Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

WhatsAppin peruskurssi

Nuorten tapa käyttää WhatsAppia on vähintäänkin erikoista.
Suurenna näkymä
WhatsAppin peruskurssi

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 73 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Suvimorsmaikka 21.3.2019 0:28
   Tulos: -367 (929 ääntä)
   Ei pysty lukemaan. Ei vaan pysty.

   Lainaa

  2. unanalfabeetikko 21.3.2019 0:35
   Tulos: +691 (783 ääntä)
   Suvimorsmaikka: Ei pysty lukemaan. Ei vaan pysty.
   Amatööri...

   Lainaa

  3. Tulos: +311 (335 ääntä)
   Aivan yhtä hyvin ennenkin viestit kulki ja leivät jäi kauppaan, mutta pysyi kärryillä missä, mitä, kuka, ketä ja koska.

   Lainaa

  4. Tulos: -789 (1061 ääntä)
   Toi on jotenkin muka hauskaksi tehtyä paskaa, mikä kertoo siitä, et Tonia ei vanhempana vaan kiinnosta nähdä sen vertaa vaivaa, et pyrkis kommunikoimaan niiden lastensa kanssa. Sit itketään jossain toisessa ryhmässä, kun lapseet ei saa kontaktia, mut mitään en halua asialle tehdä, enkä yrittää.

   Lainaa

  5. Tulos: -214 (486 ääntä)
   Old and not so gold.... Inga-Tähtimansikka, kappas taas veikeä ja nokkela kaksiosainen nimi, hih..

   Lainaa

  6. Tulos: +281 (397 ääntä)
   Mä nauroin niin paljon että tahdon kosia Tonia. Vaikka heppahyppy-ryhmän sivuilla.

   Lainaa

  7. Tulos: -509 (685 ääntä)
   Huomaa että teksti on mukahauskaa + kirjoittaja vanha kalkkis (huom. itse olen jo vanha mutta ymmärrän kyllä noiden nuorten (teknologian) päälle.

   Lainaa

  8. Tulos: +712 (736 ääntä)
   Aikuisopiskelijana teinien seassa voin samaistua tähän...

   Lainaa

  9. Tulos: +263 (337 ääntä)
   Tää on ihana teksti. :D

   Lainaa

  10. Tulos: -177 (335 ääntä)
   Täähän on joku vanha kierrätyshauskuus, heppojen happihypyt-tyyliset ryhmien nimet mukaanlukien. Ei jatkoon.

   Lainaa

  11. Ruttotohtori 21.3.2019 5:59
   Tulos: +160 (172 ääntä)
   ... eiks tärkeemmät viestit vois laittaa ihan vaan yksityisenä sille henkilölle jolle ne on tarkotettu eikä johonki random ryhmään? Löytää ainaki tärkeet viestit helpommin vaikka oiskin monessa ryhmässä. Muuten ihan hauska juttu, näin whatsappiin vähän jälkijunassa liittyneenä ymmärrän ryhmien sun muiden hämmentävyyden.

   Lainaa

  12. Paskapallero 21.3.2019 6:08
   Tulos: -98 (122 ääntä)
   Keskittyminen ei riitä

   Lainaa

  13. Tulos: -152 (250 ääntä)
   Aina näitä samoja. Samalla tavalla kirjoitettuja mukahauskoja, kilometrin pituisia tekstejä, jotka ei ikinä naurata, oli aihe mikä tahansa.

   Lainaa

  14. Tulos: +304 (326 ääntä)
   Onhan tuo "hieman" kärjistetty, mutta hyvin voin samaistua tähän. Etenkin tuo ärsyttää, ettei puhelimeen vastata. Aina tulee vaan vastaukseksi viesti "mitä asiaa".

   Lainaa

  15. Tulos: +145 (157 ääntä)
   No eipä ne aikuistenkaan ryhmät aina niin fiksuja ole. Itselläkin ties mitä harrasteporukan ryhmiä ja vaikka aluksi homma on juuri sitä mitä pitääkin, eli sovitaan treenejä, käydään läpi mitä edellisissä tapahtui jne. Lopulta hämmentävän suuri osa niistä on muuttunut hah-hah hauskojen, yleensä vähän rasististen ja kyseenalaisten kuvien ja meemien jakokanaviksi. Olen ehkä sitten tosikko, mutta en jaksa seurata tuollaisia kanavia ja olenkin poistunut kaikista tuollaisista porukoista. Yleensä jakajina on keski-ikäiset some-amatöörit, ovatko sitten saaneet vaikutteita teinilapsiltaan vai mitä ihmettä.

   Lainaa

  16. Tulos: -41 (129 ääntä)
   Vittu mä saan aivosyövän näistä nykynuorten whatsapp ja snapchat viestittelystä. Onneksi en itse omista älypuhelinta...

   Lainaa

  17. Tulos: -83 (135 ääntä)
   Olipas tylsä.

   Lainaa

  18. Tulos: -92 (128 ääntä)
   Jonkin matkaa alusta jaksoin lukea ja odottaa jotain hauskaa, mutta sitten totesin, ettei taida olla vaivan arvoista.

   Lainaa

  19. jukkapalmu 21.3.2019 8:27
   Tulos: +99 (109 ääntä)
   Suvimorsmaikka: Ei pysty lukemaan. Ei vaan pysty.
   Liian pitkä?

   Lainaa

  20. Tulos: +175 (197 ääntä)
   Itse olen "nuori" 22-vuotias ja en ymmärrä niitä ääniviestejä tasan yhtään. Toisaalta en myöskään ymmärrä sitä, että miksi pitää soittaa, eikä voi laittaa sitä viestiä että mitä leipää piti tuoda koska unohtaisin kuitenkin! Sen tekstiviestin voi lukea uudestaan kauppalappuna ja se toimii myös todisteena niissä tilanteissa kun vanhempi tai nuorempi väittää sanoneensa jonkin asian mitä ei ole oikeasti sanonut. Puhelusta kun ei jää "mustaa valkoiselle".

   Lainaa

  21. Tulos: +124 (128 ääntä)
   Joopajoo: Aikuisopiskelijana teinien seassa voin samaistua tähän…
   Kalkkiviivoilla armeijaan lähteneenä 19-kesästen seassa voin samaistua tähän.

   Lainaa

  22. Tulos: -43 (53 ääntä)
   Tuska tulee läpi, piisannee Ihmisille. Paskan hailee kuka mitäkin on kommentoinut. Saat sympatiani. Väilittömästi. Siitä ei kuitenkaan ratkaisumallia valeta. Valitettavasti. Koita jaksaa.

   Lainaa

  23. Tulos: +374 (382 ääntä)
   Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: "Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja." Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään tarkastellakseni, että onko hän tosissaan, jonka jälkeen vasta onnistuin pokkana sanomaan: "Niin, rakas, juuri tuollaista toimintoa varten koko puhelin on keksitty, sitä kutsutaan soittamiseksi." :D

   Lainaa

  24. Tulos: +184 (190 ääntä)
   Tämä oli mielestäni ihan iänkaiken vanha juttu, mutta ilmeisesti kuitenkin tositapahtumiin perustuva. Oon kerran seurannut junassa vierestä kun teinipoika ilmeisesti riiteli tyttöystävänsä kanssa ääniviesteitse. Äänitti jonkun "älä sinä horo sotke mun äitiäni tähän" -henkisen purkauksen oikein monta kertaa ja arvioi sitä kaiuttimesta välillä ennen lähettämistä. O tempora o mores!

   Lainaa

  25. tilinpäätös 21.3.2019 9:33
   Tulos: +134 (136 ääntä)
   Suvimorsmaikka: Ei pysty lukemaan. Ei vaan pysty.
   etkö saanut ääniviestiä?

   Lainaa

  26. Tulos: +66 (66 ääntä)
   :D Ihan mielenkiintonen katsaus siihen mitä lapset nykyään puhelimillaan näpertää, en tällasta ilmiötä aavistanutkaan. Kuulostaa joltain sellaselta, mihin itse jopa muksuna olisin ärsyyntynyt. Olen itse nykyään vaikka minkälaisissa ryhmissä, mutta ne ei ole nopeaa viestintää varten, ellei sitten ryhmää tarvita juuri sellaiseen tarkoitukseen useammman ihmisen kanssa viestimiseen yhtäaikaisesti, jolloin ollaan sen tarpeellisen ajan paremmmin valmiusasemissa pitämässä ryhmää silmällä. Ääniviestien kanssa ei kyllä pelailla...

   Lainaa

  27. Tulos: +96 (102 ääntä)
   Saaga: Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: “Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja.” Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään [...]
   Kiitos tästä. Ehdottomasti päivän parhaimmat naurut. =)

   Lainaa

  28. Tulos: +98 (98 ääntä)
   Saaga: Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: “Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja.” Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään [...]
   Tää kommentti oli parasta! Mun tuttavapiirissä ei pahemmin ole teini-ikäisiä. Sen sijaan rakas faijani 60 v löysi ääniviestien ihmeellisen maailman joku aika sitten ja nykyään pukkaa mitä kummallisimpia ääniviestejä englannin kielen harjoituksista naurukohtauksiin ja "teini"ölinään. <3

   Lainaa

  29. Tulos: -51 (95 ääntä)
   Totta joka sana. Lisäksi aikuisten välisessä viestinnässä ihmetyttää se, että kun laitan viestin niin vastapuoli kuittaa sen jollain perkeleen hymiöllä. Joka ikinen kerta, ei poikkeuksia. Miksi??!? Siinähän on se merkki joka kertoo onko viesti 1) mennyt perille 2) luettu. Sitten kun puhelin tärisee taskussa kissanpolkkaa niin siinä saa arpoa että onkohan tämä taas joku hymiökuittaus vai onko jotain ihan asiaakin, no enpä jaksa kaivaa luuria esille kun on varmaan hymiö. Ja sitten siellä olisikin ollut viesti että "tuo kaupasta leipää".

   Lainaa

  30. EsaVeskinen 21.3.2019 9:53
   Tulos: +36 (54 ääntä)
   Tätä lukiessa olisi lappilainenkin ehtinyt hakea lähikaupasta leipää.

   Lainaa

  31. Tulos: -23 (43 ääntä)
   Tämähän on täysin samanlaisena ollut täällä ennenkin

   Lainaa

  32. 9- vuotiaan mutsi 21.3.2019 10:37
   Tulos: +69 (81 ääntä)
   Jarsma: Täähän on joku vanha kierrätyshauskuus, heppojen happihypyt-tyyliset ryhmien nimet mukaanlukien. Ei jatkoon.
   Vanha tai uus, en oo ennen nähnyt ja nauratti kyllä.

   Lainaa

  33. Tulos: +22 (58 ääntä)
   Nuoriso pilalla, sähkö on saatanan keksintö ja ennen kaikki oli paremmin. Ei mitään uutta auringon alla siis.

   Lainaa

  34. Tulos: +109 (113 ääntä)
   Saaga: Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: “Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja.” Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään [...]
   Kiitos päivän tähän asti parhaasta kommentista. Tuollainen "ääniviesti mihin se toinen voisi vastata heti suoraan" onkin ollut olemassa vasta vaivaiset 140 vuotta. Toinen huvittava asia oli kun luin jostain että joku nuori oli ihmetellyt että miksei ole olemassa erillisiä laitteita joissa olisi vain se puhelimen kamera eikä muita ominaisuuksia, mutten tiedä oliko tuo totta vai pelkkä anekdootti.

   Lainaa

  35. Tulos: -13 (35 ääntä)
   Iltapulu: Tämä oli mielestäni ihan iänkaiken vanha juttu, mutta ilmeisesti kuitenkin tositapahtumiin perustuva. Oon kerran seurannut junassa vierestä kun teinipoika ilmeisesti riiteli tyttöystävänsä kanssa ääniviesteitse. Äänitti jonkun “älä sinä horo sotke mun äitiäni tähän” -henkisen purkauksen oikein monta kertaa ja arvioi sitä kaiuttimesta välillä ennen lähettämistä. O tempora o mores!
   Jaa, missä muka voi kuunnella ääniviestin ennen lähettämistä? Ainakaan whatsapissa ei voi.

   Lainaa

  36. yli opisto hörhö 21.3.2019 12:35
   Tulos: +141 (143 ääntä)
   Toinen asia mikä varsinkin teinien kanssa on hyvin raivostuttavaa, on se että ne saattaa näprätä sillä puhelimella ihan koko ajan mutta laitapa niille viesti jossa kysyt jotakin niin kestää 6-12h että saat vastauksen ihan sama kysytkö whatsappissa vai perinteisellä tekstarilla. Minä TIEDÄN että sinä käytännössä nukut puhelin kädessä, mikset voi vastata siihen saatanan kysymykseen???

   Lainaa

  37. Tulos: +6 (30 ääntä)
   Juunas: Totta joka sana. Lisäksi aikuisten välisessä viestinnässä ihmetyttää se, että kun laitan viestin niin vastapuoli kuittaa sen jollain perkeleen hymiöllä. Joka ikinen kerta, ei poikkeuksia. Miksi??!? Siinähän on se merkki joka kertoo onko viesti 1) mennyt perille 2) luettu. Sitten kun puhelin tärisee taskussa [...]
   Tämän takia olen kulkenut vuosia puhelin äänettömällä. Noh, missanut myös monia puheluita, mutta eihän sitä juuri kukaan enää soitakaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +73 (73 ääntä)
   Angst: Jaa, missä muka voi kuunnella ääniviestin ennen lähettämistä? Ainakaan whatsapissa ei voi.
   Sitten ei varmaan ollut Whatsapp. En tiedä tarkemmin, I'm too old for this shit.

   Lainaa

  39. Tulos: +90 (94 ääntä)
   Jarsma: Täähän on joku vanha kierrätyshauskuus, heppojen happihypyt-tyyliset ryhmien nimet mukaanlukien. Ei jatkoon.
   Lauseesi " ei jatkoon" on myös jo loppuunkulutettu.

   Lainaa

  40. Tulos: +113 (113 ääntä)
   Klassinen tapaus: et ehdi vastaamaan puhelimeen ja sormesi on juuri näppäimellä. Soitat takaisin ja toinen ei vastaa. Ihmettelet, mihin henkilö ehti puhelimensa tuupata sen 3 sekunnin aikana.

   Lainaa

  41. Tulos: -2 (48 ääntä)
   yli opisto hörhö: Toinen asia mikä varsinkin teinien kanssa on hyvin raivostuttavaa, on se että ne saattaa näprätä sillä puhelimella ihan koko ajan mutta laitapa niille viesti jossa kysyt jotakin niin kestää 6-12h että saat vastauksen ihan sama kysytkö whatsappissa vai perinteisellä tekstarilla. Minä TIEDÄN että sinä käytännössä nukut puhelin kädessä, mikset voi vastata siihen saatanan kysymykseen???
   Ihan vain tätä varten loin itselleni Snap Chat-tunnuksen. Ollaan siinä mediassa, missä teinikin on, niin vastauskin tulee ajallaan. :D Ei kai kukaan nyt ole niin lame, että jaksaisi jotain vanhanaikaisia whatsappeja tai tekstiviestejä lukea?! Ei noilla minun muksuillani enää edes ole näkyvissä päänäytöllä tekstiviestejä, eli eivät edes huomaa, jos siihen joku viestittelee.

   Lainaa

  42. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Saaga: Ihan vain tätä varten loin itselleni Snap Chat-tunnuksen. Ollaan siinä mediassa, missä teinikin on, niin vastauskin tulee ajallaan. Ei kai kukaan nyt ole niin lame, että jaksaisi jotain vanhanaikaisia whatsappeja tai tekstiviestejä lukea?! Ei noilla minun muksuillani enää edes ole näkyvissä päänäytöllä tekstiviestejä, eli eivät edes huomaa, jos siihen joku viestittelee.
   Tämän vuoksi kai siis ne nuoret lähettelevät ääniviestejä eivätkä soita. Soittaminen on niin 2000-lukua ettei kukaan ole niin lame että ilkeäisi sitä tehdä. Johan ne kaveritkin sille nauraisivat.

   Lainaa

  43. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Saaga: Ihan vain tätä varten loin itselleni Snap Chat-tunnuksen. Ollaan siinä mediassa, missä teinikin on.
   Mäkin loin snap chat tunnuksen, että ollaan samassa mediassa kun teinitkin. :D

   Lainaa

  44. Tulos: -23 (43 ääntä)
   Täytyy ottaa osittain sanani takaisin, kun pääsin juuri sanomasta että mukahauskat jutut saavat aina kiitosta jos kirjoittajana on mies. On siis olemassa myös mukahauskoja juttuja, jotka ovat niin ärsyttäviä että mieskirjoittajakin saa haukut. Hyvä tietää.

   Lainaa

  45. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Näin samanlaista What's App käyttäytymistä läheltä seuranneena ja tuskailleena tää kyl osui ja upposi!

   Lainaa

  46. Alatalo-Niemipykälä-Arbuusi 21.3.2019 19:06
   Tulos: -31 (41 ääntä)
   unanalfabeetikko: Amatööri…
   Olihan toi nyt ihan v*tun väsynyt juttu...

   Lainaa

  47. ............ 21.3.2019 19:43
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   kk: Huomaa että teksti on mukahauskaa + kirjoittaja vanha kalkkis (huom. itse olen jo vanha mutta ymmärrän kyllä noiden nuorten (teknologian) päälle.
   Musta teksti oli hauska, vaikka en voinut ollenkaan samaistua, koska itsellä ei ole tuon ikäisiä lapsia. Mutta voin hyvin kuvitella että juuri tuollaista se nykyään skidien kanssa on. Ehkä jossain vaiheessa alkoi junnaamaan liikaa saman asian ympärillä mutta perusidea hauska. Koska on varmaan ihan totta.

   Lainaa

  48. ............ 21.3.2019 19:48
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Saaga: Hieman kuulosti tutulta, vaikka toki aika reilusti liioiteltuna. Tyttäreni eräänä päivänä ääniviestit löydettyään totesi: “Siis oispa niinku semmonen ääniviesti, mihin se toinen vois niinku vastata heti suoraan ja sit mä voisin taas vastata heti sille ilman mitään katkoja.” Katsoin häntä ehkä 10 sekuntia pitkään [...]
   Eikö nykynuoriso oikeasti tiedä, että sillä älypuhelimella voi soittaakin? Olen järkytys. Myös whatsappilla voi soittaa.

   Lainaa

  49. Tulos: +33 (45 ääntä)
   Juunas: Totta joka sana. Lisäksi aikuisten välisessä viestinnässä ihmetyttää se, että kun laitan viestin niin vastapuoli kuittaa sen jollain perkeleen hymiöllä. Joka ikinen kerta, ei poikkeuksia. Miksi??!? Siinähän on se merkki joka kertoo onko viesti 1) mennyt perille 2) luettu. Sitten kun puhelin tärisee taskussa [...]
   En mä ainakaan kyttää näyttöä, jos toinen on lukenut viestini. Ihan hyvä, että toinen kuittaa viestin luetuksi ja ymmärretyksi.

   Lainaa

  50. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Voi olla, että muisti pettää, mutta ihan kun tämä sama juttu olis ollut täällä jokunen vuosi takaperin. Ihan samanlaisena ja samassa muodossa "heppatyttyjen heppojen syntymäpäiviä" myöten.

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (29 ääntä)
   Ensi valitetaan ettei nuoret sosialisoi ja sitte valitetaan et ne kommunikoi liikaa.

   Lainaa

  52. abort mission 21.3.2019 22:21
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   Musta tämä on näistä mukahauskoista tarinoista sieltä hauskemmasta päästä, vaikka onkin vähän semmoista nuoriso pilalla -setämeininkiä. Tavallaan voin kuitenkin samaistua. Jouduin nimittäin kerran eräässä väliaikaisen työporukan keskusteluryhmässä huomaamaan, että muut osalliset kirjoitti iästä (20+) huolimatta niin kuin teinit. Siis lauseet oli pätkitty moneen eri viestiin ja monesti asiasisältö oli nolla. Saattoi lukea tyyliin: - en tiiä - vielä - miten menee Siitä piti sitten koittaa tulkita, että onko kyse yhdestä lauseesta vai kyselläänkö lopussa minulta kuulumisia. Teki mieli kysyä, että eikö sitä lausetta voi muotoilla päässä loppuun ennen kuin painaa entteriä. No, opinpahan arvostamaan omien kavereiden kirjoitustaitoa.

   Lainaa

  53. Ysityypin pitaleipä 22.3.2019 7:47
   Tulos: -4 (30 ääntä)
   Varmaan vähän liioteltu tota ryhmien paljoutta niin tulee hauskempi tarina. Mutta tosiaan itse 27 vuotiaana kuulun kaikennäköisiin whatsapp ryhmiin ja ääniviestit on törkeen käteviä kun ei jaksa kirjottaa pitkää tekstiä tai jos on vaikka liikkeellä eikä pysty naputtelemaan.

   Lainaa

  54. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Mrs. meme: Toi on jotenkin muka hauskaksi tehtyä paskaa, mikä kertoo siitä, et Tonia ei vanhempana vaan kiinnosta nähdä sen vertaa vaivaa, et pyrkis kommunikoimaan niiden lastensa kanssa. Sit itketään jossain toisessa ryhmässä, kun lapseet ei saa kontaktia, mut mitään en halua asialle tehdä, enkä yrittää.
   Yhä edelleen sillä puhelimella voi soittaa ja siihen vastata.

   Lainaa

  55. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Joopajoo: Aikuisopiskelijana teinien seassa voin samaistua tähän…
   Samaistun myös. En itseasiassa ollut edes ladannut Whatsappia ennenkuin oli pakko, koska sen kautta saa yhteyden ryhmätyön ryhmien jäseniin.

   Lainaa

  56. Tulos: +37 (39 ääntä)
   On se kyllä onni, että sai viettää lapsuutensa 90 luvulla.

   Lainaa

  57. Itsellenauraja 22.3.2019 11:54
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Merppa: Aina näitä samoja. Samalla tavalla kirjoitettuja mukahauskoja, kilometrin pituisia tekstejä, jotka ei ikinä naurata, oli aihe mikä tahansa.
   Ehkä sen saisi ääniviestinä?

   Lainaa

  58. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Suvimorsmaikka: Ei pysty lukemaan. Ei vaan pysty.
   Miksi et menisi amk

   Lainaa

  59. Tulos: +15 (31 ääntä)
   Kyllä minäkin tuota nuorena yritin, vanhempani totesivat ykskantaan, että vastaat jokaikiseen vanhemmilta tuleviin puheluihin ja viesteihin heti, puheluun vastaamalla siihen ja viesteihin viesteillä, tai soitat takaisin kymmenen minuutin kuluessa, tai sanktioita seuraa. Toimi. Vanhempani puolestaan toimivat täysin samoin, joten täysin oikeudenmukaisesti meni. En tiedä, mikä nykyajan vanhemmilla on vanhemmuudessa hukassa, kun ei osata lasten kanssa sopia yhteisistä pelisäännöistä.

   Lainaa

  60. Lapset sikailee 24.3.2019 15:33
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Mä pystyn käsittämään... pirruuttaan tekevät ettei tartte tehdä mitään ja ovat tavoittamattomissa muka heppatyttöjen juttuja järjestämässä vaikka pojan kaulassa on kiinni ollu silläkin hetkellä. Näitä on... Jos ei tavota, ostaa puhelimen jota sitte joutuu viikon ainakäyttämään missä ei ole kuin puhelut ja tekstarit. Oppii kuuntelemaan.

   Lainaa

  61. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Tästä muistui mieleeni kun olin jossain messuilla ja kuulin vanhempien sanovan ala-asteikäiselle lapselleen lapsen kännykästä: "Se on sitä varten että me voimme soittaa sinulle. Sinä et sillä soittele."

   Lainaa

  62. Turhauttavaa 25.3.2019 22:42
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Pystyyköhän näillä teinien puhelimilla ja liittymillä enää lainkaan soittamaan? Ainakaan eivät vastaa, jos yrittää soittaa. Aina on aikaa näpytellä 38 viestiä, mutta koskaan ei ole aikaa puhua 10 sekuntia puhelimessa, joloin asia tulisi kerralla selväksi. Soitan harvoin lapsilleni, pyrin viestimään kuten he, mutta olen vannottanut, että jos soitan, niin puhelimen on vastattava jos suinkin mahdollista, koska soitan yleensä vain autosta, kun en voi näpytellä puhlinta, mutta pystyn soittamaan. Näissä tapauksissa puheluun vastataan jopa hieman pelokkaasti, kun joudutaan puhumaan imisen kanssa ihan suorassa lähetyksessä ilman editointi tai uusintaotosmahdollisuutta.

   Lainaa

  63. General Vorlon 26.3.2019 22:21
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Ja tässä ihan alkuperäinen julkaisu: https://www.facebook.com/timo.kettunen.3/posts/1608284722523735

   Lainaa

  64. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Ovatko nykyiset kuudesluokkalaiset jo vähintään 16-vuotiaita? WhatsAppin käytön ikäraja kun on 16 vuotta.

   Lainaa

  65. Tulos: -2 (2 ääntä)
   https://imgur.com/gallery/91sn32Q

   Lainaa

  66. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Voin niin samaistua tähän. Työpaikoissa sama ongelma ilmenee aika ajoin, eikä edes vapaalla voi olla vapaalla, kun työkaverit tappelee turhanpäiväsiä siellä. Eikä kyseessä ole kovinkaan nuoret ihmiset.

   Lainaa

  67. Viiden lapsen iskä 19.4.2019 0:42
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   …………: Eikö nykynuoriso oikeasti tiedä, että sillä älypuhelimella voi soittaakin? Olen järkytys. Myös whatsappilla voi soittaa.
   Eivät tunnu tietävän. Pariin otteeseen on tullut esille, että nykynuoret laittavat viestin. Odottavat vastausta x tuntia ja sitten ihmettelevät uudella viestillä miksi en ole reagoinut asiaan. Olen kyllä kertonut omille lapsilleni, että olen pistänyt viestiäänet kännykästä kalalle koska kännykkä pirisi ryhmäviestien merkeissä sekunnin välein eikä kiinnosta katsella niitä hymiöitä ja peukutuksia, joita porukka laittelee toisilleen sen yhden oikeasti asiallisen viestin perään pitkin päivää. Puhelin on keksitty siksi, että jos on oikeasti asiaa, sillä soitetaan. Jos on ainoastaan tiedotusluontoinen asia (näin tänään kissan), johon ei odoteta vastausta, niin viesti on hyvä idea. Ja auta armias kun myyt 1 euron hintaisen tuotteen jossain nettikirpparilla, niin ihmiset olettavat sinun naputtelevan ainakin 20 eri viestiä aiheen tiimoilta kun sinulta kysellään mittoja ja milloin tuotteen voi noutaa ja tätä rataa. Ja kun et vastaa tuntiin, niin kännykässä on jo "pidä tunkkis" - tason viestejä. Ilmeisesti nykynuoret eivät enää nuku lainkaan tai käy töissä työpaikassa, jossa känny ei voi olla liimattuna käteen.

   Lainaa

  68. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Riittää kun kerran tekee, ottaa puhelimen pois. On saatava kiinni.

   Lainaa

  69. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ysityypin pitaleipä: Varmaan vähän liioteltu tota ryhmien paljoutta niin tulee hauskempi tarina. Mutta tosiaan itse 27 vuotiaana kuulun kaikennäköisiin whatsapp ryhmiin ja ääniviestit on törkeen käteviä kun ei jaksa kirjottaa pitkää tekstiä tai jos on vaikka liikkeellä eikä pysty naputtelemaan.
   ÄÄniviestit on karmeita. Siinä sitten pidät puhelimen pohjaa korvassa ja olet niinku "HYSS HYYYYYYYSSSS Mä yritän kuunneella ääniviestiä!"

   Lainaa

  70. Hyssynsyssyn 22.4.2019 22:00
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   limusokea: ÄÄniviestit on karmeita. Siinä sitten pidät puhelimen pohjaa korvassa ja olet niinku “HYSS HYYYYYYYSSSS Mä yritän kuunneella ääniviestiä!”
   En itsekään tykkää ääniviesteistä, mutta ei kai niiden kuunteleminen sen vaikeampaa ole, kuin normi puhelun? Tai on kai ne puhelutkin joskus semmoista hyssyttelyä.

   Lainaa

  71. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Jepjoo: Onhan tuo “hieman” kärjistetty, mutta hyvin voin samaistua tähän. Etenkin tuo ärsyttää, ettei puhelimeen vastata. Aina tulee vaan vastaukseksi viesti “mitä asiaa”.
   TÄMÄ!!!!

   Lainaa

  72. bananaforscale 21.9.2019 17:35
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   unanalfabeetikko: Amatööri…
   "Ei pysty" liittyy noiden viestien aivottomuuteen, ei siihen että niitä ei ymmärtäis. Ja WhatsAppia ei tueta.

   Lainaa

  73. Tulos: 0 (0 ääntä)
   kk: Huomaa että teksti on mukahauskaa + kirjoittaja vanha kalkkis (huom. itse olen jo vanha mutta ymmärrän kyllä noiden nuorten (teknologian) päälle.
   ¹11qqqqa1q1q1aqqäqqq

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: WhatsApp, viesti, ääniviestit, ryhmät, puhelu, nuoret