Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 57

Mies ripustanut taas pyykit väärin.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 57

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 84 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. traumcity 9.5.2019 0:19
      Tulos: -625 (761 ääntä)
      Niin, kohdun. Sanonta tarkoittaa että kohdusta ryöstetään, ei että ryöstetään kohtu.

      Lainaa

    2. Tulos: +564 (580 ääntä)
      Vehkeet ja piltit ei kuulu yhteen vaikka olisikin vain purkki.

      Lainaa

    3. Tulos: +1231 (1255 ääntä)
      traumcity: Niin, kohdun. Sanonta tarkoittaa että kohdusta ryöstetään, ei että ryöstetään kohtu.
      Se sanonta on "kehdonryöstäjä"

      Lainaa

    4. Tulos: +134 (204 ääntä)
      traumcity: Niin, kohdun. Sanonta tarkoittaa että kohdusta ryöstetään, ei että ryöstetään kohtu.
      Ite oon kuullu kehto versiota mutta emt

      Lainaa

    5. Tulos: -479 (649 ääntä)
      Ja ylimmästä kuvasta sen verran että kyllä mua vituttais jos mun vaatteet laitettais väärin kuivumaan. Me on käyty läpi miten mitkäkin laitetaan ja molemmat saa vaatteet siistinä pesusta.

      Lainaa

    6. traumcity 9.5.2019 0:27
      Tulos: +230 (256 ääntä)
      gigu: Se sanonta on “kehdonryöstäjä”
      No jep nyt kun käyttää molempia aivosoluja, olisin ihan kuusnolla mennyt Hannan sutkautukseen. Vähän ihmettelinkin mitä Hanna nyt kyseenalaistaa...

      Lainaa

    7. traumcity 9.5.2019 0:28
      Tulos: -28 (48 ääntä)
      traumcity: No jep nyt kun käyttää molempia aivosoluja, olisin ihan kuusnolla mennyt Hannan sutkautukseen. Vähän ihmettelinkin mitä Hanna nyt kyseenalaistaa…
      Toisesta Hannasta Anna.

      Lainaa

    8. Kinnoinen 9.5.2019 0:33
      Tulos: +611 (679 ääntä)
      Nyt jäi häiritsemään että mikä virhe noissa pyykeissä oli...

      Lainaa

    9. Tulos: +479 (527 ääntä)
      railroad: Ja ylimmästä kuvasta sen verran että kyllä mua vituttais jos mun vaatteet laitettais väärin kuivumaan. Me on käyty läpi miten mitkäkin laitetaan ja molemmat saa vaatteet siistinä pesusta.
      No tietty jos jotain kalliita erityiskäsittelyä vaativia vaatteita olis heittänyt vaan kasaan ummehtumaan, mutta mun silmääni tuossa on ihan perus rytkyjä laitettu oikein nätisti. En ymmärrä mikä tuossa kuvassa on vialla.

      Lainaa

    10. Perspillu ja hyvät vitut 9.5.2019 1:46
      Tulos: +437 (493 ääntä)
      Ne pyykit voi aina ripustaa itsekin jos on niin tärkeää että ne on ripustettu tietyllä tavalla.

      Lainaa

    11. purppurakruunu 9.5.2019 2:03
      Tulos: -138 (228 ääntä)
      No siis joo, voihan tossa ollut virhe: Julialla on tietty laatikko, johon topit kuuluu henkarin sijaan, tai taloudessa on tapana silittää ennen ripustamista. En ihan saa selvää, mutta osa topeista saattaa myöskin olla nurinpäin henkarissa, ja jos kaikki topit eivät ole hihattomia tai niin leveäkaula-aukkoisia, että eivät pysy henkarissa ilman noita kumihihnoja, niin ne olisi ehkä kannattanut "pukea" henkarille päälle, eikä vaan laittaa noista roikkumaan. Mut joo, moka ehkä siinä, että Julia olettaa virheen olevan päivänselvä ilman mitään suunnan antoa.

      Lainaa

    12. ............ 9.5.2019 2:24
      Tulos: +112 (218 ääntä)
      PerspⅰIIu ja hyvät vitut: Ne pyykit voi aina ripustaa itsekin jos on niin tärkeää että ne on ripustettu tietyllä tavalla.
      Tämä. Vituttaa pirttihirmut jotka valittavat siitä että kotityöt on tehty aivan päin vittua mutta eivät itse kuitenkaan tee mitään asian eteen, ja tekevät pikemminkin hyvin vähän mitään kotitöitä. Yksi sukulaiseni on tällainen. Itse ihan hirveän laiska pitkäaikaistyötön jolla olisi aikaa vaikka muille jakaa, silti aina haukkuu miestään joka viikkaa pyykit aina väärin tms. Miestä käy sääliksi, toisaalta se ilmeisesti haluaa tai tykkää olla tossun alla kun ei lähde.

      Lainaa

    13. Tulos: +203 (229 ääntä)
      Kinnoinen: Nyt jäi häiritsemään että mikä virhe noissa pyykeissä oli…
      Kahden euron kiinan mekot ripustettu vissiin vähän väärin.

      Lainaa

    14. Tulos: +212 (228 ääntä)
      PerspⅰIIu ja hyvät vitut: Ne pyykit voi aina ripustaa itsekin jos on niin tärkeää että ne on ripustettu tietyllä tavalla.
      Tämä. Itse olen rasittavan kontrollifriikki, joten yleensä ripustan ja laskostan pyykit itse, koska en tykkää miehen tavasta... Ja silloin kun mies hoitaa pyykkihuollon, pidän turpani kiinni - vaikka se välillä ottaakin luvattoman koville.

      Lainaa

    15. Tulos: +182 (202 ääntä)
      Kinnoinen: Nyt jäi häiritsemään että mikä virhe noissa pyykeissä oli…
      Mietin pitkään samaa, mutta kyse lienee siitä, että paidat on laitettu roikkumaan henkariin noista kuminauhoista eikä hihoista "kunnolla" henkariin. Leikkaisi ne kumilenksut sitten irti vaatteistaan tai laittaisi itse jos ongelma tosiaan oli tuo.

      Lainaa

    16. Tulos: +437 (455 ääntä)
      Muistan kun joskus kaverin kanssa tultiin jostain ulkoa kaverin kotiin ja miehensä ylpeänä esitteli, kun oli siivonnut koko kämpän, pessyt pyykit ja oli juuri laittamassa ruokaa (ei normaalisti mikään kodin hengetär), mutta reppana ilme vaihtui äkkiä pettymykseksi kun kaveri alkoi nalkuttaa, miten ruuan laittoon oli ihan väärät välineet, pyykit ripustettu väärin ja huonekalut missä sattuu imuroinnin jäljiltä. Ja minä en nähnyt niissä mitään vikaa. Sääliksi kyllä kävi.

      Lainaa

    17. Tulos: +232 (238 ääntä)
      Arthur: Muistan kun joskus kaverin kanssa tultiin jostain ulkoa kaverin kotiin ja miehensä ylpeänä esitteli, kun oli siivonnut koko kämpän, pessyt pyykit ja oli juuri laittamassa ruokaa (ei normaalisti mikään kodin hengetär), mutta reppana ilme vaihtui äkkiä pettymykseksi kun kaveri alkoi nalkuttaa, miten ruuan laittoon oli [...]
      Erosivatko he? Ei yhtään kuulosta hyvältä parisuhteelta

      Lainaa

    18. Tulos: +130 (152 ääntä)
      Kyllä miä olen aina hyvin onnellinen kun mies ripustaa pyykit, vaikka ne välillä onkin vähän rytyssä siinä narulla. Ei se haittaa pätkän vertaa, kunhan mun ei juuri tarvinnut tehdä sitä. :)

      Lainaa

    19. Tulos: +106 (336 ääntä)
      Mie taas mietin sitä ekan mokan kohdalla, että jos kotityöt jaetaan tasan ja miehelle on kerrottu miten tietyt vaatteet laitetaan oikein, eikö sen miehen pitäisi sitten muistaa että aa, näin nämä pitää laittaa. Kuitenkin itse saan sen käsityksen että asiasta olisi keskusteltu useamminkin. Mutta eeeeeiii, siitähän pitää olla tyytyväinen että mies tekee jotain, vaikka vain sinne päin, ohjeita muistamatta. Virheet ymmärrän, mutta jatkuva huolimattomuus kertoo ettei mies koe kotitöitä omaksi velvollisuudekseen vaan ne on vähän jotain ekstraa josta saada kehuja ja päänsilityksiä.

      Lainaa

    20. Pyykit kuivuu 9.5.2019 8:36
      Tulos: +296 (310 ääntä)
      En mäkään mitään vikaa tossa ekassa kuvassa näe, päinvastoin olisin ihan tyytyväinen jos mies olisi ripustanut pyykit noin. Vähän silti jäi vaivaamaan Marleenan kommentin ”laittaa JOPA pyykkejä kuivuu”, ihan kuin se olisi joku äärimmäisen upea suoritus mieheltä. Mun mielestä täysin arkipäivää, joka kuuluu jokaisen taloudessa asuvan (ainakin aikuisen) hommiin ihan sen kummemmin rooleja jakelematta.

      Lainaa

    21. Tulos: +135 (161 ääntä)
      …………: Tämä. Vituttaa pirttihirmut jotka valittavat siitä että kotityöt on tehty aivan päin vittua mutta eivät itse kuitenkaan tee mitään asian eteen, ja tekevät pikemminkin hyvin vähän mitään kotitöitä. Yksi sukulaiseni on tällainen. Itse ihan hirveän laiska pitkäaikaistyötön jolla olisi aikaa vaikka muille jakaa, silti aina [...]
      Itse olen kohdannyt lähinnä marttyyreitä, jotka valittavat kun mies ei tee ikinä yhtään mitään ja kaiken saa tehdä itse. Sitten selviää, että kyllä se mies joskus pesee pyykkiä ja moppaa ja imuroi, mutta kun se idiootti tekee ne väärin ja Nainen joutuu kulkemaan perässä tekemässä ne oikein. Imuria kuljettaa miten sattuu eikä suorissa viivoissa, moppaaminen aloitettu makkarista eikä keittiöstä, pyykit ripustettu väärin päin kuivumaan ja pyykkiteline on väärässä asennossa. Siis absurdia nillitystä kun mies ei tee Hänen ylhäisyytensä tavalla asioita. Sitten joutuu kaiken tekemään ihan itse :(

      Lainaa

    22. Tulos: +121 (161 ääntä)
      Inkeri: a miehelle on kerrottu miten
      Niinpä... Sun mielestä siis miehen tapa tehdä asiat on lähtökohtaisesti väärin? Itse kyllä teen kotitöitä ja osaan kyllä aivan itse päättää miten ne tehdään parhaalla mahdollisella tavalla. Jos ei mun tapa ei kelpaa kumppanille niin saa vapaasti tehdä itse. Se että kumppani nalkuttaa siitä että hänen väärä tapansa on "oikea" tapa tehdä ei juurikaan vaikuta asiaan. En minäkään pidä kaikista tavoista miten mun kumppani tekee asioita mutta joko hyväksyn asian tai sitten teen itse. Mutta kumppanille nalkuttaminen siitä että hän ei tee asioita niin kuin minä haluan on jotain mitä ei parisuhteessa kuulu tehdä. Ikinä.

      Lainaa

    23. Tulos: +122 (132 ääntä)
      Mullakin kyllä särähti kivasti tuo "jopa" korvaan. Ihan normaalia kotihommaahan tuo. Olen itse vähän lähtenyt sille linjalle, etten suostu muuttamaan yhteen kumppanin kanssa joka ei ole itsekseen (tai kimppakämppä tms) asunut. Koska niitä on tullut riittävästi vastaan jotka ei tiskata osaa kuin sinnepäin ja pyykki on liian vaikeeta kun kotona maagisesti peseytyy. ...ei myöskään huvita aina kokata vaikka kuinka vastapalveluksena toinen käyttää viisi minsaa astianpesukoneen täyttöön ja huuhtelee kattilan. En silti kyllä nää tuossa kuivattamisessa ongelmaa. Ongelma olisi vaikka kasata kaikki liian tiiviisti narulle etteivät kuivu

      Lainaa

    24. Tulos: +149 (235 ääntä)
      Inkeri: Mie taas mietin sitä ekan mokan kohdalla, että jos kotityöt jaetaan tasan ja miehelle on kerrottu miten tietyt vaatteet laitetaan oikein, eikö sen miehen pitäisi sitten muistaa että aa, näin nämä pitää laittaa. Kuitenkin itse saan sen käsityksen että asiasta olisi keskusteltu useamminkin. Mutta eeeeeiii, siitähän [...]
      No TÄMÄ!!! Tossa kuvassa en ihan tajua mikä ongelma, mutta kyllä mua ärsytti aikana ennen kuivausrumpua, kun mies joskus laittoi pyykit kuivumaan niin, että ei viittiny "räpsäyttää" vaatetta yhdellä reippaalla käsien liikkeellä suoraksi, vaan syrttäsi sellaisenaan pyykkitelineelle. Ei myöskään oikonut lahkeita tai hihoja, vaikka ne olis ollu aivan syrtyssä. Tuloksena oli erittäin ryppyiset vaatteet, joiden kuivuminen kesti kauemmin, koska tietenkin monin kerroin oleva kangas kuivuu hitaasti. Yhtä lailla ärsyttää, ettei viitsi opetella miten tiskikone täytetään tehokkaasti. Sitten jää tiskipöydälle vielä kasa astioita, jotka olis mahtunu samaan koneelliseen jos ne olis laittanu niin kuin minä laitan. Ja muovikipot kääntyilee koneessa niin että keräävät vettä sisäänsä, koska niitä ei ole tuettu paikoilleen. Tai siivotessa nostetaan tavarat lattialta vain lähimmälle tasolle, oli se sohva, ruokapöytä tai kirjahylly. Koska ei viitsitä opetella niiden tavaroiden oikeita paikkoja. Eikä vaivauduta yhtään miettimään, miltä näyttäisi jos myös vaimo tekisi samoin, eikä kukaan opettaisi lapsillekaan tavaroiden paikkoja. Imurointia, lattianpesua, sängyn petaamista ym. ei voi tehdä väärin, mutta monta muuta asiaa voi. Jos tietylle tavalle on oikeasti hyvät perusteet, niin on puhdasta laiskuutta olla opettelematta sitä tapaa. Ihan samalla tavalla minä olen muuttanut joitakin toimintatapojani, kun puolison tapa on ollut parempi.

      Lainaa

    25. Ihmettelen vaan 9.5.2019 10:26
      Tulos: -9 (19 ääntä)
      Aavistelen ettei Anna tule enää koskaan toiste nettiin. Naistenhuone ei petä koskaan, aina se saa leuan loksahtamaan hämmästyksestä.

      Lainaa

    26. Tulos: +19 (51 ääntä)
      traumcity: Niin, kohdun. Sanonta tarkoittaa että kohdusta ryöstetään, ei että ryöstetään kohtu.
      Kielikuva kuuluu "kehdonryöstäjä", koska tuskin kukaan sikiötä treffailee. Toki kehtolainenkin on keskenkasvuinen, mutta useimmat miehet jäävätkin kesken.

      Lainaa

    27. Tulos: -24 (112 ääntä)
      Äitee: No TÄMÄ!!! Tossa kuvassa en ihan tajua mikä ongelma, mutta kyllä mua ärsytti aikana ennen kuivausrumpua, kun mies joskus laittoi pyykit kuivumaan niin, että ei viittiny “räpsäyttää” vaatetta yhdellä reippaalla käsien liikkeellä suoraksi, vaan syrttäsi sellaisenaan pyykkitelineelle. Ei myöskään oikonut lahkeita tai [...]
      Hmm. Tai sitten voi vaan ottaa rennosti ja hyväksyä tai ymmärtää, että jos omat standardit on korkeammat kuin muiden niin silloin pitää itse hoitaa. Elämässä on kaikkea kivaakin, ei vaan fanaattista järjestyksenpitoa:)

      Lainaa

    28. Tulos: +9 (167 ääntä)
      Inkeri: Mie taas mietin sitä ekan mokan kohdalla, että jos kotityöt jaetaan tasan ja miehelle on kerrottu miten tietyt vaatteet laitetaan oikein, eikö sen miehen pitäisi sitten muistaa että aa, näin nämä pitää laittaa. Kuitenkin itse saan sen käsityksen että asiasta olisi keskusteltu useamminkin. Mutta eeeeeiii, siitähän [...]
      No just... Olen ollut mieheni kanssa 20v yhdessä ja meillä kotityöt jaetaan tasan. Mielestäni tuo "kerrotaan miten rouvan vaatteet laitetaan oikein ja miehen pitää tämä kaikki oppia ja muistaa tai se ei välitä"-ruikutus on ihan naurettavaa. Voit miettiä asiaa näin: kun miehesi näytti sinulle kuinka hänen pleikkarinsa ruuvataan auki ja puhdistetaan pölyistä, niin kuinka hyvin muistit ensimmäisellä kerralla millä välineillä ja tekniikalla mikäkin osa irrotettiin ja puhdistettiin OIKEIN? Jos ei torx-ruuvimeisseli löydy käteen kolmannella opetuskerralla niin ei nainen koe kotitöitä velvollisuudekseen vai? Ai ei vai? Miksi se että miehesi osaa ripustaa sinun toppisi SINUN MIELESTÄSI oikein narulle on tasa-arvoista kotitöiden jakamista mutta se että sinä et vieläkään osaa siirtää sitä leffaa pyörimään tietokoneeltasi telkkarin isolle ruudulle on vain ihanan söpöä ja naisellista? Syy siihen, että mies ei koe kotitöitä velvollisuudekseen on juuri tuossa oletusarvossasi, että sinä kerrot miehelle miten homma pitää tehdä. Miksi sinä sanelet tasa-arvoiselle kumppanillesi miten hän tekee asiota yhteisessä kodissanne? Yhdessä neuvottelu ja kompromissien teko on tietysti eri asia mutta sinä selvästi sanoit että sinä sanelet ja miehen tulee muistaa. Eiköhän tuossa kotitöihin sitoutumisessa ole se suurin ongelma se että sinä olet tehnyt itsestäsi miehesi pomon, jolloin ihan oikeutetusti myös vastuu asioista on viimekädessä sinulla.

      Lainaa

    29. Tulos: +142 (144 ääntä)
      Ensin katselin että mikä ihmeen mummo tuo Anna on mutta sitten tajusin että hän taisikin ilmoittaa syntymävuotensa. Muutenkaan en ymmärrä että miksi ihmisten pitää ilmoittaa ikänsä syntymävuodella kun voisi ihan rehellisesti kertoa niiden ikävuosien määrän. Ei tulisi sekaannusta että onko nyt isompi luku vanhempi vai nuorempi.

      Lainaa

    30. Tulos: +42 (64 ääntä)
      foo: Ensin katselin että mikä ihmeen mummo tuo Anna on mutta sitten tajusin että hän taisikin ilmoittaa syntymävuotensa. Muutenkaan en ymmärrä että miksi ihmisten pitää ilmoittaa ikänsä syntymävuodella kun voisi ihan rehellisesti kertoa niiden ikävuosien määrän. Ei tulisi sekaannusta että onko nyt isompi luku vanhempi vai nuorempi.
      Mietin ensin samaa ja sitä että Annahan on nuorempi kuin miehensä. :D Mutta itse mainitsen yleensä miehen ja oman iän vuosiluvuilla, kun mies on syntynyt tammikuussa ja itse joulukuussa, niin siitä tulee tavallaan vuosi lisää ikäeroa. Jos nyt kukaan tästä ymmärtää mitä tarkoitan.

      Lainaa

    31. Tulos: -72 (88 ääntä)
      foo: Ensin katselin että mikä ihmeen mummo tuo Anna on mutta sitten tajusin että hän taisikin ilmoittaa syntymävuotensa. Muutenkaan en ymmärrä että miksi ihmisten pitää ilmoittaa ikänsä syntymävuodella kun voisi ihan rehellisesti kertoa niiden ikävuosien määrän. Ei tulisi sekaannusta että onko nyt isompi luku vanhempi vai nuorempi.
      No juu, kesti oikein 2 nanosekunttia käsittää, että Anna on kirjoittanut kommenttinsa vuosiliuvut väärin, jolloin tämä sekaannus voi syntyä.

      Lainaa

    32. Tulos: +64 (78 ääntä)
      LaLa: No juu, kesti oikein 2 nanosekunttia käsittää, että Anna on kirjoittanut kommenttinsa vuosiliuvut väärin, jolloin tämä sekaannus voi syntyä.
      Ei toimi aina. Ajattelepas esimerkiksi silloin kun elämme vuotta 2050. Jos tämän Annan silloinen vastine sitten ilmoittaa että hän on 20 ja mies on 30, niin mistä siinä voidaan päätellä tarkoittaako hän ikävuosia vai syntymävuosia?

      Lainaa

    33. Tulos: -31 (71 ääntä)
      Arthur: Muistan kun joskus kaverin kanssa tultiin jostain ulkoa kaverin kotiin ja miehensä ylpeänä esitteli, kun oli siivonnut koko kämpän, pessyt pyykit ja oli juuri laittamassa ruokaa (ei normaalisti mikään kodin hengetär), mutta reppana ilme vaihtui äkkiä pettymykseksi kun kaveri alkoi nalkuttaa, miten ruuan laittoon oli [...]
      Et nähnyt; oma mieheni saa aikaiseksi pelkkää tuhoa jos yrittää kodinhoitoa. Ei typeryydestä, pahanhaluisuudesta, tai laiskuudesta, tai edes kodinhoitoon kykenemättömyydestä, hyvin poikamiehenä osasi. Vain siksi että koska itselläni on kaikkeen systeemi niin jos terävä veitsi on voiveisten laatikossa tai kesämekko talvimekkojen joukossa niin mekon tapauksessa hakemiseen menee aikaa, veitsen tapauksessa voi tarvita laastaria. Asia ratkeaa hyvin helposti; teen pari tuntia palkkatyötä viikossa vähemmän, tiskaan ja ripustan kaiken, ja jätän pienet post-itit "lautaset tässä, silitetyt paidat tässä, tämä on likapyykkiä". Ei siksi että olisin joku hiton kodinhengetär, vain siksi että näin sujuu nopeimmin. Jos joskus vielä kerään hermoni ja kirjoitan väitöskirjani, niin mies saa sitten laittaa komeroihin lappuja "illallinen jääkaapissa, alahylly" ja hyväksyn sen.
      Moppi: Hmm. Tai sitten voi vaan ottaa rennosti ja hyväksyä tai ymmärtää, että jos omat standardit on korkeammat kuin muiden niin silloin pitää itse hoitaa. Elämässä on kaikkea kivaakin, ei vaan fanaattista järjestyksenpitoa:)
      ..Tai voi tajuta että toisen standardit ovat väärin.
      Inkeri: Mie taas mietin sitä ekan mokan kohdalla, että jos kotityöt jaetaan tasan ja miehelle on kerrottu miten tietyt vaatteet laitetaan oikein, eikö sen miehen pitäisi sitten muistaa että aa, näin nämä pitää laittaa. Kuitenkin itse saan sen käsityksen että asiasta olisi keskusteltu useamminkin. Mutta eeeeeiii, siitähän [...]
      Komenttina my
      tintti: Itse olen kohdannyt lähinnä marttyyreitä, jotka valittavat kun mies ei tee ikinä yhtään mitään ja kaiken saa tehdä itse. Sitten selviää, että kyllä se mies joskus pesee pyykkiä ja moppaa ja imuroi, mutta kun se idiootti tekee ne väärin ja Nainen joutuu kulkemaan perässä tekemässä ne oikein. Imuria kuljettaa miten [...]
      No joutuu. En ole mitenkään marttyyri; kokkaan, tiskaan, ja pesen pyykit, mies tekee kaikki syväsiivoukset -uunin, vessan yms puhdistukset, se on mielestäni reilua. Mutta niinä kertoina kun mies on yrittänyt "auttaa" niin mekkoni ovat tuhannen rypyssä (mies sattuneesta syystä oppi sinkkuna viikkaaman paidan oikein muttei mekkoa) ja saan hakea parasta leipäveistäni koska se on lusikkalaatikossa. (Olen aivan samaan syyllinen; yritän "auttaa" ja lopputulos on "Joo kiltti, ei tuohon voi laittaa valkaisuainetta, pinta vahingoittuu"). Parhaiten menee jos toisen tontille ei tungeta ja kun tontit on jaettu, hoidetaan oma.

      Lainaa

    34. Tulos: +92 (122 ääntä)
      Vaimo: No just… Olen ollut mieheni kanssa 20v yhdessä ja meillä kotityöt jaetaan tasan. Mielestäni tuo “kerrotaan miten rouvan vaatteet laitetaan oikein ja miehen pitää tämä kaikki oppia ja muistaa tai se ei välitä”-ruikutus on ihan naurettavaa. Voit miettiä asiaa näin: kun miehesi näytti sinulle kuinka hänen pleikkarinsa [...]
      Muutan heti yhteen toisen ihmisen kanssa, kun löydän sellaisen, joka hoitaa ruoanlaitot ja pyykinpesut samalla, kun minun hommiini kuuluu satunnainen pleikkarin putsaus ja kuvan saaminen telkkariin. Minun eksälläni oli ärsyttävä tapa hoitaa pyykinpesu. Hän työnsi likaiset pyykit koneeseen ja laittoi koneen päälle. Sitten hän yleensä paineli nukkumaan ja oletti, että minä hoidan pyykkien ripustuksen joskus myöhään yöllä, vaikka olisin itsekin halunnut nukkumaan. Pyysin häntä ennemmin jättämään pyykit kokonaan minulle, että voisin päättää ajankohdan, mutta ei. Jätin usein myös pyykit ripustamatta, jolloin jouduin hoitamaan ne seuraavana päivänä alusta, koska eksähän ei niihin tarttunut. Ennen lapsen tuloa hän osasi kyllä vielä ripustaa pyykit itse, mutta lapsen syntymän jälkeen hän taantui. Kaksivuotiaasta lapsesta on nykyään jo enemmän apua kotitöissä kuin eksästä ennen eroa.

      Lainaa

    35. moka-addikti 9.5.2019 14:29
      Tulos: -2 (40 ääntä)
      Onneks ei oo juuri mitään siisteysstandardeja niin ei tarvii riidellä. :)))

      Lainaa

    36. Tulos: +41 (47 ääntä)
      kirppu: Tämä. Itse olen rasittavan kontrollifriikki, joten yleensä ripustan ja laskostan pyykit itse, koska en tykkää miehen tavasta… Ja silloin kun mies hoitaa pyykkihuollon, pidän turpani kiinni – vaikka se välillä ottaakin luvattoman koville.
      Ite en käsitä mikä tuossa kuvassa oli väärin, mutta joo. Maailma kun on sellanen kuin on niin voi olla, että ihan joka tyyppi ei opi kaikkia pyykkejä pyykkäämään ja viikkaamaan niin kuin pitäisi. Jos tuntuu että jotain olennaista infoa puuttuu niin sitähän voi ihan ystävällisesti puolisoaan opettaa. Toisaalta taas on vuosi 2019 ja tuntuu vähän naurettavalta nostaa ukkoa jalustalle sen takia että osaa itsenäisesti pestä pyykit, että on siinä sekin.

      Lainaa

    37. Tulos: +92 (110 ääntä)
      Miu ex jaksoi myös raivota, kuinka nalkutan hänelle väärästä tavasta ripustaa pyykit :D Ei mennyt perille kymmenennelläkään sanomisella, että ne pyykit ei oikeen hyvin kuivu, jos ne mättää myttyyn siihen telineelle. Exän mielestä ihan hyvin voi laittaa pyykkiä kuivumaan kahteen tai kolmeenkin kerrokseen, tai vierekkäin niin että kahden M-koon paidan vetoiselle pätkälle ängetään 20 vaatetta. Pesukoneen luukku piti muuten myös aina sulkea kun pyykit oli saatu ulos, ettei vaan kissa mene sinne sisälle ja toinen kissa pistä vahingossa konetta päälle. (siis sulje luukkua, laita töpseliä seinään, paina starttinappulaa?) Sitten ihmeteltiin miksi kone ja pyykit haisee mummolan kellarilta?

      Lainaa

    38. Tulos: +96 (112 ääntä)
      Jos tapana on ripustaa vaatteet rytyssä kuivumaan, siitä on vain enemmän vaivaa kuin apua. Joissain asioissa tekotavalla on väliä, ei kaikkiin asioihin tarvitse sanoa "no ainakin se yritti, tee itse jos ei kelpaa". Joskus eräs seurustelukumppani oli löytänyt (btw puhtaan) paitani kotoaan ja ajatellut pestä sen samalla kuin omansa. Ystävällinen ajatus joo, mutta ei sitä vaatetta voinut käyttää silittämättä ensin, sen verran tuhannen mutkalla se oli. Paljon mieluummin oion vaatteet ennen kuivumaan laittoa kuin rupean silittämään niitä, huomattavasti vähemmän vaivaa ensimmäisestä.

      Lainaa

    39. Arkkienkeli 9.5.2019 17:45
      Tulos: +24 (68 ääntä)
      Ae: Mietin pitkään samaa, mutta kyse lienee siitä, että paidat on laitettu roikkumaan henkariin noista kuminauhoista eikä hihoista “kunnolla” henkariin. Leikkaisi ne kumilenksut sitten irti vaatteistaan tai laittaisi itse jos ongelma tosiaan oli tuo.
      Ne nauhat ovat juurikin kuivattamista varten. Lukee jopa pesulapuissa. //terveisin mies.

      Lainaa

    40. Tulos: -7 (69 ääntä)
      Miksei vaan voi tehdä kunnolla jos jotain tekee? Miksi pitää tehdä noin yksinkertaisesta asiasta niin vaikeaa tai niin iso numero kuin joillakin on tarve? Turha uhriutua tyyliin "pitäisi olla onnellinen että edes jotain tekee" tai "laittaa sitten itse jos ei kelpaa." Jos ei älyllinen kapasiteetti riitä pyykin laittamiseen sillä tavalla kun on sovittu niin pysyy sitten vaan siellä pleikkarinsa ääressä ja jättää noin vaativat hommat muille. Tosin niitä muita ei kauaa ole hommia tekemässä mutta sehän on sitä elämäm_kovaa_kolua.

      Lainaa

    41. Tulos: +11 (25 ääntä)
      Nyt kyllä nauratti,tuota juttua enemmän, kommentti KOHDUNryöstäjästä. Sen haluaisin nähdä, miten se tapahtuma on mahdollinen. :)

      Lainaa

    42. Tulos: +73 (75 ääntä)
      Meillä mies oli asunut vuosia yksin ennen kuin tavattiin, joten häneltä kodinhoito sujuu ihan luonnostaan. Hän on yleensä se, joka sanoo että nyt siivotaan, vaikkei omasta mielestäni vielä tarvitsisi... :D Olen kuitenkin oppinut siihen rytmiin, että kerran viikossa tehdään perussiivous. Ainoat asiat, mistä olen miehelle maininnut siivoukseen liityen on kun hän pesi erään vaatteeni liian isossa asteessa ja se kutistui lasten kokoon. Silloin kyllä vähän harmitti, mutta nauratti siltikin enemmän. Ja toinen oli se, kun hänellä oli tapana "puhdistaa" leikkuulauta murusista tiskirätillä ja ottaa takaisin käyttöön. Alkuun en kehdannut mitään sanoa, mutta lopulta oli pakko kun mielestäni se vaan oli ällöttävää, vaikken hygienian suhteen muuten mikään turhantarkka olekaan. Ihan samoin hän on sanonut minulle joistakin jutuista. Olemme sopineet että jos joku asia häiritsee, oli se iso tai pieni, niin siitä täytyy voida puhua. Asioiden sisällään hautominen on myrkkyä parisuhteelle.

      Lainaa

    43. Kuha sanoo 9.5.2019 20:51
      Tulos: +61 (67 ääntä)
      LaLa: No juu, kesti oikein 2 nanosekunttia käsittää, että Anna on kirjoittanut kommenttinsa vuosiliuvut väärin, jolloin tämä sekaannus voi syntyä.
      Minä tajusin vasta teidän kommentit luettuani, että ne oli syntymävuosia. Siihen asti luulin, että mieshän siinä oli vanhempi... ja aika pitkälle sai lukea kommentteja ennen kuin asia selvisi.

      Lainaa

    44. Tulos: +64 (84 ääntä)
      Inkeri: Mie taas mietin sitä ekan mokan kohdalla, että jos kotityöt jaetaan tasan ja miehelle on kerrottu miten tietyt vaatteet laitetaan oikein, eikö sen miehen pitäisi sitten muistaa että aa, näin nämä pitää laittaa. Kuitenkin itse saan sen käsityksen että asiasta olisi keskusteltu useamminkin. Mutta eeeeeiii, siitähän [...]
      Just tää. Se että mies tekee kotitöitä ei ole mikään aplodien arvoinen suoritus. Huolettava näkemys, että siitä kuuluisi olla oikein kiitollinen että "tekee edes jotain". Ja jos peset kanssaeläjän kuteita oli syy mikä hyvänsä, on ihan perus arvostusta tehdä se niin kuin on neuvottu. Varsinkin sillon jos ei oikeasti ite tiedä tai kiinnosta tietää, mitä haittaa toisin tekemisestä voi olla.

      Lainaa

    45. Tulos: +21 (53 ääntä)
      Vaimo: No just… Olen ollut mieheni kanssa 20v yhdessä ja meillä kotityöt jaetaan tasan. Mielestäni tuo “kerrotaan miten rouvan vaatteet laitetaan oikein ja miehen pitää tämä kaikki oppia ja muistaa tai se ei välitä”-ruikutus on ihan naurettavaa. Voit miettiä asiaa näin: kun miehesi näytti sinulle kuinka hänen pleikkarinsa [...]
      Uli uli. Jos kyseessä on miehen kamat, ihan sama logiikka pätee niihinkin. Jos en jostain syystä osaa, en väkisin tee omalla tavallani ja vaadi kiitollisuutta. Vaikka imo telkkarit ja tietokoneet on kyllä jo niin perustarpeita, että jos ei niitä osaa itse huoltaa, ei niitä tarvi myöskään käyttää.

      Lainaa

    46. sekokäyttäjä 9.5.2019 23:08
      Tulos: -42 (52 ääntä)
      Julia vois aikamatkustaa sata vuotta taaksepäin niin saisi perspektiiviä tuohon pyykinripustamiseen.

      Lainaa

    47. Kilokalori 9.5.2019 23:39
      Tulos: -72 (94 ääntä)
      Naiset ovat kyllä käsittämättömän tyhmiä. Ja sama jatkuu kommenteissa.

      Lainaa

    48. Tulos: +1 (37 ääntä)
      Aika paljon täälläkin kommentteja siitä että kun mies ei tee kotitöitä "oikein" on vaan tyhmä tai laiska, ja monelta ilman minkäänlaista pohdiskelua siitä että onko se oma tapa se paras tai ainut oikea. Ja ei en nyt tarkoita asioita jotka ovat ihan maalaisjärjellä valtaosan ihmisistä mielestä järkeviä tapoja tehdä asiat, vaan olen havainnut että monilla on omat tietyt tavat tehdä asiat ja ne ovat oikeita ja mies on väärässä eikä asiasta voi keskustella. Sitten ihmetellään kun mies ei halua osallistua tai kuinka nainen "joutuu" olemaan vastuussa. Ja vaikka itse olen hyvin järjestelmällinen monissa asioissa en ikinä oleta että kenenkään pitäisi minua miellyttääkseni saati ihan vaan oletusarvoisesti alkaa toimia minun standardien mukaan ja oppimaan tapaani tehdä asioita. Toki vastavuoroisesti en ole alkanut kenenkään tapojen orjaksi ja kerran siteerasin jopa suurta Marttakerhoa todistaakseni että tapani siivota ei ole väärä :) Tällöinkin sain toki vastauksesi että mikä kerho ja ei voinut Jenni millään myöntää että eritapojakin on toimia.

      Lainaa

    49. Kissamies2 10.5.2019 0:20
      Tulos: +33 (41 ääntä)
      Arthur: Muistan kun joskus kaverin kanssa tultiin jostain ulkoa kaverin kotiin ja miehensä ylpeänä esitteli, kun oli siivonnut koko kämpän, pessyt pyykit ja oli juuri laittamassa ruokaa (ei normaalisti mikään kodin hengetär), mutta reppana ilme vaihtui äkkiä pettymykseksi kun kaveri alkoi nalkuttaa, miten ruuan laittoon oli [...]
      Sitten vain toteaa hienotunteisesti kaverille: "Anteeksi, voisitko olla miehellesi kuvottavan pirttihirmun sijasta siedettävä elämänkumppani ja ystävällinen?"

      Lainaa

    50. Tulos: -14 (104 ääntä)
      Siis mitä ihmettä? Kyllä minuakin ärsyttäisi, jos joku minun kodissani kohtelisi minun omaisuuttani väärin. Silloin rupeaisin tietysti järjestelemään omat vaatteeni niin kuin ne itse haluan, mutta kyllä se harmittaisi, että yksin pitää tehdä vaikka toinen on luvannut osallistua. Jos kerran suostuu tekemään, niin miksei samoin tein suostu tekemään oikein? Keltaisessa ja ruskeassa vaatteessa näkyisi saumat olevan ulospäin, eli lienevät nurinpäin henkarissa. Jotkut vaatteet, esim. printtipaidat, kuuluu pestä nurinpäin, mutta sitten ne on kiva järjestellä kaappiin taas oikeinpäin. Jotkin materiaalit jäävät ryppyyn tuolla tavalla ripustettuina, ja jäisivät sileämmiksi ja siistimmän näköisiksi päällä, jos ne ripustaisi henkarille tasaisella painojakaumalla. Ja onhan tuollainen nipustelu nyt silmäänkin epäsiisti, näyttäisi paljon kivemmalta henkarissa jos roikkuisivat suorassa. Ripustustangon takana on kuitenkin mosaiikkilaatoitus, joten kyseessä on luultavasti huoneeseen näkyvä, sisustuksellinen avokaappi. Tai ainakin kaapin käyttäjä haluaa kaappinsa näyttävän siistiltä, kun sen avaa. Puhumattakaan siitä, että onko tuollaisten paitojen paikka heidän taloudessaan henkarissa, vaiko sittenkin viikattuna kaapissa.
      Arthur: Muistan kun joskus kaverin kanssa tultiin jostain ulkoa kaverin kotiin ja miehensä ylpeänä esitteli, kun oli siivonnut koko kämpän, pessyt pyykit ja oli juuri laittamassa ruokaa (ei normaalisti mikään kodin hengetär), mutta reppana ilme vaihtui äkkiä pettymykseksi kun kaveri alkoi nalkuttaa [...]
      En tiedä tilannetta, mutta ruokaa voi kyllä laittaa väärillä välineillä. Monet ruoanlaitosta välittävät ihmiset pitävät aromaattisille aineille omat leikkuulautansa ja puuvälineensä, ettei esim. sipuleiden maut vivahtaisi joka ruoassa, jotkut pitävät erilliset sekoittimet raa'alle ja kypsälle lihalle, joissain uskonnoissa tiettyjä ruoka-aineita ei saa käsitellä samoilla välineillä, ja yllättyisitte jos kuulisitte, miten monet eivät tiedä tai välitä teflonpannujen ja metallivälineiden välisestä yhteydestä. Jos pieni lapsi tulee ylpeänä esittelemään, miten hän on "siivonnut" työntämällä pölyt imurilla nurkkia kohti ja "keittänyt kahvia" sekoittamalla kahvinpuruja lämpimään veteen, niin lasta kuuluu kehua omatoimisuudesta ja opastaa asioiden oikein tekemisessä, mutta ei nyt saatana itsenäisesti toimintakykyistä aikuista ihmistä kuulu kehua ja kiitellä siitä, miten kakka meni melkein kokonaan pottaan.

      Lainaa

    51. Tulos: +48 (54 ääntä)
      Kun ikää tulee vähän enemmän ja sitä ei juuri kukaan enää kysele niin ei sitä noin vain äkkiä muistakaan onko vaikka 36 vai 38 v. Syntymävuoden sentään muistaa. Mutta selkeyden takia siihen voisi laittaa viivan eteen, esim. -86.

      Lainaa

    52. Kummallista 10.5.2019 7:56
      Tulos: -6 (26 ääntä)
      Korkeintaan noihin vaatteisiin tulee kuivuttuaan jonkin sortin "vääränlaisia taitoksia", joita ei enään erota kun päälle laittaa, mutta koostumukseltaan eli materiaali ja väri todennäköisesti säilyvät ennallaan eli ei sinänsä mitään hätää. Ainoa hätä taitaa olla pään sisällä. Ja ainahan voi tehdä asiat itse jos ei miellytä, parisuhde on kompromisseja. Vai onko juju siinä, että jos itse tekee ja mokaa, niin ei ole ketään ketä syyttää?

      Lainaa

    53. Tulos: +26 (42 ääntä)
      Olin 10 vuotta naimissa kohdan yksi kaltaisen naisen kanssa. Hän ei vieläkään ymmärrä, miksi halusin erota. Itse en ymmärrä, miksi kiusasin itseäni yrittämällä noinkin kauan.

      Lainaa

    54. Tulos: +12 (18 ääntä)
      tintti: Itse olen kohdannyt lähinnä marttyyreitä, jotka valittavat kun mies ei tee ikinä yhtään mitään ja kaiken saa tehdä itse. Sitten selviää, että kyllä se mies joskus pesee pyykkiä ja moppaa ja imuroi, mutta kun se idiootti tekee ne väärin ja Nainen joutuu kulkemaan perässä tekemässä ne oikein. Imuria kuljettaa miten [...]
      Ja usein on seurusteluaikana jo nähty puoliso tapa hoitaa kotityöt omassa kodissaan. Oletetaan että toinen muuttuu kun muutetaan yhteen, omien tapojen muuttamista ei edes ajatella.

      Lainaa

    55. Tulos: +22 (50 ääntä)
      Kala: Siis mitä ihmettä? Kyllä minuakin ärsyttäisi, jos joku minun kodissani kohtelisi minun omaisuuttani väärin. Silloin rupeaisin tietysti järjestelemään omat vaatteeni niin kuin ne itse haluan, mutta kyllä se harmittaisi, että yksin pitää tehdä vaikka toinen on luvannut osallistua. Jos kerran suostuu tekemään, niin [...]
      Aika reilustihan näitä pirttihirmuja näyttää löytyvänkin...

      Lainaa

    56. Tulos: +31 (67 ääntä)
      Kala: Siis mitä ihmettä? Kyllä minuakin ärsyttäisi, jos joku minun kodissani kohtelisi minun omaisuuttani väärin. Silloin rupeaisin tietysti järjestelemään omat vaatteeni niin kuin ne itse haluan, mutta kyllä se harmittaisi, että yksin pitää tehdä vaikka toinen on luvannut osallistua. Jos kerran suostuu tekemään, niin [...]
      Onko pitkäkin parisuhde Kalalla takana? "Minun kotini ja minun omaisuuteni" on melko tyly asenne omaa puolisoa kohtaan. Meillä pestään, kuivataan, silitetään ja säilytetään kaikki vaatteet nurinpäin, etenkin vuodevaatteissa tämä on tärkeää tai värit haalistuvat varsinkin saumakohdista. Toisen jatkuvan läsnäolon sietäminen on yksi koetinkivi pitkässä avioliitossa, mutta kaikkeen tottuu. Tässä iässä ollaan jo kehitelty miehen kanssa omaa tilaa molemmille: esim. kakkosasunto kaupungissa.

      Lainaa

    57. Arkkienkeli 10.5.2019 17:52
      Tulos: +14 (24 ääntä)
      Jape: Nyt kyllä nauratti,tuota juttua enemmän, kommentti KOHDUNryöstäjästä. Sen haluaisin nähdä, miten se tapahtuma on mahdollinen.
      Googlaas, niin tiedät enemmän...

      Lainaa

    58. Tulos: +10 (32 ääntä)
      Inkeri: Mie taas mietin sitä ekan mokan kohdalla, että jos kotityöt jaetaan tasan ja miehelle on kerrottu miten tietyt vaatteet laitetaan oikein, eikö sen miehen pitäisi sitten muistaa että aa, näin nämä pitää laittaa. Kuitenkin itse saan sen käsityksen että asiasta olisi keskusteltu useamminkin. Mutta eeeeeiii, siitähän [...]
      Ripustan kuule ihan kuten ite tykkään. Valittaja saa ripustaa itse.

      Lainaa

    59. Tulos: -32 (80 ääntä)
      Ruma Elsa: Onko pitkäkin parisuhde Kalalla takana? “Minun kotini ja minun omaisuuteni” on melko tyly asenne omaa puolisoa kohtaan. Meillä pestään, kuivataan, silitetään ja säilytetään kaikki vaatteet nurinpäin, etenkin vuodevaatteissa tämä on tärkeää tai värit haalistuvat varsinkin saumakohdista. Toisen jatkuvan läsnäolon [...]
      Ai että sinullako on mies? No jopas, sinähän aina jaksat julistaa sitä miten vihaat miehiä ja kaikki maailman miehet ovat pahoja naisten hyväksikäyttäjiä. Minulla taas ei ole minkäänlaista kumppania, koska en jaksa toisten ihmisten läsnäoloa, en saa nautintoa ihmisten seurasta enkä koe tarvitsevani kumppania mihinkään. Kaipa minulla silti saa olla mielipiteitä siitä, minkälaisia tunteita toisten ihmisten käytös minua kohtaan minussa herättää. Kun minähän en siis puhunut parisuhteista mitään - ihan sama, olisiko omaisuuteni väärinkohtelija puoliso, vieras, sukulainen tai vaikka tunkeileva vuokraisäntä, se herättäisi minussa henkilöstä riippumatta samoja ärsyyntymisen tunteita. Mutta jos minulla nyt olisikin kumppani, joka asuisi kanssani saman katon alla, niin olisihan se silti minun kotini. Kun jos se olisi MEIDÄN koti, niin se tarkoittaisi, että se on yhtä aikaa sekä MINUN että HÄNEN kotinsa. Ja omaisuuteen pätee sama periaate, vaikkakin vaatteeni kuuluneisivat yksin minulle. Pitääkö sinulle nyt vielä selittää jotain, vai olisiko se nyt tällä kertaa mennyt sinulle kerrasta perille?

      Lainaa

    60. Tulos: +14 (18 ääntä)
      upsista, puolisoni ei ole yhtä pikkumainen kuin minä - katsokaa!

      Lainaa

    61. Tulos: -5 (79 ääntä)
      Kala: Ai että sinullako on mies? No jopas, sinähän aina jaksat julistaa sitä miten vihaat miehiä ja kaikki maailman miehet ovat pahoja. Minulla taas ei ole minkäänlaista kumppania, koska en jaksa toisten ihmisten läsnäoloa [...]
      Voit kyllä varmaankin todella pahoin. Onko "miehen saaminen" sinusta jokin kunnioitettava saavutus? Elät vielä 1800-lukua, kalaparka.

      Lainaa

    62. Tulos: +33 (37 ääntä)
      Mä luulin, että virhe tässä oli se, että märät pyykit on laitettu vaatekaappiin kuivumaan?

      Lainaa

    63. ............ 11.5.2019 3:03
      Tulos: -11 (47 ääntä)
      Ruma Elsa: Voit kyllä varmaankin todella pahoin. Onko “miehen saaminen” sinusta jokin kunnioitettava saavutus? Elät vielä 1800-lukua, kalaparka.
      On vain yllättävää että tuollaisella miestenvihaajalla on mies. Mutta sinähän toisaalta jaksat aina mainostaa, että et ole miestenvihaaja, koska rakastat aviomiestäsi. Toisaalta se että rakastaa yhtä miestä maailmassa ei kumoa sitä ettetkö voisi myös olla miesvihaaja :D

      Lainaa

    64. ............ 11.5.2019 3:08
      Tulos: +7 (17 ääntä)
      bing: Mä luulin, että virhe tässä oli se, että märät pyykit on laitettu vaatekaappiin kuivumaan?
      Erikoinen kaakelointi vaatekaapissa..

      Lainaa

    65. Kissamies2 11.5.2019 6:21
      Tulos: -11 (31 ääntä)
      Kala: Ai että sinullako on mies? No jopas, sinähän aina jaksat julistaa sitä miten vihaat miehiä ja kaikki maailman miehet ovat pahoja naisten hyväksikäyttäjiä. Minulla taas ei ole minkäänlaista kumppania, koska en jaksa toisten ihmisten läsnäoloa, en saa nautintoa ihmisten seurasta enkä koe tarvitsevani kumppania [...]
      Vaatteiden hyvinvointi on kuitenkin tärkeämpää kuin miehen

      Lainaa

    66. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Jape: Nyt kyllä nauratti,tuota juttua enemmän, kommentti KOHDUNryöstäjästä. Sen haluaisin nähdä, miten se tapahtuma on mahdollinen.
      Noh, jos nyt otetaan huomioon se, että sanonnassa "kehdonryöstäjä" tarkoitetaan kehdosta viemistä, ei kehdon viemistä, niin minä en ainakaan haluaisi olla näkemässä niitä tapahtumia, kun sekopäiset ämmät kidnappaavat raskaanaolevia naisia, leikkaavat niiltä vatsan auki ja vievät vauvat suoraan kohdusta. Pitäiskö tässä ihan huolestua sun puolesta?

      Lainaa

    67. Sukupuolivarianssi 11.5.2019 8:24
      Tulos: +16 (22 ääntä)
      …………: Tämä. Vituttaa pirttihirmut jotka valittavat siitä että kotityöt on tehty aivan päin vittua mutta eivät itse kuitenkaan tee mitään asian eteen, ja tekevät pikemminkin hyvin vähän mitään kotitöitä. Yksi sukulaiseni on tällainen. Itse ihan hirveän laiska pitkäaikaistyötön jolla olisi aikaa vaikka muille jakaa, silti aina [...]
      Niinpä. Itselläkin käy yhtä sukulaismiestä todella sääliksi, niin rumasti emäntä hänelle puhuu jopa vieraiden läsnäollessa. Mies hoitaa myös yksin maatalon työt ja lisäksi nainen autoa ajamattomana velvoittaa miehen kuskaamaan häntä ties mihin puoliyöhön kestäviin tapahtumiin säännöllisesti (siis kuskaamaan, mies ei niissä itse viihdy) :/ Varmaan sitä tilanne pikkuhiljaa ajautuu tuohon pisteeseen etteivät asianomaiset tajua mitään. Ja alistetulla puolisolla itsetunto nuijittu niin maahan, ettei uskalla lähteä kun pelkää ettei ketään muuta saa.

      Lainaa

    68. Sukupuolivarianssi 11.5.2019 8:37
      Tulos: +16 (22 ääntä)
      LM: Niinpä… Sun mielestä siis miehen tapa tehdä asiat on lähtökohtaisesti väärin? Itse kyllä teen kotitöitä ja osaan kyllä aivan itse päättää miten ne tehdään parhaalla mahdollisella tavalla. Jos ei mun tapa ei kelpaa kumppanille niin saa vapaasti tehdä itse. Se että kumppani nalkuttaa siitä että hänen väärä tapansa on [...]
      Tämä. Eri tavalla tekeminen ei ole lähtökohtaisesti väärä tapa. Myös se on sukupuolirooleihin kangistumista, että ajattelee yhdellä sukupuolella olevan joku maaginen pyykinripustustaito tai renkaanvaihtotekniikka :D Toki jos kyse on puolison harjaantumattomuudesta (eikä neuvojan pikkutarkkuudesta), niin ymmärrän että houkutus neuvomiselle on suuri. Mutta yhtälaillahan se nainen on tehnyt virheitä ennenkuin oppi tekemään paremmin. Ilman kenenkään ohjeistusta.

      Lainaa

    69. Tulos: +47 (61 ääntä)
      Moppi: Hmm. Tai sitten voi vaan ottaa rennosti ja hyväksyä tai ymmärtää, että jos omat standardit on korkeammat kuin muiden niin silloin pitää itse hoitaa. Elämässä on kaikkea kivaakin, ei vaan fanaattista järjestyksenpitoa:)
      Hyvä ottaa "rennosti" siinä vaiheessa kun huomaa, että lauantai-iltana kuivumaan laitetut lapsen ulkohousut on maanantaiaamuna edelleen toisesta lahkeesta märät (ja äärettömän ryppyiset), koska se lahje on ollut kasassa siellä pyykkinarulla. Ja tarhaan pitäis lähteä. Ja mulla ei ole todellakaan korkeat standardit. En esimerkiksi silitä juuri mitään, koskaan. Pienet rypyt ei haittaa edes juhlavaatteissa. Mutta on ryppyjä ja RYPPYJÄ. Ja mitä tulee järjestyksenpitoon, tämä mies on se, joka valittaa siitä miten sotkuista on. Valittaa kasoista, joita syntyy sinne ja tänne. Mutta itse siivotessaan tekee niitä kasoja kun ei viitsi laittaa tavaroita paikalleen, vaan nostaa lähimmälle tasolle. Ja kun itse tarvitsee sitä tasoa, oli se sitten sohva tai pöytä, niin pyyhkäisee ne tavarat siitä lattialle. Ja toisaalta valittaa sitten jotain tavaraa etsiessään että mihin se nyt on piilotettu, on se kumma kun ei mikään pysy tallessa... niin. Eli järjestys täytyy pitää yllä, paitsi hänen. Ja vaatteet saa olla ryppyisiä, paitsi hänen. Ja tämmöisiä miehiä tuntuu riittävän...

      Lainaa

    70. En ole miestenvihaaja, mutta... 11.5.2019 9:23
      Tulos: 0 (40 ääntä)
      …………: On vain yllättävää että tuollaisella miestenvihaajalla on mies. Mutta sinähän toisaalta jaksat aina mainostaa, että et ole miestenvihaaja, koska rakastat aviomiestäsi. Toisaalta se että rakastaa yhtä miestä maailmassa ei kumoa sitä ettetkö voisi myös olla miesvihaaja
      Ruma Elsa on vähän kuin se tyyppi joka sanoo ettei hän voi olla rasisti koska hänellä on tummaihoinen kaveri.

      Lainaa

    71. Tulos: +24 (50 ääntä)
      …………: On vain yllättävää että tuollaisella miestenvihaajalla on mies. Mutta sinähän toisaalta jaksat aina mainostaa, että et ole miestenvihaaja, koska rakastat aviomiestäsi. Toisaalta se että rakastaa yhtä miestä maailmassa ei kumoa sitä ettetkö voisi myös olla miesvihaaja
      Naisten oikeuksien puolustaminen = miesvihaa. Tottakai on. Täällähän on yhtä älyllisiä keskustelijoita kuin lukion käytävillä männä vuosikymmeninä.

      Lainaa

    72. Tulos: +14 (40 ääntä)
      En ole miestenvihaaja, mutta…: Ruma Elsa on vähän kuin se tyyppi joka sanoo ettei hän voi olla rasisti koska hänellä on tummaihoinen kaveri.
      Mitä tuo nyt muka tarkoittaa? :O Feministi = miesvihaaja = nyt jo persukin vai?

      Lainaa

    73. ............ 11.5.2019 10:46
      Tulos: +6 (30 ääntä)
      Ruma Elsa: Naisten oikeuksien puolustaminen = miesvihaa. Tottakai on. Täällähän on yhtä älyllisiä keskustelijoita kuin lukion käytävillä männä vuosikymmeninä.
      Jos vaan puolustaisitkin naisten oikeuksia. :D Mutta sinä lähinnä haukut miehiä ja yleistät suurimman osan miehistä naisia hakkaaviksi pervoiksi setämiehiksi. Turha yrittää kiemurrella siellä, feissarimokat-sivusto on asiasta todisteita täynnä.

      Lainaa

    74. abort mission 11.5.2019 23:01
      Tulos: +15 (19 ääntä)
      Minä käsitin kohdunryöstäjän ihan tarkoituksellisena muunnelmana kehdonryöstäjästä. Vähän samalla tavalla kuin "hymy korvissa" sai joskus rinnalle viehättävän "hymy perseessä" -ilmaisun.

      Lainaa

    75. Seppo-Maarit Veikkola 12.5.2019 0:53
      Tulos: +25 (27 ääntä)
      Käsi joka kohtua keinuttaa.

      Lainaa

    76. Tulos: -11 (25 ääntä)
      Joo: Et nähnyt; oma mieheni saa aikaiseksi pelkkää tuhoa jos yrittää kodinhoitoa. Ei typeryydestä, pahanhaluisuudesta, tai laiskuudesta, tai edes kodinhoitoon kykenemättömyydestä, hyvin poikamiehenä osasi. Vain siksi että koska itselläni on kaikkeen systeemi niin jos terävä veitsi on voiveisten laatikossa tai kesämekko [...]
      Paljoa muuhun en voi auttaa mutta jos ottaisit veitset aina kädensijasta ottaessasi ne laatikosta, ei haavoja tarvitsisi pelätä vaikka kuinka teräviä siellä olisi

      Lainaa

    77. Tulos: -20 (20 ääntä)
      foo: Ei toimi aina. Ajattelepas esimerkiksi silloin kun elämme vuotta 2050. Jos tämän Annan silloinen vastine sitten ilmoittaa että hän on 20 ja mies on 30, niin mistä siinä voidaan päätellä tarkoittaako hän ikävuosia vai syntymävuosia?
      No mut pointti, eli vastaus kysymykseen, säilyy samana eli 10 vuotta ikäeroa?

      Lainaa

    78. Tulos: +32 (40 ääntä)
      Arkkienkeli: Ne nauhat ovat juurikin kuivattamista varten. Lukee jopa pesulapuissa. //terveisin mies.
      Niin on (tai no ylipäätään auttamassa henkarilla pysymistä), vaate vain kuuluisi "pukea" henkariin ensin ja laittaa nuo lenksut ristikkäin henkarin kaulan ympäri. Estävät vaatteen olkien luisumisen pois henkarilta. Tuossa vaatteet on ripustettu suoraan noista apulenkeistä. En tosin itse näe tuossakaan tavassa maata kaatavaa ongelmaa, korkeintaan tulee vähän ylimääräistä ryppyä olkasaumoihin, big deal. Mitä tulee yleensäkin tuohon "nalkuttamiseen", monesti kyse voi olla myös turhautumisesta kun täytyy muka tasaveroista aikuista kumppania kerta toisensa jälkeen pyytää osallistumaan ja neuvoa toimimaan. Usein iso osa kodin "metatyöstä" kaatuu vain toisen niskaan. Tehdään kyllä kun käsketään, mutta joku muu joutuu ennakoida tarpeen ja pyytää tekemään. Lisäksi tuntuu että jo kasvatuksessa on eroja kun tyttöjä otetaan mukaan ja opastetaan jo pienestä pitäen, ja pojan huone saa olla sotkussa koska pojat nyt ovat sellaisia rymypettereitä. Onko ihme että aikuisenakin nainen on yleensä oppinut jo vuosien edestä siivousniksejä, joten se "nalkutus väärin tekemisestä" voi olla ihan tarkoitettu ihan hyväntahtoiseksi avuksi kun on jo kerääntynyt tietotaitoa siitä miten tietyt asiat hoituvat vähimmällä vaivalla. Mutta eihän se ole sopivaa vinkata että tuon voisi tehdä helpomminkin/tehokkaammin jos toinen on niin reipas että ihan omatoimisesti (tai sen pyytämisen jälkeen) tarttuu mopin varteen. Paikka kaikelle -blogissa oli tästä naisten "vaativuudesta" kotitöissä hyvää juttua: https://paikkakaikelle.fi/2019/03/03/miksi-naiset-ovat-kotitoissa-vaativia-ja-miehet-rentoja/ https://paikkakaikelle.fi/2019/02/24/nain-kodin-metatyot-jaetaan/

      Lainaa

    79. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Sinttu: No mut pointti, eli vastaus kysymykseen, säilyy samana eli 10 vuotta ikäeroa?
      Siitä ei selviä kumpaan suuntaan se ikäero on.

      Lainaa

    80. Tulos: +39 (45 ääntä)
      "ihana mies kun jopa laittelee pyykkejä kuivuun!" Öö eikö sen pitäs olla ihan normaalia. Muutenkin typeriä nää "Mun mies on ihana ku auttaa kotitöissä!" Eikö sen miehenkin pitäs ihan tehdä niitä kotitöitä eikä vähä autella välillä.

      Lainaa

    81. abort mission 14.5.2019 20:30
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Antero: [...]Paikka kaikelle -blogissa oli tästä naisten “vaativuudesta” kotitöissä hyvää juttua: https://paikkakaikelle.fi/2019/03/03/miksi-naiset-ovat-kotitoissa-vaativia-ja-miehet-rentoja/ https://paikkakaikelle.fi/2019/02/24/nain-kodin-metatyot-jaetaan/
      Kiitos linkeistä! Erityisesti tuo vaativaa ja rentoa siivoustyyliä koskeva kirjoitus osui ja upposi. Mukavaa, kun joku toinen osaa pukea omat ajatukset noin hyvin sanoiksi.

      Lainaa

    82. Tulos: -7 (23 ääntä)
      Te, ketkä huutelette että mies on suunnilleen tuhonnut toisen omaisuutta, niin voisitteko kertoa mikä tossa kuivaamisessa on siis väärin? T. Nainen

      Lainaa

    83. Tulos: -16 (24 ääntä)
      yksi akka joka asui meillä rupes rätkättään että pyykit väärin ripustettu niin ilmoitin sille että seuraavat pyykkinsä saa pestä ja ripustaa itse ja jossain toisessa osoitteessa...

      Lainaa

    84. Epävakaa kenguru 14.10.2021 19:28
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Hän: Muutan heti yhteen toisen ihmisen kanssa, kun löydän sellaisen, joka hoitaa ruoanlaitot ja pyykinpesut samalla, kun minun hommiini kuuluu satunnainen pleikkarin putsaus ja kuvan saaminen telkkariin. Minun eksälläni oli ärsyttävä tapa hoitaa pyykinpesu. Hän työnsi likaiset pyykit koneeseen ja [...]
      Apua, näitä on enemmänkin... Minunkin eksäni "auttoi" kotitöissä samalla tavalla. Pyykit koneeseen ja kone päälle. Loput jäi minun huoleksi, eli rättiväsyneenä sai ripustaa vaatteita kuivumaan. Pesuaineen annostelu ja napin painaminen ei merkittävästi auttanut. Mieluummin olisin tehnyt koko homman itse kun olisin saanut silloin päättää ajankohdan siihen hetkeen että itsellä olisi virtaa tekemiselle. Tai olisi sitten tehnyt kokonaan homman kun kerran aloitti.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, pyykit, vaatteet, ripustaa, Piltti-purkki, ikäero