Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?



 • Rakkaat naapurit, osa 55

  Hevonen saa naapurin pillastumaan.
  Suurenna näkymä
  Rakkaat naapurit, osa 55

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +583 (597 ääntä)
   YV voisi poistaa minut tästä

   Lainaa

  2. Tulos: +365 (381 ääntä)
   Suomalainen naapurikulttuuri on kyllä aivan omaa luokkaansa ❤

   Lainaa

  3. Tulos: +324 (334 ääntä)
   Suomessa naapurit kyylää liikaa ja sekaantuu asioihin mitkä ei niille kuulu. Vaihtoehtosesti naapurit meluaa ja käyttäytyy oudosti, joten täytyyhä niitä nyt piru vie pitää silmällä ja sekaantua niitten asioihin.

   Lainaa

  4. Tulos: -42 (130 ääntä)
   Ymmärsinkö nyt oikein? Naapuri oli vienyt hevosensa ja poninsa lähipaikkaan (mikä ikinä se nyt sitten onkaan) vaikka häntä oli jo kirjallisesti muiden naapureiden toimesta ennalta kielletty. Jommalla kummalla otuksella tahi itse naapurilla oli iskenyt siellä hätä josta sitten oli seurannut tämä paskageissi (paskalaukku?) jonka jälkeen naapurit olivat olleet yhteydessä eläinten omistajan vuokranantajaan ja tämä sitten eläinten omistajaan. Tämä oli sitten ne geississä olleet paskat hölvännyt (kuvista päätellen tarkoittanee pilkkomista) ja vienyt ne "kantelijan" postilaatikon päälle. Tämä oli sitten laittanut "homman" (heittomerkit viitannee pökäleisiin) eteenpäin seuraavan postilaatikon päälle? Omakotialue huutoa kesken päivityksen en ihan ymmärrä (lieneekö lähipaikoilla jotka sijaitsevat omakotialuella eri säännöt kuin kerros-tai rivialueilla?). Kuitenkin jotain sellaista mikä kaikkien ilmeisesti pitäisi ymmärtää.

   Lainaa

  5. Tulos: +174 (194 ääntä)
   Jäin itseasiassa miettimään että saako ihan tavalliselle omakotitaloalueelle iskeä hevosaitauksen ja hepan. Siis sellaselle alueelle missä käytännössä vieri vieressä taloja. Jos tontin koko riittää aidattuna ettei riko eläinsuojelulakia / määritettyjä vaatimuksia tarhan koolle. Ois se ainakin tosi outoa asua keskusta-alueella niin että tontin rajalta kurkkaa hevonen.

   Lainaa

  6. Tulos: +371 (409 ääntä)
   Jos Katrin tarinan autot tukkivat jotain pelastustietä, niin ihan oikein tehty isännöitsijän ja asukkaiden toimesta.

   Lainaa

  7. Tulos: +360 (396 ääntä)
   Nyyppä: Jos Katrin tarinan autot tukkivat jotain pelastustietä, niin ihan oikein tehty isännöitsijän ja asukkaiden toimesta.
   Minua ärsyttää ihan suunnattomasti tälläinen käytäntö, että siihen oven eteen ajellaan jatkuvasti ja auto lojuu siinä kuin parkkiruudussa olisi. Se on eri asia jos oikeasti on syy ajaa auto oven eteen jonkun kirjahyllyn tai random betonisäkin huoneistoon kantamisen vuoksi, mutta se että jonkun kauppakassin tai laiskuuden vuoksi pelastusteiden tukkiminen on vain ylimielistä ja k-päistä.

   Lainaa

  8. Kummallista 20.8.2019 5:08
   Tulos: +122 (162 ääntä)
   Pöljä: Minua ärsyttää ihan suunnattomasti tälläinen käytäntö, että siihen oven eteen ajellaan jatkuvasti ja auto lojuu siinä kuin parkkiruudussa olisi. Se on eri asia jos oikeasti on syy ajaa auto oven eteen jonkun kirjahyllyn tai random betonisäkin huoneistoon kantamisen vuoksi, mutta se että jonkun kauppakassin tai laiskuuden vuoksi pelastusteiden tukkiminen on vain ylimielistä ja k-päistä.
   Myönnän itse joskus ajaneeni oven eteen jos on ollut 4 kassillista ruokaa/tarvikkeita ja kantanut ne sisälle, sitten auto parkkiin. Tähän menee yleensä 5-10min. Ostosten purkaminen tapahtuu vasta auton ollessa parkissa. Se jäätelö + muut on jo kaupan pakkasesta ottamisen, jonottamisen ja automatkan aikana kuitenkin sulanut kertaalleen.

   Lainaa

  9. Tulos: +71 (173 ääntä)
   Pöljä: Minua ärsyttää ihan suunnattomasti tälläinen käytäntö, että siihen oven eteen ajellaan jatkuvasti ja auto lojuu siinä kuin parkkiruudussa olisi. Se on eri asia jos oikeasti on syy ajaa auto oven eteen jonkun kirjahyllyn tai random betonisäkin huoneistoon kantamisen vuoksi, mutta se että jonkun kauppakassin tai laiskuuden vuoksi pelastusteiden tukkiminen on vain ylimielistä ja k-päistä.
   Onhan se väärin ja ärsyttävää, periaatteessa hengenvaarallistakin, mutta parempi tapa olisi ilmoittaa ensin vuokralaiselle itselleen. Jotkut eivät vain tajua rikkovansa taloyhtiön sääntöjä/olevansa ajattelemattomia idiootteja. Oikeasti isännöitsijälle ilmoitetaan vasta sitten kun vuokralaisen kanssa on keskusteltu eikä hän senkään jälkeen ole muuttanut tapojaan.

   Lainaa

  10. Ministeri Nieminen 20.8.2019 6:18
   Tulos: +177 (231 ääntä)
   Nyyppä: Jos Katrin tarinan autot tukkivat jotain pelastustietä, niin ihan oikein tehty isännöitsijän ja asukkaiden toimesta.
   Ei Katri kuitenkaan täysin väärässäkään ole; kyllä tällaisista tilanteista pitäisi aikuisten ihmisten pystyä ihan kasvotustenkin keskustelemaan. Isännöitsijään ollaan yhteydessä sitten jos huomataan, ettei järkipuhe auta.

   Lainaa

  11. Tulos: +131 (135 ääntä)
   Sd: Jäin itseasiassa miettimään että saako ihan tavalliselle omakotitaloalueelle iskeä hevosaitauksen ja hepan. Siis sellaselle alueelle missä käytännössä vieri vieressä taloja. Jos tontin koko riittää aidattuna ettei riko eläinsuojelulakia / määritettyjä vaatimuksia tarhan koolle. Ois se ainakin tosi outoa asua keskusta-alueella niin että tontin rajalta kurkkaa hevonen.
   Harvoin vaan okt-alueilla on parin hehtaarin tonttia, joka monilla kunnilla on minimivaatimuksena hevosenpitopaikan tontin alasta. Ja meinaako Riitta nyt siis sitä, että naapuri on hankkinut hevosia, vai mitä hän yrittää tuossa selittää?

   Lainaa

  12. Tulos: +195 (201 ääntä)
   Onko Riitta ihan tosiaan ottanut ja postannut siitä samasta paskakasasta ainakin neljä kuvaa? Todisteita eri kuvakulmista? Itse kertomuksesta en ymmärtänyt mitään.

   Lainaa

  13. Tulos: +92 (146 ääntä)
   Näitä Katreja on nykyään enenevissä määrin. Jos joku asia on yksiselitteisesti kielletty niin kyllä se asia vaan koskee Katriakin. ILMAN ERILLISTÄ ILMOITUSTA! Ihmiset tyhmentyvät kovaa vauhtia ja yhä useammin törmää siihen että kuvitellaan ettei yhteiset ohjeet koske juuri minua koska ei olla erikseen sanottu. Katrin naapuri(t) ovat toimineet täysin oikein. Ei se ole heidän ongelmansa jos Katri ei ymmärrä että säännöt koskevat häntäkin vaikkei häntä ehkä nimeltä olekaan mainittu säännöissä/lakipykälissä.

   Lainaa

  14. Tulos: +65 (77 ääntä)
   öppistä: Harvoin vaan okt-alueilla on parin hehtaarin tonttia, joka monilla kunnilla on minimivaatimuksena hevosenpitopaikan tontin alasta. Ja meinaako Riitta nyt siis sitä, että naapuri on hankkinut hevosia, vai mitä hän yrittää tuossa selittää?
   Voi kun maallakin olis tommonen pinta-alavaatimus. Meil täs lähelle muutti taloon perhe kolmen hevosen (tai ne hevoset talliin, ei taloon) kaa ja siitä on pellot myyty ympäriltä niin ne on vaan aidannu niiden pihan ja hevoset siin pihanurtsilla. En kyl kyl tiä miksi kukaan hevosenomistaja tommosta ostaa, löytyy niitä paikkoja jos ois ees hehtaari peltoa. Oli kyl moka niin sekava keissi että huh. Koulun vuokralainen eli oisko vanha koulu jossa vähän isompaakin tonttia jossa hevoset? Jotkut vaan on niiiiiiiin kaupunkilaista ku asuu jossain pikkukaupungin okt alueella. Tääl on vanhoja tiloja keskustoja lähellä, olleet siinä yksinään vuosikymmeniä. Sit kunta päättään kaavottaa okt alueen, taloja nousee ja asukkaat alkaa valittaan tilan äänistä ja hajuista.

   Lainaa

  15. Tulos: +159 (161 ääntä)
   Myöskään minä en ymmärtänyt tuota Riitan juttua, mutta onhan se joka tapauksessa lapsellista ja väärin myös naapurilta, jos on toisten postilaatikon käynyt paskalla sotkemassa.

   Lainaa

  16. Tulos: +148 (160 ääntä)
   Tääl on vanhoja tiloja keskustoja lähellä, olleet siinä yksinään vuosikymmeniä. Sit kunta päättään kaavottaa okt alueen, taloja nousee ja asukkaat alkaa valittaan tilan äänistä ja hajuista.
   (Saa nähdä menikö lainaus oikein ku halusin vaan kommentin loppuosaa peesata.) Siis joo! Meidän lapsuuskodin naapuriin muutti aikanaan kennel. Siis todella lähinaapuriin, lähin koirahäkki oli noin 15 metrin päässä meidän talon seinästä. Mun vanhempia se ei haitannut sen 20 vuoden aikana mitä siinä rinnakkain asuivat, mä en muista kertaakaan häiriintyneeni koirien haukusta tai muustakaan 11 vuoden aikana ennen kotoa muuttamista, vaikka usein nukuin kesät asuntovaunussa, eikä haittaa ole ollut edelleenkään veljeni perheelle, joka taloa nykyään asuu. Mutta sitten lähimetsä kaavoitettiin ja okt:ja alkoi nousta siihen. Eiköhän alkanut valitus miten koirat haukkuu. No daa, ne on aika isoja koiria ja pääosin ulkotarhoissa (lämpimät kopit), kyllä niistä ääntä lähtee. Mutta se kennel on tosiaan ollu siinä nyt 30 vuotta, eli kaksi kertaa kauemmin kuin ensimmäinenkään noista uusista, tällä kymmenluvulla nousseista taloista. Eikä kennelin olemassaolo voinut tulla yllärinä yhdellekään ihmiselle, joka on ennen tontin ostamista viitsinyt käväistä paikan päällä. Että vähän on nyt huono nimbyillä kyllä.

   Lainaa

  17. Meilläkin! 20.8.2019 9:19
   Tulos: +120 (124 ääntä)
   Meillä tuli taloyhtiön järjestyssäännöt postiluukusta (ja kohta pihalle pysäköinnistä huomiovärein merkattuna) jo siksi kun muuttokuormaa purettiin autosta pihalla. Jos olis ollu tietoa kuka uusista naapureista oli tän takana, olisin pyytänyt muuttoavuksi, kun parkkipaikalle on melkoinen matka. Mut Katrin naapurithan on jaksanu aika kauan kattoa Katrin toimintaa, en ihmettele että hermo menny jos rippijuhlien takia kaksi autoa seissy pihassa monta tuntia.

   Lainaa

  18. Tulos: +60 (74 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Ei Katri kuitenkaan täysin väärässäkään ole; kyllä tällaisista tilanteista pitäisi aikuisten ihmisten pystyä ihan kasvotustenkin keskustelemaan. Isännöitsijään ollaan yhteydessä sitten jos huomataan, ettei järkipuhe auta.
   Yleisellä tasolla asioista kyllä ois hyvä keskustella ensin tai ilmottaa kasvotusten, mut pitäshän näiden ko. asioiden olla jokaisella asukkaalla tiedossa ilman erikseen ilmoittamistaki?!

   Lainaa

  19. Tulos: +100 (110 ääntä)
   Sd: Jäin itseasiassa miettimään että saako ihan tavalliselle omakotitaloalueelle iskeä hevosaitauksen ja hepan. Siis sellaselle alueelle missä käytännössä vieri vieressä taloja. Jos tontin koko riittää aidattuna ettei riko eläinsuojelulakia / määritettyjä vaatimuksia tarhan koolle. Ois se ainakin tosi outoa asua keskusta-alueella niin että tontin rajalta kurkkaa hevonen.
   Outoa ehkä, mutta kyllä mä paljon mielummin otan naapuriin hevosen kuin aamusta iltaan räksyttävän koiran.

   Lainaa

  20. Kilokalori 20.8.2019 9:24
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Hevosen saa ottaa omakotitalon pihaan, jos sille voi taata lajityypilliset olosuhteet (tarpeeksi liikkumatilaa). Asemakaava-alueella on kumminkin tehtävä ilmoitus eläimestä kaupungin ympäristötoimen terveydensuojeluviranomaisille.

   Lainaa

  21. Tulos: +29 (45 ääntä)
   Enpähän tiedä, mikä on tilanne oikeasti, mutta sen verran hevosen paskaa on tullut katseltua, että tuo ei ole sitä nähnytkään

   Lainaa

  22. Tulos: +85 (95 ääntä)
   Minusta Katrin naapurit on tehneet ihan oikein. Katri on ollut täysin tietoinen säännöistä, joita rikkoo eli se, että on muiden tiellä/aiheuttaa muille haittaa, ei vähennä sääntöjen rikkomista. Jälkimmäisessä ei ole mitään hajua, mitä on tapahtunut, mutta sonnan heitteleminen postilaatikon päälle ei ole oikea ratkaisu.

   Lainaa

  23. Kirjautuminen epäonnistui 20.8.2019 10:58
   Tulos: +30 (40 ääntä)
   Hevosen omistaja sitten varmisti, että sopuisa yhteiselo ei ikinä tule onnistumaan. Eihän Riittakaan mikään sopuisuuden perikuva ole, jos kyse on tosiaan vain siitä, että "ei hevosia lähiympäristööni koska henkilökohtaisesti en tykkää niistä". Mutta tällaisten voisi vain antaa olla. Mielipiteensä saa olla, ja jos tehtailee jotain kirjallisia ilmoituksia täysin luvallisista asioista, niin eiväthän ne vaikuta mitään. Hevosenomistaja olisi voinut olla asiallinen naapuri ja kunnon kansalainen, vaikka naapurustossa olsikin ollut joku nimby-kyräilijä. Ehkäpä mukavalla juttelulla, hevosen taputtelulla ja paria pikkulasta ratsastuttamalla olisi voinut saada kaikki hyväksymään kivan hepan. Mutta päätti sitten valita typerimmän, lyhytnäköisimmän ja okaisimman tien. Naapurikiistat ovat siitä ikävintä laatua, että ne vallitsevat juuri siinä paikassa, missä yleensä vietetään se tärkein osa elämästä, ja jossa juuri pitäisi olla levon ja rauhan paikka.

   Lainaa

  24. Tulos: -37 (73 ääntä)
   Kummallista: Myönnän itse joskus ajaneeni oven eteen jos on ollut 4 kassillista ruokaa/tarvikkeita ja kantanut ne sisälle, sitten auto parkkiin. Tähän menee yleensä 5-10min. Ostosten purkaminen tapahtuu vasta auton ollessa parkissa. Se jäätelö + muut on jo kaupan pakkasesta ottamisen, jonottamisen ja automatkan aikana kuitenkin sulanut kertaalleen.
   Miten sulla voi kestää jopa 10min ottaa kauppakassit pois autosta!?

   Lainaa

  25. Tulos: +38 (42 ääntä)
   En ymmärtänyt paljoakaan tuosta sekavasta tekstistä, mutta eivät naapurit voi kieltää lemmikeitä. Siitä huolimatta naapurin asia olisi siivota hevosensa jätökset.

   Lainaa

  26. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Voisiko YV voida poistaa minut pois, että pääsen pääsemään?

   Lainaa

  27. Ihmettelen vaan 20.8.2019 14:34
   Tulos: +28 (40 ääntä)
   Riitalla ei toimi kommunikointi tosielämässä sen paremmin kuin somessakaan. Tainnut itse hieroa lantaa postiluukkuunsa. Siis kirjaimellisesti.

   Lainaa

  28. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Vittu noi Riitat on raskaita.

   Lainaa

  29. Tulos: +23 (29 ääntä)
   Kiitos kaikille ripeästi viestistäni tykänneilleni!!!

   Lainaa

  30. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Mietin ihan liian pitkään, miksi kukaan veisi koniaan lähikapakkaan. Pitänee käydä uusimassa lasit.

   Lainaa

  31. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Rehtori: YV voisi poistaa minut tästä
   POIS!

   Lainaa

  32. Tulos: +9 (31 ääntä)
   Tää Riitta on varmaan niitä samoja jotka haluaa maahanmuuttajia tänne mutta ei sen naapurustoon kun talojen arvo laskee.

   Lainaa

  33. Tulos: -8 (16 ääntä)
   BonnieC: Miten sulla voi kestää jopa 10min ottaa kauppakassit pois autosta!?
   Minä minä minä. Kas ei se ketään voi häiritä, jos minäminäminä teen sääntöjen vastaisesti, se on kukkahattujen vikinää.

   Lainaa

  34. Hempulantti 20.8.2019 22:17
   Tulos: +20 (32 ääntä)
   Huomasko kukaan että toi ”hevosenpaska” on ihan tavallista kuraa?!?

   Lainaa

  35. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Rehtori: YV voisi poistaa minut tästä
   Kirppariryhmissähän on aina tämä ylinvittuilija, joka johtaa orkesteria

   Lainaa

  36. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Katri voi seuraavalla kerralla vinkua isännöitsijälle, niin ei tarvi tulla someen urputtamaan.

   Lainaa

  37. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Sd: Jäin itseasiassa miettimään että saako ihan tavalliselle omakotitaloalueelle iskeä hevosaitauksen ja hepan. Siis sellaselle alueelle missä käytännössä vieri vieressä taloja. Jos tontin koko riittää aidattuna ettei riko eläinsuojelulakia / määritettyjä vaatimuksia tarhan koolle. Ois se ainakin tosi outoa asua keskusta-alueella niin että tontin rajalta kurkkaa hevonen.
   Riippuu ihan kunnasta. Jossain vaaditaan 2ha omaa tonttia jopa kahta pikkuponia varten ja jossain saa pitää hevosia, kunhan vaan eläinsuojelulain pykälät täyttyvät. Toi paskageissi oli kaikin puolin hämärä eikä kukaan saanut aloittajasta loppupeleissä enää mitään tolkkua :D (luin tota ketjua livenä)

   Lainaa

  38. Kummallista 21.8.2019 6:42
   Tulos: +15 (35 ääntä)
   BonnieC: Miten sulla voi kestää jopa 10min ottaa kauppakassit pois autosta!?
   Jos hoksottimet toimi liian hitaasti, niin puretaan juttua sen verran, että selviää mihin se aika menee. - Ajat mahdollisimman lähelle ulko-ovea, sammuta auto (aika lähtee tästä). Nouse ylös autosta, avaa auton ovi ja ota ostokset autosta. Lukitse auto. Kävele n. 10-15 metriä ovelle (koska autolla lähemmäs ei yksinkertaisesti pääse). Nouse portaat ylös (3 kerroksisissa tai sen alle olevissa taloissa kun ei tarvitse olla hissiä). Hengästy ja puuskuta. Avaa asunnon ovi ja estä koiria karkaamasta ovesta. Nosta ostokset asunnon pöydälle. Poistu asunnosta ja mene portaat alas. Mene autoon ja aja auto parkkiin (aika päättyy tähän). - muuttuvat tekijät: * ostoskassi hajoaa * ostokset liian raskaita yhdellä kertaa kannettavaksi * koira karkaa * avaimet hukkuu johonkin yms. ... Eli ei minulla mene 10min saada ostoksia autosta, vaan pitää ne sisällekin saada kuitenkin esim. varkauksien estämiseksi tai että linnut käyvät nokkimassa.

   Lainaa

  39. yli opisto hörhö 21.8.2019 10:57
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Riitan "hevosenpaska" näyttää enemmänkin mudalta jossa on heinänkorsia. En ole mikään paskan asiantuntija, ihan maallikon silmin totean. Lapsuudessa olin tekemisissä hepojen kanssa joten muutaman läjän olen nähnyt.

   Lainaa

  40. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Sd: Jäin itseasiassa miettimään että saako ihan tavalliselle omakotitaloalueelle iskeä hevosaitauksen ja hepan. Siis sellaselle alueelle missä käytännössä vieri vieressä taloja. Jos tontin koko riittää aidattuna ettei riko eläinsuojelulakia / määritettyjä vaatimuksia tarhan koolle. Ois se ainakin tosi outoa asua keskusta-alueella niin että tontin rajalta kurkkaa hevonen.
   Eläimen pitoa koskevissa laissa ei ole rajattu, onko kyseessä kaupunki, taajama vai maaseutu. Kunhan talli on turvallinen ja hyvä käyttötarkoitukseen. Kaava-alueella on tehtävä ilmoitus eläimestä kaupungin ympäristötoimen terveydensuojeluviranomaisille. Lisäksi eläimen pito, liikkuminen ja hoito täytyy olla eläinsuojelulain, ympäristösuojelulain sekä terveydensuojelulain mukaisia. Eläimistä ei saa aiheutua häiritsevää ääntelyä eikä hajuhaittoja. Hevosen tallin tulee olla tarpeeksi iso ja eläimelle turvallinen. Huomioon tulee myös ottaa hevosen mahdollisuus jaloitteluun, joten takapihalta tulisi löytyä iso aitaus. Tärkeää on myös, että hevosta kohdellaan hyvin, ja että se saa elää lajilleen tyypillistä elämää.

   Lainaa

  41. Tulos: -8 (22 ääntä)
   Kummallista: Jos hoksottimet toimi liian hitaasti, niin puretaan juttua sen verran, että selviää mihin se aika menee. - Ajat mahdollisimman lähelle ulko-ovea, sammuta auto (aika lähtee tästä). [...]
   1. Vie kassit sisälle. 2. Vaihda lakanat 3. Vie likaiset vaatteet taloyhtiön pesutupaan ja käynnistä kone 4. Käy paskalla, käynnistä astianpesukone, laita ruokaa 5. Juttele betiksen kanssa tunti puhelimessa, katso telkkua/netflixiä 6. Runkkaa pari kertaa 7. Unohda koko auto, kun runkkasit liikaa O. Vittuunnu, ku seuraavana aamuna joku muukin on ottanut "piippiin" hiekkaa

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Vaakku: Suomalainen naapurikulttuuri on kyllä aivan omaa luokkaansa ❤
   Se johtuu siitä, että kerrostalossa/rivitalossa asuminen ei sovi meille. No, sehän onkin kommunistien keksintöä kuten myös kommuuniasuminen.

   Lainaa

  43. Numeroimaton hylje 5.6.2020 18:10
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kummallista: Jos hoksottimet toimi liian hitaasti, niin puretaan juttua sen verran, että selviää mihin se aika menee. - Ajat mahdollisimman lähelle ulko-ovea, sammuta auto (aika lähtee tästä). Nouse ylös autosta, avaa auton ovi ja ota ostokset autosta. Lukitse auto. Kävele n. 10-15 metriä ovelle (koska [...]
   Ei tuohon mene 10 minuuttia. Jos pitää puuskuttaa 10-15 metrin ja rappusten jälkeen kannattaisi laihduttaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: hevonen, kuva, postilaatikko, omakotitalo, arvo, varoitus, huomautus, auto