Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lentävä matto

Kuivumaan jätetty matto on varastettu. Facen salapoliisit käyvät tapauksen kimppuun.
Lentävä matto

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 36 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +236 (266 ääntä)
      Siis... kävikö sille matolle nyt jotain vai ei..?

      Lainaa

    2. Tulos: +388 (398 ääntä)
      Vaakku: Siis… kävikö sille matolle nyt jotain vai ei..?
      Lensi pois

      Lainaa

    3. Tulos: +431 (459 ääntä)
      On totta, että kuvissa kukat vähän vaihtuvat ja perspektiivi vaihtuu ja viereisen roskiksen värikin vaihtuu, mutta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se johtuu taitamattomuudesta käyttää kameraa ja sen sellaisesta. Ei mitään erityisen ihmeellistä Jäljelle jää kysymys, että miksi kukaan ottaa kuvan matoista, jotka jostain selittämättömästä syystä jäivät tamppaustelineelle? Tamppausteline toki tulisi vapauttaa muille taloyhtiön tamppaushalukkaille kansalaisille tamppauksen toteuduttua. Tarina ei myöskään kerro, mitä tapahtui, kun Mika meni sanojensa mukaisesti kahville voron luokse. Pahoja cliffhangereitä tässä tarinassa. Saammeko koskaan vastauksia?

      Lainaa

    4. Tulos: +460 (468 ääntä)
      Okei, se, miksi joku ottaa kuvan matoista kun laittaa ne kuivumaan on ihan paikallaan oleva kysymys. Mutta entä tämä: jos joltain ei ole varastettu mattoa, miksi hän lavastaisi päivityksen siitä, että häneltä on varastettu matto?

      Lainaa

    5. Tulos: +189 (205 ääntä)
      Ihmisethän kuvaa nykyään kaiken :) instaan, snappiin... Ei ihmeellistä. Itsekin meinasin kuvata matot tänään

      Lainaa

    6. Tulos: +290 (300 ääntä)
      No jos vaikka päivitti instaan että matontamppauspäivä ja siksi otti kuvan hurmaavasta pihapiiristä mattoineen. Mulla on puhelin täynnä kaikenmoisia epäloogisia kuvia, tänkin oisin voinu nakata miehelle whatsapissa että matot tuulettumassa, ota mukaas kun tuut kotio. Miksi se vaatii kuvan, noh, ehkä ei vaadi mutta tuntuu että menee paremmin perille kun on kuva ja teksti.

      Lainaa

    7. Tulos: -67 (91 ääntä)
      Telineen vasemman tolpan taakse on kasvanut yön aikana aikamoinen puska! Miksei vaan voi myöntää, että ensimmäinen kuva on vanhempi, kun eilen ei tullut mattoja kuvattua?

      Lainaa

    8. kierosilmä 20.8.2019 7:09
      Tulos: +74 (84 ääntä)
      Jännää: Telineen vasemman tolpan taakse on kasvanut yön aikana aikamoinen puska! Miksei vaan voi myöntää, että ensimmäinen kuva on vanhempi, kun eilen ei tullut mattoja kuvattua?
      Näyttäis tuo puska olevan tuolla puiden reunustalla ensimmäisessäkin kuvassa. Jos kuvat olisi samasta kulmasta ja yhtä kaukaa hahmottaminen olisi helpompaa, mutta kun katsoo esim. noita isomman kasvin latvoja tuossa hiekoitus laatikon reunalla, niin latvat ovat suurinpiirtein samalla korkeudella. Roskiksen väri näyttä eriltä kun valo ja kuvakulma muuttuu ja puiden lehdet kuvissa näkyy ihan eri kohdilta. Pitäisin hyvinkin mahdollisena, että kuvat on otettu saman vuorokauden aikana.

