Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 5

Tässä täyttyy jo lastensuojeluilmoituksen perusteet!
Luontoilta, osa 5

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 46 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tsuidaduida 26.3.2019 0:43
      Tulos: +981 (999 ääntä)
      Embatiat ja symbatiat ambiaisille.

      Lainaa

    2. Iputaspellonyou 26.3.2019 0:46
      Tulos: +280 (288 ääntä)
      Minttu käy kyllä ihan täysillä johonkin suuntaan..

      Lainaa

    3. Tulos: +368 (574 ääntä)
      No siis tosiasiahan on, että susihavainnoista ei kannata hirveesti kertoilla (ainakaan tarkkoja sijainteja), kun kaiken maailman susikammoiset haulikkourpot lähtee sitten lahtaamaan tätä pellon poikki jolkottanutta "pihasutta" ihan vain suden tappamisen ilosta. Eli sikäli Minttu ei ole täysin väärässä, vaikka vetikin ihan tuulesta sen johtopäätöksen, että Viivillä olisi jotain susia vastaan.

      Lainaa

    4. Tulos: +330 (436 ääntä)
      Ihmisen ei ole pakko muuttaa metsään mutta suden on pakko muuttaa kaupunkiin jos me hakataan metsät pois.

      Lainaa

    5. Tulos: -124 (312 ääntä)
      Seppo: Ihmisen ei ole pakko muuttaa metsään mutta suden on pakko muuttaa kaupunkiin jos me hakataan metsät pois.
      Hakataan sudet pois niin kaupungin pitää muuttaa metsään.

      Lainaa

    6. Tulos: -55 (209 ääntä)
      Kylläpä se on ihan mukava tietää, jos alueella liikkuu susi ennen kuin löysää oman ajokoiransa samalle alueelle. Susien salakaadot ovat tänä päivänä äärimäisen harvinaisia.

      Lainaa

    7. Tulos: -108 (182 ääntä)
      Pluri: Hakataan sudet pois niin kaupungin pitää muuttaa metsään.
      Kannatetaan

      Lainaa

    8. Vieraslajeihin kuuluva 26.3.2019 7:15
      Tulos: -70 (238 ääntä)
      Minttu lienee cityvihreä, luulee tietävänsä luonnosta jotain.

      Lainaa

    9. Tulos: +245 (265 ääntä)
      Tuollaiset "Ongelma oli?" -ihmiset ovat sitten uskomattoman ärsyttäviä.

      Lainaa

    10. Tulos: +58 (158 ääntä)
      Minttuhan on aivan oikeassa,susi kun on nähty niin lapset laitetaan kellariin piiloon kunnes susi on saatu ammuttua ja kaikki voi taas hengittää rauhassa,näinhän se menee..

      Lainaa

    11. Tulos: +24 (160 ääntä)
      Jaa: No siis tosiasiahan on, että susihavainnoista ei kannata hirveesti kertoilla (ainakaan tarkkoja sijainteja), kun kaiken maailman susikammoiset haulikkourpot lähtee sitten lahtaamaan tätä pellon poikki jolkottanutta “pihasutta” ihan vain suden tappamisen ilosta. Eli sikäli Minttu ei ole täysin väärässä, vaikka vetikin ihan tuulesta sen johtopäätöksen, että Viivillä olisi jotain susia vastaan.
      Ihan mielenkiinnosta, sinulle olisi ihan ok, ettet tietäisi jos asuntosi ympäristössä liikkuu susia? Varsinaisesti puuttumatta juuri tähän julkaisuun, kyllä minä ihan kotieläinten omistajana toivoisin tietäväni kun petoeläimiä on lähistöllä.

      Lainaa

    12. Tulos: +77 (119 ääntä)
      Sain syövän embatiasta ja symbatiasta.

      Lainaa

    13. Tulos: +158 (164 ääntä)
      Kurimus: Sain syövän embatiasta ja symbatiasta.
      Se syöbä on kyllä viheliäinen sairaus

      Lainaa

    14. Tulos: +15 (47 ääntä)
      MARMA: Kannatetaan
      https://www.google.com/amp/s/jokimaki.wordpress.com/2014/02/24/susien-suuri-merkitys-luonnolle/amp/

      Lainaa

    15. PäteePieremällä 26.3.2019 11:12
      Tulos: +62 (136 ääntä)
      Ei kannata paljoa huudella, jos susi liikkuu jossain. Suomi on täynnä susi-vihaajia ja se on muuten fakta.

      Lainaa

    16. Tulos: +83 (105 ääntä)
      Jaa: No siis tosiasiahan on, että susihavainnoista ei kannata hirveesti kertoilla (ainakaan tarkkoja sijainteja), kun kaiken maailman susikammoiset haulikkourpot lähtee sitten lahtaamaan tätä pellon poikki jolkottanutta “pihasutta” ihan vain suden tappamisen ilosta. Eli sikäli Minttu ei ole täysin väärässä, vaikka vetikin ihan tuulesta sen johtopäätöksen, että Viivillä olisi jotain susia vastaan.
      Isäni oli käymässä Lapissa ja meni paikalliseen pubiin oluelle. Siellä hän kertoi että oli matkalla nähnyt suden jälkiä eli jossain päin metsiä oli varmaankin susi. Baarimikko tuli saman tien hyssyttelemään isääni ja sanoi "Täällä ei puhuta susista kun täällä on niin monta poroisäntää paikalla!"

      Lainaa

    17. Tulos: -8 (40 ääntä)
      foo: Isäni oli käymässä Lapissa ja meni paikalliseen pubiin oluelle. Siellä hän kertoi että oli matkalla nähnyt suden jälkiä eli jossain päin metsiä oli varmaankin susi. Baarimikko tuli saman tien hyssyttelemään isääni ja sanoi “Täällä ei puhuta susista kun täällä on niin monta poroisäntää paikalla!”
      123: https://www.google.com/amp/s/jokimaki.wordpress.com/2014/02/24/susien-suuri-merkitys-luonnolle/amp/
      lainaus tuolta sivulta "Susien vaikutus jokiin Susien vaikutus ei kuitenkaan rajoittunut vain elolliseen luontoon, vaan ne vaikuttivat myös alueen jokien käyttäytymiseen. Susien tultua alueelle jokien mutkittelu väheni. Jokien aiheuttama eroosio väheni ja niiden kulkukanavat kaventuivat. Lampia ja koskia muodostui enemmän. Kaikki tämä oli hyväksi alueen elolliselle luonnolle. Jokien muutos liittyi susien tuloon alueelle. Tämä johtui siitä, että alueella lisääntyneet metsät vakauttivat maaperän. Jokien penkat eivät sortuneet enää niin helposti joen kuluttavan vaikutuksen alla. Jokien uoma pysyi aiempaa vakaampana." sen on oltava totta kun netissä näin lukee

      Lainaa

    18. yli opisto hörhö 26.3.2019 13:20
      Tulos: +63 (103 ääntä)
      Jepjoo: Kylläpä se on ihan mukava tietää, jos alueella liikkuu susi ennen kuin löysää oman ajokoiransa samalle alueelle. Susien salakaadot ovat tänä päivänä äärimäisen harvinaisia.
      Niin, tai sanotaanko niin että niistä kiinnijääminen on äärimmäisen harvinaista. Kummasti ne vaan pantasudet katoaa niin ettei pantojakaan enää ikinä löydy...

      Lainaa

    19. yli opisto hörhö 26.3.2019 13:28
      Tulos: +85 (145 ääntä)
      jep: Ihan mielenkiinnosta, sinulle olisi ihan ok, ettet tietäisi jos asuntosi ympäristössä liikkuu susia? Varsinaisesti puuttumatta juuri tähän julkaisuun, kyllä minä ihan kotieläinten omistajana toivoisin tietäväni kun petoeläimiä on lähistöllä.
      Niin, onhan se ikävää kun luonnossa esiintyy niitä luonnonvaraisia eläimiä. Ei pitäisi luonnossa sellaisia olla! Jos asut maaseudulla niin eikö se nyt ole enemmän tai vähemmän itsestäänselvyys että siellä ehkä saattaa olla eläimiäkin?

      Lainaa

    20. Turvallisuus ja toimivuus 26.3.2019 14:35
      Tulos: -143 (197 ääntä)
      Onneksi internetin ansiosta tieto kulkee eikä siihen voi juuri vaikuttaa. Susi on kuitenkin täysin turha eläin ja vaarallinen. Peurakantaa voi aina pienentää metsästämällä. Se on sitten kokonaan toinen asia miksi se ei ole helpompaa ja vapaampaa jotta kanta pysyisi aisoissa. Suden kaataminen luvalla tai ilman on iso palvelus koska pelloilla on luonnottoman paljon ruokaa peuroille ja niitä on paljon eli susia olisi myös paljon ainakin alkuun hyvän aikaa jos niiden annettaisiin mellastaa. Peltojen viljely on kuitenkin välttämätöntä. Ja kun susien määrä lisääntyy niin myös onglelmat lisääntyvät. Sanotaan että susi ei ole tappanut ihmistä (yli?) sataan vuoteen mutta se johtuu siitä että niitä on ollut täällä vähän ja ne on jahdattu pelokkaiksi. Nykyään ne ovat liian kesyjä suojelupolitiikan takia. Metsästys on täysin toimiva keino säädellä eläinkantoja ja halukkaita metsästäjiä kyllä löytyy. Ihminen on ravintoketjun huipulla joten silloin on toimittava sen mukaan. Alistuminen ei ole toimivaa johtajuutta ja kertoo vain cityvihreän itseinhosta. On tekopyhää ja ympäristölle haitallista olla ravintoketjun huipulla mutta yrittää esittää olevansa jotain muuta. Se on vastuun pakoilua. Ihmeellinen ideologia tämä että kun kaikki muut eläimet vaikuttavat ympäristöönsä niin se on hyvä asia mutta yhtäkkiä jokainen ihmisen vaikutus onkin huono. Tottakai ihmisellä on monta kiistatta huonoa vaikutusta ympäristöönsä mutta se tilanne paranee jatkuvasti. Se taas on täysin luonnollista että ihminen syrjäyttää vaikkapa suden. Jokaisella on myös moraalinen velvollisuus tuoda ilmi asiat kuten esim. villipedot jotka vaarantavat ihmiset tai omaisuuden. Jos jätät ilmeisen vaaran ilmoittamatta ja joku kuolee tai loukkaantuu niin olet osittain syyllinene koska olet laiminlyönyt velvollisuutesi ja olisit voinut estää tapahtuman. Toivottavasti kaikki välttyvät tämän kaltaisilta tilanteilta susien, puukkohörhöjen tai minkä vaan muun vaaran aiheuttajan kanssa.

      Lainaa

    21. Tulos: -29 (81 ääntä)
      Kurimus: Sain syövän embatiasta ja symbatiasta.
      Vedän nyt kukkahatun syvälle silmilleni, mutta tuo Sain syövän asiasta x on hauskasti sanottu, kunnes itse tai joku läheinen oikeasti sairastuu syöpään. Ja kyllä, olen käyttänyt sanontaa itsekin.

      Lainaa

    22. Tulos: +65 (95 ääntä)
      Jepjoo: Kylläpä se on ihan mukava tietää, jos alueella liikkuu susi ennen kuin löysää oman ajokoiransa samalle alueelle. Susien salakaadot ovat tänä päivänä äärimäisen harvinaisia.
      Ovat harvinaisia, kuten sudetkin. Miettikää jos ihmisiä olisi 200, viiden miljoonan sijaan. Kummalle tässä pitäisi tilaa tehdä?

      Lainaa

    23. Tulos: +44 (82 ääntä)
      Ei saa tappaa sutta :(

      Lainaa

    24. totuuden_torvi 26.3.2019 19:51
      Tulos: +50 (56 ääntä)
      Tsuidaduida: Embatiat ja symbatiat ambiaisille.
      Draumat jäi silti :(

      Lainaa

    25. Tulos: +21 (33 ääntä)
      Mistä näitä Minttuja oikein sikiää?

      Lainaa

    26. ............ 27.3.2019 0:12
      Tulos: +48 (86 ääntä)
      Susikammo on kyllä jotenkin surkuhupaisaa. Suomessa susi ei ole tappanut ihmistä 1800-luvun jälkeen.

      Lainaa

    27. Tulos: -1 (9 ääntä)
      Nyt tajuan mistä tuo "pimppari" tulee.

      Lainaa

    28. Tulos: +34 (60 ääntä)
      Turvallisuus ja toimivuus: Onneksi internetin ansiosta tieto kulkee eikä siihen voi juuri vaikuttaa. Susi on kuitenkin täysin turha eläin ja vaarallinen. Peurakantaa voi aina pienentää metsästämällä. Se on sitten kokonaan toinen asia miksi se ei ole helpompaa ja vapaampaa jotta kanta pysyisi aisoissa. Suden kaataminen luvalla tai ilman on iso [...]
      Entäs karhu, ahma tai kaikkein vihuliaisin ja tehokkain petoeläin: lumikko? Pitääkö nekin tappaa nähdessä? Tietysti susihavainnot kasvaa, kun ihminen levittää peltonsa ja asuntonsa syvemmälle metsään eli susien elinalueelle. Ei löydy yhtään onnistunutta esimerkkiä maailmasta siitä, kun ihminen yrittää muokata luontoa ja ympäristöä. Aina tulee se hetki, kun sanotaan: Oho!

      Lainaa

    29. Ihmettelen vaan 27.3.2019 15:49
      Tulos: +11 (17 ääntä)
      Mikä on Mintun luonnollinen elinympäristö? Että tietää pysyä sieltä poissa...

      Lainaa

    30. Tulos: +22 (44 ääntä)
      Turvallisuus ja toimivuus: Onneksi internetin ansiosta tieto kulkee eikä siihen voi juuri vaikuttaa. Susi on kuitenkin täysin turha eläin ja vaarallinen. Peurakantaa voi aina pienentää metsästämällä. Se on sitten kokonaan toinen asia miksi se ei ole helpompaa ja vapaampaa jotta kanta pysyisi aisoissa. Suden kaataminen luvalla tai ilman on iso [...]
      Nimenomaan näin harhaisten ihmisten takia olen jättänyt jokaikisen petohavainnon kertomatta. Ainut turha eläin maaseudulla on metsää pelkäävä tai sen kivaksi pikku bambipuistoksi haluava ihminen. Hus kaupunkien keskuspuistoihin siitä katselemaan kaneja tai jotain.

      Lainaa

    31. Luonnonystävä 28.3.2019 17:48
      Tulos: +8 (18 ääntä)
      renkeli: Ei saa tappaa sutta
      Niinpä!!! :(

      Lainaa

    32. Epäpoliitikko 28.3.2019 20:26
      Tulos: -8 (14 ääntä)
      Jaa: No siis tosiasiahan on, että susihavainnoista ei kannata hirveesti kertoilla (ainakaan tarkkoja sijainteja), kun kaiken maailman susikammoiset haulikkourpot lähtee sitten lahtaamaan tätä pellon poikki jolkottanutta “pihasutta” ihan vain suden tappamisen ilosta. Eli sikäli Minttu ei ole täysin väärässä, vaikka vetikin ihan tuulesta sen johtopäätöksen, että Viivillä olisi jotain susia vastaan.
      Sipiläkin meni kertomaan nähneensä suden. Sinne sitten ryntäsivät haulikkourpot laumoittain, sutta lahtaamaan petovihan kourissa. Not.

      Lainaa

    33. Epäpoliitikko 28.3.2019 20:32
      Tulos: -9 (17 ääntä)
      …………: Susikammo on kyllä jotenkin surkuhupaisaa. Suomessa susi ei ole tappanut ihmistä 1800-luvun jälkeen.
      Muualla maailmassa ovat, joten suomalaiset ovat pahan makuisia ja/tai yli-ihmisiä. Tai tuo fakta ei kanna pitkälle.

      Lainaa

    34. Tulos: +15 (23 ääntä)
      Embatiat ja symbatiat susi baralle elkää ambuko sitä berkele

      Lainaa

    35. Ei poikkea faunasta 30.3.2019 1:19
      Tulos: -8 (22 ääntä)
      Iputaspellonyou: Minttu käy kyllä ihan täysillä johonkin suuntaan..
      Suosien suojeluryhmät ovat täynnänsä tuollaisia samanlaisa latvasta lahonneita kaiken halaajia, paitsi tietty ihmiset pitäs heti tappaa kaikki sukupuuttoon.

      Lainaa

    36. No semmosta 30.3.2019 1:22
      Tulos: +1 (11 ääntä)
      Aleskeli: Entäs karhu, ahma tai kaikkein vihuliaisin ja tehokkain petoeläin: lumikko? Pitääkö nekin tappaa nähdessä? Tietysti susihavainnot kasvaa, kun ihminen levittää peltonsa ja asuntonsa syvemmälle metsään eli susien elinalueelle. Ei löydy yhtään onnistunutta esimerkkiä maailmasta siitä, kun ihminen yrittää muokata luontoa ja ympäristöä. Aina tulee se hetki, kun sanotaan: Oho!
      Hyvän kun otit esille. Karhuja on virallisten tietojen mukaan 15 kertaa enemmän kuin susia, mutta silti niistä on varsin harvoin mitään harmia. Toisin kuin susista, jota kuvataan päivittäin pihoissa ja autonkin alle tuntuu jo jäävän viikottain. Ahmoja on saman verran kuin susia, mutta niitä ei oikein kukaan näe koskaan missään.

      Lainaa

    37. No semmosta 30.3.2019 1:25
      Tulos: -8 (14 ääntä)
      Seppo: Ihmisen ei ole pakko muuttaa metsään mutta suden on pakko muuttaa kaupunkiin jos me hakataan metsät pois.
      Metsää on nyt enemmän kuin kymmeniin vuosiin. Ihmisethän muuttaa kaupunkeihin ja maaseutu autioituu.

      Lainaa

    38. No semmosta 30.3.2019 1:27
      Tulos: -4 (10 ääntä)
      Jiusonium: Tuollaiset “Ongelma oli?” -ihmiset ovat sitten uskomattoman ärsyttäviä.
      Niin, siis Viivillähän ei ollut mitään ongelmaa, mutta Minttu yrittää tehdä sellaisen.

      Lainaa

    39. Toinen kulma 30.3.2019 1:31
      Tulos: -5 (7 ääntä)
      Cainoa: Nimenomaan näin harhaisten ihmisten takia olen jättänyt jokaikisen petohavainnon kertomatta. Ainut turha eläin maaseudulla on metsää pelkäävä tai sen kivaksi pikku bambipuistoksi haluava ihminen. Hus kaupunkien keskuspuistoihin siitä katselemaan kaneja tai jotain.
      Sitten on on niitä yksittäistapauksia, jotka eivät myöskään ilmoittele pedoista, vaan hävittävät ne. Jos niitä ei ole kukaan nähnyt, ei niitä kukaan kaipaa. Jos haluat suojella petoja, niin tee havainoistasi julkisia.

      Lainaa

    40. Mainokseton Kissa 31.3.2019 7:33
      Tulos: +2 (14 ääntä)
      Jepjoo: Kylläpä se on ihan mukava tietää, jos alueella liikkuu susi ennen kuin löysää oman ajokoiransa samalle alueelle. Susien salakaadot ovat tänä päivänä äärimäisen harvinaisia.
      Ai niin, ku päästää koiransa vapaaksi luontoon ilman valvontaa?

      Lainaa

    41. Mainokseton Kissa 31.3.2019 7:34
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      PäteePieremällä: Ei kannata paljoa huudella, jos susi liikkuu jossain. Suomi on täynnä susi-vihaajia ja se on muuten fakta.
      Miksi pitää kirjoituksensa jälkeen erikseen kirjoittaa, että se on fakta? Ei se tee siitä sinun väitteestä sen uskottavampaa.

      Lainaa

    42. Mainokseton Kissa 31.3.2019 7:36
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      Ihmettelen vaan: Mikä on Mintun luonnollinen elinympäristö? Että tietää pysyä sieltä poissa…
      Kukkapurkissa Prisman ruokaosastolla?

      Lainaa

    43. Tulos: -3 (11 ääntä)
      Seppo: Ihmisen ei ole pakko muuttaa metsään mutta suden on pakko muuttaa kaupunkiin jos me hakataan metsät pois.
      Suden ja muiden eläinten on pakko asua kaupungissa, kun Suomessa asuu yli 100 miljoonaa ihmistä. Ennen sitä niillä on kyllä tilaa elää metsässä.

      Lainaa

    44. Tulos: +6 (6 ääntä)
      juupajuu: lainaus tuolta sivulta “Susien vaikutus jokiin Susien vaikutus ei kuitenkaan rajoittunut vain elolliseen luontoon, vaan ne vaikuttivat myös alueen jokien käyttäytymiseen. Susien tultua alueelle jokien mutkittelu väheni. Jokien aiheuttama eroosio väheni ja niiden kulkukanavat kaventuivat. Lampia ja koskia muodostui [...]
      Tuo tapaus on kyllä paljon tutkittu ja hyvin tunnettu oppikirjaesimerkki. Ekosysteemit on siitä hienoja, että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

      Lainaa

    45. Pula-ajan Boomer 7.1.2021 22:04
      Tulos: -1 (5 ääntä)
      Susilta hampaat pois niin voivat elää ihmisten ja porojen Kanssa harmoniassa, ilman että ketään täytyy tappaa.

      Lainaa

    46. Pöpi riikinkukko 10.9.2022 12:21
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      PäteePieremällä: Ei kannata paljoa huudella, jos susi liikkuu jossain. Suomi on täynnä susi-vihaajia ja se on muuten fakta.
      Mikä on fakta? Sekö että Suomi on TÄYNNÄ susi-vihaajia? Se ei ainakaan ole fakta, joten tuskin muutkaan kirjoittamasi.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, ampiaiset, ampiainen, susi, sudet, eläimet, koirat