Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Nykyaikainen parkkihalli

Parkkihallit ennen ja nyt – missä meni vikaan?
Suurenna näkymä
Nykyaikainen parkkihalli

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +288 (396 ääntä)
   Siinäpäs oli lyhyt ja näpäkkä tarina.

   Lainaa

  2. Tulos: +745 (759 ääntä)
   Olen samaa mieltä.

   Lainaa

  3. Tulos: -325 (543 ääntä)
   Nämä mukahauskat kopioidut tarinat sais kyl jättää tältä sivulta julkaisematta

   Lainaa

  4. Tulos: +154 (184 ääntä)
   Heri, onpas erikoinen etunimi.

   Lainaa

  5. Tulos: +314 (322 ääntä)
   On tämä digitekniikka tehnyt elämän helepoksi!

   Lainaa

  6. Paskapallero 20.6.2019 3:39
   Tulos: +516 (528 ääntä)
   Täysin samaa mieltä, miksi joka asiaan pitää olla äppi.......?!?

   Lainaa

  7. Tulos: -315 (359 ääntä)
   Taas joku mies inisee homoista ja hallituksesta.

   Lainaa

  8. Tulos: -187 (215 ääntä)
   Missä parkkihallissa tarvitaan parkkikiekkoa?

   Lainaa

  9. Tulos: +116 (118 ääntä)
   Henri: Missä parkkihallissa tarvitaan parkkikiekkoa?
   Ainakin Goodman Hml.

   Lainaa

  10. Tulos: +80 (110 ääntä)
   Missäpäi tämmösiä parkkihalleja on, joihin käy pelkkä joku puhelinjuttu? Kaikissa joissa oon käyny, on toki tullu näitä puhelinjuttuja, mutta myös lippusysteemi on käytössä.

   Lainaa

  11. Tulos: -167 (271 ääntä)
   Nämä pitkät mukahauskat avautumiset on niitä harvoja hetkiä, kun painan tuota nappia ettei sovi etusivulle.

   Lainaa

  12. Tulos: +121 (127 ääntä)
   Paskapallero: Täysin samaa mieltä, miksi joka asiaan pitää olla äppi…….?!?
   Saadaan enemmän tietoa käyttäjistä. Nää pytää gepsi oikeudet ja sen jälkeen voi seurata sua 24/7. (lukekaa käyttöehdot)

   Lainaa

  13. A. Engström 20.6.2019 8:16
   Tulos: +77 (93 ääntä)
   Henri: Missä parkkihallissa tarvitaan parkkikiekkoa?
   Useimmissa Jyväskylästä etelään

   Lainaa

  14. Tulos: +2 (100 ääntä)
   N: Saadaan enemmän tietoa käyttäjistä. Nää pytää gepsi oikeudet ja sen jälkeen voi seurata sua 24/7. (lukekaa käyttöehdot)
   Ajattelin jo ensimmäisten sanojen aikana että nyt tulee fiksu vastaus, mutta väärässä olin. Appeja on siis siksi, että saavat helposti hyvää tietoa käyttäjistä, mistä tulevat, kuinka usein ja mihin aikaan asioivat missäkin. Tietoja käytetään mm. henkilökohtaisten mainosten kohdentamiseen, isommassa mittakaavassa kaupan alalla vaikkapa alennuskampanjoiden sisältöön ja ajankohtaan. Jos hattu on metallista tai muuten vaan ahdistaa, sijaintitiedot on myös hyvin helposti pois kytkettävissä asetusten kautta vaikkapa silloin kun appia ei käytä. Pysäköintiapin toiminta ilman sijaintitietoja olisi hitusen haastavaa, ne eivät siis kysy oikeuksia nähdä sijaintiasi jotta isoissa luolastoissa voisivat seurailla missä kukakin käyttäjä liikkuu, vaan ihan apin toiminnan takia.

   Lainaa

  15. Tulos: -199 (209 ääntä)
   Vanhusten tulisi jäädä kotiin, jos eivät osaa sulautua nyky-yhteiskuntaan. 4 vuotias poikanikin osaa paremmin käyttää "äpsejä", kuin uusavuttomat vanhukset.

   Lainaa

  16. Pekka Peitsi 20.6.2019 10:14
   Tulos: -81 (105 ääntä)
   Jännää, että tänä kesänä homoavioliittojen ja hallitusohjelman hyväksymisestä on tullut pakollista sovelluksen käyttöehdoissa. Sipilän hallituksen ohjelmaa ei tarvinut vielä hyväksyä, mutta nyt Rinteen hallituksen ohjelma onkin pakollista, kun koulutuksesta ei leikata ja ruotsista tulee pakollinen aine yo-kirjoituksiin.

   Lainaa

  17. Tulos: -80 (118 ääntä)
   Aina näitä hölmöjä mukahauskoja juttuja. Kuulostaakin niin aidolta..

   Lainaa

  18. Tulos: +88 (90 ääntä)
   Onko siis jossain sellaisia parkkipaikkoja, missä ei voi ihan tavallisella rahalla pysäköintiään maksaa? Ihanan vaikeaksi menossa elämä jos ei omista älypuhelinta. Olen 30 ja risat ja perus Nokialaisella mennään, enkä ole ainoa vastarannan kiiski. Mutta ainahan meitä väliinputoajia on. No, pitänee parkeerata kauemmas (todennäköisesti ilmaiseen parkkiin) ja kävellä perille. Eipä ole suuri vahinko.

   Lainaa

  19. Tulos: +111 (113 ääntä)
   No mutta hei, feissarimokat ei vaadi äppiä toimiakseen. \o/

   Lainaa

  20. Tulos: +127 (131 ääntä)
   Jussi: Vanhusten tulisi jäädä kotiin, jos eivät osaa sulautua nyky-yhteiskuntaan. 4 vuotias poikanikin osaa paremmin käyttää “äpsejä”, kuin uusavuttomat vanhukset.
   Katotaan sitten kun ollaan itse vanhoja ja yht'äkkiä pitäis ladata tietosuus avaruuspilveen ja värehtiä charmisti että saa vedettyä vessan. Ja kyllä, se vessa kertoo sun tulevan kuolinpäivän vakuutusyhtiölle, itse saat tietää lisämaksua vastaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +97 (111 ääntä)
   >Miksi JOKA PAIKKAAN pitää nykyään olla joku äppi???? Niin... ja miksi sitä appia eli tässä tapauksessa mahdollisuutta pysököidä tarjotaan 99,99% tapauksissa vain kahden amerikkalaisen yhtiön asiakkalle (apple/google eli iphone/android)? Viimeksi kun tarkistin niin mobiilikäyttöjärjestelmiä oli jokunen tusina erilaisia, iso osa tosin aika vaatimattomalla markkinaosuudella mutta silti. Kun viimeiset 20 vuotta on pyritty pois räätälöidyistä alustariippumattomiin ratkaisuihin (tyyliin HTML webbisivut) niin nyt sitten kuitenkin trendi on että yritetään pakottaa ihmiset näiden kahden amerikkalaisen yhtiön asiakkaiksi, ja pakottaa hyväksymään niiden käyttöehdot sekä luovuttamaan yksityisyytensä niille. Eli tarkoittaa käytännössä sitä että jos et luovuta yksityisyytesi ja tietojasi jommalle kummalle näille amerikkalaisille yhtiöille niin et saa pysäköidä. Mikä vitun logiikka tässäkin on? Olemme kuitenkin suomessa. Pelottavaksi asia muuttuu siinä vaiheessa kun meidän valtiovalta julkaisee esimerkiksi sähköisen ajokortin tai muita sähköisiä palveluita samanlaisella appi ratkaisulla ja ehdoilla. Eli luovuta tiedosi amerikkalaisille yhtiöille, muuten et voi käyttää erilaisia kansallisia palveluita. Särähtääkö tämä jonkun muunkin korvaan...?

   Lainaa

  22. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Peeke: Ajattelin jo ensimmäisten sanojen aikana että nyt tulee fiksu vastaus, mutta väärässä olin. Appeja on siis siksi, että saavat helposti hyvää tietoa käyttäjistä, mistä tulevat, kuinka usein ja mihin aikaan asioivat missäkin. Tietoja käytetään mm. henkilökohtaisten mainosten kohdentamiseen, isommassa mittakaavassa [...]
   Miksi se tarvii sijainnin toimiakseen? Onko siis parkkeerattu auto ja puhelin aina samassa paikassa? Kätevää.

   Lainaa

  23. Lohikäärme 20.6.2019 12:10
   Tulos: +15 (35 ääntä)
   No nyt sain varmistusta siitä että elän kiven alla. 19v joten kai mun pitäis tietää näistä, mutten KOSKAAN oo kuullu parkkeerausäpistä.. O:

   Lainaa

  24. Tulos: -4 (74 ääntä)
   Ihan asiallinen vastaus muuten, mutta en ymmärrä miksi homoavioliittokin piti rinnastaa jotenkin huonoksi asiaksi.

   Lainaa

  25. Murmurmurmeli 20.6.2019 14:10
   Tulos: -25 (39 ääntä)
   Jokaisen kaverilla (vähintään sillä yhdellä) lienee jo ollut tämä kiertoviesti seinällään...

   Lainaa

  26. Tulos: +19 (33 ääntä)
   Pekka Peitsi: Jännää, että tänä kesänä homoavioliittojen ja hallitusohjelman hyväksymisestä on tullut pakollista sovelluksen käyttöehdoissa. Sipilän hallituksen ohjelmaa ei tarvinut vielä hyväksyä, mutta nyt Rinteen hallituksen ohjelma onkin pakollista, kun koulutuksesta ei leikata ja ruotsista tulee pakollinen aine yo-kirjoituksiin.
   Nyt taas vähän kierroksia pienemmälle siellä

   Lainaa

  27. Tulos: +4 (46 ääntä)
   Voi voi: Miksi se tarvii sijainnin toimiakseen? Onko siis parkkeerattu auto ja puhelin aina samassa paikassa? Kätevää.
   Öhh what? Pidätkö puhelinta mukanasi? Vai onko sinulla lankapuhelin? Oletko itse autosi kanssa samassa paikassa kun pysäköit sen? Oletettavasti. Siksipä sanoinkin että apin on tiedettävä sijainti _kun käytät sitä_, tarkoittaen kun auton pysäköit. Eli kyllä, silloin sekä minä, autoni ja puhelimeni olemme samassa paikassa, usko tai älä.

   Lainaa

  28. Tulos: +2 (32 ääntä)
   Voi voi: Miksi se tarvii sijainnin toimiakseen? Onko siis parkkeerattu auto ja puhelin aina samassa paikassa? Kätevää.
   Ja vielä kysymykseesi miksi se sijaintitiedon tarvitsee, no siksi ettei se muuten tiedä missä autosi on pysäköitynä ja on esim pysäköintivalvojille ja hinnan määritykseen aika oleellinen tieto mihin pysäköit.

   Lainaa

  29. ihan normaali suomalainen mies 20.6.2019 15:26
   Tulos: -19 (49 ääntä)
   otk: >Miksi JOKA PAIKKAAN pitää nykyään olla joku äppi???? Niin… ja miksi sitä appia eli tässä tapauksessa mahdollisuutta pysököidä tarjotaan 99,99% tapauksissa vain kahden amerikkalaisen yhtiön asiakkalle (apple/google eli iphone/android)? Viimeksi kun tarkistin niin mobiilikäyttöjärjestelmiä oli jokunen tusina [...]
   Koska ei ole kannattavaa tehdä portia jokaiseen naapurin Vilin tekemään käyttöjärjestelmään. Suomessa Googlella ja Applella on 99,19 prosentin markkinaosuus mobiilikäyttöjärjestelmiin. Tekemällä pelkästään kaksi versiota saadaan 9919 ihmistä kymmenestätuhannesta järjestelmän alle. Lisäversioiden tekeminen ja ylläpitäminen ei ole enää järkevää, koska niistä saatu hyöty on mitätön, todennäkoisesti jopa negatiivinen. Se on tietoinen valinta olla valitsematta jotain isoista palveluntarjoajista. Itsehän siinä kärsit.

   Lainaa

  30. Tulos: +24 (32 ääntä)
   Jaakko: Missäpäi tämmösiä parkkihalleja on, joihin käy pelkkä joku puhelinjuttu? Kaikissa joissa oon käyny, on toki tullu näitä puhelinjuttuja, mutta myös lippusysteemi on käytössä.
   Isossa omenassa ei oo enää lippuja, Q-park vai mikä olikaan käytössä, jos et maksa heti sovelluksella tai sillä uudella maksupäätteellä, niin tulee lasku perässä himaan missä 5€ laskutuslisä. Viimeks laite näytti että ilmanen pysäköinti kiitti moi. Tulipa kuitenki lasku perässä, ihme paskaa.

   Lainaa

  31. Tulos: -20 (22 ääntä)
   Taas näitä.

   Lainaa

  32. Tulos: +44 (58 ääntä)
   Kerrankin oli pitkä avautuminen, joka oli oikeasti hauska ja vielä suurimmaksi osaksi tottakin.

   Lainaa

  33. Tulos: +17 (29 ääntä)
   hertta: Taas joku mies inisee homoista ja hallituksesta.
   Katso kuvaketta: kyseessä on nainen. Romahtiko maailmasi nyt? Ps. Huumoriksihan tuo oli muutenkin tarkoitettu

   Lainaa

  34. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Mun Skoda haluaa asentaa MySkoda appin, mutta tabletti on niin vanha ettei mene. Saman saa onneksi selaimella. Mun kojelautakamera vaatii 70 mai appin joka vaatii "system permissions" koska paskasti koodattu (tai kiinalaiset haluaa vakoilla mua). Siinä kamerassa voisi triviaalisti olla webbiserveri (kun on wlan). Mutta ei, appi. Haistakaa kukka!

   Lainaa

  35. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Henri: Missä parkkihallissa tarvitaan parkkikiekkoa?
   Porin Puuvilla

   Lainaa

  36. Muailman mutkamiäs 21.6.2019 3:23
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Henri: Missä parkkihallissa tarvitaan parkkikiekkoa?
   Itiksessä

   Lainaa

  37. Tulos: -30 (40 ääntä)
   Tympii tälläiset muka-hauskat, ylipitkät lässytykset. Kaveri jakoi tän, tuonne loppuun oli vielä kirjoitettu että saa jakaa, koska nauru piristää elämää. Tuli lähinnä mieleen, että haluaa some-kuuluisuutta.

   Lainaa

  38. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Toj Karin: Ihan asiallinen vastaus muuten, mutta en ymmärrä miksi homoavioliittokin piti rinnastaa jotenkin huonoksi asiaksi.
   Oppaani, näin ymmärrät huumoria: Heri ei ottanut päivityksessä kantaa siihen, ovatko homoavioliitot hyvä vai huono asia, lähinnä siihen, että se ei liity mitenkään parkkeeraamiseen. Herin mielestä parkkeeraamisesta on tehty kohtuuttoman vaikea prosessi, johon liittyy paljon epäollenaisuuksia. Ironian ja liioittelun keinoin hän heitti esimerkkinä, että parkkeerausprosessissa liittymien sekä sovellusten käyttäjäehtoja tulkitessa ja hyväksyessä tuntuu siltä kuin lukisi hallitusohjelmaa tai vastaavaa sisällöllisesti monimutkaista juridista liturgiaa.

   Lainaa

  39. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Peeke: Ajattelin jo ensimmäisten sanojen aikana että nyt tulee fiksu vastaus, mutta väärässä olin. Appeja on siis siksi, että saavat helposti hyvää tietoa käyttäjistä, mistä tulevat, kuinka usein ja mihin aikaan asioivat missäkin. Tietoja käytetään mm. henkilökohtaisten mainosten kohdentamiseen, isommassa mittakaavassa [...]
   Mun puhelin lyö seurannan päälle aina kun käyn isommissa ostoskeskuksissa vaikka olen kaikista mahdollisista ja mahdottomista asetuksista kieltänyt sijaintietojen käytön. Google tekee mitä Google tahtoo.

   Lainaa

  40. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Jussi: Vanhusten tulisi jäädä kotiin, jos eivät osaa sulautua nyky-yhteiskuntaan. 4 vuotias poikanikin osaa paremmin käyttää “äpsejä”, kuin uusavuttomat vanhukset.
   Minäkin 40v olen siis vanhus jonka kuuluis jäädä kotiin. Maksatteko mun elatuksen vai saanko viel 25v liikkuu töihinkään? En halua mitään turhia monimutkaisuuksia ennen niin helppoihin asioihin.

   Lainaa

  41. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Petkele: Olen samaa mieltä.
   Minä en

   Lainaa

  42. VoikoJokuKertoa 24.6.2019 21:04
   Tulos: -20 (20 ääntä)
   Olenkohan unohtanut osan suomen kieltä, kun en ymmärrä mitä tarkoitetaan tahtojen hyväksymisellä kohdassa "Hyväksy ehdot, tahdot, mainokset, suoramarkkinointi, – –". Tiedän toki mitä tahto yleensä tarkoittaa, mutta mikä mahtaa olla sen merkitys tuossa yhteydessä?

   Lainaa

  43. Tulos: +10 (14 ääntä)
   hertta: Taas joku mies inisee homoista ja hallituksesta.
   Taas joku inisee, kun homoja ja hallitusta kommentoidaan.

   Lainaa

  44. Tulos: -7 (7 ääntä)
   Niin… ja miksi sitä appia eli tässä tapauksessa mahdollisuutta pysököidä tarjotaan 99,99% tapauksissa vain kahden amerikkalaisen yhtiön asiakkalle (apple/google eli iphone/android)?
   Oletettavasti rahallakin saa pysäköidä, mutta maksaakseen kortilla tai saadakseen rahaa (kortilla) on yleensä käytettävä toista kahdesta ylikansallisesta (Visa/MC), ellei sitten käy nostamassa rahaa pankista, harva käy. Joten, mitä väliä?

   Lainaa

  45. Tulos: +6 (6 ääntä)
   otk: >Miksi JOKA PAIKKAAN pitää nykyään olla joku äppi???? Niin… ja miksi sitä appia eli tässä tapauksessa mahdollisuutta pysököidä tarjotaan 99,99% tapauksissa vain kahden amerikkalaisen yhtiön asiakkalle (apple/google eli iphone/android)? Viimeksi kun tarkistin niin mobiilikäyttöjärjestelmiä oli jokunen tusina [...]
   Aamen tälle! Itseäni kyrpii myös käyttäjien pakkonaittaminen näiden yritysten kanssa. Trendi näyttäisi olevan, että yksityisyydestä on tulossa rikkaiden etuoikeus. Isossa skaalassa on kyse yksilönvapauden rajoittamisesta (hakekaa termit "positiivinen vapaus" ja "negatiivinen vapaus). Esim. "Olet vapaa matkustamaan JOS..." "Olet vapaa pysäköimään JOS..." Tai aiheesta jo poiketen "olet oikeutettu maksuttomaan yliopistokoulutukseen, kun maksat pakolliset osakuntamaksut", mutta tää onkin jo oma aiheensa. P.S. Yks boikotoitavista on HOAS. Mokoman voittoa tavoittelemattoman yleishyödyllisen säätiön kämppishakupalvelussa edellytetään tietojensa tyrkyttämistä Facebookille.

   Lainaa

  46. Foliohattuinen vesinokkaeläin 28.6.2019 20:38
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Ai miksikö pitää olla äppi kaikkeen? Koska tietosi halutaan vakoilla. Nämä tiedot sitten myydään mainostajille ja muille jotka niistä hyötyvät.

   Lainaa

  47. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Ohhoh: Minäkin 40v olen siis vanhus jonka kuuluis jäädä kotiin. Maksatteko mun elatuksen vai saanko viel 25v liikkuu töihinkään? En halua mitään turhia monimutkaisuuksia ennen niin helppoihin asioihin.
   Ennen ei ollut helpompaa. Itse olen 48 ja olen ottanut näitä äppejä käytöön, koska ne helpottaa elämistä. Pysäköitiäppi tuli heti käytöön kun sellaiset ilmestyi. Paljon kätevämpi kuin joku maksuautomaatti ja mikä parasta, pysäköintiaikaa voi myös jatkaa tai lyhentää tarpeen mukaan. Käytössä on myös tankkausäpit yms.

   Lainaa

  48. Nöyhtänapa 18.2.2020 7:48
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   hertta: Taas joku mies inisee homoista ja hallituksesta.
   No ny meni kaikki pieleen

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: sovellus, mobiili, kännykkä, parkkipaikka, parkkeerata, parkkeeraus