Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 55

"Mikä tämän uutisen pointti on?"
Mielensäpahoittajat, osa 55

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 17 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +591 (611 ääntä)
      Jaanin elämässä ei taida olla kauheasti sisältöä..

      Lainaa

    2. Tulos: +375 (387 ääntä)
      En ymmärrä eli aivan turhaa.

      Lainaa

    3. Tulos: +228 (240 ääntä)
      Korkki kiinni Jaan. Ainakin tuon tokavikan kommentin perusteella. :D

      Lainaa

    4. Tulos: -139 (183 ääntä)
      Suomalaisethan on tietääkseni levittäytyny maailmalle kaikkein eniten kaikkiin muihin kansoihin verrattuna. Et siinä mielessä jokainen ulkomaan uutinen koskettaa jotakin suomalaista ☺️

      Lainaa

    5. Tulos: +302 (344 ääntä)
      En menisi yhtä pitkälle kuin Jaan, mutta siitä olen samaa mieltä, että on ärsyttävää, kun Suomen mediassa jaetaan suoraan käännettyjä "uutisia" Suomen näkökulmasta aivan turhista asioista. Muutama vuosi sitten lööpit huusi, kuinka joku lapsi oli ollut kadoksissa jo kaksi päivää ja apua tarvitaan ja vasta artikkelin avaamisen jälkeen kävi ilmi, että se tapahtui jossain Jenkkilän metsien perukoilla. Nettiuutisten kaupallistuminen, mainosten määrä, klikkien tärkeys jne. ovat pilanneet uutisten laadun täysin.

      Lainaa

    6. Tulos: +283 (291 ääntä)
      Pitää kyllä myöntää, että onhan tuon artikkelin idea lähinnä järkyttää ja siten tuottaa klikkauksia. Ulkomaan uutisena se on yksittäisenä väkivaltarikoksena maapallon toisella puolella ja ilman laajempaa poliittista merkitystä todellakin aika turha suomalaiselle. Mtv:n uutiset panostaa yleisestikin ikäviin, mutta mieltä kiehtoviin rikosotsikoihin, joita utelias klikkaa. Taustalla Hymy-tyyppinen ei-journalistinen motiivi siis.

      Lainaa

    7. Tulos: +52 (62 ääntä)
      Oon se liian utelias joka aina käy kattomassa tällaiset

      Lainaa

    8. Taas tätä 7.3.2019 4:34
      Tulos: +76 (88 ääntä)
      Tavallaan tämä on kyllä turha uutinen, kuitenkin murha on suhkot normaali juttu, joten miksi juuri tämä julkaistiin? Varmasti jossain muualla päin maailmaa joku murhattiin myös tai useampikin, mutta niistä ei tehty uutisia maikkarille. Miksi juuri tämä jenkeissä tapahtunut murha olisi uutisoinnin arvoinen? Mutta silti jos ei ole sinulle tarkoitettu juttu, aina voi mennä seuraavaan uutiseen. Jaan on varmaan näitä jotka avautuvat kaikesta mikä ei kuulu heille, vaikka sen voi niin yksinkertaisesti ohittaa ja antaa olla.

      Lainaa

    9. Tulos: +149 (161 ääntä)
      Niin, ja uutismaailmakin on kovin amerikkalaistunut. Jos tämä vastaava olisi tapahtunut vaikka venäjällä, olisiko ylittänyt uutiskynnystä? Tuskin. Usa:sta uutisoidaan kyllä kaikki pikkutapahtumat niin kuin olisi meidän lähiö, mutta isot onnettomuudet Afrikan mantereella kuitataan parhaimmillaan jollain pikku-uutisella.

      Lainaa

    10. Setä Tiramisu 7.3.2019 7:44
      Tulos: +149 (149 ääntä)
      Pikatsu: Suomalaisethan on tietääkseni levittäytyny maailmalle kaikkein eniten kaikkiin muihin kansoihin verrattuna. Et siinä mielessä jokainen ulkomaan uutinen koskettaa jotakin suomalaista ☺️
      Itse asiassa irlantilaiset. Irlannin passeja on ulkomailla enemmän kuin Irlannissa. Yhteensä reilu 12 miljoonaa. Saarella alle 5 miljoonaa. Yritin keksiä jotain nokkelaa, mutta vanha ei jaksa.

      Lainaa

    11. Tilastoharha 7.3.2019 8:37
      Tulos: +96 (100 ääntä)
      Niin, ulkomaillahan tapahtuu oikeasti uutisoinnin arvoisia asioita, mutta jokin Keski-Afrikan Tasavallan konflikti tai Pohjois-Korean pahin nälänhätä vuosikausiin, saati sitten Syyria tai muut sellaiset tylsät eivät kerää klikkejä. Kun ei tule klikkejä, on vaikea myydä mainostilaa kenellekään. Typerää vouhotusta puolin ja toisin, ja viisainta olisi kaikkien jättää tällaiset sosiaalipornolta haiskahtavat otsikot klikkaamatta. Sama muuten pätee siihen, kun ideologisten ääripäiden öyhötystä feediin nostamalla saadaan verenpaine ihmisiltä nousuun ja kiivaaasti purskauttamaan näennäisuutisen kommenttiketjuun oma viimeinen sana, rahaa silläkin toivotaan vain tehtävän:) Harmillinen seuraus on sitte yleinen keskustelun polarisoituminen, kallis hinta mokomasta.

      Lainaa

    12. Tulos: +34 (42 ääntä)
      Jo: Jaanin elämässä ei taida olla kauheasti sisältöä..
      Tai päässä

      Lainaa

    13. Tulos: +58 (62 ääntä)
      Marilyn: Pitää kyllä myöntää, että onhan tuon artikkelin idea lähinnä järkyttää ja siten tuottaa klikkauksia. Ulkomaan uutisena se on yksittäisenä väkivaltarikoksena maapallon toisella puolella ja ilman laajempaa poliittista merkitystä todellakin aika turha suomalaiselle. Mtv:n uutiset panostaa yleisestikin ikäviin, mutta [...]
      Ja MTV jättää kätevästi uutista koskevan maan pois otsikosta ja FB-päivityksestä. Veisi varmaan liikaa klikkejä laittaa otsikon eteen "USA" ja kaksoispiste aina kun uutisoidaan jostain räikeästä väkivalta-/henkirikoksesta.

      Lainaa

    14. Tulos: +17 (31 ääntä)
      Hihi: Ja MTV jättää kätevästi uutista koskevan maan pois otsikosta ja FB-päivityksestä. Veisi varmaan liikaa klikkejä laittaa otsikon eteen “USA” ja kaksoispiste aina kun uutisoidaan jostain räikeästä väkivalta-/henkirikoksesta.
      Sama se olisi vaikka kotimainenkin; jollei asialle voi kuitenkaan mitään niin miksi uutisoida? Jos olisi poliittinen elementti -lisää sairaanhoitajia, lisää turvakoteja, lisää mielenterveyspalveluita ettei tällaista sattuisi, niin sitten yleisuutisiin. Mutta "jotkut ovat ihan hiton sekaisin ja verta lisää mahdollisimman omituisin tavoin" on ihan omat sivunsa. Uutisiin kuuluvat asiat jotka ihmisen pitäisi tietää, kuriositeeteille on koko loppunetti vapaana.

      Lainaa

    15. Tulos: +31 (41 ääntä)
      Perkele mtv kun tuommoisen jaoit. Minua kiinostaa kotimaan uutiset kuten, miten presidentin koiran synttärijuhlat sujui!

      Lainaa

    16. Mister d:n kaveri 8.3.2019 2:34
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      Ihme sepotusta, ei jatkoon. Ja tuollaista sattuu koko ajan, samaa mieltä siitä että miksi tämä kys tapahtuma olisi jotenki merkittävä uutisaihe Suomessa.

      Lainaa

    17. asdfasdfasdfasdf 11.3.2019 8:18
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Taas tätä: Tavallaan tämä on kyllä turha uutinen, kuitenkin murha on suhkot normaali juttu, joten miksi juuri tämä julkaistiin? Varmasti jossain muualla päin maailmaa joku murhattiin myös tai useampikin, mutta niistä ei tehty uutisia maikkarille. Miksi juuri tämä jenkeissä tapahtunut murha olisi uutisoinnin arvoinen? Mutta [...]
      Koska käsipaino.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, uutiset, MTV, MTV3, New York, usa, ulkomaan uutiset