Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Valvojaksi laivalle

Kiinnostaako "ilmainen" laivamatka lapsenvahtina?
Valvojaksi laivalle

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 49 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +513 (543 ääntä)
      Kas kun ei tarvitse vielä esittää kansantansseja viihdykkeeksi...

      Lainaa

    2. Tulos: +687 (707 ääntä)
      Toivon ettei kukaan oikeasti ota tarjousta vastaan noin surkeilla eduilla. Jeesus mikä soppa laivalla tulee jos nyt jo meininki on tätä.

      Lainaa

    3. Tulos: +881 (891 ääntä)
      Halutaan valvoja joka ei valvo; omalla kustannuksellaan olemaan vastuussa laumasta kännääviä teinejä. What a dream deal XD

      Lainaa

    4. miinaharava 25.4.2019 1:33
      Tulos: +301 (313 ääntä)
      Piti jonkun aikaa miettiä, että miksi myös valvojan perheenjäsenten pitäis olla yli 25-vuotiaita. Jos sitä nukkumaan.

      Lainaa

    5. Tulos: +303 (329 ääntä)
      Iso Hoo: Halutaan valvoja joka ei valvo; omalla kustannuksellaan olemaan vastuussa laumasta kännääviä teinejä. What a dream deal
      Eiköhän tuohonkin tarjoukseen joku setämies tartu

      Lainaa

    6. nimimerkki 25.4.2019 5:56
      Tulos: +340 (354 ääntä)
      Jeminaa mikään ryyppääminen kiinnosta. Jemina olis nyt vaan halunnut valvoa vähän myöhempään. Aikuiset on just tollasii, ne ei tajuu! =)

      Lainaa

    7. Tulos: +145 (175 ääntä)
      Mä olin yläasteikäisenä maailman nössöin ja kiltein vässykkä ja jopa mä join meidän luokkaretkellä laivalla. Sitä en muista olinko ostanut ite noi lonkerot, mutta luokkakaverit ihmetteli. Vanhemmar olis vetäny mut kölin ali, jos olisivat tienneet.

      Lainaa

    8. Tulos: -183 (233 ääntä)
      Ihan normaaliahan tuo on, että otetaan reissuun "valvoja" joka antaa teinien ryypiskellä. Jeminalya en näe tässä mitään mokaa, jos joku haluaa ilmaisen risteilyn voi lähteä mukaan nimellisenä valvojana. Simple as that. Turha siitä on mieltään pahoittaa.

      Lainaa

    9. Tulos: +371 (385 ääntä)
      Kenen aikuisen mielestä on millään tavalla hyvä idea järjestää nuorisojoukolle risteily? Ikään kuin siellä olisi kännäämisen lisäksikovin paljon muuta tekemistä tai näkemistä muutenkaan... Laitetaan hei 20 teiniä plus kolmen alkon edestä viinaa veneeseen ja työnnetään laiturista irti! Valvoja hoitaa loput!

      Lainaa

    10. Tulos: +308 (324 ääntä)
      "Etsimme risteilylle x määrän tuntemattomia aikuisia valvomaan, ettei kasa teinejä ryyppäisi. Kaikki kuitenkin aikovat juoda. Olemme laatineet kasan sääntöjä, joita emme aio noudattaa. Maksamme ainoastaan valvojien hytin ja aamupalan, emme muuta, koska ei ole varaa. Odotamme yhteyttänne! <3"

      Lainaa

    11. Tulos: +309 (335 ääntä)
      Vähän huolettaa nuorten puolesta. Kuten Miarez93 totesi, joku setämies voi tarttua tarjoukseen vain siinä ajatuksessa, että pääsee loppuillasta lunastamaan ns. luontaisetuja puolitajuttomassa tilassa olevilta tytöiltä.

      Lainaa

    12. Tulos: +49 (105 ääntä)
      Niin, hommahan on rahallisesti ja ehtojen perusteella huono diili, mutta siihen vapaaehtoistyö useimmiten perustuu. Toisia ei motivoi aina tehdä mahdollisimman iso tulos, toiset taas eivät voi ymmärtää mikä muu motivoisi kuin raha/rahanarvoiset edut. Myönnettäköön että kännäävien teinien valvominen etenkin laivalla on yksi epäkiitollisimmista hommista, mutta sinnekin tekijänsä löytyy.

