Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 69

Uskaltaisitko vastata puhelimeen?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 69

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 42 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +492 (508 ääntä)
      Carinasta tulee mieleen sen yhen julkaisun tyyppi joka ei uskaltanut avata ovea vaan kyseli facebookissa kuka siellä mahtaa olla. Ei ollut ulkomaalaiset tai jehovat vaan partiolaiset myymässä keksejä.

      Lainaa

    2. Tulos: -117 (325 ääntä)
      Ihan Carinan puolella, kaikenmaailman paskamyyntiä ja takaisinsoittokusetuksia tulee kyllä ihan suominumeroistakin mihin en itsekään halua vastata, jos sen teet puheluita tulee sadoittain lisää. Ahdistava kierre. Carina ei vain osannut selittää

      Lainaa

    3. Tulos: +156 (186 ääntä)
      Plöh: Ihan Carinan puolella, kaikenmaailman paskamyyntiä ja takaisinsoittokusetuksia tulee kyllä ihan suominumeroistakin mihin en itsekään halua vastata, jos sen teet puheluita tulee sadoittain lisää. Ahdistava kierre. Carina ei vain osannut selittää
      Suomalaisista numeroista tulevat "takaisinsoittokusetukset", eli puhelut jotka katkeavat välittömästi soiton jälkeen, ovat ainakin osittain eri suoramarkkinointiyritysten robotteja, jotka kartoittavat heidän omissa kirjoissaan olevien yhteystietojen paikkansapitävyyttä. Vastaaminen kertoo robotille, että numeroon vastataan yhä ja seuraava soittaja on sitten telemarkkinoija.

      Lainaa

    4. Tulos: -243 (319 ääntä)
      Suomalaiset naiset ovat kyllä sitten astetta tyhmempiä mitä tulee kaiken maailman vaaroihin. Ei uskalleta vastat puheluihin, kun pelätään että joku Saudiprinssi varastaa rahat pelkällä vastaamisella. Toisessa mokassa samat foliohatut eivät uskalla käyttää nettiä virusten pelosaa. Ei hyvää päivää.

      Lainaa

    5. Tulos: +107 (143 ääntä)
      Sargee: Suomalaisista numeroista tulevat “takaisinsoittokusetukset”, eli puhelut jotka katkeavat välittömästi soiton jälkeen, ovat ainakin osittain eri suoramarkkinointiyritysten robotteja, jotka kartoittavat heidän omissa kirjoissaan olevien yhteystietojen paikkansapitävyyttä. Vastaaminen kertoo robotille, että numeroon vastataan yhä ja seuraava soittaja on sitten telemarkkinoija.
      Onko nyt faktaa tämä? Mitä hyötyä tuollaisesta systeemistä on kenellekään? Telemarkkinoija saa soittolistat ja merkitsevät sitten koneelle jos numero ei ole enää käytössä, tai tuleeko siihen soittaa uudestaan. Tuollainen robotti kuulostaa äärimmäisen epäkäytännölliseltä.

      Lainaa

    6. Kilokalori 15.8.2019 1:49
      Tulos: +220 (246 ääntä)
      Jos mulle soittaa numero josta ei etsimällä tietoja löydy, niin... soittakoon uudestaan jos oli tärkeää asiaa. En todellakaan soita takasin numeroihin joita en tunne. 95% todennäkösyydellä joku kuntosalimyyjä tai vakuutuskauppias kuitenkin.

