Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Luontoilta, osa 9

  Suurenna näkymä

  35 kommenttia

  1. Vaakku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +324 (342 ääntä)

   Joo kyllä on pakko olla tosi juttu, lopussakin lukee ihan että Lantaa

     Lainaa

  2. Vaakku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +169 (231 ääntä)

   Ja maahanmuuttajista valittaminen on niin last season, rajat kiinni ettei tuu yhtään amppareita tänne!!

     Lainaa

  3. Lunalovegood kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +86 (96 ääntä)

   Mikä ton ötökän nimi olikaa?

     Lainaa

  4. Nyyppä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +195 (203 ääntä)

   Lokeille maistuu näemmä ihmisetkin.

     Lainaa

  5. mandi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +96 (102 ääntä)

   Lunalovegood:
   Mikä ton ötökän nimi olikaa?

   Kiinanherhiläinen ilmeisesti oikea suomenkielinen nimi.

     Lainaa

  6. Karbolla on aasia kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (172 ääntä)

   mandi: Kiinanherhiläinen ilmeisesti oikea suomenkielinen nimi.

   Sitä ei meillä ole ikinä tavattu. Mutta ilmastonmuutos, jonka PS jostain syystä kiistää, saa monet eliölajit vaeltamaan myös tänne.

   Ehkä seur. vaaleissa nämä sitten vinkuvat rajat kiinni-sloganin sijaan “Kakkukupu päälle”. Joko niillä silloin alkaisi raksuttaa, että voisi olla parempi jarruttaa, jopa pysäyttää planeetan lämpeneminen.

   Haluaisin kuulla heiltä itseltään, MIKÄ ilmastoa lämmittää ellei ihmisen hiilipäästöt. Auringossa ei ole muutosta, eikä energiaa synny tyhjästä.

     Lainaa

  7. Foliohattu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -39 (111 ääntä)

   Karbolla on aasia: Sitä ei meillä ole ikinä tavattu. Mutta ilmastonmuutos, jonka PS jostain syystä kiistää, saa monet eliölajit vaeltamaan myös tänne.

   Ehkä seur. vaaleissa nämä sitten vinkuvat rajat kiinni-sloganin sijaan “Kakkukupu päälle”. Joko niillä silloin alkaisi raksuttaa, että voisi olla parempi jarruttaa, jopa pysäyttää [...]

   Esim.tämä:https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ikava-loyto-afrikan-aavikolla-karyaa-200aa-miljoonaa-autoa-vastaava-hiilidioksidipaasto-eika-alueella-juuri-ole-edes-autoja-tai-tehtaita/140e1806-d396-406e-8b48-bfbe28b89c2f Ei ihminen yksin saastuta, maapallo myös elää omaa kiertokulkuaan.

     Lainaa

  8. Armi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +40 (222 ääntä)

   Karbolla on aasia: Sitä ei meillä ole ikinä tavattu. Mutta ilmastonmuutos, jonka PS jostain syystä kiistää, saa monet eliölajit vaeltamaan myös tänne.

   Ehkä seur. vaaleissa nämä sitten vinkuvat rajat kiinni-sloganin sijaan “Kakkukupu päälle”. Joko niillä silloin alkaisi raksuttaa, että voisi olla parempi jarruttaa, jopa pysäyttää [...]

   Käsittääkseni esimerkiksi puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei kiistä ilmastonmuutoksen olemassaoloa, vaan asettaa kyseenalaiseksi sen kuinka paljon joitakin promilleja maailman päästöistä tuottava Suomi kykenee siihen vaikuttamaan.

   Ihan tosissasiko kuvittelet, että ilmastonmuutos pysähtyy silloin kun pienen Suomen poliitikot niin päättävät?

     Lainaa

  9. Jimbo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -66 (152 ääntä)

   Karbolla on aasia: Sitä ei meillä ole ikinä tavattu. Mutta ilmastonmuutos, jonka PS jostain syystä kiistää, saa monet eliölajit vaeltamaan myös tänne.

   Ehkä seur. vaaleissa nämä sitten vinkuvat rajat kiinni-sloganin sijaan “Kakkukupu päälle”. Joko niillä silloin alkaisi raksuttaa, että voisi olla parempi jarruttaa, jopa pysäyttää [...]

