Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huippukokki haussa, osa 53

Tiesitkö: Pinaattiletut saa kätevästi hernekeittopurkista.
Suurenna näkymä
Huippukokki haussa, osa 53

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 27 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +318 (338 ääntä)
   Kyllä absintilla lähtee päivä hyvin käyntiin :D

   Lainaa

  2. Tulos: +218 (260 ääntä)
   Minkäslaista viinaa toi absintti on?

   Lainaa

  3. FreedomBastard 29.8.2019 5:43
   Tulos: +86 (124 ääntä)
   Petkele: Minkäslaista viinaa toi absintti on?
   Liskojenyö

   Lainaa

  4. Mister D:n kaveri 29.8.2019 7:04
   Tulos: +204 (208 ääntä)
   Eka lasagne pelastettavissa ku takas uuniin, neste haihtuu ja levyt kypsyy. Toisen pitäisin ehkä keittona...

   Lainaa

  5. Pehmokoala 29.8.2019 7:40
   Tulos: +108 (112 ääntä)
   Toisessa lasagnessa mahdollisesti ongelmana, ettei kesäkurpitsaa ole valutettu

   Lainaa

  6. Tulos: +204 (210 ääntä)
   Miten jollekin voi tulla edes mieleen kokeilla tehdä liekitettyä absinttiruispuuroa? Ja nyt jäi vaivaamaan tykkäsikö edes tekijä siitä....

   Lainaa

  7. Tulos: 0 (32 ääntä)
   Nyt Marja se korkki kiinni :D

   Lainaa

  8. Tulos: +2 (102 ääntä)
   Petkele: Minkäslaista viinaa toi absintti on?
   Absintti on yrttiviinaa. Maun perusat on heikko aniksen maku yhdistettyinä muihin yrtteihin. Absintilla on kulttimaine, koska sen valmistus on välillä ollut kiellettyä. Halpana tiukkana viinana sillä vedettiin, juoppuhulluskohtauksia ja jossain vaiheessä pääteltiin, että absintissa olevan koiruohon olevan osasyy noihin hulluskohtauksiin. Anis maistuu heikommin, kuin muissa anispohjaisissa viinoissa (Pastis).

   Lainaa

  9. Tulos: +104 (106 ääntä)
   Miltäköhän herneletut maistuisivat.

   Lainaa

  10. Tulos: -20 (60 ääntä)
   Mikko: Absintti on yrttiviinaa. Maun perusat on heikko aniksen maku yhdistettyinä muihin yrtteihin. Absintilla on kulttimaine, koska sen valmistus on välillä ollut kiellettyä. Halpana tiukkana viinana sillä vedettiin, juoppuhulluskohtauksia ja jossain vaiheessä pääteltiin, että absintissa olevan koiruohon olevan osasyy noihin [...]
   Kuulit tämän Peter Franzenilta?

   Lainaa

  11. Tulos: +37 (71 ääntä)
   Sargee: Kuulit tämän Peter Franzenilta?
   Itse asiassa aikaa sitten nuorena miehenä ostin absinttia etelä-Ranskassa. Ja luin silloin perusteet aineesta. Tosin silloin kerrottiin, että epämääräiset yrtit aiheutti liikaa tuhoa maksassa. Myöhemmin olen joskus ostanut pullon absinttia ruotsilaivalta. Juoman kulttimainetta lisäsi juoman yhdistäminen taiteilijoihin. Kulttimaineen takia olen aina silloin tällöin lukenut tuosta juomasta. Ja nyt ennen vastausta lukaisin wikipedia artikkelin tästä viinasta. Itse tykkään enempi Pastiksista. Eli minään täysin varmana vastauksena tuota minun kirjoitusta ei kannata pitää. Juoman myynti on yhä kielletty yhdysvalloissa, joten sekin nostaa juoman mainetta.

   Lainaa

  12. Tulos: -14 (38 ääntä)
   Elisa: *vehnä jauhoja ja *kanan munia

   Lainaa

  13. Tulos: +36 (38 ääntä)
   FreedomBastard: Liskojenyö
   Liskojen yö*

   Lainaa

  14. Tulos: +61 (75 ääntä)
   Sargee: Kuulit tämän Peter Franzenilta?
   Miksi en ymmärtänyt viittaustasi Peter Franzeniin?

   Lainaa

  15. Tulos: +22 (28 ääntä)
   ……: Miksi en ymmärtänyt viittaustasi Peter Franzeniin?
   https://www.youtube.com/watch?v=etj6fPjmuaY

   Lainaa

  16. Aadolf Kärki 29.8.2019 17:29
   Tulos: -20 (34 ääntä)
   Blah: Miltäköhän herneletut maistuisivat.
   Hyvältä kuulostaa, mutta purkkihernekeitosta en tekisi. En sitä syö muutenkaan, hyi olkoon. Kyllä itse pitää hernekeitto tehdä. Kyllähän sitä joskus perunamuusista tulee tehtyä pieniä röstikakkusia ja paistettua pannulla, joten kyllä varmaan hernekeitostakin saisi jotakin aikaan.

   Lainaa

  17. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Aadolf Kärki: Hyvältä kuulostaa, mutta purkkihernekeitosta en tekisi. En sitä syö muutenkaan, hyi olkoon. Kyllä itse pitää hernekeitto tehdä. Kyllähän sitä joskus perunamuusista tulee tehtyä pieniä röstikakkusia ja paistettua pannulla, joten kyllä varmaan hernekeitostakin saisi jotakin aikaan.
   Miksi hernari pitäisi itse tehdä? Hirvee homma! Purkkihernari on ihan hyvää ja varmaankin yks huokein ja vähälisäaineisin eines mitä markkinoilta löytyy. Lisäksi sitä on välillä kiva jatkaa palbilihalla, tai vaikka jauhelihalla. Kertakaikkisen mainio tuote on purkkihernari!

   Lainaa

  18. Turun Murre 29.8.2019 21:07
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Blah: Miltäköhän herneletut maistuisivat.
   Minä maistoin hernelettuja aamiaisbuffeessa alkuviikosta. Ulkonäkö vastasi pinaattilettuja, maku oli varsin mieto.

   Lainaa

  19. Epäpoliitikko 29.8.2019 23:37
   Tulos: -36 (52 ääntä)
   Pauli: Miksi hernari pitäisi itse tehdä? Hirvee homma! Purkkihernari on ihan hyvää ja varmaankin yks huokein ja vähälisäaineisin eines mitä markkinoilta löytyy. Lisäksi sitä on välillä kiva jatkaa palbilihalla, tai vaikka jauhelihalla. Kertakaikkisen mainio tuote on purkkihernari!
   Tavallaan ymmärrän kommenttisi – tai ainakin yritän. Ravintoahan kaikki ruoka kieltämättä on... Tämä voi mielestäsi kuulostaa hassulta, mutta osa meistä tykkää siinä ravinnossa myös mausta, suutuntumasta ja kattauksesta. Sekä hyvästä tunteesta, kun on itse luonut aterian.

   Lainaa

  20. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Epäpoliitikko: Tavallaan ymmärrän kommenttisi – tai ainakin yritän. Ravintoahan kaikki ruoka kieltämättä on… Tämä voi mielestäsi kuulostaa hassulta, mutta osa meistä tykkää siinä ravinnossa myös mausta, suutuntumasta ja kattauksesta. Sekä hyvästä tunteesta, kun on itse luonut aterian.
   Vaikka teen itse hernekeittoni (siina nyt ei ole hirveasti tekemista, suurimman osan ajasta herneet kiehuvat aika lailla itsekseen ja voi lukea vaikka Feissarimokia keittiossa samalla kun on hyveellinen ja "tekee ruokaa") niin en tajua miksi olisi vaikea ymmartaa etta joku kerta kaikkiaan pitaa purkkihernekeitosta. Mausta, suutuntumasta, jne. Eika purkissa tietaakseni ole tarjoiluohjetta jossa lukisi "syodaan kylmana haarukalla purkista", ja jos olisikin niin kylla sen varmasti silti voi asettaa tarjolle niin fiinisti kuin ikina vain viitsii o.0

   Lainaa

  21. Kaikkivaltias 30.8.2019 5:39
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Antero: https://www.youtube.com/watch?v=etj6fPjmuaY
   Klassikko. Tiedän klikkaamattakin mikä pätkä tästä löytyy.

   Lainaa

  22. Tulos: -15 (19 ääntä)
   Tyypillistä nykyajan uusavuttomuutta, ei edes naurata.

   Lainaa

  23. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Youtubesta löytyy ainakin tuo Studio Impossiblen sketsi, jossa Peter Franzen pähkäilee minkälaista viinaa tuo absintti on.

   Lainaa

  24. Viherkeiju 2.9.2019 23:39
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Mikko: Absintti on yrttiviinaa. Maun perusat on heikko aniksen maku yhdistettyinä muihin yrtteihin. Absintilla on kulttimaine, koska sen valmistus on välillä ollut kiellettyä. Halpana tiukkana viinana sillä vedettiin, juoppuhulluskohtauksia ja jossain vaiheessä pääteltiin, että absintissa olevan koiruohon olevan osasyy noihin [...]
   Juuh, mutta kun tuo kysymys onkin sketsistä ja sitä seuraavasta lopputuloksesta... Eikä absintti ole oikeastaan viiniä kummempaa kun sen blandaa 4-5 osaa vettä niinkuin pastiksenkin. Unohtakaa karkkiväri-sokeri-etanoliabsintit ja etsikää niitä parempia aidoista yrteistä tehtyjä. Hyvä pastis on parempaa kuin huono absintti.

   Lainaa

  25. Tulos: 0 (10 ääntä)
   ……: Miksi en ymmärtänyt viittaustasi Peter Franzeniin?
   Taitaa kuulua sarjaan "jonnet ei muista" ;)

   Lainaa

  26. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Mister D:n kaveri: Eka lasagne pelastettavissa ku takas uuniin, neste haihtuu ja levyt kypsyy. Toisen pitäisin ehkä keittona…
   Pehmokoala: Toisessa lasagnessa mahdollisesti ongelmana, ettei kesäkurpitsaa ole valutettu
   Mitäs tämä on, feissarimokissa asiallista tiedonjakoa???

   Lainaa

  27. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Ei Suomessa myydä "oikeeta" absinttia, niin kun ei melkein missään muuallakaan. Se on ihan viinaa siinä missä muutkin. Eli ei tapahdu humalaa kummempia vaikka raakashotteja veteliskin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hernekeitto, pinaattikeitto, lettu, letut, lasagne, keitto, puuro, kuva, ruoka, resepti