      Lainaa

    7. huijarit ovat ovelia 15.8.2019 1:51
      Tulos: +92 (134 ääntä)
      Huijaukset ovat menneet nykyään todella oveliksi ja kuulee vaikka mitä oudompia huijauksia, mihin ihmiset ovat joutuneet ihan arkisilla teoilla. Eihän ollut kauaa kun tuli tämä can you hear me huijaus: Henkilölle soitettiin oudosta numerosta, tämä vastasi ja tältä kysyttiin "Can you hear me?". Vastaamalla yes tästä tehtiin nauhoite, jossa henkilö on tehnyt jonkin sopimuksen. https://topteam.fi/ala-sorru-huijaukseen/ Vaika kuulostaakin vainoharhaiselta vastata vain puhelimeen, varmasti joskus tuntui oudolta avata jokin viaton sähköposti, jossa oli kiintoisa linkki. Huijarit joutuvat kehittelemään koko ajan oudompia ja ovelampia tapoja saadakseen ihmiset huijatuksi, joten koska tahansa jokn viaton oven avaaminen, postin noutaminen tai puhelimeen vastaaminen voivat käydä kalliiksi. Jotku rikolliset esiintyvät myyjinä, kauppiaina tai kiertämässä ovelta ovelle kertomassa jotain. Tämä vain siksi, että voisi tarkastaa onko asunto tyhjänä tai nähdäkseen talon sisälle ovelta koittaen huomata, olisiko esillä jotain kallisarvoista, jolloin murron aikana tietäisi, minne mennä. Postilaatikkoon on jotetty jokin viaton esite joka käydään tarkistamassa tietyn väliajoin. Jos esitettä ei ole noudettu, voidaan olettaa, että asukkaat ovat reissussa. Näitä löytyy iso kirja.

      Lainaa

    8. Tulos: +87 (95 ääntä)
      mieti

      Lainaa

    9. Tulos: +22 (74 ääntä)
      huijarit ovat ovelia: Huijaukset ovat menneet nykyään todella oveliksi ja kuulee vaikka mitä oudompia huijauksia, mihin ihmiset ovat joutuneet ihan arkisilla teoilla. Eihän ollut kauaa kun tuli tämä can you hear me huijaus: Henkilölle soitettiin oudosta numerosta, tämä vastasi ja tältä kysyttiin “Can you hear me?”. Vastaamalla yes tästä [...]
      Mä en usko näitä olevan, en lle kuullut kuinnhuhuja. Ihan yhtä hyvin sen "yes" voi editoida jos vastaan "i can hear". Aivan varmasti kukaan ei tule tarkistaan tarkkaan onko editoitu vai ei, ketään ei kiinnosta. Eipä oikeastaan tarvi edes vastata, helposti tekee "nauhoituksen".

      Lainaa

    10. Tulos: +101 (115 ääntä)
      Sargee: Suomalaisista numeroista tulevat “takaisinsoittokusetukset”, eli puhelut jotka katkeavat välittömästi soiton jälkeen, ovat ainakin osittain eri suoramarkkinointiyritysten robotteja, jotka kartoittavat heidän omissa kirjoissaan olevien yhteystietojen paikkansapitävyyttä. Vastaaminen kertoo robotille, että numeroon vastataan yhä ja seuraava soittaja on sitten telemarkkinoija.
      Jos keksit päästäsi ilmiölle selityksen - ja se kuulostaa omaan korvaasi järkevältä - se ei silti välttämättä ole oikea selitys. Soittolistojen päivittämisellä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Nuo heti vastatessa katkeavat puhelut johtuvat siitä, että puhelinmyyjien laitteet soittavat muutamaan numeroon kerralla, ja kun johonkin numeroon vastataan, loput puhelut katkeavat. Näin siksi, että nykyään ihmiset eivät vastaa tuntemattomiin numeroihin yhtä usein kuin ennen. Kun soittaa vaikkapa kolmeen numeroon yhtä aikaa, on jo huomattavasti todennäköisempää että edes yksi niistä vastaa. Näin puhelinmyyjät käyttävät vähemmän aikaa puhelun aloittamiseen, jolloin boksereiden ja lisäravinteiden myynnille jää enemmän aikaa.

      Lainaa

    11. Tulos: +20 (58 ääntä)
      Miksi ei voi laittaa puhelinmarkkinointikieltoa voimaan, jos ei tykkää myyjien soitoista? 0,40€ ei voi olla kellekään liikaa kolmen vuoden soittokiellosta. En oo saanu yhtään puhelinmyyjien soittoa tällä vuosikymmenellä, kun pidän tuon kiellon voimassa. https://www.asml.fi/kieltopalvelut/

      Lainaa

    12. Tulos: -33 (81 ääntä)
      Sd: Suomalaiset naiset ovat kyllä sitten astetta tyhmempiä mitä tulee kaiken maailman vaaroihin. Ei uskalleta vastat puheluihin, kun pelätään että joku Saudiprinssi varastaa rahat pelkällä vastaamisella. Toisessa mokassa samat foliohatut eivät uskalla käyttää nettiä virusten pelosaa. Ei hyvää päivää.
      Sanoisin että suomalaiset, miehet mukaan luettuna. Yksi huvittava juttu on että ihmiset peittävät läppärin kameran jollain tarralla tms. Kuitenkin samat ihmiset käyttävät ihan tyytyväisenä älypuhelinta, jonka kameraa eivät peitä, vaikka siinä on täysin samanlainen (älyttömän pieni) riski. Eli vainoharhaisuudessa ei ole edes logiikan hiventä.

      Lainaa

    13. Tulos: +56 (60 ääntä)
      Töpö: Miksi ei voi laittaa puhelinmarkkinointikieltoa voimaan, jos ei tykkää myyjien soitoista? 0,40€ ei voi olla kellekään liikaa kolmen vuoden soittokiellosta. En oo saanu yhtään puhelinmyyjien soittoa tällä vuosikymmenellä, kun pidän tuon kiellon voimassa. https://www.asml.fi/kieltopalvelut/
      Kiellon saa myös ilmaiseksi maistraatilta.

      Lainaa

    14. Tulos: +46 (52 ääntä)
      Onnea Niinalle! Toivottavasti liitto kestää, katkerista kommenteista huolimatta.

      Lainaa

    15. Tulos: +58 (80 ääntä)
      JOS mä olisin joku puhelinhuijari ja haluaisin tehdä jonkun yes, olet tilannut 5000 eurolla purkkaa, niin minkä helvetin takia siihen nauhotteeseen tarvitaan Maija Meikäläisen sanomana se yes, kun ihan yhtä helppoa on editoida puhelu - how is this? - Maija Meikäläinen - do you wanna order bubble gum - yes (samankuuloisella Reija Reikäpään äänellä) - ok thank you. Vai onko ne puhelinhuijarit niin tyhmiä ettei ne tätä ole vielä keksineet?

      Lainaa

    16. Kilokalori 15.8.2019 9:33
      Tulos: +58 (82 ääntä)
      ……: Sanoisin että suomalaiset, miehet mukaan luettuna. Yksi huvittava juttu on että ihmiset peittävät läppärin kameran jollain tarralla tms. Kuitenkin samat ihmiset käyttävät ihan tyytyväisenä älypuhelinta, jonka kameraa eivät peitä, vaikka siinä on täysin samanlainen (älyttömän pieni) riski. Eli vainoharhaisuudessa ei ole edes logiikan hiventä.
      Huvittava? Katoppa vaikka vähän tietoturvablogeja, suurimmalla osalla tietoturvan ammattilaisista on se pala teippiä siinä kameran päällä. Mm. tällä kotimaisella aina tietoturvasta lehdistölle kommentoimaan kutsutulla henkilöllä. Paitsi Applella tuota ei enää nykyisin tarvitse tehdä, kun niissä on punainen ledivalo kameran virtajohdossa kiinni, raudan tasolla. Jos macbookin kameran käynnistää, syttyy aina se valo (jonka pc:stä saa sammutettua softan tasolla), eli huomaamatta ei applen kameraa kukaan kaappaa. Ei ole foliohattuilua tuo. Mutta naureskele sinä, ei minua sinun tietoturvan taso kiinnosta. Tosin en lainais sulle myöskään muistitikkua.

      Lainaa

    17. Tulos: +25 (45 ääntä)
      Miten kukaan ei kiinnitä huomiota Nea:n vastaukseen. +358 alkuinen numero on aina Suomesta.

      Lainaa

    18. Tulos: +11 (65 ääntä)
      Kilokalori: Huvittava? Katoppa vaikka vähän tietoturvablogeja, suurimmalla osalla tietoturvan ammattilaisista on se pala teippiä siinä kameran päällä. Mm. tällä kotimaisella aina tietoturvasta lehdistölle kommentoimaan kutsutulla henkilöllä. Paitsi Applella tuota ei enää nykyisin tarvitse tehdä, kun niissä on punainen ledivalo [...]
      Ei minua sinänsä huvita se kameran teippaaminen, vaan se että samaa ei voi tehdä kuitenkaan älypuhelimella, kun pitää ottaa selfieitä ja päivitellä ruokakuvia someen. Logiikan puute siis huvittaa. Jos olet huolissasi tietoturvastasi, huolehdi siitä sitten kunnolla äläkä vain osittain.

      Lainaa

    19. Tulos: +93 (95 ääntä)
      Tästä lähtien aina jos joku kysyy väittelyssä perusteluja, vastaan "mieti". Kaverini teki noin ala-asteella, mutta silloin en tyhmänä tajunnut, kuinka hyvä vastaus se on.

      Lainaa

    20. Tulos: +56 (76 ääntä)
      ……: Ei minua sinänsä huvita se kameran teippaaminen, vaan se että samaa ei voi tehdä kuitenkaan älypuhelimella, kun pitää ottaa selfieitä ja päivitellä ruokakuvia someen. Logiikan puute siis huvittaa. Jos olet huolissasi tietoturvastasi, huolehdi siitä sitten kunnolla äläkä vain osittain.
      Puhelimen kamera yleensä osoittaa lähinnä kattoon, tai sitten naamaan jos on surffaamassa. Mutta ei vahtaa huonetta koko ajan kuten läppärin kamera.

      Lainaa

    21. Tulos: +14 (36 ääntä)
      Töpö: Miksi ei voi laittaa puhelinmarkkinointikieltoa voimaan, jos ei tykkää myyjien soitoista? 0,40€ ei voi olla kellekään liikaa kolmen vuoden soittokiellosta. En oo saanu yhtään puhelinmyyjien soittoa tällä vuosikymmenellä, kun pidän tuon kiellon voimassa. https://www.asml.fi/kieltopalvelut/
      Koska se ei toimi. Jos satut omistamaan kämpän, niin ne pyytää Fonectalta tms kaikkien jollain alueella asuvien numerot ja paskat välittävät mistään kieltorekistereistä. Sama jos auton katsastusaika lähestyy, jne.

      Lainaa

    22. Tulos: +22 (40 ääntä)
      ……: Ei minua sinänsä huvita se kameran teippaaminen, vaan se että samaa ei voi tehdä kuitenkaan älypuhelimella, kun pitää ottaa selfieitä ja päivitellä ruokakuvia someen. Logiikan puute siis huvittaa. Jos olet huolissasi tietoturvastasi, huolehdi siitä sitten kunnolla äläkä vain osittain.
      apj: Puhelimen kamera yleensä osoittaa lähinnä kattoon, tai sitten naamaan jos on surffaamassa. Mutta ei vahtaa huonetta koko ajan kuten läppärin kamera.
      Ja puhelimen kamera ei myöskään näe sormien liikkeitä näytöllä (se, voiko niitä muutoin seurata, on toki asia erikseen), toisin kuin läppärin kameran kuvasta sormien liikkeet näppäimistöllä on mahdollista selvittää. Sitä kautta esim. pankkitunnukset tms.

      Lainaa

    23. Tulos: -4 (28 ääntä)
      apj: Puhelimen kamera yleensä osoittaa lähinnä kattoon, tai sitten naamaan jos on surffaamassa. Mutta ei vahtaa huonetta koko ajan kuten läppärin kamera.
      Puhelimella pystyy vakoilemaan paljon paremmin kuin läppärillä, koska se on yleensä koko ajan mukana.

      Lainaa

    24. yli opisto hörhö 15.8.2019 15:23
      Tulos: +24 (38 ääntä)
      ……: Puhelimella pystyy vakoilemaan paljon paremmin kuin läppärillä, koska se on yleensä koko ajan mukana.
      Paitsi ettei sillä puhelimen kameralla vakoilla. Käsittääkseni lähinnä gps ja ehkä mikrofoni.

