Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat • Koiranomistajat, osa 5

  Pilaantunut liha koirille vai roskiin?
  Suurenna näkymä
  Koiranomistajat, osa 5

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 46 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +188 (464 ääntä)
   En omista koiraa, joten voisiko joku selittää miten koiran ruuansulatus eroaa ihmisestä? Itse en varmaan lemmikille syöttäisi pilaantunutta lihaa ihan jo sen pohjalta että lemmikki on kaveri ja olisi epäkunnioittavaa tarjota kaverille jotakin mistä saattaa mennä vatsa sekaisin.

   Lainaa

  2. Tulos: +406 (434 ääntä)
   Mä oon ainakin todistanut monesti, että jos joku safka on oikeesti pilalla, niin ei se eläin syö sitä.

   Lainaa

  3. Tulos: +409 (431 ääntä)
   Napael: En omista koiraa, joten voisiko joku selittää miten koiran ruuansulatus eroaa ihmisestä? Itse en varmaan lemmikille syöttäisi pilaantunutta lihaa ihan jo sen pohjalta että lemmikki on kaveri ja olisi epäkunnioittavaa tarjota kaverille jotakin mistä saattaa mennä vatsa sekaisin.
   Ei koiria luonnossakaan kiinnosta onko se haaska maannut ojan pohjalla päivän vai kaksi auringonpaahteessa, syövät silti. Lemmikkikoirilla vatsa menee yleensä sekaisin aluksi jos eivät ole tottuneet (raakaan) lihaan vaan on syötetty pelkkää nappulaa, mutta kyllä se vatsa ajan saatossa karaistuu. Koirien ruuansulatus tapahtuu myös sen verran nopeasti ettei ne bakteerit mitään ehdi vaikuttamaan siellä, siksi koiralle voi antaa sellaista lihaakin raakana mitä ihminen ei kypsentämättä söisi.

   Lainaa

  4. Tulos: +337 (349 ääntä)
   Itse annan koirille lähinnä sellaisia ruokia ja tähteitä, jotka aistinvaraisesti arvioituna voisin kyllä vielä syödä itsekin, mutta mitään hyvää se ei enää olisi. Selkeästi pilaantunut ruoka menee kyllä kompostiin jo ihan senkin takia, että ei kiinnosta herätä aamuneljältä viemään toista ripulihädässä palavassa minuutissa ulos -20 pakkaseen... Saati siivoilemaan niitä varpusparvia parketilta.

   Lainaa

  5. Tulos: +254 (256 ääntä)
   Ei sirutusneula kyllä ole mitenkään hirvittävän suuri eikä sitä laiteta pennun päähän.

   Lainaa

  6. Tulos: -28 (70 ääntä)
   Jos on mennyt pilalle, koira ei syö

   Lainaa

  7. Tulos: +248 (268 ääntä)
   000876: Jos on mennyt pilalle, koira ei syö
   Kultaisennoutajan omistajana voin kertoa, että kyllä syö.

   Lainaa

  8. voihankoira 12.3.2019 7:21
   Tulos: -474 (486 ääntä)
   Netalle tarvis varmaan opettaa miten sitä koiraa hoidetaan ja jos ei osaa kouluttaa koiraa niin pitää sitten narussa niin ei karkaile. Turhia sirutukset (niinkuin yli puolet ihmistenkin rokotteista) ja en itekkään ottais yhtään ylimäärästä piikkiä itseeni, enkä myöskään lemmikilleni. Ihmiset ei vaan nykyään osaa/halua pitää huolta lemmikeistään ja sit huudellaan et viekää piikille ja siruttakaa ja tehkää kaikkenne, että se eläin ei tarvi omistajansa huomiota.

   Lainaa

  9. Daigadaiga 12.3.2019 7:23
   Tulos: +133 (139 ääntä)
   Jepjoo: Kultaisennoutajan omistajana voin kertoa, että kyllä syö.
   Ikänsä jämtlanninpystykorvia katselleena ja dreeverin entisenä omistajana voin vahvistaa että kyllä syö. On kaluttu hirvenjalat, päät, maksat ja kaikki vaikka olisi kuinka vanhaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +44 (52 ääntä)
   Daigadaiga: Ikänsä jämtlanninpystykorvia katselleena ja dreeverin entisenä omistajana voin vahvistaa että kyllä syö. On kaluttu hirvenjalat, päät, maksat ja kaikki vaikka olisi kuinka vanhaa.
   Eikä koiran mahakaan ole varmaankaan mennyt sekaisin?

   Lainaa

  11. Tulos: +57 (69 ääntä)
   Jepjoo: Kultaisennoutajan omistajana voin kertoa, että kyllä syö.
   Ja labbikset syö myös :D espanjanvesikoira oli sen sijaan sen verran kranttu että ei kelvannut. Kissoille (maatiaisia) kyllä kanssa maistuu vaikka minkälainen, omat ja vieraan ruoat.

   Lainaa

  12. Tulos: +90 (136 ääntä)
   Ihania nämä "kyllä koira tietää itse parhaiten". Moni koira syö ihan mitä vaan. on syöny keittiö veitsiäkin kun haisee ruualta. Varsinkin jos halvinta kura nappulaa saa normaalisti mikä on lähes pelkkää vehnää niin kyllä se sen jälkeen syö homeesta vihreän lihan hetkessä. Ei se silti hyväksi ole.

   Lainaa

  13. Tulos: -30 (52 ääntä)
   Daigadaiga: Ikänsä jämtlanninpystykorvia katselleena ja dreeverin entisenä omistajana voin vahvistaa että kyllä syö. On kaluttu hirvenjalat, päät, maksat ja kaikki vaikka olisi kuinka vanhaa.
   Kuoliko nämä koirat nyt sit tuohon syömäänsä myrkkyyn?

   Lainaa

  14. Kilokalori 12.3.2019 8:34
   Tulos: +114 (128 ääntä)
   Napael: En omista koiraa, joten voisiko joku selittää miten koiran ruuansulatus eroaa ihmisestä? Itse en varmaan lemmikille syöttäisi pilaantunutta lihaa ihan jo sen pohjalta että lemmikki on kaveri ja olisi epäkunnioittavaa tarjota kaverille jotakin mistä saattaa mennä vatsa sekaisin.
   Koiran (ja kissan, leijonan, hillerin - kaikkien lihansyöjien) mahassa liha viipyy vähemmän aikaa, kuin ihmisillä. Lihansyöjä paskoo yleensä jo muutaman tunnin päästä syömisestä ruuat ulos. Ihmisillä hyvän kokoinen pihvi voi jumahtaa suolistoon pariksikin vuorokaudeksi. Bakteerit eivät lihansyöjillä ehdi vaikuttaa niin haitallisesti. Jokainen voi miettiä, mitä lihan haitalliset bakteerit aiheuttavat 48h aikana +37c lämpötilassa ihmissuolistossa. Eli lihansyöjien ruuansulatus on nopeampaa ja ne ehtivät hyödyntämään lihan imeytyvät ravinteet siinä parissa tunnissa, minkä ruoka on mahassa ja suolistossa. Ihmisen ruuansulatuksen nopeus vastaa kasvissyöjä-eläinten ruuansulatusta, kasvien hajottaminen ravinteiksi kestää kauemman.

   Lainaa

  15. Daigadaiga 12.3.2019 8:39
   Tulos: +153 (157 ääntä)
   NipaMan: Kuoliko nämä koirat nyt sit tuohon syömäänsä myrkkyyn?
   Toki. Kymmenen-viidentoista vuoden viiveellä. Teho on siis ilmeinen.

   Lainaa

  16. Tulos: +124 (130 ääntä)
   Koirien ruoansulatus on huomattavasti ärhäkämpi kuin ihmisillä. Niiden vatsahapot sulattavat isompiakin luupaloja, joten pilalle menneet lihat sulavat siellä myös. Toki jos koira on syönyt ikänsä nappuloita, vatsa varmasti menee sekaisin, mutta se luultavasti menisi sekaisin myös tuoreesta lihasta. Koiran suolisto on myös huomattavasti lyhyempi kuin ihmisen; tämä siksi, koska koira on lähes täysin lihansyöjä, ja ihminen taas sekasyöjä, ja sekasyöjä vaatii pidemmän suoliston ruoan prosessointia varten. Näin ollen koiran suolisto on erikoistunut käsittelemään eläinperäistä proteiinia tehokkaasti, ja hieman pilaantuneestakin lihasta saadaan ravintoaineita tehokkaasti irti. Minulla on bordercolliet syöneet ruokia, jotka haisevat minusta kuvottavalle. Vanha sekarotuinen mädätti ruokaansa pitkin pihoja :D Että kyllä näihin pääsääntöisesti uppoaa liha kuin liha!

   Lainaa

  17. Tulos: +95 (137 ääntä)
   Mitä ihmettä? Olette te sitten yhdenlaisia biologeja... 1. Ruoansulatuksen nopeus ei ole oleellista koska kun esim. bakteeri on kerran päässyt elimistöön niin mikään ei estä sitä liikkumasta, se ei ole mitenkään kahlehdittuna siihen lihapalaan 2. Sen sijaan mahalaukun mahanesteen pH on oleellista ja se on erikoistuneilla lihansyöjillä hyvin matala, jopa lähellä yhtä. Tällaisia happopitoisuuksia harva mikrobi kestää 3. Ruokavalion äkilliset muutokset aiheuttavat usein toiminnallisia ongelmia joten niitä ei suositella millekään eläimelle 4. Vaikka kohdan 2 vuoksi koira kestää pilaantunutta ruokaa paremmin kuin ihminen, se ei ole mitenkään hyväksi tai plussaa

   Lainaa

  18. Tulos: +62 (62 ääntä)
   Unto kai ottaisi mieluummin jäykkäkouristuksen ilman piikkiä – sekä itselleen että koiralleen. Eikä Untoa huoleta esim. että oma koira olisi pentutehtaalta tai joutuisi kadoksiin.

   Lainaa

  19. Tulos: -13 (39 ääntä)
   Kilokalori: Koiran (ja kissan, leijonan, hillerin – kaikkien lihansyöjien) mahassa liha viipyy vähemmän aikaa, kuin ihmisillä. Lihansyöjä paskoo yleensä jo muutaman tunnin päästä syömisestä ruuat ulos.
   Öh. ei nyt päde tämä ainakaan kissaan. täysin raakaruualla oleva kissa paskoo kerran kahdessa-kolmessa päivässä, eikä muuten haise yhtään. Teollista vilja- ja sokerimössöä (latz ja vastaavat) syövät paskovat päivittäin isoja hajukasoja. siitä voi sitten päätellä kumpi on sopivampi ravinto..

   Lainaa

  20. Tulos: +54 (80 ääntä)
   tiril: Öh. ei nyt päde tämä ainakaan kissaan. täysin raakaruualla oleva kissa paskoo kerran kahdessa-kolmessa päivässä, eikä muuten haise yhtään. Teollista vilja- ja sokerimössöä (latz ja vastaavat) syövät paskovat päivittäin isoja hajukasoja. siitä voi sitten päätellä kumpi on sopivampi ravinto..
   Häh? Normaalisti terve kissa ulostaa vähintään kerran päivässä, annoit sitten raakaravintoa, laadukkaita märkäruokia tai sitä "teollista viljamössöä" (Latzit sun muut ovat kyllä yli 99 % lihaa, jos vain lukisit ainesosat ja ravintosisällön). Pätee myös luonnossa, ja sielläkin petokissat hautaavat "hajuttomat" pökäleensä, jotta niiden olemattomat hajut eivät houkuttelisi ei-toivottuja eläimiä. Kissat myös ulostavat sitä useammin, mitä tiheämpään ne syövät. Sen näkee kissanpennuista, jotka syövät pieniä määriä läpi päivän ja kakkivatkin sitten tämän tästä.

   Lainaa

  21. It's a deal 12.3.2019 10:23
   Tulos: +93 (95 ääntä)
   Olen nähnyt koiran kaluavan maasta kaivettuja luita ja nuolevan ulostetta. Itse olisin luultavasti sairastunut. Alunperin raadonsyöjänä ollut eläin kyllä kestää toissapäiväisen kasslerin, sen elimistö ei ole "herkempi kuin ihmisellä".

   Lainaa

  22. Tulos: -8 (24 ääntä)
   Cassandra vaikuttaa idiootilta.

   Lainaa

  23. PäteePieremällä 12.3.2019 11:20
   Tulos: -2 (34 ääntä)
   Hihi: Häh? Normaalisti terve kissa ulostaa vähintään kerran päivässä, annoit sitten raakaravintoa, laadukkaita märkäruokia tai sitä “teollista viljamössöä” (Latzit sun muut ovat kyllä yli 99 % lihaa, jos vain lukisit ainesosat ja ravintosisällön). Pätee myös luonnossa, ja sielläkin petokissat hautaavat “hajuttomat” [...]
   On "hiukan" eri asia antaa esim. Latzia tai Kitekatia kuin raakaruokaa. Oma kissa syö vuorotellen raakaruokaa ja purkkiruokaa, ja sen kyllä huomaa kumpaa se milloinkin on syönyt. Kun on syönyt vaikka sian sydäntä, niin uloste on kiinteämpää ja hajutonta. Purkkiruoka on sokeritonta eli ostettu eläinkaupasta, koska suurimmassa osassa perus-marketin kissanruokia on sokeria eivätkä ole pidemmällä aikatähtäimellä erityisen terveellisiä. Olen keskustellut asiasta myös paikkakuntani kaupungin eläinlääkärin kanssa ja hän oli samaa mieltä.

   Lainaa

  24. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Hihi: ...(Latzit sun muut ovat kyllä yli 99 % lihaa, jos vain lukisit ainesosat ja ravintosisällön).
   Ei olla taidettu lukea samoja sisältöjä, mistä ihmeestä olet onnistunut repäisemään tuollaisen numeron? :D

   Lainaa

  25. Tulos: -22 (34 ääntä)
   Koala: Ja labbikset syö myös espanjanvesikoira oli sen sijaan sen verran kranttu että ei kelvannut. Kissoille (maatiaisia) kyllä kanssa maistuu vaikka minkälainen, omat ja vieraan ruoat.
   Hyvinpidetylle maatiaiskissalle ei maistu "vaikka minkälainen". Meidän kissat syövät mieluiten paistettuja sisäelimiä, pitkäänkypsytettyjä rasvaisia juustoja, sekä jostain syystä tuoretta voitaikinaa, myös loimulohi kelpaa, välillä myös pala keitettyä kananmunaa tai voinokare. Raakaa kalaa kissamme eivät syö koskaan, markettiruoan suhteen ovat hyvin valikoivia. Silti kovia ulko- ja hiirikissoja kaikki. Kyse on siitäkin, mitä kissalle tarjoaa ja miten paljon sen ruokkiminen ja mieliruoat omistajaa kiinnostaa.

   Lainaa

  26. yli opisto hörhö 12.3.2019 14:39
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Vaikea kuvitella että pari päivää sitten erääntynyt kassler olisi koiralle haitallisempaa kuin viikko pari sitten kuolleen jäniksen raato. Tai esimerkiksi ne 'oikein herkulliset' kauriin papanat mitkä pitää hyvällä ruokahalulla mussuttaa menemään aina kun vastaan tulee.. Toki, saattaa olla vähän löysää kakkaa parin tunnin päästä mutta siinä vaiheessa kun ihmiset alkaa omia vatsojaan rinnastamaan koiran ruoansulatukseen niin pitää kysyä miten kujalla voidaan olla.

   Lainaa

  27. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Yleensä en todellakaan kuuntele mitään "karvavauva" lässytystä, mutta yhdessä asiassa sanotut lässyttäjät ovat oikeassa: eläimellä ei ole harmainta aavistusta miten terveellistä sen ruoka on, aivan samalla tavoin kuin ihmislapset söisivät pelkkää karkkia jos se vain sallittaisiin, ja jää meidän lukukykyisten asiaksi huolehtia siitä ettei sallita. Todella nälkäinen ihminen syö mitä tahansa ja niin tekee myös villi eläin. Jokseenkin nälkäinen ihminen syö kaikenlaista pitkän päälle epäterveellistä joka on sokeroitua ja maistuu hyvältä, ja niin tekee eläinkin. Se ei tarkoita että kumpikaan olisi hyvä idea. Jos sallisin kissojeni tehdä kuten haluavat ne eläisivät rasvaisilla juustonaksuilla, ja jos tekisin kuten itse haluaisin, minä myös. Meistä kukaan tuskin eläisi kovin kauan. On vain pakko pakottaa kissaan tuore liha ja ihmiseen tuore salaatti vaikka miten tekisi mieli syödä älyttömyyksiä. Se mitä evoluution jäljiltä tekee mieli ja se mikä on oikeasti terveellistä ei vaan ole sama asia.

   Lainaa

  28. Tulos: -8 (24 ääntä)
   Kilokalori: Koiran (ja kissan, leijonan, hillerin – kaikkien lihansyöjien) mahassa liha viipyy vähemmän aikaa, kuin ihmisillä. Lihansyöjä paskoo yleensä jo muutaman tunnin päästä syömisestä ruuat ulos. Ihmisillä hyvän kokoinen pihvi voi jumahtaa suolistoon pariksikin vuorokaudeksi. Bakteerit eivät lihansyöjillä ehdi vaikuttaa niin [...]
   No eihän vastaa, ainakaan märehtijöiden :D Hyvä levitellä kaikkea soopaa kommenteissa :)

   Lainaa

  29. Mielipiteinen 12.3.2019 17:21
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Eläinlääkäriltä kerran kysäisin, miksi meidän koiranpentu tykkää välillä jättää osan raakapullistaan syömättä ja hautaa ne jonnekin päiväksi tai pariksi jonka jälkeen syö ne hyvällä halulla. Ell arveli sen johtuvan ehkä siitä, että koira hoitaa sillä tavalla mahaansa, hän oli sitä mieltä että koiran suolisto suorastaan hyötyy lihasta, joka on ihmisten mielestä jo takuulla syömäkelvotonta. Eikä se koira kyllä ollutkaan koskaan sairas.

   Lainaa

  30. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Ja esimerkiksi minun vanhempien koira tykkää nimenomaan haudata luunsa maan alle ja kaivaa ne sieltä ulos ties kuinka monen kuukauden tai vuoden jälkeen (tykkää tästä tavasta niin kovasti, että luut löytyy sängystä/sohvan tyynyjen alta jos ei pääse ulos hautaamaan). Että voisin sanoa, että kyllä ne koirat pilaantunuttakin ruokaa syö, mutta asia erikseen tekeekö se ruoka mitään sille koiralle.

   Lainaa

  31. Tulos: -8 (12 ääntä)
   Jimbo: Eikä koiran mahakaan ole varmaankaan mennyt sekaisin?
   Mun koiralta menee maha sekaisin jos vaihdan kuivaruokaa liian nopeasti, annan uutta herkkua liikaa tms. You get it. Maha menee sekaisin helposti, tällä koiralla. Ei ole syönyt pilaantunutta ruokaa, vaan se vatsa sekoaa aivan täysin hyvin säilytetystä ruoasta, johon koira ei vain ole tottunut. En aio koittaa mikä vaikutus pilaantuneella ruoalla olisi.

   Lainaa

  32. Tulos: -12 (18 ääntä)
   : Mun koiralta menee maha sekaisin jos vaihdan kuivaruokaa liian nopeasti, annan uutta herkkua liikaa tms. You get it. Maha menee sekaisin helposti, tällä koiralla. Ei ole syönyt pilaantunutta ruokaa, vaan se vatsa sekoaa aivan täysin hyvin säilytetystä ruoasta, johon koira ei vain ole tottunut. En aio koittaa mikä vaikutus pilaantuneella ruoalla olisi.
   Meillä oli ennen koiria. Eräs koiratietokirjailija jakoi kesykoirat kahteen alalajiin: molossikoirat ja kuivat koirat. Molossikoirilla on yleensä isot riippukorvat, leveä kuono ja iso pää, sekä löysä ja venyvä nahka, etenkin kaulanahka on kurttuinen. Niillä on kestävä suolisto. Molossikoiria ovat noutajat, spanielit sekä bulldogg-tyyppiset rodut. Kuivat koirat taas ovat pysty- tai ns. ruusukorvaisia, kiinteänahkaisia, kaulanahka ei koskaan riipu tai poimutu, kuono on ohut ja pitkänomainen, päälaki kapea, ovat sirompia ja liikkeissään ketterämpiä kuin molossit. Kuivia koiria ovat mm. vinttikoirat, terrierit, pystykorvarodut. Niillä menee herkästi maha sekaisin.

   Lainaa

  33. John Forexample 12.3.2019 22:04
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Ihan sama mitä ns. koirankasvattajat sanovat, minun kokemukseni on se että koirien lempiruokaa on mahdollisimman pitkälle pilaantunut yököttävä möhnä. Niin ja kissankakka. Varsinkin koiranpennut ovat kärppänä popsimassa kissanpaskaa laatikosta heti kun silmä välttää. Mitä pilaantuneempaa ja pahanhajuisempaa, sitä parempi.

   Lainaa

  34. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Rokottakaa lapset ja siruttakaa lemmikit. Ja Rokottakaa lemmikit. Lapsen voi myös siruttaa jos on taipumus karkailla.

   Lainaa

  35. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Daigadaiga: Ikänsä jämtlanninpystykorvia katselleena ja dreeverin entisenä omistajana voin vahvistaa että kyllä syö. On kaluttu hirvenjalat, päät, maksat ja kaikki vaikka olisi kuinka vanhaa.
   Mutta koirasi tuskin niihin kuolivat. Koiran suolistolle "pilaantuneen" lihan mädättäjäbakteerit ovat hyvästä samalla lailla kuin ihmiselle maitohappobakteerit. Koira siis hoitaa suolistoaan syömällä vanhaa lihaa ja esim. talven vanhoja luita. Koiralle luiden hautaaminen on luontaista ja hyvää. Jos koiralle tulee lihasta maha veteläksi, kertoo se vain siitä että koira on luonnottoman nappularuoan jälkeen saanut suolistonsa bakteeriflooran paremmaksi. Koira siid voi paremmin. Lyhytsuolisella eläimellä bakteerit vaihtuvat kivuttomasti, se on normaalia niille, eikä liity millään tsvoin ihmisten ruokamyrkyttksiin. Terv. Eläinlääketiedettä, evoluutiobiologiaa ja ravitsemustiedettä opiskellut tohtori.

   Lainaa

  36. Tulos: +18 (18 ääntä)
   No ei kyllä ainakaan oma koira kakannut heti muutaman tunnin päästä siitä kun söi. Ei vaikka söi nappulaa tai lihaa, tai molempia samaan aikaan. Ja jossain latzissa EI todellakaan ole 99% lihaa. Missä niin muka lukee? Jos se olisi lähes täyttä lihaa niin se ei olisi sen näköista kuin se on, vaan se näyttäisi samalta kuin ihmisten jääkaapista löytyvä jauheliha.

   Lainaa

  37. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Seurasin tuota sirutuskeskustelua ja hihittelin Unton ylireagoinnille. Mutta tästä on leikattu pois se, kuinka muutama ystävällinen kommentoija selitti miten sirutus toimii ja ettei se ole oikeastaan kivuliasta, eikä verrattavissa esim lihakseen iskettävään rokotukseen tms, mikä oikeasti saattaisi sattua. Näiden selitysten jälkeen Unto kiitti tiedosta ja myönsi ettei ollut ymmärtänyt asiaa aiemmin oikein. Se oli aika symppis keskustelu lopulta.

   Lainaa

  38. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Steffi: Mitä ihmettä? Olette te sitten yhdenlaisia biologeja… 1. Ruoansulatuksen nopeus ei ole oleellista koska kun esim. bakteeri on kerran päässyt elimistöön niin mikään ei estä sitä liikkumasta, se ei ole mitenkään kahlehdittuna siihen lihapalaan 2. Sen sijaan mahalaukun mahanesteen pH on oleellista ja se on [...]
   Huh huh. Itse olet nyt vetänyt aivan vääriä johtopääröksiä monessakin asiassa. Terv. Ihan yliopistokoulutettu (eläin)ravitsemustieteilevä evoluutiobilogi, FT. 1. Kyllä estää. Bakteerit eivät poistu suolistosta elimistöön. Ei koskaan. Eli lihanpalassa oleva bakteeri joko ulostetaan tai se muodostaa täydennystä suolistoon normaaliflooran. 2. Toki oleellista on muös pH, mutta on se alhainen myös ihmisillä. Lyhyt suolisto on koiralle tärkeämpi. 3. Koiran lyhyt suolisto on luotu ruokavaliomuutoksiin. Koiralle ripuli on luontaista, eikä esim. nosta kuumetta. Koiran löysä vatsa voi parantua yksillä tarpeiden teoilla. Ruokavalion muutokset ovat koiralle hyödyllisiä. 4. Koiran suolistolle vanhan lihan mädättäjäbakteerit ovat hyvästä ja koira tarvitsee niitä. Sama kuin ihmisen maitohappobakteerit. Koira uudistaa bakteerikantaansa koko ajan, ja muutoksilla taataan että ravintoaineet imeytyvät hyvin. Siksi koira hautaa luita ja järsii vanhoja luita. Moni koira alkaa itse asiassa syömään muiden eläinten ulostetta jos ruokavalio ei sisällä raakaruokaa. Toimiva suolisto ja monipuolinen ruokavalio (joka sisältää koirilla myös vanhaa lihaa ja luita) takaa terveellisen ja iloisen elämän.

   Lainaa

  39. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Hihi: Häh? Normaalisti terve kissa ulostaa vähintään kerran päivässä, annoit sitten raakaravintoa, laadukkaita märkäruokia tai sitä “teollista viljamössöä” (Latzit sun muut ovat kyllä yli 99 % lihaa, jos vain lukisit ainesosat ja ravintosisällön). Pätee myös luonnossa, ja sielläkin petokissat hautaavat “hajuttomat” [...]
   Täh, lukisitko vaikka itse noiden "Latzien ynnä muiden" ravintosisällöt uudelleen, vaikka esimerkiksi täältä: https://www.foodie.fi/entry/latz-400g-lihaa-hyytelossa-kissanruoka/7336014301103 Niille jotka ei jaksa avata linkkiä voin kopioida tähän oleellisimman: "Koostumus: Lihaa ja eläinperäisiä tuotteita (josta lihaa 10%)"

   Lainaa

  40. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Hihi: Häh? Normaalisti terve kissa ulostaa vähintään kerran päivässä, annoit sitten raakaravintoa, laadukkaita märkäruokia tai sitä “teollista viljamössöä” (Latzit sun muut ovat kyllä yli 99 % lihaa, jos vain lukisit ainesosat ja ravintosisällön). Pätee myös luonnossa, ja sielläkin petokissat hautaavat “hajuttomat” [...]
   Latzissa on lihaa 4%. Hanki lasit. Ja sokeria. Näytätkö missä kohtaa kissan ruokavalioon kuuluu sokeri.

   Lainaa

  41. Tulos: +8 (10 ääntä)
   tep: Ihania nämä “kyllä koira tietää itse parhaiten”. Moni koira syö ihan mitä vaan. on syöny keittiö veitsiäkin kun haisee ruualta. Varsinkin jos halvinta kura nappulaa saa normaalisti mikä on lähes pelkkää vehnää niin kyllä se sen jälkeen syö homeesta vihreän lihan hetkessä. Ei se silti hyväksi ole.
   Päivän naurut, vai keittiöveitsiä..

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (6 ääntä)
   pierulieru: Seurasin tuota sirutuskeskustelua ja hihittelin Unton ylireagoinnille. Mutta tästä on leikattu pois se, kuinka muutama ystävällinen kommentoija selitti miten sirutus toimii ja ettei se ole oikeastaan kivuliasta, eikä verrattavissa esim lihakseen iskettävään rokotukseen tms, mikä oikeasti saattaisi sattua. Näiden [...]
   Mie seurasin kanssa livenä tuoota. Harmi kun leikattu pois se että myönsi olleensa vähän väärässä. :D

   Lainaa

  43. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Rirku: Mie seurasin kanssa livenä tuoota. Harmi kun leikattu pois se että myönsi olleensa vähän väärässä.
   Tuossa on viimeisin kommentti "12 minuuttia sitten", eli ei ole välttämättä leikattu pois, se ei vaan ollut tapahtunut vielä.

   Lainaa

  44. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Napael: En omista koiraa, joten voisiko joku selittää miten koiran ruuansulatus eroaa ihmisestä? Itse en varmaan lemmikille syöttäisi pilaantunutta lihaa ihan jo sen pohjalta että lemmikki on kaveri ja olisi epäkunnioittavaa tarjota kaverille jotakin mistä saattaa mennä vatsa sekaisin.
   Itse testaan aina ensin kissoilla, että onko liha vielä käyttökelpoista. Jos kissalle ei kelpaa niin varmasti on syömäkelvotonta. Koira sen sijaan voi syödä mädäntynyttäkin.

   Lainaa

  45. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Hihi:(Latzit sun muut ovat kyllä yli 99 % lihaa, jos vain lukisit ainesosat ja ravintosisällön)
   Latzin märkäruoat: 26 % lihaa, loput kasviperäistä ainesta ja sokeria(!). Latzin kuivaruoat: 10 % lihaa, loput kasviperäistä ainesta. Sataprosenttiselle lihansyöjälle tuollainen ravinto ei ole hyväksi.

   Lainaa

  46. bananaforscale 21.9.2019 22:28
   Tulos: +1 (1 ääni)
   000876: Jos on mennyt pilalle, koira ei syö
   Koirat ny syö vaikka paskaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, koirat, liha, ruoka, paino, päiväys, parasta ennen, pilaantunut, sirutus, rekisteröinti