      Lainaa

    9. Tulos: +174 (184 ääntä)
      Eihän tuo kasvi ole lainkaan kasvanut, eri kuvakulma vain. Kuvia tarkemmin katsomalla voi huomata että kasvi ylettää samalle korkeudelle roskiksen seinän vierellä molemmissa kuvissa. Ja ihan teoreettisesti ajatellen ap on voinut vaikka laittaa avopuolisolleen kuvan siitä että pesi ja pisti matot kuivaukseen

      Lainaa

    10. Tulos: -35 (39 ääntä)
      Kuvassa on selkeästi 2 varkautta. On viety matto ja samaan sävyyn sopiva kukka. Ekassa kuvassa on vihreän hiekkalaatikko-roskis-mikälie säiliön vieressä 2 erillistä kasvia.

      Lainaa

    11. Tulos: +65 (75 ääntä)
      Itse ainakin otan hyvin usein kuvan jos jätän matot tuulettumaan narulle tai parkkeeran autoni outoon paikkaan. Juuri varkauden tai ilkivallan varalta.

      Lainaa

    12. Tulos: +8 (46 ääntä)
      Evian: Itse ainakin otan hyvin usein kuvan jos jätän matot tuulettumaan narulle tai parkkeeran autoni outoon paikkaan. Juuri varkauden tai ilkivallan varalta.
      Toisaalta mikään vakuutus ei korvaa jotain yksittäistä räsymattoa. Sen kuvan arvo on lopulta vähän kyseenalainen. Ja jos joku harjoittaa ilkivaltaa sinun arvokkaalle autollesi, kun olet parkkeerannut sen outoon paikkaan, jääkö vakuutuskorvaukset saamatta, jos et ottanut autosta ennen-kuvaa? Nyt kun lähes kaikilla on kamera koko ajan mukana puhelimen muodossa, me olemme alkaneet luulla, että kaikesta on hyvä ottaa kuva, vaikka sillä ei mitään merkitystä olisikaan. Eipä siinä silti, valokuvaus on hieno harrastus.

      Lainaa

    13. Tulos: +64 (68 ääntä)
      Mattogeissi.

      Lainaa

    14. Tulos: +77 (77 ääntä)
      Ronde: Toisaalta mikään vakuutus ei korvaa jotain yksittäistä räsymattoa. Sen kuvan arvo on lopulta vähän kyseenalainen.
      Tai ehkä kuvia voi käyttää tällaiseen tilanteeseen, kun aletaan karannutta tavaraa etsiä? Ei kukaan ole edes maininnut vakuutuksia...

      Lainaa

    15. Tulos: +17 (35 ääntä)
      Njäh: Tai ehkä kuvia voi käyttää tällaiseen tilanteeseen, kun aletaan karannutta tavaraa etsiä? Ei kukaan ole edes maininnut vakuutuksia…
      Jos haluaa dokumentoida omat mattonsa, riittänee, että yhdestä matosta löytyy yksi kuva. Eli ihan joka kerta ei varmaan tarvi kuvata mattoja, kun vie ne pihalle vai mitä olet mieltä? Olisi hyvä kuitenkin valokuvata oma kotinsa irtaimistoineen. Silloin alkaa kuvista olemaan hyötyä, jos kohdalle osuu tulipalo tai varkaus. Eli suosittelen vahvasti valokuvaan sen oman asuntosi sisältä. Kuvat tietenkin talteen nettiin.

      Lainaa

    16. Tulos: +29 (35 ääntä)
      Ronde: Jos haluaa dokumentoida omat mattonsa, riittänee, että yhdestä matosta löytyy yksi kuva. Eli ihan joka kerta ei varmaan tarvi kuvata mattoja, kun vie ne pihalle vai mitä olet mieltä?
      Laskutehtävä: montako kuvaa matosta on otettu tässä Feissarimokassa ennen varkautta?