      Lainaa

    25. Tulos: +45 (47 ääntä)
      Miks kukaan ei tarttunut tuohon heppoisin perustein kun kuvassa on heppa :D

      Lainaa

    26. Tulos: +4 (30 ääntä)
      huijarit ovat ovelia: Huijaukset ovat menneet nykyään todella oveliksi ja kuulee vaikka mitä oudompia huijauksia, mihin ihmiset ovat joutuneet ihan arkisilla teoilla. Eihän ollut kauaa kun tuli tämä can you hear me huijaus: Henkilölle soitettiin oudosta numerosta, tämä vastasi ja tältä kysyttiin “Can you hear me?”. Vastaamalla yes tästä [...]
      Tää on urbaanilegenda.

      Lainaa

    27. Tulos: +41 (43 ääntä)
      Hannalla ei taida enää olla kaikki inkkarit kyydissä. Luulis aikuisen ihmisen sit olevan kommentoimatta aihetta ollenkaan, jos ei kerran kiinnosta. En mäkään avioliittoon usko, mut oon onnellinen sellaisten puolesta jotka niin tekevät. Masentavia tällaiset Hannat...

      Lainaa

    28. Tulos: -14 (28 ääntä)
      yli opisto hörhö: Paitsi ettei sillä puhelimen kameralla vakoilla. Käsittääkseni lähinnä gps ja ehkä mikrofoni.
      Niin että vain läppärin kameralla vakoillaan?
      Sipuli: Ja puhelimen kamera ei myöskään näe sormien liikkeitä näytöllä (se, voiko niitä muutoin seurata, on toki asia erikseen), toisin kuin läppärin kameran kuvasta sormien liikkeet näppäimistöllä on mahdollista selvittää. Sitä kautta esim. pankkitunnukset tms.
      Nyt on kyllä foliohatut tulilla, anteeksi vain. Ainoa case mistä olen kuullut on että jonkun kotiin murtauduttiin koska pystyivät tietokoneen kameralta näkemään olivatko asukkaat kotona jne. Sama on puhelimellakin mahdollista.

      Lainaa

    29. Tulos: +22 (38 ääntä)
      apj: Puhelimen kamera yleensä osoittaa lähinnä kattoon, tai sitten naamaan jos on surffaamassa. Mutta ei vahtaa huonetta koko ajan kuten läppärin kamera.
      Miten niin osoittaa vain kattoon? Nytkin näpyttelen tätä puhelimellani, ja näytöllä oleva kamera osoittaa suoraan naamaani mutta takalasissa oleva kamera on kaverin olohuonetta kohti. Unohdatte että puhelimissa on yleensä kamera molemmilla puolilla. Lisäksi sen läppärin kannen voi vain sulkea.

      Lainaa

    30. Tulos: +34 (40 ääntä)
      ……: Sanoisin että suomalaiset, miehet mukaan luettuna. Yksi huvittava juttu on että ihmiset peittävät läppärin kameran jollain tarralla tms. Kuitenkin samat ihmiset käyttävät ihan tyytyväisenä älypuhelinta, jonka kameraa eivät peitä, vaikka siinä on täysin samanlainen (älyttömän pieni) riski. Eli vainoharhaisuudessa ei ole edes logiikan hiventä.
      Äläs nyt, peitän kyllä molemmat. :[ Mut tota, jos mietitään et Samsung itse myöntää, ettei niiden älytelkkarien lähellä kannata puhua salaisuuksia, niin onko siinä mitään kovin vainoharhaista? Kännykän kamera kans ottaa usein kuvia omia aikojaan ja monilla sovelluksilla kuten esim. Instagramilla on pääsy kännykän kuvatiedostoihin (jos tää kuulostaa foliohattuilulta niin et vissiin lukenu käyttöehtoja), joten teippi on kiva tähänkin.

      Lainaa

    31. Tulos: +28 (30 ääntä)
      traumcity: Onko nyt faktaa tämä? Mitä hyötyä tuollaisesta systeemistä on kenellekään? Telemarkkinoija saa soittolistat ja merkitsevät sitten koneelle jos numero ei ole enää käytössä, tai tuleeko siihen soittaa uudestaan. Tuollainen robotti kuulostaa äärimmäisen epäkäytännölliseltä.
      Se käy nopeasti läpi ison määrän numeroita. Kaivaa salaisetkin numerot, koska soittaa järjestyksessä. Ei pidä taukoja, ei väsy, ei sekoile, ei sairasta.

      Lainaa

    32. Tulos: +15 (29 ääntä)
      nimi: Äläs nyt, peitän kyllä molemmat. :[ Mut tota, jos mietitään et Samsung itse myöntää, ettei niiden älytelkkarien lähellä kannata puhua salaisuuksia, niin onko siinä mitään kovin vainoharhaista? Kännykän kamera kans ottaa usein kuvia omia aikojaan ja monilla sovelluksilla kuten esim. Instagramilla on pääsy kännykän [...]
      Niin miten se teippi estää instagramia (tai ketään/mitään muutakaan) pääsemästä kännykän kuvatiedostoihin? :D

      Lainaa

    33. Tulos: +18 (22 ääntä)
      ……: Niin miten se teippi estää instagramia (tai ketään/mitään muutakaan) pääsemästä kännykän kuvatiedostoihin?
      No en tainnut väittää, että teippi estäisi ketään pääsemästä tiedostoihin, mutta kuten tuossa kommentissani kirjoitin niin kännykkäni ottaa kyllä jotain mitä lie vahinkokuvia aika usein. Ja mikäli kamera ei olisi peitetty, näissä kuvissa näkyisi esim. naamani tai kotini ja mahdollisesti seurassani olevia ihmisiä, mikä ei mielestäni ole kovin kiva juttu. Teipin kanssa niissä taas ei näy mitään muuta kuin se teippi ja tilanteesta riippuen eri asteista valonkajoa teipin takana, eikä minua suoraansanoen kiinnosta kuka niitä saattaa tiirailla. :)

      Lainaa

    34. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Kilokalori: Jos mulle soittaa numero josta ei etsimällä tietoja löydy, niin… soittakoon uudestaan jos oli tärkeää asiaa. En todellakaan soita takasin numeroihin joita en tunne. 95% todennäkösyydellä joku kuntosalimyyjä tai vakuutuskauppias kuitenkin.
      Mutta eikös tässä ollut kyse että hän ei edes vastaa puheluihin, jos soittaja ei ole tunnettu? Sehän on ihan järkevää, että se jolla on asiaa, soittaa kunnes asia hoidettu.

      Lainaa

    35. En kuuntele myyntipuheita 20.8.2019 14:17
      Tulos: +18 (24 ääntä)
      Töpö: Miksi ei voi laittaa puhelinmarkkinointikieltoa voimaan, jos ei tykkää myyjien soitoista? 0,40€ ei voi olla kellekään liikaa kolmen vuoden soittokiellosta. En oo saanu yhtään puhelinmyyjien soittoa tällä vuosikymmenellä, kun pidän tuon kiellon voimassa. https://www.asml.fi/kieltopalvelut/
      Minullakin tuo kielto on, mutta periaate on mielestäni väärä. Puhelinmyynnin tulisi olla sallittua ainoastaan niille, jotka ovat erikseen antaneet siihen luvan. Sen lisäksi, että nykyään pitää itse erikseen kieltää, tuo kolmen vuoden voimassaoloaika on naurettavan lyhyt. Hintakin on muuten minuutilta, ei puhelulta.

      Lainaa

    36. Lohikäärme 21.8.2019 9:22
      Tulos: -2 (14 ääntä)
      Tätä vastaamispelkoa en ymmärrä parissanikaan. Jos haluan välttää ihmiselle vastaamista, tallennan numeron nimellä "Älä vastaa". Ei käy vahinkoja. Muistan aina sen päivän kun kihlattuni rupesi googlettamaan kuka soitti, koska ei uskaltanut vastata tuntemattomalle. Odotti työhaastattelun sopimista samalla, oiskohan voinu olla mahdollinen tuleva pomo...

      Lainaa

    37. Luulet vaan 21.8.2019 19:08
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Aapeli: Tää on urbaanilegenda.
      Toivon, että olisi, mutta tuo on ihan tunnettu huijaustapa. Suomessa voi vaan jättää laskun maksamatta, jos tulee ja kattoa saavatko pistettyä perintään. (Eivät saa, kun eivät pysty osoittamaan riittäbvän pitävästi, että kyseistä roinaa tilasit, jos nyt edes viitsivät yrittää)

      Lainaa

    38. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Lohikäärme: Tätä vastaamispelkoa en ymmärrä parissanikaan. Jos haluan välttää ihmiselle vastaamista, tallennan numeron nimellä “Älä vastaa”. Ei käy vahinkoja. Muistan aina sen päivän kun kihlattuni rupesi googlettamaan kuka soitti, koska ei uskaltanut vastata tuntemattomalle. Odotti työhaastattelun sopimista samalla, oiskohan voinu olla mahdollinen tuleva pomo…
      Fonecta caller!

      Lainaa

    39. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Luulet vaan: Toivon, että olisi, mutta tuo on ihan tunnettu huijaustapa. Suomessa voi vaan jättää laskun maksamatta, jos tulee ja kattoa saavatko pistettyä perintään. (Eivät saa, kun eivät pysty osoittamaan riittäbvän pitävästi, että kyseistä roinaa tilasit, jos nyt edes viitsivät yrittää)
      Paskat. Nykyään ei tarvi ku kattoa juutuupia, niin epämääräinen firma voi pistää sun operaattorille jokakuukautisen laskun. Suomennettuna: jos joku hyväksytty taho (ja näitä on) saa sun puhelinnumeron, ne voi pistää sun kuukausiveloitukseen ihan mitä tahansa. Operaattoria ei kiinnosta paskaakaan, ja *SINUN* pitää hoksata toi puhelinlaskussa ja reklamoida ja todistaa syyttömyys.

      Lainaa

    40. Päivi Ruonakoski 24.8.2019 16:52
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Joo en itekkään vastaa tuntemattomiin numeroihin. Ne on aina kaikki puhelinmyyjiä.

      Lainaa

    41. sikkesumari 5.9.2019 14:50
      Tulos: 0 (6 ääntä)
      ……: Ei minua sinänsä huvita se kameran teippaaminen, vaan se että samaa ei voi tehdä kuitenkaan älypuhelimella, kun pitää ottaa selfieitä ja päivitellä ruokakuvia someen. Logiikan puute siis huvittaa. Jos olet huolissasi tietoturvastasi, huolehdi siitä sitten kunnolla äläkä vain osittain.
      Omassa puhelimessani ainakin on joku tsydeemi, joka ei anna esim. avata puhelinta lukosta jos sen kameran peittää. Ilmeisesti se toimii näppäinlukon tapaan. Siksi ei tule peitettyä, vaikka olen neuroottinen ja vainoharhainen foliolla kyllästetty ihmisriekale.

      Lainaa

    42. Tulivuoren itu 9.10.2019 0:12
      Tulos: -4 (8 ääntä)
      Päivi: JOS mä olisin joku puhelinhuijari ja haluaisin tehdä jonkun yes, olet tilannut 5000 eurolla purkkaa, niin minkä helvetin takia siihen nauhotteeseen tarvitaan Maija Meikäläisen sanomana se yes, kun ihan yhtä helppoa on editoida puhelu - how is this? - Maija Meikäläinen - do you wanna order bubble gum - yes [...]
      Sellaset puhelinmyyjän englannit sieltä, alota vaikka ny ensin opettelemalla kielen perusteet jota aiot käyttää ennenku suunnittelet maailman viekkainta huijausta... Tai jos menee liian hankalaksi, minkä epäilen olevan juurikin näin, kirjota muistilapulle vuorosanat oikeeoppisesti ni lähtee sit maailmanluokan heisti näppärästi eteneen.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: puhelin, puhelun, tuntematon, numero, puhelinnumero, häät, naimisiin, polttarit, avioliitto, kuva, huijarit, väärä, riskit