      Lainaa

    13. Kommentoin 25.4.2019 8:50
      Tulos: -59 (67 ääntä)
      Astetta pitempi risteilyreissu, kun 2kk ovat laivalla :'D

      Lainaa

    14. Tulos: +116 (144 ääntä)
      Miarez93: Eiköhän tuohonkin tarjoukseen joku setämies tartu
      Haha jep, tuli vahvat rapey rapey-vibat tuosta aloituksesta ja oletin että setämiehet ilmottautuvat tatti ojossa mukaan vahtimaan 17-vuotiaita pirkkoja. Yllätyin buffet-keskustelusta.

      Lainaa

    15. Kommentoin 25.4.2019 8:51
      Tulos: +61 (71 ääntä)
      Kommentoin: Astetta pitempi risteilyreissu, kun 2kk ovat laivalla :’D
      Anteeksi, silmät harittaa

      Lainaa

    16. Tulos: +22 (120 ääntä)
      Niin, onhan se vähän tympeetä näin jo vanhemman ihmisen näkökulmasta. Itse tosin jo päätin nuorena, etten aio olla mätä vanha setä/täti - muistankin hyvin Ruotsinlaivan valvojien hankkimisen vaikeuden nuorempana. Ruotsinlaivalla itsekin vetelin ensimmäiset raivohumalat ja se oli mielestäni kuitenkin suhteellisen turvallinen ympäristö siihen. Olen kyllä ollut teinilauman valvojana, tosin osa oli jo täyttänyt 18. Tärkeintä oli, että esitti edes vähän valvovansa, niin suurin osa piti toimintansa kuitenkin vähän "salassa". Kyllähän siellä kaikki henkilökunnasta valvojiin tietää, että nuoriso on ryyppäämässä. Mutta jos osasivat pitää touhunsa siellä halvoissa hyteissä ja julkisemmin edes jotenkin hillittynä, ei siitä nyt kenellekään varsinaisesti ole haittaa. Laivayhtiö sai rahaa, teinit sai vähän rellestää ja kokea suurta uhmaa yhteiskunnan normeja kohtaan. Itse sain sukulaispojalta Äijä-kredittejä, joiden avulla pysyn edes jotenkin yhteydessä nuoriin enkä ukkoudu. Olen kyllä sitä mieltä tosin, että valvojien valinnassa pitää olla edes jotenkin tarkka, ettei ne limasimmat teinipillun-metsästäjät pääse mukaan. Mutta eiköhän nuoret sen verran osaa katsoa peräänsä.

      Lainaa

    17. Tulos: +208 (216 ääntä)
      Banaani: Kenen aikuisen mielestä on millään tavalla hyvä idea järjestää nuorisojoukolle risteily? Ikään kuin siellä olisi kännäämisen lisäksikovin paljon muuta tekemistä tai näkemistä muutenkaan… Laitetaan hei 20 teiniä plus kolmen alkon edestä viinaa veneeseen ja työnnetään laiturista irti! Valvoja hoitaa loput!
      Mä tiiän tän, tää on Temptation Island.

      Lainaa

    18. Tulos: +64 (70 ääntä)
      No nyt on kyllä niin paska diili ettei mitään rajaa. Siis niinku oikeesti.

      Lainaa

    19. Tulos: +94 (104 ääntä)
      Peeke: Niin, hommahan on rahallisesti ja ehtojen perusteella huono diili, mutta siihen vapaaehtoistyö useimmiten perustuu. Toisia ei motivoi aina tehdä mahdollisimman iso tulos, toiset taas eivät voi ymmärtää mikä muu motivoisi kuin raha/rahanarvoiset edut. Myönnettäköön että kännäävien teinien valvominen etenkin laivalla on yksi epäkiitollisimmista hommista, mutta sinnekin tekijänsä löytyy.
      Kahdesti lähdin itse sukulaislasten risteilylle valvojaksi. En tietenkään kuvitellut, että nuoret ovat selvinpäin mutta pyrin estämään pahimmat ylilyönniti. Ja pakko sanoa, että omat valvottavat käyttäytyivät oikein hyvin. En empinyt yhtään kun pyysivät uudelleen.

