Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vuosisadan kakkaustarina

Ruokamyrkytys Lohjalla – kuka maksaa kulut?
Vuosisadan kakkaustarina

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 57 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Nimi löytyy 16.7.2019 0:24
      Tulos: +1536 (1548 ääntä)
      Oikeasti kehtasi soittaa ripuloineensa sänkyyn ja vaatii korvauksia joltain kauppiaalta? Mitenpä todistaa, että ripuli on tullut juuri siitä kanasta ja ettei vain ole kylmäketju katkennut kotiinkuljetuksessa.

      Lainaa

    2. Tulos: +1193 (1203 ääntä)
      Ai kauheeta, enpä kehtais soitella kellekään kertoen että heräsin omasta ripulistani aamulla. No ehkä äitille just ja just mutta että jollekin random kauppiaalle.

      Lainaa

    3. Tulos: +1526 (1536 ääntä)
      Kolme ihmistä viikon ripulissa eikä kukaan ole käynyt lääkärissä?

      Lainaa

    4. Kilokalori 16.7.2019 0:57
      Tulos: +1319 (1323 ääntä)
      Ois kannattanut mennä sinne lääkäriin, niin olisivat voineet selvittää sen syyn. Ripulissa ei kyllä ratsasteta, se on ihan varma asia se.

      Lainaa

    5. Tulos: +677 (679 ääntä)
      Olis kannattanut käydä siel lääkäris ni oltais voitu ottaa näytteet ja kattoa mikä oli ni olis saanut edes jotain todistetta kenties et johtui edes kanasta, ettei ollut muuten vaan joku vatsatauti, joka saatu muualta.

      Lainaa

    6. Tulos: +545 (547 ääntä)
      Tuntuu siltä, että Marjo nyt itse siirtää vastuun muille, vaikka ei varmasti ole aiheellista. Olisi mennyt sinne lääkäriin heti. Ripuloinut uudelle petarille ja kekannut yrittää saada muut hoitamaan pesulalaskun.

      Lainaa

    7. Tulos: +223 (319 ääntä)
      Kyllä nyt olisi Lohjan mielenterveyspuolella hommia. Ei kai kukaan täyspäinen soita kenellekkään, että on ropuloinut sänkyyn ja kaiken hyvän lisäksi ei ole edes herännyt tähän! Miten voi olla mahdollista edes. :”D Toivottavasti Marjo saa apua.

      Lainaa

    8. Tulos: +290 (304 ääntä)
      Kuvittelenko vain vai esiintyvätkö nämä Lohjan FB-ryhmät, ja sitä kautta tietysti myös lohjalaiset, täällä feissarimokissa vähän suhteettoman usein?

      Lainaa

    9. Tulos: +531 (537 ääntä)
      Pesulakulujen korvaukset eivät lähellekään ole sen arvoisia, ettäkö tunnustaisin julkisesti nukkuneeni omassa ripulissani ja vieläpä yrittäneeni ihan pirun noloa huijausta.

      Lainaa

    10. Tulos: +353 (359 ääntä)
      Kauppiaskin on kyllä sen verran pihalla ollut että on edes vahingossa vähän myötäillyt asiakkaan korvausvaatimuksia vaikka mistään ruokamyrkytyksestä ei ole mitään todisteita. Asiakas olisi pitänyt ohjata sinne lääkäriin otattamaan näytteitä ja terveystarkastajan kanssa olisi hoidettu loput. Jännä kyllä miten moni ihminen tuntuu aivan erehtymättä tietävän mistä on sen mahatautinsa milloinkin saanut. Vielä jännempää nähdä miten ravintolassa 99% asikakaista ei pese omia käsiään ennen kuin rupeaa syömään.

      Lainaa

    11. Tulos: +184 (196 ääntä)
      Se tauti on tullut todennäköisemmin siitä salaatista kuin ylikypsästä broilerista (en ikinä ole kaupan kypsää broileria nähnyt kuin ylikypsänä).

      Lainaa

    12. Toi jätkä 16.7.2019 7:28
      Tulos: +207 (209 ääntä)
      Tilli: Kauppiaskin on kyllä sen verran pihalla ollut että on edes vahingossa vähän myötäillyt asiakkaan korvausvaatimuksia vaikka mistään ruokamyrkytyksestä ei ole mitään todisteita. Asiakas olisi pitänyt ohjata sinne lääkäriin otattamaan näytteitä ja terveystarkastajan kanssa olisi hoidettu loput. Jännä kyllä miten moni [...]
      Pitää kuitenkin muistaa, että tässä on kirjoitetussa muodossa vain toisen osapuolen näkemys, josta saattaa vahingossa tai tahaltaan olla jätetty jotain olennaista tietoa pois. Kukaan ei voi tietää tämän perusteella mitä tuo tarinassa mainittu kauppias on oikeasti sanonut ja mitä jättänyt sanomatta

      Lainaa

    13. Tulos: +140 (144 ääntä)
      Hiukan mielestäni ontuu tuo marjon logiikka. Keksii "nerokkaan" huijauksen ja tuntee kokevansa vääryyttä kun joku paljastaa huijauksen.

      Lainaa

    14. Tulos: +248 (254 ääntä)
      Käy vähän jo heppaakin sääliksi :D

      Lainaa

    15. Tulos: +361 (363 ääntä)
      Ihan kuin K-marketin korvaus ripuloisen petarin pesulakuluista auttaisi ripuliin. Ja todella jännää, miten on aikaa koittaa harrastaa ja elää normaalia elämää, muttei yhtään aikaa käydä lääkärissä.

      Lainaa

    16. Tulos: +160 (168 ääntä)
      "Jännä kyllä miten moni ihminen tuntuu aivan erehtymättä tietävän mistä on sen mahatautinsa milloinkin saanut. Vielä jännempää nähdä miten ravintolassa 99% asikakaista ei pese omia käsiään ennen kuin rupeaa syömään." Tämä totta. Kerran ollessani mahataudissa, soittelin äitini kanssa jolla oli myös ollut hetki sitten mahatauti ja hän sitten oli sitä mieltä että minä olin todennäköisesti saanut sen joltain asiakkaaltani ja minä tartuttanut sitten häneen vaikka hänellä se oli ensin

      Lainaa

    17. Tulos: +209 (211 ääntä)
      Pelottavia nämä ihmiset, joiden mielestä _kaikki_ on jonkun muun vika. Ja jos koko perhe ripuloi ja hän epäilee ruokamyrkytystä, niin kannattais ehkä mennä sinne lääkäriin. Vaikka onkin töitä tekevä yrittäjä.

      Lainaa

    18. Kokkipresidentti 16.7.2019 8:45
      Tulos: +163 (173 ääntä)
      Marjo ei myöskään mainitse, että menikö kanapaketti suoraan jääkaappiin kotona vai oliko kenties pöydällä seisomassa. Veikkaisin, että kaupassa kylmäketjusta huolehditaan paremmin kuin himassa. Muutenkaan tarina ei tunnu kovinkaan uskottavalta, koska normi-ihminen kyllä menee lääkäriin, jos koko perhe ripuloi samaan aikaan useamman päivän. Usein ihmiset myös unohtavat sen, että jos on pitkään syömättä ja sitten vetää vaikka kanasalaatin majoneesilla ja muilla herkuilla, niin vatsa ei tykkää siitä vaan reagoi. Tosin ei kyllä viikkoa siinä tapauksessa. ;)

      Lainaa

    19. Tulos: +206 (214 ääntä)
      Jos kyseessä olisi kanasta aiheutunut ruokamyrkytys niin eihän se ripuli nyt viikkoa kestäisi vaan 1-2 päivää, missä ajassa ripulointi saisi sen myrkyn ulos. Eiköhän kyseessä ole ennemmin mistä vain tarttuva mahatauti, joka ei ole kenenkään syy. Paitsi ehkä Marjon jos tarttuu jollekin muulle kun kerran kulkee normaalisti ihmistenilmoilla eikä mene lääkäriin selvittämään mistä kyse.

      Lainaa

    20. Vihreä kuvake 16.7.2019 9:38
      Tulos: +252 (254 ääntä)
      Ihanan vastuullinen yrittäjä, kun paiskii töitä ripulissa... Toivottavasti ei oo asikaskontakteja. Saisi sitten korvata näiden petarit.

      Lainaa

    21. Tulos: +164 (168 ääntä)
      Näitä tapauksia tullut omallekkin kohdalle. Asiakas valitti, kuinka on varma että on saanut juuri meidän ravintolastamme ruokamyrkytyksen. Vastasin tyynesti, että tottakai alamme tutkimaan asiaa, mikäli hänellä on esittää meille lääkärinlausunto asiasta. Eipä kuulunut enää mitään sen jälkeen ku kehoitettiin käymään siellä lääkärissä. Jännä miten ollaan valmiita syyllistämään muita, mutta sitte ei olla valmiita menemään sinne ammattilaiselle tutkittavaksi. Ei kukaan täysjärkinen yrittäjä ala hukkaamaan aikaansa ilman lääkärintodistuksia. Koska muutenhan kuka vain vois alkaa valittaan korvausten toivossa kuinka sai vatsataudin siitä, tästä ja tuosta.

      Lainaa

    22. LeikkiFiasko 16.7.2019 9:53
      Tulos: +258 (258 ääntä)
      Hetkinen! Melkein viikko ripulointia KOKO perheellä muttei kukaan mennyt kuitenkaan lääkäriin koska yrittäjänä kiire. Lapsillakin niin kauhee kiire? Ratsastamaan kuitenkin ehtii koska voihan sitä satulallakin istuen paskantaa? Sounds legit.

      Lainaa

    23. Tulos: +118 (118 ääntä)
      Vihreä kuvake: Ihanan vastuullinen yrittäjä, kun paiskii töitä ripulissa… Toivottavasti ei oo asikaskontakteja. Saisi sitten korvata näiden petarit.
      Jep! Ja olisi myös hauska nähdä, miten Marjo suhtautuisi, jos joku hänen asiakkaansa esittäisi hänelle jonkun vastaavantyylisen (sovellettuna sille alalle, millä Marjo nyt yrittäjänä toimiikaan) korvausvaatimuksen. Maksaisiko kiltisti pesula- tms. kulut, vai muuttuisiko mieli yhtäkkiä ja alkaisivatko hieman paremmat perustelut korvausvaatimuksille yhtäkkiä kiinnostaa...

      Lainaa

    24. Esa Lindqvist 16.7.2019 10:17
      Tulos: +60 (66 ääntä)
      Kai se muisti kypsentää kanan ennen tarjoilua?

      Lainaa

    25. Tulos: +56 (62 ääntä)
      Kyllä tää nyt menee kauppiaan vastuun ulkopuolelle. Vain idiootti ei mene lääkäriin jos ripuloi pahasti.

      Lainaa

    26. Tulos: +103 (113 ääntä)
      Aika selkeä ja klassinen salmonellatapaus, joskin Marjo oli idiootti siltäkin osin, ettei koskaan mennyt lääkäriin. Vika on lähes varmasti hänen kokkaus- ja käsipesutaidoissaan. Juttu kaatuu jo siihen, että ripulointia on kestänyt viikon, mikä viittaa johonkin muuhun kuin ohimenevään ruokamyrkytykseen. Ja lääkärintodistus nyt on ehdoton syyn selvittämiseksi, eikä korvauksia tietenkään voida hakea keltään taholta tietämättä syytä varmaksi. Mitähän hevostallilla ajateltaisiin siitä, että Marjo tulee sinne infektioripuliensa kanssa?

      Lainaa

    27. Tulos: -36 (50 ääntä)
      Nimi löytyy: Oikeasti kehtasi soittaa ripuloineensa sänkyyn ja vaatii korvauksia joltain kauppiaalta? Mitenpä todistaa, että ripuli on tullut juuri siitä kanasta ja ettei vain ole kylmäketju katkennut kotiinkuljetuksessa.
      Grillibroileri ei tarvi kylmäketjua :D

      Lainaa

    28. Tulos: +115 (115 ääntä)
      Se että ei vain myönnä vaan oikein netissä mainostaa nukkuneensa omassa ripulissaan on äklöä. Se että yrittää vaatia korvausta kun ei tiedä mistä sen ripulin sai on epärehellistä. Mutta Marjo ei ilmoita keitä tähän "koko perheeseen" kuuluu -jos pienemmillä lapsilla on ripuli noin kauan niin siinä ei selitykseksi riitä työ, lepo eikä mikään muukaan -heidät ainakin pitäisi viedä lääkäriin! Jos jutussa on edes siteeksi totta, niin millainen vanhempi on enemmän huolissaan petauspatjastaan -olipa se , uusi, Jyskitä ja alennuksessa tai ei -kuin omista lapsistaan?

      Lainaa

    29. Tulos: -40 (48 ääntä)
      Minäkin ripuloin melko todennäköisesti jos menen syömään 5 vuorokautta sitten kypsennettyä lihaa, jota on säilytetty kylmäkaapissa, mitä avataan useita kymmeniä kertoja päivässä koko perheen toimesta.
      Nimi löytyy: Oikeasti kehtasi soittaa ripuloineensa sänkyyn ja vaatii korvauksia joltain kauppiaalta? Mitenpä todistaa, että ripuli on tullut juuri siitä kanasta ja ettei vain ole kylmäketju katkennut kotiinkuljetuksessa.
      Siis mikä ihmeen kylmäketju, jos kyse oli grillatusta kanasta? Siis 5 vuorokautta sitten ostetusta grillikanasta, jota myydään sieltä lihatiskin viereiseltä kypsien lihojen osastolta?

      Lainaa

    30. Tulos: +19 (27 ääntä)
      Ruokamyrkytyksiä on paljon erilaisia ja ne pystyy todentamaan vain laboratoriotesteillä. Yleisimmissä tapauksissa, eli ei bakteerista johtuvan myrkytyksen (jossa voisi olla nämä oireet) itämisaika on päivissä 1-3 ja joissakin tapauksissa jopa pidempään, eli suurella todennäköisyydellä jostain ihan muualta peräsin. Vaikka olisikin kanasta niin silti ennemmin oma moka, kun kaupassa pilaantunutta grillattu ja jos osti kanan raakana niin lihatuotteista kyllä näkee haistaa jos on pilalla.

      Lainaa

    31. Tulos: +44 (46 ääntä)
      Doh: Olis kannattanut käydä siel lääkäris ni oltais voitu ottaa näytteet ja kattoa mikä oli ni olis saanut edes jotain todistetta kenties et johtui edes kanasta, ettei ollut muuten vaan joku vatsatauti, joka saatu muualta.
      Noro. Se ei tartu broilerista.

      Lainaa

    32. Perunarutto 16.7.2019 19:09
      Tulos: +74 (78 ääntä)
      Joku ukko: Jos kyseessä olisi kanasta aiheutunut ruokamyrkytys niin eihän se ripuli nyt viikkoa kestäisi vaan 1-2 päivää, missä ajassa ripulointi saisi sen myrkyn ulos. Eiköhän kyseessä ole ennemmin mistä vain tarttuva mahatauti, joka ei ole kenenkään syy. Paitsi ehkä Marjon jos tarttuu jollekin muulle kun kerran kulkee normaalisti ihmistenilmoilla eikä mene lääkäriin selvittämään mistä kyse.
      Kanasta ei ole kokemuksia, mutta kerran olen saanut kampylobakteeri-infektion (eli paskataudin) huonosti kuivatusta lohesta vaellusreissulla Lapissa. Onneksi oli kyseessä reissun viimeinen päivä, sillä sitä vessariemua kestikin sitten hiukan yli kaksi viikkoa. Että ei se aina parissa päivässä ohi mene. Itse tosin olin niin huonossa kunnossa, että ratsastaminen tai muut aktiviteetit eivät käyneet mielessäkään. Poistuin kotoa kahdesti, lekuriin ja myöhemmin lanssilla sairaalaan. Lohta en sattuneesta syystä ole sen koomin syönyt.

      Lainaa

    33. Tulos: +4 (10 ääntä)
      Juomari: Kuvittelenko vain vai esiintyvätkö nämä Lohjan FB-ryhmät, ja sitä kautta tietysti myös lohjalaiset, täällä feissarimokissa vähän suhteettoman usein?
      Et

      Lainaa

    34. Pullamössö 16.7.2019 19:18
      Tulos: +113 (115 ääntä)
      Vaadin Marjolta nyt heti pesulakulujen korvausta, koska nauroin niin makeasti hänen ripulistoorilleen, että kusin alleni ja taisihan tässä tuolikin kastua. Varmasti on Aallon satulatuoli ja siksi kallis kun mikä. Marjolta rahat siihenkin. Uuteen. Tietenkin.

      Lainaa

    35. Tulos: +54 (56 ääntä)
      Jasiu: Jep! Ja olisi myös hauska nähdä, miten Marjo suhtautuisi, jos joku hänen asiakkaansa esittäisi hänelle jonkun vastaavantyylisen (sovellettuna sille alalle, millä Marjo nyt yrittäjänä toimiikaan) korvausvaatimuksen. Maksaisiko kiltisti pesula- tms. kulut, vai muuttuisiko mieli yhtäkkiä ja alkaisivatko hieman paremmat perustelut korvausvaatimuksille yhtäkkiä kiinnostaa…
      Minulla tuli paskat housuihin kun sain tilitoimistostanne tilinpäätöksen. Riittää että tulette siivoamaan sotkun.

      Lainaa

    36. Tulos: -10 (34 ääntä)
      Iina: Minäkin ripuloin melko todennäköisesti jos menen syömään 5 vuorokautta sitten kypsennettyä lihaa, jota on säilytetty kylmäkaapissa, mitä avataan useita kymmeniä kertoja päivässä koko perheen toimesta. Siis mikä ihmeen kylmäketju, jos kyse oli grillatusta kanasta? Siis 5 vuorokautta sitten ostetusta grillikanasta, jota myydään sieltä lihatiskin viereiseltä kypsien lihojen osastolta?
      Jos se liha on kypsennyksen jälkeen laitettu edes 12 tunnin sisällä sinne jääkaappiin, niin se sun ripulis johtuu sun omista hermoista eikä mistään pilaantuneesta lihasta. Mikään kypsennetty ruoka ei siellä jääkaapissa pilaannu alle viikossa, vaikka sitä ovea availtais 6-henkisenkin perheen voimin, kunhan sitä ovea ei jätetä yhtäjaksoisesti auki tuntikausiksi.

      Lainaa

    37. Mr. Hankey, the chicken poo 17.7.2019 1:16
      Tulos: +55 (59 ääntä)
      Ehkäpä Marjo tunnetaan nykyään Lohjan hevostelupiireissä Paska-Marjona.

      Lainaa

    38. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Naikkonen ja hänen perheensä saa paskataudin huonosti valmistetusta kanasta, akka paskoo vielä sänkyynkiin ja vaatii kauppiaalta korvauksia. Siis mitä??

      Lainaa

    39. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Ihan sama oliko se broileri kypsää vai raakaa, kuumaa vai kylmää, niin vaaravyöhykelämpötila on NOIN joku +6 - + 75 astetta. Tuossa välissä se alkaa pilaantumaan/keräämään bakteereja.

      Lainaa

    40. Tulos: +39 (45 ääntä)
      Kaiken muun sekavan sekoilun lisäksi tässä päivityksessä mua otti älyttömästi päähän toi pilkkuvirhe: "Minulle kävi sitten, niin että...", vaikka en yleensä mikään kielipoliisi olekaan. Marjo lääkäriin!

      Lainaa

    41. FarkMerkErk 17.7.2019 23:41
      Tulos: +48 (50 ääntä)
      Kommentit olisivat olleet taatusti tämän postauksen suola, miksi ne jäi pois?

      Lainaa

    42. Tulos: +33 (35 ääntä)
      Sai ripulin "siitä joka ei ota heltiäkseen"? Onko jotain sukua "hänelle jonka nimi jääköön mainitsematta"?

      Lainaa

    43. Tulos: +37 (37 ääntä)
      nuutti: Kolme ihmistä viikon ripulissa eikä kukaan ole käynyt lääkärissä?
      Ei ole töiltään kerenneet.

      Lainaa

    44. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Sd: Ai kauheeta, enpä kehtais soitella kellekään kertoen että heräsin omasta ripulistani aamulla. No ehkä äitille just ja just mutta että jollekin random kauppiaalle.
      Ja lisäksi kaikille lohjalaisille.

      Lainaa

    45. Kuolennauruun 18.7.2019 23:05
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      FarkMerkErk: Kommentit olisivat olleet taatusti tämän postauksen suola, miksi ne jäi pois?
      Voi kuule kyllä screenshotteja on puhelin täynnä

      Lainaa

    46. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Yök, yök, yök. Toivon ja en toivo nyt jotain sontaepidemiaa Lohjaan, jotta kaikki tajuaisivat Marjon perheineen tartuttaneen kaikki lähellä olevat noroon, tms. Yök, kuka tekee töitä sairastaessaan ripulia ilman, että menee lääkäriin?!?!?!?!

      Lainaa

    47. Tulos: +34 (36 ääntä)
      Jos ihmiset saavat Lohjalla ripulin, voivat he mennä Marjolta vaatimaan korvauksia. Varmaan ilolla maksaa toisten pesulalaskuja. On se kyllä kumma, kun ratsastamassa ehtii käydä, muttei lääkärissä.

      Lainaa

    48. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Juomari: Kuvittelenko vain vai esiintyvätkö nämä Lohjan FB-ryhmät, ja sitä kautta tietysti myös lohjalaiset, täällä feissarimokissa vähän suhteettoman usein?
      Lohja on Suomen Florida. :)

      Lainaa

    49. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Syynä siis satavarmasti salaatti jota ei pesty ennen syömistä. Oma moka!

      Lainaa

    50. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Mr. Hankey, the chicken poo: Ehkäpä Marjo tunnetaan nykyään Lohjan hevostelupiireissä Paska-Marjona.
      Tai ehkä Ripulina

      Lainaa

    51. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Jei: Noro. Se ei tartu broilerista.
      Norohan tarttuu ihan mistä vain.

      Lainaa

    52. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Kannattaa toimittaa ympäristölabraan tutkittavaksi myyntipakkaus ja paikalliselle lääkäriasemalle paskatesti.

      Lainaa

    53. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Kilokalori: Ois kannattanut mennä sinne lääkäriin, niin olisivat voineet selvittää sen syyn. Ripulissa ei kyllä ratsasteta, se on ihan varma asia se.
      Yrittäjä ei ehdi lääkäriin, pitää tehdä töitä. 5 päivää sitten osti broilerit ja viikon paskonu.

      Lainaa

    54. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Nimi löytyy: Oikeasti kehtasi soittaa ripuloineensa sänkyyn ja vaatii korvauksia joltain kauppiaalta? Mitenpä todistaa, että ripuli on tullut juuri siitä kanasta ja ettei vain ole kylmäketju katkennut kotiinkuljetuksessa.
      Se oli grillibroileri. Ei mitään tekemistä kylmäketjun kanssa.

      Lainaa

    55. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Kokkipresidentti: Marjo ei myöskään mainitse, että menikö kanapaketti suoraan jääkaappiin kotona vai oliko kenties pöydällä seisomassa. Veikkaisin, että kaupassa kylmäketjusta huolehditaan paremmin kuin himassa. Muutenkaan tarina ei tunnu kovinkaan uskottavalta, koska normi-ihminen kyllä menee lääkäriin, jos koko perhe ripuloi [...]
      Kyseessä oli GRILLIBROILERI eli kaupassa grillattu kana. Ei mikään kanapaketti.

      Lainaa

    56. Karvainen maksamakkara 24.11.2021 11:00
      Tulos: +1 (1 ääni)
      jukkapalmu: Kyseessä oli GRILLIBROILERI eli kaupassa grillattu kana. Ei mikään kanapaketti.
      Siihen liittyy myöskin.

      Lainaa

    57. Karvainen maksamakkara 24.11.2021 11:01
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      jukkapalmu: Kyseessä oli GRILLIBROILERI eli kaupassa grillattu kana. Ei mikään kanapaketti.
      Se pitää pitää joko lämpimänä tai laittaa jääkaappiin ettei ala pilaantuminen.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ripuli, Jysk, patja, petari, kauppa, K-kauppa, kauppias, kana, ruokamyrkytys