Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 50

Taloyhtiö, jossa tutkitaan jokaisen roskapussin sisältö varmuuden vuoksi.
Rakkaat naapurit, osa 50

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 45 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -448 (530 ääntä)
      Ennenkun kukaan alkaa haukkumaan katjaa niin tuohan oli siis huumorilla kirjoitettu. Ei ollut tosissaan

      Lainaa

    2. Tulos: +319 (347 ääntä)
      En hauku. Ugh olen puhunut *insert peace pipe*

      Lainaa

    3. dazedconfused 6.12.2018 5:29
      Tulos: +668 (714 ääntä)
      Katjalla on ollut kiireinen päivä. Ensin pitänyt sankarillisesti dyykkailla naapureiden roskia, silti on paluumatkalla aikaa pelastaa maailma tupakalta. Lopuksi on vielä ehtinyt kirjoittamaan ensimmäisen kommentin.

      Lainaa

    4. Tulos: +300 (354 ääntä)
      Miten tuo älypuhelimen käytön osaaminen liittyy jätepussukan omistamiseen? Ihme aasinsilta kaverilla.

      Lainaa

    5. Tulos: +386 (414 ääntä)
      Milläs oikeudella sitä on tongittu muiden roskia?

      Lainaa

    6. Tulos: +194 (210 ääntä)
      Wiltsu: Milläs oikeudella sitä on tongittu muiden roskia?
      Kun on riittävänä kilipää, niin se riittää. MEidän talossa asuu kanssa eräs vinksahtanut ja käy tosiaankin ihmisten roskiksia läpi, ja jos ei ole pihalla ketään, jolle valittaa, niin mumisee itsekseen, miten kukaan ei osaa lajitella roskia. Ja käy siis läpi sekajätteen, pahvit, metallit ja lehdet. Vielä ei ole bumerangina mitään omalle ovelle tullut, onneksi.

      Lainaa

    7. Tulos: -232 (358 ääntä)
      Varmasti se kiusaa muita jos taloyhtiölle tulee lisälasku sen vuoksi, että joku vatipää ei osaa lajitella jätteitä. Meillä taloyhtiön hallitus laittaa näille ääliöille suoraan jäteyrityksiltä tulevat ekstralaskut. Varmaan tuokin aloittaja mieluummin makselee väärinlajittelusta laskuja, kun ei arvosta sitä, että joku on korjannut asian hänen puolestaan ihan ilmaiseksi.

      Lainaa

    8. Tulos: +317 (329 ääntä)
      Itteenikin kyllä vituttaa kun jengi kantaa tyyliin sohvia sinne jonnekin katoksen nurkille muiden ongelmaksi. Sen kun kirjaimellisesti maksaa kaikki muut sitten. Mutta roskapussien sisään tonkiminen ja sen palauttaminen mun ovelle jonkun yksittäisen roskan takia menis kyllä mulle sen verran pitkälle että kävisin tekemässä selväks että seuraava bumerangi tekee sitten vielä yhen käännöksen ja aukee vielä sopivasti matkalla kyylärin omaan eteiseen.

      Lainaa

    9. Kilokalori 6.12.2018 9:18
      Tulos: +299 (343 ääntä)
      Haluaisinpa nähdä sen lainkohdan, jolla ulkona tupakointi on kielletty, kun sitä ei ole edes taloyhtiön omistamilla parvekkeilla onnistuttu kieltämään. Tosin uusissa taloyhtiöissä se on voitu kirjata yhtiöjärjestykseen ja vuokrasopimukseen, mutta vuokrasopimuskin koskee vain asukkaan hallussa olevia tiloja, kadulla tupakointia talon edessä ei silläkään pysty kieltämään.

      Lainaa

    10. Tulos: +356 (370 ääntä)
      Nimesi: Varmasti se kiusaa muita jos taloyhtiölle tulee lisälasku sen vuoksi, että joku vatipää ei osaa lajitella jätteitä. Meillä taloyhtiön hallitus laittaa näille ääliöille suoraan jäteyrityksiltä tulevat ekstralaskut. Varmaan tuokin aloittaja mieluummin makselee väärinlajittelusta laskuja, kun ei arvosta sitä, että joku on korjannut asian hänen puolestaan ihan ilmaiseksi.
      Millä ihmeen ilveellä jäteyritys tunnistaa sekajäteroskikseen laitetut ”väärät” roskat? Nehän kipata about suoraan polttouuniin melkein kaikkialla, ei niitä pusseja kukaan avaa.

      Lainaa

    11. Tulos: +275 (295 ääntä)
      Miks jäteyhtiötä kiinnostaa jos joku käy kippaamassa vaikkapa paperia sekajäteastiaan? Sen ymmärtäisin et tulee sanomista jos paperiastiassa olis jotai mätiä banaaneja. Eihä kaikkialla edes ole taloyhtiössä tai omassa pihassa muuta vaihtoehtoa ku kipata kaikki sekajätteeseen?

      Lainaa

    12. Kappaleeton 6.12.2018 9:47
      Tulos: -148 (230 ääntä)
      Tuon takia sekajätteeseen ei mene mitään missä on nimeni. Kotona on yksi pussi sekajätteelle, toinen keräyspaperille ja kolmanteen laitan palautuspullot. Ihan kuin jo meillä 70-luvulla. Enempään lajitteluun en ryhdy, koska en halua liutaa pusseja lisää. Sama auto kiertää useammassa paikassa, joten mistäpä tietävät mihin laskun laittavat väärin lajitellusta jätteestä. Muutenkin win-win -bisnes tuo jätteiden keruu. Saat rahaa asiakkaalta, jolta jätteet haet. Saat sen lisäksi rahaa kun myyt lajitellun jätteen eteenpäin. Ainoa ketutus bisneksessä tulee, jos joku ei lajittele kunnolla ja kaksisuuntainen ansaintakoneistosi sen johdosta yskähtelee. Siihen voi auttaa maksavan asiakkaan syyllistäminen, ja vot, rahan tuloa ei estä mikään. Oletteko koskaan kuulleet konkkaan menneestä jäteyhtiöstä?

      Lainaa

    13. Tulos: -149 (311 ääntä)
      jallu: Kun on riittävänä kilipää, niin se riittää. MEidän talossa asuu kanssa eräs vinksahtanut ja käy tosiaankin ihmisten roskiksia läpi, ja jos ei ole pihalla ketään, jolle valittaa, niin mumisee itsekseen, miten kukaan ei osaa lajitella roskia. Ja käy siis läpi sekajätteen, pahvit, metallit ja lehdet. Vielä ei ole bumerangina mitään omalle ovelle tullut, onneksi.
      Kumpi on oikeassa: laiska itsekäs ja itsekeskeinen suurkuluttaja jota ei kierrätys ja luonto kiinnosta (peukku alas) vai ekosoturi joka käyttää omaa aikaansa itsekkäiden ihmisten virheiden korjaamiseen (peukku ylös)?

      Lainaa

    14. Tulos: +67 (167 ääntä)
      Ensin ne (yrittää) kieltää parvekkeella tupakoinnin, ja nyt ei ulkonakaan saa tupakoida. Menen siis rappukäytävään, koska en halua asuntoni haisevan.

      Lainaa

    15. Tarkkailija 6.12.2018 11:09
      Tulos: +133 (167 ääntä)
      Kappaleeton: Tuon takia sekajätteeseen ei mene mitään missä on nimeni. Kotona on yksi pussi sekajätteelle, toinen keräyspaperille ja kolmanteen laitan palautuspullot. Ihan kuin jo meillä 70-luvulla. Enempään lajitteluun en ryhdy, koska en halua liutaa pusseja lisää. Sama auto kiertää useammassa paikassa, joten mistäpä [...]
      Terveisiä sinne 70-luvulle! Jäteyhtiöt ovat yleensä täysin kuntien omistamia, ja maksut perustuvat lakiin. Ne eivät siis (toivottavasti!) mene konkurssiin, mutta eivät ne mitään huikeaa voittoakaan tee. Jäteyhtiöt joutuvat huolehtimaan sen kaiken paskan, jota sinäkin tuotat, hävittämisestä ja uudelleenkäyttämisestä. Sekajätteen poltto energiaksi tuskin on kummoinen rahasampo, joten mm. se kaikki rekkaralli on kustannettava jollakin. Lisäksi jäljelle jää vielä mahdottomat kasat epämääräistä tuhkamassaa, jota ei voi käyttää oikein mihinkään. Sekin on sijoitettava jonnekin. Ei sitä ilmaiseksikaan kukaan tee, verovaroinko sitten? Ehkä siihen silti käytetään verovarojakin, en tiedä. Kun miettii miten paljon monenlaista työtä jätteen hyötykäyttö vaatii, niin et voi vielä pitkään aikaan haaveilla, että alkaisit myydä jätteesi.

      Lainaa

    16. Tarkkailija 6.12.2018 11:13
      Tulos: +87 (125 ääntä)
      Erilliseen kommenttiin sitten vielä se taloyhtiön puoli asiassa. Olitpa taloyhtiön osakas tai vuokralainen, niin jätemaksut ovat sitä kalliimpia, mitä huonommin lajitellaan. Myös jäteastian ulkopuolelle jätetyt jätteet aiheuttavat lisäkuluja. Saatte siis joka tapauksessa maksaa asumiskuluissanne myös itse jästipäisyydestänne jossain muodossa.

      Lainaa

    17. Tulos: +204 (242 ääntä)
      Gaius: Kumpi on oikeassa: laiska itsekäs ja itsekeskeinen suurkuluttaja jota ei kierrätys ja luonto kiinnosta (peukku alas) vai ekosoturi joka käyttää omaa aikaansa itsekkäiden ihmisten virheiden korjaamiseen (peukku ylös)?
      Se osapuoli on oikeassa joka ei pengo toisten roskia. Aina.

      Lainaa

    18. Voi luoja tätä mualiman menoa 6.12.2018 12:24
      Tulos: -194 (200 ääntä)
      Tarkkailija: Erilliseen kommenttiin sitten vielä se taloyhtiön puoli asiassa. Olitpa taloyhtiön osakas tai vuokralainen, niin jätemaksut ovat sitä kalliimpia, mitä huonommin lajitellaan. Myös jäteastian ulkopuolelle jätetyt jätteet aiheuttavat lisäkuluja. Saatte siis joka tapauksessa maksaa asumiskuluissanne myös itse jästipäisyydestänne jossain muodossa.
      En ymmärrä miten jäteastian ulkopuolelle jättäminen aiheuttaa lisäkuluja? Onko se syy laittaa lisälasku jos joutuu kumartumaan ja nostamaan yhden roskapussin?

      Lainaa

    19. Kappaleeton 6.12.2018 13:04
      Tulos: -126 (190 ääntä)
      Tarkkailija: Terveisiä sinne 70-luvulle! Jäteyhtiöt ovat yleensä täysin kuntien omistamia, ja maksut perustuvat lakiin. Ne eivät siis (toivottavasti!) mene konkurssiin, mutta eivät ne mitään huikeaa voittoakaan tee. Jäteyhtiöt joutuvat huolehtimaan sen kaiken paskan, jota sinäkin tuotat, hävittämisestä ja uudelleenkäyttämisestä. [...]
      Kiitoksia ystävällisistä terveisistä! Suosittelen 70-lukua sinullekin. Täältä käsin on mukavaa tarkkailla mihin kaikenlaisiin kummallisuuksiin 2010-luvulla hurahdetaan. Voitko uskoa, että silloin jopa kuvitellaan että sukupuolia on monta kymmentä?! Mitenköhän he kuvittelevat suvunjatkamisen tapahtuvan, kun sukupuoliakin on niin monta?

      Lainaa

    20. Tulos: +219 (231 ääntä)
      Voi luoja tätä mualiman menoa: En ymmärrä miten jäteastian ulkopuolelle jättäminen aiheuttaa lisäkuluja? Onko se syy laittaa lisälasku jos joutuu kumartumaan ja nostamaan yhden roskapussin?
      En tiedä oletko itse töissä mutta työn teossa aika yleinen käytäntö on sellainen että mitä enemmän sitä tehdään sitä enemmän laskutetaan.

      Lainaa

    21. Tulos: +115 (123 ääntä)
      Mulla oli vuosia sitten myös naapuri, joka oikein asiokseen tuli sanomaan, että olen laittanu sekajätteeseen paperia ja "siellä oli nimi". Oli siis avannut solmitun pussin ja penkonut sisällön läpi. Harmikseni en muista mitä muuta siellä pussissa oli, toivottavasti jotain ällöä, että on sotkenut näppinsä.

      Lainaa

    22. Tulos: +142 (164 ääntä)
      Mä vihaan automaattisesti ihmistä, joka päättää kirjoituksen sanoihin "Ugh, olen puhunut". Asia on voinut aluksi vaikuttaa hyvältäkin, mutta tuo saa mut heti nousemaan vastarintaan. Asiansa esilletuonnin raivostuttavat kieli- tai mielikuvat vaikuttaa samanlailla kuin esimerkiksi jos ajattelet tuotetta, joka on sinänsä hyvä, mutta inhoat sen kauhistuttavaa mainoslaulua niin, ettet vaan pysty.

      Lainaa

    23. Tulos: +42 (80 ääntä)
      Ei, en vihaa intiaaneja (oliko tämä rasistinen ilmaus?) vaan (kymmeniäkin) vuosia sitten loppuunkulutettuja ilmauksia, jotka kertovat, ettei puhuja itse osaa ajatella mitään omilla aivoillaan. Näitä olisi pitkä lista tavan kansalaisille, vai miten meni niinku omasta mielestä? No ei ainakaan niinku strömsössä!

      Lainaa

    24. Tulos: +91 (99 ääntä)
      "Ugh olen puhunut" saa oman viestin kuulostamaan siltä, ettei edes halua siihen mitään vastausta eikä lisättävää. Jos kysyy tekstissään jotain lukijalta, miksi on pakko heittää loppuun vielä ughit, sillä sipulit tmv.? Syö muutenkin yleistä uskottavuutta. ... Ugh. :P

      Lainaa

    25. Tulos: +12 (58 ääntä)
      Katja vois hankki ihan elämän. Ihan kuin joku voisi kieltää tupakoinnin pihalla. Naurettava nainen.

      Lainaa

    26. Tulos: +98 (114 ääntä)
      Voi luoja tätä mualiman menoa: En ymmärrä miten jäteastian ulkopuolelle jättäminen aiheuttaa lisäkuluja? Onko se syy laittaa lisälasku jos joutuu kumartumaan ja nostamaan yhden roskapussin?
      Kyllä. Jos esim. Turussa jätät roskapussin roskiksen ulkopuolelle, LSJH veloittaa seuraavasti: Siivousmaksu alkavalta puolelta tunnilta 30€ + lisäjätemaksu, minimiveloitus 200l 6.50€ Eli tulee roskapussille aikamoinen kilohinta.

      Lainaa

    27. Tulos: +47 (67 ääntä)
      Kaikilta, jotka käyttää ilmaisua "ugh, olen puhunut", pitäisi evätä oikeudet käyttää sosiaalista mediaa.

      Lainaa

    28. Tulos: +104 (106 ääntä)
      Kuvittelin ensi et Jaana ois vahingos heittäny paperijätepussin sekajätelaatikkoon mut se taiski olla niin et sekajätepussista löytyi yksi paperijäte?? Ja löysi vielä takasi oikean ovenki taakse. Aikamoinen kyttä liikenteessä.

      Lainaa

    29. Alatalo-Niemipykälä-Arbuusi 6.12.2018 23:10
      Tulos: +17 (45 ääntä)
      Jjj: Ennenkun kukaan alkaa haukkumaan katjaa niin tuohan oli siis huumorilla kirjoitettu. Ei ollut tosissaan
      Moi Katja!

      Lainaa

    30. Tulos: +41 (53 ääntä)
      Gaius: Kumpi on oikeassa: laiska itsekäs ja itsekeskeinen suurkuluttaja jota ei kierrätys ja luonto kiinnosta (peukku alas) vai ekosoturi joka käyttää omaa aikaansa itsekkäiden ihmisten virheiden korjaamiseen (peukku ylös)?
      Varmaan ekosoturi on ns oikealla asialla, vaikkakin ilmeisen mielenterveysongelmainen.

      Lainaa

    31. Tulos: +33 (39 ääntä)
      Voi luoja tätä mualiman menoa: En ymmärrä miten jäteastian ulkopuolelle jättäminen aiheuttaa lisäkuluja? Onko se syy laittaa lisälasku jos joutuu kumartumaan ja nostamaan yhden roskapussin?
      Jätemaksu määräytyy jäteastian koon mukaan. Pienempi astia on halvempi kuin isompi. Jos jäteastian ulkopuolella on vaikka 200L jätesäkki odottamassa niin silloin jätettä on enemmän kuin jäteastian verran, josta on perusveloitus, joten se lisäsäkki maksaa extraa. Jos 240 litraisen jäteastian tyhjennysmaksu on vaikka 6.50e niin sen ylimääräisen 200 litraisen jätesäkin lisäkustannus voi olla vaikka 5e.

      Lainaa

    32. Tulos: +52 (58 ääntä)
      Voi luoja tätä mualiman menoa: En ymmärrä miten jäteastian ulkopuolelle jättäminen aiheuttaa lisäkuluja? Onko se syy laittaa lisälasku jos joutuu kumartumaan ja nostamaan yhden roskapussin?
      Pluri: En tiedä oletko itse töissä mutta työn teossa aika yleinen käytäntö on sellainen että mitä enemmän sitä tehdään sitä enemmän laskutetaan.
      Kun ne jäteastian ulkopuolelle jätetyt ei ole aina pelkkiä roskapusseja... Siellä joskus on mitä tahansa sohvasta ja patjoista lähtien. Ymmärrän kyllä lisämaksut näistä. Tosin en tiedä ottaako jäteauto niitä normi kierroksella kyytiin vai laitetaanko vielä joku erikseen hakemaan, siinä tapauksessa aina suuremmalla syyllä ekstramaksu paikallaan.

      Lainaa

    33. Jätteiden lajittelu on hauskaa ja vaaratonta 7.12.2018 12:31
      Tulos: +84 (90 ääntä)
      Toisaalta itseäkin kyllä usein ärsyttää jätteitä viedessä, kun muovipusseja löytyt milloin kartonkilaatikosta, paperilaatikosta ja biojätteestä. En rupea siitä kellekään meuhkaamaan, mutta kyllä se ihmisten yksinkertaisuus ja viitseliäisyydettömyys ottaa päähän välillä. Lajitteluohjeet on kuitenkin usein todella yksinkertaisiksi tehty, jopa kuvia tiettyyn lootaan kuuluvista jätteistä ja niistä, mitkä sinne EI kuulu, selkeästi eroteltuna.

      Lainaa

    34. ihanmummovaan 7.12.2018 14:09
      Tulos: -6 (24 ääntä)
      Huhhuh, onpa helppoa asua omakotitalossa. Meillä on yksityinen jätehuolto, joka laskuttaa "kilohinnan", eli jäte voi olla jäteastiassa tai sen ulkopuolella (tietysti siististi pussissa ym.), hinta määräytyy vain yksinkertaisesti sen mukaan paljonko jäte painaa. Yleensä meillä viikon jätteet mahtuvat hyvinkin jäteastiaan, mutta joskus sitä tulee enemmän, eikä siitä sen kummemmin "extrana" veloiteta. Pidän tästä systeemistä.

      Lainaa

    35. Ex huoltomies 7.12.2018 19:11
      Tulos: +19 (27 ääntä)
      Karpaashe: Kun ne jäteastian ulkopuolelle jätetyt ei ole aina pelkkiä roskapusseja… Siellä joskus on mitä tahansa sohvasta ja patjoista lähtien. Ymmärrän kyllä lisämaksut näistä. Tosin en tiedä ottaako jäteauto niitä normi kierroksella kyytiin vai laitetaanko vielä joku erikseen hakemaan, siinä tapauksessa aina suuremmalla syyllä ekstramaksu paikallaan.
      Huoltoyhtiöt keräävät roskat roskiksen ympäriltä kauhakuormaajan kauhaan ja se on ihan sama onko siellä yksi roskapussi vai sohvaryhmä, huoltoyhtiö velottaa sen mukaan kuinka monta reissua joutuu tekemään ja yksi reissu on yli 100€. Tämä veloitetaan taloyhtiöltä, joten mikäli taloyhtiössäsi tätä tapahtuu paljon se aiheuttaa vuokrien hinnannousun. PS. En tiedä kuinka ympäri Suomea toimitaan mutta ainakin näin tehdään niissä huoltoyhtiöissä joissa itse olen toiminut.

      Lainaa

    36. Tulos: +33 (51 ääntä)
      Kilokalori: Haluaisinpa nähdä sen lainkohdan, jolla ulkona tupakointi on kielletty, kun sitä ei ole edes taloyhtiön omistamilla parvekkeilla onnistuttu kieltämään. Tosin uusissa taloyhtiöissä se on voitu kirjata yhtiöjärjestykseen ja vuokrasopimukseen, mutta vuokrasopimuskin koskee vain asukkaan hallussa olevia tiloja, kadulla tupakointia talon edessä ei silläkään pysty kieltämään.
      Kyllä meillä kielsimme tupakoinnin tontillamme muualla kuin kiellon vuoksi perustamallamme tupakkapaikalla. Hommattiin sinne penkki ja jätepurkki. Olin PJ ja kielto toimi hyvin. Kukaan ei polttanut enää ovien edessä. Tontillamme saamme päättää tällaiset. Teoriassa kielto koskee myös jalkakäytävää. Ja ennen marmatusta, kiellolle oli oikea syy, ilmastoinnin korvausilma otetaan ovien yläpuolelta joten tupakointi oikeasti haittasi. Myös roskat häiritsivät. Ps. Jäteyhtiön +200 euron lasku sohvan jätemaksuista maksatettiin sohvan katokseen vieneeltä.

      Lainaa

    37. Tulos: -15 (19 ääntä)
      No hupsista ja sitten koko maailma kuolee

      Lainaa

    38. Tulos: +41 (43 ääntä)
      Nimesi: Varmasti se kiusaa muita jos taloyhtiölle tulee lisälasku sen vuoksi, että joku vatipää ei osaa lajitella jätteitä. Meillä taloyhtiön hallitus laittaa näille ääliöille suoraan jäteyrityksiltä tulevat ekstralaskut. Varmaan tuokin aloittaja mieluummin makselee väärinlajittelusta laskuja, kun ei arvosta sitä, että joku on korjannut asian hänen puolestaan ihan ilmaiseksi.
      Ei kyllä tule mitään lisälaskua jos laittaa sekajätteeseen jotain itä olisi voinut laittaa muuhun jakeeseen. Toisinpäin kyllä, jo laittaa vaikka muovia paperinkeräykseen.

      Lainaa

    39. Tulos: +46 (52 ääntä)
      Vastakälli Jaanan roskiskyttääjänaapurille. Ensin pitää selvittää kuka kyylää toisten roskapussit. Seuraavaksi kerätään paperinkeräysastiasta hänelle nimellä tullutta postia. Tätä naapurin niemellä tullutta postia laitetaan omaan sekajäteroskapussiin. Kyllä on salapoliisi ihmeissään, kun saa itsensä kiinni lajittelurikoksesta.

      Lainaa

    40. niimpä niin 10.12.2018 8:24
      Tulos: -23 (41 ääntä)
      Nimesi: Varmasti se kiusaa muita jos taloyhtiölle tulee lisälasku sen vuoksi, että joku vatipää ei osaa lajitella jätteitä. Meillä taloyhtiön hallitus laittaa näille ääliöille suoraan jäteyrityksiltä tulevat ekstralaskut. Varmaan tuokin aloittaja mieluummin makselee väärinlajittelusta laskuja, kun ei arvosta sitä, että joku on korjannut asian hänen puolestaan ihan ilmaiseksi.
      Höpö höpö ja voita päälle. Siellä on taas jonkin taloyhtiön rivijäsenellä voimafantasiat päällä. Minähän vien vaikka kaikki jätteeni sekajätteeseen, jos siltä tuntuu. Eikä siihen tuollaiset oman elämänsä häviäjät voi sanoa yhtään mitään.

      Lainaa

    41. Tulos: +11 (35 ääntä)
      Wiltsu: Milläs oikeudella sitä on tongittu muiden roskia?
      Ei siihen mitään oikeuksia tarvita. Kun laitat roskasäiliöön jotain, teko implikoi että olet luopunut esineen/asian omistajuudesta ja täten se on täysin vapaata riistaa kaikille halukkaille.

      Lainaa

    42. Tulos: -4 (16 ääntä)
      Jjj: Ennenkun kukaan alkaa haukkumaan katjaa niin tuohan oli siis huumorilla kirjoitettu. Ei ollut tosissaan
      Ei ku ei tällä sivustolla "mokaajat" kato voi olla humoristisia kun se pilaa fiiliksen että minä olen fiksumpi ja älykkäämpi kuin mokan tollo.

      Lainaa

    43. Tulos: -17 (23 ääntä)
      Sargee: Kyllä. Jos esim. Turussa jätät roskapussin roskiksen ulkopuolelle, LSJH veloittaa seuraavasti: Siivousmaksu alkavalta puolelta tunnilta 30€ + lisäjätemaksu, minimiveloitus 200l 6.50€ Eli tulee roskapussille aikamoinen kilohinta.
      Siivousmaksu pussin nostamisesta?, eli yhtä hyvin voi tyhjentää sen pussin roskiksen viereen, koska on samanhintaista kuin jättäisi suljetun pussin siihen roskiksen viereen

      Lainaa

    44. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Pihapoliisien takia vedän silppurista läpi kaiken, missä on mun nimi. Ei sen takia, ettenkö lajittelisi, vaan sen takia, ettei uteliaiden tarvitse tietää mun laskuista tai rahantulosta yhtään mitään.

      Lainaa

    45. Pullakahvila 13.12.2018 1:33
      Tulos: +3 (11 ääntä)
      Kilokalori: Haluaisinpa nähdä sen lainkohdan, jolla ulkona tupakointi on kielletty, kun sitä ei ole edes taloyhtiön omistamilla parvekkeilla onnistuttu kieltämään. Tosin uusissa taloyhtiöissä se on voitu kirjata yhtiöjärjestykseen ja vuokrasopimukseen, mutta vuokrasopimuskin koskee vain asukkaan hallussa olevia tiloja, kadulla tupakointia talon edessä ei silläkään pysty kieltämään.
      Ainakin Espoossa kaupungin asunnoissa on osa sellaisia, joissa on tietyt tupakointipaikat, eikä esim. omalla takapihalla rivarissakaan saa tupakoida. Tässä on joku lakipykälä, että jos on peruskorjattu tai rakennettu tietyn vuoden jälkeen (tms.) niin voi tuollaisen säännön pistää.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, roskat, lajittelu, naapurit, tupakka, tupakointi, haju, kielto, lappu, viesti, jäte