   Jo muutos on vain ihmislähtöinen, kerrotko millaisia päästöjä ihminen tuotti tuossa rapiat 10,000 vuotta sitten kun jääkausi päättyi? Ilman sitä ilmastonlämpenemistä ei suomea edes olisi, koska meillä olisi tässä muutama kilometri jäätä päällä. Maapallon ilmasto muuttuu, on muuttunut jo miljoonia vuosia. Välillä lämpimämmäksi, välillä kylmemmäksi. Ainoa mitä ihminen voi tehdä on vähän kiihdyttää muutosta, ja senkin todistaminen on melko hankalaa. Se, että kaksi asiaa tapahtuu samanaikaisesti, ei vielä tarkoita että toinen aiheuttaa toisen.

     Lainaa

  10. Hellu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +53 (145 ääntä)

   Ilmastonmuutoksen kieltäminen on eri asia kuin se, että ei uskota Suomessa tehtävän sinisilmäisen päästövähennyspolitiikan vaikutukseen. Mitä enemmän täällä rajoitetaan päästöjä, sitä enemmän teollisuus siirtyy täältä esim. Kiinaan ja kokonaisvaikutus maapallolle on vain kielteinen.

     Lainaa

  11. Blunttis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (31 ääntä)

   Foliohattu: Esim.tämä: [...]

   Kauppalehti ei ollut tehnyt kunnollista faktan tarkistusta, eikä nuo hiilidioksidipäästöt ilman ihmistä olisi todennäköisesti ilmastoon pöllähtäneetkään:

   https://sundell.me/blog/2019/08/hiilipaastoja-tropiikista/?fbclid=IwAR32Ca545zfeyVYy9JDuoSSonKyZr-O8gYtTvapaddOsYmoPrUtTk830DAk

     Lainaa

  12. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -11 (149 ääntä)

   Jos jostain asiasta ei kiinnosta keskustella, niin se on persujen kanssa ilmastonmuutoksesta. Meidän koirakin ymmärtää asiasta enemmän kuin persu. Se kumminkin käy joka päivä ulkona eikä istu vaan telkkarin edessä.

     Lainaa

  13. Marja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (116 ääntä)

   Karbolla on aasia: Sitä ei meillä ole ikinä tavattu. Mutta ilmastonmuutos, jonka PS jostain syystä kiistää, saa monet eliölajit vaeltamaan myös tänne.

   Ehkä seur. vaaleissa nämä sitten vinkuvat rajat kiinni-sloganin sijaan “Kakkukupu päälle”. Joko niillä silloin alkaisi raksuttaa, että voisi olla parempi jarruttaa, jopa pysäyttää [...]

   En ymmärrä mistä ihmiset ovat keksineet, että PS kiistäisi ilmastonmuutoksen. Näin ei tosiaan ole. Päinvastoin he koittavat keksiä parempia keinoja, kuin esim sähköautot jotka ovat kaukana ekologisuudesta.

   Hellu:
   Ilmastonmuutoksen kieltäminen on eri asia kuin se, että ei uskota Suomessa tehtävän sinisilmäisen päästövähennyspolitiikan vaikutukseen. Mitä enemmän täällä rajoitetaan päästöjä, sitä enemmän teollisuus siirtyy täältä esim. Kiinaan ja kokonaisvaikutus maapallolle on vain kielteinen.

   Tämän lisäksi esim. Vihreät kannattavat ympäristölle haitallisia sähköautoja, joiden tarvitsevat raaka-aineet pitäisi louhia kolmansista maista. Teollisuus pitäisi saada Suomeen ja tavaran hankkiminen Kiinasta pitäisi lopettaa. Mutta sehän ei Vihreitä kiinnosta, pitää saada vain omat päästöt alas ja sehän kävisi nopeiten siirtämällä kaikki teollisuus pois Suomesta.

   Hellu:
   Ilmastonmuutoksen kieltäminen on eri asia kuin se, että ei uskota Suomessa tehtävän sinisilmäisen päästövähennyspolitiikan vaikutukseen. Mitä enemmän täällä rajoitetaan päästöjä, sitä enemmän teollisuus siirtyy täältä esim. Kiinaan ja kokonaisvaikutus maapallolle on vain kielteinen.

   Joka on Vihreiden mielestä hyvä tapa vähentää päästöjä… Kaikki pois Suomesta vaan niin ei näy tilastoissa. Suomalaisten pitäisi lopettaa kiinakrääsän ostaminen ja käyttää paikallisia tuotteita ja ostaa käytettynä.
   Sähköautojen ekologisuuskaan on niin ja näin, kun niiden vaatimat raaka-aineet pitäisi kuljettaa toiselta puolelta maapalloa.

     Lainaa

  14. Marja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (13 ääntä)

   Oho, tuli monta kertaa, kun luulin että kommentti katosi kun unohdin kirjottaa sähköpostin.

     Lainaa

  15. asf kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (84 ääntä)

   Hellu:
   Ilmastonmuutoksen kieltäminen on eri asia kuin se, että ei uskota Suomessa tehtävän sinisilmäisen päästövähennyspolitiikan vaikutukseen. Mitä enemmän täällä rajoitetaan päästöjä, sitä enemmän teollisuus siirtyy täältä esim. Kiinaan ja kokonaisvaikutus maapallolle on vain kielteinen.

   Täähän se ois. Moni monimutkaisempi tuotantoala on alhaisen korruption ja hyvän infran takia toistaiseksi pysynyt täällä. Mutta jos vihervassarit saa päättää, kohta nekin työt tekevät Bangladeshin lapset

     Lainaa

  16. ihmiskunta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (82 ääntä)

   Jimbo: Jo muutos on vain ihmislähtöinen, kerrotko millaisia päästöjä ihminen tuotti tuossa rapiat 10,000 vuotta sitten kun jääkausi päättyi? Ilman sitä ilmastonlämpenemistä ei suomea edes olisi, koska meillä olisi tässä muutama kilometri jäätä päällä. Maapallon ilmasto muuttuu, on muuttunut jo miljoonia vuosia. Välillä [...]

   Ei sitä ole lainkaan hankala todistaa, ja jos seuraisit virallisia tiedejulkaisuja persu-twitterin sijaan, löytäisit ihka aitoja todisteita siitä, että ihmisten kiihdyttämä ilmastonmuutos tekee maailmasta elinkelvottoman ennen pitkää.

   Taai sitten voit kieltää tämänkin lauseen, ja jatkaa disinformaation haalimista.

     Lainaa

  17. keijo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -18 (96 ääntä)

   Persut on tymiä, hihihi, minä olen niin kovin viisas ja oikeamielinen.

     Lainaa

  18. Lari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -24 (36 ääntä)

   Siis lentääkö se pörriäinen nyt ensin jostain kiinasta ensin britteihin, ja sieltä käsin sitten palaa valloittamaan muuta eurooppaa? Tai sitten vaihtoehtoista reittiä käyttäen jättää Amerikan mantereen väliin tullessaan Suomeen? Pohjoisnavan ilmasto lienee vielä turhan kova pala tuolle hormooniherhiläiselle pistettäväksi.

     Lainaa

  19. Modernimedia.org kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +51 (111 ääntä)

   Armi: Käsittääkseni esimerkiksi puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei kiistä ilmastonmuutoksen olemassaoloa, vaan asettaa kyseenalaiseksi sen kuinka paljon joitakin promilleja maailman päästöistä tuottava Suomi kykenee siihen vaikuttamaan.

   Ihan tosissasiko kuvittelet, että ilmastonmuutos pysähtyy silloin kun pienen Suomen poliitikot niin päättävät?

   Niin, jos kaikki maat aattelee tällä tapaa, niin esim jenkitkin voi aatella, ettei niiden tarvi leikata päästöjä, koska Kiina on paljon isompi maa..

   Kaikki voi tehdä oman osansa, oli kyseessä sitten yksi ihminen, pieni maa tai manner.

     Lainaa

  20. Kaikenlaisia kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -33 (79 ääntä)

   Modernimedia.org: Niin, jos kaikki maat aattelee tällä tapaa, niin esim jenkitkin voi aatella, ettei niiden tarvi leikata päästöjä, koska Kiina on paljon isompi maa..

   Kaikki voi tehdä oman osansa, oli kyseessä sitten yksi ihminen, pieni maa tai manner.

   Voi voi, on taas täysin eri asia onko sillä mitään merkitystä.

     Lainaa

  21. Just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +56 (102 ääntä)

   Ilmastonmuutos vaan ei ole mikään joko tai -asia. Vaikka me ei sitä pysäytettäisikään, jo sen hidastaminen on hyödyksi. Meillä myöskään ei ole mitään mandaattia vaatia tekoja muilta, jos ei itse olla valmiita tekemään samaa. Keskivertosuomalaisella on kuitenkin kulutuksessaan ja äänestyskäytöksessään huomattavasti suurempi valinnanvara kuin jollain kiinalaisella maajussilla. Ja Suomihan puskee saasteita esim aivan vitusti kansan kokoon nähden. Suomi myös pystyy vaikuttamaan esimerkiksi EU:n päätöksiin, joka onkin kooltaan ja vaikitusvallaltaan hieman eri kaliiberin alue.

   Kaikkea ei ole muuten pakko ostaa halpamaista (joista rahtaaminenkin kiihdyttää ilmastonmuutosta ja jonka vähentämisen ehdottomasti pitää olla asialistalla), ja verotuksella ja lainsäädännöllä voidaan jonkin verran tätäkin säädellä.

   Persut otetaan tässä esille siksi, että ilmastonmuutoksen myötä pakolaisaaltoja lähtee entistä enemmän liikkeelle, ja jonnekin ne nyt vain tulevat, papereilla tai ilman. Jos maahanmuutosta ei pidä, sen juurisyiden ehkäisy on toimivampi ratkaisu kuin rajat kiinni -öyhötys.

     Lainaa

  22. Kerubi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -12 (54 ääntä)

   Aina on ihmisiä ohjailtu pelolla. Resepti on aina sama:
   Tehkää niin kuin me sanomme tai muuten .

   Ohjailun näkökulmasta on aivan yhdentekevää onko uhka todellinen vai ei. Myös sillä ei ole väliä liittyvätkö vaadittavat toimenpiteet mitenkään uhkaan tai sen välttämiseen. Oleellista on vain se, että ihmiset tekevät siten kuin heidän halutaan tekevän. Jos toivottua tekemistä ei tapahdu, vaihdetaan uhkaa.

   Tietenkin uhka valitaan siten, että se on omassa ajassaan riittävän uskottava. Jälkikäteen tarkasteltuna ja toisessa ajassa aiempien sukupolvien uhat korkeintaan naurattavat.

   Mutta, onneksemme vihdoinkin on löytynyt se Ihan Oikea Uhka! Ja mikä parasta! Uhkalta voi välttyä, jos tekee niin kuin me sanomme.

     Lainaa

  23. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +47 (71 ääntä)

   asf: Täähän se ois. Moni monimutkaisempi tuotantoala on alhaisen korruption ja hyvän infran takia toistaiseksi pysynyt täällä. Mutta jos vihervassarit saa päättää, kohta nekin työt tekevät Bangladeshin lapset

   ..ja niitä Bangladeshin lasten tekemiä tuotteita on sitten ihan pakko ostaa? Ei vihervassari eikä kukaan muu saa tuotantoa siirretyksi Suomesta yhtään mihinkään, jos käyttötavarat hankitaan joko kotimaisina laatutavaroina (kalliita) tai kirpparilta (kirppari ei kelpaa). Ei ole vihreiden syy jos ja kun suomalaiset haluavat loputtomasti halpavaatetta, halpasisustusta, ja roskaruokaa heitettäväksi suoraan roskiin. Sitä kympin paitulia ja kahdenkympin hilavitkutinta ei Suomessa suomalaisilla palkoilla tuoteta, mutta voi sitä itkun ja nillityksen määrää jos pitäisi maksaa kunnon hinta tai tyytyä vähempään.

   Voisiko joku salaliittoteoreetikko, vaikkapa nimimerkki “Kerubi” muuten selittää kuka se salaliitto “ne” oikein on? Suuryhtiöthän lobbbaavat kuin pienet eläimet jotta päästöjä ei rajoitettaisi lainkaan tai jos rajoitetaan, jonkun muun pitäisi se tehdä. Kansallista luonnonsuojelulainsäädäntöäkin vastustetaan, varsinkin kehittyvissä maissa, samojen yhtiöiden toimesta verissä päin (joskus kirjaimellisestikin mitä paikallisiin asukkaisiin tulee) koska luonnonsuojelu kuitenkin maksaa jotain. Kenen edun mukaista tämä vihersalaliitto olisi?

     Lainaa

  24. Jimbo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (47 ääntä)

   ihmiskunta: Ei sitä ole lainkaan hankala todistaa, ja jos seuraisit virallisia tiedejulkaisuja persu-twitterin sijaan, löytäisit ihka aitoja todisteita siitä, että ihmisten kiihdyttämä ilmastonmuutos tekee maailmasta elinkelvottoman ennen pitkää.

   Taai sitten voit kieltää tämänkin lauseen, ja jatkaa disinformaation haalimista.

   En seuraa persu- tai muitakaan twittereitä. Ja maapallo muuttuu elinkelvottomaksi korkeintaan osalle lajeista, ihminen mukaanluettuna. Elämä pallolla jatkuu muodossa tai toisessa kunnes aurinko laajetessaan käristää planeetan.

   En edelleenkään kiistä ilmastonmuutosta, vaan ihmisen vaikutuksen suuruuden. On mahdollista,että ihminen nopeuteen hieman vaikuttaa, mutta on hyvä muistaa kuinka valtava bisnes ilmastobisnes on. Täll ähetkellä ktydään jo anekauppaa ilmastovaikutuksilla ihan kuin aikanaan kirkko möi aneita jotta pääsit taivaaseen. Vaikutuksia siis kannattaa liioitella niin saadaan tyhmät ostamaan mitä vaan.

   Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa jos ihminen sukupuuttoon kuolee, voisi ainakin pallo paremmin sen jälkeen.

     Lainaa

  25. Väsynyt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -15 (33 ääntä)

   Karbolla on aasia:
   Haluaisin kuulla heiltä itseltään, MIKÄ ilmastoa lämmittää ellei ihmisen hiilipäästöt. Auringossa ei ole muutosta, eikä energiaa synny tyhjästä

   Syntyyhän persujen ajatuksetkin tyhjästä.

     Lainaa

  26. Tumppu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (29 ääntä)

   Karbolla on aasia: Haluaisin kuulla heiltä itseltään, MIKÄ ilmastoa lämmittää ellei ihmisen hiilipäästöt. Auringossa ei ole muutosta, eikä energiaa synny tyhjästä.

   Aurinko on jatkanut kirkastumistaan yli neljä miljardia vuotta. Opetettiin jo peruskoulussa tämä. Ilmastoon vaikuttaa myös monet muut asiat, kuten mannerlaattojen liikkeet (muuttavat merivirtojen suuntia jne). Eikä unohdeta Milankovicin jaksoja.

     Lainaa

  27. NipaMan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (18 ääntä)

   Karbolla on aasia: Sitä ei meillä ole ikinä tavattu. Mutta ilmastonmuutos, jonka PS jostain syystä kiistää, saa monet eliölajit vaeltamaan myös tänne.

   Ehkä seur. vaaleissa nämä sitten vinkuvat rajat kiinni-sloganin sijaan “Kakkukupu päälle”. Joko niillä silloin alkaisi raksuttaa, että voisi olla parempi jarruttaa, jopa pysäyttää [...]

   Asiaahan voi myös ajatella niin, että ilmasto on aina muuttunut ja tulee muuttumaan. Jotkut seudut muuttuvat asuinkelvottomiksi, jotkut vain muuttuvat jne.. Sitten pitää vaan hakea se oma kolo uudesta paikasta tai sopeutua. Ei sen kummempaa. Jos Suomeen tulee tuollaisia uusia öttiäisiä ja niistä ei pidä, niin sitten kannattaa muutta viileämmille seuduille.

   Ja joo, päästöjä voisi vähentää.

     Lainaa

  28. Kirkuja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (14 ääntä)

   Nyt menee kiinanherhiläinen (vespa mandarinia) ja aasianherhiläinen (vespa velutina) sekaisin. Toinen on tulokaslaji euroopassa ja toinen on Samuelin kuvassa.

     Lainaa

  29. Ilmaston muutos kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (11 ääntä)

   Marja: En ymmärrä mistä ihmiset ovat keksineet, että PS kiistäisi ilmastonmuutoksen. Näin ei tosiaan ole. Päinvastoin he koittavat keksiä parempia keinoja, kuin esim sähköautot jotka ovat kaukana ekologisuudesta.

   Tämän lisäksi esim. Vihreät kannattavat ympäristölle haitallisia sähköautoja, joiden tarvitsevat raaka-aineet [...]

   Kunhan muistat kanssa maksaa moninkertasen hinnan elektroniiskasta ja varsinki vaatteista. Sellanen kutina, että syystä tai toisesta ei käy, ainakaan juuri sinulle.

     Lainaa

  30. Ilmaston muutos kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (20 ääntä)

   Kerubi:
   Aina on ihmisiä ohjailtu pelolla. Resepti on aina sama:
   Tehkää niin kuin me sanomme tai muuten .

   Ohjailun näkökulmasta on aivan yhdentekevää onko uhka todellinen vai ei. Myös sillä ei ole väliä liittyvätkö vaadittavat toimenpiteet mitenkään uhkaan tai sen välttämiseen. Oleellista on vain se, että ihmiset tekevät [...]

   Toiset keksi mitä vaan rinnastuksia, ettei itse tarvitse tehdä yhtään mitään. Vaihtoehdot kun ovat se, että tehdään jotain tai ei tehdä mitään.

   Jälkikäteenhän nyt tehtävät toimet punnitaan, mutta itse vaan sanoisin että ei ole varaa olla tekemättä mitään ja erehtyä. Muutenkin
   melko selkärangatonta olla tekemättä mitään. Mitäs jos ei tehdä mitään ja erehdytään? Miten selitämme seuraavalle sukupolvelle, että meidän sukupolvi ei tehnyt mitään silloin, kun jotain oli vielä tehtävissä?

   Mieluumin tehdään nyt, mitä voidaan ja sitten jos myöhemmin todetaan, että erehdyttiin (lämpeni meistä riippumatta) niin ainakin yritettiin tehdä jotain.

   Kuka muutenkaan muka sanelee sen, miten ilmastonmuutosta torjutaan. Siitähän koko keskustelussa on lähinnä kyse. Mitä me voimme tehdä? Ei sitä kukaan sanele ulkoa päin. Jos olemme suomalaisina ajoissa kehittämässä teknologioita niin viivan allekin jää luultavasti jotain ja siinä sivussa tosiaan saatetaan tehdä palvelus planeetalle ja niille seuraaville sukupolville.

     Lainaa

  31. Aiivan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (5 ääntä)

   Kun osaisi edes kirjoittaa Jussin sukunimen oikein. Pönttö.

     Lainaa

  32. Aiivan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -7 (15 ääntä)

   keijo:
   Persut on tymiä, hihihi, minä olen niin kovin viisas ja oikeamielinen.

   Katsohan mitä porukkaa täällä eniten käy. Miinuksia satelee :D Nämä ovat niitä suvaitsevaisia, olevinaan.

     Lainaa

  33. jylppy kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (7 ääntä)

   Kilokalori:
   Jos jostain asiasta ei kiinnosta keskustella, niin se on persujen kanssa ilmastonmuutoksesta. Meidän koirakin ymmärtää asiasta enemmän kuin persu. Se kumminkin käy joka päivä ulkona eikä istu vaan telkkarin edessä.

   Teidän koira ymmärtää vaan sen, että kun paskoo pihalle niin eukko ei huuda naama punasena ja sisällä ei haise paska (tämäkin siinä käsityskyvyn rajalla).

     Lainaa

  34. Marja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (10 ääntä)

   Ilmaston muutos: Kunhan muistat kanssa maksaa moninkertasen hinnan elektroniiskasta ja varsinki vaatteista. Sellanen kutina, että syystä tai toisesta ei käy, ainakaan juuri sinulle.

   Mistä sellaisen päättelit, että tämä ei kävisi minulle? En omista telkkaria, mikroa, tietokoneeni kokosin itse käytetyistä osista. Puhelin on 4 v vanha. Mistä päättelit mikä minulle kävisi..?

     Lainaa

  35. Migi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (1 ääni)

   Sähköauto on ekologinen, sähkölämmitys ei. Rahalla voi kompensoida hiilijäljen, eli lisää työtä ja kulutusta. Pieni ihminen tietää miljoonia vuosia taaksepäin, mutta ei edes vuotta eteenpäin. Trumpistakin tuli presidentti, vaikka viisaat sanoivat sillä olevan 1%:n mahdollisuudet. Sanokaa vaan, jos tiedätte, että miltä tää pallo näyttää sadan vuoden päästä. Tää pallo ei tarvitse ihmistä. Miten voi rakentaa 300:n nelön talon ja väittää sitä energiataloksi, jos siellä asuu vain 4 henkilöä? 150 neliöinen riittäisi ja varmasti veisi vähemmän energiaa rakennusvaiheessa ja valmiina.

     Lainaa

  36. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , ,