Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lounastauko

Olen keskellä pahinta suomalaista painajaista.
Suurenna näkymä
Lounastauko

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 81 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +945 (969 ääntä)
   Suomalaiseen painajaiseen kuuluu myös linja-auto, missä jokaisella penkkirivillä on ikkunapaikalla jo joku, mutta muuten bussi on puoliksi tyhjä, mutta kuitenkin siis ihan täynnä.

   Lainaa

  2. Tulos: +416 (848 ääntä)
   On kyllä pimeetä sakkia, kun haluaa vähemmän ympäristöä kuormittavaa ruokaa, joka vuoksi vieläpä yksikään eläin ei ole kuollut. Pthyi!

   Lainaa

  3. Tulos: +1193 (1379 ääntä)
   Ai miten minua ällöttääkään tuo lihasta itkeminen. Lihansyöntiä itsessään en vastusta, syön itsekin välillä lihaa, mutta vittu tuota aikuisten ihmisten paniikinomaista uikutusta heti, kun heille pikkaisen vilauttaa porkkanaa. Vihaan nyky-Suomessa yleistä ruoka-asennetta, jonka mukaan liha on ainoa, oikea ruoka, perunat ja riisi ovat sen kyytipoikia ja kasvikset ovat sitten pakollisia, pahanmakuisia lihan korvikkeita, joita pitää vähän närppiä lautasen reunalle, koska opettaja käskee. (Paitsi sitten, kun muuttaa omilleen, sitten ei enää kukaan voi pakottaa syömään mitään pahaa.) Jos ei lapsena ole saanut syödä kasviksia, niin onhan niihin vähän vaikea totutella, mutta ei se mikään mahdoton tehtävä ole, jos vain ei ole paskahousuinen uivelo. Ihan käsittämätöntä, miten aikuiset ihmiset alkavat kasviksista puhuttaessa rääkyä ja vinkua kuin pikkulapset, joita kielletään syömästä karkkia joka aterian tilalla.

   Lainaa

  4. Tulos: +558 (754 ääntä)
   Ja niille pönttöpäille, jotka vastustavat kasvisruokien tarjoilua ravintoloissa, koska se on "pois heidän valikoimastanne" (ja joita ikävä kyllä on tässä maailmassa suurempikin joukko). Tällaiset ruikuttajat saavat minun puolestani painua vittuun kitisemästä. Ketään ei kiinnosta, mitä te ette halua.

   Lainaa

  5. Ruusukaali 29.1.2019 0:45
   Tulos: +261 (395 ääntä)
   Kala: Ai miten minua ällöttääkään tuo lihasta itkeminen. Lihansyöntiä itsessään en vastusta, syön itsekin välillä lihaa, mutta vⅰttu tuota aikuisten ihmisten paniikinomaista uikutusta heti, kun heille pikkaisen vilauttaa porkkanaa. Vihaan nyky-Suomessa yleistä ruoka-asennetta, jonka mukaan liha on ainoa, oikea ruoka, [...]
   Hallelujah. Kuinka vaikeaa se on käsittää, että kasvisten tulisi olla meidän ruokavalion perusta? Ja kyllä, kasviksistakin saa maukasta safkaa, kun niiden eteen vihtii tehä muutakin kun pyöräyttää keitinvedessä tai raastaa raakana lautaselle! Mikään ei ole kammottavampaa kuin keitetyt ruusukaalit, mutta uunissa paahdettuna balsamicon ja pekonin kanssa, suurinta herkkua!

   Lainaa

  6. Tulos: +542 (598 ääntä)
   Ai että ihan Palen kustannuksella meinataan rueta myymään kasvisruokaa? Niin mitenköhän se olisi Palelta pois? Varmaan se ravintola poistaisi ruokalistalta vähintään kolme suosituinta liha-ateriaa lisätäkseen sinne yhden vaatimattoman kasvisaterian, koska pakkohan sen on olla jostain pois. Kyllä nyt taas lihansyöjää sorretaan.

   Lainaa

  7. Tulos: +477 (549 ääntä)
   Ei helvetti toi Pale on itsekeskeinen ääliö :D Luuleeko tuo juntti oikeasti että jos ravintola ottaa jonkun salaatin valikoimiin niin se on häneltä pois? Siis ihan oikeasti? Pakko mennä lähiravintolaan itkemään kun siellä on monta annosta mistä en tykkää ja ne ovat minulta pois kun ei ole mitään mistä minä tykkään! Minäminäminä!

   Lainaa

  8. Tulos: -436 (530 ääntä)
   Kala: Ai miten minua ällöttääkään tuo lihasta itkeminen. Lihansyöntiä itsessään en vastusta, syön itsekin välillä lihaa, mutta vⅰttu tuota aikuisten ihmisten paniikinomaista uikutusta heti, kun heille pikkaisen vilauttaa porkkanaa. Vihaan nyky-Suomessa yleistä ruoka-asennetta, jonka mukaan liha on ainoa, oikea ruoka, [...]
   Oletko ikinä katsonut kuinka vähän kasviksissa on proteiinia ja kalsiumia?

   Lainaa

  9. Määäääää 29.1.2019 3:30
   Tulos: +245 (265 ääntä)
   Minä syön mitä vaan, mut oon käyny vegepaikssakin syömässä ja ihan yksin jopa. Oli hyvää ja meen toistekin. Tavallisissakin lounaspaikassa otan myös salaattia, juureksia ym. Ja teen itse kasvisruokia. Ihan vain siksi, että tykkään. Ei ole mitään muuta syytä.

   Lainaa

  10. Tulos: +435 (501 ääntä)
   Jallu: Oletko ikinä katsonut kuinka vähän kasviksissa on proteiinia ja kalsiumia?
   Joo, ja olin hyvin yllättynyt! Soijarouhe - 53% proteiinia, kalsiumia 363mg per 100g Punaiset linssit - 24% proteiinia, kalsiumia 79mg/100g Härkäpapurouhe - 29% proteiinia, kalsiumia 103mg per 100g Soijamaito/kauramaito - 120mg per 100ml (yhtä paljon kuin lehmänmaidossa!)

   Lainaa

  11. Murmurmurmeli 29.1.2019 6:10
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Jokseenkin tutun oloinen keskustelu, ihan kuin olisin lukenut ennenkin. Lieneeköhän Uudenkaupungin puskaradiosta. :D

   Lainaa

  12. Tulos: +183 (213 ääntä)
   Ravintola voi itse päättää mitä ruokia tarjoilee, kun oli muistaakseni joku moka, jossa joku meni pihviravintolaan syömään vegaanina ja haukkui ruoan pystyyn. Mielestäni silti se ei ole liikaa jos ravintolalla olisi yksi vegevaihtoehto tai useampi riippuen ravintolan koosta tietenkin. Esimerkiksi jos ravintolalla on pizzoja listalla niin kasvispizza ja pastoissa kasvispasta.

   Lainaa

  13. Tulos: +157 (181 ääntä)
   En voinut sietää kasviksia nuorempana, siihen lienee vaikuttanut se, että kasvisten syömisestä tehtiin koulussa niin pakkopullaa, ja maittavia kasvisaterioita ei ole tullut kokeiltua. Nyt aikuisena päädyin kuitenkin töihin ravintolaan jossa lounaalta löytyi aina kasvisvaihtoehto, ja tarjolla oli lämpimistä kasviksista aina runsaaseen salaattipöytään. Loppupeleissä huomasin että monet kasvisruuat ovat enemmän mieleeni kuin tietyt "normaaliin ruokalistaan" kuuluvat liharuuat. Sain helpotusta myös minua vuosia vainonneeseen väsymykseen. Hunajapaahdettu punajuurivuoka nousi suosikiksi. Kun nyt olen syönyt muutaman viikon kotona pääsääntöisesti kasvisruokaa, ei vatsaa turvota ja olo on mainio. Näytän jopa aika timmiltä. :)

   Lainaa

  14. Tulos: +163 (183 ääntä)
   Rupes jo vähä kiehahtaa ton keskustelun vakiobarbaari. Mietin jotain älykästä sanottavaa, mut kommenteista jo huomasin että asia on hoidettu puolestani. Päädyn vaan toteamaan että kyseisen herran argumentit taitaa riittää pelkästään "mä saatan syödä kanin mut sä syöt kanin ruuat"-tasolle.

   Lainaa

  15. Tulos: +209 (237 ääntä)
   Kyllä niin ääliö ja metsään menee ihan jokainen lause tällä lihafanilla, että ihan oikein hävettää. Kasvisruokaravintolathan nimenomaan ovat tuottoisia sekä yleistyviä. Ja moni sekatyöläinen, kuten itsekin suosin yhä enemmän ja enemmän kasvis/vegaaniruokaa ravintoloissa. Niinistökin syö lihaa vain kerran viikossa mikä on hieno esimerkki! Pieniä askelia kohti parempaa ja hyvinvoivaa maapalloa. Eiköhän ihminen muoviroskineen ja tehotuotantoineen ole saanut jo tarpeeksi haittaa niin on korkea aika suojella maapalloa.

   Lainaa

  16. Valoja Päälle 29.1.2019 7:17
   Tulos: -282 (368 ääntä)
   Pahimpia vinkujia yleensä on juuri vegaanit. Lisäksi se,että on vegaani pitää tuoda julki kuin olisi jossakin Jumalan asemassa ja muita parempi kun on jänis.

   Lainaa

  17. Tulos: +93 (105 ääntä)
   Lumi: Kyllä niin ääliö ja metsään menee ihan jokainen lause tällä lihafanilla, että ihan oikein hävettää. Kasvisruokaravintolathan nimenomaan ovat tuottoisia sekä yleistyviä. Ja moni sekatyöläinen, kuten itsekin suosin yhä enemmän ja enemmän kasvis/vegaaniruokaa ravintoloissa. Niinistökin syö lihaa vain kerran viikossa [...]
   Sekatyöläinen = sekasyöjä

   Lainaa

  18. Tulos: -76 (216 ääntä)
   Ruusukaali: Hallelujah. Kuinka vaikeaa se on käsittää, että kasvisten tulisi olla meidän ruokavalion perusta? Ja kyllä, kasviksistakin saa maukasta safkaa, kun niiden eteen vihtii tehä muutakin kun pyöräyttää keitinvedessä tai raastaa raakana lautaselle! Mikään ei ole kammottavampaa kuin keitetyt ruusukaalit, mutta uunissa paahdettuna balsamicon ja pekonin kanssa, suurinta herkkua!
   Juuri näin, mistä tahansa kasvisruuasta saa ihan hyvää, kun lisää joukkoon kunnolla pekonia!

   Lainaa

  19. Tulos: +74 (190 ääntä)
   Maito on vauvoille. Ihmismaito ihmisvauvoille ja lehmänmaito lehmävauvoille. Ei aikuisen ihmisen tarvitse heittäytyä vasikka-vauvaksi, vaikka juuri miehisimmät miehet raksoista toimistoihin jostain syystä sellaisen kuvan ovat saaneetkin rakennettua.

   Lainaa

  20. Tulos: -118 (178 ääntä)
   Juuso: Ei helvetti toi Pale on itsekeskeinen ääliö Luuleeko tuo juntti oikeasti että jos ravintola ottaa jonkun salaatin valikoimiin niin se on häneltä pois? Siis ihan oikeasti? Pakko mennä lähiravintolaan itkemään kun siellä on monta annosta mistä en tykkää ja ne ovat minulta pois kun ei ole mitään mistä minä tykkään! Minäminäminä!
   Onhan se pidemmän päälle kaikilta asiakkailta pois. Tosin eri syystä. Jos pienessä kaupungissa, jossa kasvisruualle ei oikeasti ole jokapäiväistä kysyntää lisätään listalle edes yksi kasvisruoka-annos se nostaa pidemmässä juoksussa kaiken hintaa. Kun ravintolan pitää päivittäin prepata ne yhden ylimääräisen annoksen tarvikkeet, jotka kuitenkin menevät miltei joka päivä roskiin niin sehän se vasta on ekologista ja hienoa, vai mitä veget?

   Lainaa

  21. Tulos: +95 (109 ääntä)
   Palehan vaikuttaa varsinaiselta kosmopoliitilta ja logiikan taitajalta. Miksiköhän hänenlaisiaan on olemassa. Ja ei, tämä ei liity lihansyöntiin. Syön itsekin.

   Lainaa

  22. Tulos: +92 (112 ääntä)
   Pale on hieno ihminen. Varmaan samaa porukkaa joka haistelee bensaa ja kiusaa pikkupoikia, kun ei oman kokoistaan uskalla?

   Lainaa

  23. niimpä niin 29.1.2019 8:12
   Tulos: -30 (92 ääntä)
   Missähän junttilassa tässä tosiaan mennään, jos ei muka lounaalla saa kasviruokaa? Ja vaikka Juuso asioita mukahauskasti liioittelee, niin itseäni kyrpii aivan saatanasti se, kun porukka ei osaa vapauttaa sitä pöytää seuraaville syöjille vaan sinne jäädään kertomaan Ullalle miten se Homo-petteri osasi jo käydä potalla.

   Lainaa

  24. Tulos: -97 (161 ääntä)
   Juuso: Pakko mennä lähiravintolaan itkemään kun siellä on monta annosta mistä en tykkää ja ne ovat minulta pois kun ei ole mitään mistä minä tykkään! Minäminäminä!
   Näinhän se vegetaristialoittajakin teki. Marisi kun ei ravintoloiden ruoka kelpaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -86 (116 ääntä)
   Pale vaikuttaa lähinnä trollilta, ilmeisen hyvältä sellaiselta koska täälläkin on porukka talikot kädessä puolustamassa vegaanisia oikeuksiaan :D hyvä pale.

   Lainaa

  26. Tulos: +164 (194 ääntä)
   Jotenkin tää "lihansyöjien" asenne on niin rasittava. Jos kerrankin haluat kasvisruokaa sen lihan sijaan, oot automaattisesti piipertäjä. Toinen oli tää armeijakohu, jossa oli tietty luku kokonaan kasvissyöjiä, alle 1%. Lihansyöjien mielestä yksikään niistä sekasyöjistä eli 99 %:iin kuuluvista ei koskaan ikinä voi mitenkään haluta kasvisruokaa. Esimerkiksi minä en kuuluisi siihen 1% :n väkeen, vaikka haluan kasvisruokaa siitä huolimatta, että syön lihaa muutaman kerran viikossa.

   Lainaa

  27. Tulos: +137 (169 ääntä)
   "Rajallinen määrä annoksia?" Kyllä ne määräytyvät ihan raaka-aineiden sekä kokkien osaamisen mukaan, pikku Pale. Ruokalistan voi teettää vaikka kilometrin mittaiseksi. Kaiken kukkuraksi kasvisruoka-annokset jaotellaan tyypillisesti erilleen muuntyyppisistä annoksista, niin ettei herkkäsieluisen lihansyöjän tarvitse niitä vilkaistakaan, vaan hän voi hypätä koko vege-sivun tai -aukeaman yli lukematta lihaa uhkaavista vihanneksista ollenkaan. Kiinnostaisi tietää, että miten Pale reagoi nähdessään salaattimenun tai, herranen aika sentään, ihka oikean salaattipöydän.

   Lainaa

  28. Tulos: +190 (208 ääntä)
   Monilla tuntuu edelleen armon vuonna 2019 olevan se käsitys, että kasvissyönti tarkoittaa sitä, että puputetaan jotain salaatinlehtiä kolme kiloa päivässä. Esimerkiksi itse kasvissyöjänä syön toisinaan liian vähän kasviksia. Jos teen esimerkiksi ”lihamakaronilaatikon” korvaten jauhelihan soijarouheella, saatan syödä pelkästään sitä, enkä lisäile lautaselle Tiibetistä lennätettyä siitepölyä tai minitomaatteja. Ei siinä silloin kauheasti ole ”rehuja”, vaikka siinä ei ole yhtään lihaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +160 (170 ääntä)
   Jallu: Oletko ikinä katsonut kuinka vähän kasviksissa on proteiinia ja kalsiumia?
   Oletko ikinä kokeillut kuinka kivalta keripukki tuntuu? Kyllä niillä hedelmillä ja vihanneksilla on roolinsa ravinnossa vaikka ne eivät olisikaan pääasiallisena proteiininlähteenä.

   Lainaa

  30. Korsolainen mirkunrömpsäkkä 29.1.2019 10:05
   Tulos: -106 (132 ääntä)
   Olen lihansyöjä ja maidonjuoja ideologisista syistä. Haluatteko kysyä jotain?

   Lainaa

  31. Tulos: +26 (44 ääntä)
   Hihi: “Rajallinen määrä annoksia?” Kyllä ne määräytyvät ihan raaka-aineiden sekä kokkien osaamisen mukaan, pikku Pale. Ruokalistan voi teettää vaikka kilometrin mittaiseksi. Kaiken kukkuraksi kasvisruoka-annokset jaotellaan tyypillisesti erilleen muuntyyppisistä annoksista, niin ettei herkkäsieluisen lihansyöjän tarvitse [...]
   Kun puhutaan ravintoloiden lounasruuasta, niin lista on yleensä rajallinen. Lounaan "halpa" hinta perustuu juurikin siihen, että tarjotaan tehokkasti vain muutamaa ruokaa. Kun kasvissyöjiä on vielä vähemmistö tämä näkyy ravintoloiden tarjonnassa eli monestihan on yksi tai kaksi liha/kalaruokaa, keittolounas, yksi kasvivaihtoehto ja ehkä salaattipöytä. Jos kasvissyönnistä tulee se yleisempi vaihtoehto, niin sitten saadaan enempi ja enempi ravintoloita jotka tarjoavat useampia kasvisvaihtoehtoja. Mutta lounaslsitana tuskin koskaan tullaan näkemään kilometrin pituisia listoja. poikkeuksen tekee tietenkin ne paikat joissa oikeastaan samalla pohjalla saadaan monta ruokaa. Siis tyyliin pitseriat tai nepalilaiset ravintolat.

   Lainaa

  32. Outo bussiahdistelija 29.1.2019 10:37
   Tulos: +106 (108 ääntä)
   Sara: Suomalaiseen painajaiseen kuuluu myös linja-auto, missä jokaisella penkkirivillä on ikkunapaikalla jo joku, mutta muuten bussi on puoliksi tyhjä, mutta kuitenkin siis ihan täynnä.
   Vitsi mulle käy näin joka aamu. Aina kun menen aamulla bussiin, joudun olemaan juuri se ensimmäinen, joka istuu jonkun viereen!! Rupesin jostain oudosta syystä istumaan aina saman tyypin viereen. En tiedä miksi. Ehkä hän istuu jotenkin mukavan pienessä tilassa tai selailee aina kivan epäsosiaalisesti puhelintaan. Nykyään huvittaa joka aamu, kun valitsen sen saman penkin. Onkohan hän huomannut että istun aina hänen viereensä? Pitäisiköhän joku kerta kysyä? Tai ehkä se pilaisi koko jutun...

   Lainaa

  33. Kirjautuminen epäonnistui 29.1.2019 10:40
   Tulos: +45 (71 ääntä)
   Soyboy: Joo, ja olin hyvin yllättynyt! Soijarouhe – 53% proteiinia, kalsiumia 363mg per 100g Punaiset linssit – 24% proteiinia, kalsiumia 79mg/100g Härkäpapurouhe – 29% proteiinia, kalsiumia 103mg per 100g Soijamaito/kauramaito – 120mg per 100ml (yhtä paljon kuin lehmänmaidossa!)
   Pikkuisen täytyy korjata: soija-/kauramaitoon on lisätty kalsiumia, siksi sitä on yhtä paljon kuin lehmänmaidossa. Ei suinkaan niissä luonnostaan ole. Mutta muutoin, en tajua miksi kasvis- ja liharuoka pitäisi olla toistensa poissulkevia. Itse olen sitä mieltä, että eläinperäiset tuotteet ovat ihmiselle tärkeitä ja kuuluvat ihmisen luontaiseen ruokavalioon. Ruokavaliooni kuuluu tärkeänä osana lihaa ja munia yms. Kuitenkin kasvikset muodostavat määrällisesti suurimman osan ruokavaliostani. Laittelen kasviksia eri tavoin. Palkokasvejakin voin käyttää annoksen pääproteiinina. Ruokapaikoissakin olen monesti valinnut kasvisruuan, ja hyvää on ollut. Totta kai kun puhutaan kasvissyöjistä ja lihansyöjistä, ei tarkoitetakaan että toinen söisi silkkaa salaattia ja toinen pelkkää pihviä - mutta siihen vääntämiseen keskustelu aina lopulta menee. Helpottaisiko yhtään, jos puhuisi ennemmin kasvissyönnistä ja sekasyönnistä?

   Lainaa

  34. PäteePieremällä 29.1.2019 11:31
   Tulos: +86 (98 ääntä)
   Olen ollut vuodesta 2003 kasvissyöjä, välillä vegaanikin, ja voin sanoa että a.) kasvisruuasta voi saada oikeasti herkullista ja b.) verrattuna siihen, mikä vegeruokavalikoima oli vaikkapa kymmenen vuotta sitten, nykyään on tässä maassa täysin mahdollista koostaa maistuva ja terveellinen ruokavalio ilman lihaa. Se on fakta. Se, päättääkö joku toteuttaa kasvisruokavaliota ja kuinka paljon, on hänen oma asiansa, mutta tuollainen itkeminen ja rehentely on vain idioottimaista.

   Lainaa

  35. Tulos: +69 (87 ääntä)
   Ihmisiä tulisi kannustaa syömään vähemmän lihaa. Moni ei halua lopettaa, mutta vähentäminen varmasti onnistuisi. Lihansyöjien haukkuminen ja syyllistäminen saa vain aikaan vastareaktioita.

   Lainaa

  36. Tulos: -60 (72 ääntä)
   Juuso: Ei helvetti toi Pale on itsekeskeinen ääliö Luuleeko tuo juntti oikeasti että jos ravintola ottaa jonkun salaatin valikoimiin niin se on häneltä pois? Siis ihan oikeasti? Pakko mennä lähiravintolaan itkemään kun siellä on monta annosta mistä en tykkää ja ne ovat minulta pois kun ei ole mitään mistä minä tykkään! Minäminäminä!
   ootko kuullut sanonnasta "jokaiselle jotakin, on ei mitään kellekkään"

   Lainaa

  37. Tulos: +58 (70 ääntä)
   Tietääkö kukaan muuten mistä kaupungista tuossa oli kyse? Toisaalta kaupunki on täynnä ihania ja tunnelmallisia lounaspaikkoja, toisaalta "näin pienessä" kaupungissa ei muka olisi kysyntää kasvisruoalle (ainakaan Palen juntissa lähipiirissä). Tuskin aloittaja tarkoitti kuitenkaan ihanilla lounaspaikoilla abc:tä, paikallista grilliä ja sitä ainoaa pitseriaa, jotka voisi olla Palen kotikylän ainoat ruokapaikat. Ristiriitaiset mielikuvat tuli vähän tuosta keskustelusta.

   Lainaa

  38. minä ja minun tilani 29.1.2019 12:06
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   Sara: Suomalaiseen painajaiseen kuuluu myös linja-auto, missä jokaisella penkkirivillä on ikkunapaikalla jo joku, mutta muuten bussi on puoliksi tyhjä, mutta kuitenkin siis ihan täynnä.
   Ja tästä painajaisesta traumatisoituneet istuvat tyhjälläkin penkkirivillä suoraan käytäväpaikalle, jotta saadaan mahdollisen viereenistujan uhka eliminoitua.

   Lainaa

  39. Tulos: +47 (59 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Pikkuisen täytyy korjata: soija-/kauramaitoon on lisätty kalsiumia, siksi sitä on yhtä paljon kuin lehmänmaidossa. Ei suinkaan niissä luonnostaan ole. Mutta muutoin, en tajua miksi kasvis- ja liharuoka pitäisi olla toistensa poissulkevia. Itse olen sitä mieltä, että eläinperäiset tuotteet ovat ihmiselle tärkeitä ja [...]
   Amen. Sekasyönti. Alkanut kiinnittää tähän siinä määrin huomiota viime aikoina et meinasin jo itsekin kommentoida, että miten moni valitettavasti viljelee tuota termiä "lihansyöjä", joka on aika hiton virheellinen. Koska ihminen on sekasyöjä, vähän niinkuin karhukin. Termit kuntoon. Erittäin häiritsevää. Ja ikävällä tavalla leimaavaa puhua sekasyöjistä "lihansyöjinä" kun meitä ihmisiä on kuitenkin aika moneen junaan. Vaikka syö lihaa, ei välttämättä ole mikään Pale. Itse syön myös lihaa, mutta olen erittäin tietoinen tehotuotannon yms aiheuttamista ongelmista ja eläinten huonosta kohtelusta, joten yritän tehdä ruokaostoksissa parempia valintoja enkä osta mitään yliprosessoitua valmisruokaa. Kotona kokatut ruoat on aina höystetty pitkälle erilaisilla kasviksilla, ja välipalat ynnä muut on aina hedelmiä. Koska se on osa terveellistä, monipuolista ruokavaliota. Ja olen myöskin sitä mieltä, että tuo Pale ja muut hänen kaltaisensa tapoihin kangistuneet, ahdasmieliset juntit, jotka eivät itse suostu tekemään mitään yhteiseksi hyväksi; ovat iso osa tätä ongelmaa, miksi maailma on tässä tilassa. "Minä en muutu, minä en välitä, minäminäminä--" Häpeä Pale.

   Lainaa

  40. yli opisto hörhö 29.1.2019 12:28
   Tulos: +33 (41 ääntä)
   Voi Pale. Ihania nämä minäminäminäminä-ihmiset.. Olisi ihan terveellistä vaikka kerran viikossa jättää lounaalla liha kokonaan pois. Saattaisi tippua kilojakin (mikäli on mitä tiputtaa). Ei siinä lihansyönnissä sinänsä ole mtn vikaa mutta se ei ole kauhean terveellistä vetää punaista lihaa jokaisella aterialla, ja ihminen nimenomaan on sekasyöjä. Ei olla varsinaisesti lihansyöjiä, kuten vaikka leijonat ja tiikerit jotka saavat kaiken tarvitsemansa lihasta.

   Lainaa

  41. Tulos: -55 (85 ääntä)
   Miksiköhän vegeravintoloilla on suurempi taipumus tehdä konkurssi, yleensä noin vuoden sisään avajaisista. Toisin kuin tavallisilla, sekaruokaa tarjoavilla, ruokaravintoloilla?

   Lainaa

  42. Tulos: +66 (90 ääntä)
   Valoja Päälle: Pahimpia vinkujia yleensä on juuri vegaanit. Lisäksi se,että on vegaani pitää tuoda julki kuin olisi jossakin Jumalan asemassa ja muita parempi kun on jänis.
   Yks asia mikä ärsyttää enemmän kuin ruokavaliotaan korostavat vegaanit, on just nämä kasviksia pelkäävät lihansyöjät, jotka pelkästä kasvis-sanastakin säikähtää niin, että pitää nostaa mahdoton meteli. Aika kiusallista oikeastaan, että kasvikset voi olla aikuselle ihmiselle niin pelottava asia. Ehkä johtuu jostain lapsuuden traumoista, vaikea sanoa. Tommosen ihmisen kanssa olis varmasti hankala elää. Ajatellapa jos pyytäis häntä tuomaan kaupasta kurkun tai paprikan? Ei varmaan toista kertaa tulisi tehtyä sitä virhettä, luultavasti tulis sellanen itku ja huuto, ja parin tunnin "valistus" siitä, kuinka kasvikset on kanin ruokaa!

   Lainaa

  43. Reality check 29.1.2019 13:22
   Tulos: -51 (77 ääntä)
   Kuten Noora totesi kasvisruoka on halpaa ja helppo valmistaa. Mutta kun ravintola tarvitsee katetta, niin te vegaanit syötte kotona sitä kasvisruokaanne. Maksakaa suosiolla reilua ylihintaa, niin yleistyy kasviannokset.

   Lainaa

  44. Tulos: -87 (107 ääntä)
   Kasvikset on mauttomia ja helevetun pahanmakusia. Kunnon sisäfilepihvi punaviinikastikkeessa ja uuniperunoilla. Ehkä jotain salaatinlehtiä siihen. Namskis.

   Lainaa

  45. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Kaikesta muusta on jo sanottu, niin mä sanon sitten siitä, että Pale käyttää pilkkua sangen raivostuttavalla tavalla. Kuulen päässäni kuinka se jaksottaa puhettaan noin eikä muuten auta yhtään.

   Lainaa

  46. Tulos: +71 (83 ääntä)
   Tikru: Kasvikset on mauttomia ja helevetun pahanmakusia. Kunnon sisäfilepihvi punaviinikastikkeessa ja uuniperunoilla. Ehkä jotain salaatinlehtiä siihen. Namskis.
   Onko noin? Yleensä punaviinikastikkessa käytetään punkkua joka on tehty rypäleistä (ebola) ja liemestä jossa on hillitön määrä juureksia. Senkin kasvissyöjä! Hihi.

   Lainaa

  47. WalterWhite 29.1.2019 15:37
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Suomalaiset muuttuvat julkisissa liikennevälineissä ja näköjään myös ravintoloissa elektroneiksi, jotka miehittävät elektronikuorien samanenergiset orbitaalit ensin yksitellen. ;)

   Lainaa

  48. EsaVeskinen 29.1.2019 15:59
   Tulos: +59 (71 ääntä)
   Tikru: Kasvikset on mauttomia ja helevetun pahanmakusia. Kunnon sisäfilepihvi punaviinikastikkeessa ja uuniperunoilla. Ehkä jotain salaatinlehtiä siihen. Namskis.
   Ota ne perunat ja salaatinlehdet pois, nehän on rehuja ja punkku on tehty kasvista kanssa. Hyi hitto! Luuletko olevasi joku kunnon lihansyöjä vai?

   Lainaa

  49. Tulos: -58 (72 ääntä)
   Jallu: Oletko ikinä katsonut kuinka vähän kasviksissa on proteiinia ja kalsiumia?
   Wow! Miinus 207. Enkka. Ja aivan normaali, asiallinen kommentti.

   Lainaa

  50. Näkökulma 29.1.2019 17:15
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Jos tosiaan on kyse sen kokoisesta paikasta, että lounasravintoloita on useita, niin voisi olla rakentavaa käydä reippaasti kysymässä ravintoloitsijalta että olisiko lounasmenuun mahdollista sisällyttää kasvisvaihtoehto. Jos itse mielellään toisi sen myötä omaa rahaa ravintolan kirstuun. Ei mikään mahdoton ajatus ravintolalle varmasti, enkä usko että olisi myöskään ainut asiakas joka sitä kasvisruokaa koskaan söisi.

   Lainaa

  51. Arkkienkeli 29.1.2019 17:28
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Pale teki julkisen face(palm)n. Nyt tunnetaan höpömiehenä.

   Lainaa

  52. Arkkienkeli 29.1.2019 17:35
   Tulos: -8 (28 ääntä)
   Jamppa: Ravintola voi itse päättää mitä ruokia tarjoilee, kun oli muistaakseni joku moka, jossa joku meni pihviravintolaan syömään vegaanina ja haukkui ruoan pystyyn. Mielestäni silti se ei ole liikaa jos ravintolalla olisi yksi vegevaihtoehto tai useampi riippuen ravintolan koosta tietenkin. Esimerkiksi jos ravintolalla on pizzoja listalla niin kasvispizza ja pastoissa kasvispasta.
   Voiko pastaa tehdä muustakin kuin kasviksista (vehnästä) & vedestä?

   Lainaa

  53. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Koska koko maailma pyörii yhden Palen ympärillä.

   Lainaa

  54. Tulos: +38 (48 ääntä)
   Onhan tuo kasvisten epäruokamaisuus aika jännä asia. Mistä kumpuaa se ajatus, että kasvisruoka on melkein kuin rotanmyrkkyyn verrannollinen asia. Sitä voi jokainen pohtia kun seuraavan kerran laittaa ranuja uuniin.

   Lainaa

  55. Minä1234567890 29.1.2019 19:29
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Ilq: Tietääkö kukaan muuten mistä kaupungista tuossa oli kyse? Toisaalta kaupunki on täynnä ihania ja tunnelmallisia lounaspaikkoja, toisaalta “näin pienessä” kaupungissa ei muka olisi kysyntää kasvisruoalle (ainakaan Palen juntissa lähipiirissä). Tuskin aloittaja tarkoitti kuitenkaan ihanilla lounaspaikoilla abc:tä, [...]
   Kyseessä on Uusikaupunki. Seurasin tuota keskustelua aikanaan täkäläisessa puskaradiossa... Täällä tosiaan on näin pieneksi kaupungiksi yllättävän hyviä lounaspaikkoja ja ravintoloita, mutta kasvisruoan suhteen taitaa tilanne olla vähän nihkeämpi. Kaipa sekin tietysti muuttuu jos kysyntää alkaa olla.

   Lainaa

  56. Pekka Peitsi 29.1.2019 19:45
   Tulos: -14 (32 ääntä)
   Jep: On kyllä pimeetä sakkia, kun haluaa vähemmän ympäristöä kuormittavaa ruokaa, joka vuoksi vieläpä yksikään eläin ei ole kuollut. Pthyi!
   Kyllä ne kasviksia ja salaattia keräävät ihmiset tappaa hyttysiä.

   Lainaa

  57. Tulos: +22 (38 ääntä)
   Palen kaltaisten ihmisten takia, olen miettinyt, että voisin ruveta kasvissyöjäksi, ihan vaan vittuillakseni

   Lainaa

  58. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Jamppa: Ravintola voi itse päättää mitä ruokia tarjoilee, kun oli muistaakseni joku moka, jossa joku meni pihviravintolaan syömään vegaanina ja haukkui ruoan pystyyn. Mielestäni silti se ei ole liikaa jos ravintolalla olisi yksi vegevaihtoehto tai useampi riippuen ravintolan koosta tietenkin. Esimerkiksi jos ravintolalla on pizzoja listalla niin kasvispizza ja pastoissa kasvispasta.
   Samaa mieltä, mutta vielä sivuhuomautuksena: olen itse saanut Espanjassa kaikkein parasta kasvisruokaa juuri pihviravintolassa. Sehän oli positiivista, että heiltä kyseinen annos löytyi, koska silloin puolisoni pystyi myös syömään heillä pihvin samoin kuin muu seurue. Muutenhan olisimme menneet ravintolaan, josta myös minä saan ruokaa. Eli kaikki voittaa :)

   Lainaa

  59. Tulos: +41 (51 ääntä)
   Näkökulma: Jos tosiaan on kyse sen kokoisesta paikasta, että lounasravintoloita on useita, niin voisi olla rakentavaa käydä reippaasti kysymässä ravintoloitsijalta että olisiko lounasmenuun mahdollista sisällyttää kasvisvaihtoehto. Jos itse mielellään toisi sen myötä omaa rahaa ravintolan kirstuun. Ei mikään mahdoton ajatus [...]
   Kasvisruokaa kannattaa tarjoilla jopa tappiolla (vaikka aika vaikea käsittää miten se onnistuisi kun juurekset yms eivät kovin helpolla pilaannu -edellissyksyisen porkkanan voi vielä syödä mutta edellissyksyistä pihviä en kyllä yrittäisi). On kuitenkin niin että ihmiset yleensä lähtevät ravintolaan muiden seurassa, ja ystävien/ kollegoiden ruokavaliosta harvemmin vittuillaan avoimesti, vaikka hiljaa itsekseen pitäisikin sitä naurettavana porkkananjärsimisenä. Joten jos on seurue josta yksi on vege, ja valittavana ravintola jossa ei ole kasvisvaihtoehtoa laisinkaan tai joku kurja pupusalaatti, ja ravintola josta kaikki saavat kunnon ruokaa, niin myös seurueen sekasyöjät suuntaavat jälkimmäiseen. Oletan että siksi esim. pikaruokapaikat ovat niin nopeasti tuoneet markkinoille vegaanivaihtoehdot vaikka niitä ei todellakaan voi pitää ekologisina hippipaikkoina -teinit suosivat pikaruokaa, moni teini on vegaani vaikka sitten vain muodin vuoksi, ja teinit liikkuvat laumoina. Jos koko tusina suuntaa muualle koska vegaanikin haluaa syödä, siinä jää 11 Big Macia myymättä.

   Lainaa

  60. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Jamppa: Ravintola voi itse päättää mitä ruokia tarjoilee, kun oli muistaakseni joku moka, jossa joku meni pihviravintolaan syömään vegaanina ja haukkui ruoan pystyyn. Mielestäni silti se ei ole liikaa jos ravintolalla olisi yksi vegevaihtoehto tai useampi riippuen ravintolan koosta tietenkin. Esimerkiksi jos ravintolalla on pizzoja listalla niin kasvispizza ja pastoissa kasvispasta.
   Eikö tässäkin ollut kyse etukäteen tilatusta ja varmistetusta annoksesta? Vähän eri asia kuin vain kävellä sisään vaatimaan kasvisannosta.

   Lainaa

  61. Hattarapilvi 29.1.2019 23:34
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   Kala: Ai miten minua ällöttääkään tuo lihasta itkeminen. Lihansyöntiä itsessään en vastusta, syön itsekin välillä lihaa, mutta vⅰttu tuota aikuisten ihmisten paniikinomaista uikutusta heti, kun heille pikkaisen vilauttaa porkkanaa. Vihaan nyky-Suomessa yleistä ruoka-asennetta, jonka mukaan liha on ainoa, oikea ruoka, [...]
   Tämä. Kiitos. Pelastit juuri iltani, päiväni ja ehkä jopa viikon. :D

   Lainaa

  62. Tulos: +30 (38 ääntä)
   Pera: Onhan se pidemmän päälle kaikilta asiakkailta pois. Tosin eri syystä. Jos pienessä kaupungissa, jossa kasvisruualle ei oikeasti ole jokapäiväistä kysyntää lisätään listalle edes yksi kasvisruoka-annos se nostaa pidemmässä juoksussa kaiken hintaa. Kun ravintolan pitää päivittäin prepata ne yhden ylimääräisen annoksen [...]
   Kyllä ravintolassa on aineksia tehdä kasvisruokaa ilman mitään ylimääräisiä ostoksia ja kuluja. Esimerkiksi avokadopastan tai sen kasvispitsan pystyy koostamaan pitkälti samoista aineksista kuin muutkin ruuat - liha vain puuttuu. Ravintoloissa on valmiudet kasvisruoan valmistukseen, kyse on pääasiassa siitä, halutaanko sitä asiakkaille tarjota. Kuitenkin oman kokemukseni mukaan hyvin monista ravintoloista löytyy nykyään vaihtoehtoja eri ruokavalioita noudattaville.

   Lainaa

  63. Tulos: -21 (41 ääntä)
   Jamppa: Ravintola voi itse päättää mitä ruokia tarjoilee, kun oli muistaakseni joku moka, jossa joku meni pihviravintolaan syömään vegaanina ja haukkui ruoan pystyyn. Mielestäni silti se ei ole liikaa jos ravintolalla olisi yksi vegevaihtoehto tai useampi riippuen ravintolan koosta tietenkin. Esimerkiksi jos ravintolalla on pizzoja listalla niin kasvispizza ja pastoissa kasvispasta.
   Voiko myös kasvisravintolalta odottaa lihavaihtoehtoa?

   Lainaa

  64. Tulos: +38 (46 ääntä)
   Jouko: Voiko myös kasvisravintolalta odottaa lihavaihtoehtoa?
   Ei. Kasvisruuan voi koota sekaravintolassa samoista aineksista kuin mitä liharuokiin käytetään, mutta toisin päin se ei onnistu.

   Lainaa

  65. Tulos: -44 (58 ääntä)
   Kala: Ja niille pönttöpäille, jotka vastustavat kasvisruokien tarjoilua ravintoloissa, koska se on “pois heidän valikoimastanne” (ja joita ikävä kyllä on tässä maailmassa suurempikin joukko). Tällaiset ruikuttajat saavat minun puolestani painua vittuun kitisemästä. Ketään ei kiinnosta, mitä te ette halua.
   Myöskään ketään ei kiinnosta, mitä te haluatte. Voisitte ottaa ne nyrkkinne pois perseestänne ja lopettaa sen iänikuisen itkemisen. Koko veganismi on nykypäivänä pelkkä vitsi, koska se on trendikästä ja se tehdään "ilmaston puolesta", bitch please.... Niin kauan kuin käytätte puhelimia, tietokoneita, autoja, mitä vaan massatuotannon tuotetta, ette ole parantaneet maailmaa yhtään, ainakaan "ilmastonmuutoksellisesti". Sitä halutaan kiillottaa omaa kilpeään, kuitenkaan loppujen lopuksi tekemättä mitään. Jos joku oikeasti on huolissaan eläimistä ja ilmastosta, hän ei sitten polta puuta, syö lihaa tai soijaa tai mitään mikä voi olla jollain tavalla haitallista ympäristölle, ei käytä puhelimia, tietokoneita, vaatteita, autoja, linja-autoja, lentokoneita, laivoja... Jos näistä tekee vain yhden jutun eli jättää lihansyönnin(mikä ei muuten paranna ilmasto ongelmia millään tavalla) niin on tällöin tullut tehneeksi n. 1/1000 mahdollisista vaihtoehdoista. Sama kuin keulisi sillä että nyt on talo siisti ja järjestyksessä kun kaatopaikan keskeltä on roskiksesta roskapussi viety ulos.

   Lainaa

  66. Tulos: -37 (47 ääntä)
   Jep: On kyllä pimeetä sakkia, kun haluaa vähemmän ympäristöä kuormittavaa ruokaa, joka vuoksi vieläpä yksikään eläin ei ole kuollut. Pthyi!
   Kasvis- ja hedelmäperäinen ruoka nimenomaan tutkimusten mukaan kuormittaa ympäristöä enemmän.

   Lainaa

  67. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Kaikki voisivat tehdä itse ruokansa, oksettaa tuollainen porvaripaska kuin "ulkona syöminen". Syökää roskiksesta jos haluatte kokeilla jotain uutta!

   Lainaa

  68. Tulos: +45 (53 ääntä)
   grogrgrgrg: Myöskään ketään ei kiinnosta, mitä te haluatte. Voisitte ottaa ne nyrkkinne pois perseestänne ja lopettaa sen iänikuisen itkemisen. Koko veganismi on nykypäivänä pelkkä vitsi, koska se on trendikästä ja se tehdään “ilmaston puolesta”, bitch please…. Niin kauan kuin käytätte puhelimia, tietokoneita, autoja, mitä vaan [...]
   Hieno asenne! Kai olet muistanut leimata kierrättävät ystäväsikin tekopyhiksi ja kertoa kuinka turhaa työtä tekevät, koska omistavat puhelimen ja ajaa mahdollisesti autoa? Harva asia maailmassa on mustavalkoinen, tämäkään aihe ei ole yksi niistä. Maailmaa ei paranneta niin, että osa alkaa elämään täysin ekologisinta elämää ja muut jatkaa kuluttamista samaan malliin. Parempiin tuloksiin päästään nimenomaan sillä, että kaikki osallistuisivat omalla tavallaan.

   Lainaa

  69. Tulos: +11 (15 ääntä)
   grogrgrgrg: Myöskään ketään ei kiinnosta, mitä te haluatte. Voisitte ottaa ne nyrkkinne pois perseestänne ja lopettaa sen iänikuisen itkemisen. Koko veganismi on nykypäivänä pelkkä vitsi, koska se on trendikästä ja se tehdään “ilmaston puolesta”, bitch please…. Niin kauan kuin käytätte puhelimia, tietokoneita, autoja, mitä vaan [...]
   https://pics.me.me/we-should-improve-society-somewhat-yet-you-participate-in-society-19213023.png

   Lainaa

  70. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Jallu: Oletko ikinä katsonut kuinka vähän kasviksissa on proteiinia ja kalsiumia?
   Miksi valitsit juuri nuo ainesosat? Mites sitten vaikka vitamiinit?

   Lainaa

  71. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Lykos: Kasvis- ja hedelmäperäinen ruoka nimenomaan tutkimusten mukaan kuormittaa ympäristöä enemmän.
   Näiden tutkimusten tulokset riippuu ihan siitä, miten pitkälle tuotantoketjussa mennään taaksepäin. Jos lasketaan lihantuotannon kuormaan vain tuotantoeläimen aiheuttamat päästöt ja kulutus, mutta jätetään rehun kasvatuksen vastaavat luvut laskematta, saadaan tuloksia joissa liharuoka näyttää kasvisruokaa eettisemmältä. Todellisuudessa rehun kasvatukseen käytettävä maa-ala voitaisiin käyttää suoraa ihmisravinnon kasvattamiseen.

   Lainaa

  72. Tulos: +19 (35 ääntä)
   grogrgrgrg: Myöskään ketään ei kiinnosta, mitä te haluatte. Voisitte ottaa ne nyrkkinne pois perseestänne ja lopettaa sen iänikuisen itkemisen. [...]
   Tässä taas nähdään, että kun yksikin ihminen, vaikkapa minun kaltaiseni sekasyöjä, sanoo kasvisten olevan hyvää ravintoa, jota kaikkien ihmisten pitäisi syödä, niin heti jonkun lihan_syöjän suusta alkaa liristä tuota saatanan itkunrupsutusta. Kommenttiosioon tulee tietysti aina jotkut sönköttämään tuota ihmeen nyhväystä, mukamas vastalauseita minun kommenttiini. Ja joka kerta se sisältää toteamuksen "kasvissyönti muuten ei ole paras vaihtoehto eikä sitä voi pakottaa kaikille". Ei tarvitse edes puhua kasvisruokavaliosta, riittää kun puhuu kasvisten syömisestä (jokainen, joka ei ole älykääpiö, ymmärtää kyllä näiden kahden asian eron), ja heti näillä taaperoikään jumahtaneilla nirsoilijoilla pamahtaa pöytään kaikki defenssit ja netistä opetellut vasta-argumentit (väärin käytettyinä). Heti alkaa se saatanan soperrus, että "eei, ei minua kyllä voi pakottaa, ihmisellä on oikeus syödä halutessaan lihaa, vegaanien pitäisi lakata tuputtamasta, minua kun ei voi pakottaa, ole kiltti ja älä tee tätä minulle..." Ihan kuin olisitte vankeja jossain traagisessakin sodassa. Syökää mitä syötte, olkaa millä dieetillä olettekaan ja nirsoilkaa vaikka niin aggressiivisesti ettette suostu syömään muuta kuin mansikkakiisseliä. Ihan sama minulle. Mutta jos aikuiset ihmiset eivät osaa nimetä palsternakkaa, ja yrittävät saada toisetkin alentumaan heidän kanssaan samalle henkisen vajavuuden tasolle haukkumalla kaikkia, jotka syövät vapaaehtoisesti kasviksia, niin haistakaa sitten paska ja painukaa helvettiin kaikki tyynni. Saatanan taulapäitä koko joukko. Ostan talon isolla tontilla, ympyröin koko paskan tosi isolla aidalla ja ammun joka ikisen, joka yrittää tulla sisään. Sitten ei enää tarvitsisi kuunnella kuin omaa paskanjauhantaa.

   Lainaa

  73. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Hei, taidan tuntea tuon tyypin, sehän on Pale O. Dieetti!

   Lainaa

  74. Tulos: +24 (32 ääntä)
   grogrgrgrg: Myöskään ketään ei kiinnosta, mitä te haluatte. Voisitte ottaa ne nyrkkinne pois perseestänne ja lopettaa sen iänikuisen itkemisen. Koko veganismi on nykypäivänä pelkkä vitsi, koska se on trendikästä ja se tehdään “ilmaston puolesta”, bitch please…. Niin kauan kuin käytätte puhelimia, tietokoneita, autoja, mitä vaan [...]
   Ilmaston kannalta järkevämmässä elämäntavassa ei ole olennaista absoluuttinen moraalinen puhtaus, vaan on hyvin tärkeä ja merkittävä ero onko yksilön hiilijalanjälki 10000 kg (suomalaisten keskimääräinen hiilijalanjälki) vai 2000 kg vuodessa (kestävä taso). Kasvien syöminen on oikeasti aika helppo tapa vaikuttaa tuohon lukuun ihan merkittävästi. Joitain esimerkkejä mitä voi ja kannattaa tehdä löytyy esim. täältä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/10/16/ilmastoahdistus-vaivaa-onko-yksilon-yksittaisilla-toimilla-merkitysta-enta

   Lainaa

  75. maine maksaa palkan 1.2.2019 15:48
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Toivottavasti Pale ei toimi ravintola-alalla... ainakaan omistajana. Ravintoloiden menestymisen avain on imago, se on kaikki kaikessa. Tämän vuoksi ravintoloille on kannattavaa olla valmiustilassa kaiken maailman viherpiipertäjien, keliaakikoiden ja laktoosi-intoleranssikoiden varalta. Vaikka yksittäinen erikoisannos aiheuttaisi tappiota, tieto siitä että ravintolassa jokainen esimerkiksi työporukasta sai maistuvaa syötävää, on erittäin hyvää PR:ää. Sekä nämä hyvät uutiset että uutiset nihkeästä palvelusta leviävät puskaradiossa yllättävän laajalle, varsinkin nykyisenä somen aikakautena. Mikä lumipalloefektin tavoin saa yhä useamman tai yhä harvemman käymään ravintolassasi.

   Lainaa

  76. kunnon lihansyöjä 1.2.2019 16:10
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   EsaVeskinen: Ota ne perunat ja salaatinlehdet pois, nehän on rehuja ja punkku on tehty kasvista kanssa. Hyi hitto! Luuletko olevasi joku kunnon lihansyöjä vai?
   Niinpä :D Todellinen lihansyöjähän ei mitään kasvishöystöjä kaipaa ja paras liha on vielä lämmin raaka liha. Tätähän mieltä on ne loput 99,9999999999999999999999999999999999% maapallon lihansyöjälajeista.

   Lainaa

  77. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Sara: Suomalaiseen painajaiseen kuuluu myös linja-auto, missä jokaisella penkkirivillä on ikkunapaikalla jo joku, mutta muuten bussi on puoliksi tyhjä, mutta kuitenkin siis ihan täynnä.
   Ja osalla on vielä laukku siinä vapaalla paikalla. Tai itse istuu käytäväpaikalla, ettei kukaan pääse viereen vahingossakaan.

   Lainaa

  78. Villiväkkärä 3.2.2019 20:26
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Korsolainen mirkunrömpsäkkä: Olen lihansyöjä ja maidonjuoja ideologisista syistä. Haluatteko kysyä jotain?
   Ei, Korsolaisuus kertoo jo kaiken.

   Lainaa

  79. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Gaius: Miksi valitsit juuri nuo ainesosat? Mites sitten vaikka vitamiinit?
   Koska syömällä liha+kasvikset saa sekä vitamiinit että proteiinit. Pelkistä kasviksista ei saa kuin vitamiinit. Hyvin vähän on perunoissa proteiinia tai kalsiumia.

   Lainaa

  80. Tulos: -5 (13 ääntä)
   Pidän kasvissyöntiä hyvänä asiana ja arvostan ihmisiä jotka siihen kykenevät. Mutta siitä en pidä, että lihan syöntiä väkisin rajoitetaan pakollisilla kasvisruokapäivillä ja sillä, että jatkuvasti saa kuulla lihansyönnin haitoista. Syön kyllä kasviksia lihan, kalan tai kanan seassa, mutta yksistään niillä en halua elää. Olen kokeillut koulun kasvisruokia aina kun on ollut tarjolla, mutta maultaan ja rakenteeltaan mikään ei vain miellytä. Syön lihaa enkä haluaisi joutua jatkuvasti tuntemaan pahaa oloa siitä.

   Lainaa

  81. Tulos: +9 (11 ääntä)
   En vaan tule ikinä ymmärtämään, miten joillain taunoilla ei mahdu kalloon että hekin voivat toisinaan syödä kasvisruokaa (ja vaikka pitääkin siitä!) eikä se millään tavalla tee heistä vässyköitä, päin vastoin osoittaa ettei ole henkisesti jäänyt kolmevuotiaaksi joka sylkee parsakaalimössöt ruokalapulle. Se ei tee heistä edes kasvissyöjiä (hui kamala, mikä kirosana). Kasvisruoan voi ottaa vain ruokana muun joukossa. Itse olen lihansyöjä monesta syystä kuten finansseista ja kokkauksen vihaamisesta johtuen, mutta arvostan kaikkia, jotka kykenevät pysymään täysin kasvislinjassa. Odottelen innolla päivää, kun kehitetään ekologisesti kestävä keino luoda hyvänmaikuista lihaa keinotekoisesti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: lounas, ravintola, lounasravintola, pöytä, ruoka, kasvisruoka