Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 51

  Suurenna näkymä

  63 kommenttia

  1. Hormonit kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +401 (451 ääntä)

   Olen kerran itse itkenyt keittiön lattialla, kun en löytänyt juustohöylää. Yleensä ei onneksi tule raivottua, mutta itkuherkkys on aika ärsyttävää :D e-pillerien ilot.

     Lainaa

  2. Laksatiivitaavi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +371 (387 ääntä)

   Yks rupes tossa itkemään spontaanisti auton kyydissä. Kun kysyin että miksi se itkee, niin alkoi nauramaan ja sanoi ettei tiedä itsekään.

     Lainaa

  3. Dea kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +267 (303 ääntä)

   Itsehän vedin itkuraivarit, kun mäkistä hakemastani kanahampurilaisesta puuttui pohja. Oli vaan kasattu pihvi, salaatti, majoneesi ja sämpylän hattu laatikkoon. Oli silloin maailman suurin asia. Normaalisti olen tasaisempi, mutta silloin oli menkat juuri alkamassa ja vielä darra…

     Lainaa

  4. Polonen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +404 (686 ääntä)

   Hormonit sitä ja hormonit tätä, helppo tekosyy kaikkeen! Kerran ku pääsis kaikki kokemaan miesflunssan (+37,1°c) ni tietäs mitä se elämisen tuska on!

     Lainaa

  5. V.H. kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -202 (422 ääntä)

   Näitä kommentteja lukiessa tulee onnellinen olo kun minulle ei tule tuollaisia kohtauksia kuukautisten takia ja taidan jättää e-pillerit kokeilematta. Älkää naiset pistäkö näitä aina kuukautisten syyksi, jooko, koska miehet oikeasti uskovat ja sitten tekevät johtopäätöksiä.

     Lainaa

  6. Dea kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +237 (251 ääntä)

   V.H.:
   Näitä kommentteja lukiessa tulee onnellinen olo kun minulle ei tule tuollaisia kohtauksia kuukautisten takia ja taidan jättää e-pillerit kokeilematta. Älkää naiset pistäkö näitä aina kuukautisten syyksi, jooko, koska miehet oikeasti uskovat ja sitten tekevät johtopäätöksiä.

   Eipä se aina ja kaikille tulekaan. Kuukautiset olleet 20 v ja sinä aikana ollut tasan kerran moinen kohtaus. Yleensä maksimissaan alakuloa/kärttyisyyttä, aina ei sitäkään. Ja kyllä, osaan jo asian tunnistaa.

     Lainaa

  7. Ace kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -131 (267 ääntä)

   Mun mielestä olis niin absurdia, että mä vetäisin herneet nenään mistään niin, että alkaisin huutaan ja paiskomaan tavaroita. Oon jotenkin yliempaattinen eli harvoin suutun tai loukkaannun edes silloin ku siihen olis aihetta. Elämäni aikana (32 v) oon varmaan alle 5 kertaa raivostunut jollekin niin että korotin ääntäni. Mut ne kaikki vaati viikkojen kypsymisen siihen asiaan X joka oli oikeasti sellainen, että ketutti. Esimerkiksi, mun kaverilla oli tapana syyttää mua siitä, jos olin menossa johonkin juhliin mihin sitä ei oltu kutsuttu. Mun olis pitäny jättää menemättä kun hän ei saa tulla (häntä ei kutsuttu monesti koska oli dramaqueen) ja oli ilmeisesti myös mun syy että hän ei saanut kutsua. Kerran hän sit alkoi oikein huutaa mulle, ja kun pari kertaa sanoin rauhallisesti ja se ei auttanut, mä karjaisin sille että mulle et kyllä v**tu huuda mun omassa kodissa, nyt joko rauhoitut tai lähdet menemään. Se ei rahoittunut joten potkin sen pihalle. :D

     Lainaa

  8. Karvanapa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +392 (426 ääntä)

   Ace:
   Mun mielestä olis niin absurdia, että mä vetäisin herneet nenään mistään niin, että alkaisin huutaan ja paiskomaan tavaroita. Oon jotenkin yliempaattinen eli harvoin suutun tai loukkaannun edes silloin ku siihen olis aihetta. Elämäni aikana (32 v) oon varmaan alle 5 kertaa raivostunut jollekin niin että korotin [...]

   Villi juttu: ihmisillä on eri persoonallisuuksia. Lisäksi joihinkin hormonit vaikuttavat rankemmin + pinna voi luonnostaan olla lyhyempi.

     Lainaa

  9. 000876 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +284 (322 ääntä)

   Niinku ylempänä sanottiin, ihmiset on erilaisia ja ihmiset reagoi lääkkeisiin erilailla. Toiset ei saa sivuoireita ja toiset esim saa kaikki sivuoireet.

   Siinä voi sitten mies miettiä naisen oloa, haluaako nainen kestää esim. runsaita menkkoja vai sivuoireita + miehet valittaa että kortsun kanssa seksi ei tunnu hyvältä. Yleensä nainen sitten valitsee ehkäisyn ja kestää seuraamukset.

     Lainaa

  10. Mustalaisnaamio kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -307 (447 ääntä)

   Voisko tuollaiset menkkaraivoiset naiset jotenkin luokitella kelpaamattomiksi tehtäviin, missä pitää tehdä tärkeitä ja muita koskevia päätöksiä? En oikein halua luottaa sellaisen ihmisen päätöksenkykytaitoihin, jotka alkaa riehumaan jostain juusopalloista.

     Lainaa

  11. Joopajoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -114 (192 ääntä)

   000876:
   Niinku ylempänä sanottiin, ihmiset on erilaisia ja ihmiset reagoi lääkkeisiin erilailla. Toiset ei saa sivuoireita ja toiset esim saa kaikki sivuoireet.

   Siinä voi sitten mies miettiä naisen oloa, haluaako nainen kestää esim. runsaita menkkoja vai sivuoireita + miehet valittaa että kortsun kanssa seksi ei tunnu hyvältä. Yleensä nainen sitten valitsee ehkäisyn ja kestää seuraamukset.

   Sellaset yleistykset taas… kyllä naisistakin löytyy niitä, jotka ei kumin kanssa tykkää naida.

     Lainaa

  12. Pikku Myy kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -174 (230 ääntä)

   Mikähän takia minulla tai kenelläkään minun ystävällä, joka on yli 40-v ei tuollaisia “hormoniraivareita” ole? Melkein kaikki ollaan kuitenkin hormoniehkäisyä käytetty kymmeniä vuosia.

     Lainaa

  13. RIP kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +292 (314 ääntä)

   Käytin e-pillereitä yli kymmenen vuotta. Lähes koko tuon ajan olin työkyvytön. En osannut yhdistää sitä pillereihin, koska minulla oli ollut mielenterveysongelmia nuorempanakin. Noin 2kk sen jälkeen kun olin lopettanut pillerit tuntui kuin harmaat lasit olisi otettu pois silmiltä. Elämänhalu palasi (niin muuten myös seksihalut…), jätin miehen joka oli kohdellut minua huonosti (olin ajatellut etten parempaakaan saa), muutin omaan kämppään ja aloin opiskella. Vaikka kuukautiset ovat olleet sen jälkeen runsaammat ja kivuliaammat ja ihoni meni huonoon kuntoon (ja teininä minulla oli todella hyvä iho) niin ei ole käynyt mielessäkään ottaa enää hormoniehkäisyä, vaikka lääkärit sellaista melkein väkisin yrittävät tyrkyttää… Nyt käytössä on kuparikierukka. Ja olen muuten löytänyt myös miehen joka kohtelee minua hyvin. Aina kun joku valittaa hankalasta muijasta tai seksin puutteesta tekisi mieli kysyä syökö nainen e-pillereitä. Oman kokemukseni perusteella en voi suositella e-pillereitä kenellekään. Mutta en mene sanomaan etteivätkö ne joillekin voisi sopia. Toivoisin vain ettei kukaan muu haaskaa kymmentä vuotta elämästään niiden takia.

     Lainaa

  14. Hm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +130 (168 ääntä)

   Joopajoo: Sellaset yleistykset taas… kyllä naisistakin löytyy niitä, jotka ei kumin kanssa tykkää naida.

   Vastuu ehkäisystä kuuluu kyllä myös miehille. Miehille on aivan mahdollista kehittää ehkäisypilleri, (on kehitettykin) jos sellaiselle olisi kysyntää. Myös vasektomian soisi yleistyvän. Se on helppo toimenpide ja myös peruttavissa, mikäli vauvakuume sattuisi iskemään. Ilmeisesti miehet kuitenkin pelkäävät sen vahingoittavan haurasta maskuliinisuuttaan.

     Lainaa

  15. otto kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -123 (229 ääntä)

   Ei huonoa käytöstä voi laittaa hormonien syyksi. Kyllä sen syyt on jossain muualla. Hormonimyrsky varmasti altistaa huonoon käytökseen mutta ei ole sen syy. Samoin kuin toiset käyttäytyy kännissäkin kunnolla ja toiset ei koskaan onnistu ottamaan alkoa ettei tule rähinää.

     Lainaa

  16. Nah kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +126 (136 ääntä)

   Pikku Myy:
   Mikähän takia minulla tai kenelläkään minun ystävällä, joka on yli 40-v ei tuollaisia “hormoniraivareita” ole? Melkein kaikki ollaan kuitenkin hormoniehkäisyä käytetty kymmeniä vuosia.

   Eikä tässä nyt olekaan kukaan puhunut hormonaalisesta ehkäisystä, vaan hormoneista ylipäätään, jotka lisääntyvät naisen elimistössä ennen kuukautisia. Se on btw mm. testosteronia. Itse ainakin tunnen kun menkat lähestyy. Pinna palaa helpommin, itku on herkässä. Jos siihen samaan syssyyn tapahtuu jotain triggeröivää, niin todellakin on suurempi mahdollisuus napsahtaa/itkeä, kuin ilman tätä pms/kuukautisia. Mutta onneksi sinä ja sun ystävät olette säästyneet kaikilta naistenriesoilta.

     Lainaa

  17. Popopop kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +31 (35 ääntä)

   RIP:
   Käytin e-pillereitä yli kymmenen vuotta. Lähes koko tuon ajan olin työkyvytön. En osannut yhdistää sitä pillereihin, koska minulla oli ollut mielenterveysongelmia nuorempanakin. Noin 2kk sen jälkeen kun olin lopettanut pillerit tuntui kuin harmaat lasit olisi otettu pois silmiltä. Elämänhalu palasi (niin muuten myös [...]

   Minulla taas pillerit (sopivat, tuli testattua useammat ennen kuin löytyivät), jotka ovat vieläpä korkeahormoniset, ovat tasanneet mielialoja huomattavasti. Niiden kanssa mielialat eivät heittele hurjaa vuoristorataa ja vaikutus näkyi todella nopeasti aloittamisen jälkeen. Yli kymmenen vuotta olen näitä syönyt. Yksi pidempi tauko välissä oli, jonka pidin, koska ehdoin tahdoin en halua hormoneja syödä. Pian päätin jatkaa, kun mieliala heikkeni eikä tasaantunut, vaikka tauko oli jo kestänyt kuukausia. Nyt voisi ehkä kokeilla uudestaan olisiko mieli tasaisempi ilmankin.
   Toki näissä on myös kiva, että liikahikoilu on helpottanut ja saa harvennettua kuukautisväliä syömällä useamman liuskan putkeen. Eikä tarvitse miettiä vai suhteessa muuta ehkäisyä.

     Lainaa

  18. Joku ukko kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +133 (145 ääntä)

   V.H.:
   Näitä kommentteja lukiessa tulee onnellinen olo kun minulle ei tule tuollaisia kohtauksia kuukautisten takia ja taidan jättää e-pillerit kokeilematta. Älkää naiset pistäkö näitä aina kuukautisten syyksi, jooko, koska miehet oikeasti uskovat ja sitten tekevät johtopäätöksiä.

   Paras argumentti mihintahansa on aina tämä “ei voi olla kenelläkään muulla jotain mitä minä en ole kokenut” :’D Mitä jos vaan myöntyisit siihen että kaikki on erilaisia ja sinä et ole tämän todellisuuden mallikappale jonka kokemukset ja ajatukset sanelee muidenkin elämän.

     Lainaa

  19. skörä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +93 (107 ääntä)

   Raskausaikanani telkkarista tuli 101 dalmatialaista. Mä liikutuin kyyneliin, kun Anita ja Roger rakastui.

     Lainaa

  20. DannieDorko kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +176 (200 ääntä)

   Ace:
   Mun mielestä olis niin absurdia, että mä vetäisin herneet nenään mistään niin, että alkaisin huutaan ja paiskomaan tavaroita. Oon jotenkin yliempaattinen eli harvoin suutun tai loukkaannun edes silloin ku siihen olis aihetta. Elämäni aikana (32 v) oon varmaan alle 5 kertaa raivostunut jollekin niin että korotin [...]

   Yliempaattiseksi puhuu paljon itsestään eikä tuosta nyt fiilistä tullut että hirveästi ymmärtäisi mitä muut erilaisina ihmisinä kokee.

     Lainaa

  21. Zippo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -27 (59 ääntä)

   Minun kaveri kiipes keittiön kaapin päälle ja sylki sieltä, kun hormoonit laittoi hieman sekaisin kerran kuussa :D

     Lainaa

  22. PIN kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +150 (170 ääntä)

   Aikanaan söin minipillereitä ehkä 6kk. Ihmettelin kun sain ihan järjettömiä kilareita lapsille, ihan olemattomista asioista. Pelkäsin todella että satutan heitä pahasti. Sitten tajusin lopettaa ne pillerit.

   Huono käytös on huonoa käytöstä, mutta kun ei niille pimahduksille voinut kerrassaan mitään. Maitolasin mukana kaatui koko maailma. Se oli todella pelottavaa, kun oma käytös oli aivan epäluonteenmukaista ja koko ajan sai pelätä milloin pimenee totaalisesti. Ehdin jo aatella että meiltähän pitää ottaa lapset huostaan kohta. Vierasta se oli senkin takia, kun en ole ikinä kärsinyt PMS:stä. Ei siis minkäänlaisia psyykkisiä menkkaoireita enkä oo koskaan tajunnu, miks menkkojen aikana pitäis vetää suklaataa kaksin käsin. (Jotain muuta karkkia kyllä tulee jatkuvasti vedettyä ihan liikaa :D joten ei oo kyse mistään sädekehänkiillotuksesta tässä.) Silti meni tosiaan kuukausia ennen kuin tajusin yhdistää pillereihin. Niin hyvin hormoniehkäisystä avautuva “vapaus” on tässä yhteiskunnassa markkinoitu. Vankeutta ja kärsimystä se monelle naiselle on. Paljon pahempaa kuin raskaus-, synnytys- ja imetyshormonit kipuineen ja valvomisineen yhteensä.

   Hankalaahan se on, kun ei käy hormonit eikä käy kierukka. Kortsun kanssa sählääminen pitkässä parisuhteessa on erittäin epätyydyttävää (hyvästi spontaanius, ja ei, ei se todellakaan naisenakaan tunnu samalta kuin paljaalla), mutta vaihtoehtoja ei ollut. Nykyään on piuhat poikki. Eipä tartte murehtia enää.

     Lainaa

  23. Hosuli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +131 (135 ääntä)

   RIP:
   Käytin e-pillereitä yli kymmenen vuotta. Lähes koko tuon ajan olin työkyvytön. En osannut yhdistää sitä pillereihin, koska minulla oli ollut mielenterveysongelmia nuorempanakin. Noin 2kk sen jälkeen kun olin lopettanut pillerit tuntui kuin harmaat lasit olisi otettu pois silmiltä. Elämänhalu palasi (niin muuten myös [...]

   Minä kuvailin pillerien lopetusta täsmälleen samoilla sanoilla, ihan kun harmaan lasit olisi otettu silmiltä ja elämään palasi värit. Itselläni meni onneksi “vain” neljä vuotta niiden takia angstatessa. Mieskin sanoi lopetuksen jälkeen että ei enää koskaan niitä, hän mieluummin käyttää kortsua.

     Lainaa

  24. täti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +107 (127 ääntä)

   Mulla kans pillerit aiheutti raivokohtauksia. En niitä pillereihin ensin yhdistänyt, koska sivuvaikutukset ei tule silleen *naps* ja koska aloitin pillerit menkkakipujen estämiseen jo 14-vuotiaana. Oletin ensin, että se on vain teini-ikää ja ”mulla nyt on vaan tällanen luonne”. Jossain vaiheessa sitten iski epäilys, kun kilahdin poikaystävälle jostain. Taisteltiin kauan ja yhtäkkiä kävi päässä *naps* ja unohdin mistä olin suuttunut. Ei mitään muistikuvaa! Lopetin pillerit ja eipä oo sen jälkeen koskaan tarttenut raivota. Henkisesti alkoi aurinko paistaa ja seksikin alkoi taas kiinnostaa.

   Eli en suosittele pillereitä kellekään.

     Lainaa

  25. heidihan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +82 (90 ääntä)

   RIP:
   Käytin e-pillereitä yli kymmenen vuotta. Lähes koko tuon ajan olin työkyvytön. En osannut yhdistää sitä pillereihin, koska minulla oli ollut mielenterveysongelmia nuorempanakin. Noin 2kk sen jälkeen kun olin lopettanut pillerit tuntui kuin harmaat lasit olisi otettu pois silmiltä. Elämänhalu palasi (niin muuten myös [...]

   täsmälleen sama kokemus, työkyvyttömyyttä lukuunottamatta mutta ei sekään kaukana ollut! :O Ja samaa mietin aina kun kuulen tai näen, että joku nainen on haluton ja elämäntapavaikea… Naiset, jos on tällaisia ongelmia, niin ehdottomasti kannattaa antaa mahdollisuus pillerittömälle elämälle. Lopettaminen ja sen aiheuttamat oireet (pitää keksiä uusi ehkäisy, iho räjähtää, menkat alkaa epäsäännöllisesti yms.) voi olla epämiellyttäviä, mutta ah se onnellisuuden lisääntyminen ja värien kirkastuminen on TODELLAKIN sen arvoista.

     Lainaa

  26. Nah kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (10 ääntä)

   Pikku Myy:
   Mikähän takia minulla tai kenelläkään minun ystävällä, joka on yli 40-v ei tuollaisia “hormoniraivareita” ole? Melkein kaikki ollaan kuitenkin hormoniehkäisyä käytetty kymmeniä vuosia.

   Eikä tässä nyt olekaan kukaan puhunut hormonaalisesta ehkäisystä, vaan hormoneista ylipäätään, jotka lisääntyvät naisen elimistössä ennen kuukautisia. Se on btw mm. testosteronia. Itse ainakin tunnen kun menkat lähestyy. Pinna palaa helpommin, itku on herkässä. Jos siihen samaan syssyyn tapahtuu jotain triggeröivää, niin todellakin on suurempi mahdollisuus napsahtaa/itkeä, kuin ilman tätä pms/kuukautisia. Mutta onneksi sinä ja sun ystävät olette säästyneet kaikilta naistenriesoilta.

     Lainaa

  27. dwightfrye kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (50 ääntä)

   En periaatteessa tahtoisi syödä mitään hormonaalista ehkäisyä (koska maapallo, kehoparka jne) ja osasta onkin tullut se varsin hankala olo.
   Ei kuitenkaan ole koskaan toiminut sekään vaihtoehto, että on kahdesti kuussa, pisimmillään viikon kerrallaan, suorastaan toimintakyvyttömäksi vetävissä kivuissa sen henkisesti hankalan olon palaillen kylkiäisiksi. Lisänä noiden päivien ajankohdan mahdottomuus ennustaa päiväntarkasti=>tekee kokonaisuudessaan elon vielä vähän hankalemmaksi.

   Että tässä sitä taas pillereitä popsitaan vaikka kuinka seksielämä loistais poissaolollaan, henkinen puoli ja ihmiset ympärillä kiittänevät hiljaa.

   Enpä olis ikinä uskonut puolustelevani pillereitä, mutta että: ei nyt demonisoida niitäkään! (Erilaiset) hormonit pahimmillaan kyllä osaavat tosiaan nostaa niistä lehmänhermoisista “kännissäkin rauhallisista” itselleen vieraita piirteitä, mutta mikä kenellekin aiheuttaa ne hankalimmat, ja mikä toimii tilannetta tasaten, tuntuu olevan kovin yksilöllistä.

     Lainaa

  28. Jimbo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (54 ääntä)

   000876:
   Niinku ylempänä sanottiin, ihmiset on erilaisia ja ihmiset reagoi lääkkeisiin erilailla. Toiset ei saa sivuoireita ja toiset esim saa kaikki sivuoireet.

   Siinä voi sitten mies miettiä naisen oloa, haluaako nainen kestää esim. runsaita menkkoja vai sivuoireita + miehet valittaa että kortsun kanssa seksi ei tunnu hyvältä. Yleensä nainen sitten valitsee ehkäisyn ja kestää seuraamukset.

   Itse olen miehenä hoitanut raskaudenehkäisyn itse. Laitoin piuhat poikki, ei tarvi kumppaninkaan käyttää hormoniehkäisyä kortsupelleilystä puhumattakaan. Elo on helppoa kun kummankaan ei tarvitse kärsiä.

   Olisin kyllä jo ennen operaatiota ollut halukas käyttämään ehkäisypillereitä itse, jos miehille sellaisia olisi tarjolla. Uskon myös monen muun miehen olevan samaa mieltä. Harmi kyllä sitä vaihtoehtoa ei meille ole tarjolla, mutta se tuskin on meidänmiesten syy.

     Lainaa

  29. Rappe kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (18 ääntä)

   Repesin lyricoille. Niitäku sais

     Lainaa

  30. Nimimerkki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (38 ääntä)

   Meillä vaimon oireet alkaa pari päivää ennen menkkoja. Olen aika hyvin oppinut tunnistamaan jo sen, kun naama on koko päivän norsunvitulla, että kohta alkaa menkat. Päivä ennen menkkoja saattaa räjähtää ihan mistä vaan, silloin pysyttelenkin mielelläni hiljaa ja kaukana hänestä. Kerran alkoi aamu kuudelta sota, kun olin käyttänyt viimeisen maitotilkan ja hänelle ei ollut maitoa kahviin. Sitä huutoa ja raivoamista ja tavaroitakin taisi lennellä ja jugurtitkin sain päälleni tätä jatkui siihen asti kunnes hänen piti lähteä töihin. Yhteiselon ihanuuksia.

     Lainaa

  31. Kukkis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (12 ääntä)

   dwightfrye:
   En periaatteessa tahtoisi syödä mitään hormonaalista ehkäisyä (koska maapallo, kehoparka jne) ja osasta onkin tullut se varsin hankala olo.
   Ei kuitenkaan ole koskaan toiminut sekään vaihtoehto, että on kahdesti kuussa, pisimmillään viikon kerrallaan, suorastaan toimintakyvyttömäksi vetävissä kivuissa sen henkisesti [...]

   Kokeile kierukkaa. Nimim.10v pillereistä kärsinyt. Kierukka aiheutti pari viikkoa kipua, mutta sen jälkeen ei menkkoja, ei kipuja, ei pillereiden aiheuttamia luonnemuutoksia ja petihalut lisääntyi. Ihan paras päätös.

     Lainaa

  32. Olin hipsteri jo ennen kuin se keksittiin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -23 (25 ääntä)

   Polonen:
   Hormonit sitä ja hormonit tätä, helppo tekosyy kaikkeen! Kerran ku pääsis kaikki kokemaan miesflunssan (+37,1°c) ni tietäs mitä se elämisen tuska on!

   Nyt oli aika syrjivää.

     Lainaa

  33. Itsellenauraja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +82 (122 ääntä)

   Mustalaisnaamio:
   Voisko tuollaiset menkkaraivoiset naiset jotenkin luokitella kelpaamattomiksi tehtäviin, missä pitää tehdä tärkeitä ja muita koskevia päätöksiä? En oikein halua luottaa sellaisen ihmisen päätöksenkykytaitoihin, jotka alkaa riehumaan jostain juusopalloista.

   Ei voisi koska miehet on hormoniensa vuoksi koko ikänsä epäluotettavia, aggressiivisia ja väkivaltaisia eikä heitä siitä syyllistetä, eikä julisteta tehtäviin kelpaamattomiksi.

     Lainaa

  34. Pilkunviilaaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -19 (43 ääntä)

   Dea: Eipä se aina ja kaikille tulekaan. Kuukautiset olleet 20 v ja sinä aikana ollut tasan kerran moinen kohtaus. Yleensä maksimissaan alakuloa/kärttyisyyttä, aina ei sitäkään. Ja kyllä, osaan jo asian tunnistaa.

   Aika pitkät kuukautiset, oletko harkinnut lääkärissä käyntiä?..
   Positiivista tietenkin että 20 vuoden aikana ei oo useammin napsahdellut päässä..

     Lainaa

  35. jukkapalmu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +19 (31 ääntä)

   Hormonit:
   Olen kerran itse itkenyt keittiön lattialla, kun en löytänyt juustohöylää. Yleensä ei onneksi tule raivottua, mutta itkuherkkys on aika ärsyttävää e-pillerien ilot.

   Eli juusto ja nainen on vaikea yhdistelmä.

     Lainaa

  36. jukkapalmu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -35 (61 ääntä)

   Polonen:
   Hormonit sitä ja hormonit tätä, helppo tekosyy kaikkeen! Kerran ku pääsis kaikki kokemaan miesflunssan (+37,1°c) ni tietäs mitä se elämisen tuska on!

   Miesflunssa on se että miehellä on niin urpo vaimo että miehen on vähän väliä näytettävä että on kipeä ettei nainen ala mäkättämään että “Siinä säkin vaan makaat etkä näytä edes olevan kipeä”

   Ja tämä on tosijuttu.

   Hyvässä suhteessa oleva mies voi sairastaa istuen koneella tai pelaten pleikkaria ilman että pitää hohhotella joka vⅰtun minuutti.

     Lainaa

  37. BGB kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +85 (89 ääntä)

   Huolestuttavaa miten moni nainen täällä vähättelee toisten kokemuksia, koska se ei vastaa sitä omaa.

   Mulla ei ollut mitään henkisiä oireita koskaan, ja pidin ja pidän itseäni edelleen jopa apaattisen tasapainoisena. Sitten jouduin amennorrhean vuoksi syömään keltarauhashormonikuurin, ja yhtäkkiä halusin tappaa kaikki. Kaikki kiristi aivoja, ja tuntui että ihmiset esittää jatkuvasti tyhmää ja raastaa hermoja ihan tahallaan. Lapset ärsytti, miehet vitutti, jopa eläimet ja esineet raivostutti. Jälkeenpäin katsoo ja miettii että on kuin olisi itse tahallaan halunnut väärinymmärtää muita ja haastaa riitaa. Kuurin jälkeenkään tällaista ei ole enää ollut.

   Kaikki hormonaalinen on ihmisissä tosi yksilöllistä, ja monimutkaista. On aika pöljää peilata omaa yksilöllistä kokemusta muihin ja sillä sapluunalla tuomita, kuka valehtelee ja kuka käyttää menkkoja “tekosyynä”. Ottakaa asioista selvää, ja miehet puhukaa tästä sen kumppanin kanssa joka käyttäytyy oudosti ja agressiivisesti. Se ei välttämättä itsekään tiedä, missä vika on.

     Lainaa

  38. Ggggg kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +18 (30 ääntä)

   BGB:
   Huolestuttavaa miten moni nainen täällä vähättelee toisten kokemuksia, koska se ei vastaa sitä omaa.

   Mulla ei ollut mitään henkisiä oireita koskaan, ja pidin ja pidän itseäni edelleen jopa apaattisen tasapainoisena. Sitten jouduin amennorrhean vuoksi syömään keltarauhashormonikuurin, ja yhtäkkiä halusin tappaa [...]

   + taitaa olla niitä erilaisia ehkäisypillereitäkin ihan luvattoman montaa erilaista.
   omasta mielestä tämä nykyaikainen seksikulttuuri on omituista, kun normaali käytäntö näköjään on että omaa kehoa ja ympäristöä vahingoitetaan ja kärsitään ties mitä kaikkia ongelmia ja oireita, kaikki tämä pelkän seksin takia.

     Lainaa

  39. Arkkienkeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (12 ääntä)

   Hm: Vastuu ehkäisystä kuuluu kyllä myös miehille. Miehille on aivan mahdollista kehittää ehkäisypilleri, (on kehitettykin) jos sellaiselle olisi kysyntää. Myös vasektomian soisi yleistyvän. Se on helppo toimenpide ja myös peruttavissa, mikäli vauvakuume sattuisi iskemään. Ilmeisesti miehet kuitenkin pelkäävät sen vahingoittavan haurasta maskuliinisuuttaan.

   Riippuu kauanko sterilisaatiosta on.

   Neljän vuoden jälkeen ja sterilisaation purun jälkeen noin 25% saattaa saada lapsen, mutta siihenkin tarvitaan hedelmöityshoitoja.

   Jos ei ole tallentanut spermapankkiin niin lapsen saaminen on käytännössä mahdotonta.

     Lainaa

  40. Anskuli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +60 (70 ääntä)

   Hm: Vastuu ehkäisystä kuuluu kyllä myös miehille. Miehille on aivan mahdollista kehittää ehkäisypilleri, (on kehitettykin) jos sellaiselle olisi kysyntää. Myös vasektomian soisi yleistyvän. Se on helppo toimenpide ja myös peruttavissa, mikäli vauvakuume sattuisi iskemään. Ilmeisesti miehet kuitenkin pelkäävät sen vahingoittavan haurasta maskuliinisuuttaan.

   On kehitetty, mutta sen vetäminen markkinoilta ei ollut kysynnästä kiinni vaan ikävistä sivuoireista. Oli seksihaluttomuutta ja ikäviä pistoksia. Kulkee miesflunssan kanssa käsikädessä, kun pitää olla täysin haittavaikutukseton tuote. Kyllähän me naiset niin tykkäämme haittavaikutuksista, että popsitaan mitä vaan menemään.

     Lainaa

  41. Täh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -28 (44 ääntä)

   000876:
   Niinku ylempänä sanottiin, ihmiset on erilaisia ja ihmiset reagoi lääkkeisiin erilailla. Toiset ei saa sivuoireita ja toiset esim saa kaikki sivuoireet.

   Siinä voi sitten mies miettiä naisen oloa, haluaako nainen kestää esim. runsaita menkkoja vai sivuoireita + miehet valittaa että kortsun kanssa seksi ei tunnu hyvältä. Yleensä nainen sitten valitsee ehkäisyn ja kestää seuraamukset.

   Kertaakaan en ole kyllä törmännyt mieheen, joka valittaisi kortsusta. Itse kyllä ihan naisena olen sitä mieltä, että kortsun kanssa seksi ei yksinkertaisesti vaan tunnu hyvältä. Hyi saatana.

     Lainaa

  42. Joopajoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -24 (38 ääntä)

   Hm: Vastuu ehkäisystä kuuluu kyllä myös miehille. Miehille on aivan mahdollista kehittää ehkäisypilleri, (on kehitettykin) jos sellaiselle olisi kysyntää. Myös vasektomian soisi yleistyvän. Se on helppo toimenpide ja myös peruttavissa, mikäli vauvakuume sattuisi iskemään. Ilmeisesti miehet kuitenkin pelkäävät sen vahingoittavan haurasta maskuliinisuuttaan.

   Niin…? Liitty taas asiaan miten?

   Ei mitenkään.

     Lainaa

  43. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (43 ääntä)

   Nimimerkki:
   Meillä vaimon oireet alkaa pari päivää ennen menkkoja. Olen aika hyvin oppinut tunnistamaan jo sen, kun naama on koko päivän norsunvitulla, että kohta alkaa menkat. Päivä ennen menkkoja saattaa räjähtää ihan mistä vaan, silloin pysyttelenkin mielelläni hiljaa ja kaukana hänestä. Kerran alkoi aamu kuudelta sota, kun [...]

   Tuo on kyllä vähän liikaa. Itse riivaannun aika helposti päivää, paria ennen menkkoja, mutta olen opetellut lausumaan “rakas, voitaisiinko puhua tästä (mikä onkaan tärkeä asia) parin päivän päästä” ja olemaan ihmisiksi. Voi ahdistaa tosi pahasti ja jos kumppani ei sitä ymmärrä niin pitää ehkä harkita pariterapiaa tai järeämpiä toimenpiteitä, mutta ei kumppanin kimppuun saa käydä.

   Itse riivaannuin pillereistä täysin, ja kun selitin gynekologille että nämä nyt eivät sovi, käyttäydyn todella omituisesti vaikka miten yritän olla ihmisiksi, gynekologi esitti että pillerit on otettava, jokaista miestä kiinnostaa saada paljaalla eikä minun hyvinvointini, ellen kiltisti syö niin saan kohta olla sinkkuna. Menin kotiin karvat pystyssä, mies sanoi että ilman muuta mielenterveyteni on tärkeämpää kuin mitä ehkäisyä käytetään. Tämän lausunnon johdosta -ja lukuisten samankaltaisten -ei tarvitse käyttää mitään kun menimme naimisiin ja perheen perustaminen on ajankohtaista :). Mutta tosiaan, jos pää tuntuu hajoavan hormonien takia niin parempi lääkäri, ei kenenkään tarvitse elää niin.

     Lainaa

  44. Kikka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +26 (30 ääntä)

   Pillereitä ei voi suositella tai olla suosittelematta kellekään. Vaikutukset on niin yksilöllisiä. Korkeintaan omalta äidiltä kannattaa kysästä, koska usein äiti ja tytär reagoi samalla tavalla.

   Mulle e-pillerit oli hyvä juttu. Mielialat tasottu, karvankasvu ja akne rauhottui, halut kasvoi, menkat säännöllistyi ja itsetuntokin nousi, kun laihaan kroppaan tuli vähän muotoja.

   Jouduin tukosriskin vuoksi vaihtamaan minipillereihin, mutta oon hyvin tyytyväinen näihinkin. Menkkoja ei ole ollut enää ollenkaan. En vaihtaisi tätä kivuliaisiin ja epäsäännöllisiin menkkoihin ja pms-oireisiin.

     Lainaa

  45. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (34 ääntä)

   Karvanapa: Villi juttu: ihmisillä on eri persoonallisuuksia. Lisäksi joihinkin hormonit vaikuttavat rankemmin + pinna voi luonnostaan olla lyhyempi.

   Ja on eri temperamentteja, ja ne erot ovat ihan synnynnäisiä. Jotkut ovat oikeasti lehmänhermoja ihan niin sanotulta perusrakenteeltaan. Helppo on silloin sanoa toiselle, että ottaa vaan rauhallisesti ja laskee kymmeneen, jos itsellä ei ikinä mene mikään ihon alle.

     Lainaa

  46. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +23 (25 ääntä)

   Hm: Vastuu ehkäisystä kuuluu kyllä myös miehille. Miehille on aivan mahdollista kehittää ehkäisypilleri, (on kehitettykin) jos sellaiselle olisi kysyntää. Myös vasektomian soisi yleistyvän. Se on helppo toimenpide ja myös peruttavissa, mikäli vauvakuume sattuisi iskemään. Ilmeisesti miehet kuitenkin pelkäävät sen vahingoittavan haurasta maskuliinisuuttaan.

   Sellaiselle nimenomaan on kysyntää, ja kehittelyä tapahtunut monen monta vuosikymmentä. Juuri tälläkin hetkellä on pari lupaavaa mallia pakollisilla testijaksoillaan Australiassa ja USA:ssa, ja vasta sen jälkeen ne voidaan tuoda markkinoille, jos niistä ei aiheudu liikaa haittaa. Kaikkiin edellisiin miehille kehitettyihin e-pillerin tapaisiin ehkäisymalleihin on kokeiluvaiheessa liittynyt sisäelinvauriota (erityisesti maksan), potenssimuutoksia tai kumpaakin.

   Kaikkien galluppien mukaan valtaosa miehistä käyttäisi aivan mielellään jotain ns. passiivista ehkäisymuotoa, kuten tabletteja tai ihonalaista kapselia. Ja koska kysyntää tosiaan on, koekaneja löytyy aina enemmän kuin tarpeeksi. Mikään miesten ehkäisyvälineen työstäminen ei ole kaatunut siihen, ettei olisi löytynyt tarpeeksi uskaliaita jätkiä kokeilemaan vastinetta kondoⅿille.

     Lainaa

  47. Ruma Elsa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -8 (14 ääntä)

   Hm: Vastuu ehkäisystä kuuluu kyllä myös miehille. Miehille on aivan mahdollista kehittää ehkäisypilleri, (on kehitettykin) jos sellaiselle olisi kysyntää. Myös vasektomian soisi yleistyvän. Se on helppo toimenpide ja myös peruttavissa, mikäli vauvakuume sattuisi iskemään. Ilmeisesti miehet kuitenkin pelkäävät sen vahingoittavan haurasta maskuliinisuuttaan.

   Touché.

     Lainaa

  48. Sirkku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -13 (15 ääntä)

   Ggggg: + taitaa olla niitä erilaisia ehkäisypillereitäkin ihan luvattoman montaa erilaista.
   omasta mielestä tämä nykyaikainen seksikulttuuri on omituista, kun normaali käytäntö näköjään on että omaa kehoa ja ympäristöä vahingoitetaan ja kärsitään ties mitä kaikkia ongelmia ja oireita, kaikki tämä pelkän seksin takia.

   Word! Toihan on oikeasti ihan luonnotonta. Heteroseksi on vain lisääntymistä varten. Ehkäisyn kanssa se on luonnonvastaista.

     Lainaa

  49. Salla kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +19 (19 ääntä)

   Nah: Eikä tässä nyt olekaan kukaan puhunut hormonaalisesta ehkäisystä, vaan hormoneista ylipäätään, jotka lisääntyvät naisen elimistössä ennen kuukautisia. Se on btw mm. testosteronia.

   Pieni täky: Testosteronitasot ovat korkeimmillaan ovulaation aikoihin, ennen menkkoja kovin piikki on progesteronissa ja testosteroni on tuolloin suhteellisen alhaisissa lukemissa.

   Itsekin kärsin kyllä kovista PMS-oireista eli oikeastaan PMDD:stä. Itku- ja raivokohtaukset johtuvat tuolloin oikeastaan hormonitasojen heittelyn aiheuttamasta uupumuksesta. Menee kaikki energia arkielämän pyörittämiseen ja sitten jos jotain ikävää tapahtuu, ei olekaan enää resursseja käsitellä sitä muulla tavoin kuin räkäitkemällä jostain mitättömästä asiasta keittiön lattialla.

     Lainaa

  50. 30v kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (15 ääntä)

   Mä aloin syömään epillereitä ekaa kertaa elämässä pitkän parisuhteen alkuun ja mä mm pilasin mun perheen reissun ja koko parisuhteen koska hormoonit oli niin voimakkaat ettei pystynyt hillitsemään mun tunteita ollenkaan. Oli ihan kamalaa huutaa et teen itselleni jotain kun en pysty kestää sitä olotilaa. Exä oli lääkäri ja sanoi ettei yleensä sanois mutta nyt sanoi että mun pitää heti lopettaa ne pillerit kun ne ei selvästi mulle sovi lainkaan. Siitä kaks viikkoa ja olin ihan normaali taas mutta surettaa kun pilasin reissun ja parisuhteenkin siinä ajassa kun kokeilin pillereitä. En enää ikinä kokeile.

     Lainaa

  51. Ace kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (16 ääntä)

   Karvanapa: Villi juttu: ihmisillä on eri persoonallisuuksia. Lisäksi joihinkin hormonit vaikuttavat rankemmin + pinna voi luonnostaan olla lyhyempi.

   DannieDorko: Yliempaattiseksi puhuu paljon itsestään eikä tuosta nyt fiilistä tullut että hirveästi ymmärtäisi mitä muut erilaisina ihmisinä kokee.

   Kirjoitin aluksi tekstini “lempeämpänä” mutta siitä tuli niin pitkä, että karsin tekstiä sieltä täältä, ja nyt kun luin sen uudelleen teidän kommenttien jälkeen, niin kieltämättä kuulosti karummalta kuin oli tarkoitus. En tarkoittanut tekstiäni niin, että muut olisi jotenkin pahoja ihmisiä kun suuttuvat vaan ennemmin niin, että itseni pitäisi opetella uskaltaa suuttua. Eli mä oon se mielenvikainen, ei muut. :D
   Ja siis tietysti ihmisiä on erilaisia, mä en nyt ihan ymmärtänyt mikä mun tekstissä antoi sen kuvan etten sitä ymmärtäisi, mutta ilmeisesti joku koska 2 ihmistä siitä mainitsi. Jos se liittyy tuohon mitä kerroin mun kaverista, niin ehkä oli huono esimerkki, koska siihen ihmiseen ja ihmissuhteeseen liittyy niin paljon muutakin hankalaa taustalle.
   Pahoittelen, jos vaikutin ylimieliseltä. :)

     Lainaa

  52. ..... kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (23 ääntä)

   Anskuli: On kehitetty, mutta sen vetäminen markkinoilta ei ollut kysynnästä kiinni vaan ikävistä sivuoireista. Oli seksihaluttomuutta ja ikäviä pistoksia. Kulkee miesflunssan kanssa käsikädessä, kun pitää olla täysin haittavaikutukseton tuote. Kyllähän me naiset niin tykkäämme haittavaikutuksista, että popsitaan mitä vaan menemään.

   Paitsi että se ei ikinä ollut edes markkinoilla vaan tutkimusvaiheessa ja se tutkimus jätettiin kesken, ja ei sen takia että miehet ei tykänny sivuoireista. Se tutkimus käskettiin lopettaa mm. koska miehillä näkyi sivuoireina huomattavasti enemmän masennusta kun naisilla vastaavissa tutkimuksissa, mutta tutkijat ei ollut ottanut huomioon miesten masennuksen tilaa ennen kokeen alottamista joten tulokset ei olisi ollut luotettavat joten se oli yks syy lopettamiseen. Yksi toinen syy oli että ainakin yksi miehistä tuli lopullisesti steriiliksi. Myös kaksi miehistä teki itsemurhan, mikä aiheutti huolta mutta myöhemmin todettiin että sillä ei ollut mitään tekemistä sen ehkäisyn kanssa vaan oli muita mielenterveysongelmia. Muita oireita oli akne, kivut yms. Kaikista noista sivuoireista huolimatta 75% miehistä oli tyytyväisiä vaikutuksiin ja olisi halunnut jatkaa tutkimusta mutta ei ollut heistä itsestään kiinni. Tämä ei tietenkään estänyt ihmisiä kirjottamasta kaikkia niitä hassunhauskoja artikkeleita kuinka miehet on liian nynnyjä ja heikkoja kestämään sivuvaikutuksia, mikä oli ihan täyttä valetta.

     Lainaa

  53. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (12 ääntä)

   Hihi:

   Hm: Vastuu ehkäisystä kuuluu kyllä myös miehille. Miehille on aivan mahdollista kehittää ehkäisypilleri, (on kehitettykin) jos sellaiselle olisi kysyntää. Myös vasektomian soisi yleistyvän. Se on helppo toimenpide ja myös peruttavissa, mikäli vauvakuume sattuisi iskemään. Ilmeisesti miehet kuitenkin pelkäävät sen vahingoittavan haurasta maskuliinisuuttaan.

   Sellaiselle nimenomaan on kysyntää, ja kehittelyä tapahtunut monen monta vuosikymmentä. Juuri tälläkin hetkellä on pari lupaavaa mallia pakollisilla testijaksoillaan Australiassa ja USA:ssa, ja vasta sen jälkeen ne voidaan tuoda markkinoille, jos niistä ei aiheudu liikaa haittaa. Kaikkiin edellisiin miehille [...]

   Tuosta vasektomiasta vielä, että vahingot “hauraalle maskuliinisuudelle” ovat viimeinen huoli sen suhteen. Teknisesti vasektomian purkuoperaatio onnistuu 70–90 prosentilla, eli epäonnistumisen todennäköisyys on 10–30 %. Sitten vielä, vaikka leikkaus onnistuisikin, hedelmällisyys jää joka tapauksessa palautumatta 40–70 %:lla sterilisaationsa purkaneista.

   Eli ensin on suurin piirtein nopan silmäluvusta kiinni, epäonnistuuko leikkaus, mutta tuloksesta riippumatta on kuitenkin helpompi voittaa kolikonheitossa kuin saada hedelmällisyytensä takaisin. En tarjoaisi noita todennäköisyyksiä kellekään joka ei täydellä vakaumuksella halua olla lapseton elämänsä loppuun asti, en sen enempää naiselle kuin miehellekään.

   Mutta siis tosi helppo operaatio ja täysin peruutettavissa. Paitsi ettei ollenkaan helppo, eikä peruuttaminen yleensä hyövää mitään.

     Lainaa

  54. Valuvika kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -20 (28 ääntä)

   Naiset nyt on tuollaisia. Suklaalla menee ohi. “Jos ne ei auta niin korjaus sarja avuksi” :D

     Lainaa

  55. M-geri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (15 ääntä)

   Ite söin pillereitä nuorempana ja silloin saatto mennä yli ihan oudot asiat. Esimerkiksi kerran töitten jälkeen aattelin että syönpäs juustosämpylän, mutta ku pääsin kaapille, huomasin ettei niitä ollukaan enää jälellä. Lahosin siitä seisomalta itkemään keittiön lattialle ku en saanu sämpylää.

     Lainaa

  56. M-geri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (21 ääntä)

   Näköjään jäi kommentin loppu pois jostain syystä. Olin siis ite vielä syöny sen viimisen sämpylän aamulla, mutta en vaan muistanu sitä enää iltapäivällä. Elämä oli kovin rankkaa :D

     Lainaa

  57. Juuri tämä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +19 (19 ääntä)

   Nah: Itse ainakin tunnen kun menkat lähestyy. Pinna palaa helpommin, itku on herkässä. Jos siihen samaan syssyyn tapahtuu jotain triggeröivää, niin todellakin on suurempi mahdollisuus napsahtaa/itkeä, kuin ilman tätä pms/kuukautisia.

   Juurikin tämä. Itsellä tismalleen sama tilanne. Pari päivää ennen menkkoja kaikki vaan alkaa ärsyttämään. Tuntuu koko ajan siltä, että on huono päivä ja tunteet ovat pinnassa. Kun menen kauppaan, minua ärsyttää, koska siellä on ihmisiä. Ärsyynnyn, kun joku henkilö on pysäköinyt ostoskärryt keskelle kulkuväylää. Ärsyynnyn, kun joku puhuu tavallista kovemmalla äänellä. Ärsyynnyn, kun myyjä joutuu soittamaan toiselle myyjälle, koska edessä olevan henkilö tuotteessa ei ole hintalappua. Kun pääsen kotiin ja avaan koneen jutellaksesi kavereillesi, nämäkin ärsyttävät. Kun avaan TVn, kaikki ohjelmat ärsyttävät. En vaan jaksa yhtään sitä päivää ja haluaisin vain mennä nukkumaan.

   Kyllä nainenkin tajuaa tuossa tilanteessa, että kaikki ei ole nyt ihan oikein. Jotenkin on vaan koko ajan vihainen eikä oikein tajua miksi. Jokin vaan kiristää pinnaa ilman mitää oikeaa syytä. Itselle tuollainen päivä on merkki, että kuukautiset alkavat parin päivän päästä. Koko elämä vaan ottaa päähän mikä ei kyllä ole normaalia. Kun kysyy itseltään, minkä takia tämä ärsyttää niin paljon, ei vaan keksi syytä.

     Lainaa

  58. Qwertyyuiopå kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (2 ääntä)

   Mustalaisnaamio:
   Voisko tuollaiset menkkaraivoiset naiset jotenkin luokitella kelpaamattomiksi tehtäviin, missä pitää tehdä tärkeitä ja muita koskevia päätöksiä? En oikein halua luottaa sellaisen ihmisen päätöksenkykytaitoihin, jotka alkaa riehumaan jostain juusopalloista.

   Taistelulentäjät.

     Lainaa

  59. Mend kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (4 ääntä)

   Ace:
   Mun mielestä olis niin absurdia, että mä vetäisin herneet nenään mistään niin, että alkaisin huutaan ja paiskomaan tavaroita. Oon jotenkin yliempaattinen eli harvoin suutun tai loukkaannun edes silloin ku siihen olis aihetta. Elämäni aikana (32 v) oon varmaan alle 5 kertaa raivostunut jollekin niin että korotin [...]

   Av yv

     Lainaa

  60. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (11 ääntä)

   Ggggg: + taitaa olla niitä erilaisia ehkäisypillereitäkin ihan luvattoman montaa erilaista.
   omasta mielestä tämä nykyaikainen seksikulttuuri on omituista, kun normaali käytäntö näköjään on että omaa kehoa ja ympäristöä vahingoitetaan ja kärsitään ties mitä kaikkia ongelmia ja oireita, kaikki tämä pelkän seksin takia.

   Niin ja noin lisäyksenä, se ei ole “pelkkää” seksiä. Ihminen on yksi hyvin harvoista lajeista jotka harrastavat seksiä imettäessään tai raskaana ollessaan -monet muut eläimet, kädellisetkin, tappavat poikaset noustessaan itse “alfaurokseksi”. Muuten omia poikasia ei saa. Naarailla on myös selvä kiima-aika. Ihmisissä hedelmällisyyttä ei voi päätellä oikein mistään, ja seksiä harrastetaan myös raskauden aikana kun uusi hedelmöitys on varmasti mahdoton -evoluutiopsykologit väittävät että koska lapsemme vaativat paljon pidemmän kasvatusajan kuin muut nisäkkäät oppiakseen kaikki tarvittavat kognitiiviset taidot, projektiin tarvitaan kaksi -vähintään -joten seksi ja muu romantiikka toimii liimana joka pitää suhteen kasassa ainakin niin kauan että jälkikasvu pärjää omillaan.

     Lainaa

  61. Niks kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (8 ääntä)

   Raivokohtauksia olen saanut vain pari, mutta äkillistä itkuun pillahtamista tapahtuu sillon tällöin. Ja joskus on pinna vähän tiukalla paria päivää ennen kuukautisia, minkä mies kyllä tunnistaa hyvin, koska normaalisti olen ihan lempeä ihminen. Huvittavimpia ovat kyllä ne tilanteet kun itku muuttuu hysteeriseksi nauruksi ja itse leijailee tilanteen ulkopuolella ajattelemassa että “mitä ihmettä tapahtuu?” :D

   Kiitos teille kaikille miehille, jotka jaksatte kestää kumppaneittenne varmasti kohtuuttomilta tuntuvia reaktioita! Voin vakuuttaa että se ei todellakaan ole itsehillinnästä aina kiinni. Minulla ainakin on joskus kamala olo siitä mitä kaikkea miesparka joutuu kestämään kun olen tavallista irrationaalisemmalla päällä, mutta onneksi minulla on ihana ja empaattinen mies joka osaa ottaa huumorilla nuo asiat, ja tsemppaa jos sattuu olemaan tavallista vaikeampi kuukausi :)

     Lainaa

  62. Rake kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (2 ääntä)

   Itsellenauraja: Ei voisi koska miehet on hormoniensa vuoksi koko ikänsä epäluotettavia, aggressiivisia ja väkivaltaisia eikä heitä siitä syyllistetä, eikä julisteta tehtäviin kelpaamattomiksi.

   Noista ominaisuuksista on monissa tehtävissä hyötyä, toisinkuin itkupotku raivareista.

     Lainaa

  63. Suomalainen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (2 ääntä)

   Eihän tuota lyricaa edes voi ymmärtää muulla tavalla kuin lääkkeenä (kuulemma aika paska lääke), lyriikka on ihan eri asia kuin lyrica.

     Lainaa

  64. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , , ,