Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hyvä ruoka, parempi mieli

Kuka nämäkin kalapuikot maksaa, niin.
Suurenna näkymä
Hyvä ruoka, parempi mieli

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mustalaisnaamio 27.8.2019 2:12
   Tulos: -130 (438 ääntä)
   Roskasakkia, olivat kotoisin sitten Savosta tai savannilta.

   Lainaa

  2. Tulos: +842 (858 ääntä)
   Kyyyllä se niin on, että jos kalapuikkoja aletaan tehdä, ensin kaivetaan maasta matoja ongenkoukkuun ja lähdetään järvelle. Sama kuin pihvien kanssa, en arvosta yhtään, ellei ole itse kasvattanut ja teurastanut ensin lehmää.

   Lainaa

  3. Tulos: +555 (603 ääntä)
   Eija hei, minäkin ostelen eineksiä kelan rahoilla! Tosin nimeni ei ole Ahmed ja olen suomalaiseen tapaan valkoisen pinkki, onko se silloin sulle ok? Esa olisi voinut lopussa hämmentää vähän pakkaa ja kertoa tehneensä kalapuikot itse ja kustantaneen kaiken toimeentulotuilla.

   Lainaa

  4. Kummallista 27.8.2019 3:14
   Tulos: -154 (346 ääntä)
   Punajuurisalaatti = n. 1,5e Kurkku = n. 1e Salaatti = n. 1,5e Peruna = n. 1e Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e Kalapuikot = n. 3e Ainekset arviolta siis 10-11e. Miten on, saako Esa 10-11 annosta näistä tarvikkeista jos yhdelle annokselle saadaan hinnaksi noin 1 euro?

   Lainaa

  5. Tulos: -73 (127 ääntä)
   Kummallista: Punajuurisalaatti = n. 1,5e Kurkku = n. 1e Salaatti = n. 1,5e Peruna = n. 1e Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e Kalapuikot = n. 3e Ainekset arviolta siis 10-11e. Miten on, saako Esa 10-11 annosta näistä tarvikkeista jos yhdelle annokselle saadaan hinnaksi noin 1 euro?
   Vähän REILUN euron! Pari euroa reilun.

   Lainaa

  6. Tulos: +190 (210 ääntä)
   Näyttäisi olevan enemmän kuin neljä kalapuikkoa lautasella, joko saa puukottaa?

   Lainaa

  7. Määäääää 27.8.2019 4:14
   Tulos: +146 (150 ääntä)
   Taisin 2 viikkoa jaksaa tuota ryhmää. Muita ruokaryhmiä jaksoin 2 kk.

   Lainaa

  8. Tulos: +217 (249 ääntä)
   Kummallista: Punajuurisalaatti = n. 1,5e Kurkku = n. 1e Salaatti = n. 1,5e Peruna = n. 1e Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e Kalapuikot = n. 3e Ainekset arviolta siis 10-11e. Miten on, saako Esa 10-11 annosta näistä tarvikkeista jos yhdelle annokselle saadaan hinnaksi noin 1 euro?
   Nyt on vaikea tietää mistä noita hintoja revit. Paketti kalapuikkoja, missä niitä on ehkä tuplasti tuo määrä mitä lautasella, maksaa jotain 0,85 e. Paketti kananmunia 1,30 e ja tuossa on ehkä 1 muna siitä kymmenen paketista, loput kastikkeen osat ei maksa juuri mitään. Lopuille aineksille luettelit kilohinnan suurinpiirtein (no salatti kalliimpaa, peruna halvempaa), joten vähän alkaa tuo hinnottelu kuulostamaan väkisin väännetyltä. Pirun halpa lautasellinen siinä on.

   Lainaa

  9. Tulos: +123 (131 ääntä)
   Esa ei selkeästi ole koskaan kuullut neljännestä kalapuikosta.

   Lainaa

  10. Tulos: -166 (232 ääntä)
   Mäki haluan ryhmään jossa muut vahtii mun ruokaostosten hintoja. Puuttuuko välistä muuten kommentteja vai miks Ahmed repii keskusteluun mukaan oman etnisen syntyperänsä?

   Lainaa

  11. King Arthur 27.8.2019 4:56
   Tulos: +100 (126 ääntä)
   Flexaaminen... Olen kahden vaiheilla siitä pitäisikö sana kieltää vai ottaa omaankin käyttöön. Ei, kyllä se kieltoon menee, ennen kuin joku alkaa sanoa "outo flexaus".

   Lainaa

  12. Onkos tässä 27.8.2019 5:12
   Tulos: -96 (156 ääntä)
   Banaani: Mäki haluan ryhmään jossa muut vahtii mun ruokaostosten hintoja. Puuttuuko välistä muuten kommentteja vai miks Ahmed repii keskusteluun mukaan oman etnisen syntyperänsä?
   Yritin hahmottaa ihan samaa että mistä hihasta se rasismikortti tällä kertaa käännettiin. Ehkä en vain ymmärrä.

