Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Mielensäpahoittajat, osa 60

  Suurenna näkymä

  24 kommenttia

  1. Timbertantti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -89 (339 ääntä)

   No onhan toi ulkoa helvetin ruma. Tai ei ruma mutta pelkkä laatikko…

     Lainaa

  2. Phyi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +95 (351 ääntä)

   Näyttää ihan vankilalta tai hullujenhuoneelta. Ruma on kyllä, savimajakin vie voiton.

     Lainaa

  3. Määäääää kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +238 (378 ääntä)

   Jos joku huippusuunnittelija on suunnitellu jotain, se on hieno. Sivistymätöntä ajatella muuta. Vaikka olis kakanruskea tasareunainen neliö, niin Alvar Aallon suunnittelema se on hieno. Ettekö tajua, suunnittelijan nimi ratkaisee, ei se, miltä tuote näyttää oikeasti.

     Lainaa

  4. Hmm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (140 ääntä)

   Ruma pytinki olis purettu aikoja sitten, jos siinä ei olis Aallon nimeä

     Lainaa

  5. Peeke kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +281 (297 ääntä)

   Kyllähän Aalto oli aikanaan modernin arkkitehtuurin suurimpia kehittäjiä, ei hänen töitään palvoa tarvitse mutta on hyvä ymmärtää vähän isommassa kuvassa hänenkaltaisten ihmisten vaikutuksia koko kulttuurimme kehittymiseen. Toki kriittinen saa ja pitääkin olla, eikä mitään pitäisi suojella tai ylistää pelkän nimen tai brändin takia.

     Lainaa

  6. WTF kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +31 (51 ääntä)

   Mikalla jäänyt lääkkeet ottamatta

     Lainaa

  7. Piupali kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +144 (152 ääntä)

   Joo ei tuo varmasti Aallon parhaimmistoon kuulu, mutta kuten tuossa Peeke toteaa, niin Alvar Aallolla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen arkkitehtuuriin. Kyllähän nykypäivänä suojellaan jossain päin maailmaa muutaman vuosikymmenen takaisia betonilähiöitä, koska ovat aikansa tuotteita. Ovat niin historiaa, kuin kulttuuriakin.

     Lainaa

  8. Leinokki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +123 (149 ääntä)

   No siis minusta toi tönö on ihan nätti, vaikken nyt olekaan mikään Aalto-fani. Ootteko huomanneet, että Alvar Aalto kuuluu nykyään niihin suunnittelijoihin, joista ”ei voi tykätä oikeesti”? Ja lähinnä vain siksi, että on kuuluisa ja arvostettu. Kaipa se kuuluisuus ja arvostus on jollekin joku punainen vaate.

     Lainaa

  9. Topitii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +59 (69 ääntä)

   Mika tarvitsee lisää pilapuheluterapiaa, jotta oppisi joko laittamaan luurinsa äänettömälle yöksi tai olemaan piittaamatta moisista turhuuksista. Mielellään sekä että.

     Lainaa

  10. Topitii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +123 (127 ääntä)

   Et saa anteeksi, Katriina. Sietäisit hävetä vielä lisää. Ettäs kehtaat olla väärää mieltä.

   Marttyyrikortti ei ansaitse kenenkään sympatioita.

     Lainaa

  11. varpu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +70 (80 ääntä)

   Vaikkei tuo Aira-talo ole mikään Notre Dame, mutten sitä kuitenkaan kutsuisi rumaksi.

     Lainaa

  12. Tietäjä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +109 (121 ääntä)

   Leinokki:
   No siis minusta toi tönö on ihan nätti, vaikken nyt olekaan mikään Aalto-fani. Ootteko huomanneet, että Alvar Aalto kuuluu nykyään niihin suunnittelijoihin, joista ”ei voi tykätä oikeesti”? Ja lähinnä vain siksi, että on kuuluisa ja arvostettu. Kaipa se kuuluisuus ja arvostus on jollekin joku punainen vaate.

   Enemmän Aalto on punainen vaate mm. Jyväskylän yliopiston opiskelijoille siksi, että Aallon tai tämän oppipojan rakennukset on umpihomeessa mutta niitä ei saa korjata kunnolla tai korjauskelvottomia ei voi vaan purkaa. Lisäksi remontit kestää kohtuuttoman pitkään eikä ne välttämättä edes auta sisäilmaongelmiin. Ja sitten on nämä keissit, jossa verhoja ei saanut muuttaa, koska Alvar oli kaikessa viisaudesaan tietynlaiset verhot valinnut.

   ps. vessasta löytyvät rappuset on myös yksi Aallon legendaarisista aivopieruista.

     Lainaa

  13. asf kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +72 (76 ääntä)

   Tietäjä: Enemmän Aalto on punainen vaate mm. Jyväskylän yliopiston opiskelijoille siksi, että Aallon tai tämän oppipojan rakennukset on umpihomeessa mutta niitä ei saa korjata kunnolla tai korjauskelvottomia ei voi vaan purkaa. Lisäksi remontit kestää kohtuuttoman pitkään eikä ne välttämättä edes auta sisäilmaongelmiin. Ja [...]

   Tää. On ne tiilirakennukset ihan nättejä mutta koska Alvar Aalto ei ymmärtänyt ilmastointitekniikan päälle mitään, ei niitä myöskään tarvi muiden laittaa.

     Lainaa

  14. Kalma Kassinen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -12 (68 ääntä)

   Leinokki:
   No siis minusta toi tönö on ihan nätti, vaikken nyt olekaan mikään Aalto-fani. Ootteko huomanneet, että Alvar Aalto kuuluu nykyään niihin suunnittelijoihin, joista ”ei voi tykätä oikeesti”? Ja lähinnä vain siksi, että on kuuluisa ja arvostettu. Kaipa se kuuluisuus ja arvostus on jollekin joku punainen vaate.

   Kuvassa talo on ehkä siedettävä verrattuna Aallon useisiin muihin yököttävämpiin hirvityksiin. Oma väheksyntäni liittyy osin Aallon vinksahtaneeseen estetiikkaan (joka ei miellytä – harva funkkis muutenkaan) ja osin niihin kauniisiin rakennuksiin, mitä on tuhottu alta, että on saatu Aallon suunnittelema, lähinnä oksennusreaktion aiheuttava, rotisko paikalle.

   Aalto on arkkitehtien Mauno Koivisto: jostain syystä arvostetaan, vaikka suurimmaksi osaksi sai vain vahinkoa aikaan.

     Lainaa

  15. Piisamirotta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +57 (67 ääntä)

   Tietäjä: Enemmän Aalto on punainen vaate mm. Jyväskylän yliopiston opiskelijoille siksi, että Aallon tai tämän oppipojan rakennukset on umpihomeessa mutta niitä ei saa korjata kunnolla tai korjauskelvottomia ei voi vaan purkaa. Lisäksi remontit kestää kohtuuttoman pitkään eikä ne välttämättä edes auta sisäilmaongelmiin. Ja [...]

   Tismalleen näin. Aalto oli nero tekemään tuoleja, mutta olisipa jättänyt talot kotimaiseen ilmastoon erikoistuneille ammattilaisille.

     Lainaa

  16. Hööpölööpö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -31 (77 ääntä)

   Määäääää:
   Jos joku huippusuunnittelija on suunnitellu jotain, se on hieno. Sivistymätöntä ajatella muuta. Vaikka olis kakanruskea tasareunainen neliö, niin Alvar Aallon suunnittelema se on hieno. Ettekö tajua, suunnittelijan nimi ratkaisee, ei se, miltä tuote näyttää oikeasti.

   Tämä on Suomi-designin ongelma. Naiset kulkevat kylillä ylpeinä päällään olevista Marimekon pussilakanoista ja käydään ostamassa 300€/kpl kolmijalkaisia jakkaroita.

   Tämmöiset tapaukset antavat designille huonon maineen.

     Lainaa

  17. Toj Karin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -14 (30 ääntä)

   Ai ei muka wifiä voi käyttää ilman salasanaa? Miten ihmeessä jotkut ihmiset luulevat tietävänsä kaikesta kaiken, vain siksi että sillä itsellään ja kaverilla hommat toimii kuvaamallaan tavalla? Mikä oikeasti estää ihmisiä ymmärtämästä, että sen oman kuplan ulkopuolella asiat eivät välttämättä ole ihan samanlaisia.

   T: Mä ylläpidän nopeaa ja kaikille ilmaista nopeaa hotspottia. Ei tarvitse salasanoja, eikä se urki tietoja. Jos löydätte SSID:n “Free pr0n here!”, tiedätte missä asun.

     Lainaa

  18. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -50 (60 ääntä)

   Leenalla taitaa olla menkat.

   Muutenkin ällöttää kaikki idioottiämmät jotka laittaa sitä halpaa unikkoa joka paikkaan.

     Lainaa

  19. 46885561 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -22 (30 ääntä)

   Ja lampaat ylistämässä Aaltoa bää bää

     Lainaa

  20. Murmurmurmeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +49 (57 ääntä)

   46885561:
   Ja lampaat ylistämässä Aaltoa bää bää

   Kaikki, jotka tykkäävät jostakin mistä sinä et tykkää, ovat lampaita? Ok.

     Lainaa

  21. hmm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (38 ääntä)

   Jännä, miten vaikea ihmisten on ymmärtää, että esim. se, onko joku rakennus kaunis vai ruma, on mielipidekysymys. Kertoo vain henkilökohtaisista mieltymyksistä.

     Lainaa

  22. Kaira kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (11 ääntä)

   Jos minulta olisi kysytty, mitä mieltä olen talosta, niin olisin sanonut, että se on mitäänsanomaton. Piti ihan googlettaa, jotta näkisi ne kaikki hienot yksityiskohdat ja kauniit värit, mutta eipä löytänyt. Ihan sama kenen suunnittelema, ei se arkkitehtuurillaan mitenkään erityisesti säväytä. Ja olen nähnyt muita Aallon taloja, joista olen pitänyt. Mutta enemmän sellaisia mitäänsanomattomia.

     Lainaa

  23. Pulinalle kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (11 ääntä)

   Ite en pidä Aallon suunnittelemista taloista ulkonäöllisesti, ja nyt piti oikein monta kertaa katsoa, että onko se onnistunut yhden näinkin nätin piirtämään!

     Lainaa

  24. Äitee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (11 ääntä)

   Pulinalle:
   Ite en pidä Aallon suunnittelemista taloista ulkonäöllisesti, ja nyt piti oikein monta kertaa katsoa, että onko se onnistunut yhden näinkin nätin piirtämään!

   Mä oon toi mokan Paula, ja tää kiteyttää aika hyvin mun ajatukset. Oon Jyväskylässä kasvanut, mutta nähnyt tän talon aina vaan takapuolelta ja pitänyt sitä miellyttävän neutraalina, kiinnittämättä suurempaa huomiota. Tuo kuva jotenkin hätkähdytti. En edes tiedä mikä talossa miellyttää, varmaankin eleettömän hillitty ulkonäkö, joka kuitenkin poikkeaa niin paljon tämmöisen kasarilapsen elämän aikana rakennetuista taloista. Tässä rakennuksessa tuntuu olevan sielu.

   Itse Aalto ei mua noin kategorisesti puhuttele. Esimerkiksi Valtiontalo Jyväskylän keskustassa on ihan hirvee.

     Lainaa

  25. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , ,