Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
Huoltokatkos tiistaina noin klo 10-14. Julkaisemme katkosta huolimatta normaalisti.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Kalliimpi kilohinta

  Suurenna näkymä

  64 kommenttia

  1. bleb kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +854 (870 ääntä)

   Heidin juttu on sitä tyhmempi mitä pidemmälle hän sitä koittaa selittää. Kuunteleekohan hän edes itseään?

   Eihän oo ees semmosta Muropaketti TM -pakettia et ne ois kaikki samanpainosia??

     Lainaa

  2. Selite kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +732 (736 ääntä)

   Mitä Heidin käsitteissä tarkoittaa “kilohinta”, jos ei kilohintaa?

     Lainaa

  3. Juuh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +538 (546 ääntä)

   Tota ois ollut kiva lukea pidemmällekin. Että selviääkö Heidille kilohinta. :D

     Lainaa

  4. Petkele kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +461 (463 ääntä)

   Heidin kanssa olisi mukava tehdä kauppaa.
   Minulla olisi myytävänä paljon erilaista tavaraa ym. kalliiseen kilohintaan, mutta hyvin halpaan kappalehintaan.

     Lainaa

  5. Heidi Love kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +322 (326 ääntä)

   Heidin kannattaa maksaa senteillä eikä euroilla, tulee halvemmaks!

     Lainaa

  6. Topitii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +106 (114 ääntä)

   Selite:
   Mitä Heidin käsitteissä tarkoittaa “kilohinta”, jos ei kilohintaa?

   Kilometrihintaa.

     Lainaa

  7. miinaharava kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +234 (252 ääntä)

   Huomaa, ettei Heidillä oo ihan kaikki murot kulhossa, oli kilohinta mikä tahansa.

     Lainaa

  8. Setäti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +306 (322 ääntä)

   Heidiltä on jäänyt ymmärtämättä, että kilohinta on laskennallinen käsite, ja hän ajattelee, että pakkauksen hinta ja kilohinta ovat toisistaan täysin erillisiä asioita jotka kauppias voi määritellä mielensä mukaan. Tällöin on aivan loogista ihmetellä, miksi kukaan ostaisi halvemmalla “kilohinnalla” jos toisen saman painoisen tuotteen absoluuttinen hinta on pienempi. Heidi ei ymmärrä, että hänen premissinsä on väärä. Jostain syystä peruskoulusta pääsee läpi tällaisilla matematiikan taidoilla, tunnen useammankin esimerkkitapauksen.

     Lainaa

  9. Pasi Kulju kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +146 (154 ääntä)

   Heidi oli kuitenkin oikeassa yhdessä asiassa, heti ensimmäisessä lauseessaan.

     Lainaa

  10. daz kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +170 (190 ääntä)

   Minä aina tarkistan metri- ja minuuttihinnan, ja ostan sen mukaan mikä tulee naapurille kalliimmaksi. Metri- ja minuuttihinnan saa kätevästi laskettua kun nopeasti mittaa lähimmän myyjän tilavuuden ja kääntää sen valovuosiksi.

     Lainaa

  11. jukkapalmu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +282 (292 ääntä)

   Nyt kun hinnoista alettiin niin mua vituttaa sellaset pakkauskokojen vaivihkaa pienentämiset mille en oo keksiny muuta syytä kun asiakkaiden kusettamisen. On tullu kahvipaketteja joissa 450g. ja se paketti on yhtä korkea kun ennenkin, sama pätee joihinkin siidereihin mitkä on muovipullossa. Pulloa kavennetaan ja koko on 0.45l. edelleen hyllyssä yhtä korkea kun 0.5l pullot.

     Lainaa

  12. Sargee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +135 (137 ääntä)

   jukkapalmu:
   Nyt kun hinnoista alettiin niin mua vituttaa sellaset pakkauskokojen vaivihkaa pienentämiset mille en oo keksiny muuta syytä kun asiakkaiden kusettamisen. On tullu kahvipaketteja joissa 450g. ja se paketti on yhtä korkea kun ennenkin, sama pätee joihinkin siidereihin mitkä on muovipullossa. Pulloa kavennetaan ja koko on 0.45l. edelleen hyllyssä yhtä korkea kun 0.5l pullot.

   Tätä samaa harrastettu jo vuosikausia. Yhdysvalloista ja briteistä löytyy ainakin mahtavia esimerkkejä tuotteista, joiden pakkaus on säilyttänyt samat ulkomitat, mutta sisällön määrää on vähennetty useita kertoja kymmenien vuosien aikana, löytyy esim. keksipaketteja, joissa on muovisessa astiassa paikatkin yli tuplamäärälle keksejä.