      Lainaa

    17. Tulos: +6 (12 ääntä)
      jamppa: On totta, että kuvissa kukat vähän vaihtuvat ja perspektiivi vaihtuu ja viereisen roskiksen värikin vaihtuu, mutta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se johtuu taitamattomuudesta käyttää kameraa ja sen sellaisesta. Ei mitään erityisen ihmeellistä Jäljelle jää kysymys, että miksi kukaan ottaa kuvan matoista, jotka [...]
      Taustan puutkin näyttävät vehreämmiltä, kun valoa on vähemmän ja kuvakulma on muuttunut. Monella tapaa hämäävä perspektiivi- ja valoero.

      Lainaa

    18. Tulos: -18 (22 ääntä)
      Njäh: Laskutehtävä: montako kuvaa matosta on otettu tässä Feissarimokassa ennen varkautta?
      Sinulle tehtäväksi annan etsiä, mihin kommenttiin vastasin ja mitä lainasin.

      Lainaa

    19. EsaVeskinen 20.8.2019 13:34
      Tulos: -2 (10 ääntä)
      Täällä ei ole mitään katseltavaa, Hajaantukaa!

      Lainaa

    20. Tulos: -17 (43 ääntä)
      "Keskittykää olennaiseen" se sanoo. No keskitytään: Ihan turha laittaa tollasta "Tossa on matto, mutta tässä kuvassa sitä ei ole" Olis laittannu sen "Varkaan" kuvan jos sillä olis sellanen, mutta eihän sillä sitä edes ole. Eikä olis saanu pyytämällä mattoa. Epäilen onko toi keltaraidallinenkaan ton oma matto kun kaikki tässä on ihan huuhaata.

      Lainaa

    21. Tulos: -10 (24 ääntä)
      Matti: Okei, se, miksi joku ottaa kuvan matoista kun laittaa ne kuivumaan on ihan paikallaan oleva kysymys. Mutta entä tämä: jos joltain ei ole varastettu mattoa, miksi hän lavastaisi päivityksen siitä, että häneltä on varastettu matto?
      Ehkä yrittääkseen pummata vakuutusyhtiöltä maton tunnearvon, miljoona euroa.

      Lainaa

    22. Tulos: +50 (50 ääntä)
      Itse ihmettelen, miksi joku dille varasti fillaristani ruostuneen ohjaustangon, kun uuden olisi saanut kaupasta hintaan 17 €.

      Lainaa

    23. Tulos: +68 (68 ääntä)
      Kukkatädin kuuluisi olla pääepäilty, koska hän on tähän mennessä todistetusti ainoa, joka touhuilee pihalla omiaan.

      Lainaa

    24. Tulos: +42 (46 ääntä)
      Nyt on kyllä sekopäinen kukkavastaava. Ei tule tuollaisesta touhusta hevon helevettiä.

      Lainaa

    25. Tulos: +17 (23 ääntä)
      jukkapalmu: “Keskittykää olennaiseen” se sanoo. No keskitytään: Ihan turha laittaa tollasta “Tossa on matto, mutta tässä kuvassa sitä ei ole” Olis laittannu sen “Varkaan” kuvan jos sillä olis sellanen, mutta eihän sillä sitä edes ole. Eikä olis saanu pyytämällä mattoa. Epäilen onko toi keltaraidallinenkaan ton oma matto kun kaikki tässä on ihan huuhaata.
      Ainakin se varkaan kuvan laittaminen olisi ollut laitonta. Sinänsä tuo maton kuva voisi auttaa, jos joku on esim. sattunut näkemään jotain.

      Lainaa

    26. Tulos: +35 (35 ääntä)
      Vaakku: Siis… kävikö sille matolle nyt jotain vai ei..?
      Matto karkasi kukan kanssa.

