Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 2

Saako mukulatiellä kävellä rattaiden kanssa?
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Rumplestiltskin 11.12.2018 1:10
   Tulos: +416 (440 ääntä)
   Voi Karen, Karen...

   Lainaa

  2. Tulos: +45 (77 ääntä)
   Minna on mun sielunsisko!! :D

   Lainaa

  3. Tulos: +531 (559 ääntä)
   Awww Karen! Esikoisen ekojen viikkojen aikana useimmat meistä päätyy huolestumaan jostain tosi absurdista. (muistan miten joskus työnsin vauvaa asvaltoitua kävelytietä reunustavalla koristemukulakivellä, kun tärinä auttoi nukkumaan).

   Lainaa

  4. Tulos: -75 (141 ääntä)
   huoh: Miksi tämmöiset ihmiset lisääntyy
   Koska niillä ei ole vaihtoehtoja.

   Lainaa

  5. Tulos: -332 (386 ääntä)
   Mua kyllä jäi häiritsemään toi tatuointijuttu. Siis mäki tahtoisin tietää vähä enemmän. Kuka tekee, minkä ikäiselle, mihin..? Ja miksi? Tai siis, kai se syy sinänsä on ihan selvä, mut et miks just tatska? Eikö niitä parempiakin ideoita muka ole?

   Lainaa

  6. Tulos: +3 (147 ääntä)
   rottis: Mua kyllä jäi häiritsemään toi tatuointijuttu. Siis mäki tahtoisin tietää vähä enemmän. Kuka tekee, minkä ikäiselle, mihin..? Ja miksi? Tai siis, kai se syy sinänsä on ihan selvä, mut et miks just tatska? Eikö niitä parempiakin ideoita muka ole?
   Niinpä! Ja toi viivakoodi lapsessa myös minua kummastuttaa, kaikenlaista.

   Lainaa

  7. Tulos: +284 (308 ääntä)
   rottis: Mua kyllä jäi häiritsemään toi tatuointijuttu. Siis mäki tahtoisin tietää vähä enemmän. Kuka tekee, minkä ikäiselle, mihin..? Ja miksi? Tai siis, kai se syy sinänsä on ihan selvä, mut et miks just tatska? Eikö niitä parempiakin ideoita muka ole?
   ...oikeesti?

   Lainaa

  8. Tulos: +318 (344 ääntä)
   rottis: Mua kyllä jäi häiritsemään toi tatuointijuttu. Siis mäki tahtoisin tietää vähä enemmän. Kuka tekee, minkä ikäiselle, mihin..? Ja miksi? Tai siis, kai se syy sinänsä on ihan selvä, mut et miks just tatska? Eikö niitä parempiakin ideoita muka ole?
   Luulin että täällä ei ainakaan kukaan menisi noin helppoon

   Lainaa

  9. Tulos: +153 (173 ääntä)
   Luin muuten yksi päivä lehdestä, että legendaarinen Facebookin naistenhuone on suljettu :( Sitä tulee Feissarimokissa ikävä. Tuli ekasta mokasta mieleen kun setti vähän saman tyylistä.

   Lainaa

  10. Tulos: +58 (72 ääntä)
   Sdsdsd: Koska niillä ei ole vaihtoehtoja.
   Siis mihin tämä lainaamaasi kommentti on kadonnut? #mysteeri

   Lainaa

  11. Tulos: +276 (288 ääntä)
   rottis: Mua kyllä jäi häiritsemään toi tatuointijuttu. Siis mäki tahtoisin tietää vähä enemmän. Kuka tekee, minkä ikäiselle, mihin..? Ja miksi? Tai siis, kai se syy sinänsä on ihan selvä, mut et miks just tatska? Eikö niitä parempiakin ideoita muka ole?
   Hyvä ystävä, olet mennyt trolliin. Tai sitten minä olen vastatessani tähän.

   Lainaa

  12. Tulos: +91 (127 ääntä)
   Ihmiset on nykyään hurjan hysteerisiä lapsien hoidon suhteen. Onhan se hyvä kysyä, jos ei tiedä, mutta en itse lähtisi facesta ensiksi kysymään. Lapset eivät ole ihan noin herkkiä kuitenkaan, ja on ihan tervettä saada välillä naarmuja ja syödä lunta. Näin haastetaan immuunisysteemiä

   Lainaa

  13. Tulos: -12 (48 ääntä)
   …….: Siis mihin tämä lainaamaasi kommentti on kadonnut? #mysteeri
   Nähtävästi täällä ei ole soveliasta päivitellä sitä että miksi joidenkin ihmisten pitää mennä lisääntymään. Ihmettelen tuota itsekin, kun luin nämä mokat :D

   Lainaa

  14. Tulos: +152 (166 ääntä)
   K: Ihmiset on nykyään hurjan hysteerisiä lapsien hoidon suhteen. Onhan se hyvä kysyä, jos ei tiedä, mutta en itse lähtisi facesta ensiksi kysymään. Lapset eivät ole ihan noin herkkiä kuitenkaan, ja on ihan tervettä saada välillä naarmuja ja syödä lunta. Näin haastetaan immuunisysteemiä
   Tommonen "hysteerisyys" on vissiin vanhemmilla aika yleistä just esikoisvauvan kanssa, ku ei oo kokemusta eikä oikeen tiedetä vauvoista mitään. :'D

   Lainaa

  15. Tulos: +39 (51 ääntä)
   …….: Luin muuten yksi päivä lehdestä, että legendaarinen Facebookin naistenhuone on suljettu Sitä tulee Feissarimokissa ikävä. Tuli ekasta mokasta mieleen kun setti vähän saman tyylistä.
   Ei hätää, väliaikainen (tai pysyvä, mistä sitä tietää) ryhmä on jo koossa ja jäsenmäärä jo on melkein sama kuin aiemmassa!

   Lainaa

  16. Tulos: +204 (212 ääntä)
   Litton: Tommonen “hysteerisyys” on vissiin vanhemmilla aika yleistä just esikoisvauvan kanssa, ku ei oo kokemusta eikä oikeen tiedetä vauvoista mitään. :’D
   Ennen piti kysyä äidiltä tai anopilta. Nyt kätevästi netistä. Samanlaiset murheet on ihan varmasti ollut jo keskiajan vastasyntyneillä äideillä. Ja ihanvarmasti on silloinkin ollut "wanhoja" ällistelemässä uusavuttomuutta. Äidit on rakennettu pitämään vauva hengissä. Pienimmätkin kauhuskenaariot on käyty läpi mielikuvissa. Luonnollista ja jälkeenpäin hauskoja tarinoita. Nimim lämpömittari vaunuissa :D

   Lainaa

  17. Tulos: +99 (109 ääntä)
   …….: Siis mihin tämä lainaamaasi kommentti on kadonnut? #mysteeri
   Hyvä että hävisi, iänikuinen kommentti jokaiseen äitiaiheiseen mokaan

   Lainaa

  18. Vastarannan kiiski 11.12.2018 7:39
   Tulos: -27 (43 ääntä)
   Ilmajousilla varustetut vaunut vaan hysteerikolle...

   Lainaa

  19. Namelessfaggot 11.12.2018 7:42
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Kyllä: Luulin että täällä ei ainakaan kukaan menisi noin helppoon
   Ihmiset onnistuu aina yllättämään. Totuttele asiaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +14 (26 ääntä)
   …….: Luin muuten yksi päivä lehdestä, että legendaarinen Facebookin naistenhuone on suljettu Sitä tulee Feissarimokissa ikävä. Tuli ekasta mokasta mieleen kun setti vähän saman tyylistä.
   Älä huoli, meillä on jo uus ryhmä!

   Lainaa

  21. Tulos: +131 (135 ääntä)
   lkv: Ennen piti kysyä äidiltä tai anopilta. Nyt kätevästi netistä. Samanlaiset murheet on ihan varmasti ollut jo keskiajan vastasyntyneillä äideillä. Ja ihanvarmasti on silloinkin ollut “wanhoja” ällistelemässä uusavuttomuutta. Äidit on rakennettu pitämään vauva hengissä. Pienimmätkin kauhuskenaariot on käyty läpi [...]
   Plus, että media ja sosiaalinen media on nykyään täynnä syyttäviä ohjeita ja huomautuksia vauvanhoidosta. Ei saa syöttää sitä ja tätä, ehdottomasti vain itsetehtyä luomuruokaa. Ei saa missään nimessä käyttää sitteriä jos haluaa, että lapsi oppii joskus kävelemään ja vaunujen pitää olla just tämmöiset, jotta se on ergonomisesti oikein vauvalle. Vauvan pitää ehdottomasti nukkua omassa sängyssä jotta ei vahingossa jää nukkuvan vanhemman alle, mutta muista, että perhepedissä nukkuvat vauvat kuolevat selvästi vähemmän kätkytkuolemaan. Noista kun sitten pitää osata itse filtteröidä mitkä on järkeviä ohjeita ja mitkä ei, niin helposti (ihan asianmukainen) "vauvaa ei saa missään nimessä ravistella"-ohjetta voi olla vaikeaa tulkita ensikertalaiselle. Nämä tulkinnat tehdään kuitenkin aikamoisessa unenpuutteessa ja hormooniyliannostuksessa.

   Lainaa

  22. Tulos: -66 (98 ääntä)
   Kertokaa joku Karenille, että eihän vain tullut harrastettua seksiä raskauden aikana? Koska jos tuli, niin on hyvin suuri todennäköisyys että lapsi on jo silloin saanut aivovaurion, kun kalu on hakannut sen otsaa.

   Lainaa

  23. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Tuo viivakoodijuttu oli mahtava! Meilläki koulussa sai ruokailun kuitattua ennen sillä Kelakortin viivakoodilla, olis ollu tosi kätevä kortin unohtuessa, tai vaikka aina. Apteekista kans reseptit helposti kädenheilautuksella...

   Lainaa

  24. Tulos: +26 (38 ääntä)
   traumcity: Niinpä! Ja toi viivakoodi lapsessa myös minua kummastuttaa, kaikenlaista.
   no siis aika barbarista tuollainen ihon turmeleminen. mut mikrosiru on kyllä kätevä!

   Lainaa

  25. Tulos: +50 (56 ääntä)
   rottis: Mua kyllä jäi häiritsemään toi tatuointijuttu. Siis mäki tahtoisin tietää vähä enemmän. Kuka tekee, minkä ikäiselle, mihin..? Ja miksi? Tai siis, kai se syy sinänsä on ihan selvä, mut et miks just tatska? Eikö niitä parempiakin ideoita muka ole?
   Käy pötkölleen, meikä peittelee.

   Lainaa

  26. Tulos: -17 (27 ääntä)
   Viivakooditatuointi ei taida olla ihan hyvä idea. En usko että siitä saa edes tehtyä sellaista että sen pystyy lukemaan viivakoodiskannerilla.

   Lainaa

  27. vesiselvänä ja vakavissaan 11.12.2018 13:03
   Tulos: +77 (81 ääntä)
   foo: Viivakooditatuointi ei taida olla ihan hyvä idea. En usko että siitä saa edes tehtyä sellaista että sen pystyy lukemaan viivakoodiskannerilla.
   Voi kauheaa! Käyttääkö joku vielä viivakoodeja lapsensa tunnistustatuoinneissa?! Siis QR-koodihan sen olla pitää. Voi lukea ihan kaupan kassalla tai perus älypuhelimella. Mun mielestä silmäkulmassa kyynelenä on aina sellainen takuuvarma löytää ja kivan klassikko paikka vauvalle.

   Lainaa

  28. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Niko: Nähtävästi täällä ei ole soveliasta päivitellä sitä että miksi joidenkin ihmisten pitää mennä lisääntymään. Ihmettelen tuota itsekin, kun luin nämä mokat
   Kommentti on nähty täällä jo tuhanteen kertaan samalla tavoin muotoiltuna milloin minkäkin äiti- tai lapsiaiheisen mokan yhteydessä. Ehkä modekin kyllästyi siihen lopullisesti kaikkien muidenkin tavoin.

   Lainaa

  29. Tulos: -20 (30 ääntä)
   Tein Karenista lastensuojeluilmoituksen

   Lainaa

  30. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Kuinkahan laajamittainen ongelma tuo Suomessa on, että auto-onnettomuudessa ollut lapsi jää (pysyvästi?) tunnistamatta, ellei mukana ole henkilöllisyyden todistavaa korttia tms?

   Lainaa

  31. Tulos: +20 (22 ääntä)
   LP: Plus, että media ja sosiaalinen media on nykyään täynnä syyttäviä ohjeita ja huomautuksia vauvanhoidosta. Ei saa syöttää sitä ja tätä, ehdottomasti vain itsetehtyä luomuruokaa. Ei saa missään nimessä käyttää sitteriä jos haluaa, että lapsi oppii joskus kävelemään ja vaunujen pitää olla just tämmöiset, jotta se on [...]
   Tottakai se on odotettavissa että ensimmäistä kertaa vanhempana oleva on ihan hermona; vastuulla on pienenpieni ihminen jolle voi sattua jotain, kai sitä vähemmästäkin iskee paniikki. Voisi kuitenkin kuvitella että neuvoa kysyttäisiin vaikka, no, neuvolasta, joka on olemassa ihan sitä varten, eikä netistä jossa osa porukasta ei oikeasti tiedä mistään mitään ja suuri osa lopuista on liikkeellä trollaamassa?

   Lainaa

  32. Tulos: +16 (16 ääntä)
   jn: Kuinkahan laajamittainen ongelma tuo Suomessa on, että auto-onnettomuudessa ollut lapsi jää (pysyvästi?) tunnistamatta, ellei mukana ole henkilöllisyyden todistavaa korttia tms?
   Tuskin tosiaan pysyvästi tunnistamatta, mutta jos on esim. pitkäaikaissairauksia tai muita terveydellisiä poikkeamia, niin varmasti joissakin tilanteissa voi nopeuttaa oikeanlaisen lääketieteellisen avun saamista. Marginaalisia tapauksia varmasti, mutta yhtä kaikki mahdollisia.

   Lainaa

  33. Tulos: +19 (21 ääntä)
   lkv: ... Samanlaiset murheet on ihan varmasti ollut jo keskiajan _vastasyntyneillä äideillä_. ... [...]
   tirsk

   Lainaa

  34. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Esikoisparanoia! ♥

   Lainaa

  35. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Joo: Tottakai se on odotettavissa että ensimmäistä kertaa vanhempana oleva on ihan hermona; vastuulla on pienenpieni ihminen jolle voi sattua jotain, kai sitä vähemmästäkin iskee paniikki. Voisi kuitenkin kuvitella että neuvoa kysyttäisiin vaikka, no, neuvolasta, joka on olemassa ihan sitä varten, eikä netistä jossa osa [...]
   Tottakai neuvolasta myös, ainakin silloin kun siellä käy (n. kerran kuukaudessa alussa). Itselläni oli ainakin ensimmäisen lapsen kanssa aina mukana pitkä lista tyhmiä kysymyksiä neuvolaan. Mutta en mä nyt sinne soittanut jokaisesta pienestä asiasta. Pk-seudulla taitaa muutenkin olla neuvoloilla pelkästään sellainen takaisinsoittopalvelu käytössä. Samassa tilanteessa olevilta kavereilta on kuitenkin aina helpompi kysyä ja jakaa mielipiteitä. Tässä tapauksessa vaikuttaa olevan ihan oma facebook-ryhmä äideille jotka ovat tämän vuoden lokakuussa synnyttäneet ja ei näissä yleensä kovin paljon trolleja ole liikkeellä. Yleensä ihan mukavaa jutustelua ja pohdintaa ja "tyhmiä" kysymyksiä.

   Lainaa

  36. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Aww herttainen Karen! Ymmärrän niin tuon huolen tänä vuonna esikoisen saaneena <3 Ei toi mikään moka ole! Toivottavasti hänelle ei tule paha mieli jos löytää julkaisunsa täältä. Hormonit + väsymys + huoli vauvasta aiheuttaa kaikenlaista hassua. Nykyään Facen vertaistukiryhmät samaan aikaan syntyneiden vauvojen vanhemmille sitäpaitsi on ihan relevantteja paikkoja kysyä mitä mieleen juolahtaa. Jos mieltä painaa joku niin parempi kysyä kun katua. :) Itselle ainakin ollut iso apu vastaavasta ryhmästä! Parempi noin kun vaikkapa nämä AliExpressistä lapsilleen tavaraa tilailevat sankarit tai jotain huoltajuuskiistoja ja lapsen asioita Facessa revittelevä jengi!

   Lainaa

  37. Tulos: +3 (7 ääntä)
   K: Ihmiset on nykyään hurjan hysteerisiä lapsien hoidon suhteen. Onhan se hyvä kysyä, jos ei tiedä, mutta en itse lähtisi facesta ensiksi kysymään. Lapset eivät ole ihan noin herkkiä kuitenkaan, ja on ihan tervettä saada välillä naarmuja ja syödä lunta. Näin haastetaan immuunisysteemiä
   Nimenomaan! Esikoisen saatuani soitin 10 puhelua päivässä siskolle kysyäkseni neuvoa vauvan kakan koostumuksesta ja muusta yhtä turhasta :'D hällä on vanhempi oma esikoinen, niin ennemmin häneltä kysyin, kuin nolaisin itseäni somessa

   Lainaa

  38. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Ihminen selviytyi jääkaudesta, mutta hiekoitussora koitui ihmiskunnan kohtaloksi.

   Lainaa

  39. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Marko: Tein Karenista lastensuojeluilmoituksen
   Et tehnyt.

   Lainaa

  40. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Karen, anna kun mä arvaan, ensimmäinen lapsesi?

   Lainaa

  41. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Toissapäivänä katselin koiraa joka sai epilepsiakohtauksen kun tätä ravisteltiin. Eiköhän lapselle ole mahdollista käydä samoin mukulakadulla.

   Lainaa

  42. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Mikrosiru ehdottomasti ranteeseen. Tosin ikävää ku ennen Kontulan somput vai vaan rahat ja puhelimen. Nykyään menis käsivarsikin mukana

   Lainaa

  43. Hui kauhia 8.1.2019 20:51
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Voi Karen, jos se lapsi hymyilee tärinässä, niin varmistathan, ettei kyse ole unnutuksesta... (KVG)

   Lainaa

  44. jukkapalmu 7.3.2020 6:38
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Toi eka: "Katsokaa ja kadehtikaa miten ajattelevainen ja hyvä äiti olen!!!! Onko muut yhtä fiksuja!!????"

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: tatuointi, henkilötunnus, hetu, vaunut, mukulakivet, tarina, lapset, vauvat, rattaat