Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kissaihmiset, osa 20

  Voiko kissa syödä lihaa raakana?
  Suurenna näkymä
  Kissaihmiset, osa 20 Yleisön pyynnöstä liian monta kertaa täällä käyty "kuuluuko kissa Suomen luontoon" -keskustelu saa riittää. Kyseistä keskustelua voi jatkaa vaikka julkaisussa Metrokissan arvoitus.

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +643 (661 ääntä)
   Nauroin ääneen kehoitukselle siirtyä muualle keskustelemaan aiheesta "kuuluuko kissa luontoon"

   Lainaa

  2. Tulos: +677 (701 ääntä)
   "älä opeta tyttö isääs naimaan" Ehkä perverssein sanonta, jonka olen vähään aikaan lukenut.

   Lainaa

  3. Tiu Tau Tulkku 6.12.2018 3:21
   Tulos: -169 (221 ääntä)
   Hieman tarkkuutta peliin, lause kuuluu "kuuluuko kissa Suomen luontoon"
   Mitä: Nauroin ääneen kehoitukselle siirtyä muualle keskustelemaan aiheesta “kuuluuko kissa luontoon”

   Lainaa

  4. Näräketros 6.12.2018 3:58
   Tulos: +317 (355 ääntä)
   Mutta entä kuuluuko kissa Ruotsin luontoon?

   Lainaa

  5. Tulos: +273 (299 ääntä)
   Kissa ei voi paastota, sillä noin 12-24h kuluttua edellisestä ateriasta sen maksa rupeaa rasvoittumaan, mikä voi taas hyvin nopeasti johtaa pysyviin elinvaurioihin.

   Lainaa

  6. Tulos: +209 (217 ääntä)
   Mitä: Nauroin ääneen kehoitukselle siirtyä muualle keskustelemaan aiheesta “kuuluuko kissa luontoon”
   Äläpä. :D Arvostan kyllä tätä päätöstä todella paljon. Sitä samaa keskustelua ei jaksais ihan koko ajan lukea.

   Lainaa

  7. Tulos: -28 (106 ääntä)
   Nyt sitten keskustellaan voiko aiheesta keskustella..

   Lainaa

  8. Tulos: +365 (367 ääntä)
   Näräketros: Mutta entä kuuluuko kissa Ruotsin luontoon?
   Ja kypsentääkö kissa ruokansa siellä?

   Lainaa

  9. Tulos: +90 (142 ääntä)
   Kyllä meillä syö molemmat 8 kk raakaa broileria. Ei suomalaisessa broilerissa ole yleensä tautiriskejä ja vaikka jotain olisikin, niin kyllä kissan elimistö sen kestää.

   Lainaa

  10. Tulos: -72 (142 ääntä)
   Ekassa mokassa vähän hämmentää, miks mokan tänne lähettänyt on antanut Leenan kommenteille naurureaktion ja tykännyt tuon kilipää Iinan kommenteista. A

   Lainaa

  11. Tulos: +136 (158 ääntä)
   jallu: Ekassa mokassa vähän hämmentää, miks mokan tänne lähettänyt on antanut Leenan kommenteille naurureaktion ja tykännyt tuon kilipää Iinan kommenteista. A
   Koska Leena sekoilee ja se nauraa sen hourailua, Iina asiallisesti kommentoi.

   Lainaa

  12. Tulos: +147 (177 ääntä)
   Piupali: Kyllä meillä syö molemmat 8 kk raakaa broileria. Ei suomalaisessa broilerissa ole yleensä tautiriskejä ja vaikka jotain olisikin, niin kyllä kissan elimistö sen kestää.
   Kestää toki joo elimistö salmonellan, mutta tiedoksi vaan, että kattisi voi tartuttaa sen sinuun...

   Lainaa

  13. yli opisto hörhö 6.12.2018 10:45
   Tulos: +129 (135 ääntä)
   Leena: Älä tule minua neuvomaan! Kun kommenttia ei alunperin ole edes kirjoitettu hänelle. Mistä näitä hulluja oikein tulee.

   Lainaa

  14. Tulos: -112 (144 ääntä)
   traumcity: Koska Leena sekoilee ja se nauraa sen hourailua, Iina asiallisesti kommentoi.
   Iina tuossa enemmän sekoilee...

   Lainaa

  15. Tulos: -51 (93 ääntä)
   Kissaihmiset on HULLUJA!

   Lainaa

  16. Tulos: +138 (152 ääntä)
   Piupali: Kyllä meillä syö molemmat 8 kk raakaa broileria. Ei suomalaisessa broilerissa ole yleensä tautiriskejä ja vaikka jotain olisikin, niin kyllä kissan elimistö sen kestää.
   8kk on jo aika kypsynyttä. Tai ilmakuivattua. Tai mädännyttä.

   Lainaa

  17. Tulos: +107 (127 ääntä)
   mandi: Iina tuossa enemmän sekoilee…
   Moro Leena! Mutta ei, Iina ei sekoile yhtään vaan koittaa asiallisesti auttaa.

   Lainaa

  18. Tulos: +75 (97 ääntä)
   Karvanapa: Kissa ei voi paastota, sillä noin 12-24h kuluttua edellisestä ateriasta sen maksa rupeaa rasvoittumaan, mikä voi taas hyvin nopeasti johtaa pysyviin elinvaurioihin.
   Tämäpä! Ja jos kissa ei pissaa 24 tuntiin, virtsamyrkytys voi iskeä hyvinkin äkkiä... :( Se riittävä nesteen saanti on tosi tärkeetä pienelle eläimelle, eikä se välttämättä älyä juoda itse, jos se ei saa ravinnosta tarvittua nesteytystä. Raksujen turvottaminen olis siis tosi hyvä idea, jos kissa suostuu vaan niitä syömään. Tai sit kokeilee tarjota raakaa lihaa (suolaamatonta). Eihän kissa ruoka- ja vesikuppien viereen nälkään/janoon kuole, mutta... Kyllä tuntuu välillä, että kaikkensa yrittävät... ;;

   Lainaa

  19. Tulos: -49 (63 ääntä)
   Mau mau: Kestää toki joo elimistö salmonellan, mutta tiedoksi vaan, että kattisi voi tartuttaa sen sinuun…
   Kissoille ei tule salmonellaa yhtään mistään. Höpöjuttuja.

   Lainaa

  20. Tulos: +68 (80 ääntä)
   Mau mau: Kestää toki joo elimistö salmonellan, mutta tiedoksi vaan, että kattisi voi tartuttaa sen sinuun…
   Suomalaisessa lihassa ei ole lähestulkoon ikinä salmonellaa. Ihan muutamia yksittäisiä tapauksia ollut parin kymmenen vuoden sisään.

   Lainaa

  21. Tulos: -42 (70 ääntä)
   Boo: Riittävä nesteen saanti on kaikille eläimille tärkeää ja kissat siinä missä muutkin eläimet ymmärtävät kyllä juoda jos vettä on tarjolla.

   Lainaa

  22. Tulos: +90 (102 ääntä)
   Pahka: Boo: Riittävä nesteen saanti on kaikille eläimille tärkeää ja kissat siinä missä muutkin eläimet ymmärtävät kyllä juoda jos vettä on tarjolla.
   Petoeläiminä kissat lienevät tottuneet kehityksensä myötä saamaan paljon nestettä luontaisessa ravinnossaan olevasta verestä, eivätkä kaikki kissat vaan yksinkertaisesti juo aina tarpeeksi vettä nesteyttääkseen itseään tarpeeksi ainoastaan sillä. Tällöin märkäruoka on pakko. Kaikki kissat eivät toimi näin, mutta monet jollei useimmat toimivat. Kissat myös välttävät pilaantunutta vettä viimeiseen asti. Lähes kaikki karttavat päivänkin liian kauan seissyttä vettä. Useimpien kissojen vaisto kieltää myös koskemasta veteen, joka on ollut/on märän ruoan lähellä, varmaan koska ne pelkäävät veden pilaantuvan lähellä olevasta lihasta. Tiedän eräänkin kissan repineen suihkun lattiakaivon auki ja juoneen sen kuivaksi ennemmin kuin käyneen vesikulholla, ennen kuin se kulho siirrettiin ruokakuppien vierestä eri huoneeseen, ja sitten tilanne korjaantui heti.

   Lainaa

  23. Tulos: -51 (71 ääntä)
   ….: “älä opeta tyttö isääs naimaan” Ehkä perverssein sanonta, jonka olen vähään aikaan lukenut.
   Eihän tuolla sanonnalla tarkoiteta mitään perverssiä edes. Sehän on vain ikivanha sanonta ja kaikki kyllä tietävät, mitä sillä tarkoitetaan :D

   Lainaa

  24. Tulos: +61 (85 ääntä)
   Huomaa kyllä ettei täällä tai tuolla kissoista tiedetä yhtään mitään. Kissa on aavikkoeläin, sillä ei ole yhtä hyvää janontunnetta kuin vaikka koiralla tai ihmisellä. Sen täytyy saada neste ruuasta. Ja pelkkä kuivan papanan syöttäminen lisää riskiä virtsakiviin vaikka olisi miten laadukasta. Lisäksi kissa on 100% lihansyöjä eli ehdottomasti saa ja pitääkin syöttää raakaa lihaa. Eikä mitään lähikaupan whiskasseja ja latzeja jotka ovat samanlaista roskaruokaa kuin mäkkärin hampparit ihmiselle.

   Lainaa

  25. Tulos: +48 (50 ääntä)
   -.-: Huomaa kyllä ettei täällä tai tuolla kissoista tiedetä yhtään mitään. Kissa on aavikkoeläin, sillä ei ole yhtä hyvää janontunnetta kuin vaikka koiralla tai ihmisellä. Sen täytyy saada neste ruuasta. Ja pelkkä kuivan papanan syöttäminen lisää riskiä virtsakiviin vaikka olisi miten laadukasta. Lisäksi kissa on 100% [...]
   Jokainen joka omaa kissaansa tarkkailee tuntee sen kyllä. Meilläkin on yksi joka vetää vettä kuin se olisi kohta loppumassa -mutta vain juoksevaa vettä. Seisova saa olla. Kunhan keksii mitä se katti haluaa niin kyllä se siitä. Mutta kissaa ei saa pitää nälässä; ihmisen suhteen teoria "syö kyllä kunhan on tarpeeksi nälkäinen" yleensä toimii, mutta kissa voi kuolla vuorokauden sisään ihan pelkkää itsepäisyyttään; sen täytyy syödä tai maksa alkaa prakata. Eläinlääkärini on neuvonut antamaan sairaan kissan syödä juustonaksuja kun mikään muu ei uponnut; tietenkään ne eivät ole kissan ravinnoksi sopivia, mutta ihan mikä tahansa on sopivampaa ravintoa kuin ei mikään (jos vuorokauden parin sisään ei ala kunnon ruoka upota niin sitten täytyy harkita pakkoruokintaa). Mutta kunnolla juova kissa voi elää laaturaksuilla, sellainen jolle vesi ei maita on vakavampi asia. Lihalientä?

   Lainaa

  26. Ihmettelijä 7.12.2018 4:40
   Tulos: -20 (38 ääntä)
   Mikä kissa syö luonnossa kanaa?

   Lainaa

  27. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Joo no. Mulla oli tämmönen pikkukissa. Ei mitään muuta kuin raksuja, raksuja, raksuja. Sit ku ne turpos mahassa niin oksensi ne pitkin tupaa. Kyl se siitän sitten hiljalleen ku vähensi raksua ja tyrkytti muuta. Kala tais olla eka valinta. Ihme idiootti tuo Leena. Vedä itse pelkkää mysliä päivät.

   Lainaa

  28. Tulos: +70 (76 ääntä)
   Ah, kissaryhmä ei petä koskaan. Siellä kun sanoo että "Hyvää päivää" niin välittämösti on joku jankkaamassa vastaan että ei välttämättä, kyllä voi olla myös yö. Ja myös huono. Ja heti perään joku komppaa että kyllä nyt aivan täydellä varmuudella olet väärässä, kyllä minä tiedän kun olen päiviä ja öitä ennenkin nähnyt, älä kuule ala mulle opettamaan.

   Lainaa

  29. Tulos: -13 (19 ääntä)
   Lisko: Eihän tuolla sanonnalla tarkoiteta mitään perverssiä edes. Sehän on vain ikivanha sanonta ja kaikki kyllä tietävät, mitä sillä tarkoitetaan
   No on se nyt aika paha, kun ennen sanontaa puhutellaan tyttönä. Olisi edes muuttanut isän äidiksi tuosta.

   Lainaa

  30. Tulos: +11 (41 ääntä)
   Meillä on sisarukset n. 0,5v ja eläinkaupasta ostetaan niiden ruuat. Markettien ruuissa on max 4% lihaa ja eläinkaupan kamassa 40% Lisäksi markettiruuissa on esim. riisiä, porkkanaa ym. muuta paskaa mikä ei edes kuulu kissan ruokavalioon. Ruokia pitää vaihdella usein, koska kissa tottuu äkkiä johonkin ja sen jälkeen ei enää muuta suostu syömään. Joku voi pitää eläinkaupan ruokia kalliina, mutta se on niin paljon laadukkaampaa että kissa syö sitä vähemmän. Lisäksi paskan haju laimenee huomattavasti kun ne syö hyvää ruokaa.

   Lainaa

  31. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Piialla on suloinen kisu ❤️

   Lainaa

  32. Tulos: -1 (17 ääntä)
   Mau mau: Kestää toki joo elimistö salmonellan, mutta tiedoksi vaan, että kattisi voi tartuttaa sen sinuun…
   Suomessa ei ole tavattu salmonellaa, ja sitä sikti seurataan jokaisesta kanaerästä.

   Lainaa

  33. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Uusi tappelu aiheesta mitä kissalle voi tai ei voi syöttää? ;)

   Lainaa

  34. Turun Murre 9.12.2018 1:57
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Teityis: Suomessa ei ole tavattu salmonellaa, ja sitä sikti seurataan jokaisesta kanaerästä.
   Evira kertoo sivuillaan, että "Tärkein Suomessa esiintyvä salmonellan serotyyppi on Salmonella Typhimurium. Sen faagityyppi 1 esiintyy kotoperäisenä Suomessa ja sitä tavataan ajoittain eri eläinlajeilla. Typhimuriumin faagityyppi 41 on ominainen lokeille, faagityypit 40 ja U277 taas lintulaudan pikkulinnuille, joista ne helposti tarttuvat muun muassa lemmikkieläimiin."

   Lainaa

  35. Tulos: +7 (9 ääntä)
   …-…: Suomalaisessa lihassa ei ole lähestulkoon ikinä salmonellaa. Ihan muutamia yksittäisiä tapauksia ollut parin kymmenen vuoden sisään.
   Ne salmonellaiset lihaerät prosessoidaan päivän päätteeksi viimeisenä linjalla ja myydään vain suurtalouskeittiöille, missä varmuudella osataan ruoka kypsentää. Melkein päivittäin salmonellaisia broiskueriäkin tehtiin, mutta niitä ei laskettu kuluttajille vaan ammattilaisille.

   Lainaa

  36. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Näräketros: Mutta entä kuuluuko kissa Ruotsin luontoon?
   Kuuluuko Suomen luonto kissaan?

   Lainaa

  37. Tulos: +17 (19 ääntä)
   jukkapalmu: Meillä on sisarukset n. 0,5v ja eläinkaupasta ostetaan niiden ruuat. Markettien ruuissa on max 4% lihaa ja eläinkaupan kamassa 40% Lisäksi markettiruuissa on esim. riisiä, porkkanaa ym. muuta paskaa mikä ei edes kuulu kissan ruokavalioon. Ruokia pitää vaihdella usein, koska kissa tottuu äkkiä johonkin ja sen jälkeen [...]
   Oikein kaikissa kohdin, mutta netistä saa tilata kokoliharuokaa huomattavasti halvemmalla kuin eläinkaupasta saa. Meillä kun on lauma, niin kissojen ruokkimiseen kuluisi enemmän rahaa kuin ihmisten jollei safkoja voisi tilata Saksasta toimituksena ovelle. 2,jotain euroa kilo, ja nimettyä lihaa pääraaka-aineena. (On aina syytä lukea raaka-ainelista; sen pitäisi olla tyyliin "kanaa, maksaa, mineraaleja, hivenaineita" -ei "riisiä, eläintuotannon sivutuotteita, herraties mitä").

   Lainaa

  38. Tulos: -1 (7 ääntä)
   ….: “älä opeta tyttö isääs naimaan” Ehkä perverssein sanonta, jonka olen vähään aikaan lukenut.
   Oletko elänyt tynnyrissä elämäsi jos et ole sitä aikaisemmin kuullut?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kissat, kuva, ruoka, kissanruoka, nappulat, märkäruoka, broileri, kana, raaka