      Lainaa

    27. En ihmettele 20.8.2019 22:57
      Tulos: +13 (15 ääntä)
      Matti: Okei, se, miksi joku ottaa kuvan matoista kun laittaa ne kuivumaan on ihan paikallaan oleva kysymys. Mutta entä tämä: jos joltain ei ole varastettu mattoa, miksi hän lavastaisi päivityksen siitä, että häneltä on varastettu matto?
      Nykyäänhän otetaan aina kuva kaikesta ja onhan siinä voinut olla ajatuksissa sekin pelko että saakohan matot olla rauhassa kuivumassa tms. Vähemmällä kettuilulla olisi selvinnyt kun olisi julkaissut vain yhden kuvan ja kysellyt maton perään. Ehkä tässä yritettiin pelotella varasta luomalla vaikutelma että tapahtuma on videolla?

      Lainaa

    28. En ihmettele 20.8.2019 23:01
      Tulos: -11 (21 ääntä)
      Evian: Itse ainakin otan hyvin usein kuvan jos jätän matot tuulettumaan narulle tai parkkeeran autoni outoon paikkaan. Juuri varkauden tai ilkivallan varalta.
      Mitä se kuva todistaa, jos olet olet ottanut autosta kuvan pysäköidessä ja auto on kadonnut kun tulet takaisin? Tämä on vähän samaa sarjaa kuin se että ottaa pankkiautomaatista kuitin kun nostaa rahaa. Jos siinä kuitissa lukee että nostit 60€ ja saat 40€, niin mitä lisäarvoa se kuitti toi? Ihan yhtälailla tililtä näkee että nosto oli 60€.

      Lainaa

    29. Tulos: +6 (16 ääntä)
      jamppa: On totta, että kuvissa kukat vähän vaihtuvat ja perspektiivi vaihtuu ja viereisen roskiksen värikin vaihtuu, mutta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se johtuu taitamattomuudesta käyttää kameraa ja sen sellaisesta. Ei mitään erityisen ihmeellistä Jäljelle jää kysymys, että miksi kukaan ottaa kuvan matoista, jotka [...]
      Kai sinä nyt ymmärrät mitä tapahtuu kun kaksi suomalaista aikamiestä päiväkahvittelee keskenään?

      Lainaa

    30. Määäääää 21.8.2019 5:43
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Mikä otti varmaan kuvan siksi, että aikoi antaa matot roskalavalla tai myydä. Aika usein ihmiset kuvaa myytäviä mattoja telineen päällä. Tosin kaikki muut ottavat lähikuvan.

      Lainaa

    31. Tulos: +34 (34 ääntä)
      Aladdinia epäillään...

      Lainaa

    32. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Ja miten se kamera tunnistaa sen varkaan?

      Lainaa

    33. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Mä voisin kuvitella, että mun mies ottaisi matoista kuvan kun ne roikkuu tamppaustelineellä ja lähettää kuvan mulle todisteena, että on aloittanut siivouksen :).

      Lainaa

    34. Tulos: +8 (14 ääntä)
      Minä kuvaan meidän pyykit kun vuen ne ulos/kuivaushuoneeseen kuivumaan. Ihan vain siksi, että varastettaessa on todistusaineistoa, että hävinneet on. Eikä välttämättä ole muita kuvia ko vaatteista. Ehkä hölmöä..

      Lainaa

    35. Kukatvaihtuu 23.8.2019 20:51
      Tulos: -9 (17 ääntä)
      Melkoinen varas kun otti kukatkin matkaansa, toi vaan väärän lajin tilalle peittääkseen tihutyötä :D

      Lainaa

    36. Riittävä harakka 15.10.2020 21:11
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      No ihan sama miksi on ottanu alunperin kuvan matoista, mutta mitä hän luulee että se todistaa kun nyt on uusi kuva mistä toinen matto puuttuu. Viesti ois tullu perille ihan vaan laittamalla alkuperäinen kuva ja sanomalla että oikeanpuoleinen matto on varmaan varastettu, onko havaintoja. Itekin voisin laittaa kuvan viidenkympin setelistä pöydällä ja huomenna uuden kuvan tyhjästä pöydästä. SAAKELIN ROSMOT.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: mättö, matot, kuva, arvoitus, kasvit, kukat, varastettu