Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Koiranomistajat, osa 8

  Puhutaanko tässä nyt koirista vai ihmisistä?
  Suurenna näkymä
  Koiranomistajat, osa 8

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +264 (288 ääntä)
   Ei lisättävää.

   Lainaa

  2. Tämä viesti on yhtä selvä, kuin Niinan ja Johannan viestit 2.5.2019 1:23
   Tulos: +348 (364 ääntä)
   Nää Niinat ja Johannat on just näitä. Ai mitä? No älä ala kuule!

   Lainaa

  3. Tulos: +679 (699 ääntä)
   Koiranomistajana en ole koskaan ymmärtänyt miten lemmikkiä käsitellään alempiarvoisena. Koirat on mulle koiria, perheenjäseniä ja lemmikeitä, kohtelen niitä kuin koiria eli lajityypillisesti.

   Lainaa

  4. kardemumma 2.5.2019 1:27
   Tulos: +277 (307 ääntä)
   Missä vaiheessa tuo keski-ikäisyyden ihmeellinen koirahulluus näyttää ensimerkkejään? Pelottaa, että tuollaiseen sairastuisi.

   Lainaa

  5. Tulos: +617 (643 ääntä)
   "Mulle lapsi on lapsi ja koira on lapsi ja piste." Törkeää ja alentavaa kutsua koiria, luomakunnan kruunuja, lapsiksi. Minä kutsun omia lapsiani koiriksi.

   Lainaa

  6. Tulos: +489 (491 ääntä)
   "Onko sulla lemmikkejä?" "Joo on mulla kaks lasta, kaksoset."

   Lainaa

  7. Tulos: +292 (326 ääntä)
   Koira on koira, eläin, eikä "lapsi".

   Lainaa

  8. Tulos: +161 (171 ääntä)
   Toivottavasti Johanna ei lisäänny, saattaa olla tuoloillaan koidipus-syndrooma.

   Lainaa

  9. Tulos: +345 (347 ääntä)
   Kun Johannalta kysyttiin että koiria vaiko lapsia, hän vastasi lapsia, jolloin kielsi näiden olevan koiria valitsemalla sen toisen vaihtoehdon. :D Olisi voinut hoitaa tilanteen fiksusti sanomalla vaikka että "koiria ovat, mutta ovat mun mussukoita joten kutsun niitä lapsiksi" taikka jotain muuta vastaavaa sen sijaan että alkoi väittelemään asiasta ja vastasi vähän sinne päin. Tulee mieleen yksi tuttava ryhmäkeskustelussa joka nimeää asioita uudestaan haluamallaan tavalla ja sitten on tosi vaikeaa tietää mistä hän puhuu jos ei tunne henkilökohtaisella tasolla. Ps. Uskaltasko tollaselle ees lähteä "lapsenvahdiksi" jos koiriksi kutsuminenkin on myrkyllistä?? Niitä hulluja koiranvahtilistoja on nähty ennenkin ja ne on sentään kutsuneet koiriaan koiriksi!

   Lainaa

  10. Tulos: +93 (137 ääntä)
   Jos Johanna sais lapsen, niin se pistäis sen varmaan nuolemaan omaa persettään ja sit sen naamaa, koska koira ja lapsi on sama asia :D

   Lainaa

  11. Juicewski 2.5.2019 6:25
   Tulos: +116 (126 ääntä)
   Tuli mieleen Sleepaway Camp-tyylinen skenaario jossa Johannalla on koiria jotka hän pakottaa käyttäytymään kuin lapset koska hän on ei voi saada lapsia. Hän pukee ne koirat vaatteisiin ja jos joku puhuu lapsistaan niin Johanna liittyy keskusteluun ja alkaa puhumaan koiristaan. Jos joku kysyy jotain paljastavaa esim. koulumenestyksestä, niin Johanna vastaa mahdollisimman ympäripyöreästi että ovat kotikoulussa ettei tarvitse myöntää lapsien olevan todellisuudessa koiria. Kenties koirille on sisustettu oma lastenhuonekin.

   Lainaa

  12. Tulos: -35 (163 ääntä)
   Mä olen vahvasti sitä mieltä, että ne joille koirat ovat "lapsia", ovat juuri niitä ihmisiä jotka eivät siedä/halua tai pärjää "oikeiden lapsien" kanssa. Mun systeri on vakava esimerkki tällaisesta ihmisestä.

   Lainaa

  13. Tohtori Gerhard 2.5.2019 7:27
   Tulos: +61 (77 ääntä)
   Ostaakohan Johanna lapsilleen joulukuussa suklaakalenterit?

   Lainaa

  14. Kilokalori 2.5.2019 7:42
   Tulos: +48 (106 ääntä)
   Tohtori Gerhard: Ostaakohan Johanna lapsilleen joulukuussa suklaakalenterit?
   Koirille ja kissoille on (eläimille sopivia) suklaakalentereita myynnissä. Tosin en ymmärrä miten ne eroaa tavallisesta pussillisesta suklaata, sen eläimen mielestä. Niitä saa usein joulun jälkeen alennuksella puoleen hintaan, eli eivät ole kummoinen myyntihitti. Ihmiset, jotka kutsuu eläintään lapseksi, puhuvat eläimestä hän-muodossa, tai viittaavat itseään elukan äipäksi tai isiksi: rasittavia ihmisiä.

   Lainaa

  15. julkinen töräyttelijä 2.5.2019 7:57
   Tulos: +40 (138 ääntä)
   Varmaan juuri näitä ihmisiä, jotka kutsuu koiraa "häneksi". Eläin on se ja sillä siisti. Jos väität toisin, olet väärässä.

   Lainaa

  16. Tulos: +144 (170 ääntä)
   Kyllä meilläkin vitsaillaan että on koiralapsi, ja koiralapsesta tulee isosisko kun tulee ihmislapsi, ja ollaan koiran "vanhemmat", mutta koiraa kohdellaan silti kuin koiraa, ei kuin ihmistä. Ja koiralta odotetaan koulutuksella saavutettua hyvää käytöstä, joka on opetettu sille niin, että se ymmärtää mitä siltä halutaan. Ihmiset, jotka puhuvat koirista lapsinaan, eivät aina ole täysin sekaisin, mutta tämän mokan henkilöt vaikuttavat kyllä olevan jo avun ulottumattomissa.

   Lainaa

  17. Tulos: +271 (273 ääntä)
   Miksi ihmeessä Johanna on sitten liittynyt koiraryhmään, kun hänellä ei edes ole koiria vaan lapsia?

   Lainaa

  18. Tulos: +266 (266 ääntä)
   Mulle kävi kerran teininä noin! Vastasin netissä lapsenvahti-ilmoitukseen, haettiin vastuullista nuorta 6-vuotiasta katsomaan illaksi. Puhuin rouvan kanssa jopa puhelimessa asiasta, sovittiin hinta, ja ei kun matkaan! Hieman olin hölmistynyt, kun vastassa olikin belgianpaimenkoira. :D Mutta mikäs siinä, ihan kiva oli koirankin kanssa leikkiä. Toiste en tosin mennyt. Oli myös ihan älytön lista asioista, mitä ei saanut tehdä... esimerkkinä nyt vaikka se, että koiralle ei saanut sanoa "Istu", vaan piti sanoa "Voisitko [nimi] istua?".

   Lainaa

  19. Tulos: +67 (131 ääntä)
   JFK: Koira on koira, eläin, eikä “lapsi”.
   Breaking News; Lapsikin on eläin.

   Lainaa

  20. Tulos: +164 (164 ääntä)
   Kiinnos: “Onko sulla lemmikkejä?” “Joo on mulla kaks lasta, kaksoset.”
   "Neloset syntyi, mutta oli rahaa ostaa vain kaksi."

   Lainaa

  21. Tulos: +55 (89 ääntä)
   lokakuu: Mulle kävi kerran teininä noin! Vastasin netissä lapsenvahti-ilmoitukseen, haettiin vastuullista nuorta 6-vuotiasta katsomaan illaksi. Puhuin rouvan kanssa jopa puhelimessa asiasta, sovittiin hinta, ja ei kun matkaan! Hieman olin hölmistynyt, kun vastassa olikin belgianpaimenkoira. Mutta mikäs siinä, ihan kiva oli [...]
   Olisit ihmeessä mennyt toistekin, jos omistaja onkin sekaisin niin voi silti olla ihan kiva koira? Ja jos koiran kanssa leikkimisestä maksetaan yhtä hyvin kuin 6-vuotiaan ihmisen kaitsemisesta niin ihan hyvä diili. (Totean ihmisille jotka lässyttävät karvalapsistaan että jos olisin synnyttänyt kissan, luulenpa että muistaisin sen. Perhettä, kyllä, mamin pikku vauveleita, ei. Joku totesi siihen että eivätkö adoptoidut ihmiset sitten ole jonkun lapsia, mihin jouduin myöntämään että ovathan he, mutta ottaen huomioon että parivuotias kissa on aikuinen eikä pentu, niin eivät ne mamin vaaveleita ole kuitenkaan. Vauva-aikana ne asuivat emokissan kanssa ja lähtivät vasta muuttaessaan omilleen -joten kaipa niitä voisi lähinnä pitää kämppiksinä. Joskin kämppiksen voisi edellyttää siivoavan sotkunsa ja maksavan vuokraa. Ehkä "lemmikkikissa" on kuitenkin selvin ilmaus).

   Lainaa

  22. Tulos: +77 (87 ääntä)
   Varmaan järkyttyisi kun kuulisi minun puhuvan koirastani hurttana. Ei se koiraa kiinnosta mitä siitä sanotaan. Hurtta on parempi ehkä kuin possu, joksi kutsuin sitä aikanaan :D

   Lainaa

  23. Tulos: +109 (111 ääntä)
   Johannan mielestä ei siis koiria saa kutsua koiriksi koska se on alentavaa?

   Lainaa

  24. Tulos: +93 (105 ääntä)
   Jesa: Minä kutsun omia lapsiani koiriksi.
   Ja vaimoa nartuksi. Joo, myönnän itsekin, että oli vähän huono.

   Lainaa

  25. Tulos: -21 (105 ääntä)
   Luultavasti (toivottavasti!) Johannalla ei ole (ihmis)lapsia. Voisiko silloin ihan käsi sydämellä väittää, että oma, itsesynnytetty lapsi seisoo samalla viivalla kuin koiralapsi? Jos vaikka se oikea lapsi olisi pahasti allerginen koirille, ja pitäisi valita kummasta luopuu. Todella halventavaa ja loukkaavaa lasta kohtaan,jos koira on hänen kanssaan samanarvoinen - nämä koiran ihmiseksi ylentävät eivät varmaan tule ajatelleeksi, että se toimii myös toiseen suuntaan: alennat ihmisen, oman lapsesi vieläpä, koiran tasolle.

   Lainaa

  26. Tulos: +149 (149 ääntä)
   Pöljä: Koiranomistajana en ole koskaan ymmärtänyt miten lemmikkiä käsitellään alempiarvoisena. Koirat on mulle koiria, perheenjäseniä ja lemmikeitä, kohtelen niitä kuin koiria eli lajityypillisesti.
   No tämä. Se että eläintä kohtelee eläimenä eikä ihmisenä, ei tarkoita että sitä kohdeltaisiin alempiarvoisena. Sitä kohdellaan erilailla. Ei siitä seuraa kuin käytösongelmia jos koiraa pitää ja kohtelee lapsena. Se eläin on onnellisimmillaan kun sitä kohdellaan lajityypillisesti, koiraa koirana ja kissaa kissana.

   Lainaa

  27. Ihmettelen vaan 2.5.2019 10:48
   Tulos: -15 (45 ääntä)
   Koiranulkoiluttajiin ei yleensä kiinnitetä huomiota, mutta siellä taitaa olla ne kaikista vinksahtaneimmat vapaana kulkevat tapaukset. Sääliksi käy koiria, jotka eivät saa olla koiria.

   Lainaa

  28. Tulos: +73 (73 ääntä)
   Johanna on muita koiranomistajia parempi koiranomistaja, koska ei koirittele koiriaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +104 (106 ääntä)
   Jos koiraa kutsuu koiraksi ei se vähennä yhtään sen arvoa. Kyllä ihmistäkin kutsutaan ihmiseksi. koira ei ole ihminen, oli se kuinka rakas tahansa. Jos välttämättä haluaa käyttää nimitystä lapsi, joka normaalisti yhdistetään ihmiseen, olisi ehkä järkevämpää sanoa koiralapsi, jotta vältytään väärinkäsityksiltä. Kyllä siinä kuitenkin on eroa ottaako joku yli viikoksi hoitoon koira- vai ihmislapsen :D huh huh

   Lainaa

  30. Tattisieni 2.5.2019 11:04
   Tulos: +94 (96 ääntä)
   Eikait siinä jos haluaa koiria kutsua lapsikseen. Ongelmia tulee sitten, jos koiraa aletaan liikaa inhimillistämään. Unohdetaan että koira ei ajattele samalla tavalla kuin ihmislapsi, jonka tuloksena on stressaava koira.

   Lainaa

  31. It's a deal 2.5.2019 11:18
   Tulos: +10 (26 ääntä)
   Olisi aloittanut sanaparilla "myrkyllinen ajatusmalli", niin ei olisi tarvinut lukea.

   Lainaa

  32. Kissamies2 2.5.2019 12:02
   Tulos: +96 (96 ääntä)
   Johannalla on kaksi lasta. Molemmat on leikattu ja sirutettu.

   Lainaa

  33. Tulos: +110 (110 ääntä)
   Eläimen ihmillistäminen on valitettavan monessa tapauksessa jopa haitallista lemmikille. Jokaisella eläinlajilla on erilaiset tarpeet ja ne tarpeet voi jäädä tyydyttämättä jos kohdellaan kuin ihmistä. Esimerkiksi ihmislapsi ei ehkä jaksa kävellä monen kilometrin lenkkejä vaan leikkii mieluummin saman ajan omalla pihalla, kun taas koiran olisi hyvä päästä pidemminkin kävelemään. Joskus ihmiset saattaa jopa kärräillä pieniä koiria vaunuissa, koska ne on "vauvoja", siinäpä täyttyy ulkoilun tarve suden sukulaiselle kivasti. Minusta on paljon kunnioittavampaa kohdella jokaisen lajin edustajaa just silleen kun sille lajille sopii. Ei se tee siitä eläimestä alempiarvoisempaa. Nimityksistä ne tuskin välittää. Lisäksi ihmislapsen hoito on varsinkin ensimmäisinä vuosina paljon sitovampaa kuin koiran, ei voi ihan verrata. Lapsenvahdillekin on vähän eri kriteerit toivottavasti.

   Lainaa

  34. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Voi apua! Jotkut koiraihmiset on ihan hulluja.

   Lainaa

  35. Tulos: +74 (80 ääntä)
   Vii: Johanna on muita koiranomistajia parempi koiranomistaja, koska ei koirittele koiriaan.
   Ei koiranomistaja, vaan äiti. ❤

   Lainaa

  36. Tulos: +94 (104 ääntä)
   Elinan vitsi taisi mennä vähän ohi Niinalta kun Niinahan nimenomaan kirjoitti ensimmäisessä tekstissään "laittakaa kuvia teidän työstä nimen kanssa" :D

   Lainaa

  37. Tulos: +29 (39 ääntä)
   saakohan noista vauvoista lapsilisän ja saako nämä perheenjäsenet viikkorahan. seksuaali valistuskin olis hyvä ettei vaan erehdy harrastamaan seksiä ennen 16 vuotis synttäreitään.

   Lainaa

  38. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Mikä oikeus Johannalla on päättää mikä Petralla menee yli? "Tää on mun mielipide tästä asiasta" "EIKÄ OLE"

   Lainaa

  39. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Niinalla meni vitsi lujaa ohi.

   Lainaa

  40. Tulos: +20 (28 ääntä)
   Kilokalori: Koirille ja kissoille on (eläimille sopivia) suklaakalentereita myynnissä. Tosin en ymmärrä miten ne eroaa tavallisesta pussillisesta suklaata, sen eläimen mielestä. Niitä saa usein joulun jälkeen alennuksella puoleen hintaan, eli eivät ole kummoinen myyntihitti.
   Eläimen kannalta merkittävin ero on siinä, että sitä herkkupussia ei normaalisti kaiveta esille joka päivä. Omistajan iloksi se kalenteri luukkuineen ja kuvineen on. Tällaisille hieman lapsellisille kissojen ja koirien "mammoille" kuin esim. minä. Tosin meille ostettiin vain yhtenä vuonna, kissat eivät suostuneet edes maistamaan sitä "suklaata".

   Lainaa

  41. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Juujuu: Ei lisättävää.
   Kiitos tästä tärkeästä tiedosta

   Lainaa

  42. Tulos: -7 (23 ääntä)
   julkinen töräyttelijä: Varmaan juuri näitä ihmisiä, jotka kutsuu koiraa “häneksi”. Eläin on se ja sillä siisti. Jos väität toisin, olet väärässä.
   Ei siinä vielä kaikki, vaan niille ihmisille joille koira on ilman muuta "hän", ihminen on aina "se".

   Lainaa

  43. Tulos: +57 (65 ääntä)
   Entäs sitten, kun lapsenvahdiksi lähteekin joku pahasti koirille allerginen. Toki tätä haettiin koira-ryhmässä, mutta siitä huolimatta. Olisko Johanna sitten repinyt pelihousunsa, kun hänen lapsilleen ollaan allergisia...

   Lainaa

  44. Tulos: +24 (26 ääntä)
   trägäm: saakohan noista vauvoista lapsilisän ja saako nämä perheenjäsenet viikkorahan. seksuaali valistuskin olis hyvä ettei vaan erehdy harrastamaan seksiä ennen 16 vuotis synttäreitään.
   Hyvä jos Johannan lapset elävät 16 vuoden ikäisiksi. Vai lasketaanko ne vuodet ihmisten vuosissa vaiko lasten vuosissa?

   Lainaa

  45. Mitävittuanyttaas 2.5.2019 13:59
   Tulos: -27 (43 ääntä)
   Haista vittu, Johanna, ja piste.

   Lainaa

  46. Diia dai dai 2.5.2019 15:18
   Tulos: +58 (64 ääntä)
   Me ollaan mieheni kanssa koirille usein "mamma" ja "iskä" kun lässytetään koirille kotona. Ei siinä ole mitään oikeaa ajatusta siitä, että olisin mikään äiti koirille, ei ne ole lapsiani. Joskus kuitenkin korvantakaa rapsuttaessa saatan kutsua toista "mamman pikku hölmöksi" tai muuta. Koiria en oo kuitenkaan kutsunut vauvoiksi tai lapsiksi, kyllä ne on ihan rakkaita koiria vain. Ei pueta niitä söpösti ja lässytetä päivät ympäri ja kohdella ihmislapsina, vaan lenkkeillään, treenataan, palkataan, kielletään, kehutaan.. Just mietin eilen että mistä se mamma/iskä puhe sitten oikein kumpuaa.. varmaan osaltaan koiranomistajien ryhmistä ja foorumeilta, joissa tämä on ihan normaalia ja melko yleinen tapa nimetä itsensä, usein sävy on kuitenkin humoristinen. Epänormaalia on toi "koira on lapseni" ajattelu, jopa niissä koiraryhmissä tolle nauretaan.

   Lainaa

  47. mikki ja hiiri 2.5.2019 15:19
   Tulos: -25 (51 ääntä)
   Mihin kukaan tarvii lapsenvahtia noin pitkäks aikaa. Miks on hankkinut lapsia jos ei kiinnosta olla niitten kanssa. Lasu vinkattu...

   Lainaa

  48. Tulos: +15 (35 ääntä)
   mikki ja hiiri: Mihin kukaan tarvii lapsenvahtia noin pitkäks aikaa. Miks on hankkinut lapsia jos ei kiinnosta olla niitten kanssa. Lasu vinkattu…
   Jäikö sinulta koko juttu lukematta?

   Lainaa

  49. Tulos: +28 (50 ääntä)
   Lähtökohtaisesti koiraa ei voi kohdella tasa-arvoisesti ihmisen kanssa. Alempiarvoinen on väärä sana. Erilainen kohtelu on parempi ilmaisu. Tasa-arvoinen kohtelu tarkoittaa sitä, että koiraa käsitellään täysin ihmisenä. Jo pelkästään koiran erilainen anatomia tekee tämän joko mahdottomaksi tai sellaiseksi, että koira kärsii siitä. Lemmikki-sana ei sisällä minkäänlaista arvolatausta silloin, kun puhutaan lemmikistä. Sana saa alentavan arvolatauksen vasta, kun puhutellaan ihmistä lemmikkinä.

   Lainaa

  50. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Mitähän Johanna tykkäisi, kun meillä kissa tuntee paremmin hellittelynimet "karvaperse", "läskiposki" ja "katti perkele" kuin oman nimensä...

   Lainaa

  51. Arkkienkeli 2.5.2019 17:34
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Elinalla (*nimi muutettu) on asiallinen huumorintaju! #Respect.

   Lainaa

  52. Tulos: +24 (30 ääntä)
   trägäm: saakohan noista vauvoista lapsilisän ja saako nämä perheenjäsenet viikkorahan. seksuaali valistuskin olis hyvä ettei vaan erehdy harrastamaan seksiä ennen 16 vuotis synttäreitään.
   Ja mitä vielä jos nuo haluavat harrastaa seksiä koiran kanssa!!

   Lainaa

  53. Tulos: +8 (26 ääntä)
   JFK: Koira on koira, eläin, eikä “lapsi”.
   Tosin lapsikin on eläin.

   Lainaa

  54. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Elina teki työtä käskettyä.

   Lainaa

  55. EsaVeskinen 3.5.2019 14:39
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Koira on koira vaikka voissa paistais.

   Lainaa

  56. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Jos koira on lapsi, niin lapset on silloin varmaan pentuja ja vaimo narttu.

   Lainaa

  57. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Ekassa mokassa oikea moka oli kylläkin se, kun Niina veti tuosta kauheat pultit. Teki vielä toisen aloituksen ihmisten törkeydestä tulla kettuilemaan hänen postaukseensa.

   Lainaa

  58. Sukupuolivarianssi 3.5.2019 19:32
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Pöljä: Koiranomistajana en ole koskaan ymmärtänyt miten lemmikkiä käsitellään alempiarvoisena. Koirat on mulle koiria, perheenjäseniä ja lemmikeitä, kohtelen niitä kuin koiria eli lajityypillisesti.
   Nimenomaan. Koira voi jopa kärsiä siitä jos sitä kohdellaan "kuin lasta"; vaatetetaan, loukkaannutaan kun se "näyttää mieltään" tekemällä jotain väärää, ulkoilutetaan pelkästään mukavilla steriileillä kävelyteillä kunnon rämeikön sijaan jne. Kaikenlaista eläimen ihmismäistämistä on valitettavasti tullut nähtyä...

   Lainaa

  59. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Toki mäki sanon et mun kissa on mun "lapsi" ja "vauva" ja pelleilen et "eihän mun tarvii lapsia hankkia kun mulla on jo" ja joskus sanon eläimestä "hän" kun oikein rupeen lässyttää, mut kissa on silti kissa eikä mikään ihminen. Kohtelen sitä kissana ja puhun siitä kissana. Piste. Myöskin mun kissa on mm. "hunsvotti", "lurjus" ja "mahoton karvakakara" mitkä olis hyvinkin ilkeesti sanottu ihmiselle. Eläintä ei voi kohdella ihmisenä mut ei se tarkota et eläintä huonosti kohdeltais. Kissaa tai koiraa ei vaan kiinnosta millä nimellä sitä kutsut.

   Lainaa

  60. Tulos: +19 (27 ääntä)
   Pera: Lähtökohtaisesti koiraa ei voi kohdella tasa-arvoisesti ihmisen kanssa. Alempiarvoinen on väärä sana. Erilainen kohtelu on parempi ilmaisu. Tasa-arvoinen kohtelu tarkoittaa sitä, että koiraa käsitellään täysin ihmisenä. Jo pelkästään koiran erilainen anatomia tekee tämän joko mahdottomaksi tai sellaiseksi, että [...]
   Mä en ymmärrä, mistä tää ajatus nykyään kumpuaa, että tasa-arvo tarkoittaisi sitä, että kaikki olisivat samanlaisia ja vaatisivat samanlaista kohtelua... Se, että eläimet ja ihmiset olisivat tasa-arvoisia, tarkoittaa ihan vain sitä, että kummankin päämäärä, halut ja vapaus toteuttaa niitä on YHTÄ ARVOKAS. Kummankin elämä on YHTÄ ARVOKAS. Se ei tarkoita, että kaikkia täytyy koko ajan kohdella samoin tavoin halusivat/tarvitsivat he sitä tai eivät, mutta se tarkoittaa, että jokaisen tulisi saada itselleen yhtä arvokasta kohtelua. Miesten ja naisten välinen tasa-arvo ei myöskään tarkoita sitä, että miehiä täytyisi kohdella naisina ja että miehiä täytyisi lähettää gynekologille tai jakaa heille kuukautissuojia, koska naiset tarvitsevat näitä asioita... Sinun logiikkasi mukaan tasa-arvo on mahdollista vain täysin samanlaisten yksilöiden välillä, ja kaikki muu on... erilaista kohtelua?

   Lainaa

  61. Villiväkkärä 4.5.2019 13:44
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Apua. Nyt mä tiedän, miksi meidän koirat (eiku anteeksi, lapset) karkailee välillä metsään! Kutsun niitä (rakkaudella) piskeiksi, eikä saa edes tasavertaisina ruokapöydän ääressä syödä! ”Pikkuveli” kuitenkin saa. Siis se oikea ihmislapsi.

   Lainaa

  62. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Halventavaa sanoa täysikasvuista olentoa lapseksi. Jos Johanna tosiaan haluaisi kohdella koiriaan tasavertaisesti, niin täysikasvuisina niitä pitäs kohdella kuin aikuisia ihmisiä. Eli kyllä ne kotona yksin pärjää :D

   Lainaa

  63. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Johanna, FYI. Lapsi: "Lapsi on käsitteenä iästä riippumatta ihmisen jälkeläinen." Koira: "Koira eli kesykoira on suden kesy, jalostettu muoto."

   Lainaa

  64. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kilokalori: Koirille ja kissoille on (eläimille sopivia) suklaakalentereita myynnissä. Tosin en ymmärrä miten ne eroaa tavallisesta pussillisesta suklaata, sen eläimen mielestä. Niitä saa usein joulun jälkeen alennuksella puoleen hintaan, eli eivät ole kummoinen myyntihitti. Ihmiset, jotka kutsuu eläintään lapseksi, puhuvat [...]
   Kyllä, itse asiassa yhtä rasittavia kuin omista lapsistaan lässyttävät.

   Lainaa

  65. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Ou JEE!: Johanna, FYI. Lapsi: “Lapsi on käsitteenä iästä riippumatta ihmisen jälkeläinen.” Koira: “Koira eli kesykoira on suden kesy, jalostettu muoto.”
   No kuinkas moni koirarotu nykyään edes vähän muistuttaa sutta? :D Pilalle jalostettuja rottia suurin osa.

   Lainaa

  66. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Kissamies2: Johannalla on kaksi lasta. Molemmat on leikattu ja sirutettu.
   Madoitetaanko ne myös keväisin?

   Lainaa

  67. Tulos: +11 (11 ääntä)
   lokakuu: Mulle kävi kerran teininä noin! Vastasin netissä lapsenvahti-ilmoitukseen, haettiin vastuullista nuorta 6-vuotiasta katsomaan illaksi. Puhuin rouvan kanssa jopa puhelimessa asiasta, sovittiin hinta, ja ei kun matkaan! Hieman olin hölmistynyt, kun vastassa olikin belgianpaimenkoira. Mutta mikäs siinä, ihan kiva oli [...]
   Just mietin että mitenköhän olis käynyt jos joku olis lupautunu menemään ja oliskin ollu koirat vastassa.. Ite olisin kääntynyt ovelta ihan siks kun annetaan ihan väärä käsitys. Ja olishan hoitajalla voinu olla vaikka koira-allergia (ehkä ei kylläkäån olis koiraryhmässä sillon) mutta siinpähän olis saanu nenilleen kun hoitaja olis viime tipassa perunu, ja se olis ollu tolle ihan oikein.

   Lainaa

  68. John Forexample 9.5.2019 9:14
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Mua ärsyttää viedä autoani korjaamolle kun ne ei koskaan tajua hommata oikeita osia valmiiksi, vaikka etukäteen kerron että autoni on Mersu. Se on toki oikeasti Trabant, mutta en halua kutsua sitä Trabantiksi koska joillakin on niistä vähän sellainen kielteinen kuva.

   Lainaa

  69. ei_oo_järkee 9.5.2019 19:48
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Johannalla logiikalla: Koira ja ihminen samanarvoinen joten ongelmatilanteessa voidaan lopettaa myös ihminen eikä koira.

   Lainaa

  70. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Vihaako nää tämmöset tyypit koiria ja lemmikkejä? Kun ei saa kutsua koiraksi ja lemmikiksi. Miksi ne on negatiivisia asioita.

   Lainaa

  71. Tulos: -1 (3 ääntä)
   r4: Madoitetaanko ne myös keväisin?
   "Madotetaan". Koiran madoitus tarkoittaisi että koiraan lisätään matoja.

   Lainaa

  72. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Hirveästi en missään ryhmissä facessa ole, joten en tiedä. Mutta ovatko ihmiset oikeasti tällaisia nykyään?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, koirat, lastenvahti, lapsenvahti, lapset, vauvat