Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Koiranomistajat, osa 10

  Olenko lääkinnyt koiraani väärin?
  Suurenna näkymä
  Koiranomistajat, osa 10

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. purppurakruunu 28.5.2019 2:12
   Tulos: +610 (624 ääntä)
   Hilaryn koirat vois ehkä, ehkä vois olla huijaus. Ehkä. Tuli vähän sellanen fiilis.

   Lainaa

  2. Seppo Hovi 28.5.2019 3:00
   Tulos: +585 (589 ääntä)
   Ei olis tytön kannattanut murista ja näyttää hampaita.

   Lainaa

  3. Tulos: -122 (152 ääntä)
   Tuo alempi on ollut varmaan susi jolla tutkapanta kaulassa.

   Lainaa

  4. Tulos: +39 (71 ääntä)
   Hilary is hilarious.

   Lainaa

  5. Kilokalori 28.5.2019 7:47
   Tulos: +288 (294 ääntä)
   purppurakruunu: Hilaryn koirat vois ehkä, ehkä vois olla huijaus. Ehkä. Tuli vähän sellanen fiilis.
   Tai sitten ne on ihan oikeita, jostain Perä-Venäjältä Viron kautta salakuljetettuja kalliita"rotukoiria" joita "ei ole viitsitty rekisteröidä Suomeen hankalan byrokratian takia" mutta "vanhemmat ovat Venäjän kovinta voittajaluokkaa" ja "ostaja voi itse rekisteröidä Venäjälle halutessaan." Sitä pentua nukuttaa nyt vaan siksi, kun just "leikitettiin tässä parkkipaikalla ennen kuin tulit" ja se on kyllä "rokotettu ja madotettu ja kaikki hoidettu ajallaan". "Maksu käteisellä. Varaudu viemään heti eläinlääkäriin ja 30% todennäköisyydellä se nukkuu pois viikon sisällä." (Viimeisen lauseen pentutehtailija "unohtaa" sanoa.)

   Lainaa

  6. Tulos: +85 (149 ääntä)
   Tiedoksi koiranomistajille: ei todellakaan ole hätäkeskuksen asia. Suora lainaus 112:n sivuilta: "Hyvä muistisääntö on, että eläimiä koskevissa hätätilanteissa soitetaan hätänumeroon, kun yleinen turvallisuus vaarantuu merkittävästi tai silloin, kun tehtävään tarvitaan viranomaisten erityiskalustoa tai -asiantuntemusta. Poliisille välitettäviä keskeisiä eläintehtäviä ovat eläinsuojelurikokset ja eläinten aiheuttamat järjestyshäiriöt. Lisäksi poliisi hälytetään paikalle silloin, kun eläin eksyy esimerkiksi moottoritielle tai suurpeto taajama-alueelle. Pelastustoimen tehtäviä ovat muun muassa omaisuudeksi lukeutuvien eläinten, kuten maatalouden tuotantoeläimien auttaminen kiireellisessä hädässä ja nostolavaa tai muuta erikoiskalustoa vaativat pelastustehtävät. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi eläimen pelastaminen sortumasta, jäistä tai kaivosta."

   Lainaa

  7. Ihmettelijä 28.5.2019 8:23
   Tulos: +92 (120 ääntä)
   Eikö vieläkään ole lapsille opetettu, ettei vieraita, ISOHKOJA koiria ole välttämättä niin kovin turvallista lähestyä

   Lainaa

  8. Tulos: +234 (238 ääntä)
   Tinka: Tiedoksi koiranomistajille: ei todellakaan ole hätäkeskuksen asia. Suora lainaus 112:n sivuilta: “Hyvä muistisääntö on, että eläimiä koskevissa hätätilanteissa soitetaan hätänumeroon, kun yleinen turvallisuus vaarantuu merkittävästi tai silloin, kun tehtävään tarvitaan viranomaisten erityiskalustoa tai [...]
   Mahdollisesti agressiivinen koira vapaana kuuluu kyllä poliisille. Menee tuohon järjestyshäiriö kohtaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +36 (66 ääntä)
   Ihmettelijä: Eikö vieläkään ole lapsille opetettu, ettei vieraita, ISOHKOJA koiria ole välttämättä niin kovin turvallista lähestyä
   Ison koiran omistaneena voin sanoa, että vanhempien mielestä on melkein suositeltavaa, että taapero juoksee tuntemattoman ison koiran kuonon alta :D Vieläkin harmittaa, etten koskaan kehdannut valistaa, että älkää enää ikinä tehkö tuota temppua tuntemattoman koiran kanssa. Ihmeellisesti lapsettomat ihmiset sitten varoivat koiraani...

   Lainaa

  10. pinkki puudeli 28.5.2019 9:03
   Tulos: +96 (152 ääntä)
   mii: Ison koiran omistaneena voin sanoa, että vanhempien mielestä on melkein suositeltavaa, että taapero juoksee tuntemattoman ison koiran kuonon alta Vieläkin harmittaa, etten koskaan kehdannut valistaa, että älkää enää ikinä tehkö tuota temppua tuntemattoman koiran kanssa. Ihmeellisesti lapsettomat ihmiset varoivat koiraani…
   Mikä saa eräät lapsettomat ihmiset uskomaan, että lapset kirmaavat joka puolelle _vanhempien_ _käskystä_? Lapsi on nuori ihminen, jonka jalat kehittyvät nopeammin kuin aivot, jotkut viikarit ovat villejä kuin luonnonvoima. Myöhemmin teininäkin ne tekevät mielellään ihan päinvastoin mitä vanhemmat käskevät. Kyllä ulkopuolinen saa kieltää vierasta lasta. Menee yleensä paremmin perille, kun vieras, pelottava aikuinen kieltää.

   Lainaa

  11. Tulos: +64 (82 ääntä)
   pinkki puudeli: Mikä saa eräät lapsettomat ihmiset uskomaan, että lapset kirmaavat joka puolelle _vanhempien_ _käskystä_? Lapsi on nuori ihminen, jonka jalat kehittyvät nopeammin kuin aivot, jotkut viikarit ovat villejä kuin luonnonvoima. Myöhemmin teininäkin ne tekevät mielellään ihan päinvastoin mitä vanhemmat käskevät. Kyllä [...]
   Jos vanhemmat olisivatkin kaukana, mutta kun vierellä kävellään niin voisihan sitä kädestä ottaa kiinni, jotta ei olisi huonolla tuurilla vieraan koiran suussa :) Vanhemmille minä olisin sanonut, en lapselle, joka voi olla liian pieni ymmärtämäänkin.

   Lainaa

  12. Tulos: +103 (117 ääntä)
   mii: Jos vanhemmat olisivatkin kaukana, mutta kun vierellä kävellään niin voisihan sitä kädestä ottaa kiinni, jotta ei olisi huonolla tuurilla vieraan koiran suussa Vanhemmille minä olisin sanonut, en lapselle, joka voi olla liian pieni ymmärtämäänkin.
   20 vuotta koiran omistaneena haluan myös huomauttaa koirattomille, että on oikeasti olemassa koiranomistajia, jotka oikein haluavat aggressiivisen koiran. Sellaisen, joka voi käydä kiinni toiseen koiraan tai ihmiseen. Koska on niin cool, kun on "kova" koira. Joten mieluummin varoisin kuin jättäisin varomatta.

   Lainaa

  13. limpdickinson 28.5.2019 9:30
   Tulos: +55 (61 ääntä)
   Leenan olisi kuulunut alkaa vänkäämään, haistattelemaan ja uhkailemaan. Karmea pettymys.

   Lainaa

  14. Tulos: +67 (89 ääntä)
   Ei muutako madottaan koira uudelleen! Miten voi olla vaikea tajuta. 1 tabletti per 10kg. Koira 25kg. Eli 2,5 tablettia. Sitten voi jatkaa ohjeen lukua. Kolmena päivänä peräkkäin. Eli 2,5 tablettia kolmena päivänä. Yhteensä 7,5 tablettia.

   Lainaa

  15. Tulos: -15 (55 ääntä)
   Tinka: Tiedoksi koiranomistajille: ei todellakaan ole hätäkeskuksen asia. Suora lainaus 112:n sivuilta: “Hyvä muistisääntö on, että eläimiä koskevissa hätätilanteissa soitetaan hätänumeroon, kun yleinen turvallisuus vaarantuu merkittävästi tai silloin, kun tehtävään tarvitaan viranomaisten erityiskalustoa tai [...]
   Niinpä, pitäkää ne elukkanne kiinni kuten laki velvoittaa!

   Lainaa

  16. Tulos: +47 (75 ääntä)
   pinkki puudeli: Mikä saa eräät lapsettomat ihmiset uskomaan, että lapset kirmaavat joka puolelle _vanhempien_ _käskystä_? Lapsi on nuori ihminen, jonka jalat kehittyvät nopeammin kuin aivot, jotkut viikarit ovat villejä kuin luonnonvoima. Myöhemmin teininäkin ne tekevät mielellään ihan päinvastoin mitä vanhemmat käskevät. Kyllä [...]
   Minä sekä lapsettomana, että koirattomana en syyllistäisi lasta näissä tapauksissa.

   Lainaa

  17. Tulos: +69 (77 ääntä)
   frr: Niinpä, pitäkää ne elukkanne kiinni kuten laki velvoittaa!
   Tosiaan pitäkää. "Kovien" koirien omistajat ovat oma surullinen lukunsa, mutta kuinkakohan monta kertaa olen kuullut "se on vain iso pentu! Se vain leikkii!" kun koira tekee jotain puistossa joita niitä ei saisi pitää irti. Voi olla että leikkii mutta a/ en voi tietää varmasti koska omistaja on selkeästi idiootti b/ (valjaissa ulkoileva) kissani ja tuttavani todella pelkäävät koiria eivätkä halua niitä lähelle, leikkivät ne tai ei ja c/ soisin mieluusti etteivät ne leikkisi voileivälläni jonka olisin itse tarvinnut. Pidän koirista, mutta vapaana juoksevia koiria varten on omat koirapuistonsa. Onneksi tuo pentuilmoitus on noin selkeä huijaus, toivottavasti kukaan ei lankea.

   Lainaa

  18. Tulos: +106 (108 ääntä)
   Ihmettelijä: Eikö vieläkään ole lapsille opetettu, ettei vieraita, ISOHKOJA koiria ole välttämättä niin kovin turvallista lähestyä
   Parempi opettaa ettei mitään koiraa lähestytä ilman lupaa. Osaa ne pienetkin purra.

   Lainaa

  19. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Huvittaa tuo Hilaryn kirjoitusvirhe joka sai aikaan varsin hupaisan konekäännöksen. Message = viesti, massage = hieronta.

   Lainaa

  20. Tulos: -52 (86 ääntä)
   Kun se hetki koittaa, että joudut soittamaan häkeen kolarista tai sydänkohtauksen saaneesta äidistäs - ja joudut jonoon.. Lohduttaudu sillä, että hätäkeskuspäivystäjä kuuntelee sil hetkellä vajaaälyistä teiniä raportoimassa näkemästään koirasta tai ontuvasta pulusta.

   Lainaa

  21. Tulos: -27 (47 ääntä)
   Kaks asiaa. 1: Eka moka ei jatkoon. On sentään osattu laskea 25/10. Tietenkin useimmat tulkitsee (mielestäni oikein), että 2,5 tablettia päivässä. Mutta hyvinkin voi joku luova ajattelija / pilkun viilaaja jäädä pohtimaan, pitikö _yhteensä_ 2,5 tablettia antaa kolmena päivänä. Toiseksi, tiealueella säntäilevästä koirasta olisi hyvä ilmoittaa aina. Harkinnan mukaan. Parkkipaikka, yöllä? Siitä on kaikilla varmasti eri näkemys, joista jokainen on somessa väärä.

   Lainaa

  22. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Onkos Tampereella vain yksi S-market?

   Lainaa

  23. purppurakruunu 28.5.2019 13:14
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Kilokalori: Tai sitten ne on ihan oikeita, jostain Perä-Venäjältä Viron kautta salakuljetettuja kalliita”rotukoiria” joita “ei ole viitsitty rekisteröidä Suomeen hankalan byrokratian takia” mutta “vanhemmat ovat Venäjän kovinta voittajaluokkaa” ja “ostaja voi itse rekisteröidä Venäjälle halutessaan.” Sitä pentua nukuttaa nyt [...]
   Juu, tästä on varmaan yleensä kyse, mutta Hilaryn teksti vaikuttaisi siltä, että se olisi ensin käännetty surkeasti kielestä X kieleen englanti, ja sen jälkeen yhtä huonosti englannista suomeen. Rehellinen huijari olisi varmaan kääntänyt suoraan omasta kielestään suomeen; Hilaryn viesti näyttää englanninkielisestä huijausviestistä kopioidulta ja käännetyltä. Siksi veikkaan, että Hilary on vähemmän laatua bulldogtehtailija ja enempi nigerialainen prinssi perinnön kanssa.

   Lainaa

  24. Tulos: -33 (51 ääntä)
   Minkä takia Hilary leimataan huijariksi huonon kielen vuoksi? Itse kuulun eri eläinryhmän sivuille ja siellä on lähes joka päivä joku huonolla suomella hölöttämässä vaikka mitä, ja ovat kyseisen eläinlajin kasvattajia. Ei sillä että itse lähtisin tuommoisesta ilmoituksesta mitään ostamaan mutta huono suomenkieli ei mielestäni ole syy leimata huijariksi.

   Lainaa

  25. Tulos: +92 (92 ääntä)
   Seppo-mies: Minkä takia Hilary leimataan huijariksi huonon kielen vuoksi? Itse kuulun eri eläinryhmän sivuille ja siellä on lähes joka päivä joku huonolla suomella hölöttämässä vaikka mitä, ja ovat kyseisen eläinlajin kasvattajia. Ei sillä että itse lähtisin tuommoisesta ilmoituksesta mitään ostamaan mutta huono suomenkieli ei mielestäni ole syy leimata huijariksi.
   Ei pelkkä Google Translate huijausviestiä tee, mutta kalliiden rotukoirien kauppaaminen satunnaisessa kirppisryhmässä ilman hinta- ja kasvattajatietoja yhditettynä siihen Google-käännökseen antavat kyllä varsin pätevän vaikutelman. Oikea asianharrastaja saa yleensä viestin oikeaan ryhmään ja viestiin kaikkein tärkeimmät tiedot mukaan, vaikka kieli ei ihan sujuvaa olisikaan.

   Lainaa

  26. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Menee teiän lapset ja koirat -keskustelut pikkasen ohi aiheen, kun Anun tytär oli nähnyt koiran _klo 1:40_. :D Tytär on tytär vaikka olisikin aikuinen. (Eikä itse ilmoittanut asiasta koska ei nähnyt tarpeelliseksi, oli kiireinen ja pyysi äitiään ilmoittamaan, ei ole kyseisen paikkakunnan faceryhmässä jos ei asu siellä, jne jne mahdollisia syitä.)

   Lainaa

  27. PäteePieremällä 28.5.2019 18:24
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Joku idiootti ostaa noikin koirat..

   Lainaa

  28. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Seppo-mies: Minkä takia Hilary leimataan huijariksi huonon kielen vuoksi? Itse kuulun eri eläinryhmän sivuille ja siellä on lähes joka päivä joku huonolla suomella hölöttämässä vaikka mitä, ja ovat kyseisen eläinlajin kasvattajia. Ei sillä että itse lähtisin tuommoisesta ilmoituksesta mitään ostamaan mutta huono suomenkieli ei mielestäni ole syy leimata huijariksi.
   Mielestäni on. Ystävistäni osa osaa suomea huonosti tai ei laisinkaan, ja itsekin teen naurettavia virheitä vaikkapa nettiposteissa. Kukapa ei, siksi kääntäjät ja oikolukijat on keksitty. Mutta selkeä konekäännös asiassa jossa mitä ilmeisimmin halutaan rahaa ja lisäksi aivan väärään ryhmään sijoitettuna vaikuttaa siltä että viestiä on levitetty konetuliaseella -eli jonkinlainen nigerialainen prinssi-huijaus jotka nimenomaan perustuvat sille että jos postia levitetään tarpeeksi niin joku jossain uskoo, mutta jälki on huolimatonta. Kaikki se yhteenluettuna vaikuttaa huijaukselta.

   Lainaa

  29. Tulos: -8 (14 ääntä)
   riesa: Onkos Tampereella vain yksi S-market?
   Onhan tuossa muutama ja kaikki vieläpä vähän eripuolilla kaupunkia.

   Lainaa

  30. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Diudiu: Kun se hetki koittaa, että joudut soittamaan häkeen kolarista tai sydänkohtauksen saaneesta äidistäs – ja joudut jonoon.. Lohduttaudu sillä, että hätäkeskuspäivystäjä kuuntelee sil hetkellä vajaaälyistä teiniä raportoimassa näkemästään koirasta tai ontuvasta pulusta.
   Ja jos se irrallaan juossut koira olisi purrut puoli päätä irti joltain taaperolta, voisit kauhistella, kun kukaan ei ole soittanut koirasta häkeen eikä kukaan ajattele lapsia.

   Lainaa

  31. yli opisto hörhö 28.5.2019 22:24
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Itä-/kaakkois-Suomessa joku "virolainen" kaupitteli parin kuukauden ikäistä kultaisennoutajan pentua. Käytetty lääkärissä eikä koirassa mitään vikaa, mutta ei ole antaa lääkärintodistusta. Hinta oli joku 200-300e kun "virallisia" reittejä käyttäen hintaan tulee vähintään tonni lisää. Tuttava pyysi käyttämään koiran eläinlääkärissä ennen myyntiä ja myyjä sanoi vaan "etsinpä sitten uuden ostajan". Ärsyttää kun en tiedä myyjän nimeä, päivänselvä tehtailija. Surullisinta on se että ihan varmasti joku senkin koiran osti kun halvalla sai. Ei nyt ekan mokan henkilö välttämättä ole mikään huijari mutta se on kyllä iso bisnes ja aina löytyy ostajia koirille vaikkei niille olisi mitään todistuksia antaa. Sitten on kiva kun vaikka "kultsulla" on lonkat jo valmiiksi paskana niin pääset ekojen puolen vuoden aikana päättämään mennäänkö muutaman tonnin leikkaukseen vai lopetetaanko. Mutta säästinpä tonnin ostohinnassa..

   Lainaa

  32. Tulos: +14 (14 ääntä)
   yli opisto hörhö: Itä-/kaakkois-Suomessa joku “virolainen” kaupitteli ... Ärsyttää kun en tiedä myyjän nimeä,
   No kysy siltä kaveriltas? Kai sillä joku yhteystieto oli. Elleivät sitten kommunikoineet jollain savumerkeillä.

   Lainaa

  33. antitrolli 30.5.2019 9:38
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   "Tulisiko karanneista koirista ilmoittaa hätäkeskukseen? Kyllä katsoisin, että mikäli koirat voivat olla aggressiivisia ja aiheuttavat liikenteelle suurta vaaraa, niistä pitää ilmoittaa hätäkeskukseen. Poliisi ei muuten saa tietoa vapaana liikkuvista koirista." https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kolme-lemmikkikoiraa-lopetettiin-imatralla-villikoirina-poliisi-ei-aio-jatkossakaan-konsultoida-loytoelaintaloja-karkureiden-varalta-virkavirhetta-tassa-ei-ole-tapahtunut/7429406#gs.ezw32v Eli jos haluaa karanneen koiransa säilyvän jatkossa todennäköisemmin hengissä joutumatta ainakaan poliisin ampumaksi, kannattaa soittaa häkeen. Niin järjetöntä kuin se onkin...

   Lainaa

  34. Niin ne ajat muuttuu 31.5.2019 0:12
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Tinka: Tiedoksi koiranomistajille: ei todellakaan ole hätäkeskuksen asia. Suora lainaus 112:n sivuilta: “Hyvä muistisääntö on, että eläimiä koskevissa hätätilanteissa soitetaan hätänumeroon, kun yleinen turvallisuus vaarantuu merkittävästi tai silloin, kun tehtävään tarvitaan viranomaisten erityiskalustoa tai [...]
   Ei sillä koiralla ollut hätä, vaan omistajansa rikkoo lakia kun pitää koiraansa irti. Kyllä se on poliisiasia ja kuuluu häkeen.

   Lainaa

  35. Rutut oikiaa kyllä 31.5.2019 10:53
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ilmeisesti tossa koirailmoituksessa on yhdistynyt huono enkku ja google translate. "Message" on kirjoitettu väärin, ja "I need good homes for my male and female French bulldog puppies, private massage me if you're ready to adopt" on googlen käännöksenä sitten muuttunut vähän eri muotoon.

   Lainaa

  36. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Muistakaa että koirilla ei ole irtipitoaikaa. On toki metsästyskaudella sallittua metsästäjille, ei muille.

   Lainaa

  37. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Rutut oikiaa kyllä: Ilmeisesti tossa koirailmoituksessa on yhdistynyt huono enkku ja google translate. “Message” on kirjoitettu väärin, ja “I need good homes for my male and female French bulldog puppies, private massage me if you’re ready to adopt” on googlen käännöksenä sitten muuttunut vähän eri muotoon.
   Oletpas välkky, mutta muista että messagesta tulee massage ilmeisen helposti. "google translate" ei ole ainoa joka tässä saattaa haksahtaa.

   Lainaa

  38. Nöyhtänapa 6.4.2020 12:26
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nyt häröttää. Luulin, että Hilaryn postaus oli joku outo puolisonhakuilmoitus silleesti että "nää bulldoggit haluis adoptoida itelleen iskän tai äidin, hintana on mulle yksityinen hieronta vinkvink" Voikin olla tyhmä olo.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: koirat, kuva, lääke, annostus, hieronta, häke, hätäkeskus, hätäpuhelu, poliisit, karkuri, karannut, irtokoira