     Lainaa

  13. Kurppa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +53 (55 ääntä)

   Sargee: Tätä samaa harrastettu jo vuosikausia. Yhdysvalloista ja briteistä löytyy ainakin mahtavia esimerkkejä tuotteista, joiden pakkaus on säilyttänyt samat ulkomitat, mutta sisällön määrää on vähennetty useita kertoja kymmenien vuosien aikana, löytyy esim. keksipaketteja, joissa on muovisessa astiassa paikatkin yli tuplamäärälle keksejä.

   Samaa sarjaa on 0,4 litran tuopit

     Lainaa

  14. Kurppa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +181 (183 ääntä)

   Heidi Love:
   Heidin kannattaa maksaa senteillä eikä euroilla, tulee halvemmaks!

   Päinvastoin! Senteillä maksettaessa euron tuote maksaa sata eikä yksi

     Lainaa

  15. Setä Tiramisu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +177 (183 ääntä)

   jukkapalmu:
   Nyt kun hinnoista alettiin niin mua vituttaa sellaset pakkauskokojen vaivihkaa pienentämiset mille en oo keksiny muuta syytä kun asiakkaiden kusettamisen. On tullu kahvipaketteja joissa 450g. ja se paketti on yhtä korkea kun ennenkin, sama pätee joihinkin siidereihin mitkä on muovipullossa. Pulloa kavennetaan ja koko on 0.45l. edelleen hyllyssä yhtä korkea kun 0.5l pullot.

   Tämän lisäksi keljuttaa nämä isommat, mutta kilohinnaltaan kalliimmat paketit. Myllyn paras makarooni. Saat kolme 400g pakettia samaan hintaan, kuin yhden kilon paketin. Twix kingsize on kalliimpaa per kilo kuin normaali Twix.

   Aina tulee olo, että minua yritetään huiputtaa. Ja otan sen loukkauksena.

   Lihatiskillä meinaa mennä hermo, kun puolet tuotteista ilmoitetaan kilohinnalla ja puolet pakkaushinnalla. Ihme anarkiaa.

     Lainaa

  16. Mustakuu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +87 (103 ääntä)

   “Mä oon kai tosi tyhmä…”. Niin olet.

     Lainaa

  17. Epäpoliitikko kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (26 ääntä)

   Heidi Love:
   Heidin kannattaa maksaa senteillä eikä euroilla, tulee halvemmaks!

   Eikä, kun silloin ahaa kuluu enemmän!

     Lainaa

  18. Pluri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +128 (130 ääntä)

   Heidi Love:
   Heidin kannattaa maksaa senteillä eikä euroilla, tulee halvemmaks!

   Ei se noin mee. Itellä ainakin on yksi varma tapa tehdä rahaa. Saatan olla tyhmä kun paljastan tämän mutta patukka-automaatti jossa patukka maksaa 1,20€ niin mä laitan sinne aina kahden euron kolikon. Saan patukan ja kolme kolikkoa eli varmaa voittoa joka kerta. Kerran tuli jopa neljä kolikkoa. En ymmärrä miksei muut oo tajunnu tätä.

     Lainaa

  19. Erkki Posti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +27 (33 ääntä)

   Lompakko tyhjä – tarttis Heidin yhteystiedot. Kellään?

     Lainaa

  20. Jorma Ralli-Kukkula kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +71 (73 ääntä)

   Selite:
   Mitä Heidin käsitteissä tarkoittaa “kilohinta”, jos ei kilohintaa?

   Sitä saman painoisen ja halvemman, mutta kilohinnaltaan kalliimman pussin halvempaa hintaa.

   Tai jotain.

     Lainaa

  21. Janni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +164 (178 ääntä)

   Kilohintojen lisäksi kannattaa valmiissa pakkauksissa huomioida, tuleeko tuote oikeasti käytettyä kokonaan. Esim. jos ostat jauhoja 5 kg säkin halpaan hintaan 0,4 e/kg mutta leivot siitä kerran ja heität vanhentuneet 4,5 kg vuoden päästä pois, olisit säästänyt ostamalla puolen kilon pussin hinnalla 1 e/kg. Ei ole suuri yksittäinen kustannus mutta ihmiset heittävät yllättävän paljon ruokaa roskiin.

     Lainaa

  22. Ruuti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +81 (83 ääntä)

   jukkapalmu:
   Nyt kun hinnoista alettiin niin mua vituttaa sellaset pakkauskokojen vaivihkaa pienentämiset mille en oo keksiny muuta syytä kun asiakkaiden kusettamisen. On tullu kahvipaketteja joissa 450g. ja se paketti on yhtä korkea kun ennenkin, sama pätee joihinkin siidereihin mitkä on muovipullossa. Pulloa kavennetaan ja koko on 0.45l. edelleen hyllyssä yhtä korkea kun 0.5l pullot.

   Yksi mystinen tapaus oli possunsuikaleet, joita ostin kaupasta säännöllisesti. Eräänä päivänä huomasin hinnan nousseen, vaikka pakkuskoko tai tuote muuten ei muuttunut. Noh, hinnat muuttuu, se on normaalia. Mutta tämän pakkauksen hintalappu oli ympäröity “uutta meillä” -kehyksillä.

     Lainaa

  23. Ankkurinappi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -14 (34 ääntä)

   Pisa-tutkimus, bullshittia.

     Lainaa

  24. Valuvika kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (65 ääntä)

   jukkapalmu:
   Nyt kun hinnoista alettiin niin mua vituttaa sellaset pakkauskokojen vaivihkaa pienentämiset mille en oo keksiny muuta syytä kun asiakkaiden kusettamisen. On tullu kahvipaketteja joissa 450g. ja se paketti on yhtä korkea kun ennenkin, sama pätee joihinkin siidereihin mitkä on muovipullossa. Pulloa kavennetaan ja koko on 0.45l. edelleen hyllyssä yhtä korkea kun 0.5l pullot.

   Tarkoittanet esim. tummapaahtoisia kahveja? Näissähän kahvia on tilavuudeltaan saman verran, eli käytännössä yhtä monta mitallista kuin vaaleammassakin paahdossa, mutta koska tummapaahtoinen kahvi on kevyempää, niin tilavuudeltaan saman kokoinen paketti painaa vähemmän kuin vaaleampi paahto.
   Syyt ovat ihan logistiset. Mikäli tummaa paahtoa laitettaisiin puoli kiloa per paketti, olisi paketin oltava suurempi kuin muiden kahvipakettien. Ja mitä tummempaa, sitä suurempi paketti. Se taas nostaisi hintaa ja taas olisi mieli pahana.

   Kahvin hintavertailu on kieltämättä “hauskaa” puuhaa juuri sen vuoksi että kilohinta ei kerrokaan ihan koko totuutta. Ellei sitten vertaile ainoastaan saman paahtoisia kahveja.

     Lainaa

  25. tumis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +61 (71 ääntä)

   Janni:
   Kilohintojen lisäksi kannattaa valmiissa pakkauksissa huomioida, tuleeko tuote oikeasti käytettyä kokonaan. Esim. jos ostat jauhoja 5 kg säkin halpaan hintaan 0,4 e/kg mutta leivot siitä kerran ja heität vanhentuneet 4,5 kg vuoden päästä pois, olisit säästänyt ostamalla puolen kilon pussin hinnalla 1 e/kg. Ei ole [...]

   Vanhentuneet jauhot? Oikein säilytettyinä jauhot säilyy vuosikausia. Mutta pätee toki useimpiin tuotteisiin, eikä niihin jauhoihinkaan kannata pääomaa ja varastotilaa sitoa vuosikausiksi.

     Lainaa

  26. Foo Fighter kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +103 (105 ääntä)

   Olisi mielenkiintoista tietää, saiko keskustelussa kukaan lopulta Heidille kilohinnan käsitettä selväksi :)

   Itse olisin ehkä lähestynyt selitystä jollakin yksinkertaistetulla esimerkillä tähän tyyliin:

   “1 kg paketti maksaa 2,5 €, jolloin kilohinta on 2,5 €/kg. 2 kg paketti maksaa 4 €, jolloin kilohinta on 2 €/kg.

   Ensimmäinen paketti on yksikkö/kappalehinnaltaaan halvempi, *mutta* kilohinnaltaan kalliimpi.”

   Tietty perinteistä näissä tilanteissa on se, että sen tyhmän väitteen esittäjä on niin syvässä suossa oman (väärän) mielipiteensä kanssa, että vaikka kuinka käyttäisi rautalankaa tai ratakiskoa, niin alkuperäistä mielipidettä ei kyetä vaihtamaan. Propsit niille, jotka tuohon pystyvät :)

     Lainaa

  27. AC kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +53 (61 ääntä)

   jukkapalmu:
   Nyt kun hinnoista alettiin niin mua vituttaa sellaset pakkauskokojen vaivihkaa pienentämiset mille en oo keksiny muuta syytä kun asiakkaiden kusettamisen. On tullu kahvipaketteja joissa 450g. ja se paketti on yhtä korkea kun ennenkin, sama pätee joihinkin siidereihin mitkä on muovipullossa. Pulloa kavennetaan ja koko on 0.45l. edelleen hyllyssä yhtä korkea kun 0.5l pullot.

