ettei kukaan millään renkailla liikkuva osu sun kuviin tai kotirauhanrikkomissyyte kolahtaa luukusta. Tänä päivänä kamerat on osa niin paljon enemmän kuin valikuvausharrastusta, kaikki käyttää niitä ja plaa plaa. Joten kannattaisi ehkä opetella kuvaamiseen liittyvät säännöt, niihin liittyy edelleen todella ihmeellisiä uskomuksia ihan yleisellä tasolla. Jos et kuvaa - ihmisten kotiin tai tontille sellaisesta asetelmasta josta ei julkisilla paikoilla oleva voi ominkin silmin nähdä (eli edes olkkarin takaseinän osuminen kuvaan ei ole kiellettyä jos kuva on otettu vaikka kadulta) - wc- ja pukeutumistiloissa - pääsymaksun edellyttämissä paikoissa kuten konsertit - paljaita sukupuolielimiä kaduillakaan Niin saat olla lain kannalta aika rauhassa. Lait ovat ajalta ennen nettiä joten ongelmat valokuvilla vaikuttamisesta ovat osittain uusia. Siinä mielessä ymmärrän ettei kukaan halua jonkun ventovieraan ottavan lähikuvaa omasta naamasta. En itsekään haluaisi. Ja siksi juuri laki on hyvä tuntea ja tarvittaessa käyttää lyhyt keskusteluikkuna siihen, että muistuttaa kuvien JULKAISEMISEN saattavan olla hyvinkin kiellettyä vaikka miten kismittäisi autonparkkeerauspaikka. Ne julkaisemiseen liittyvät säännöt ovatkin sitten oikeasti monimutkaisempia.

   Lainaa

  17. Diia dai dai 10.9.2019 9:29
   Tulos: +36 (94 ääntä)
   Äääh en jaksais lähteä lenkille, onko pakko. Voisko vaan istua sohvalla keksipaketin kanssa ja kattoa Love Islandia. No hyvä on, hyvä on, mä menen. EI HITTO SIELLÄ ON JOKU PYSÄKÖINYT AUTON PIHALLE, TÖRKEETÄ KAMALAA! MITENKÄÄN EN NYT VOI MENNÄ LIIKKUMAAN, PAKKO SE ON PALATA KOTIIN SOHVALLE, VOIIII HEMMETTI! Otanpa vielä kuvan todistusaineeksi niin avomies ei voi illalla valittaa miksen tänäänkään oo liikahtanut tästä sohvaltani.

   Lainaa

  18. Kirjautuminen epäonnistui 10.9.2019 9:30
   Tulos: +100 (100 ääntä)
   Näinhän ne asiat hoidetaan. Henkilö on paikalla, mutta valitetaan jollekin muulle jälkeenpäin. Todennäköisesti kuvaaja meni johonkin fb-ryhmään täyttämään kansalaisvelvollisuuttaan: "Sinä tummatukkainen nainen, joka ajoit harmaalla Volkkarilla tänään klo 15.46 Neuroosilaaksontiellä plaa plaa..." Ryytinä muutamia sarkastisia kysymyksiä ja omia olettamuksia, mitä henkilö siinä tilanteessa on ajatellut. Ja kirjoittajan on helppo tuntea voittaneensa tilanteen, kun on vain oma näkemys esillä. Samat ihmiset esim. asiakaspalveluhenkilölle hymyilevät nätisti, ja myöhemmin kirjoittavat yritykselle raivoisaa palautetta, kun tämä ja tämä asia meni niin huonosti.

   Lainaa

  19. Bodvåihsojeåve 10.9.2019 9:37
   Tulos: +5 (31 ääntä)
   Jos Miialla oli vaikka lastenvaunut mukana. Kyllä kuvan perusteella mahtuisi helposti sittenkin, mutta selittäisi edes vähän tuota kiukuttelua.

   Lainaa

  20. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Jesh: Tuo on lakiteksti. Lakia täydentävät lainvoimaiset oikeudenpäätökset. Auton sisällä olevien kuvaamisesta on langettavia oikeuden ratkaisuja.
   Julkisella paikalla, kuten missä tuo auto kuvassa on, saa kyllä aivan varmasti kuvata sitä autoa. On kuitenkin eri asia sitten julkaista se kuva. Se ei joissain tapauksissa enää ole laillista.

   Lainaa

  21. totuuden_torvi 10.9.2019 11:11
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Deletys: Kysyin juuri 50-vuotta työkseen autoilleelta rekkakuskilta varmistuksen, ja hän oli tyrmistynyt moisista väitteistä. Eiköhän ammattilainen tiedä nämä asiat paremmin kuin joku kirja tieto joten lopettakaa moinen höpinä.
   Kai tuolla joku ymmärsi senkin, että Armin tuttava on arviolta vähintäänkin 70-vuotias ja ajaa itse vanhalla Toyotalla tai Nissanilla. Sillä voi olla hieman vanhentunutta tietoa tai ihan vain silkkaa tietämättömyyttä siitä, että katalysaattoreita ym. vastaavia puhdislaitteita on nykyisin autot täynnä. Tuokin Opelix on vähintään 24-vuotias, joten ei kyllä kyse mistään uudesta keksinnöstä.

   Lainaa

  22. Tulos: +95 (97 ääntä)
   Joo, onhan se helpompi ruveta kuvailemaan ja uhkailemaan miehellään ja poliisilla, kuin koputtaa auton ikkunaan ja sanoa, että sori, mutta nyt olette kyllä meidän paikallamme ja voisitteko siirtää autoanne. Siinähän joutuisi puhumaan ihmiselle livenä, ja menisi hyvä tilaisuus uhriutua facebookissa sivu suun.

   Lainaa

  23. Tulos: +38 (54 ääntä)
   Uskottavin selitys mun mielestä on, että joku on käynyt tunkemassa hiuksia pakoputkeen. Kerran mun makuuhuoneen sängylle ilmestyi hevosen pää. Kysyin kymmeniä vuosia Harley Davidsonilla ajaneelta liivijätkältä, että mitähän tämä tarkoittaa. Se sanoi, että joku on vaan halunnut tuoda mulle ruokaa. Oli kiva yllätys sitten.

   Lainaa

  24. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Yksi tulee kertomaan, että 50 vuotta autoillut on eri mieltä, ja tyyppi uskoo?

   Lainaa

  25. yli opisto hörhö 10.9.2019 11:42
   Tulos: +91 (91 ääntä)
   King Arthur: [...]
   Viime talvena oli vähän samanlainen tilanne kun joku pysähtyi jo valmiiksi ahtaaseen väliin bussipysäkille (varmaan) puhumaan kännykkään ja bussi ajoi siihen perään ja rupes tööttäilemään kuskille kun ei sopinut kokonaan pysäkille, ihmiset ei päässeet ulos kun oli hirveät lumipenkat edessä. Kuski joutui hyppäämään ulos ja käymään koputtamassa ikkunaan että lähtee menemään siitä. No, autoilija vetikin ananaksen sieraimeen ja väisti siitä mutta jäi odottamaan ja kun lähdettiin matkaan niin se ajeli perässä ja tööttäili menemään kolmisen kilsaa ja kun pysähdyttiin uudestaan niin ajoi about sadan tonnin bemarinsa poikittain bussin eteen ja ryntäsi bussin sisälle huutamaan kuskille. Jumalauta mikä sekopää.

   Lainaa

  26. Tulos: +3 (25 ääntä)
   Tötterö: Joo, onhan se helpompi ruveta kuvailemaan ja uhkailemaan miehellään ja poliisilla, kuin koputtaa auton ikkunaan ja sanoa, että sori, mutta nyt olette kyllä meidän paikallamme ja voisitteko siirtää autoanne. Siinähän joutuisi puhumaan ihmiselle livenä, ja menisi hyvä tilaisuus uhriutua facebookissa sivu suun.
   No kun siinä on aina se riski, että saa turpiinsa. Väkivallan pelko estää keskustelun. Sääli

   Lainaa

  27. Hattarapilvi 10.9.2019 13:58
   Tulos: -9 (39 ääntä)
   Siis....kuinka monta Hese-ateriaa toi Miia on kiskonu...?! :D

   Lainaa

  28. Tulos: +1 (21 ääntä)
   Sari ihmetteli rekisteriotetta autossa ja sen kuvaaminen olis ollu ok? Selvä. Joo ymmärsin mitä tarkoitti, mutta huvitti vaan kun sai sen kirjoitettua noinkin päin helvettiä.

   Lainaa

  29. Tulos: +26 (40 ääntä)
   Jos Miia ei oikeasti tuosta mahdu niin täytyy todeta että epäilemättä onkin ihan aiheellista käydä lenkillä. Mutta miten käy jos joku tulee vastaan tuolla kovin kapealla pyörätiellä? Kumpi väistää?

   Lainaa

  30. Tulos: -7 (9 ääntä)
   Sari tuskin on ahdistunut, vaan taisi vittuttaa ku pientä oravaa.

   Lainaa

  31. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Voi olla tuo polkukin liian kapea Miialle...

   Lainaa

  32. Tulos: +2 (12 ääntä)
   pilkunviilaaja: pilku
   Sari tosin selitti asian niin huonosti, että se tosiaan kuulostaa siltä kuin Sari olisi ihmetellyt rekisteriotetta siellä autossa.

   Lainaa

  33. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Jesh: Tuo on lakiteksti. Lakia täydentävät lainvoimaiset oikeudenpäätökset. Auton sisällä olevien kuvaamisesta on langettavia oikeuden ratkaisuja.
   Ensinnäkin on vaikea uskoa, että tuomioistuin tekisi lain vastaisen päätöksen (syy lienee muu kuin auton sisälle kuvaaminen), toisekseen vain korkeimman oikeuden päätöksillä on ennakkotapauksen voima, ja kolmannekseen en siksi usko koko juttuun tippaakaan

   Lainaa

  34. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Miksi Annan kohdalla on mainittuna ikä? Ei vuosien vieriminen tarkoita sitä, että itseään kiinnostamattomat asiat tulisivat tutuiksi - en ainakaan itse ymmärrä autoista nyt viisikymppisenä yhtään sen enempää kuin silloin, kun sain ajokortin. Mitä tuohon autojen kuvaamiseen tulee, niin se ei sinällään ole kiellettyä. Jos kuvaa autoa nolaamistarkoituksessa ja niin, että kuski on tunnistettavissa ja julkaisee sitten ottamansa kuvan vaikkapa Facessa, voidaan kuvan postaaja tuomita rikoslain mukaan yksityiselämää loukkaavan tiedon välityksestä.

   Lainaa

  35. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Mister: Oli kyllä törkeään paikkaan auto jätetty. Ainakin kaksi ylimääräistä askelta joutuu ottamaan jos haluaa lenkkipolulle päästä.
   ...joki. Ei siihen muuta tarvita. Avaruurenkaupunki. :-D

   Lainaa

  36. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Nelzi: Ärsyttävää kun just saa ihmisen ymmärtämään erehtyneensä ja sitten sieltä tulee joku Armi, jolla on ensikäden “varmaa” tietoa ja sotkee koko pakan. Jäikö Anna nyt uskomaan hiusteoriaansa?
   Poisti viestinsä sekä profiilistaan, että kaupungin puskaradiosta mutta laittoi muistaakseni seuraavana päivänä tietoa puskaradioon, että Opelin hiusongelmat on selvitetty. Joku toki kysyi, oliko ne hiuksia. Ei ollut, ne oli sitä naisen logiikkaa. Huoltomies oli sanonut, että pörinä vaan kovenee, muuten saa ajaa ihan normaalisti. Sen suorempaan ei kertonut, mikä oli vialla. Armia ei paikalla näkynyt enää :(

   Lainaa

  37. Laki määräytyy oikudessa 16.9.2019 19:10
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Ronde: Julkisella paikalla, kuten missä tuo auto kuvassa on, saa kyllä aivan varmasti kuvata sitä autoa. On kuitenkin eri asia sitten julkaista se kuva. Se ei joissain tapauksissa enää ole laillista.
   Oikeuden päätökseen linkki kiitos.

   Lainaa

  38. Laki määräytyy oikudessa 16.9.2019 19:16
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Banaani: Ja polkupyörä on kans. Ja skeittilauta. Katokki ettei kukaan millään renkailla liikkuva osu sun kuviin tai kotirauhanrikkomissyyte kolahtaa luukusta. Tänä päivänä kamerat on osa niin paljon enemmän kuin valikuvausharrastusta, kaikki käyttää niitä ja plaa plaa. Joten kannattaisi ehkä opetella kuvaamiseen liittyvät [...]
   Kunhan muistat, että kun puhutaan, onko kuvaaminen laillista, on käytännössä useimmiten kyse siitä, saako kuvattua kuvaa käyttää ts. saako kuvan julkaista. Autossa sisällä olevan ihmisen kuvaa ei saa julkaista(jos kuvattu ihminen on tunnistettavissa kuvasta).

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, auto, autot, lenkkipolku, parkkipaikka, parkkiruutu, vieraspaikka, hiukset, pakoputki, kuvata, villa, äänenvaimennin