      Lainaa

    20. Tulos: +77 (97 ääntä)
      Traumcity: Haha jep, tuli vahvat rapey rapey-vibat tuosta aloituksesta ja oletin että setämiehet ilmottautuvat tatti ojossa mukaan vahtimaan 17-vuotiaita pirkkoja. Yllätyin buffet-keskustelusta.
      Niinno keskusteluhan oli Naistenhuoneella, et siellä ei kovin montaa setämiestä ole(onneks).

      Lainaa

    21. Tulos: -11 (21 ääntä)
      Mä voin lähtee. Keneltä voin kysellä enemmän asiasta?

      Lainaa

    22. Tulos: +38 (112 ääntä)
      Miten tää kuvio on voinut tulla noin monelle yllätyksenä? :D Ihan normaalia että valvojille maksetaan oma hytti + meno-paluuna aamiaiselle buffa. Eikä sinne tietenkään kannata lähteä mikäli itsellä ei ole mitään asiaa Ruotsiin/laivalle, esim. nuuskan haku jne. Ei ne halua kuin näennäisesti sinne valvojan, jonka avulla pystyy laivaan astumaan. Sen jälkeen valvojat ja nuoret ei enää toisiaan näe/tunnista laivalla. Yhdellä risteilyllä olin todistamassa tilannetta, jossa toisilla nuorilla valvoja jättikin tulematta. Nuoret menivät terminaalin ulkopuolelle josta bongasivat pari narkkia ja rapajuoppoa, jotka lähti mukaan hetkeäkään miettimättä. Laivan henkilökunnalle, ensisijaisesti laivapoliiseille nää opiskelijaristeilyt on yhtä helvettiä. Alaikäisiä nuoria kun ei sitten valvojat valvo, pahimmillaan hakee vain alkoholia ja that’s it, niin siellä ne pennut sit mennä rähisee laivapoliiseille siitä kuinka he tietävät omat oikeutensa koska heidän isänsä on maan parhaimpia juristeja ja isukki hoitaa lelupoliisille potkut! Ongelma ois niin helposti hoidettu, kun vanhemmat ei päästäis/kultamussukat ei pääsis ilman vanhempiaan laivalle. Mutta koska ”Eihän nyt meidän Ville-Veera tollasta tekis...” niin asiasta voi vaan unelmoida.

      Lainaa

    23. Tulos: +48 (66 ääntä)
      Samaan hyttiin valvottavien kanssa? Siis tarvitseeko jokainen hytti oman valvojan... Kyse kuitenkin 17-vuotiaista, ei mistään pikkulapsista. Ehkä hieman liioittelua havaittavissa.

      Lainaa

    24. Tulos: +41 (79 ääntä)
      En lähtisi. MUTTA silti ihmetyttää avautuminen Jeminalle, että "haluatte siis valvojan joka ei noudata sääntöjä", kun hän sanoo, ettei kukaan mene laivalla klo 23 nukkumaan. Ei siellä säännöossä nyt sentään mitään kotiintuloaikoja ole. Näkyi lukevan, että hyttikäytävillä ei meiskata. Se tarkoittaa, että annetaan muiden nukkua ja meiskataan ylemmillä kansilla.

      Lainaa

    25. Tulos: -73 (109 ääntä)
      Osaako täällä kukaan lukea? Missä kohtaa säännöissä käsketään mennä nukkumaan klo 23? Ja missä kohtaa Jemina sanoo, että meinaavat dokata? Hän halusi vain valvojan laivamatkalle, luvaten ilmaisen matkan ja aamupalan -> paskamyrsky. Kun mikään ei riitä.

      Lainaa

    26. Tulos: -19 (65 ääntä)
      Joopajoo: Miten tää kuvio on voinut tulla noin monelle yllätyksenä? Ihan normaalia että valvojille maksetaan oma hytti + meno-paluuna aamiaiselle buffa. Eikä sinne tietenkään kannata lähteä mikäli itsellä ei ole mitään asiaa Ruotsiin/laivalle, esim. nuuskan haku jne. Ei ne halua kuin näennäisesti sinne valvojan, jonka [...]
      Kai se nyt tulee yllätyksenä jos ei hengaile teinien kanssa ja sitä kautta tiedä tälläisiä.

