Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Otteita sääntö-Suomesta

Tiedätkö, mitä pyykeille ei saa tehdä kuivaushuoneessa?
Otteita sääntö-Suomesta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1038 (1046 ääntä)
   Miksi ihmeessä kukaan tekisi saman työn kaksi kertaa ja kuivattaisi kotona loppuun?

   Lainaa

  2. Tulos: +828 (832 ääntä)
   Vai että esikuivattaa.

   Lainaa

  3. Tulos: +884 (900 ääntä)
   Banaani: Vai että esikuivattaa.
   Mä huljuttelen aina etupihalla ennen suihkuun menoa kastelukannulla itseni esimäräksi. Naapurit pitää hulluna, mutta mä sanon säännöt, en kai nyt saatana huvikseni sitä tekisi.

   Lainaa

  4. Tulos: +555 (563 ääntä)
   Esikuivattaa? Siis pitäis eka laittaa kuivumaan pyykitupaan ja sitten tunnin (vai onkohan sekin liikaa) päästä viedä asuntoon kuivumaan? Mitä helvettiä?

   Lainaa

  5. Tulos: +540 (548 ääntä)
   No ei varmana sanota säännöissä että saa vain "esikuivattaa" :D Mistä vetoa, että niissä lukee "Pyykit pitää hakea pois, kun ne ovat kuivat", ja Inka on lukenu "ennen kuin ne ovat kuivat"...

   Lainaa

  6. Tulos: +360 (362 ääntä)
   Mahtaako olla sukua sille, joka esilämmitti mikron ennen käyttöä.

   Lainaa

  7. Tulos: +515 (525 ääntä)
   Itsekin säästän aikaa ja energiaa ja kiehautan teeveden valmiiksi jo illalla. Aamulla riittää pelkkä lämmitys.

   Lainaa

  8. Tulos: +222 (226 ääntä)
   Tuli mieleen tästä esikuivauksesta se kitchen nightmares-jakson jossa pääkokki selittää että kaikki on tuoretta kun ne on pakastettu tuoreeltaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +190 (196 ääntä)
   Tilli: Itsekin säästän aikaa ja energiaa ja kiehautan teeveden valmiiksi jo illalla. Aamulla riittää pelkkä lämmitys.
   Sama. Aamulla riittää kun laittaa mikroon.

   Lainaa

  10. Tulos: +169 (175 ääntä)
   Esikeitin kahvit eilen valmiiksi pannuun. Aamulla on sitte hyvä mikrossa taas lämmittää sellaista aitoa vanhaa kunnon huoltsikkafiilis-kahvia.

   Lainaa

  11. Tulos: +153 (161 ääntä)
   WTF: Esikeitin kahvit eilen valmiiksi pannuun. Aamulla on sitte hyvä mikrossa taas lämmittää sellaista aitoa vanhaa kunnon huoltsikkafiilis-kahvia.
   Meillä töissä kävi vahinko esikeitetyn kahvin kanssa, kun se keitin jäikin yöksi päälle. Nyt tiedetään miten pikakahvia tehdään, kun kaiversi sitä kuivunutta lastua pannun pohjasta irti.

   Lainaa

  12. Tulos: +77 (87 ääntä)
   Miettikää minkälainen Inka olisi järjestelemässä häitään...

   Lainaa

  13. Haura Luhtasaari 25.7.2019 8:53
   Tulos: +79 (97 ääntä)
   WTF: Esikeitin kahvit eilen valmiiksi pannuun. Aamulla on sitte hyvä mikrossa taas lämmittää sellaista aitoa vanhaa kunnon huoltsikkafiilis-kahvia.
   Aleskeli: Meillä töissä kävi vahinko esikeitetyn kahvin kanssa, kun se keitin jäikin yöksi päälle. Nyt tiedetään miten pikakahvia tehdään, kun kaiversi sitä kuivunutta lastua pannun pohjasta irti.
   Onneksi tämä ei olisi enää mahdollista, sillä EU on laatinut säännön jonka mukaan kahvinkeittimessä tulee olla aikakatkaistu virransyöttö. Kiitos Säännöille!

   Lainaa

  14. Tulos: +247 (251 ääntä)
   Kuulostaa ihan mun entisen kerrostalon pyykkituvalta. Se oli aina pakko varata kokonaan moneksi tunniksi, vaikka olisi tarvinnut vain pari narua. Muuten joku olisi poistanut jopa märät pyykit kuivumasta, vaikka tilaa olisi ollut reilusti. Kysyin kerran yhdeltä mummolta miksi, kun sain hänet kiinni paitojeni viikkailusta. Hänen mukaansa tekstiilipöly leijuisi minun paidoistani hänen lakanoilleen.

   Lainaa

  15. Tulos: +113 (123 ääntä)
   Mery: Kuulostaa ihan mun entisen kerrostalon pyykkituvalta. Se oli aina pakko varata kokonaan moneksi tunniksi, vaikka olisi tarvinnut vain pari narua. Muuten joku olisi poistanut jopa märät pyykit kuivumasta, vaikka tilaa olisi ollut reilusti. Kysyin kerran yhdeltä mummolta miksi, kun sain hänet kiinni paitojeni [...]
   Olisit sanonut että nyt sun nahkarasvapölys ja basillis tarttuu mun pyykkeihin, ja sun vaatteistas leijailee pölyäkin kun oot lähellä, näpit irti ja heti ja kauemmas siitä.

   Lainaa

  16. Kirjautuminen epäonnistui 25.7.2019 10:28
   Tulos: +218 (222 ääntä)
   "Saa esikuivattaa muttei jättää huvikseen roikkumaan"... Onkin ratkiriemukasta huvittelua kuivattaa pyykkejä kuiviksi asti. Kätevä huvittelumuoto, kun sitä voi tehdä kotona vaikka joka päivä. Suosittelen myös maalin kuivumisen katselua.

   Lainaa

  17. Tulos: +111 (121 ääntä)
   Omalla kohdallani pyykkitupien kuivaushuoneisiin on aina järjestetty sen verran tehokas ajastettava tuuletusjärjestelmä, että pyykit kuivuvat tunnissa, viimeistään kahdessa. Samoissa taloissa ei silti ole vissiin ikinä ollut varauskirjaa huoneelle, eikä ihmisille ole yleensä koitunut ongelmia muiden pyykeistä. Jos tilaa on vähän, täysin kuivia pyykkejä voi ripustaa päällekkäin tai tosiaan viikata jonnekin sivuun. Pitää osata ymmärtää, että ihmiset käyvät töissä/koulussa tai muut kodin hommat voivat viedä aikaa pyykeiltä, että joskus pyykit jätetään kuivumaan yön yli, ja että joskus asia vaan unohtuu vähäksi aikaa. Inkan kaltaisilla tuomitsijoilla ei ole tippaakaan mielikuvitusta eikä sympatiaa muiden elämille, mutta jos itseltä katoaisi pyykit mielestä muutamaksi tunniksi, Inka osaisi heittää varmaan 10 eri tekosyytä sille, miksi näin kävi.

   Lainaa

  18. John For Example 25.7.2019 11:52
   Tulos: +163 (171 ääntä)
   Meidän pyykkituvalla pyykit saa vain esipestä. Seitsemään minuuttia koneessa ja sitten kuivaushuoneeseen esikuivumaan vartiksi. Kotona sitten kuivatetaan loppuun ja laitetaan jatkopesuun.

   Lainaa

  19. Tulos: +88 (94 ääntä)
   Haura Luhtasaari: Onneksi tämä ei olisi enää mahdollista, sillä EU on laatinut säännön jonka mukaan kahvinkeittimessä tulee olla aikakatkaistu virransyöttö. Kiitos Säännöille!
   Itseasiassa se on vielä mahdollista, koska EU ei ole vielä vaihtanut kaikkien keittimiä :D

   Lainaa

  20. Tulos: -48 (94 ääntä)
   Mery: Kuulostaa ihan mun entisen kerrostalon pyykkituvalta. Se oli aina pakko varata kokonaan moneksi tunniksi, vaikka olisi tarvinnut vain pari narua. Muuten joku olisi poistanut jopa märät pyykit kuivumasta, vaikka tilaa olisi ollut reilusti. Kysyin kerran yhdeltä mummolta miksi, kun sain hänet kiinni paitojeni [...]
   Mä ymmärrän tämän kyllä. Naapurilla on koiria, joiden karvat/hilse ei lähde tekstiileistä pesussa. Jos ne on omien pyykkien kanssa samaan aikaan kuivaushuoneessa pölisemässä, saan allergisia oireita aika kovasti ihan jo tilassa ollessani.

   Lainaa

  21. Tulos: +107 (115 ääntä)
   Koiran kanssa nuollaan aina pyykit puhtaaks, koira luonnollisesti aina vasemmalla.

   Lainaa

  22. Tulos: +174 (180 ääntä)
   Inka varmaan asuu meidän taloyhtiössä, jossa aivottomat säännöt oikeasti myös kirjataan ja ilmoitetaan asukkaille. Meillä asukkaita on ohjeistettu, että roskia ei saisi viedä taloyhtiön roskikseen, koska se tulee täyteen. Ongelma siis on itsekkäät roskia roskikseen vievät asukkaat eikä suinkaan roskisten liian harva tyhjennysväli..

   Lainaa

  23. Tulos: +42 (72 ääntä)
   Enummarra: Mä ymmärrän tämän kyllä. Naapurilla on koiria, joiden karvat/hilse ei lähde tekstiileistä pesussa. Jos ne on omien pyykkien kanssa samaan aikaan kuivaushuoneessa pölisemässä, saan allergisia oireita aika kovasti ihan jo tilassa ollessani.
   Eikö kuivaushuoneen säännöt kiellä jättämästä koiria sinne?

   Lainaa

  24. Tulos: +123 (125 ääntä)
   Nää "säännöt" on vaan Inkan omassa päässä. Se on jännä juttu, että kun joillain ihmisillä on liikaa aikaa, niin niistä kuoriutuu hirviöitä, tai vähintäänkin todella ärsyttäviä persoonia. Olin nuorempana rappusiivoojana ja mut työhön perehdyttänyt nainen kertoi että yhdessä rapussa yksi mummo laittaa TESTIROSKIA RAPPUUN ja tietenkin kyttää ovisilmästä ja raportoi heti siivousfirmalle jos ollaankin eri aikaan käyty siivoamassa rappu, siis vaikka ihan hurjasti tunnilla siirtynyt aika. Hän oli näyttänyt oikein sellaista vihkoa, johon oli kirjannut ajankohdat ja kestot minuutilleen, kuinka kauan rapussa oli vietetty aikaa siivoamassa ja auta armias, jos jollain eri siivoojalla menikin vaikka 5 minuuttia vähemmän aikaa, kuin edellisellä.. Oli kuulemma ollut ihan harmiton mummo, ennenkuin jäi eläkkeelle. Rappu oli todella siisti aina kun menin sinne ennen siivoustakin, lukuunottamatta pieniä marianne karkkipaperin paloja, jotka oli mytätty juuri kyseisen mummon oven eteen

   Lainaa

  25. Tulos: +69 (87 ääntä)
   Enummarra: Mä ymmärrän tämän kyllä. Naapurilla on koiria, joiden karvat/hilse ei lähde tekstiileistä pesussa. Jos ne on omien pyykkien kanssa samaan aikaan kuivaushuoneessa pölisemässä, saan allergisia oireita aika kovasti ihan jo tilassa ollessani.
   Se on allergisen ongelma. Kuivaa pyykkisi kotona tai odota, että edelliset on kerätty pois.

   Lainaa

  26. Tulos: +35 (53 ääntä)
   Kaisa: Eikö kuivaushuoneen säännöt kiellä jättämästä koiria sinne?
   Luulis myös, että pesukoneen käyttöohjeissa kielletään lemmikkielukoitten peseminen pesukoneessa.

   Lainaa

  27. Ihmettelen vaan 25.7.2019 22:32
   Tulos: -46 (60 ääntä)
   RaiLin sukulaissieluja on nykyään paljon koiranomistajissa. Jotkut kuvittelee mm. koiranulkoiluttajia koskevan eri säännöt kuin muita kävelijöitä. Koiraa ei taluteta vasemmalla puolella tietä vaan taluttajan vasemmalla puolella.

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (37 ääntä)
   Tyypillinen suomalainen "SÄÄNNÖT ON EHDOTTOMAT, JOITA SOKEASTI NOUDATETAAN"

   Lainaa

  29. Tulos: +57 (63 ääntä)
   Onneksi ei ole yhteiskeittiötä. "Ruuan saa esivalmistaa pannulla hellalla, mut mee sit huoneeseesi syömään se kylmänä!"

   Lainaa

  30. Tulos: +35 (49 ääntä)
   Joo, isovanhemmilla oli joku ihme ”kaappikuiva” juttu, että vaatteet voi märkänä kaappiin laittaa kun ne kuivuu siellä loppuun :”D

   Lainaa

  31. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Piste: Inka varmaan asuu meidän taloyhtiössä, jossa aivottomat säännöt oikeasti myös kirjataan ja ilmoitetaan asukkaille. Meillä asukkaita on ohjeistettu, että roskia ei saisi viedä taloyhtiön roskikseen, koska se tulee täyteen. Ongelma siis on itsekkäät roskia roskikseen vievät asukkaat eikä suinkaan roskisten liian harva tyhjennysväli..
   Melkoisia idiootteja siellä taloyhtiössä. Mitä varten ne luulevat niiden roskisten sitten olevan siellä?

   Lainaa

  32. Hillevi Hiiri 26.7.2019 11:49
   Tulos: +81 (83 ääntä)
   Traumcity: Mä huljuttelen aina etupihalla ennen suihkuun menoa kastelukannulla itseni esimäräksi. Naapurit pitää hulluna, mutta mä sanon säännöt, en kai nyt saatana huvikseni sitä tekisi.
   -30 asteen pakkasissa tää on erityisen tuskaisaa, mutta minkäs teet, säännöt on säännöt on säännöt.

   Lainaa

  33. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Ei terve: Joo, isovanhemmilla oli joku ihme ”kaappikuiva” juttu, että vaatteet voi märkänä kaappiin laittaa kun ne kuivuu siellä loppuun :”D
   Mun kuivurissa myös tämä kaappikuiva ominaisuus, joka siis jättää vaatteet kosteiksi. Nyt siis selvisi tämäkin mysteeri.

   Lainaa

  34. Ankkurinappi 26.7.2019 19:25
   Tulos: +23 (33 ääntä)
   Traumcity: Mä huljuttelen aina etupihalla ennen suihkuun menoa kastelukannulla itseni esimäräksi. Naapurit pitää hulluna, mutta mä sanon säännöt, en kai nyt saatana huvikseni sitä tekisi.
   Kiitti huutonauruista!!

   Lainaa

  35. Ankkurinappi 26.7.2019 19:30
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Rai Rai: Koiran kanssa nuollaan aina pyykit puhtaaks, koira luonnollisesti aina vasemmalla.
   Mä ulvon naurusta täällä!! Koiran kanssa! Se on luonnollisesti vasemmalla.

   Lainaa

  36. Ankkurinappi 26.7.2019 19:32
   Tulos: +13 (25 ääntä)
   Kaisa: Eikö kuivaushuoneen säännöt kiellä jättämästä koiria sinne?
   En kestä1 Parhaat kommentit ikinä!

   Lainaa

  37. Tulos: -11 (21 ääntä)
   WTF: Esikeitin kahvit eilen valmiiksi pannuun. Aamulla on sitte hyvä mikrossa taas lämmittää sellaista aitoa vanhaa kunnon huoltsikkafiilis-kahvia.
   Kahvi on oikeasti ihan jees kun keittää ja antaa jäähtyä ja lämmittää mikrossa.

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (24 ääntä)
   foo: Melkoisia idiootteja siellä taloyhtiössä. Mitä varten ne luulevat niiden roskisten sitten olevan siellä?
   Laki vaatii roskikset

   Lainaa

  39. Tulos: +38 (46 ääntä)
   Onpa sakki täällä pihalla siitä, miten pyykit kuivataan! Yksinkertainen homma: 1. Ota pyykit pesuhuoneesta 2. Ripusta kuivumaan puoleksi tunniksi 3. Vie esikuivatut pyykit kylpyhuoneeseen ja puhalla niitä hiustenkuivaajalla 4. Vie pyykit ulos kuivumaan, mutta enintään 5 minuutiksi, jottei häiritse kenenkään maisemia 5. Pese pyykit uudestaan 6. Toista vaiheet 1-3 7. Kuivata pyykkejä olohuoneessa 8. Jos peset lakanoita, laita ne kuivumaan suoraan sängylle 9. Viikkaa lähes kuivat pyykit kaappeihin ja kuivaa loppuun pitämällä kaapin ovea auki Miten tää ei mee ihmisten kalloihin?

   Lainaa

  40. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Ja niin pääsi Laajasalo eroon murhasaaren maineesta. Tulikin Laajasalosta raiskarisaari.

   Lainaa

  41. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Joku ei tee sääntöjen mukaan. Onko siitä haittaa? - ei Älä sitten kitise.

   Lainaa

  42. Nulkun Pissijä 5.6.2021 21:13
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Mureke on mureke

   Lainaa

  43. heimosenkeimo 3.5.2022 19:59
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Meilläkin on jotain tollasia hulluja sääntöjä, en muuten edes tietäsi kun mutsi pesee mun vaatteet mut käyn säännöllisesti nuuhkiin alusvaatteita pesutuvalla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: säännöt, ranta, Laajasalo, koirat, pyykit, kuivaus, kuivaushuone, vaatteet