   Aikaisemmin EU:ssa oli tiukasti säädelty, minkä kokoisissa (tilavuus ja massa) pakkauksissa elintarvikkeita saa tuoda markkinoille. Tämä ei tietenkään sopinut teollisuudelle, ja keltainen lehdistökin rakastaa otsikoita “EU määrää meidän voipaketin koon”, joten kuluttajaystävällinen direktiivi saatiin kumoon…

     Lainaa

  28. JPT kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (32 ääntä)

   jukkapalmu:
   Nyt kun hinnoista alettiin niin mua vituttaa sellaset pakkauskokojen vaivihkaa pienentämiset mille en oo keksiny muuta syytä kun asiakkaiden kusettamisen.

   Samaa mieltä. Uusimpana kusetuksena olen huomannut Valion Valsa-tuotteet, joissa on vähemmän suolaa. Epähuomiossa otin Valsa-Oivariinia ja kotona huomasin, että paino on 350 g. Ja hintahan oli sama kuin aiemmin. Saman huomasin jossain Valsa-juustopaketissa.

     Lainaa

  29. Vika kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +60 (62 ääntä)

   Yritin miettiä, mitä Heidi voisi ajatella kilohinnan tarkoittavan, mutta en keksi mitään. Siis miten hän mahtaa olettaa kilohinnan määräytyvän? Jää häiritsemään tällainen epäselvyys.

     Lainaa

  30. nimi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (34 ääntä)

   Sargee: Tätä samaa harrastettu jo vuosikausia. Yhdysvalloista ja briteistä löytyy ainakin mahtavia esimerkkejä tuotteista, joiden pakkaus on säilyttänyt samat ulkomitat, mutta sisällön määrää on vähennetty useita kertoja kymmenien vuosien aikana, löytyy esim. keksipaketteja, joissa on muovisessa astiassa paikatkin yli tuplamäärälle keksejä.

   Hollannissa kans oli hauska huomata et sellanen normaalisti 20 savuketta sisältävä aski pitikin niitä sisällään vain 19. Oli vielä sellainen ihan selkeä yhden savukkeen mentävä tila nurkassa. :D

     Lainaa

  31. Minä vaan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -38 (58 ääntä)

   Niille jotka miettii, mitä kilohinta mun mielestä tarkoittaa, niin sitä, että tuotetta saa kilohinnalla kilon.
   Kyllä, ensimmäinen esimerkkini oli huono, enkä edes tajunnut kirjoittaneeni niin, kunnes kommentoijat sen minulle kertoivat.

     Lainaa

  32. Valuvika kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +49 (49 ääntä)

   Minä vaan:
   Niille jotka miettii, mitä kilohinta mun mielestä tarkoittaa, niin sitä, että tuotetta saa kilohinnalla kilon.
   Kyllä, ensimmäinen esimerkkini oli huono, enkä edes tajunnut kirjoittaneeni niin, kunnes kommentoijat sen minulle kertoivat.

   Oletko sinä tuo Heidi?

     Lainaa

  33. Minä vaan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +28 (32 ääntä)

   Valuvika: Oletko sinä tuo Heidi?

   Kyllä :)

     Lainaa

  34. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (45 ääntä)

   Minä vaan: Kyllä

   Hyvä, voisitko sitten avata mistä on kyse? Tottahan kilohinnalla saa kilon samoin kuin pakkaushinnalla saa pakkauksen, mutta miten ihmeessä kilohinnaltaan halvempi asia voisi olla muuta kuin kilohinnaltaan halvempi, oli pakkauskoko sitten mikä tahansa? Pienempi paketti on “halvempi” vain silloin jos suuremmalle määrälle mitälietä ei ole käyttöä. (Ja tietysti silloin jos kauppa sekoilee hinnoittelussa ja laittaa vaikka pikkupaketteja tarjoukseen tai salaa vähentää pakkauksen sisältöä, mutta senkin huomaa kilohinnasta). En tosissani ymmärrä mitä hait takaa?

     Lainaa

  35. Väsynyt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (13 ääntä)

   AC: Aikaisemmin EU:ssa oli tiukasti säädelty, minkä kokoisissa (tilavuus ja massa) pakkauksissa elintarvikkeita saa tuoda markkinoille. Tämä ei tietenkään sopinut teollisuudelle, ja keltainen lehdistökin rakastaa otsikoita “EU määrää meidän voipaketin koon”, joten kuluttajaystävällinen direktiivi saatiin kumoon…

   Olen luullut, että yhä on voimassa direktiivi joka kieltää turhan “tyhjän” pakkauksissa. Ehkä sellaisesta sitten vain haaveiltiin.

     Lainaa

  36. yövuorolainen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (39 ääntä)

   Minä vaan:
   Niille jotka miettii, mitä kilohinta mun mielestä tarkoittaa, niin sitä, että tuotetta saa kilohinnalla kilon.
   Kyllä, ensimmäinen esimerkkini oli huono, enkä edes tajunnut kirjoittaneeni niin, kunnes kommentoijat sen minulle kertoivat.

   Kyllä toi muropaketti esimerkki on yhtä järjetön kuin jauho -juttukin.

     Lainaa

  37. Olmia kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +24 (24 ääntä)

   nimi: Hollannissa kans oli hauska huomata et sellanen normaalisti 20 savuketta sisältävä aski pitikin niitä sisällään vain 19. Oli vielä sellainen ihan selkeä yhden savukkeen mentävä tila nurkassa.

   En muista, et oliko tää nyt Felixin vai Meiran vai minkä ketsuppi, jonka pakkaukseen tuli teksti ”nyt 20% enemmän samaan hintaan” tms. Pakkaus oli tasan samankokoinen kuin ennenkin.

     Lainaa

  38. Muropaketti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (33 ääntä)

   Heidi saattoi tarkoittaa muropakettien koko- ja kilohintaeroja.

   Eri murot painavat eri verran, mutta paketeissa on periaatteessa sama annosmäärä muroja. Esim. Kellogg rice crispies painaa 375g ja kilohinnaksi tulee noin 7€ Prismassa, kun taas ulkomitoiltaan lähes samankokoinen Kellogg frosties painaakin 330g ja kilohinnaksi tulee noin 9€. Molemmista saa yhtä monta lautasellista muroja, toiset on vaan kevyempää tavaraa kuin toiset.

   Muroissa ym. vastaavissa ei siis ole väliä kilohinnalla, koska paino ei ole merkittävä tekijä ruuan annoskoossa, vaan annoksen koko määräytyy murojen kappalemäärän mukaan. Se, mikä Heidillä menee sekaisin, on pistää kaikki kilohinnat samaan kategoriaan. Kun ostaa esim. omenoita, sillä on merkitystä mikä kilohinta on, koska se vaikuttaa suoraan omenoiden kappalemäärään kaikkien omenalajikkeiden ollessa suhteellisen saman painoisia.

     Lainaa

  39. Ernesto kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +46 (48 ääntä)

   Pluri: Ei se noin mee. Itellä ainakin on yksi varma tapa tehdä rahaa. Saatan olla tyhmä kun paljastan tämän mutta patukka-automaatti jossa patukka maksaa 1,20€ niin mä laitan sinne aina kahden euron kolikon. Saan patukan ja kolme kolikkoa eli varmaa voittoa joka kerta. Kerran tuli jopa neljä kolikkoa. En ymmärrä miksei muut oo tajunnu tätä.

   Kauan sitten, 90-luvun alussa julkaistiin uudet markka-kolikot ja setelit. Koulussamme oli kahviautomaatti, joka ei erottanut uusia kolikoita vanhoista vaan vanha 20-penninen oli sen mielestä uusi markan kolikko ja vanha 50-penninen uusi viiden markan kolikko. Eli kun kahvi maksoi markan, sai automaatista 50 pennisellä kahvin ja neljä markkaa ;)

     Lainaa

  40. Valuvika kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (11 ääntä)

   Minä vaan: Kyllä

   Marry me?

     Lainaa

  41. Keijo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -44 (74 ääntä)

   Taas yksi todiste miksi naisten euro tosiaan on keskimäärin vähän pienempi kuin miesten.

     Lainaa

  42. Minä vaan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -36 (40 ääntä)

   Muropaketti:
   Heidi saattoi tarkoittaa muropakettien koko- ja kilohintaeroja.

   Eri murot painavat eri verran, mutta paketeissa on periaatteessa sama annosmäärä muroja. Esim. Kellogg rice crispies painaa 375g ja kilohinnaksi tulee noin 7€ Prismassa, kun taas ulkomitoiltaan lähes samankokoinen Kellogg frosties painaakin 330g ja [...]

   Eikä mene sekaisin, sanoinhan “jos lopullinen hinta ei määräydy painon mukaan”, kuten noissa omenoissa.

   Mutta kyllä, juuri tuota esimerkissäsi käyttämääsi muropakettijuttua tarkoitin. Ja kuten myös sanoin, ihmettelen sitä miksi ihmiset katsovat tässä tapauksessa kilohintaa, vaikka kappalehinta on halvempi.

     Lainaa

  43. Tuhlari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +53 (59 ääntä)

   Janni:
   Kilohintojen lisäksi kannattaa valmiissa pakkauksissa huomioida, tuleeko tuote oikeasti käytettyä kokonaan. Esim. jos ostat jauhoja 5 kg säkin halpaan hintaan 0,4 e/kg mutta leivot siitä kerran ja heität vanhentuneet 4,5 kg vuoden päästä pois, olisit säästänyt ostamalla puolen kilon pussin hinnalla 1 e/kg. Ei ole [...]

   Eräs säästäväinen tuttavani syynää henkeen ja vereen kilohintoja ja saarnaa, jos joku onneton menee ostamaan kilohinnaltaan kalliimman pienemmän pakkauksen. Ei millään ymmärrä, että esim. yhden hengen taloudessa asuva ei tarvitse jättipakkausta kaikkea, vaikka miten olisi halvempi kilohinta. Itse en taas ymmärrä miten siinä säästää, jos ostaa liikaa ja puolet päätyy roskiin.

     Lainaa

  44. höh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (61 ääntä)

   Tuhlari: Eräs säästäväinen tuttavani syynää henkeen ja vereen kilohintoja ja saarnaa, jos joku onneton menee ostamaan kilohinnaltaan kalliimman pienemmän pakkauksen. Ei millään ymmärrä, että esim. yhden hengen taloudessa asuva ei tarvitse jättipakkausta kaikkea, vaikka miten olisi halvempi kilohinta. Itse en taas ymmärrä miten siinä säästää, jos ostaa liikaa ja puolet päätyy roskiin.

   Jos vaikka säästäsi silleen, että ei heitä yhtään sitä tuotetta roskiin?

     Lainaa

  45. Pek kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +24 (24 ääntä)

   Ei varmaan liity mitenkään, mutta muistan, kun Sturenkadun Valtsussa kertakäyttöpartahöylät maksoivat n. 80 mk/kg. Saa kai sitä hinnoittelijakin kyrtyä työhönsä…

     Lainaa

  46. Huoh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (27 ääntä)

   Muropaketti:
   Heidi saattoi tarkoittaa muropakettien koko- ja kilohintaeroja.

   Eri murot painavat eri verran, mutta paketeissa on periaatteessa sama annosmäärä muroja. Esim. Kellogg rice crispies painaa 375g ja kilohinnaksi tulee noin 7€ Prismassa, kun taas ulkomitoiltaan lähes samankokoinen Kellogg frosties painaakin 330g ja [...]

   Kyllä se vaan samantyyppisissä muroissa annoskoko (=energiamäärä) määräytyy täysin painon mukaan.

     Lainaa

  47. Sinttu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (25 ääntä)

   Setä Tiramisu: Tämän lisäksi keljuttaa nämä isommat, mutta kilohinnaltaan kalliimmat paketit. Myllyn paras makarooni. Saat kolme 400g pakettia samaan hintaan, kuin yhden kilon paketin. Twix kingsize on kalliimpaa per kilo kuin normaali Twix.

   Aina tulee olo, että minua yritetään huiputtaa. Ja otan sen loukkauksena.

   Lihatiskillä [...]

   Kiitos vinkistä, oli pakko tarkistaa tuo makaroniasia ja kyllä sä ihan oikeassa olit. Kolme 400g pussia tuli halvemmaksi kuin yksi kilon pussi!

     Lainaa

  48. Tietäjä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +19 (21 ääntä)

   kilo-/litrahinta ilmoitetaan. Tämä siksi, koska energiasisällöt mitataan kiinteissä massan ja nesteissä tilavuuden mukaan.

   Minä vaan: Eikä mene sekaisin, sanoinhan “jos lopullinen hinta ei määräydy painon mukaan”, kuten noissa omenoissa.

   Mutta kyllä, juuri tuota esimerkissäsi käyttämääsi muropakettijuttua tarkoitin. Ja kuten myös sanoin, ihmettelen sitä miksi ihmiset katsovat tässä tapauksessa kilohintaa, vaikka kappalehinta on halvempi.

   En vieläkään edes ymmärrä, mitä haet takaa “kappalehinnalla”. Tottakai sä saat kappalehinnaltaan halvemmalla lusikallisen kuin ämpärillisen samaa tuotetta. Jos taas kyseessä on kaksi eri tuotetta, pakettihinnat riippuvat tuotteiden kilohinnoista. Ja jos oletetaan, että pakkaukset on tismalleen samankokoisia, niin ne saattaa painaa eri määrän, tuotteiden eri tiheyksistä johtuen. Näin ollen kilohinta, paljonko tuote maksaisi jos ostat sitä tasan kilon, on ainoa järkevä hinta-määrä -mittari vertailemaan kahta eri tuotetta.

   Huoh: Kyllä se vaan samantyyppisissä muroissa annoskoko (=energiamäärä) määräytyy täysin painon mukaan.

   Juurikin näin, jostain syystä monella on tää asia vähän pimennossa.

     Lainaa

  49. Tietäjä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (9 ääntä)

   Ja alusta leikkaantui pois teksti
   “Suunnilleen kaikissa elintarvikkeissa hinta määräytyy massan mukaan (nesteissä tilavuuden) ja siksi ”

     Lainaa

  50. älyhoi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (13 ääntä)

   Jos paino > 0 ja tuotteet ovat samanpainoisia, niin kalliimmalla muropaketilla ei ole mahdollista olla halvempi kilohinta.

   Perustelu:
   Merkataan tuotteille yhteistä painoa kirjaimella X (kg). Kilohinta muropaketille 1 on Z, ja tuotteen hinta on 5€. Tällöin X * Z = 5€, eli kilohinta Z = 5€/X

   Vastaavasti muropaketin 2 kilohinta Y on Y = 2€/X. Eli näihin yhtälöihin kun sijoitat X:n paikalle minkä tahansa painon arvon, kun X > 0, niin kilohinta Z muropaketille 1 on ja tulee olemaan aina suurempi.

   Tiedän, että tämä oli ehkä Heidille liian monimutkaisesti selitetty, mutta yrittänyttä ei laiteta. Myth busted

     Lainaa

  51. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (23 ääntä)

   höh: Jos vaikka säästäsi silleen, että ei heitä yhtään sitä tuotetta roskiin?

   Ja mitä sille sitten pitäisi tehdä? Esim hävikkiruokaliikkeestä voi saada viisi kiloa viimeistä käyttöpäivää lähestyviä retiisiviipaleita aivan pilkkahintaan. Kyllähän sitä voi riemastua että jee, pidän retiiseistä ja nämähän eivät maksa mitään. Kun on sitten ollut retiisisalaattia, retiisihöystöä, kasviskeittoa (retiiseillä) ja retiisipataa japakastimessa on edelleen pari kiloa retiisejä, siinä vaiheessa koko retiisikonsepti alkaa ottaa päähän. Eivät ne retiisit hukkaan menneet, söin pakastimesta vähitellen, mutta pakastetilaa ei ole äärettömästi, vatsatilaa ei ole äärettömästi, ja hermotkin loppuvat jossain vaiheessa. Ihmetyttää ihmiset jotka juoksevat kaikkien alennusten perässä -ei ostamista voi pitää säästämisenä jos ostamatta säästäisi vielä enemmän.

     Lainaa

  52. höh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -11 (25 ääntä)

   Joo: Ja mitä sille sitten pitäisi tehdä?

   No se pitää syödä. Jos ei halua syödä niin ei sitten osta ollenkaan. Ihan älytöntä tämä nykymeininki että jättää ruokaa syömättä koska se ei maistu tai siihen on kyllästynyt.

     Lainaa

  53. paviaan1 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (7 ääntä)

   nimi: Hollannissa kans oli hauska huomata et sellanen normaalisti 20 savuketta sisältävä aski pitikin niitä sisällään vain 19. Oli vielä sellainen ihan selkeä yhden savukkeen mentävä tila nurkassa.

   Näinhän toimittiin Suomessakin ennen kuin sallituksi kooksi määriteltiin eri syistä 20-30 kpl. Halvimmissa merkeissä oli 17-18 savuketta. Sama koskee yhä maxi-pakkausta. Siinä ei ole vakiomäärää 30(vai onko se 27 tavallisesti, en muista koska en käytä) vaan merkistä riippuen jopa vain 24.

     Lainaa

  54. Toi jätkä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (4 ääntä)

   Huoh: Kyllä se vaan samantyyppisissä muroissa annoskoko (=energiamäärä) määräytyy täysin painon mukaan.

   Annoskoon saa ihan täysin vapaasti määritellä, kuten myös sen, montako annosta paketista tulee. Energiamäärä on kuitenkin annettava annoksen lisäksi myös 100 grammaa tai 100 millilitraa kohti.

     Lainaa

  55. N kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (7 ääntä)

   jukkapalmu:
   Nyt kun hinnoista alettiin niin mua vituttaa sellaset pakkauskokojen vaivihkaa pienentämiset mille en oo keksiny muuta syytä kun asiakkaiden kusettamisen. On tullu kahvipaketteja joissa 450g. ja se paketti on yhtä korkea kun ennenkin, sama pätee joihinkin siidereihin mitkä on muovipullossa. Pulloa kavennetaan ja koko on 0.45l. edelleen hyllyssä yhtä korkea kun 0.5l pullot.

   Saarioisen lauantaimakkara. Ne makkarat on helvetisti pienempiä. Paketti saman hintainen. Ei siitä todellisuudessa tainnu puuttua ku muutama kymmen gramma, mutta se koko ärsyttää.

     Lainaa

  56. Kanerva kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (11 ääntä)

   Vilkaiskaapa ens jouluna suklaakalenterien niitä muovilokeroita, mihin suklaa on valmistusvaiheessa lorotettu. Aika paljon on tyhjää tilaa, suklaata vain sen verran, että pohja juuri ja juuri peittyy, tai jää jopa nurkasta vajaaksi. Muistaako kukaan, oliko kalenterin suklaat joskus paksumpia? Onko silti hinta pysynyt samana? Todnäk hinta vaan noussut, kuten kaikessa viimeistään euron myötä. Vaadin menettämiäni kaloreita takaisin kalenteriin!

     Lainaa

  57. Kaikkivaltias kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (13 ääntä)

   höh: Jos vaikka säästäsi silleen, että ei heitä yhtään sitä tuotetta roskiin?

   Koitappa vedellä homeista arkijuustoa, sillä et sä sitä perhepakkausta ehdi yksin syömään loppuun.

     Lainaa

  58. niinpä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (5 ääntä)

   Ankkurinappi:
   Pisa-tutkimus, bullshittia.

   Ei vaan ajattele miten tyhmiä muualla ollaan.

   Heidikin on kuitenkin yhteiskunnan täysivaltainen jäsen ja saa äänestää yms.

     Lainaa

  59. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (10 ääntä)

   höh: No se pitää syödä. Jos ei halua syödä niin ei sitten osta ollenkaan. Ihan älytöntä tämä nykymeininki että jättää ruokaa syömättä koska se ei maistu tai siihen on kyllästynyt.

   Ja mitä nyt tässä yritit kommenttiini täydentää? Siis siihen jossa sanoin että isoa pakettia jota ei pysty syömään _ei_kannata_ostaa_ vaikka se olisi minkä hintainen?

     Lainaa

  60. Foliohattuinen vesinokkaeläin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (5 ääntä)

   jukkapalmu:
   Nyt kun hinnoista alettiin niin mua vituttaa sellaset pakkauskokojen vaivihkaa pienentämiset mille en oo keksiny muuta syytä kun asiakkaiden kusettamisen. On tullu kahvipaketteja joissa 450g. ja se paketti on yhtä korkea kun ennenkin, sama pätee joihinkin siidereihin mitkä on muovipullossa. Pulloa kavennetaan ja koko on 0.45l. edelleen hyllyssä yhtä korkea kun 0.5l pullot.

   Joitain pulloja pienennetään jotta pantti, ja sitä myöten lopullinen hinta, ei olisi niin korkea.

     Lainaa

  61. Juunas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (5 ääntä)

   Pitkästä matikasta L?

   Ai eikö?

     Lainaa

  62. Entäs tämä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (9 ääntä)

   Entäs tämä: puoli kiloa samaa juustoa maksoi enemmän kuin kilon paketti. Tiesin, että en saa syödyksi kuin puoli kiloa, joten ostin pienemmän eli kalliimman. Maksoin enemmän, jotta en heittäisi ruokaa roskiin.
   (Alepa vuonna 2019, Valio Oltermanni)

     Lainaa

  63. Ratkaisu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (9 ääntä)

   Entäs tämä:
   Entäs tämä: puoli kiloa samaa juustoa maksoi enemmän kuin kilon paketti. Tiesin, että en saa syödyksi kuin puoli kiloa, joten ostin pienemmän eli kalliimman. Maksoin enemmän, jotta en heittäisi ruokaa roskiin.
   (Alepa vuonna 2019, Valio Oltermanni)

   Olisin ostanut halvemman, eli koko kilon, ja antanut puolet jollekin toiselle.

   Säästät, et heitä ruokaa roskiin ja piristät jonkun päivää.

     Lainaa

  64. Bleb kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (17 ääntä)

   Entäs tämä:
   Entäs tämä: puoli kiloa samaa juustoa maksoi enemmän kuin kilon paketti. Tiesin, että en saa syödyksi kuin puoli kiloa, joten ostin pienemmän eli kalliimman. Maksoin enemmän, jotta en heittäisi ruokaa roskiin.
   (Alepa vuonna 2019, Valio Oltermanni)

   Juustoa voi myös pakastaa. Dorka!

     Lainaa

  65. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , ,