Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 56

  Suurenna näkymä
  Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 56

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +656 (674 ääntä)
   Jos vaihtoehto B olis tollasenaan totta, ostaisin yhden siiderin ja lisäisin aina pisaran sitä veteen. Bäng. Loputon määrä siideriä. Alkoholin määrä ei tietenkään vähene, mutta on siinä aika paljon eroa, onko sama määrä puhdasta alkoholia puolessa litrassa vai kahdeksassa litrassa juomaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +685 (689 ääntä)
   Muutin Itämeren viinaksi kaatamalla sinne pullollisen kossua.

   Lainaa

  3. Juicewski 7.5.2019 0:55
   Tulos: +223 (235 ääntä)
   Annan kysymys aiheutti Vietnam- tyylisen flashbackin niihin aikoihin kun piti vastailla asiakkaiden tyhmiin kysymyksiin baaritiskin takaa ja korjata ihmisten kummallisia käsityksiä baareista ja niissä käyttäytymisestä.

   Lainaa

  4. Tulos: +254 (288 ääntä)
   Ei metallinkierrätysastiaa kipata sekajätteeseen vaikka siellä pari muovipussia olisikin.

   Lainaa

  5. lingua franca 7.5.2019 1:25
   Tulos: +225 (237 ääntä)
   Ei se metallinkeräys niin helpolla pilalle mene, pienet määrät muovia ei haittaa, kyllä joissain kaupungeissa kierrätysohjeissa jopa esim. paistinpannun voi heittää metallinkeräykseen vaikka siinä olisi kahva muovista.

   Lainaa

  6. Tulos: +117 (119 ääntä)
   Iini: Jos vaihtoehto B olis tollasenaan totta, ostaisin yhden siiderin ja lisäisin aina pisaran sitä veteen. Bäng. Loputon määrä siideriä. Alkoholin määrä ei tietenkään vähene, mutta on siinä aika paljon eroa, onko sama määrä puhdasta alkoholia puolessa litrassa vai kahdeksassa litrassa juomaa.
   Älä nyt, tulee pirullista juomaa, kun maku laimenee, vaikka alkoholiprosentti ei. Tulee huomaamatta humalaan, en suosittele.

   Lainaa

  7. Roskakuski 7.5.2019 1:55
   Tulos: +134 (156 ääntä)
   Ei muovipussit metalleissa meinaa mitää. Ennen sulattamoo menee liukuhihnalle josta poimitaan erilliset jätteet pois.

   Lainaa

  8. Perspillu ja hyvät vitut 7.5.2019 1:57
   Tulos: -129 (163 ääntä)
   Anna ja B molemmat koulunpenkille mars. Juoman alkoholiprosentti pysyy samana koska alkoholi kompensoituu veden lisäyksen seurauksena. Alkoholia muodostuu lisää jotta alkuperäinen % säilyy.

   Lainaa

  9. Tulos: +98 (102 ääntä)
   Petkele: Ei metallinkierrätysastiaa kipata sekajätteeseen vaikka siellä pari muovipussia olisikin.
   Ei paljon sulatossa muovikassi ahdista.

   Lainaa

  10. Tulos: +220 (220 ääntä)
   Kunnon homeopatiadrinkki se vaan vahvistuu mitä enemmän lantraa

   Lainaa

  11. Tulos: +13 (59 ääntä)
   Melina aikuinen nainen, mutta säikkyy omaa kolinaansa? Pitäisikö kierrättää tulpat korvissa?
   lingua franca: Ei se metallinkeräys niin helpolla pilalle mene, pienet määrät muovia ei haittaa, kyllä joissain kaupungeissa kierrätysohjeissa jopa esim. paistinpannun voi heittää metallinkeräykseen vaikka siinä olisi kahva muovista.
   Yleinen ohje on, että jos tuote on enimmäkseen metallia, se menee metallinkeräykseen. Jos se on enimmäkseen muovia, menee muoveihin. Esim. lääkeliuskat ovat sitten niin tasaisesti metallia ja muovia, että ne menevät sekajätteeseen.

   Lainaa

  12. Toj Karin 7.5.2019 7:20
   Tulos: +302 (322 ääntä)
   Ei hitto, mikä apina tuo Melina on. "En viitsi kierrättää, koska siitä kuuluu paha ääni." Vaikka tuo muovipussin jättäminen tuonne ei niin hirveän paha synti ole, en halua edes kuvitella mihin muihin idioottimaisuuksiin Melina syyllistyy, kun asioiden järkeily on tuota tasoa.

   Lainaa

  13. Tulos: +100 (120 ääntä)
   Toj Karin: Ei hitto, mikä apina tuo Melina on. “En viitsi kierrättää, koska siitä kuuluu paha ääni.” Vaikka tuo muovipussin jättäminen tuonne ei niin hirveän paha synti ole, en halua edes kuvitella mihin muihin idioottimaisuuksiin Melina syyllistyy, kun asioiden järkeily on tuota tasoa.
   Varmaan vie biojätteetkin muovipussissa, kun se biohajoava pussi voi revetä kesken matkan tai jo roskikseen.

   Lainaa

  14. Tulos: +69 (71 ääntä)
   Muovipussin massa metallin joukossa ei kyllä haittaa yhtään mitään. Muovien sulamispiste on paljon alhaisempi, kuin metallien, ja jatkokäsittelyssä muovi ehtii haihtua ennen metallin sulamista ja lopputulos on ihan se ja sama.

   Lainaa

  15. Tulos: +114 (122 ääntä)
   LaLa: Varmaan vie biojätteetkin muovipussissa, kun se biohajoava pussi voi revetä kesken matkan tai jo roskikseen.
   Tähän on pakko tarttua sen verran että Oulussa annettiin hiljattain ohjeeksi että se on se ja sama käytätkö Prisman muovikassia vai biohajoavaa biojätepussia biojätteen kierrätykseen, koska ne biopussitkin pitää rouhia prosessissa aineksesta pois, eivät liukene siinä "keitoksessa" tarpeeksi nopeasti. Ja koska biopussin tekeminen on ympäristön kannalta pahempaa kuin kierrätysmuovista tehdyn ostoskassin, on ostoskassi parempi valinta.

   Lainaa

  16. Tulos: +128 (132 ääntä)
   Veikkaan vähän että Anna ja kaveri on puhunu eri asioista. Kaveri puhuu alkoholin määrästä ja luulee että Anna väittää alkoholin määrän vähenevän, Anna luulee että kaveri puhuu prosentista. Saattaa mennä esim jotenkin näin: Anna: "alkoholi vähenee lantratessa" Kaveri: "eihän vähene kun pysyy samana" Tosin saatan vaan nyt aliarvioida kaverin typeryyttä.

   Lainaa

  17. Tulos: +60 (60 ääntä)
   Minulle kerran kaatopaikan henkilökunta neuvoi laittamaan puupohjaisen vuodesohvan rungon metallinkeräykseen. Nyrkkisääntö kuulemma on, että kun tavarasta on puoletkin metallia, sen voi laittaa metallinkeräykseen. Yksi muovipussi ei vaikuta mitään.

   Lainaa

  18. Tulos: +66 (68 ääntä)
   LaLa: Varmaan vie biojätteetkin muovipussissa, kun se biohajoava pussi voi revetä kesken matkan tai jo roskikseen.
   Joissakin kaupungeissa on täysin kielletty käyttämästä biojätebussia. Käytössä on tavallinen muovipussi, sanomalehtikääre tai paperipussi. Kannattaa aina tutustua mitä oman asuinpaikan jätehuolto sanoo asiasta, on tosiaan hyvinkin kaupunkikohtaisia eroja ja muutettaessa kaupungista toiseen voi tulla ylläreitä.

   Lainaa

  19. Tulos: +35 (37 ääntä)
   "Jos Suomen järvet ei viinaksi muutu, niin keksinpä uatoksen - voes Pelekosenniemen viinalla täyttää ja juara Vuotoksen" -Freud, Marx, Engels & Jung

   Lainaa

  20. Tulos: +54 (70 ääntä)
   heppadee: Tähän on pakko tarttua sen verran että Oulussa annettiin hiljattain ohjeeksi että se on se ja sama käytätkö Prisman muovikassia vai biohajoavaa biojätepussia biojätteen kierrätykseen, koska ne biopussitkin pitää rouhia prosessissa aineksesta pois, eivät liukene siinä “keitoksessa” tarpeeksi nopeasti. Ja koska biopussin [...]
   Mäsä: Minulle kerran kaatopaikan henkilökunta neuvoi laittamaan puupohjaisen vuodesohvan rungon metallinkeräykseen. Nyrkkisääntö kuulemma on, että kun tavarasta on puoletkin metallia, sen voi laittaa metallinkeräykseen. Yksi muovipussi ei vaikuta mitään.
   Ok, sen tiesinkin jo että nuorempana puuhailtu esim. etikettien irrottaminen lasista ja laittaminen erikseen paperinkeräykseen oli turhaa, eivät ne olisi lasin sulatuksesta selvinneet kuitenkaan. Siitä huolimatta aika moni meistä kierrättäjistä hermostuu siitä jos astioihin tungetaan mitä tahansa siihen määrään että esim. paperilaatikkoon ei paperia mahdu kun se on täynnä herraties mitä koiranpaskaa -jollei halua kierrättää niin eihän ole pakko, mikään ekonatsi ei ilmesty ovelle. Miksei voi laittaa kaikkea sekajäteastiaan jos lajittelu ei kiinnosta, ja olla pilaamatta niidenkin päivää joita kiinnostaa?

   Lainaa

  21. Tulos: +57 (57 ääntä)
   Ihan yhtälailla lasinkeräykseen voi laittaa lasipullon, jonka kaulan ympärillä on korkista jäävä muoviosa. Jos ei voisi, pitäisi tölkeistä ja purkeista raaputtaa paperiset laput irti. Muovinkeräyksessä on sitten tarkkaa, mitä sinne laittaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +29 (37 ääntä)
   Muutama tuhat vuotta takaperin legendat kertoo muuan miehestä joka veden lanteaamisella sai lisää promilleja juomaansa joten ei muuta ku kokeilemaan (:

   Lainaa

  23. Tulos: +31 (41 ääntä)
   Alkoholiprosentti tietysti pienenee, kun muita aineita lisätään. Kuitenkin jos joka tapauksessa meinaa juoda kaiken, niin sama määrä alkoholia tulee molemmissa tavoissa. Kaveri ei tainnut ymmärtää, mitä tarkoittaa (alkoholi)prosentti. Tai ajatteli, että kyse oli alkoholiprosentista veressä? :D

   Lainaa

  24. Tulos: -28 (54 ääntä)
   Toj Karin: Ei hitto, mikä apina tuo Melina on. “En viitsi kierrättää, koska siitä kuuluu paha ääni.” Vaikka tuo muovipussin jättäminen tuonne ei niin hirveän paha synti ole, en halua edes kuvitella mihin muihin idioottimaisuuksiin Melina syyllistyy, kun asioiden järkeily on tuota tasoa.
   Niin mitä tasoa järkeily on, kun yrittää vähentää epämukavuuttaan jossain asiassa? Ehkä se ääni tosiaan hänestä on todella epämiellyttävä, vaikka jollekin toiselle olisi siedettävä.

   Lainaa

  25. Tulos: +16 (16 ääntä)
   LaLa: Varmaan vie biojätteetkin muovipussissa, kun se biohajoava pussi voi revetä kesken matkan tai jo roskikseen.
   Ne pitääkin viedä muovipussissa, jos biojätteestä tehdään dieseliä. Se biohajoava moskapussi tarttuu kuljettimen hihnaan. Jos biojäte kompostoidaan, niin ei muovipussia.

   Lainaa

  26. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Kiertokapula Hämeenlinna "Pakkaa biojäte paperipussiin, sanomalehtikääreeseen tai tavalliseen muovipussiin. Biohajoavaa muovipussia ei saa käyttää." Mahtavaa työtä jokaiselta, joka kierrättää ja vieläpä ohjeiden mukaan! :) Tupakantumpit sekajätteeseen, ne eivät maadu ja tekevät vahinkoa luontoon.

   Lainaa

  27. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Lasiroskiksesta se vasta ääni kuuluukin kun sinne niitä purkkeja pudottelee. Saa olla kuulo suojattuna, mutta se nyt ei ole vaikeaa tehdä.

   Lainaa

  28. Capitain Obivious 7.5.2019 15:41
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Niin siis pitää valita joko A tai B, vaikka molemmat on tosia? A=lantrattu viina on laimeempaa kuin viina B= lantraamaton viina on yhtä vahvaa kuin viina

   Lainaa

  29. Tulos: +13 (27 ääntä)
   ProMilla: Karin
   Siitä äänestä voi alkaa huolehtia vasta sitten, jos sattuu asumaan viereisessä roskalaarissa ja joutuu kuuntelemaan sitä tunnista toiseen. Mutta jos vie metallit kerran tai pari viikkoon, vain idiootti antaa äänen häiritä noin paljoa omaa elämäänsä.

   Lainaa

  30. Tulos: +20 (44 ääntä)
   Toj Karin: Ei hitto, mikä apina tuo Melina on. “En viitsi kierrättää, koska siitä kuuluu paha ääni.” Vaikka tuo muovipussin jättäminen tuonne ei niin hirveän paha synti ole, en halua edes kuvitella mihin muihin idioottimaisuuksiin Melina syyllistyy, kun asioiden järkeily on tuota tasoa.
   En tiedä Melinan tilanteesta, mutta "paha ääni" ei ilmaisuna välttämättä tavoita sitä tuskaa minkä se voi aiheuttaa. Meidän joukossamme on heitä, jotka kärsivät hyperakusiasta - se tarkoittaa sietämättömyyttä normaaleille äänille, erityisesti äkillisille koville pamauksille ja kolauksille. Yksittäinenkin äkillinen ääni voi aiheuttaa välittömän korvakivun tai tinnituksen pahenemisen, eikä korva välttämättä palaudu ennalleen ennen kuin päivien päästä. Vaivaa on monentasoisena, joten yhden kokemusta ei voi yleistää muihin. Ja vaikkei kolaus aiheuttaisi kuin hetkellisen epämiellyttävän tunteen, se voi aiheuttaa pelon siitä, että korva menee hetken kuluttua "pois tolaltaan." Meitä on moneen junaan. Ja apinoita olemme kaikki.

   Lainaa

  31. Tulos: +21 (23 ääntä)
   LaLa: Varmaan vie biojätteetkin muovipussissa, kun se biohajoava pussi voi revetä kesken matkan tai jo roskikseen.
   Tosin osassa kaupungeista ja maista biojätteet nimenomaan kuuluu laittaa muovi- eikä biomuovipussiin. Joissain kierrätyskoneissa venyvä ja vanuva biomuovi häiritsee prosessia.

   Lainaa

  32. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Niin kuin muutkin ovat sanoneet, ei ne ohuet pienet muovipussit siellä metallinkeräyksessä tuhoa kaikkea. Toki ihan näin yleisellä tasolla muovin käyttöä olisi hyvä vähentää ja eihän se pahaa tee jos sitä ei sinne metallinkeräyslaatikkoon laita, mutta hei, järki käteen.

   Lainaa

  33. Tulos: +11 (15 ääntä)
   heppadee: Tähän on pakko tarttua sen verran että Oulussa annettiin hiljattain ohjeeksi että se on se ja sama käytätkö Prisman muovikassia vai biohajoavaa biojätepussia biojätteen kierrätykseen, koska ne biopussitkin pitää rouhia prosessissa aineksesta pois, eivät liukene siinä “keitoksessa” tarpeeksi nopeasti. Ja koska biopussin [...]
   Riippuu mitä sille tehdään. Jos biojäte keitetään viinaksi, niin silloin sinne ei haluta muovipusseja, biopuseja eikä kompostoituvia pusseja, jotka tukkivat prosessilaitteet. Tavallinen teollisuuskompostointi pärjää bio- ja kompostoituvien pussien kanssa. Biomuovi ei välttämättä ole biohajoavaa. Se voi viitata myös yleensä sokeriketjuista prosessoiduista monomeereistä puhallettuihin kalvoihin, jotka eivät välttämättä hajoa luonnossa. Biomuovilla voidaan myös tarkoittaa bakteerien avulla hajoavaa muovia, josta jää sitä mikromuovia. Sitten on vielä kompostoituva muovi, joka oikeasti hajoaa kompostiolosuhteissa. Tosin teollisissa sellaisissa. Kotikomposti ei siihen välttämättä pysty. Muovien kierrätystä haittaa se, että tosi moni muovinen ruokapakkaus on yhdistelmä useaa eri muovia, joita ei pysty erottelemaan (koodi O tai 07). Se ei kelpaa oikein kenellekään ja järkevintä polttaa. Elintarvikkeissa ei muuten oikein saa edes käyttää kiertomuovia. Puhtaat muovijakeet ovat asia erikseen ja erittäin helposti uudelleenkäytttävissä autotalliin mahtuvalla laitteistolla. Kuka tosin jaksaa lajitella PP, PE, PA ja PET - muovin erikseen? Ei muovissa mitään vikaa ole. Se on tosi hyvä materiaali. Ihmiset ovat se ongelma. Maailman merissä ei olisi juuri lainkaan muovia, jos tyhmä ihminen laittaisi roskansa roskikseen.

   Lainaa

  34. Mitään en ole ottanu 8.5.2019 14:09
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Toimiiko tuo myös toistepäin, että jos käyttää viinaa lantrinkina esim. mehuun, niin alkuperäisen nesteen prosentti on edelleen 0?

   Lainaa

  35. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Joo: jollei halua kierrättää niin eihän ole pakko, mikään ekonatsi ei ilmesty ovelle. Miksei voi laittaa kaikkea sekajäteastiaan jos lajittelu ei kiinnosta, ja olla pilaamatta niidenkin päivää joita kiinnostaa? [...]
   Paitsi että ei. Sekajäte ei nimestään huolimatta oo paikka mihin voi laittaa mitä vaan. Biojätteet palaa huonommin, kun kuivajäte ja aiheuttaa hajuhaittoja / tuo tuhoeläimiä jätelaitokselle. Ne myös syövyttää laitteita. Ja varsinkin isot metalli- ja lasiasiat kuten esim. kahvakuula vahingoittaa sekajätteen käsittelyyn tarkoitettua laitteistoa. Kukaan ei toki vahdi, kierrätätkö vai et, mutta jos et, aiheutat siitä aina jollekin ongelmia.

   Lainaa

  36. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Toj Karin: Siitä äänestä voi alkaa huolehtia vasta sitten, jos sattuu asumaan viereisessä roskalaarissa ja joutuu kuuntelemaan sitä tunnista toiseen. Mutta jos vie metallit kerran tai pari viikkoon, vain idiootti antaa äänen häiritä noin paljoa omaa elämäänsä.
   Minä en kyllä huomaa mistään, että Melinan koko elämä olisi superpaljon häiriintynyt yhden ärsyttävän asian takia - etenkin kun hän on onnistunut tekemään siitä asiasta vähemmän häiritsevää itselleen. Kai meillä jokaisella on paljon ärsyttäviä asioita, mutta emme mieti niitä koko ajan vaan vain niiden ollessa ajankohtaisia tai tullessa puheenaiheeksi. P.S. Haukut ihmisiä apinoiksi ja idiooteiksi, joten olet itse varmasti apinan ja idiootin täydellinen vastakohta.

   Lainaa

  37. Ounounounounou 8.5.2019 23:07
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Iini: Jos vaihtoehto B olis tollasenaan totta, ostaisin yhden siiderin ja lisäisin aina pisaran sitä veteen. Bäng. Loputon määrä siideriä. Alkoholin määrä ei tietenkään vähene, mutta on siinä aika paljon eroa, onko sama määrä puhdasta alkoholia puolessa litrassa vai kahdeksassa litrassa juomaa.
   Jätkä keksi justiinsa homeopatian :D.

   Lainaa

  38. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Yläastekaverini oli aikanaan sitä mieltä, että jos 10% alkoholijuomaan sekoittaa sitä kaupasta vielä silloin alaikäisille myytyä 1,8% simaa, seoksen alkoholiprosentti on 11,8%

   Lainaa

  39. John Forexample 9.5.2019 9:01
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   No siis jos käyttää lantrinkina esim. pirtua tai pakkasnestettä niin ei laimene seos vaan saa hyvät tumut. Hyvän boolin saa kun laittaa 3 litraa suomiviinaa, 3 litraa metanolia, puoli kiloa kiviä ja kilon verran muttereita.

   Lainaa

  40. Suomalainen 9.5.2019 12:21
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Jani sai yhdestä sanasta (huolenpitokulut) kokonaisen lauseen. Taitavaa sinänsä.

   Lainaa

  41. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Suomalainen: Jani sai yhdestä sanasta (huolenpitokulut) kokonaisen lauseen. Taitavaa sinänsä.
   Kuka Jani ja mitkä huolenpitokulut?

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Voi kun useampi ihminen olisi valmiimpi ymmärtämään erilaisia vaihtoehtoja kuin tuomitsemaan oikopäätä ja asioihin perehtymättä. On aistiyliherkkiä ihmisiä, joille äänet kuulostavat paljon kovemmilta ja aiheuttavat erittäin pahoja ja voimakkaita tuntemuksia ja jopa kipua. Melinasta en tietenkään tiedä, kuuluuko hän aistiyliherkkiin, ja joka tapauksessa hän olisi voinut perustella toimintansa paremmin. Mutta jokainen joka kuvittelee tietävänsä mikä on kaikille muille mahdollista ja mikä taas ylivoimaista, kuvittelee höpöjä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, roskat, jäte, kierrätys, kierrättää, metalli, lasi, ääni, alkoholi, prosentti, prosentit