Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sisustuksen taso

Oletko aina laittanut viltin sohvalle väärin?
Sisustuksen taso

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +710 (730 ääntä)
   Filtti shades of grey, sadomasokismia arkeen.

   Lainaa

  2. Tulos: +590 (606 ääntä)
   First world problems

   Lainaa

  3. Tulos: +753 (799 ääntä)
   -> Älä anna suoraa vastausta vaan "eti itse". -> Ihmettele, kun toinen ei kehu vinkkiäsi.

   Lainaa

  4. Tulos: +272 (280 ääntä)
   Voihan viltti

   Lainaa

  5. Mustalaisnaamio 22.1.2019 0:37
   Tulos: +451 (493 ääntä)
   Hanna taitaa olla just niitä, jotka hinkkaa omaa, joka päivä vaihtuvaa profiiliselfietään kohtuuttoman pitkän ajan. Ja silti se "luonnollinen ja huolelton" irvistys on aina yhtä teennäisen näköinen.

   Lainaa

  6. Tulos: +301 (339 ääntä)
   Oi Hanna. Olisipa minullakin yhtä vähän oikeita ongelmia ja niin paljon aikaa, että mietin tunnin ajan tuommoisia vilttiongelmia. #fengshui #kohdallaan

   Lainaa

  7. Tulos: +288 (328 ääntä)
   Kyllä se taitaa olla Brit itse, jota "vituttaa niin paljon ettei veri kierrä ja se pitää purkaa ensimmäiseen ihmiseen". Ihme, miten paljon nykyään on näitä pahoinvoivia ihmisiä jotka ei osaa muuta kuin vittuilla muille. Some ei sovi kaikille. Porttikielto someen ois monelle tarpeen.

   Lainaa

  8. Tulos: -83 (189 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Hanna taitaa olla just niitä, jotka hinkkaa omaa, joka päivä vaihtuvaa profiiliselfietään kohtuuttoman pitkän ajan. Ja silti se “luonnollinen ja huolelton” irvistys on aina yhtä teennäisen näköinen.
   Joo, Hanna vaikuttaa kyllä melko psykoottiselta kusipäältä. Vahva mielikuva mitättömästä viltti-sekoilusta, mutta sysimusta aura haisee ruudun läpi :D

   Lainaa

  9. Dramallama 22.1.2019 0:50
   Tulos: +211 (233 ääntä)
   Filtti

   Lainaa

  10. ModerniMedia 22.1.2019 1:44
   Tulos: +101 (145 ääntä)
   Mistähä tuo filtti lienee keksitty

   Lainaa

  11. Tulos: +94 (138 ääntä)
   Johanna ei edes vastannut Brit...n näsäviisastelevaan ja vittumaiseen kommenttiin erityisen pahasti ja silti Brit...llä kiehuu niin ettei veri kiehu päässä :D Semmosta. Brit.. tainnut käyttää kaikki rahansa jouluun ja silleen.

   Lainaa

  12. Tulos: +89 (105 ääntä)
   ….: Johanna ei edes vastannut Brit…n näsäviisastelevaan ja vittumaiseen kommenttiin erityisen pahasti ja silti Brit…llä kiehuu niin ettei veri kiehu päässä Semmosta. Brit.. tainnut käyttää kaikki rahansa jouluun ja silleen.
   .älkää edes kysykö että mistä sain päähäni että Britin etunimen loppuosa olisi sensuoritu.

   Lainaa

  13. Tulos: +187 (197 ääntä)
   Cradle of filtti

   Lainaa

  14. Tulos: -10 (126 ääntä)
   Hyi: Kyllä se taitaa olla Brit itse, jota “vituttaa niin paljon ettei veri kierrä ja se pitää purkaa ensimmäiseen ihmiseen”. Ihme, miten paljon nykyään on näitä pahoinvoivia ihmisiä jotka ei osaa muuta kuin vittuilla muille. Some ei sovi kaikille. Porttikielto someen ois monelle tarpeen.
   Mun mielestä nuo keskustelun molemmat osapuolet vaikuttaa rasittavilta tyypeiltä.

   Lainaa

  15. Tulos: +204 (212 ääntä)
   Meneekö tää samaan sarjaan sen kanssa, kun tunti hinkataan hiuksia muotovaahdolla, että saadaan ne just sillä oikealla tavalla sekaisin?

   Lainaa

  16. Piparjuuri 22.1.2019 6:49
   Tulos: +133 (137 ääntä)
   Hanna, onneksi tästäkin on olemassa wikihow: https://m.wikihow.com/Drape-a-Throw-over-a-Sofa Toivottavasti auttoi.

   Lainaa

  17. Tulos: +93 (101 ääntä)
   ModerniMedia: Mistähä tuo filtti lienee keksitty
   Viltti on ruotsiksi filt, ehkä sieltä.

   Lainaa

  18. Tulos: +260 (266 ääntä)
   Tästä tuli mieleen kun olin 16-vuotiaana työssäoppimassa eräässä ravintolassa. Yksi ravintolan työntekijöistä osallistui tulevana kesänä "Kuninkaalliset häät" -ohjelmaan. Lounastauolla juttelimme häistä ja kysyin, että milloin ne häät on. Vastaukseksi sain: "Se lukee siellä nelosen nettisivuilla". Häh, miksi katsoisin nelosen nettisivuilta yhtään mitään kun itse morsian on siinä? :D

   Lainaa

  19. Minäminä 22.1.2019 7:57
   Tulos: +72 (88 ääntä)
   Keksi: Tästä tuli mieleen kun olin 16-vuotiaana työssäoppimassa eräässä ravintolassa. Yksi ravintolan työntekijöistä osallistui tulevana kesänä “Kuninkaalliset häät” -ohjelmaan. Lounastauolla juttelimme häistä ja kysyin, että milloin ne häät on. Vastaukseksi sain: “Se lukee siellä nelosen nettisivuilla”. Häh, miksi katsoisin nelosen nettisivuilta yhtään mitään kun itse morsian on siinä?
   Ei aina voi kaikkea muistaa.

   Lainaa

  20. Tulos: +20 (34 ääntä)
   ModerniMedia: Mistähä tuo filtti lienee keksitty
   En tiiä mut oon kuullu useampien varsinkin vanhempien ihmisten käyttävän tätä sanaa. Voi olla jotain murrettakin.

   Lainaa

  21. niimpä niin 22.1.2019 8:08
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Onko se....filtti jotenkin paremman näköinen, kun sen heittää siihen kuin jos sen vaikka silleen asettelisi huolettomasti? Vai onko tässä nyt juttu se teennäisen tärkeä "heitto"? Miksi edes mietin noin idioottimaista asiaa?

   Lainaa

  22. Tulos: +233 (239 ääntä)
   niimpä niin: Onko se….filtti jotenkin paremman näköinen, kun sen heittää siihen kuin jos sen vaikka silleen asettelisi huolettomasti? Vai onko tässä nyt juttu se teennäisen tärkeä “heitto”? Miksi edes mietin noin idioottimaista asiaa?
   Se on kuule hyggeilyä, siihen kuuluu rentous, hyvinvointi, villasukat ja lukunurkka, josta löytyy kuppi kuumaa, lempikirja sekä huolettomasti selkänojalle heitetty viltti. Huolettomasti. Täydellisesti. Pakko.

   Lainaa

  23. Kilokalori 22.1.2019 9:06
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Piparjuuri: Hanna, onneksi tästäkin on olemassa wikihow: https://m.wikihow.com/Drape-a-Throw-over-a-Sofa Toivottavasti auttoi.
   Ai himskatti. En tiennytkään, että viltit pitää heitellä sohvalle ja istua niiden päällä. Minä kun tylsästi kietaisen viltin aina päälleni, kun istun sohvalla talvisin. Tai torkun kesäisin.

   Lainaa

  24. Tulos: +150 (154 ääntä)
   Hirmunen huoli siitä, että vaikuttaa huolettomalta. Jännä.

   Lainaa

  25. Tulos: +65 (83 ääntä)
   traumcity: Joo, Hanna vaikuttaa kyllä melko psykoottiselta kusipäältä. Vahva mielikuva mitättömästä viltti-sekoilusta, mutta sysimusta aura haisee ruudun läpi
   Saati että kukaan tervejärkinen keksisi tollasta analyysiä minkä itse tähän väänsit.

   Lainaa

  26. Tulos: +149 (151 ääntä)
   Tunnin heitellyt vilttiä sohvalle? Joillain ihmisillä on liikaa aikaa

   Lainaa

  27. Tulos: +32 (38 ääntä)
   ModerniMedia: Mistähä tuo filtti lienee keksitty
   Ruotsiksi viltti on ”filt”. Näitä lainasanoja on aika paljon, etenkin Uudellamaalla.

   Lainaa

  28. Tulos: -49 (93 ääntä)
   Irene: Saati että kukaan tervejärkinen keksisi tollasta analyysiä minkä itse tähän väänsit.
   Väänsitkö sä just analyysin mielenterveydestäni viestini perusteella? Ei mennyt nyt ihan nappiin Irene sun pätemisyritys :D Oh the irony.

   Lainaa

  29. Tulos: +8 (36 ääntä)
   Keksi: Tästä tuli mieleen kun olin 16-vuotiaana työssäoppimassa eräässä ravintolassa. Yksi ravintolan työntekijöistä osallistui tulevana kesänä “Kuninkaalliset häät” -ohjelmaan. Lounastauolla juttelimme häistä ja kysyin, että milloin ne häät on. Vastaukseksi sain: “Se lukee siellä nelosen nettisivuilla”. Häh, miksi katsoisin nelosen nettisivuilta yhtään mitään kun itse morsian on siinä?
   Saattaa olla, ettei saanut ulkopuolisille paljastaa oikeaa kuvauspäivää ja ei oikeasti muistanut lähetysaikaa.

   Lainaa

  30. Tulos: +82 (84 ääntä)
   Keksi: Tästä tuli mieleen kun olin 16-vuotiaana työssäoppimassa eräässä ravintolassa. Yksi ravintolan työntekijöistä osallistui tulevana kesänä “Kuninkaalliset häät” -ohjelmaan. Lounastauolla juttelimme häistä ja kysyin, että milloin ne häät on. Vastaukseksi sain: “Se lukee siellä nelosen nettisivuilla”. Häh, miksi katsoisin nelosen nettisivuilta yhtään mitään kun itse morsian on siinä?
   Se varmaan ymmärsi väärin ja luuli sun kysyvän koska ohjelma tulee tv:stä.

   Lainaa

  31. Tulos: +103 (105 ääntä)
   Voin vaan kuvitella sen raivarin, kun joku istuu Hannan sohvalle ja monta tuntia huolettomasti heitelty "filtti" liikahtaa eri asentoon.

   Lainaa

  32. Tulos: +30 (50 ääntä)
   Piparjuuri: Hanna, onneksi tästäkin on olemassa wikihow: https://m.wikihow.com/Drape-a-Throw-over-a-Sofa Toivottavasti auttoi.
   Ei Jeesus. On ihmisillä murheet ja tiedontarve kaikenlaiseen. Näemmä "throw blanket" on olemassa jaon monta eri tapaa "heittää" se oikein. Ammun itseni.

   Lainaa

  33. Tulos: -1 (23 ääntä)
   ModerniMedia: Mistähä tuo filtti lienee keksitty
   Turusta.

   Lainaa

  34. Pekka Peitsi 22.1.2019 12:22
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Välillä tulee etsittyä tietoa ja silloin tulee luettua vaikka 2006 käytyjä keskusteluja. Joihinkin kysymyksiin vaan ei löydy vastausta netistä. Välillä tulee vastaan näitä "Oletko katsonut googlesta?" ja "Tämä ei ollut etsimäsi, mutta" ja vastauksena sivusto, joka on googlehaun 1. sivulla.

   Lainaa

  35. Tulos: -24 (54 ääntä)
   Se on viltti, ei filtti.

   Lainaa

  36. Hattarapilvi 22.1.2019 14:02
   Tulos: -16 (36 ääntä)
   amt: Mun mielestä nuo keskustelun molemmat osapuolet vaikuttaa rasittavilta tyypeiltä.
   Samaa mietin. Mutta tuollainen "keskustelu" on nykyään täysin hyväksyttyä ja "sivistynyttä" käytöstä aikuisien ihmisten keskuudessa. Arvaa hajooko pää kun pitkäaikaisen sairauden takia joutuu koko ajan soittelemaan jonnekkin virastoihin. Tosi kivaa kun suomessa on nykyään ainoana hyväksyttynä keskustelumuotona piikittely, päälle huutaminen ja jatkuva keskeyttely sekä totaalinen käytöstapojen unohtaminen. Välillä hämmentää tosissaan, että miksi sitten edes vaivaudutaan opettamaan lapsille käytöstapoja jos niille samalla näytetään kuinka aikuisten maailmassa on ihan sallittua ja okei kiusata, huutaa toistensa päälle ja noin muutenkin kaikin puolin käyttäytyä todella rumasti. Pari kertaa olen kuullut kuinka keski-eurooppalaiset turistit on olleet "lievästi" järkyttyneitä suomalaisista käytöstavoista.

   Lainaa

  37. Hattarapilvi 22.1.2019 14:04
   Tulos: -9 (61 ääntä)
   Asguirdo: Ei Jeesus. On ihmisillä murheet ja tiedontarve kaikenlaiseen. Näemmä “throw blanket” on olemassa jaon monta eri tapaa “heittää” se oikein. Ammun itseni.
   Olet valmis poistamaan itsesi tästä maailmasta siksi ettöä joku tykkää joskus hieman turhistakin asioista? Pienestä on sinun elämäsi ja ennen kaikkea elämänhalusi kiinni.

   Lainaa

  38. Tulos: -26 (52 ääntä)
   Irene: Saati että kukaan tervejärkinen keksisi tollasta analyysiä minkä itse tähän väänsit.
   Terve, Hanna! Saitko filtin hyvin?

   Lainaa

  39. Tulos: +37 (47 ääntä)
   Mulla meni 50 sekuntia löytää tuo tv-taso ikean nettisivuilta. Oli muuten Bestå, 220€. Tuolla värityksellä 270€.

   Lainaa

  40. Tulos: +37 (47 ääntä)
   Oon vissiin vähä outo, mutta meillä viltit -anteeksi filtit- on ihan käyttötavaraa, ei sisustuselementtejä.

   Lainaa

  41. Tulos: +18 (62 ääntä)
   Itse syön juuri fiiliä ja illalla juon faimon kanssa pullon jotain hyvää fiiniä. Olen siis Canna C:llä ja en käytä sannabista

   Lainaa

  42. Tulos: +31 (43 ääntä)
   Juge: Oon vissiin vähä outo, mutta meillä viltit -anteeksi filtit- on ihan käyttötavaraa, ei sisustuselementtejä.
   Tarvittaisiin lapsia tai lemmikkieläimiä. Meillä menee hyvin jos sen viltin/ filtin edes löytää, kun joku/ jokin on raahannut sen jonnekin ja rakentanut siitä jotain omiin tarkoituksiinsa (linnan, pesän, piilon, vessan). Kiitollisuuteni olisi suunnaton jos sanottu riepu olisi edes sohvalla tai jossain siitä näköetäisyydellä.

   Lainaa

  43. Tulos: +53 (71 ääntä)
   Jyrki: Se on viltti, ei filtti.
   Ei nyt jakseta murre-erosita. Viltti on filtti siellä missä vati on fati ja vaari on faari. Näitä paikkakuntia löytyy ihan maamme rajojen sisäpuolelta.

   Lainaa

  44. Pullamössö 22.1.2019 17:57
   Tulos: +67 (75 ääntä)
   Hannalla varmaan valkoinen sohva valkoisessa kodissa, jossa muutama hartaudella valittu mietelausetarra seinällä, sekä sisustukseen sopiva mies ja koira. Elämä onkin ihan parhaimmillaan silloin, kun pitää kaiken tiukasti kontrollissa.

   Lainaa

  45. Aikuisten oikeesti nyt 22.1.2019 19:07
   Tulos: +1 (27 ääntä)
   amt: Mun mielestä nuo keskustelun molemmat osapuolet vaikuttaa rasittavilta tyypeiltä.
   Mulla ei oo mitään käsitystä mikä mun ikean kalusteiden nimi on.. Tuskin Britilläkään.

   Lainaa

  46. Tulos: +62 (68 ääntä)
   Pullamössö: Hannalla varmaan valkoinen sohva valkoisessa kodissa, jossa muutama hartaudella valittu mietelausetarra seinällä, sekä sisustukseen sopiva mies ja koira. Elämä onkin ihan parhaimmillaan silloin, kun pitää kaiken tiukasti kontrollissa.
   Eikä unohdeta jokaisen itseään "aikamoiseksi sisustajaksi" kutsuvan kodista löytyviä tähtimattoja, koristelintuhäkkiä, tyhjää Live Love Laugh -keksipurkkia, Family-taulua ja vallilan verhoja...

   Lainaa

  47. Olen hassu tyttö 23.1.2019 0:20
   Tulos: +14 (26 ääntä)
   traumcity: Joo, Hanna vaikuttaa kyllä melko psykoottiselta kusipäältä. Vahva mielikuva mitättömästä viltti-sekoilusta, mutta sysimusta aura haisee ruudun läpi
   Mitä sä selität XD

   Lainaa

  48. Tulos: -8 (26 ääntä)
   Olen hassu tyttö: Mitä sä selität
   Siinähän se lukee.

   Lainaa

  49. Tulos: -4 (16 ääntä)
   Käsittämätön raivoaminen Johannalta (ja myöhemmin britiltä). Tuota lukiessa otin ikean sivun toiseen välilehteen ja TV-tasot löytivät n. 15 sekunnissa. Heti melkein ekana komeilee tuo taso.

   Lainaa

  50. Aina oppii uutta 23.1.2019 12:57
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   niimpä niin: Onko se….filtti jotenkin paremman näköinen, kun sen heittää siihen kuin jos sen vaikka silleen asettelisi huolettomasti? Vai onko tässä nyt juttu se teennäisen tärkeä “heitto”? Miksi edes mietin noin idioottimaista asiaa?
   Tärkeintä on matka, ei päämäärä. Tai no tässä tapauksessa vissiin molemmat.

   Lainaa

  51. Aina oppii uutta 23.1.2019 12:59
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   justjoo: Käsittämätön raivoaminen Johannalta (ja myöhemmin britiltä). Tuota lukiessa otin ikean sivun toiseen välilehteen ja TV-tasot löytivät n. 15 sekunnissa. Heti melkein ekana komeilee tuo taso.
   Jäi vähän auki että missä yhteydessä tämä ikeakomistus on esitelty. Minusta Johanna lähinnä yritti smooltookata, mutta joku yritti estää sen.

   Lainaa

  52. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Dramallama: Filtti
   Filthy

   Lainaa

  53. Eiootodellista 23.1.2019 23:22
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Idioottimaidta kiroilua ja raivoamista Johannalta. Yhtään jatkoon puuttumatta, olisihan vinkin voinut vähän asiallisemmin ottaa. Nykyaikana vissiin saa tuntemattomille haistatella.

   Lainaa

  54. TheEmpatheticSociopath 24.1.2019 4:10
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   traumcity: Väänsitkö sä just analyysin mielenterveydestäni viestini perusteella? Ei mennyt nyt ihan nappiin Irene sun pätemisyritys Oh the irony.
   Ei, ei viestin, vaan viestien, monikossa. Käytöksen kokonaisuus ratkaisee diagnoosin, ei yksittäinen teko. Luuletko ettei kukaan huomaa, että roikut pakko-oireisen oloisesti jonkun feissarimokien kommenttiosiossa kettuilemassa ihmisille päivästä toiseen, leveillen omalla sanavalmiudellasi, ja "älylläsi" oikeuttaen kusipäisyytesi? Toinen on tämä mustalaisnaamio. You, sir, have been outsmarted. Oh, the irony. Mutta ei se mitään, ihmisiähän tässä ollaan, ja ainut miksi juuri kirjoitin mitä kirjoitin, on, koska itsekin tässä odotan asperger-diagnoosini varmistumista vasta näin aikuisiällä. Ja jos nyt joku ihmettelee mitä tässä kommentissani sekoilen ja/tai yritän selittää, niin kunhan arvuuttelen, muistuttaa vaan kys. henkilöiden passiivisaggressiivinen käytös tapaa jolla ennen itsekin kommunikoin. Sitten kun itse tajuaa mistä on kyse, ei älyllistä kaikkea sosiaalisissa tilanteissa, koska se antaa itsestä antisosiaalisen ts. kusipäisen kuvan. Toki aina voi esittää ettei tunnu missään jos muut pitää kusipäänä, kun on itse kuitenkin älyssään muiden yläpuolella (ehkä on, ehkä ei, not the point), mutta been there, done that, ja kyllä se kirpasee kun "toiset lapset ei ikinä halua leikkiä mun kaa ja haukkuuvat vaan ilkeeks". Toki on totta ettei ketään voi diagnosoida kommenttiosio-viestien perusteella, mutta herätellä voi. Joten ehkä hyviin syihin perustuva perusteellinen arvaus oikeuttaa itse itsensä. Enough said. Sosiaalinen elämä, etenkin näin somessa, on miinakenttä. Joten hyvää jatkoa ja lykkyä tykö kaikille osallisille, ei vähiten näille kahdelle yksinäiselle ratsastajallemme.

   Lainaa

  55. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Hanna, kysymyksesi on hölmö. Ja itse olet hölmö. Anteeksi sanan toisto.

   Lainaa

  56. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Itse paljasjalkainen stadilainen ja meillä puhuttiin aina filteistä, toki vilttikin käy.

   Lainaa

  57. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Kouluttaja: Itse paljasjalkainen stadilainen ja meillä puhuttiin aina filteistä, toki vilttikin käy.
   Itse puhun aina filtistä. En vaan saa suustani sanaa "viltti", kuulostaa yhtä tyhmältä kuin jos sanoisi "Vorssa". Mutta olenkin alueelta, jonka murteessa on f käytössä (Lounais-Suomi).

   Lainaa

  58. Tulos: -2 (10 ääntä)
   hjklhl: -> Älä anna suoraa vastausta vaan “eti itse”. -> Ihmettele, kun toinen ei kehu vinkkiäsi.
   Hyi: Kyllä se taitaa olla Brit itse, jota “vituttaa niin paljon ettei veri kierrä ja se pitää purkaa ensimmäiseen ihmiseen”. Ihme, miten paljon nykyään on näitä pahoinvoivia ihmisiä jotka ei osaa muuta kuin vittuilla muille. Some ei sovi kaikille. Porttikielto someen ois monelle tarpeen.
   Väärinhän se meni molemmilla :) Brit antoi hyvän vinkin, jonka avulla mallin löytämiseen meni 2 minuuttia. Tai tarkemmin ottaen 2min 15sek. https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S29205614/#/S19191405

   Lainaa

  59. Tulos: -12 (24 ääntä)
   Sille sohvalle laitetaan vain perse. Helvetin naiset ja niiden neuroottinen 'mitä muuta tähän sohvalle saisi turhien tyynyjen lisäksi'. Sohva on tehty istumista varten.

   Lainaa

  60. Zepi Sveitsistä 25.1.2019 7:18
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Nämä ovat näitä uusavuttomia jotka eivät osaa edes ikean sivuilta etsiä itse tv-tasoa vaan vaativat suoran linkin siihen ja näin sisustavat sitten persoonallisesti oman kotinsa kopioimalla suoraan muilta.

   Lainaa

  61. Hattarapilvi 25.1.2019 10:14
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   TheEmpatheticSociopath: Ei, ei viestin, vaan viestien, monikossa. Käytöksen kokonaisuus ratkaisee diagnoosin, ei yksittäinen teko. Luuletko ettei kukaan huomaa, että roikut pakko-oireisen oloisesti jonkun feissarimokien kommenttiosiossa kettuilemassa ihmisille päivästä toiseen, leveillen omalla sanavalmiudellasi, ja “älylläsi” oikeuttaen [...]
   Vaikka lainaankin juuri nyt sinun tekstiäsi, on kommenttini teille molemmille: Jättäkäähän nyt ne diagnosoinnit ja myös (ja etenkin) diagnoosien arvuuttelut niille ihan oikeille ammattilaisille. Vaikka olisikin mielenterveyden tai sosiaalisen kanssakäymisen kanssa vaikeuksia, niin tuntemattomien keittiöpsykolointi on todella vahingollista. Varsinkin jos jotain vaikeuksia on, niin se vain lisää turhaa alemmuudentunnetta, jopa häpeää itsestään. Jos on paha olla tai muuten vain tuntuu että on hankaluuksia, niin todellakin rohkeasti oikean ammatttilaisen juttusille ja nimenomaan pitempiaikaisesti. (Parilla käyntikerralla ei edes ammattilainen vielä saa kunnolla otetta.) Ihmiset yllättyvät monesti ihan todella paljon, ja olotila on useimmiten helpottunut. Ja jos ei heti nappaa tai todella tökkii jostain syystä, niin kannattaa kokeilla että pääsiskö jonkun toisen juttusille. Tietysti pitää olla myös halu vastaanottaa sitä todellista apua. Mutta toisinaan ei edes ole mitään erityistä hoidon tarvetta, voi olla muuten vain elämän varrella saatuja kolhuja jotka tekevät herkemmäksi muiden ihmisten kanssa toimimiselle. On mielestäni todella asiatonta ja julmaa, ja myöskin melko noloa pätemistä, lähteä koskaan ruotimaan tai edes spekuloimaan kenenkään mielenterveyden tutkimisen tai hoidon tarvetta saati diagnooseja. Ja jooh, liippaa läheltä. Itse koin puolitoista vuotta sitten jotain todella shokeeraavaa ja jo silloin tiesin että siitä kestää toipua ja että sen hetkinen käyttäytymiseni oli suoraa seurausta todella rankoista kokemuksista joista olin juuri päässyt turvaan. Silloinen kaverinani pitänyt henkilö alkoikin yhtäkkiä diagnosoimaan minulta jos jonkinmoista käytösmallia, diagnoosia, mielenterveyden ongelmaa ja vikaa. Hän on kuulemma todella hyvä psykologiassa ja ihmistuntemuksessa koska on vapaa-ajallaan lukenut monia artikkeleita. Eikä mitään todellista koulutusta. Välimme olivat olleet todella tulehtuneet jo aiemminkin, koska hänellä oli yleisesti ottaen tapana käyttäytyä minua kohtaan melko rumasti. Aina selitin hänen edesottamuksesna itselleni parhain päin ja puolustelin häntä. Lopulta oli pakko katkaista välit okonaan kun alkoi jo karmimaan miten hän tiesi lähes yksityiskohtaisesti millaisesta tilanteesta ja kokemuksista olin juuri ns. selvinnyt eli olin ollut todella vaarallisissa oloissa ja päässyt vihdoinkin turvaan. Kokemukseni olivat traummaattisia ja etenkin henkisesti todella raskaita. Pyysin useasti häneltä että hän koittaisi ymmärtää että en juuri sillä hetkellä kykene toimimaan täysin aukottomasti ja täydellisesti koska olen joutunut kokemaan kovia. Karmivaa oli se täydellinen empatian puute, kylmyys ja pilkka tilanteessa jossa minun ainoa väsynyt toive oli että saisin edes rauhaa toipua. Niin ei, siitäkin hän alkoi vääntämään ties mitä psykologisia syväanalyyseja. Hän vei kaiken niin pitkälle, että hän alkoi manipuloimaan minua että saisi minut uskomaan että minulla on ties mitä -synnynnäisiä- vikoja minun päässä. Huh...nyt yli puoli vuotta erossa tuosta "kaverista" eikä ole hetkeäkään tullut häntä ikävä. Olen saanut toipua rauhassa, olen tutustunut pikkuhiljaa terveisin ja tasapainoisiin ihmisiin ja saanut uutta luottamusta sekä muihin ihmisiin että maailmaan. Ja se todellinen minä olikin ihan vain väsynyt ja kovia kokenut väkivallan uhri joka ei ollutkaan syypää omaan kohtaloonsa. Olen saanut muiden ihmisten kannustamana huomata että olen sittenkin ihan tavallinen ja terve, kiltti ja mukava. Tuo keittiöpsykologi jurputtaa todennäköisesti edelleen katkerana jossain sitä, miten ihmiskunta on niin tyhmä ja miten kaikki muut ihmiset on aika perseestä ja miten kukaan ei ole yhtä älykäs kuin mitä hän on. Hän on kovin yksinäinen, sillä kukaan ei vedä vertoja hänen älykkyydelleen. Mutta silti, oikean narsistin tunteneena, en osaa varmaksi diagnosoida onko tuo entinen kaverini narsisti vai alkoiko sillä vain tulemaan sellaisia piirteitä esiin. Kun en ole ammattilainen, en terapeutti enkä lääkäri.

   Lainaa

  62. sukkajumala 25.1.2019 15:55
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   viltti kirjotetaan veellä paitsi vorssassa

   Lainaa

  63. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Hirveä ongelma joillekin kommentoijille tuo filtti. Itse olen Länsi-Suomesta, jossa käytetään monia sellaisia (murre)sanoja, joiden alkuperä on tosiaan ruotsissa. Samoin siellä tosiaan saatetaan syödä fiiliä, hioa kynsiä fiilalla ja juoda kaffetta. Samaten kyllä omaan korvaani särähtää tämä itäsuomalainen hengari ja vasta. Mutta murteet ovat rakkaan kielemme syntyperä, älkäämme niitä turhaan moittiko.

   Lainaa

  64. Tulos: -5 (11 ääntä)
   Raxxus: Oi Hanna. Olisipa minullakin yhtä vähän oikeita ongelmia ja niin paljon aikaa, että mietin tunnin ajan tuommoisia vilttiongelmia. #fengshui #kohdallaan
   Oppisitpa sinä käyttämään hashtageja oikein.

   Lainaa

  65. Tulos: -15 (15 ääntä)
   Maira: Hirveä ongelma joillekin kommentoijille tuo filtti. Itse olen Länsi-Suomesta, jossa käytetään monia sellaisia (murre)sanoja, joiden alkuperä on tosiaan ruotsissa. Samoin siellä tosiaan saatetaan syödä fiiliä, hioa kynsiä fiilalla ja juoda kaffetta. Samaten kyllä omaan korvaani särähtää tämä itäsuomalainen hengari ja [...]
   Koko maanlaajuisiin facebookryhmiin olisi ihan suotava kirjoittaa yleiskieltä, että kaikki ymmärtävät. Ei pitäisi olla liikaa vaadittu, kun Suomessa kaikki aikuiset ovat kuitenkin vähintään peruskoulun/kansakoulun käyneitä.

   Lainaa

  66. Villiväkkärä 5.2.2019 6:31
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Nii: Cradle of filtti
   Meni banaani melkein väärään kurkkuun

   Lainaa

  67. Varakas kiivi 13.8.2021 6:53
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Mun luokkalainen ois vastannu hyllykysymykseen "EN KERRO,,,SE ON ULKOMAILTA OSTETTU MUT EN KERRO,,KU EN HALUU ET MUUTKI OSTAA,,,VAIKKET IKIN SIEL TUU KÄYMÄÄN???!!!!?" Kun kysyin mistä hänen hieno takki on ostettu

   Lainaa

  68. Aulis käärme 9.2.2022 20:01
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Onkohan Hanna samassa firmassa kanssani töissä? Työskentelen kotisiivoojana ja välillä työparina on sellaisia naisia, joille ei kelpaa sitten millään kun siivouksen jälkeen asettelen tyynyt ja huovat takaisin sohvalle vaan heidän täytyy mennä itse laittamaan uudestaan. Eivät kai sitten ole tarpeeksi "huolettoman asetellun näköisiä". :D

   Lainaa

  69. Kirpeä Ahven 3.8.2022 9:39
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   hjklhl: -> Älä anna suoraa vastausta vaan "eti itse". -> Ihmettele, kun toinen ei kehu vinkkiäsi.
   Muistaako joku muka nuita Ikean kalusteiden nimiä? En minäkään viitsisi ruveta selaamaan Ikean nettikauppaa toisen polesta, että mikähän mahtoi olla markkinointinimi tuollekin kalusteelle.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, Ikea, taso, tv-taso, viltti, sisustus, sohva, huoleton, skandinaavinen sisustus