Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 7

Lapset laajentavat sanavarastoaan.
Vanhempainilta, osa 7

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 31 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Kirjopyykkipoikamies 11.6.2019 1:55
      Tulos: +304 (332 ääntä)
      Nuutti totesi, että tämä on nyt kuultu ja halusi takaisin sinne, mistä on tullutkin.

      Lainaa

    2. Tulos: +221 (277 ääntä)
      "taatana, peekele" :D :D :D

      Lainaa

    3. Tulos: +486 (506 ääntä)
      Ihana tuo "kärpänen".

      Lainaa

    4. Tulos: +183 (249 ääntä)
      Kyllähän Gene vähän kerjää tuossa noita "väärin ymmärtäjiä". Miksi tuo juttu pitää laittaa johonkin julkiseen ja tuhansia jäseniä käsittävään ryhmään? Eikä esim. kertoa omalle kaveriporukalleen.

      Lainaa

    5. Tulos: -102 (238 ääntä)
      niimpä: Kyllähän Gene vähän kerjää tuossa noita “väärin ymmärtäjiä”. Miksi tuo juttu pitää laittaa johonkin julkiseen ja tuhansia jäseniä käsittävään ryhmään? Eikä esim. kertoa omalle kaveriporukalleen.
      Mammaryhmät ovat internetin keskusteluryhmistä sekopäisimpiä. Imettäminen sulattaa aivot, ja äo tippuu humisten.

      Lainaa

    6. Bodvåihsojeåve 11.6.2019 7:56
      Tulos: +162 (206 ääntä)
      Oonko lie ainoa jota häiritsee lie-sanan käyttö noin? "Lienee" on potentiaalimuoto verbistä "olla", ei siis voi sanoa "olenko olisin". Voinee sanoa "lienenkö", jos on pakko päästä kyseistä sanaa käyttämään.

      Lainaa

    7. Tulos: +99 (137 ääntä)
      Bodvåihsojeåve: Oonko lie ainoa jota häiritsee lie-sanan käyttö noin? “Lienee” on potentiaalimuoto verbistä “olla”, ei siis voi sanoa “olenko olisin”. Voinee sanoa “lienenkö”, jos on pakko päästä kyseistä sanaa käyttämään.
      Oletko lie oikeassa? Pohtinen, että saattanet olla.

      Lainaa

    8. Kilokalori 11.6.2019 8:26
      Tulos: +246 (312 ääntä)
      Autistiksi haukkuminen ON typerää. Samoin lauseparin "että sellaiset psykoosit siellä" hokeminen. Teinit tuntuu harrastavan varsinkin jodelissa.

      Lainaa

    9. Tulos: -33 (65 ääntä)
      Ja nämäkin ihmiset ovat saaneet lisääntyä..

      Lainaa

    10. Tulos: +84 (102 ääntä)
      Toi kärpänen. Ihana

      Lainaa

    11. Tulos: +123 (165 ääntä)
      Iltapäivälehden otsikossa luki, että jääkiekkomaalivahti masentui hävityn ottelun jälkeen. Kun se kuitenkin pelasi seuraavassa pelissä, tiesin, että ei masentunut. Tosin kun kerroin kavereille kerran, että olen sairastunut masennukseen, ne käski mennä pelaamaan jääkiekkoa. Niin se maalivahtikin kato teki.

      Lainaa

    12. Tulos: +21 (39 ääntä)
      Siellä, siellä se vittu on....

      Lainaa

    13. Tulos: -55 (97 ääntä)
      Perusjantteri ei yleensä tiedä mikä on autismi tai mielenterveyshäiriö, joten turhaa sellaisten viljelemistä sanoista on itseensä ottaa. Lie. Se ON typerää, ja juuri siksi. Esim autistien vanhempien on sitä parempi, mitä paremmin voivat hyväksyä sen tosiasian että autistit sanoo toisinaan asioita jotka on tottumattomien ja tietämättömien (ja muidenkin) korvaan hassuja. Se ei sinänsä muutu miksikään eikä liity erilaisuuden hyväksymiseen tms. Siihen, että jotkut ovat tahdittomia tuodessaan vaikkapa huvittuneisuuttaan esiin, tarvittaisiin käytöskoulua, mutta toisaalta ei kypsymättömät tollotkaan ole itse valinneet sellaisia olla. Heille voi antaa vaikkapa nopean oppitunnin siitä mitä autismi merkitsee pähkinänkuoressa. Pari faktaa faktoina ja hyväksyvästi, eikä teeskennellen että kaikki ovat - tai että todellakaan pitäisi olla - samanlaisia.

      Lainaa

    14. Tulos: +149 (175 ääntä)
      Nimesi: Mammaryhmät ovat internetin keskusteluryhmistä sekopäisimpiä. Imettäminen sulattaa aivot, ja äo tippuu humisten.
      Ei imettäminen vaan kolmen vuoden unettomuus. Kyllä se siitä, helpottaisi jos kivespussisiittiöhäiriöisen isä valvoisi puolet siitä ajasta. Pulloruokinnalla on puolensa

      Lainaa

    15. Tulos: -89 (109 ääntä)
      Bodvåihsojeåve: Oonko lie ainoa jota häiritsee lie-sanan käyttö noin? “Lienee” on potentiaalimuoto verbistä “olla”, ei siis voi sanoa “olenko olisin”. Voinee sanoa “lienenkö”, jos on pakko päästä kyseistä sanaa käyttämään.
      Ei. Ainoastaan kaltaisesti pölvästit. Löysääs vähän hellehattua.

      Lainaa

    16. Sateenvarjotyttö 11.6.2019 11:13
      Tulos: +156 (180 ääntä)
      Autistit harvemmin puhuvat julkisillapaikoilla itsekseen tai haukkuvat muitaihmisiä, joten mielenkiintoista olisi tietaa että miksi aloittaja olettaisi ihmisen olevan autistinen. Autistit on outoja joten kaikki oudot on autisteja? Itse olen niin kypsä kaikkiin mahdollisiin streoptypiohin ja autisti vitseihin ihmisiltä jotka eivät tiedä asiasta yhtään mitään.

      Lainaa

    17. Avaruusleijona 11.6.2019 11:14
      Tulos: +88 (100 ääntä)
      Nimesi: Mammaryhmät ovat internetin keskusteluryhmistä sekopäisimpiä. Imettäminen sulattaa aivot, ja äo tippuu humisten.
      Ei se imettämisestä johdu, vaan unenpuutteesta.

      Lainaa

    18. Tulos: +112 (122 ääntä)
      Banaani: Perusjantteri ei yleensä tiedä mikä on autismi tai mielenterveyshäiriö, joten turhaa sellaisten viljelemistä sanoista on itseensä ottaa. Lie. Se ON typerää, ja juuri siksi. Esim autistien vanhempien on sitä parempi, mitä paremmin voivat hyväksyä sen tosiasian että autistit sanoo toisinaan asioita jotka on [...]
      Tää on kyllä totta. Lisäksi noita huutelijoita on kyllä niissä perusjanttereissa ihan yllinkyllin, joten on kamalan ikävää mennä leimaamaan näitä jo valmiiksi huonossa asemassa olevia ihmisiä. Mielenterveysongelmat harvemmin näkyy päällepäin ellei sitten oikeasti ole psykoosissa tai vastaavassa, mutta tavalliset mielenterveysongelmat (masentuneisuus, syömishäiriöt) ei tuu esille bussimatkan aikana. Autismiakin kun on niin laidasta laitaan, osa autistisista ihmisistä on vaikeasti lähestyttäviä, kun taas osalla on vaan esimerkiksi keskittymishäiriötä tai ongelmia sosiaalisissa tilanteissa. Itselle ollaan tällä hetkellä diagnosoimassa autismia, joka näkyy eniten rajottuneina mielenkiinnonkohteina (tykkään hirveästi asiasta X mutta muut jutut on vähän meh) ja etten osaa yhtään tulkita ihmisten ilmeitä tai tunteita kasvojen liikkeestä, mikä rajoittaa toisen ihmisen ymmärtämisen siihen mitä hän kertoo ääneen. Muuten olen ihan "normaali" ihminen ja olen ollut töissä asiakaspalvelijanakin ja saanut kovasti kehuja työstä. Siksi harmittaa hirveästi tämmöset "sillä oli varmasti mielenterveysongelmia ja varmaa oli joku autisti"-kommentit kun ihmisillä on jo valmiiksi liikaa ennakkoluuloja.

      Lainaa

    19. Tulos: -87 (95 ääntä)
      Bodvåihsojeåve: Oonko lie ainoa jota häiritsee lie-sanan käyttö noin? “Lienee” on potentiaalimuoto verbistä “olla”, ei siis voi sanoa “olenko olisin”. Voinee sanoa “lienenkö”, jos on pakko päästä kyseistä sanaa käyttämään.
      Se on murretta.

      Lainaa

    20. Tulos: -59 (83 ääntä)
      Haha :D Hormonihirviöillä lähtee aina hommat käsistä noissa vauvaryhmissä.

      Lainaa

    21. Tulos: +5 (47 ääntä)
      Mila... siis hyi hitto toi meininki ja persoona... yök miten vastenmielinen tyyppi! Solvaa sinua, väitän julkisesti että valehtelet ja draamailet, sitten perään hurskastelen, että tää haukkumani ihminen varmaan ”tästäkin” aloittaa jonkun riidan. Öh, oisko riidan haastaja kuitenkin se, joka tulee julkisesti haukkumaan ja haastamaan riitaa.

      Lainaa

    22. Mikko Laine 11.6.2019 15:11
      Tulos: -59 (65 ääntä)
      Perkele itseasiassa on vironkieltä ja tarkottaa kärpästä ;)

      Lainaa

    23. Tulos: +94 (96 ääntä)
      Mikko Laine: Perkele itseasiassa on vironkieltä ja tarkottaa kärpästä
      Nyt kyllä keksit omiasi. T: Virolainen

      Lainaa

    24. Kilokalori 12.6.2019 0:28
      Tulos: -32 (44 ääntä)
      Gene itse on kyllä se kehitysvammainen. Ei tsiisus miten idiootti huomiohuora.

      Lainaa

    25. Tulos: +21 (39 ääntä)
      Kilokalori: Gene itse on kyllä se kehitysvammainen. Ei tsiisus miten idiootti huomiohuora.
      Älä kutsu toisia huomiohuoriksikaan? Itse olen aika "omituinen" (en omasta enkä ystävieni mielestä mutta epätavallisen myönnän) ja tuo "miksi olet olemassa, huoraat vain huomiota" on alkanut hiukan ottaa pannuun. En kai tahallani päätä huorata huomiota josta kaikki on negatiivista. Introverttinä kummallisinta koko sotkussa on se että "huoraan huomiota" kun haluan lukea itsekseni enkä postittaa kaikkea mitä teen jonnekin instagramiin -"kuka tuo luulee olevansa kun yrittää olla erilainen".(Tuo kivespussimikälie päivitys olisi ollut ihan hauska ilman turhanpäiväisiä ja ilkeitä ennakkoluuloja mielenterveysongelmaisista/ erikoisporukoista).

      Lainaa

    26. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Emmi päättänyt kertoa vanhan vitsin omana kokemuksenaan.

      Lainaa

    27. Nimi löytyy 14.6.2019 7:15
      Tulos: +18 (22 ääntä)
      Ronde: Iltapäivälehden otsikossa luki, että jääkiekkomaalivahti masentui hävityn ottelun jälkeen. Kun se kuitenkin pelasi seuraavassa pelissä, tiesin, että ei masentunut. Tosin kun kerroin kavereille kerran, että olen sairastunut masennukseen, ne käski mennä pelaamaan jääkiekkoa. Niin se maalivahtikin kato teki.
      Masentuminen on eri asia kuin sairastua masennukseen. Jokainen kokee joskus masentumisen tunnetta ja siksi masennus-diagnoosin yksi kriteeri onkin, että masennus on jatkunut pidemmän aikaa. Olen sairastanut masennusta, mutta parantunut siitä, silti joskus masentaa.

      Lainaa

    28. Tulos: -4 (14 ääntä)
      bleb: Tää on kyllä totta. Lisäksi noita huutelijoita on kyllä niissä perusjanttereissa ihan yllinkyllin, joten on kamalan ikävää mennä leimaamaan näitä jo valmiiksi huonossa asemassa olevia ihmisiä. Mielenterveysongelmat harvemmin näkyy päällepäin ellei sitten oikeasti ole psykoosissa tai vastaavassa, mutta tavalliset [...]
      Pakko nyt ottaa tämä esille, kun itse nähnyt juuri niitä mielenterveysongelmaisia, joista se tosiaan näkyy. Isä on ollut 30~v mielenterveyshoitajana ja lapsuudessa näihin asiakkaisiin törmännyt usein. Eikä ollut kyse suljetusta yksiköstä. Ja mitä työpaikalla tuli käytyä, niin kyllä noita vanhankansan mukaan ”hulluja” oli puolet niistä siellä asioivista. Harmittomia, mutta kyllä siihen kiinnittää huomiota, jos yksi tuijottaa seinää ja mumisee ”kuvista”, yksi kysyy näenkö minäkin ”niitä”, kolmas kertoo, kuinka valtio seuraa häntä johon neljäs liittyy huitomalla neuvostoliiton mikrobikoneita, jotka yrittävät laskeutua korvaan ja sitä myötä aivoihin. Minusta sana mielenterveysongelmainen on parempi tässä kuin hullu. Kyllä niitä mielenterveysongelmia on muitakin kuin masennus.

      Lainaa

    29. Tulos: -9 (11 ääntä)
      Gene 1.Hackman 2.Simmons 3.Wilder vai 4.Kelly?

      Lainaa

    30. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Kyhnö: Pakko nyt ottaa tämä esille, kun itse nähnyt juuri niitä mielenterveysongelmaisia, joista se tosiaan näkyy. Isä on ollut 30~v mielenterveyshoitajana ja lapsuudessa näihin asiakkaisiin törmännyt usein. Eikä ollut kyse suljetusta yksiköstä. Ja mitä työpaikalla tuli käytyä, niin kyllä noita vanhankansan mukaan ”hulluja” [...]
      Ystäväni on kliininen psykologi, ja sanoo että mielenterveysongelman määritelmä on nykyisin että on vinksahtanut sellaisella tavalla että siitä on itselle tai muille merkittävää haittaa. Masentunut ei halua olla masentunut, psykoosissa oleva voi olla itselleen tai muille vaaraksi, joten hoitoon -mutta jos uskoo vaikka puhuvansa enkeleille, saa siitä jotain iloa irti, eikä häiritse muita, niin kaikki hyvin, puhu pois. Ja on huomattava että useimmat ihmiset uskovat kaikenlaista järjetöntä, mutta niin kauan kuin muut heidän ympärillään uskovat samanlaisia järjettömyyksiä, niin sitä odotetaan ellei suorastaan vaadita. Esim. tiettyjen uskontokuntien jäsenet voivat tyrkyttää uskomuksiaan kaikille ja vaatia että kaikkien pitäisi noudattaa heidän sääntöjään -ei heitä silti hulluina pidetä, ärsyttävinä vain, vaikka järjestäytyneet lahkot voivat saada paljon enemmän tuhoa aikaan kuin joku yksittäinen huru-henkilö.

      Lainaa

    31. autistiehdokas 23.6.2019 23:37
      Tulos: +21 (21 ääntä)
      Tuossa Genen kommentoinnissa paljon väärää: - eri ihmisryhmien, kuten mielenterveysongelmaisten ja autististen yhteen niputtaminen "niiksi oudoiksi" yksilöllistä ja ryhmien välisiä eroja huomioimatta - se, että käyttää näitä ihmisryhmiä selittävänä tekijänä kuvaamaan negatiivisena kokemaansa asiaa ikään kuin niiden välillä olisi suora korrelaatio; negatiivinen stereotyyppi - käyttää mielenterveyshäiriöistä ja autistista selityksenä, vaikka ei niistä ilmeisesti mitään tiedäkään eikä tiedä, oliko ks. henkilöllä kumpaakaan - samassa kommentissa väittää, ettei haukkunut ketään ja vetoaa että hänen kommenttinsa oli oikeutettu kostona "koska minustakin tuntui ikävältä". No contradictions here :D Toisaalta sekin on totta, että sekä autismin kirjoon kuuluvat ihmiset sekä mielenterveysongelmista kärsivät _saattavat_ käyttäytyä oudosti. En vaan pidä siitä, että näistä ihmisryhmistä ajatellaan stereotyyppisesti, että jos kuuluu jompaan kumpaan, automaattisesti "haiskahtaa oudolta". Itse olen joutunut vuosia kamppailemaan sen kanssa, että minua ei uskota autismin kirjoon kuuluvaksi, koska "olen ihan tavallinen", korkeakoulut käynyt, työelämässä pärjäävä jne. Siitä kun ihan oikeasti on välillä haittaa, jos ihmiset ajattelevat, että olet tahditon joissain tilanteissa vain ilkeyttäsi.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: bussi, bussissa, autismi, autistinen, haukkua, nimitellä, piano, kirosanat, kiroilla, lapset

  • Uusimmat

  • Kategoriat