Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Järkyttäviä uutisia

Sain kuulla järkyttävät uutiset, pyörryin töissä.
Suurenna näkymä
Järkyttäviä uutisia

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +832 (842 ääntä)
   Eipä tästä ole pitkäkään aika, kun neljä nelikymppistä naista juttelivat teini-ikäisten tyttäriensä rintojen kasvusta, kuukautisista jne täydessä ravintolassa. Ymmärrän toki kiinnostuksen lapsen kehittymistä kohtaan, mutta sillä lapsellakin on oikeus omaan yksityisyyteensä, eikä niitä asioita tarvitse kailottaa suureen ääneen julkisella paikalla tai kertoa ystävilleenkään. Jos äitini olisi tehnyt samoin ollessani teini, olisin sydänjuuriani myöten loukkaantunut.

   Lainaa

  2. Tulos: +621 (625 ääntä)
   Ja lisätään nyt vielä, että olen 35, ja silti edelleen pitäisin anteeksiantamattomana levitellä toisen herkkiä asioita. Ja kyllä, murrosikä, jos mikä, on herkkää aikaa.

   Lainaa

  3. Tulos: +958 (960 ääntä)
   Huomiohuoraaminen on itsessäänkin pahaa, mutta vielä pahempaa kun tekee sen muiden intiimiasioiden kustannuksella, saatikka sitten lapsen. Toivottavasti Susanna oppii tavoille vielä joskus.

   Lainaa

  4. Tulos: +578 (586 ääntä)
   Susanna vaikuttaa just niiltä ihmisiltä että kun lapsi haluaa tehdä jotain niin Susanna varmuuden vuoksi kieltää ettei mene herkän vaavin mieli hajalle. 12-vuotias ei ole enää ihan pikkulapsonen ja vaikka onkin pieni ja tarvitsee ehdottomasti rajoja, tuossa iässä alkaa jo ihan pienillä asioilla itsenäistyminen. Lisäksi, kuukautiset ovat jo valmiiksi tosi pelottava asia ja jos äiti vielä reagoi asiaan niin että se on järkyttävää, luulisi vaan pelottavan lisää! Plus vielä jos Susannan jälkikasvu on Susannan mielestä vieläki "mun pikkuinen vauva" tuskin on niistä kuukautisista puhuttu jo kotona, joten luulisi olevan ahdistava kokemus kun ei tiedä mitä omalle keholle tapahtuu.

   Lainaa

  5. Tulos: +424 (426 ääntä)
   Mikä se järkyttävä uutinen siis oli? Tuohan on aivan normaali ikä kuukautisille. Järkyttyiköhän yhtä pahasti, kun lapsi oppi potalle?

   Lainaa

  6. Tulos: +423 (427 ääntä)
   Tommonen on suoraan sanottuna persiestä. Itekkin vuosien jälkeen uskalsin avautua vihdoin mt-ongelmista ja muusta mutsille- virhe. Ei menny ku parisen päivää ja sain tietää et oli kertonu jo varmaan puolille kaveriporukastaan. Ei enää ikinä mitään avautumisia, kellekkään.

   Lainaa

  7. Tulos: +504 (504 ääntä)
   Nyt Susanna aivot päähän ennen kuin tukahdutat teini-ikäisen "vauvasi" hermoromahduksen partaalle. Viimeinen asia, mitä 12-vuotias tarvitsee tuossa, muutenkin mahdollisimman hankalassa elämänvaiheessa, on hysteerinen äiti, joka hajoaa jo yksiin menkkoihin ja vielä levittelee yksityisasiat kaikkien tiedoksi. Kerro nyt siinä sitten jatkossa äidille avoimesti kaikista tulevista teini-iän kasvukivuista, kun pieninkin asia aiheuttaa hirveän draamakohtauksen. Jaksamista Susannan lapselle, toivottavasti lähipiirissä on myös järkevämpiä aikuisia, joiden kanssa jutella asioista.

   Lainaa

  8. Tulos: +148 (148 ääntä)
   bleb: Susanna vaikuttaa just niiltä ihmisiltä että kun lapsi haluaa tehdä jotain niin Susanna varmuuden vuoksi kieltää ettei mene herkän vaavin mieli hajalle. 12-vuotias ei ole enää ihan pikkulapsonen ja vaikka onkin pieni ja tarvitsee ehdottomasti rajoja, tuossa iässä alkaa jo ihan pienillä asioilla [...]
   Jep, tosin nykyään tuossa vaiheessa asiaa on jo käsitelty koulussa. Joten on ehkä saanut ihan järkevääkin tietoa asiasta.

   Lainaa

  9. Mustalaisnaamio 23.4.2019 6:21
   Tulos: +109 (115 ääntä)
   Susanna tajusi vanhan totuuden, että lasten vanhenemisesta tajuaa oman ikääntymisensä.

   Lainaa

  10. Tulos: +409 (409 ääntä)
   "Itkin ja valuin seinää pitkin lattialle" on kyllä ihan *hieman* eri asia kuin pyörtyminen.

   Lainaa

  11. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Ok.

   Lainaa

  12. Tulos: +149 (155 ääntä)
   Luulin jo otsikkoa lukiessani, että kyse olisi jostakin ihan oikeasti järkyttävästä asiasta, mutta juttu olikin jostain ihan normaalista jutusta.

   Lainaa

  13. Tulos: -132 (246 ääntä)
   Miks suomalaiset käyttää teini-ikää näin leväperäisesti. 12-vuotias ei ole teini. 20-vuotias ei ole teini. Teinejä ovat vain 13-19-vuotiaat.

   Lainaa

  14. Tulos: -81 (113 ääntä)
   Jokainen varmasti toivoo että tästä Susannan lapsesta kasvaisi järjellinen yksilö, mutta yleensä tämä kulkee suvussa, kun lapsi jo pienestä pitäen oppii tekemään äitinsä tavoin. Tiedossa siis melko varmasti yksi tyhjäpäinen ikuinen massateini lisää, ketä ei kiinnosta mikään muu kuin kotibileet, tempparit ja salkkarit.

   Lainaa

  15. Tulos: -113 (203 ääntä)
   tietäjä: Miks suomalaiset käyttää teini-ikää näin leväperäisesti. 12-vuotias ei ole teini. 20-vuotias ei ole teini. Teinejä ovat vain 13-19-vuotiaat.
   Väännän rautalangasta miinustajille, teini-ikäinen tulee teen agerista. Joka on välillä thirTEEN - nineTEEN eli 13-19.

   Lainaa

  16. Tulos: +102 (104 ääntä)
   Hoh... Ja minä ajattelin hänen viitanneen Notre Damen paloon tai Sri Lankan terrori-iskuihin.

   Lainaa

  17. Tulos: -6 (42 ääntä)
   Huoh.: Väännän rautalangasta miinustajille, teini-ikäinen tulee teen agerista. Joka on välillä thirTEEN – nineTEEN eli 13-19.
   Luepa mitä wikipedia kertoo sanasta teini (ja teen ager).

   Lainaa

  18. yli opisto hörhö 23.4.2019 14:19
   Tulos: +106 (146 ääntä)
   Huoh.: Väännän rautalangasta miinustajille, teini-ikäinen tulee teen agerista. Joka on välillä thirTEEN – nineTEEN eli 13-19.
   Tiedän mitä tarkoitat, mutta on hieman naurettavaa vaan sanoa "et voi olla teini vielä kun oot vasta kakstoista ja teini-ikäisyys tulee englannista numeroista thirteen to nineteen!!11". Like, get a grip.

   Lainaa

  19. Tulos: +113 (117 ääntä)
   Tikru: Tommonen on suoraan sanottuna persiestä. Itekkin vuosien jälkeen uskalsin avautua vihdoin mt-ongelmista ja muusta mutsille- virhe. Ei menny ku parisen päivää ja sain tietää et oli kertonu jo varmaan puolille kaveriporukastaan. Ei enää ikinä mitään avautumisia, kellekkään.
   Muuten samaa mieltä mutta poista tuo "kellekään". Omakin äitini on lörppäsuu jonka kyky pitää yhtään mitään omana tietonaan on tasan nolla. Tarkoittaa kyllä hyvää -tokihan kaikkien pitää tietää Liisa-tädin sukupuolitaudista että osaavat lähettää sopivan parane-pian -kortin, eikä Liisa-tädille tule paha mieli. Se että Liisa-täti ei ehkä kaivannut tätä tietotoimistoa ei tule mieleenkään. On silti ystäviä jotka osaavat pitää suunsa tarvittaessa kiinni, ja jos sellaisia ei löydy on erilaisia tukiryhmiä (esim. niille joilla on sekopäiset vanhemmat) joissa on ryhmän ulkopuolisia kohtaan vaitiolovelvollisuus. Ihan yksinään ei kannata asioita hautoa. Miten aikuinen *synnyttänyt* nainen voi pyörtyä tai "pyörtyä" siitä että ihmisellä alkaa menkat on sitten oma lukunsa. Sen että poika tai hyvin nuori mies menisi hiukan hämilleen ymmärtäisin, mutta kyllä nyt aikuisen yleensä ja aikuisen naisen erityisesti pitäisi ymmärtää että kuukautiset yleensä kuuluvat asiaan. Hullu ämmä.

   Lainaa

  20. Tulos: -67 (113 ääntä)
   Mitähän Susanna sitten tuumaa kun sinne teinin sisään tungetaankin jotain vähän muutakin kuin tampoonia poikien toimesta..

   Lainaa

  21. Tulos: +128 (128 ääntä)
   Pitäsköhän Susannan käydä vähän juttelemassa ammattilaiselle.. Melko huolestuttava suhtautuminen lapsen kasvuun. .. ja mitä sitten tapahtuu kun muuttaa kotoa, jos on noin voimakas reaktio normaalista kehitysvaiheesta?

   Lainaa

  22. Tulos: +55 (87 ääntä)
   Huoh.: Väännän rautalangasta miinustajille, teini-ikäinen tulee teen agerista. Joka on välillä thirTEEN – nineTEEN eli 13-19.
   Joten 113-vuotias olisi myös teini? Hehe

   Lainaa

  23. Tulos: +68 (68 ääntä)
   Oletin jo puolivälissä, että juttu päättyy laimeasti ja lapselta on lohjennut hammas, mutta ei. Ajattelin liian positiivisesti.

   Lainaa

  24. Tulos: +71 (81 ääntä)
   Keijo313: Mitähän Susanna sitten tuumaa kun sinne teinin sisään tungetaankin jotain vähän muutakin kuin tampoonia poikien toimesta..
   Tai tyttöjen :). Jos ei edes menkkoja kestä niin siinä pyörtymys/ valumiskohtauksessa tulee olemaan näkemistä kun Susannan lapsi tuumaa että muuttaa nyt -kiinnostava opintoala on vieraalla paikkakunnalla, tyttöystävän kanssa hyvä hetki muuttaa yhteen, ja äidin kanssa ei muutenkaan viitsi asua kun hiukan on kontrolloiva. (Kun itse muutin kumppanin kanssa yhteen ja samalla kertaa ulkomaille, sain vain kuiskauksen "onhan se edes mies?". Oli, mikä hiukan laimensi tilanteen koomisuutta, sääli). Mutta toivotaan että Susannan tytär tässä muutaman vuoden päästä ei ole vain biologisesti aikuisenalku vaan on myös alkanut tehdä omat päätöksensä. Voin jo nähdä ne postit... "Kuolen! Tyttäreni maksaa omat vuokransa ja opiskelee astrofysiikkaa! Valun itkien lattialle! Missä ovat MUUMIT!!!"

   Lainaa

  25. Tulos: +78 (80 ääntä)
   No Susanna, oliko huorauksesi huomion arvoinen? Veikkaan, ettei ollut tyttösi mielestä.

   Lainaa

  26. Tulos: +27 (39 ääntä)
   tietäjä: Miks suomalaiset käyttää teini-ikää näin leväperäisesti. 12-vuotias ei ole teini. 20-vuotias ei ole teini. Teinejä ovat vain 13-19-vuotiaat.
   Kaikki tietävät. Kukaan ei tuossa mokassa eikä täällä kommenteissa väittänytkään 12-vuotiasta teini-ikäiseksi.

   Lainaa

  27. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Juurikin tuttava kyseli neuvoja siihen, onko teini-ikäisensä valmis yökyläilyihin, kun siellä väistämättä tapahtuu ”tiedättehän mitä”. Vastasin, että parempihan se on, että teinit yökyläilee toistensa vanhempien luona kuin hilluvat tavoittamattomissa kylillä yön yli. Mutta kysymys siitä, onko X ikäinen tarpeeksi vanha aloittaakseen sukupuolielämän seurustelukumppaninsa kanssa, ei kuulu someen. Siinä paitsi jaetaan äärimmäisen intiimiä tietoa oman lapsen intiimielämästä, samalla jaetaan tietoa lapsen kumppanin intiimielämästä. Vaikka omalle lapselle olisikin (ja tuskin on) ok, että vanhemmat ilmoittavat päivälleen lapsensa neitsyyden menetyksestä, siinä ei mietitä yhtään sitä toista osapuolta ja hänen oikeuttaan yksityisyyteen. Itselläni on lapsi. Hyvänä nyrkkisääntönä olen pitänyt sitä, että mitä vähemmän jaan lapsesta tietoa someen, sen parempi. Saatan olla foliohattu, mutta somen ei tarvitse tietää, miltä mun lapseni näyttää, mitä hän on sairastanut, minkä ikäisenä yhä yökastelee tai milloin ejakuloinut ensimmäistä kertaa. Uskoisin, että oma lapseni tullee tulevaisuudessa kuulumaan vähemmistöön sen suhteen, että miljoona kiinalaisfirmaa ei tiedä hänen lempiväriään ja Googlella ei ole käytössä valmista kasvojentunnistusalgoritmia hänestä.

   Lainaa

  28. Tulos: +68 (72 ääntä)
   Sprinkles: Juurikin tuttava kyseli neuvoja siihen, onko teini-ikäisensä valmis yökyläilyihin, kun siellä väistämättä tapahtuu ”tiedättehän mitä”. Vastasin, että parempihan se on, että teinit yökyläilee toistensa vanhempien luona kuin hilluvat tavoittamattomissa kylillä yön yli. Mutta kysymys siitä, onko X ikäinen tarpeeksi vanha [...]
   Lapsesi on onnekas. Silti, ainakin oman kokemukseni perusteella vanhemmilla on taipumusta suuresti liioitella oman jälkikasvunsa tekemisiä suuntaan ja toiseen -on toki niin että pahimpien nuorisorikollisten kohdalla vanhemmat usein väittävät ettei NiinaPetteriPuliukonalku ole *koskaan* tehnyt *mitään* pahaa, mutta ainakin omillani oli taipumusta tasan toiseen suuntaan. Vietin ystävieni kanssa kotibileitä joissa juotiin limua, syötiin sipsejä, ja katsottiin mahdollisimman huonoa tv'tä ironisesti. Vanhempani kertoivat että kotiin saa sitten tulla kännissä, parempi sekin kuin sammua hankeen, ja kun sitten kuitenkin olen yökylässä niin muista edes kondomit. En edes jaksanut selittää että paikalla ei ole ketään joka kondomia tarvitsisi eikä alkoholiakaan -yritin joskus mutta ei sitä kuitenkaan uskottu. Kai se johtuu siitä että myöhäisteinille ja aikuiselle alkoholi ja seksi kuuluvat elämään joten on vaikea uskoa että 14-vuotias (jolla on menkatkin! Härreguud!) saattaa vaikuttaa aikuisemmalta kuin on, vaikka tosiasiassa olin itsekin ihan lapsi jolle limu, MTV, ja teinien höpöjutuille hihittely ilman aikuisten valvontaa riittivät mainiosti. Ei se että muumit äidin kanssa ei enää kiinnosta johda suoraan siihen että lähdetään baariin pokaamaan tulevaa eksää -välissä on hyvinkin pitkä aika jota teini-iäksi kutsutaan, ja lapsensa saisi antaa edes yrittää nauttia sipseistään ja instagramistaan tai mitä niillä onkaan, meuhkaamatta seksistä ja viinasta aivan kuin muuta ei olisikaan.

   Lainaa

  29. Tulos: -16 (22 ääntä)
   Kyllä se on kuulkaas kesä tulossa, kun näin kovin herneet sinkoilee ihmisten nenuihin!

   Lainaa

  30. Tulos: +77 (85 ääntä)
   Keijo313: Mitähän Susanna sitten tuumaa kun sinne teinin sisään tungetaankin jotain vähän muutakin kuin tampoonia poikien toimesta..
   Mikä vittu teitä setämiehiä vaivaa? Miksi joka asia pitää ensinnäkin liittää seksiin, ja vieläpä esiteiniä koskeva juttu? Vitun ällöttävää.

   Lainaa

  31. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Tuli yrjöt suuhun tosta "vaavittelusta". Ja muutenkin, aika jäätävä mutsi. Voi laps-parkaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Säälittää kyllä lapsen puolesta, näin kyseisen julkaisun ja Susannan profiilista löytyy tyttären kuvia ja varmaan nimikin selvitettävissä jos vähän selaa.. Ei tainnut Susanna ajatella että varmasti tyttärensä saa kuulla jotain naljailua tuosta, maailma on julma paikka

   Lainaa

  33. Tulos: +15 (17 ääntä)
   "Sain kuulla järkyttävät uutiset, pyörryin. Makasin ainakin viikon tajuttomana ilman ruokaa ja vettä. Kun lopulta heräsin, kokonaisen viikon omissa ulosteissani ja oksennuksessani maanneena, riensin välittömästi feseen kertomaan kuinka sain kuulla järkyttävät uutiset ja pyörryin."

   Lainaa

  34. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Omassa päässäni kuvittelin, että äitini tai isäni reaktio menkkojen alkamiseen olisi tuollainen. Ei kyllä varmasti olisi ollut, ainakaan äidilläni. Isä sen sijaan pitää minua (kohta nelikymppistä...) edelleen välillä jonkin sortin vauvana. Enpä sitten koskaan kertonut menkkojeni alkamisesta vanhemmilleni. :D Kai ne joskus on tajunneet, että minullakin sellaiset ehkä on. ...mutta mielestäni tuon äidin reagointi on lähinnä sairasta. Ja tuollainen keskustelu voidaan käydä ehkä salaa jonkun bestiksen kanssa (eli järkytys oman "vauvan" menkoista), ei todellakaan missään ryhmässä.

   Lainaa

  35. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Mulla alkoi 12-vuotiaana ihan järkyttävät rintakivut, kun tissit alkoi kasvaa. Äitini oli keskustellut siitä naapurin rouvan kanssa ja olivat yhdessä päättäneet että asia pitää tutkia. Joten naapurin täti tuli meille kylään ja tunnusteli mun rinnanalkuja ja totesi että ihan normaalia murrosikään liittyvää kipua. Niin ja tämä meidän naapuri oli kirurgi/ylilääkäri tjms. ammatiltaan, mutta silti hieman outo tilannehan se oli...

   Lainaa

  36. Sukupuolivarianssi 4.5.2019 15:45
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Varmaan vielä sopivasti joku kotipaikkakunnan pikku faceryhmä...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: uutiset, pyörtyä, järkytys, tytär, äiti