   Lainaa

  13. Murmurmurmeli 27.8.2019 6:02
   Tulos: +187 (199 ääntä)
   Kummallista: Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e
   Miten saat kananmunakastikkeen noin hinnakkaaksi?

   Lainaa

  14. Tulos: +146 (158 ääntä)
   Kummallista: Punajuurisalaatti = n. 1,5e Kurkku = n. 1e Salaatti = n. 1,5e Peruna = n. 1e Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e Kalapuikot = n. 3e Ainekset arviolta siis 10-11e. Miten on, saako Esa 10-11 annosta näistä tarvikkeista jos yhdelle annokselle saadaan hinnaksi noin 1 euro?
   Kalapuikot ei maksa noin paljoa, 30 puikon laatikko MSC kalapuikkoja on alle 2€.

   Lainaa

  15. DannieDorko 27.8.2019 6:53
   Tulos: +240 (254 ääntä)
   Kummallista: Punajuurisalaatti = n. 1,5e Kurkku = n. 1e Salaatti = n. 1,5e Peruna = n. 1e Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e Kalapuikot = n. 3e Ainekset arviolta siis 10-11e. Miten on, saako Esa 10-11 annosta näistä tarvikkeista jos yhdelle annokselle saadaan hinnaksi noin 1 euro?
   Missäs Gucci-kaupassa sä teet ruokaostokset?

   Lainaa

  16. Tulos: +110 (118 ääntä)
   Dipoli: Vähän REILUN euron! Pari euroa reilun.
   No ei kai hän nyt sitten osta kiloa kaikkea. Tai sitten jää muihin aterioihin iso osa, jos kerran ostaa. Sillä kananmunapaketilla ja tilpehööreillä tulee se kymmenkunta annosta kyllä, varmaan sitten tuosta peruna- ja kurkkukilostakin. Kalapuikkoja saat halvemmalla ison boksin ja säilyvät pakkasessa.

   Lainaa

  17. Tulos: +65 (85 ääntä)
   Kummallista: Punajuurisalaatti = n. 1,5e Kurkku = n. 1e Salaatti = n. 1,5e Peruna = n. 1e Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e Kalapuikot = n. 3e Ainekset arviolta siis 10-11e. Miten on, saako Esa 10-11 annosta näistä tarvikkeista jos yhdelle annokselle saadaan hinnaksi noin 1 euro?
   Onko tuossa koko salaattipussi,kurkku,laatikko puikkoja jne...

   Lainaa

  18. Tulos: +45 (91 ääntä)
   Kummallista: Punajuurisalaatti = n. 1,5e Kurkku = n. 1e Salaatti = n. 1,5e Peruna = n. 1e Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e Kalapuikot = n. 3e Ainekset arviolta siis 10-11e. Miten on, saako Esa 10-11 annosta näistä tarvikkeista jos yhdelle annokselle saadaan hinnaksi noin 1 euro?
   Annoksen hinnasta taisi olla kyse. Yhteen annokseen ei kuulu koko kurkku, koko punajuurisalaatti, koko kalapuikkopaketti tai kaikki munapaketin munat kastikkeeseen. Nuo ainekset riittänevät kumminkin aika moneen annokseen. Mitenkäs tuo peruskoulun matematiikka sujuu?

   Lainaa

  19. Tulos: +109 (119 ääntä)
   Joopajoo: Esa ei selkeästi ole koskaan kuullut neljännestä kalapuikosta.
   Mikä juttu tää on? Yleensä tajuan kommenttien viittaukset, mutta yläpeukuista päätellen olen nyt ainoa joka ei tajua.

   Lainaa

  20. jukkapalmu 27.8.2019 8:28
   Tulos: -5 (37 ääntä)
   eihän kalapuikko ole kun leivitettyä kalaa. Miten se lisää paulan arvostusta?

   Lainaa

  21. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Piste: Mikä juttu tää on? Yleensä tajuan kommenttien viittaukset, mutta yläpeukuista päätellen olen nyt ainoa joka ei tajua.
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000042325.html

   Lainaa

  22. Tulos: +87 (103 ääntä)
   Kummallista: Punajuurisalaatti = n. 1,5e Kurkku = n. 1e Salaatti = n. 1,5e Peruna = n. 1e Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e Kalapuikot = n. 3e Ainekset arviolta siis 10-11e. Miten on, saako Esa 10-11 annosta näistä tarvikkeista jos yhdelle annokselle saadaan hinnaksi noin 1 euro?
   Laskin meidän lähi S-marketin hintojen mukaan ja halvemmilla aineilla maksaa n.6€ ja varmasti riittää ainakin neljään kertaan. Prisma tai lidl niin pääsee vielä halvemmalla.

