Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 4

Imettävän äidin arkea.
Vanhempainilta, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 37 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +878 (910 ääntä)
   Kaisa; mä teen suljetun ryhmän 'parittomien sukkien pelastuspalvelulle' ja julkaisen sen ryhmässä "Neil Armstrong ei ollut alasti astuessaan kuuhun" -ryhmässä. Jos haluat tulla keskustelemaan kolmitassuisista kissoista, jotka ajavat taksia ilman asianmukaista lupaa, liity ryhmään..

   Lainaa

  2. Tulos: +374 (406 ääntä)
   Kuinkahan iso osa Tietokirjallisuuden ystävistä tarvitsee vertaistukea "kaltoinkohteluun lastensuojelun taholta"? Ja mikä toi ryhmän nimi on? :D "Lasten pieneksi käyvät vaatteet" – liittyykö tää jotenkin siihen kamalaan kaltoinkohteluun, jota lastensuojelu harjoittaa?

   Lainaa

  3. Tulos: +334 (368 ääntä)
   En tienny et lapsille pieneksi käyneet vaatteet on lastensuojelu-asia

   Lainaa

  4. Tulos: +177 (191 ääntä)
   Tuulian postaus teki mut surulliseksi.

   Lainaa

  5. abort mission 30.4.2019 2:37
   Tulos: +386 (402 ääntä)
   Ensin tuli mieleen, että olisiko Kaisan vertaistukiryhmällä tollainen salanimi siksi, että esimerkiksi puoliso ei näkisi ryhmän oikeaa nimeä (vrt. eräs lähisuhdeväkivaltaa koskeva sovellus, joka näyttää uutissovellukselta). En kyllä hyvällä tahdollakaan käsitä, miksi lastensuojelun kaltoin kohtelemat tarvisivat tollaisen undercover-ryhmän ja miksi halukkaita osallistuja kysytään Tietokirjallisuuden ystävät -ryhmästä.

   Lainaa

  6. Tulos: +155 (171 ääntä)
   abort mission: Ensin tuli mieleen, että olisiko Kaisan vertaistukiryhmällä tollainen salanimi siksi, että esimerkiksi puoliso ei näkisi ryhmän oikeaa nimeä (vrt. eräs lähisuhdeväkivaltaa koskeva sovellus, joka näyttää uutissovellukselta). En kyllä hyvällä tahdollakaan käsitä, miksi lastensuojelun kaltoin kohtelemat tarvisivat [...]
   Hei kiitos, oikeasti. Tämä selvensi paljon :) nyt Kaisan päivitys käy järkeen. Surullista kylläkin.

   Lainaa

  7. Tulos: +106 (120 ääntä)
   abort mission: Ensin tuli mieleen, että olisiko Kaisan vertaistukiryhmällä tollainen salanimi siksi, että esimerkiksi puoliso ei näkisi ryhmän oikeaa nimeä (vrt. eräs lähisuhdeväkivaltaa koskeva sovellus, joka näyttää uutissovellukselta). En kyllä hyvällä tahdollakaan käsitä, miksi lastensuojelun kaltoin kohtelemat tarvisivat [...]
   mietin itse aivan samaa. ei kai ne lastensuojeluviranomaiset oo näiden ihmisten internethistoriaa katsomassa, vai..?

   Lainaa

  8. Tulos: +107 (123 ääntä)
   Liian pienistä vaatteista tulee mieleen köyhyys, ettei ole varaa ostaa vaatteita sitä mukaa kuin muksu kasvaa. Mutta tää oli vaan tosiaan mielikuva. Nimi luultavasti on salanimi, kuten joku ylempänä totesi.

   Lainaa

  9. Pekka Peitsi 30.4.2019 7:47
   Tulos: -34 (92 ääntä)
   Itelle tuli myös heti mieleen salanimi, koska yleensähän nämä lastensuojeluhenkilöt kuuluvat ottavan huomioon kaiken mahdollisen tiedon, jos haluavat ottaa lapsen huostaan. Tällaisen ryhmän ylläpito jerättäisi varmasti epäilyksiä viranomaisissa.

   Lainaa

  10. Tulos: +135 (165 ääntä)
   Kaisan ryhmällä on salanimi varmaankin siksi, kun joidenkin mielestä valtiohan tietty seuraa kaikkien kansalaistensa tekemisiä ja sanomisia netissä ja jos ryhmä olisi oikean agendan paljastavalla nimellä, niin kohtahan siellä olisi kaikki "sossun tantat" seuramassa keskustelua ja voisivat aiheuttaa lisää ongelmia ryhmäläisille. Varmaan joku tällainen logiikka tässä salamyhkäisyydessä.

   Lainaa

  11. Tulos: -42 (96 ääntä)
   Nyt oli kyllä huippusettiä tämän päivän mokissa, Minjan tissiepisodi ykis parhaista. *mahahytkynaurua*

   Lainaa

  12. Kilokalori 30.4.2019 8:38
   Tulos: +170 (206 ääntä)
   Sosiaalitoimi ei kyllä oikeasti turhaan ketään kiusaa. Ei niillä ole aikaa edes oikeita ongelmia vatvoa, kyllä ne priorisoi selkeitä ja oikeaksi todettuja lastensuojelutehtäviä kiireessään. Suomessa on paljon lapsia, jotka tarvitsisivat enemmän lastensuojelun apua ja tukea, mutta resurssit ei riitä. Ja jos sossu ottaa yhteyttä, niin joku on tehnyt ilmoituksen. Niitäkin on oikeasti tarpeellisia ja sitten kiusalla tehtyjä, mutta kyllä ne kiusalla tehdyt nopeasti turhiksi osoittautuu. Esim: Tutustani teki ex-puoliso kiusalla huume-ilmon, ja ainoastaan pyysivät käymään seuloissa - kävi, puhdas tulos, ja totesivat vaan että jatkossa ex-puolison ilmoja ei käsitellä kovin herkästi, kun eka oli selvää kiusantekoa.

   Lainaa

  13. Tulos: -16 (152 ääntä)
   Minjan juttuun loppuosa on kyllä niin keksityn oloinen. Tissi voi jäädä paljaaksi ookoo, mutta olis tuo tarina toiminu ihan hyvin ilman tuota "oon kunnon slutti" -höpinääkin. Kukaan, kukaan, ei sano tuolla lailla ääneen. Normi ihminen sanoo "Oho".

   Lainaa

  14. Tulos: +87 (101 ääntä)
   Meillä koulussa lähihoitajakoulussa puhuttiin usein siitä, että kannattaa panna merkille, onko lapsilla oikeankokoiset ja puhtaat vaatteet päällään ja tietysti lapsen käytös (onko etäisen oloinen, aggressiivinen, stressaantunut jne.) kun mietitään lastensuojeluilmoituksen tekemistä.

   Lainaa

  15. Tulos: -62 (82 ääntä)
   Mun mielestä ryhmän nimi tarkoittaa ironisesti "lapsen pieniksi käyvät vaatteet" -> nyt on ylimääräisiä lastenvaatteita kun sossu vei mukulat. Mut aika järjetön postaus ja väärässä paikassa.

   Lainaa

  16. Tulos: -14 (42 ääntä)
   Pikatsu: En tienny et lapsille pieneksi käyneet vaatteet on lastensuojelu-asia
   No etkö tajunnut että salanimi kyseessä, ettei sossut ym. sivulliset älyä tulla kyttäämään.

   Lainaa

  17. Tulos: +96 (110 ääntä)
   Monikin ihminen kuvittelee sossun tekevän turhaa kiusaa, kun vie heiltä lapset pois tai tekee ilmoituksia. Meitä kun vaan on moneen junaan, jotkut tekee oikeasti kiusallaan ja jotkut tekee koska omaan ymmärrykseen ei mene miten joku äiti voi tehdä niin, vaikka kyse olisi oikeasti mitättömästä asiasta. Mutta lapsia tuskin lähdetään täysin normaaleista oloista pois ottamaan, saatika kaltoinkohtelemaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +34 (54 ääntä)
   Kilokalori: Sosiaalitoimi ei kyllä oikeasti turhaan ketään kiusaa. Ei niillä ole aikaa edes oikeita ongelmia vatvoa, kyllä ne priorisoi selkeitä ja oikeaksi todettuja lastensuojelutehtäviä kiireessään. Suomessa on paljon lapsia, jotka tarvitsisivat enemmän lastensuojelun apua ja tukea, mutta resurssit ei riitä. Ja jos sossu ottaa [...]
   No en tiedä. Siskostani tuli ilmoitus toisensa jälkeen juurikin johtuen omituisesta, vetäytyvästä käyttäytymisestä ja välillä verijäljistä -paha vain että hän oli neuroepätyypillinen ja lisäksi kärsi pahasta ihottumasta jota vanhempani parhaansa mukaan hoitivat, mutta joka silti kutisi niin ettei aina ehtinyt väliin ennen kuin hän raapi ihonsa verille. Koska lomakeessa lukee "vetäytyvä käytös" ja "verijälki" niin raksi ruutuun vain, siitä huolimatta että vieressä lukee selkeä syy sille miksi vanhemmat eivät näille mitään voi. Ilmeisesti hirvittävimmät tapaukset johtuvat siitä että paperissa ei ole ruutua johon voisi raksittaa "vanhemman asemassa oleva aikuinen aivan sekaisin", joten sitä ei sitten havaita. Kuvittelisin että tuttavasti ex, se väärän ilmoituksen tahallaan tehnyt, edelleen tapaa lasta vaikka yritys evätä lapselta toinen vanhempi tahallisella väärällä ilmoituksella ei ole täysjärkisen ihmisen käytöstä, ja omiaan lasta vahingoittamaan =7

   Lainaa

  19. Tulos: +68 (84 ääntä)
   Mä niin tunnistan ton tunteen, ko noloina hetkinä ei osaa käyttäytyä tai ajatella. Olen itse samanlainen ja nauratti ihan pirusti toi Minjan juttu! Hyvä vaan ko osaa puhua asiasta ja kertoa kaikille, koska varmaan sillä tavalla itsekin käsittelee sitä häpeää ko on tullut taas sekoiltua :D Hyvä Minja! Meitä on muitakin!

   Lainaa

  20. Tulos: -69 (85 ääntä)
   Ilmaisu "taholta" viittaa valkoroskaan joka yrittää olla itseään fiksumpi.

   Lainaa

  21. Avaruusleijona 30.4.2019 12:18
   Tulos: +29 (55 ääntä)
   Iines: Kukaan, kukaan, ei sano tuolla lailla ääneen.
   Mistä päättelet näin? :D

   Lainaa

  22. Tulos: +64 (66 ääntä)
   abort mission: Ensin tuli mieleen, että olisiko Kaisan vertaistukiryhmällä tollainen salanimi siksi, että esimerkiksi puoliso ei näkisi ryhmän oikeaa nimeä (vrt. eräs lähisuhdeväkivaltaa koskeva sovellus, joka näyttää uutissovellukselta). En kyllä hyvällä tahdollakaan käsitä, miksi lastensuojelun kaltoin kohtelemat tarvisivat [...]
   Tämä tosin toimisi paremmin, jos ryhmän nimi ei olisi Facebookissakin oikeasti lainausmerkeissä, ja sen julkinen kuvaus ei olisi "Vertaistukea lastensuojelun uhreille"

   Lainaa

  23. Pettämätön naamiointi 30.4.2019 13:39
   Tulos: +69 (71 ääntä)
   Pehmokoala: Tämä tosin toimisi paremmin, jos ryhmän nimi ei olisi Facebookissakin oikeasti lainausmerkeissä, ja sen julkinen kuvaus ei olisi “Vertaistukea lastensuojelun uhreille”
   En kestä :D. Jo yksistään tuo julkisissa ryhmissä mainostaminen "hieman" vähensi ryhmän todellisen tarkoituksen salassapysymistä.

   Lainaa

  24. Tulos: +58 (70 ääntä)
   Lähäri: Meillä koulussa lähihoitajakoulussa puhuttiin usein siitä, että kannattaa panna merkille, onko lapsilla oikeankokoiset ja puhtaat vaatteet päällään ja tietysti lapsen käytös (onko etäisen oloinen, aggressiivinen, stressaantunut jne.) kun mietitään lastensuojeluilmoituksen tekemistä.
   Siitä tuo salanimi on luultavasti tullutkin, että sosiaalityöntekijät ovat huomioineet lapsella olevan liian pienet vaatteet, ja asianosainen vanhempi on pitänyt asiaa täysin naurettavana ja triviaalina. Vaikka "naurettavat pikkuasiat" voivat olla jäävuoren huippu lapsen laiminlyönnistä. Eikä olisi kyllä itseäkään naurattanut kulkea talvella kouluun liian pienissä talvikengissä tai -takissa.

   Lainaa

  25. Tulos: +77 (85 ääntä)
   Pikatsu: En tienny et lapsille pieneksi käyneet vaatteet on lastensuojelu-asia
   Sentin liian lyhyet hihat eivät haittaa ketään mutta kokeilepa survoutua kolme kokoa liian pieneen paitaan ja housuihin sekä kenkiin, ja lähteä sitten niissä vaikka töihin. Kasvuiässä olevilla lapsilla esim. perheessä, jossa vanhemmilla on päihdeongelmia, tämä voi olla todellisuutta.

   Lainaa

  26. Elämänohje 30.4.2019 16:37
   Tulos: -48 (60 ääntä)
   Saaha sitä tissiä näyttää. Melekee jopa suosittelen. Jos on hyvä tissi!

   Lainaa

  27. Tulos: -81 (123 ääntä)
   Miksi Minja hoidattaa isomman lapsensa muilla, kun on pienemmän kanssa kotona? En vain ymmärrä näitä.

   Lainaa

  28. Arkkienkeli 30.4.2019 18:40
   Tulos: -18 (22 ääntä)
   Pikatsu: En tienny et lapsille pieneksi käyneet vaatteet on lastensuojelu-asia
   Kaisalla nyt ehkä ihan kaikki Hattivatit ole laaksoon saapuneet?

   Lainaa

  29. Arkkienkeli 30.4.2019 18:46
   Tulos: -18 (36 ääntä)
   Vennamo: Miksi Minja hoidattaa isomman lapsensa muilla, kun on pienemmän kanssa kotona? En vain ymmärrä näitä.
   Mitäpä näitä nyt perusterveellä järjellä ajattelemaan. Kun on "iso" lapsi ja pieni, niin nehän ovat lähelläkin toisiaan? Itse kahden pojan ja viiden tytön isänä voisin väittää toista. Viisi muksua on täysi-ikäisiä ja kaksi on alaikäisiä. Siinä sulle mietittävää.

   Lainaa

  30. Tulos: +75 (89 ääntä)
   Vennamo: Miksi Minja hoidattaa isomman lapsensa muilla, kun on pienemmän kanssa kotona? En vain ymmärrä näitä.
   Varhaiskasvatus kuuluu kaikille.

   Lainaa

  31. Tulos: +98 (118 ääntä)
   Vennamo: Miksi Minja hoidattaa isomman lapsensa muilla, kun on pienemmän kanssa kotona? En vain ymmärrä näitä.
   että siis lapsi ei saa viettää aikaa ystävien kanssa oppimassa sosiaalisia taitoja tarhassa, vaan pitäisi istua kotona äitin ja pikkusisaruksen kanssa, koska hekin ovat kotona?

   Lainaa

  32. Tulos: +74 (82 ääntä)
   Vennamo: Miksi Minja hoidattaa isomman lapsensa muilla, kun on pienemmän kanssa kotona? En vain ymmärrä näitä.
   Miksi laittaa lapsia kouluunkaan, jos on itse kotona ja voisi kotiopettaa heitä.

   Lainaa

  33. Tulos: +32 (44 ääntä)
   Vennamo: Miksi Minja hoidattaa isomman lapsensa muilla, kun on pienemmän kanssa kotona? En vain ymmärrä näitä.
   Tiesitköhän sitäkään, että monesti vastaavassa tapauksessa se isompi lapsi ei ole siellä päivähoidossa kuin muutaman tunnin, ei koko päivää... Ota asioista selvää ensin. Saattasit jotain ymmärtääkin.

   Lainaa

  34. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Iines: Minjan juttuun loppuosa on kyllä niin keksityn oloinen. Tissi voi jäädä paljaaksi ookoo, mutta olis tuo tarina toiminu ihan hyvin ilman tuota “oon kunnon slutti” -höpinääkin. Kukaan, kukaan, ei sano tuolla lailla ääneen. Normi ihminen sanoo “Oho”.
   Koska kukaan ihminen maailmassa ei ole ikinä yrittänyt keventää kiusallista tilannetta vitsillä ja onnistunut vain tekemään tilanteen yhä kiusallisemmaksi?

   Lainaa

  35. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Iines: Minjan juttuun loppuosa on kyllä niin keksityn oloinen. Tissi voi jäädä paljaaksi ookoo, mutta olis tuo tarina toiminu ihan hyvin ilman tuota “oon kunnon slutti” -höpinääkin. Kukaan, kukaan, ei sano tuolla lailla ääneen. Normi ihminen sanoo “Oho”.
   Eiköhän oo koko tarina keksittyä. Kuka muka ei huomaa paljasta rintaa, joka hinkkaa takkia vasten vs. paidan ja liivien suojassa oleva...

   Lainaa

  36. Törppönen 6.5.2019 0:00
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Unohtelu aiheuttaa jo muutenkin meitsillä ongelmia niin entäs sitten kun saan lapsia! Pelottaa ajatellakin...

   Lainaa

  37. Säälittävä apina 26.4.2023 9:09
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Vennamo: Miksi Minja hoidattaa isomman lapsensa muilla, kun on pienemmän kanssa kotona? En vain ymmärrä näitä.
   Myöhässähän tämä tulee, mutta lapsen lapsen saa laittaa päiväkotiin aikaisintaan 9-10kk ikäisenä. Minjalla ei siis tosiaan ole muuta vaihtoehtoa kuin pitää nuorempi lapsi vielä kotona. Taaperolle/leikki-ikäiselle sen sijaan päiväkoti on hyvä paikka oppia sosiaalisia taitoja ja saada leikkiseuraa. Nelikuisesta kun ei taida olla leikkikaveriksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: päiväkoti, päivähoito, vertaistuki, lasu, lastensuojelu, ryhmä

 • Uusimmat

 • Kategoriat