Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 74

Onko korvakoru lävistys?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 74

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 30 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Miukumauku 19.9.2019 0:39
   Tulos: +787 (805 ääntä)
   Väkisinkin tuli tonnin seteli -ilme kun luki Jonnan kommentit.

   Lainaa

  2. Tulos: +679 (703 ääntä)
   Mihin ihmeeseen ne kudokset oikein siirtyy? :D

   Lainaa

  3. Tulos: +50 (60 ääntä)
   The Company of Wolves?

   Lainaa

  4. Tulos: +367 (395 ääntä)
   Paitsi että toi logiikka on perseestä (ampumalla laitetut ei lävistyksiä) niin kudokset eivät kyllä ”siirry” ammuttaessa. Ennemmin toisin päin. Ampumalla kudokset menevät vaan rikki siltä ammutulta reitiltä. Lävistysneula lävistää terävänä ihon ja kudokset tietenkin osin myös siirtyy neulan tieltä (terävä kärki rikkoo ja levenevä neula sit levittää reikää). Ekoista korvakoruista alkaen nää kannattaa ottaa lävistämällä turvallisesti.

   Lainaa

  5. Tuhomaatti 19.9.2019 1:23
   Tulos: +83 (89 ääntä)
   Mariannen elokuvassa ei ollut perhettä vaikka monta ihmistä olikin. Elokuva lienee dog soldiers.

   Lainaa

  6. King Arthur 19.9.2019 1:51
   Tulos: +367 (369 ääntä)
   Miksi niitä ammuttuja korvisreikiä sitten pitäisi kutsua? Siirtymiksi?

   Lainaa

  7. Tulos: +47 (89 ääntä)
   Kukkis: Mihin ihmeeseen ne kudokset oikein siirtyy?
   Siitä reiän kohdasta reiän ympärille?

   Lainaa

  8. Hightower71 19.9.2019 3:18
   Tulos: -115 (287 ääntä)
   Jonna, Janna, Nanna... Miksi jotkut nimet kertovat kantajansa älykkyystasosta enemmän kuin toiset? 8)

   Lainaa

  9. Tulos: +93 (97 ääntä)
   Kukkis: Mihin ihmeeseen ne kudokset oikein siirtyy?
   Ulos sun kropasta

   Lainaa

  10. Tulos: +234 (310 ääntä)
   Hightower71: Jonna, Janna, Nanna… Miksi jotkut nimet kertovat kantajansa älykkyystasosta enemmän kuin toiset? 8)
   Eivät kerro. Tämä kysymys puolestaan kertoo jotain esittäjänsä tasosta.

   Lainaa

  11. Tulos: +152 (154 ääntä)
   Eeva, kysy koruliikkeestä ja lävistäjältä niin saat tietää, että se on lävistys. Facebookissa saat vain Jonnat selittelemään omia logiikoitaan. Onneksi olkoon oikeassa olleelle osapuolelle.

   Lainaa

  12. Joo siis kyl 19.9.2019 6:54
   Tulos: +60 (110 ääntä)
   Sanna: Paitsi että toi logiikka on perseestä (ampumalla laitetut ei lävistyksiä) niin kudokset eivät kyllä ”siirry” ammuttaessa. Ennemmin toisin päin. Ampumalla kudokset menevät vaan rikki siltä ammutulta reitiltä. Lävistysneula lävistää terävänä ihon ja kudokset tietenkin osin myös siirtyy neulan tieltä (terävä kärki rikkoo [...]
   Paitsi että ampumalla kudos tosiaan "siirtyy" sivuille. Se repeää ja lävistysreiän reunat todennäköisesti arpeutuvat. Neulalla lävistettäessä ontto neula (yleensä halkaisija 1,6mm) poistaa osan kudosta siististi ja koru mahtuu paikoilleen ilman mitään venytystä, lävistysneulat eivät todellakaan levene. Kenenkään ei pitäisi ampumalla ottaa yhtään lävistystä juurikin tuon repeämisen takia ja lisäksi lävistyspyssyt ovat todella epähygieenisiä, niitä ei pystytä koskaan täysin desinfioimaan ja varmistamaan puhtautta, sillä niissä on muoviosia ja paljon kokoja joihin pääsee likaa.

   Lainaa

  13. Tulos: +110 (130 ääntä)
   Se on aivan sama miten se lävistys on tehty, vaikka naulalla niin silti ihoa lävistävä reikä korun kanssa on lävistys. Tän voi ihan googlettaa jos ei ymmärrä suomenkielen sanoja muuten, kyllähän toi "lävistys" jo sanana antaa ymmärtää, että jotain on laitettu jonkun umpinaisen läpi niin, että on tullut reikä. Mitä tulee tekotapoihin niin kyllä ampumallakin saadaan aseptisesti laitettua korvakorut. Suurin osa tulehduksista syntyy lävistetyn omasta lävistyksen hoidon tasosta. Toki lävistysneulalla saadaan laitettua lävistys hellemmin, myös sen takia että neula on terävämpi. Ja lävistys neula on kärjestä samanlainen kuin esim näytteenotto neulat, eli se tosiaan tavallaan "levenee" päästä, jotta on mahdollisimman terävä. Lisäksi neula on itseasiassa ontto sisältä ja kärjestä on ikään kuin halkaistu putki, joka saa neulan levenemään kärjestä. Myös neulan levenevät reunat on yhtä teräviä kuin kärki ja leikkaavat samalla lävistystä suuremmaksi neulaa eteenpäin työntäessä. Kyllä neulalla aseptisesti tehty lävistys on varmasti hellempi iholle kuin ampumalla tehty, jonka vuoksi ampuminen aiheuttaa enemmän sitä arpeentumista, mutta enpä pidä itse niin isona erona, etten vois ampumalla korvanlehtiäni lävistää. Nenäkorua en kyllä ampumalla lähtis laitattaan.

   Lainaa

  14. Tulos: -28 (36 ääntä)
   Joo siis kyl: Paitsi että ampumalla kudos tosiaan “siirtyy” sivuille. Se repeää ja lävistysreiän reunat todennäköisesti arpeutuvat. Neulalla lävistettäessä ontto neula (yleensä halkaisija 1,6mm) poistaa osan kudosta siististi ja koru mahtuu paikoilleen ilman mitään venytystä, lävistysneulat eivät todellakaan levene. Kenenkään [...]
   ... Jaa niin mihin ne osa kudoksista edelleenkään poistuu?

   Lainaa

  15. Tulos: +61 (67 ääntä)
   Joopajoo: … Jaa niin mihin ne osa kudoksista edelleenkään poistuu?
   Siis tässä on kai ajatuksena, että ne jäis sinne neulan sisälle, kun se on ontto. En kyllä olis tuosta ihan vakuuttunu, kun eihän verinäytettä ottaessakaan se ontto neula tukkiudu ihosta, sen verran kestäviä ja väistäviä ne kudokset kuitenki on

   Lainaa

  16. Tulos: +86 (90 ääntä)
   No on kyllä kohtuu p_ska nimi valmennuksella. Minäkin luin tuon että "heterotreeni.fi".

   Lainaa

  17. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Itsellä on sekä ampumalla, että lävistämällä tehdyt reiät korvissa. Itse asiassa toinen rustokoruista on ammuttu läpi ja toinen, industrial on taas lävistämällä tehty. Molemmat alkaa iältää olla vanhoja ku taivaat, mutta hataralla muistikuvalla ampuminen sattui niin pirun paljon enemmän rustoon kuin lävistäminen neulalla ja parani sitten nopeammin kuitenkin. Tosin, vaikea verrata, kun toinen on pitkällä tapilla läpi korvan ja kahdella reiällä, kun toinen on taas yksinäinen yksilö.

   Lainaa

  18. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Eeva ja Jonna vetivät nyt kyllä uudet pohjat. Miten kukaan voi olla _noin_ tyhmä?

   Lainaa

  19. Tulos: +58 (58 ääntä)
   Aaje: Siis tässä on kai ajatuksena, että ne jäis sinne neulan sisälle, kun se on ontto. En kyllä olis tuosta ihan vakuuttunu, kun eihän verinäytettä ottaessakaan se ontto neula tukkiudu ihosta, sen verran kestäviä ja väistäviä ne kudokset kuitenki on
   Tuo on juuri se yleisin harhaluulo, mutta oikeassa olet, ei sinne neulan sisään mitään ihosuikaletta jää. :) Neulat on todella teräviä ja ne nätisti leikkaavat menokohdasta kudokset, kun taas korvakorulla ampuen se koru runnoutuu siitä läpi väkisin ”murskaten” edessä olevan kudoksen.

   Lainaa

  20. Kummallista 19.9.2019 11:09
   Tulos: -24 (38 ääntä)
   Kyllä, yleensä jos jotain ammutaan niin kudos vain siirtyy siististi sivuun, lävistäessä taas kudosta leviää minne sattuun. Elokuvista tuttua jo, vertaa vaikka "pelastakaa sotamies Ryan" ja "scream". Tuo Roosan mainitseman valmennuksen jälkeen voi olla kyllä vetelä olo.

   Lainaa

  21. Bodvåihsojeåve 19.9.2019 12:18
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Juunas: No on kyllä kohtuu p_ska nimi valmennuksella. Minäkin luin tuon että “heterotreeni.fi”.
   Mä luin "horotreeni".

   Lainaa

  22. Tulos: +100 (100 ääntä)
   Kaasua, komisario Palmu! on tuttu leffa, mutta Heroiinia, presidentti Mama! lienee jatko-osa?

   Lainaa

  23. perunakauppias 19.9.2019 17:48
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Dildis: Siitä reiän kohdasta reiän ympärille?
   Ja neulaa käyttäessäkö ei tapahdu samaa asiaa xD Jääkö se kudos neulaan kiinni :D

   Lainaa

  24. Tulos: +4 (20 ääntä)
   King Arthur: Miksi niitä ammuttuja korvisreikiä sitten pitäisi kutsua? Siirtymiksi?
   Itsemurha ampuma-aseella?

   Lainaa

  25. Tulos: +6 (8 ääntä)
   pälä: The Company of Wolves?
   Tässä on muistaakseni vain yksi susi ja kämpässäkin vissiin pelkkä vaimo. Dog Soldiers tosiaan todennäköisemmin kyseessä.

   Lainaa

  26. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Joo siis kyl: Paitsi että ampumalla kudos tosiaan “siirtyy” sivuille. Se repeää ja lävistysreiän reunat todennäköisesti arpeutuvat. Neulalla lävistettäessä ontto neula (yleensä halkaisija 1,6mm) poistaa osan kudosta siististi ja koru mahtuu paikoilleen ilman mitään venytystä, lävistysneulat eivät todellakaan levene. Kenenkään [...]
   Eiköhän meillä kaikilla ainakin 80-luvulla syntyneillä ole juurikin ne ammutut. Ei korvia silloin pahemmin lävistetty muuten.

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Pakko nyt mainita vielä ne korvakorut, jotka eivät ole lävistyksiä, eli klipsillä tai magneetilla kiinnitettävät korut.

   Lainaa

  28. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Mun kaikki korvikset on ammuttu läpi, niistä mikään ei sattunut yhtään, eikä myöskään tulehtunut, nätit reiät edelleen. Muistan, kun jollain kavereilla isosiskot ite "lävisteli" neuloilla, tuli halvaksi, mut reikien paikat saattoi ajan kanssa olla kaikkee muuta ku nätit, niitä oli vähän epäsymmetrisesti pitkin korvanlehtä...

   Lainaa

  29. Tulos: +19 (21 ääntä)
   : Pakko nyt mainita vielä ne korvakorut, jotka eivät ole lävistyksiä, eli klipsillä tai magneetilla kiinnitettävät korut.
   Jos halutaan ruveta pilkkua viilaamaan, niin se reikähän on se lävistys ja korvakoru taas korvasta roikotettava koru. Ei napakorukaan ole lävistys, vaan navan reunassa olevaan lävistykseen asetettava koru.

   Lainaa

  30. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Jonkun pitäis siirtää kudoksia Jonnan ohimoiden välistä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: elokuva, sudet, susi, kolme pientä porsasta, leffa, herotreeni, lävistys, lävistykset, korvakorut, korvikset