   Lainaa

  23. Tulos: +7 (49 ääntä)
   Ilq: Eija hei, minäkin ostelen eineksiä kelan rahoilla! Tosin nimeni ei ole Ahmed ja olen suomalaiseen tapaan valkoisen pinkki, onko se silloin sulle ok? Esa olisi voinut lopussa hämmentää vähän pakkaa ja kertoa tehneensä kalapuikot itse ja kustantaneen kaiken toimeentulotuilla.
   Ja öyhöttää jotain rajat kiinni -tyyppistä, niin ryhmän muut persut olisivat kastelleet housunsa ilosta.

   Lainaa

  24. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Piste: Mikä juttu tää on? Yleensä tajuan kommenttien viittaukset, mutta yläpeukuista päätellen olen nyt ainoa joka ei tajua.
   Googlaa vantaankosken koulu+kalapuikko

   Lainaa

  25. Tulos: +114 (122 ääntä)
   Piste: Mikä juttu tää on? Yleensä tajuan kommenttien viittaukset, mutta yläpeukuista päätellen olen nyt ainoa joka ei tajua.
   Vantaankosken kalapuikkoepisodi joskus vuonna nakki. Oppilas otti 4 kalapuikko, vaikka rajoitus oli 3, ja paikalle kutsuttiin poliisi

   Lainaa

  26. Kilokalori 27.8.2019 8:37
   Tulos: -150 (192 ääntä)
   Nuorena eläkeläisenä tosiaan tulee itse pyydettyä kalaa ja tehtyä myös kalapuikkoja. Halpaa hupia. Ihmeellisesti Ahmed taas uhriutuu ja ottaa rasismikorttinsa käyttöön.

   Lainaa

  27. Jarppikoskilauri 27.8.2019 8:39
   Tulos: -96 (106 ääntä)
   Mörkö: Laskin meidän lähi S-marketin hintojen mukaan ja halvemmilla aineilla maksaa n.6€ ja varmasti riittää ainakin neljään kertaan. Prisma tai lidl niin pääsee vielä halvemmalla.
   Öljyistä majoneesia ja rasvassa paistettua kalaa. Totta se on, että köyhät lihottaa itsensä syömällä rasvaa.

   Lainaa

  28. Tulos: +122 (126 ääntä)
   Kissa: Vantaankosken kalapuikkoepisodi joskus vuonna nakki. Oppilas otti 4 kalapuikko, vaikka rajoitus oli 3, ja paikalle kutsuttiin poliisi
   Mun elämä kyllä on rikkaampaa nyt kun olen tietoinen tällasestakin tapahtumasta Suomen rikoshistoriassa. Kiitos!

   Lainaa

  29. Vihreä kuvake 27.8.2019 8:50
   Tulos: +190 (208 ääntä)
   Eijahan se Ahmedin etnisyyden veti mukaan... Ymmärsin kyllä myös, että Ahmed vinoili Paulalle, eikä aloittajalle, mutta voin olla väärässä. En tunne sanan flexata käyttöä kovin laajasti.

   Lainaa

  30. Tulos: +203 (225 ääntä)
   Miksi kaikki olettaa, että Ahmed edes elää kelatuilla? Koska nimi? Koska Paula on varma siitä? Mitäs niillä tuilla toisaalta sitten pitäisi tehdä, ellei elää? Melkoista elintasopakolaisuutta kyllä haaskata meidän verorahat!1 kalapuikkoihin...

   Lainaa

  31. Jorma Ralli-Kukkula 27.8.2019 9:34
   Tulos: +128 (132 ääntä)
   Kissa: Vantaankosken kalapuikkoepisodi joskus vuonna nakki. Oppilas otti 4 kalapuikko, vaikka rajoitus oli 3, ja paikalle kutsuttiin poliisi
   No siis, kyllä ja ei - tuo oli se mistä (tuo) episodi sai vain alkunsa ja kun lehdissäkin oli aluksi vain äidin versio tapahtumista niin tuo "poliisit pidätti lapsen ylimääräisen kalapuikon takia" legenda jäi elämään ihmisten mielissä. Muistaakseeni kyseinen kaveri oli tuosta ylimääräisen kalapuikon kieltämisestä suuttunut niin paiskoi ensin tarjottimen, sitten vähän astioita ja lopulta oli niin aggressiivinen etteivät opettajat enää pystyneet kaveria hallitsemaan ja soittivat poliisin paikalle. Kahta viikkoa myöhemmin sama kaveri muuten osoitteli asejäljitelmällä (paljastui sittemmin vain sytkäriksi) muita oppilaita ja taas poliisit paikalle kaveria hakemaan. Ja nämä kaksi juttua ilmeisesti vain ne jotka lehtiin asti pääsivät.

   Lainaa

  32. Tulos: +129 (145 ääntä)
   Eijan kommentointi saattaisi sopia "rasismi voi hyvin"-otsikon alle. Mistä Eija päätteli, että Ahmed eläisi kelan rahoilla? Kommentti oli muutenkin typerä, kun Ahmed selkeästi osoitti kommenttinsa Paulalle, ei "aloittajalle".

   Lainaa

  33. Tulos: -11 (51 ääntä)
   Jorma Ralli-Kukkula: No siis, kyllä ja ei – tuo oli se mistä (tuo) episodi sai vain alkunsa ja kun lehdissäkin oli aluksi vain äidin versio tapahtumista niin tuo “poliisit pidätti lapsen ylimääräisen kalapuikon takia” legenda jäi elämään ihmisten mielissä. Muistaakseeni kyseinen kaveri oli tuosta ylimääräisen kalapuikon kieltämisestä [...]
   Yllä linkatun jutun mukaan kaveri ei paiskonut tarjotinta tai lautasia vaan tarjotin kaatui kun opettaja oli poistamassa kaveria ruokailusta. Samaisen verkkolehtijutun mukaan poliisi kutsuttiin kun kaveri ei halunnut lähteä kotitaloustunnilta kuraattorin matkaan mutta riehumista oppilaan toimesta ei kuvailla. Mikä on sinun linkkivinkkisi, josta selviää pojan tuona päivänä (tai myöhempänä) käyttäytyneen niin väkivaltaisesti, että kuraattori tarvitsi virka-apua poliisilta?

   Lainaa

  34. Tulos: -61 (93 ääntä)
   Ahmed myönsi siis heti ostelevansa kelan rahoilla.

   Lainaa

  35. Tulos: -26 (38 ääntä)
   Mauri: Ja öyhöttää jotain rajat kiinni -tyyppistä, niin ryhmän muut persut olisivat kastelleet housunsa ilosta.
   Onhan se tosiaan vaikea itselleen myöntää, että rajakit ovat näitä Suomi ensin-porukoita. He muuten halveksivat persuja siinä missä teikäläisetkin.

   Lainaa

  36. Tulos: -54 (74 ääntä)
   Jarppikoskilauri: Öljyistä majoneesia ja rasvassa paistettua kalaa. Totta se on, että köyhät lihottaa itsensä syömällä rasvaa.
   Rasva ei muuten sellaisenaan lihota, hedelmät ovat paljon pahempia, täynnä sitä pahinta ja sokeria eli fruktoosia.

   Lainaa

  37. Bodvåihsojeåve 27.8.2019 12:56
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   B: Rasva ei muuten sellaisenaan lihota, hedelmät ovat paljon pahempia, täynnä sitä pahinta ja sokeria eli fruktoosia.
   Kerropa lisää tästä! Päteekö nämä väitteet muulloinkin kuin silloin, jos syö pelkästään rasvaa tai pelkästään hedelmiä?

   Lainaa

  38. Neljän tuulen 27.8.2019 14:06
   Tulos: +67 (95 ääntä)
   Itseänikin kummastuttaa tapa, miten Eija nostaa esille Ahmedin mahdollisen elätettävyyden hänen etnisyytensä vuoksi (eri asia, jos henkilöt tuntevat toisensa, mutta epäilen). Vaikka ihonväri olisi tumma ja nimi vähän eksoottisempi, kyllä ihmisistä yleensä huomaa, jos he ovat kasvaneet Suomessa ja ovat kulttuurisesti suomalaisia. Sen tunnistaa usein ihan ulkonäöstä, kuten vaatetuksesta ja yleisestä olemuksesta, ja näin nettimuodossa sen näkee kyllä kirjoitustyylistäkin - suomi on sen verran hankala puhekielenäkin, ettei sitä ihan noin vain opetella. Esimerkiksi tulee mieleen Arman Alizad, jonka olemuksesta ja puhetavoista huomaa, että hän on kyllä ensisijaisesti suomalainen nimestään ja ulkonäöstään huolimatta. Toki jotkut maahanmuuttajataustaiset erottuvat joukosta vaikka olisivatkin syntyneet ja kasvaneet Suomessa, jos vaikkapa perhe rajoittaa kontaktia ulkomaailmaan, mutta suurin osa heistä, jotka kasvavat Suomessa oppivat saman kulttuurillisen olemuksen kuin vaaleat kanssaeläjänsä. En kyllä usko tuota euron juttua millään, vaikka kuinka laskettaisiin vain pakestista otettujen ruoka-aineiden kilohinta.

   Lainaa

  39. Tulos: +85 (105 ääntä)
   Neljän tuulen: Itseänikin kummastuttaa tapa, miten Eija nostaa esille Ahmedin mahdollisen elätettävyyden hänen etnisyytensä vuoksi (eri asia, jos henkilöt tuntevat toisensa, mutta epäilen). Vaikka ihonväri olisi tumma ja nimi vähän eksoottisempi, kyllä ihmisistä yleensä huomaa, jos he ovat kasvaneet Suomessa ja ovat kulttuurisesti [...]
   Ahmed on kulttuurin puolesta suomalainen tai ainakin pohjoismainen: missä muualla syödään eineskalapuikkoja, rahoitti ne sitten mikä taho hyvänsä?

   Lainaa

  40. Tulos: +12 (42 ääntä)
   King Arthur: Flexaaminen… Olen kahden vaiheilla siitä pitäisikö sana kieltää vai ottaa omaankin käyttöön. Ei, kyllä se kieltoon menee, ennen kuin joku alkaa sanoa “outo flexaus”.
   Minulla tulee flexaamisesta mieleen joustaminen (flexible). Flexi on myös koiran kelatalutin, joten flexaaminen voi olla myös sellaisella taluttamista. Muissa merkityksissä surutta kieltoon vain.

   Lainaa

  41. Tulos: +89 (97 ääntä)
   Banaani: Mäki haluan ryhmään jossa muut vahtii mun ruokaostosten hintoja. Puuttuuko välistä muuten kommentteja vai miks Ahmed repii keskusteluun mukaan oman etnisen syntyperänsä?
   Eijahan tossa veti "Yhteiskunnan elätettävänä"-kortin pelkästään siitä, että Ahmed sanoi Paulalle, ettei tarvii leijua kalapuikkojen itse tekemisellä. Tiedä sitten leijuuko Ahmed muuten ryhmän julkaisussa kelan rahoista tai jotai vastaavaa vai onko Eijalla vaan joku ruuvi päästä vinksallaan siten että näkee punaista heti kun näkee ulkomaalaistaustaisen nimen. Mene ja tiedä.

   Lainaa

  42. Tulos: +103 (111 ääntä)
   Anteeksi nyt kun en käsitä, mutta kiviä ja käpyjäkö tuella elävän pitäisi ruoakseen syödä, kun on pakasteen kalapuikotkin hänelle jonkun mielestä liian hienoa ravintoa. Voi hyvänen aika. Ei voi kun päätään punoa.

   Lainaa

  43. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Neljän tuulen: Itseänikin kummastuttaa tapa, miten Eija nostaa esille Ahmedin mahdollisen elätettävyyden hänen etnisyytensä vuoksi (eri asia, jos henkilöt tuntevat toisensa, mutta epäilen). Vaikka ihonväri olisi tumma ja nimi vähän eksoottisempi, kyllä ihmisistä yleensä huomaa, jos he ovat kasvaneet Suomessa ja ovat kulttuurisesti [...]
   Kukaan ei kai ole kilohinnasta mitään puhunutkaan, vaan annoshinnasta. Itse herkuttelen joskus alle 0,10€/annos ruoalla. Vanha kunnon makaroni juustolla on melko edullista jos makaronipussi on ~0,20€ ja kilo juustoa 4€.

   Lainaa

  44. Mehmed Ahne 27.8.2019 19:22
   Tulos: -71 (97 ääntä)
   Ilq: Eija hei, minäkin ostelen eineksiä kelan rahoilla! Tosin nimeni ei ole Ahmed ja olen suomalaiseen tapaan valkoisen pinkki, onko se silloin sulle ok?
   Mitäs tekemistä sillä on? Ainoa joka vinkui Ahmedin etnisestä alkuperästä oli Ahmed itse.

   Lainaa

  45. Petäjävaara 27.8.2019 20:01
   Tulos: -17 (33 ääntä)
   Kalapuikot ovat vakava asia. Eikö joku vuosi sitten ollut se poliisikeissi siellä koulussa, kun poika otti ylimääräisen kalapuikon? Menee ihan mahottomaksi, jos kalapuikkoja ei kunnioiteta.

   Lainaa

  46. Tulos: +67 (79 ääntä)
   Asiallista. Ulkomaalainen nimi = elintasopakolainen, elää tuilla. Käsitä miksi tulen lukemaan näitä, alkaa vain päätä kiristämään.

   Lainaa

  47. Tulos: +86 (96 ääntä)
   Mehmed Ahne: Mitäs tekemistä sillä on? Ainoa joka vinkui Ahmedin etnisestä alkuperästä oli Ahmed itse.
   Eihän ollut. Eijahan sen otti esiin.

   Lainaa

  48. Tulos: +93 (105 ääntä)
   Mehmed Ahne: Mitäs tekemistä sillä on? Ainoa joka vinkui Ahmedin etnisestä alkuperästä oli Ahmed itse.
   Mikäs kollektiivinen lukihärö tänne on iskenyt? Valikoivaa lukutaitoa? Ensimmäisenä Ahmedin toiseutti kylläkin tuo keskustelija Eija, joka yhdisti vierasperäisen nimen johonkin etniseen taustaan, ja tämän Kelan elätettävänä olemiseen. Eli rasistisen maailmankuvan oikeuttamia tuulesta temmattuja oletuksia.

   Lainaa

  49. Tulos: +86 (96 ääntä)
   niilis: Mikäs kollektiivinen lukihärö tänne on iskenyt? Valikoivaa lukutaitoa? Ensimmäisenä Ahmedin toiseutti kylläkin tuo keskustelija Eija, joka yhdisti vierasperäisen nimen johonkin etniseen taustaan, ja tämän Kelan elätettävänä olemiseen. Eli rasistisen maailmankuvan oikeuttamia tuulesta temmattuja oletuksia.
   Ihmettelin ihan samaa, ja mietin myös että onkohan noi niitä samoja joiden mielestä Suomessa ei esiinny rasismia.

   Lainaa

  50. taksitakasi 27.8.2019 23:52
   Tulos: -79 (113 ääntä)
   Ahmed tosiaan nosti ihan itse etnisyytensä esille. Eijahan saattoi olettaa Ahmedin elävän tuilla jostain ihan muusta syystä. Eijan seuraavassa kommentissaan heittämät "kieli hallussa" ja "elintasopakolainen" eivät myöskään mitenkään todista, että Eija olisi ollut alunperin kiinnostunut etnisyydestä. Eijahan heitti ne ihan vitsillä sen jälkeen kun Ahmed otti itse etnisyytensä esille. Jos ihminen ei ole tatuoinut otsaansa tekstiä "valkoinen rotu on kaikin tavoin parempi kuin muut rodut ja tästä seuraa, että valkoisilla on oikeus syrjiä muita rotuja", ovat rasistisyytökset aiheettomia. Ja vaikka olisi tatuoinut, se voi olla vain edgy vitsi eikä hän ole oikeasti rasisti. Itse asiassa vain Hitleriä voidaan pitää rasistina. Tai no ei, hän tapatti myös valkoihoisia, joten ei hänenkään rasismistaan ole mitään todisteita. Kukaan ei ole rasisti. Paitsi kaikki rasismin vastustajat. He ovat niitä oikeita rasisteja kun syyttelevät muita rasisteiksi.

   Lainaa

  51. Tulos: -36 (46 ääntä)
   Kummallista: Punajuurisalaatti = n. 1,5e Kurkku = n. 1e Salaatti = n. 1,5e Peruna = n. 1e Kananmunakastike + siihen tarvittavat aineet = n. 3e Kalapuikot = n. 3e Ainekset arviolta siis 10-11e. Miten on, saako Esa 10-11 annosta näistä tarvikkeista jos yhdelle annokselle saadaan hinnaksi noin 1 euro?
   Samaa mietin kans, että jengi sotii kalapuikkojen valmistuksesta, eikä kukaan ota huomioon jo pelkän punajuurisalaatin maksavan sitä euroa ja tuossa lautasella näyttäis olevan paketillinen kalapuikkoja, joka maksaa sen euron paketilta. Tais mennä nyt niinsanotusti reisille nämä kastikkeet.

   Lainaa

  52. Tulos: -4 (16 ääntä)
   King Arthur: Flexaaminen… Olen kahden vaiheilla siitä pitäisikö sana kieltää vai ottaa omaankin käyttöön. Ei, kyllä se kieltoon menee, ennen kuin joku alkaa sanoa “outo flexaus”.
   Sanojen kieltäminen on ihan Örwellin romanista :P

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (16 ääntä)
   Ei tarvita internettiä kalapuikkoriitaan. Terveisin Vantaankosken yläaste

   Lainaa

  54. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Onkos tässä: Yritin hahmottaa ihan samaa että mistä hihasta se rasismikortti tällä kertaa käännettiin. Ehkä en vain ymmärrä.
   Eijan ensimmäinen kommentti.

   Lainaa

  55. yli opisto hörhö 28.8.2019 11:52
   Tulos: +57 (71 ääntä)
   Kilokalori: Nuorena eläkeläisenä tosiaan tulee itse pyydettyä kalaa ja tehtyä myös kalapuikkoja. Halpaa hupia. Ihmeellisesti Ahmed taas uhriutuu ja ottaa rasismikorttinsa käyttöön.
   Aika selkeästi Ahmedille kommentoitiin "sossuntuista". "Uhriutumista" joo-o.. Et ole ainoa joka ei mystisesti ole nähnyt sitä kommenttia mokasta vaikka aika selkeästi se on esillä. Väsyttää nämä teidän typeryydet.

   Lainaa

  56. yli opisto hörhö 28.8.2019 11:53
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   kotikokki: Samaa mietin kans, että jengi sotii kalapuikkojen valmistuksesta, eikä kukaan ota huomioon jo pelkän punajuurisalaatin maksavan sitä euroa ja tuossa lautasella näyttäis olevan paketillinen kalapuikkoja, joka maksaa sen euron paketilta. Tais mennä nyt niinsanotusti reisille nämä kastikkeet.
   Puhutaan annoshinnasta. Maksaako neljä kalapuikkoa 3e jossakin kaupassa? Ei nyt missään k-marketissakaan ihan niin kallista ole.

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (19 ääntä)
   Heh, internetissä saadaan onneksi vain riita kalapuikoista. Internetin ulkopuolella siitä saadaan aikaiseksi sellainen episodi, että sen selvittämiseen tarvitaan poliisit.

   Lainaa

  58. Kummallista 28.8.2019 22:08
   Tulos: -23 (33 ääntä)
   yli opisto hörhö: Puhutaan annoshinnasta. Maksaako neljä kalapuikkoa 3e jossakin kaupassa? Ei nyt missään k-marketissakaan ihan niin kallista ole.
   Montako kappaletta yleensä on paketissa noin keskimäärin? 10-12? Montako puikkoa näkyi lautasella? Kuinka monta tuommoista annosta saadaan noista tarvikkeista? Ja paljonko tulee annokselle näin ollen hintaa? Kerran ostetussa ruokapaketissa kun ei ole loputtomasti ruokaa, vaan täydennystä pitää ostaa välillä. Vastaus annoksen hinnalle ei ole 1 tai edes 2 euroa. Voin olla väärässä, mutta perustelut siihen olisi tieten kiva saada.

   Lainaa

  59. Kaikkivaltias 29.8.2019 2:08
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Lopetatten sen nillittämisen erivärisistä tyypeistä. Minä olen teidät kaikki muovannut samasta taikinasta. Noi kullanruskeat on just sisso presiis semmosia mitä tarjoiluehdotuksen kuvassa oli. Toiset kärventyi snadisti kun nukahdin kesken paistamisen. Ja teidät piti ottaa etuajassa pois uunista kun unohdin, että mulla on lääkärille aika ja tuli kiire. Joten pulinat pois ja takaisin valinkauhaan.

   Lainaa

  60. Tulos: +30 (38 ääntä)
   Kummallista: Montako kappaletta yleensä on paketissa noin keskimäärin? 10-12? Montako puikkoa näkyi lautasella? Kuinka monta tuommoista annosta saadaan noista tarvikkeista? Ja paljonko tulee annokselle näin ollen hintaa? Kerran ostetussa ruokapaketissa kun ei ole loputtomasti ruokaa, vaan täydennystä pitää ostaa välillä. Vastaus [...]
   Esimerkiksi Xtralla on 36 kalapuikon paketti. Äkkiseltään en löytänyt sen hintaa, mutta Rainbow'n 18kpl maksaa näemmä 1,78e. Annoksessa näyttäis olevan 8-9 kpl (ihan järkyttävä määrä muuten, meillä aikuiset syö 4-5), mikä tekee vajaat 90 senttiä. Perunat vaikkapa 68 senttiä kilo, tossa on ehkä kaksi perunaa, about 15 snt. Punajuurisalaatti maksaa 1.05e ja sitä on annoksessa ruokalusikallinen, hinta siis noin 5-10 senttiä. Kurkkua 5 sentin edestä, salaattia ehkä 20snt, ja annoksen kananmunakastikkeessa varmaan puolikas muna (5 snt), nokare voita, 1rkl vehnäjauhoja ja puoli desiä maitoa (nämä yht. max. 10snt). Karkeasti arvioiden annoksen hinta max. 1,55e. Kalapuikkojen määrä kohtuullistamalla päästäisiin 1,15 euroon.

   Lainaa

  61. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Jorma Ralli-Kukkula: No siis, kyllä ja ei – tuo oli se mistä (tuo) episodi sai vain alkunsa ja kun lehdissäkin oli aluksi vain äidin versio tapahtumista niin tuo “poliisit pidätti lapsen ylimääräisen kalapuikon takia” legenda jäi elämään ihmisten mielissä. Muistaakseeni kyseinen kaveri oli tuosta ylimääräisen kalapuikon kieltämisestä [...]
   No nyt on aikamoinen ’kalajuttu’! Itse olin tuohon aikaan myös yläasteella ja sen muistan että tuo tapaus sai meidänkin koulussa opettajat ns. kriisipalaveriin, jossa puhuttiin siitä että onko sopivaa rajoittaa meidän nuorten ruokailuja. Pointtina vähävaraiset perheet, joissa se koulun tarjoama lounas saattaa olla ainut lämmin ruoka koko päivänä.

   Lainaa

  62. Tulos: +24 (26 ääntä)
   ^ Korjaan vielä että siis esimerkiksi vähävaraiset perheet. Ylipäätään kuitenkin perheet joissa syystä tai toisesta ei ole lämmintä ruokaa pöydässä.

   Lainaa

  63. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Jimbo: Annoksen hinnasta taisi olla kyse. Yhteen annokseen ei kuulu koko kurkku, koko punajuurisalaatti, koko kalapuikkopaketti tai kaikki munapaketin munat kastikkeeseen. Nuo ainekset riittänevät kumminkin aika moneen annokseen. Mitenkäs tuo peruskoulun matematiikka sujuu?
   Pitäskö lukea kommentti ihan loppuun asti ennen kuin alkaa toisen matikkapäätå solvaamaan..? Siinähän just lopussa mietittiin että saako tuosta määrästä niin monta annosta että hinnaksi jää n. 1€. Että mene sinä ite vaan takaisin äidinkielentunnille!

   Lainaa

  64. Tulos: -13 (21 ääntä)
   Mistä te löydätte niin halvalla kalapuikkoja? Ite ihan järkytyin viimeksi kauppareissulla kalapuikkojen hinnasta, mutta olin varmaan väärässä kaupassa..

   Lainaa

  65. Jorma Ralli-Kukkula 30.8.2019 10:45
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Joopajoo: No nyt on aikamoinen ’kalajuttu’! Itse olin tuohon aikaan myös yläasteella ja sen muistan että tuo tapaus sai meidänkin koulussa opettajat ns. kriisipalaveriin, jossa puhuttiin siitä että onko sopivaa rajoittaa meidän nuorten ruokailuja. Pointtina vähävaraiset perheet, joissa se koulun tarjoama lounas saattaa olla ainut lämmin ruoka koko päivänä.
   Joo...? Vai väitinkö kenties jotain päinvastaista? Ja varmasti keskusteltiin, tuohan oli varmaan sen kuukauden kohutuin uutinen koko Suomessa. Itsekin muistan vaikka kuinka monta lehtiartikkelia ja keskusteluohjelmaa joissa ruodittiin että pärjääkö meidän piltit nyt noin vähäisellä ruualla, vaikka edelleenkään nälänhätä ei ollut se pointti miksi poliisi haki kaverin koulusta. Sen verran pitää itse asiassa korjata, että menin itsekin sitten kirjoittamaan edelleen kalapuikoista kuten aluksi uutisoitiin, vaikka oikeastihan kyseessä olivat tietenkin puikkoja selvästi isommat "rapeat kalapalat" (joidenka rapeudesta saattoi tosin ainakin meidän koulussa olla eriäviäkin mielipiteitä...).

   Lainaa

  66. Nöyhtänapa 30.8.2019 11:15
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   V***u mitä kielenkäyttöä

   Lainaa

  67. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Paula on varmaan on ostanut omat kalapuikkonsa ihan itse omilla sosiaalietuuksilaan.

   Lainaa

  68. Kummallista 30.8.2019 22:05
   Tulos: -22 (26 ääntä)
   PIN: Esimerkiksi Xtralla on 36 kalapuikon paketti. Äkkiseltään en löytänyt sen hintaa, mutta Rainbow’n 18kpl maksaa näemmä 1,78e. Annoksessa näyttäis olevan 8-9 kpl (ihan järkyttävä määrä muuten, meillä aikuiset syö 4-5), mikä tekee vajaat 90 senttiä. Perunat vaikkapa 68 senttiä kilo, tossa on ehkä kaksi perunaa, about [...]
   Jaa ku minä olen käsittänyt, että annoshinta määritellään siitä, kuinka paljon menee rahaa tavaroihin ja siitä saatujen annoksien suhde.. eli tuolla 18kpl pakeilla kalapuikkoja saisi tuolla annoksella 2 ja tavaroihin menisi se 6-10e, valmistajasta riippuen hintalappu. Itse en extraa tai rainbowia osta enään koskaan, riitti jo kertaalleen kalan silmät, suomut ja ruodot.

   Lainaa

  69. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Kelapuikko, heh heh...

   Lainaa

  70. Tulos: +15 (19 ääntä)
   taksitakasi: Ahmed tosiaan nosti ihan itse etnisyytensä esille. Eijahan saattoi olettaa Ahmedin elävän tuilla jostain ihan muusta syystä. Eijan seuraavassa kommentissaan heittämät “kieli hallussa” ja “elintasopakolainen” eivät myöskään mitenkään todista, että Eija olisi ollut alunperin kiinnostunut etnisyydestä. Eijahan [...]
   Siis mitä O.o

   Lainaa

  71. Kummallisempaa 2.9.2019 16:17
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Kummallista: Jaa ku minä olen käsittänyt, että annoshinta määritellään siitä, kuinka paljon menee rahaa tavaroihin ja siitä saatujen annoksien suhde.. eli tuolla 18kpl pakeilla kalapuikkoja saisi tuolla annoksella 2 ja tavaroihin menisi se 6-10e, valmistajasta riippuen hintalappu.
   Hyppysellinen maustetta ruokaan ja koko purkin hinta mukaan yksittäiseen annoshintaan. Kyllä tulee kalliita annoksia

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, ruoka, kalapuikot, maahanmuuttajat, mamut, verot