      Lainaa

    27. Murmurmurmeli 25.4.2019 17:45
      Tulos: +28 (44 ääntä)
      mandi: Samaan hyttiin valvottavien kanssa? Siis tarvitseeko jokainen hytti oman valvojan… Kyse kuitenkin 17-vuotiaista, ei mistään pikkulapsista. Ehkä hieman liioittelua havaittavissa.
      Alaikäinen on alaikäinen.

      Lainaa

    28. Tulos: -31 (49 ääntä)
      Pahin moka lienee sanana "lähtä" käyttäminen.

      Lainaa

    29. Tulos: -27 (49 ääntä)
      Banaani: Kenen aikuisen mielestä on millään tavalla hyvä idea järjestää nuorisojoukolle risteily? Ikään kuin siellä olisi kännäämisen lisäksikovin paljon muuta tekemistä tai näkemistä muutenkaan…
      No eipä siellä laivalla mitään intoa ole kännätäkään. Yksi tai kaksi kaljaa illan aikana ruotsinlaivalla on tosin itsekin tullut pahimmillaan otettua - samoin Karibialla lilluessa. Kirjoja lukiessa yms on tainnut enimmäkseen aika merellä risteilylaivoilla ollessa mennä sekä ala- että täysi-ikäisenä. Tarkoitushan on vain siirtyä paikasta toiseen vesiteitse.

      Lainaa

    30. Tulos: -16 (34 ääntä)
      lkr: No eipä siellä laivalla mitään intoa ole kännätäkään. Yksi tai kaksi kaljaa illan aikana ruotsinlaivalla on tosin itsekin tullut pahimmillaan otettua – samoin Karibialla lilluessa. Kirjoja lukiessa yms on tainnut enimmäkseen aika merellä risteilylaivoilla ollessa mennä sekä ala- että täysi-ikäisenä. Tarkoitushan on vain siirtyä paikasta toiseen vesiteitse.
      Jos olen ruotsinlaivalla nautiskelemassa ihan pitkän kaavan mukaan, saattaa yhdessä illassa mennä neljä tuoppia olutta. Ja sekin aika pitkässä ajassa - ensimmäinen buffetissa tai à la carte -ravintolassa heti laivan lähdettyä, viimeinen baarissa saunaosaston kiinni mentyä, ja sitten joskus keskiyön aikaan nukkumaan. Olenko minä muuten ainoa jota ärsyttää tuo ihmeellinen fontti tuossa mokassa?

      Lainaa

    31. Tulos: -8 (36 ääntä)
      Murmurmurmeli: Alaikäinen on alaikäinen.
      No voi pyhät kissat... Interreilillekin pääsee 16-vuotiaana ilman mitään valvojia (tiedän koska menin). Tuota "risteilyä" lähinnä ihmettelen -17-vuotias laillisesti ei saa juoda, joten eihän heitä voi ainakaan virallisesti lähettää minnekään ryyppäämään. Jos kyseessä olisi ruotsinmatka -aamulla vanhaan kaupunkiin, iltapäivällä museoon, sitten vielä vähän shoppailemaan, hytissä vain nukutaan -niin on ihan järkevää mennä nukkumaan klo 22 jotta saa oikeasta retkestä kaiken irti. Mutta miksi kukaan lähtisi laivalle muuten kuin a/ päästäkseen edullisesti johonkin mielenkiintoiseen paikkaan säästäen hotelliyön hinnan tai b/ juodakseen itsensä kaatokänniin? Eihän niitä karaokehelvettejä selvinpäin kukaan kestä.

      Lainaa

    32. Iputaspellonyou 25.4.2019 22:59
      Tulos: -7 (15 ääntä)
      Risteilyllä risteillään. Jos haluaa sit oikeasti ulkomailla käydä niin ehkä eri reittejä pitkin. Paatissa suht helppoa kumminkin.

      Lainaa

    33. Tulos: +22 (44 ääntä)
      Traumcity: Kai se nyt tulee yllätyksenä jos ei hengaile teinien kanssa ja sitä kautta tiedä tälläisiä.
      Mä en todellakaan tajua miks mä edes vastaan sulle... MUTTA uskallan aika vahvasti väittää jopa sinun olleen myös joskus teini ja opiskelija.

      Lainaa

    34. Ketsuppijäbä 26.4.2019 9:25
      Tulos: +50 (62 ääntä)
      lkr: No eipä siellä laivalla mitään intoa ole kännätäkään. Yksi tai kaksi kaljaa illan aikana ruotsinlaivalla on tosin itsekin tullut pahimmillaan otettua – samoin Karibialla lilluessa. Kirjoja lukiessa yms on tainnut enimmäkseen aika merellä risteilylaivoilla ollessa mennä sekä ala- että täysi-ikäisenä. Tarkoitushan on vain siirtyä paikasta toiseen vesiteitse.
      Mul on sulle huonoja uutisia. Ruotsinristeilyllä tarkoitus ei ole ”vain siirtyä paikasta toiseen vesiteitse”, koska maihin ei edes mennä. Tarkoitus on olla siellä laivalla ”matka on määränpää” -tyylisesti. Ja siellä suljetussa tilassa ei ole juuri mitään muuta tekemistä kuin ryypätä, pelata uhkapelejä, harrastaa seksiä jne.

      Lainaa

    35. It's a deal 26.4.2019 10:02
      Tulos: +50 (56 ääntä)
      Peris: “Etsimme risteilylle x määrän tuntemattomia aikuisia valvomaan, ettei kasa teinejä ryyppäisi. Kaikki kuitenkin aikovat juoda. Olemme laatineet kasan sääntöjä, joita emme aio noudattaa. Maksamme ainoastaan valvojien hytin ja aamupalan, emme muuta, koska ei ole varaa. Odotamme yhteyttänne! ♥"
      *Tallink Silja Oy on laatinut kasan sääntöjä, joita hekään eivät oikeasti odota kenenkään noudattavan, mutta vastuu ei ole enää heidän.

      Lainaa

    36. Tulos: +16 (50 ääntä)
      Joopajoo: Mä en todellakaan tajua miks mä edes vastaan sulle… MUTTA uskallan aika vahvasti väittää jopa sinun olleen myös joskus teini ja opiskelija.
      En mä käynyt teininä/opiskelijana risteilemässä, ja jos olisin käynyt niin en usko että olisi käynyt mielessäkään vonkua jotain tuntemattomia valvojia messiin. Kuulostaa epävitunmääräiseltä sekoilulta.

      Lainaa

    37. jeesys gristus 26.4.2019 12:20
      Tulos: +24 (30 ääntä)
      Pahimpana mokana tuossa on fonttivalinta. Päätä särkee.

      Lainaa

    38. Tulos: -10 (54 ääntä)
      nimimerkki: Jeminaa mikään ryyppääminen kiinnosta. Jemina olis nyt vaan halunnut valvoa vähän myöhempään. Aikuiset on just tollasii, ne ei tajuu! =)
      Nämä nykyajan nimet ovat sitten karseita, Jemina!!

      Lainaa

    39. Tulos: -22 (36 ääntä)
      It’s a deal: *Tallink Silja Oy on laatinut kasan sääntöjä, joita hekään eivät oikeasti odota kenenkään noudattavan, mutta vastuu ei ole enää heidän.
      Tallink Siljalla saa suomalainen niin karmeaa ja rasistista palvelua nykyään, että kannattaa passata suosiolla.

      Lainaa

    40. kahtokaa ihmeessä 26.4.2019 18:58
      Tulos: +7 (17 ääntä)
      https://areena.yle.fi/1-4537998 M/S Romantic

      Lainaa

    41. Murmurmurmeli 26.4.2019 21:06
      Tulos: +14 (26 ääntä)
      Joo: No voi pyhät kissat… Interreilillekin pääsee 16-vuotiaana ilman mitään valvojia (tiedän koska menin). Tuota “risteilyä” lähinnä ihmettelen -17-vuotias laillisesti ei saa juoda, joten eihän heitä voi ainakaan virallisesti lähettää minnekään ryyppäämään. Jos kyseessä olisi ruotsinmatka -aamulla vanhaan kaupunkiin, [...]
      Niin no, pointtini oli, että alaikäinen on alaikäinen, oli sitten vaikka kolme päivää vaille 18-vuotias. Kun Mandi sitä ihmetteli, että miksi 17-vuotiaat tarvitsevat valvoja, kun "eivät ole mitään pikkulapsia".

      Lainaa

    42. Tulos: +7 (19 ääntä)
      Mitä muuta siellä laivalla voi tehdä kuin juopotella..? Katella kun muut juo :D

      Lainaa

    43. Tulos: +20 (44 ääntä)
      grtr: Nämä nykyajan nimet ovat sitten karseita, Jemina!!
      Jemina on vanha muunnos nimestä Jemima, joka on raamatullinen nimi. Äitini oli huomannut nimen jossain 1800-luvulta olevassa hautakivessä ja ihastunut siihen... Että semmoinen nykyajan kamaluus :) Minusta Jemina sopii ihan hyvin suomalaiseen nimiperinteeseen ja suomalaiseen suuhun, on kuitenkin vähän toista kuin joku Jennicca-Jaxuliina. Siitä huolimatta hävettää vähän olla mokailijan kaima...

      Lainaa

    44. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Itse törmäsin kerran tinderissä laivavalvojan hakuun, mutta se likka näytti kyllä enemmänkin 15-vuotiaalta. En lähtenyt, mutta voisin arvata, että joku lähti.

      Lainaa

    45. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Traumcity: En mä käynyt teininä/opiskelijana risteilemässä, ja jos olisin käynyt niin en usko että olisi käynyt mielessäkään vonkua jotain tuntemattomia valvojia messiin. Kuulostaa epävitunmääräiseltä sekoilulta.
      Minä kävin alaikäisenä pari kertaa vuodessa risteilyllä. Kun nyt muistelen, niin olihan meillä aina oltava joku valvoja mukana, taisi olla useimmiten luokkakaverin isoveli tai -sisko. Häntä ei koskaan näkynyt satamastalähdön jälkeen. Laivalla oli hauskaa nuorena: tanssittiin, maisteltiin juomia, juteltiin uusien ihmisten kanssa, otettiin valokuvia. Halvat risteilyt ja hytit tulivat Ruotsinlaivoihin 1990-luvulla, sitä ennen nukuttiin istumasalongin tuoleilla.

      Lainaa

    46. Tulos: +8 (18 ääntä)
      grtr: Nämä nykyajan nimet ovat sitten karseita, Jemina!!
      Jemina on vanhasta testamentista. Ei ihan kaikkein modernein nimi kuitenkaan.

      Lainaa

    47. Tulos: -6 (22 ääntä)
      Jfkf: Pahin moka lienee sanana “lähtä” käyttäminen.
      Ihan normaali sana ja täällä päin jatkuvassa käytössä. En koskaan sano "lähteä", eikä kukaan tuttukaan.

      Lainaa

    48. Tulos: -3 (7 ääntä)
      Näille nuorisolaumoille pitäisi olla risteilyillä kovempi kuri: ensin satamassa perusteellinen tarkastus, jossa jokainen riisutaan alasti asti. Kun se on tehty ja kaikki epäilyttävä kerätty pois, nuoret voisi kytkeä käsi- ja jalkaraudoilla esim. 5 ihmisen letkaan ja pitää siinä risteilyn ajan. Jos alkavat soittamaan suuta, niin sitten suukapulat pahimmille öykkäreille! Pysyy meno rauhallisena. T: Usein auton kanssa Ruotsiin/Viroon matkaamaan joutuva.

      Lainaa

    49. jukkapalmu 3.4.2022 11:54
      Tulos: -4 (4 ääntä)
      Miksi 17- vuotiaat haluaa laivalle muutenkaan? Jos Tukholmaan haluaa niin on järkevämpi mennä lentäen.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: tämä fontti kieltoon, laiva, valvoja, teinit, lukio, säännöt, ruoka, palkka, aamupala, korvaus, matka

  • Uusimmat

  • Kategoriat