Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Johan on asuntomarkkinat! Osa 16

  Identiteettivarkauden uhri etsii asuntoa – mutta mitä mieltä on poliisi.
  Suurenna näkymä
  Johan on asuntomarkkinat! Osa 16

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Nimi löytyy 16.7.2019 0:17
   Tulos: +621 (627 ääntä)
   Vai identiteettivarkaus, mitä hittoa?

   Lainaa

  2. Tulos: -190 (486 ääntä)
   Hyvä Samu! Itellä ollut niin monta vuokranantajaa, jotka kuvittelee olevansa ihmisenä vuokralaisen yläpuolella vaan sen takia, että omistaa asunnon ja kohtelee nöyryyttävästi ilman syytä.

   Lainaa

  3. Kilokalori 16.7.2019 0:50
   Tulos: +573 (607 ääntä)
   Hienoa, että kun unohtaa Kelalle kertoa vuokran vähentyneen, voi marssia poliisille valittamaan rikoksesta. Mutta totean myös, että poliisikin voisi siirtyä selkokielisiin päätöksiin tai edes päätöksen tiivistelmiin. Koska tässäkään tapauksessa "uhri" ei ole tainnut ymmärtää mitä paperissa lukee.

   Lainaa

  4. Tulos: +504 (512 ääntä)
   Julia ei ole vissiin oikein ymmärtänyt, että miksi Kela perii häneltä liikaa maksettuja asumistukia takaisin, vaan olettaa että nyt joku muu on ne hänen puolestaan ottanut. Kyllä on kans turhasta ottanut itselleen luottohäiriömerkinnän.

   Lainaa

  5. Tulos: +351 (449 ääntä)
   rami: Hyvä Samu! Itellä ollut niin monta vuokranantajaa, jotka kuvittelee olevansa ihmisenä vuokralaisen yläpuolella vaan sen takia, että omistaa asunnon ja kohtelee nöyryyttävästi ilman syytä.
   Hyvä Samu! itsellä ollut niin monta vuokralaista, jotka kuvittelee olevansa vuokrantajan yläpuolella ja siten oikeutettu a) tuhoamaan asunnon, b) jättämään vuokrat maksamatta tai c) haistattelemaan ja uhkailemaan vuokranantajaa, joka ei hyväksy mainittua toimintaa. Se jos mikä on nöyryyttävää, kun joutuu vaihtamaan lattioita vuokralaisten kustua ja paskottua makkarin lattialle tai ionisoimaan koko kämpän, kun jääkaappi on jätetty mätänemään sisältöineen. Siinä alkaa vähän tarkemmin katsomaan, kenelle kämppänsä vuokraa.

   Lainaa

  6. Hyvä vuokralainen 16.7.2019 1:42
   Tulos: +287 (295 ääntä)
   Saaga: Hyvä Samu! itsellä ollut niin monta vuokralaista, jotka kuvittelee olevansa vuokrantajan yläpuolella ja siten oikeutettu a) tuhoamaan asunnon, b) jättämään vuokrat maksamatta tai c) haistattelemaan ja uhkailemaan vuokranantajaa, joka ei hyväksy mainittua toimintaa. Se jos mikä on nöyryyttävää, kun joutuu vaihtamaan [...]
   Tää on tosi harmillista ja hankaloittaa meidän rehellisten ja hyvin käyttäytyvien ihmisten asunnon saantia turhaan. Ymmärrän hyvin, että vuokranantaja on tuollaisen jälkeen varovainen, mutta itseltäni on mm. vaadittu aika epäreiluja juttuja kun olen vuokralaisena ollut. Onneksi on meitä kunnollisia vuokralaisia ja järkeviä vuokranantajia.

   Lainaa

  7. Tulos: +272 (288 ääntä)
   Kilokalori: Hienoa, että kun unohtaa Kelalle kertoa vuokran vähentyneen, voi marssia poliisille valittamaan rikoksesta. Mutta totean myös, että poliisikin voisi siirtyä selkokielisiin päätöksiin tai edes päätöksen tiivistelmiin. Koska tässäkään tapauksessa “uhri” ei ole tainnut ymmärtää mitä paperissa lukee.
   Ihan tarpeeksi selkokielinen tuo oli, saa olla aika tyhmä jos ei tuota ymmärtänyt. Kuten Julia.

   Lainaa

  8. Tulos: -22 (196 ääntä)
   rami: Hyvä Samu! Itellä ollut niin monta vuokranantajaa, jotka kuvittelee olevansa ihmisenä vuokralaisen yläpuolella vaan sen takia, että omistaa asunnon ja kohtelee nöyryyttävästi ilman syytä.
   Erikoista sinällään, että mua ei ole yksikään vuokranantaja kohdellut nöyryyttävästi tai epäasiallisesti. Mut hei vastahan mulla on ollut noin äkkiseltään laskettuna reilu 30 vuokrakämppää joten mistäpä mä mitään tiedän.

   Lainaa

  9. Tökökökököö 16.7.2019 8:00
   Tulos: -48 (100 ääntä)
   Pirkko: Erikoista sinällään, että mua ei ole yksikään vuokranantaja kohdellut nöyryyttävästi tai epäasiallisesti. Mut hei vastahan mulla on ollut noin äkkiseltään laskettuna reilu 30 vuokrakämppää joten mistäpä mä mitään tiedän.
   No mutta nimimerkistä päätelleen olet aikuinen nainen. Niillä on vuokramarkkinoilla huomattavasti helpompaa kuin nuorilla miehillä.

   Lainaa

  10. pinkki puudeli 16.7.2019 8:02
   Tulos: +156 (192 ääntä)
   rami: Hyvä Samu! Itellä ollut niin monta vuokranantajaa, jotka kuvittelee olevansa ihmisenä vuokralaisen yläpuolella vaan sen takia, että omistaa asunnon ja kohtelee nöyryyttävästi ilman syytä.
   No no, miksi näin paljon miinuksia? Jotkin vuokranantajat eivät oikeasti sovellu vuokraamaan asuntoaan: kytätään ja juostaan turhaan ilmoittamatta kylässä, maksatetaan vuokralaisella kiinteistövaurioita, jotka ilmaantuivat vuosia ennen kuin osake vuokrattiin kys. vuokralaiselle, soitellaan turhaan, tehdään vuosikausia puolen vuoden mittaisia vuokrasopimuksia jne. Ymmärrän hyvin miksi tämä Samu on ihan kyllästynyt.

   Lainaa

  11. Tulos: +36 (46 ääntä)
   Siis mitä ihmettä nyt taas?

   Lainaa

  12. Haista samu paska 16.7.2019 8:52
   Tulos: +176 (192 ääntä)
   Saaga: Hyvä Samu! itsellä ollut niin monta vuokralaista, jotka kuvittelee olevansa vuokrantajan yläpuolella ja siten oikeutettu a) tuhoamaan asunnon, b) jättämään vuokrat maksamatta tai c) haistattelemaan ja uhkailemaan vuokranantajaa, joka ei hyväksy mainittua toimintaa. Se jos mikä on nöyryyttävää, kun joutuu vaihtamaan [...]
   Samun kämpän nähneenä en suosittele häntä kenenkään vuokranantajan asiakkaaksi. Pönttö täynnä p*skaa, kämppä täynnä p*skaa, ovessa on muistot siitä kun sisään on murtauduttu ja muutenkin meno sen mukainen kuin elämänhallinnan menettäneellä luuserilla nyt on. Huvitti nähdä miten ylimieliseen sävyyn tuo jätkä on ilmoituksensa tehnyt kun kyseessä oleva ihminen ei objektiivisesti ole yhtään kenenkään yläpuolella.

   Lainaa

  13. Tulos: -61 (81 ääntä)
   Tinka: Siis mitä ihmettä nyt taas?
   Et yhtään omaperäisempää keksinyt?

   Lainaa

  14. Kata(pultti) 16.7.2019 9:24
   Tulos: -24 (50 ääntä)
   Turku. Mitä vittua nyt taas

   Lainaa

  15. Tulos: +169 (169 ääntä)
   Siis mitä tuo Julia meinaa? Eikö oikeasti tajua että mitään rikosta ei ole tapahtunut? Vai yrittääkö k*settaa, että joku luulisi että juttua tutkitaan?

   Lainaa

  16. Tulos: -42 (46 ääntä)
   BonnieC: Siis mitä tuo Julia meinaa? Eikö oikeasti tajua että mitään rikosta ei ole tapahtunut? Vai yrittääkö k*settaa, että joku luulisi että juttua tutkitaan?
   No mitäpä luulet?

   Lainaa

  17. Äimistynyt 16.7.2019 9:53
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   Feissarimokat vie mun uskon ihmisten selviämiseen.

   Lainaa

  18. yli opisto hörhö 16.7.2019 10:56
   Tulos: +131 (139 ääntä)
   Samun postauksessa on kyllä se järki, että en itse ainakaan haluaisi asua vuokralla kämpässä mihin vuokranantaja olettaa voivansa kävellä sisään milloin vain haluaa ilmoittamatta koska omistaa asunnon. Vähän turhan usein kuulee näistä tapauksista että omistaja pitää vuokraajan kotia vähän niinkuin omanaan ja siellä sitten käydään kerran viikossa tai kahdessa ihan vain katsomassa miltä näyttää. Hemmetin ahdistavaa.

   Lainaa

  19. Eipä Hutkita 16.7.2019 11:29
   Tulos: +51 (79 ääntä)
   mandi: Ihan tarpeeksi selkokielinen tuo oli, saa olla aika tyhmä jos ei tuota ymmärtänyt. Kuten Julia.
   Onko tarpeen ryhtyä Juliaa herjaamaan? Asia saattaa yksinkertaisesti olla niin että Julia ei todellakaan ymmärrä. Ehkä hänellä on ns. "antennivika", jokin rajoite, joka alentaa hänen ymärryksentasoaan. Vamma, kehityshäiriö, sairaus, tms. Myöskäään luottohäiriötä Julialle ei ole asiasta koitunut jos hän on maksanut velkansa Kelan perimänä. Luottotiedot menevät vasta kun asian siirtyyy ulosottoon käräjäoikeuden päätöksellä. Poliisin tai muun vastaavan viranomaisen (esim KELAn henkilökunnan!) olis tässä tapauksessa ollut syytä selittää asia niin että asiakkaale menee perille missä menollaan menosssa.

   Lainaa

  20. Tulos: +57 (67 ääntä)
   P: Et yhtään omaperäisempää keksinyt?
   Et yhtään omaperäisempää kysymystä keksinyt?

   Lainaa

  21. Tulos: +123 (123 ääntä)
   Oma teoriani on, että Julia yritti selittää hänellä olevan luottotietomerkinnän tuntemattoman henkilön syyksi, jotta mahdolliset vuokranantajat jättäisivät merkinnän huomiotta. Bluffin onnistuminen vain edellyttää, että vuokranantaja tyytyy huomaamaan kuvassa virallisen näköisen paperin, jossa lukee isolla sellaisia sanoja kuin "identiteettivarkaus" ja "rikosylikomisario", eikä vaivaudu lukemaan koko paperia, mikä olisi osoittanut luottotietomerkinnän tismalleen Julian omasta toiminnasta aiheutuneeksi.

   Lainaa

  22. Tulos: +97 (109 ääntä)
   Ensin kirjoittaa todella aggressiivisesti, ettei hänestä saa kysellä lisätietoja ja haukkuu vuokranantajia kermaperseiksi, minkä jälkeen vetoaa epätasa-arvoon, kun ei saa asuntoa. Voisi jopa kuvitella, että asioilla olisi jokin muu yhteys kuin epätasa-arvo.

   Lainaa

  23. Tulos: -44 (60 ääntä)
   Joni: Oma teoriani on, että Julia yritti selittää hänellä olevan luottotietomerkinnän tuntemattoman henkilön syyksi, jotta mahdolliset vuokranantajat jättäisivät merkinnän huomiotta. Bluffin onnistuminen vain edellyttää, että vuokranantaja tyytyy huomaamaan kuvassa virallisen näköisen paperin, jossa lukee isolla sellaisia [...]
   Mulla on sellainen teoria että maa kiertää aurinkoa. Eli eiköhän toi ole kaikkien muidenkin teoria, jos ei ole sylivauva tai gerbiili.

   Lainaa

  24. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Tökökökököö: No mutta nimimerkistä päätelleen olet aikuinen nainen. Niillä on vuokramarkkinoilla huomattavasti helpompaa kuin nuorilla miehillä.
   Nuorena miehenä mulla on täysin samat kokemukset kuin Pirkolla, tosin otanta huomattavasti pienempi, kaksi vuokrakämppää.

   Lainaa

  25. Tulos: +33 (67 ääntä)
   Jätät velat maksamatta huomautuksista huolimatta ja menetät luottotietosi. Yksityiset vuokranantajat eivät vuokraa sinulle koska... wait for it, wait for it ... JÄTÄT VELAT MAKSAMATTA! Voi miten epäreilua ja rasistista ja misogyynistä ja epätasa-arvoista että et olekaan samalla viivalla kuin se toinen vuokralaiskandidaatti joka maksaa vuokransa. Ihme kermaperseitä.

   Lainaa

  26. Tulos: +23 (29 ääntä)
   Traumcity: Mulla on sellainen teoria että maa kiertää aurinkoa. Eli eiköhän toi ole kaikkien muidenkin teoria, jos ei ole sylivauva tai gerbiili.
   Minä kylläkin ehdotin omaa selitystäni täällä ensimmäisenä. Muut arvelivat kommenttiketjussa minua ennen, että Julia ei vain ymmärtänyt jotain tms.

   Lainaa

  27. Tulos: -4 (26 ääntä)
   Joni: Minä kylläkin ehdotin omaa selitystäni täällä ensimmäisenä. Muut arvelivat kommenttiketjussa minua ennen, että Julia ei vain ymmärtänyt jotain tms.
   Ne oli ne gerbiilit vauhdissa.

   Lainaa

  28. Tulos: +67 (79 ääntä)
   rami: Hyvä Samu! Itellä ollut niin monta vuokranantajaa, jotka kuvittelee olevansa ihmisenä vuokralaisen yläpuolella vaan sen takia, että omistaa asunnon ja kohtelee nöyryyttävästi ilman syytä.
   Niin metsä vastaa.. Riitelemään voi ryhtyä sitten jos on jotain syytä, mutta Samu alkaa alkaa ennakoivasti riidellä vuokranantajan kanssa vaikkei edes ole vuokranantajaa. Ihmisestä joka osaa riidellä yksinäänkin ei taida voida tulla muuta kuin riitaisa vuokralainen. Mikäli vuokralaista ollenkaan.

   Lainaa

  29. Yrjö Komero 16.7.2019 18:18
   Tulos: +5 (19 ääntä)
   Jos olet ens alkuun luullut joutuneesi identiteettivarkauden kohteeksi ja mennyt ottamaan luotonotoneson, ei mikään asia, mihin luottotietoja tarvitaan, onnistu. Toki siis, luotonotonestosta saat lappusen, jolla voit todistaa olevasi se henkilö, joka sos.tunnuksilla tulee esille, mutta on sekin systeemi aika lailla persiistä. Muistaakseni sen eston saa kyllä pois heti, kun haluaa. Periaatteessa. Mulla kun tuli 2 vuotta täyteen ja päätin olla maksamatta uutta erää, ei luotolla ostaminen verkkokaupasta onnistunut siltikään. Kokeilin huvikseni. Mut jos ihminen sattuukin olemaan vähän yksinkertainen tai ei uskalla syystä tai toisesta luotonotonestoa poistamaan, niin voipi sitten kitua ongelman kanssa loppuelämänsä. Toki voi Julia tosiaan yrittää huijata jollain tavalla yksityisiä vuokrantantajiakin, ei sillä. Halusin vain kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoa, että luottotiedot voi olla miinuksella muutenkin, kuin että on jättänyt laskut maksamatta.

   Lainaa

  30. Tulos: +2 (38 ääntä)
   rami: Hyvä Samu! Itellä ollut niin monta vuokranantajaa, jotka kuvittelee olevansa ihmisenä vuokralaisen yläpuolella vaan sen takia, että omistaa asunnon ja kohtelee nöyryyttävästi ilman syytä.
   Ihmeellistä. Mulle ei ole käynyt noin koskaan. Johtuisko siitä, etten ole kusipää?

   Lainaa

  31. Tulos: +1 (19 ääntä)
   Äimistynyt: Feissarimokat vie mun uskon ihmisten selviämiseen.
   Äläs nyt, eihän täällä ole kuin muutaman luuserin jutut. Suurin osa soutaa kahdella airolla.

   Lainaa

  32. Tulos: +36 (44 ääntä)
   pinkki puudeli: No no, miksi näin paljon miinuksia? Jotkin vuokranantajat eivät oikeasti sovellu vuokraamaan asuntoaan: kytätään ja juostaan turhaan ilmoittamatta kylässä, maksatetaan vuokralaisella kiinteistövaurioita, jotka ilmaantuivat vuosia ennen kuin osake vuokrattiin kys. vuokralaiselle, soitellaan turhaan, tehdään vuosikausia [...]
   Ja yllättävän moni Samu ei sovellu asumaan vuokralla tai omassa, kun ei vain tajua huomioida muita ihmisiä ja näiden kotirauhaa.

   Lainaa

  33. Kiinnostunut 17.7.2019 0:05
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Paljonko rikoksen uhri on valmis maksamaan identiteetistä vuokraa?

   Lainaa

  34. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Kilokalori: Hienoa, että kun unohtaa Kelalle kertoa vuokran vähentyneen, voi marssia poliisille valittamaan rikoksesta. Mutta totean myös, että poliisikin voisi siirtyä selkokielisiin päätöksiin tai edes päätöksen tiivistelmiin. Koska tässäkään tapauksessa “uhri” ei ole tainnut ymmärtää mitä paperissa lukee.
   "Tapauspäätös: Ei rikosta" Asiaa ei voisi paljoa selkeämmin ja tiivistetymmin kertoa. Suosittelen kertauskursseja äidinkielestä, jos tuota ei ymmärrä.

   Lainaa

  35. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Kilokalori: Hienoa, että kun unohtaa Kelalle kertoa vuokran vähentyneen, voi marssia poliisille valittamaan rikoksesta. Mutta totean myös, että poliisikin voisi siirtyä selkokielisiin päätöksiin tai edes päätöksen tiivistelmiin. Koska tässäkään tapauksessa “uhri” ei ole tainnut ymmärtää mitä paperissa lukee.
   No syy ei aina ole tekstissä, jos joku analfabeetti ei sitä ymmärrä. Meille jokaiselle tarjotaan maksuton ja pakollinen koulutus juuri siksi, että osattaisiin lukea ja pärjättäisiin yhteiskunnassa. Loppu on pitkälti itsestä kiinni. Mutta ehkä Juulia tarvitsee edunvalvojan. On paljon diagnosoimattomia älyllisiä kehitysvammoja.

   Lainaa

  36. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Täälläkin usko mennyt moniin vuokranantajiin. Kaksi kuudesta on olleet hyviä ja luotettavia. Paljon on niitä, jotka käy kurkkimassa ikkunoista sisälle tai käy paikalla vuokralaisen ollessa muualla. Kaksi näistä jopa yritti käyttää omaa nuoruuttani ja tyhmyyttäni hyväksi just näillä turhilla korjauksilla ja yhteen pintaremonttiin typeränä lähdinkin mukaan, kun pelkäsin vakuuden menettämistä. Kyseessä oli siis pieni lommo, jonka jätin sellaiseen 60-luvun tupakankellastamaan tapettiin siirtäessäni huonekaluja. Koko asunnon uudelleentapetoinnin jälkeen menetin sen kuitenkin. Yritti vielä saada 19-vuotiasta aloittamaan kylppäriremontin, ihan kuin olisin opiskelijana sellasta osannut tehdä. Tai sitten oli korvausten perässä, koska varmaankin tiesi että mokaisin. Toinen pisti vaan laskun suoraan perään, koska oli joutunut vaihtamaan kylpyhuoneen oven, joka oli jo rikki ennestään ja maalaamaan seinät uudestaan, koska olivat mukamas liian tummat ja syytti minua niiden maalaamisesta. Nuorilta on helppo huijata rahaa. Näitä tulee vastaan liian usein, ymmärrän Samun turhautumisen.

   Lainaa

  37. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Öhhö: Julia ei ole vissiin oikein ymmärtänyt, että miksi Kela perii häneltä liikaa maksettuja asumistukia takaisin, vaan olettaa että nyt joku muu on ne hänen puolestaan ottanut. Kyllä on kans turhasta ottanut itselleen luottohäiriömerkinnän.
   No ei aivan turhasta nyt kuitenkaan, vaan 243,10€ vuoksi. Iso rahna persaukiselle.

   Lainaa

  38. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Julia haluaa vuokrata identiteetin. Olisikohan kellään vuokrattavana? Vaihtoehtoisesti käy myös parvekkeella sijaitseva halpa yksiö.

   Lainaa

  39. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Öhhö: Julia ei ole vissiin oikein ymmärtänyt, että miksi Kela perii häneltä liikaa maksettuja asumistukia takaisin, vaan olettaa että nyt joku muu on ne hänen puolestaan ottanut. Kyllä on kans turhasta ottanut itselleen luottohäiriömerkinnän.
   Hänhän oli jo maksanut liikaa maksetun tuen takaisin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: vuoka, asunto, luottotiedot, kela, identiteettivarkaus, poliisit, kirje, vuokranantajat, kermaperse