Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Vaara vaanii vessassa

  Tätä on elämä vessanlukkofobian kanssa.
  Suurenna näkymä
  Vaara vaanii vessassa

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +483 (489 ääntä)
   Toivottavasti kukaan ei ole koskaan yksin kotona.

   Lainaa

  2. Tulos: -41 (187 ääntä)
   Ymmärrän kyllä Hannaa,mutta julkiset vessat jne ovat kyllä asia erikseen. Nopeastiko haet jonkun työntekijän avaamaan sen oven ja auttamaan, mutta en minäkään kavereilla lukitse ovea. 1. Kaikki näkevät että menen sinne. 2. Jos jotain nyt oikeasti tapahtuu niin ei tarvitse odottaa isännöitsijää tai lukkoseppää. Kiusallisuudessaan hauska tapaus Titalla kuitenkin. :D

   Lainaa

  3. Tulos: +347 (361 ääntä)
   Hemuli: Ymmärrän kyllä Hannaa,mutta julkiset vessat jne ovat kyllä asia erikseen. Nopeastiko haet jonkun työntekijän avaamaan sen oven ja auttamaan, mutta en minäkään kavereilla lukitse ovea. 1. Kaikki näkevät että menen sinne. 2. Jos jotain nyt oikeasti tapahtuu niin ei tarvitse odottaa isännöitsijää tai lukkoseppää. Kiusallisuudessaan hauska tapaus Titalla kuitenkin.
   En ymmärrä Hannaa, Tittaa edes hieman. Tuollaisen Suomessa yleisimmän wc:n lukon (jossa erillinen kierrettävä lukko), avaamiseen ulkopuolelta ei tarvita lukkoseppää. Se lukko aukeaa ulkopuolelta kiertämällä ihan samalla tavoin, kuin sisäpuoleltakin. Ulkopuolelta vaan puuttuu vipu, joten sitä pitää kiertää millä tahansa työkalulla, joka sopii sen lukon keskellä olevaan reikään. Ruuvitaltat on esim. hyviä.

   Lainaa

  4. Tulos: +168 (174 ääntä)
   Sargee: En ymmärrä Hannaa, Tittaa edes hieman. Tuollaisen Suomessa yleisimmän wc:n lukon (jossa erillinen kierrettävä lukko), avaamiseen ulkopuolelta ei tarvita lukkoseppää. Se lukko aukeaa ulkopuolelta kiertämällä ihan samalla tavoin, kuin sisäpuoleltakin. Ulkopuolelta vaan puuttuu vipu, joten sitä pitää kiertää millä [...]
   Lapsena käännettiin niitä nuorisotalolla ihan omilla avaimilla ja leikkilentokoneen siivillä.

   Lainaa

  5. Tulos: +131 (197 ääntä)
   Minulla jäi kerran vieras lukkojen taakse vessaan. En tajunnut mikä sen avaimen kääntämisessä nyt on niin vaikeaa, tulee ulos vaan. Ei hän osannut kääntää avainta lukossa. Oli kai liikaa, että kokeiltavia kiertosuuntia oli jopa kaksi. Monta minuuttia siinä meni ja paniikkia alkoi kuulua vieraani äänessä. Suihkutin avaimenreikään ulkoa jopa öljyä, kun ajattelin että rupesiko lukko jotenkin kinnaamaan vastaan. Lopulta se aukesi, eikä siinä ollut mitään vikaa. Sama vieras leikkasi veitsellä käteensä kuoriessaan avokadoa. Oli kai syntymäkömpelöä sorttia.

   Lainaa

  6. Tulos: +300 (322 ääntä)
   Mua taas ärsyttää suunnattomasti ihmiset jotka ei voi lukita sitä ovea! Tosi noloa kaikille kun törmään sinne sisään kesken kaiken ja toinen on siinä tarpeillaan!

   Lainaa

  7. Tulos: +164 (172 ääntä)
   No, itse olen lukinnut itseni lapsena vessaan ja isä tuli kyllä alta viiden minuutin ovesta. Lukko oli sellainen, ettei sitä ulkopuolelta saanut auki. Mutta koska isäni ei ollut täysin peukalo keskellä kämmentä, niin lähti koko ovi saranoineen irti. Ja näin minäkin ajattelin tehdä, jos nyt millään muulla tavalla en sinne lukittuun vessaan sitten pääse. Ja ennen kuin kukaan alkaa valittamaan "no mutta naiset" niin tiedoksi, että olen nainen eikä tuo ole ylitsepääsemättömän vaikeaa, jos oikeasti toisella on hätä (hehe).

   Lainaa

  8. niimpä niin 22.11.2018 7:54
   Tulos: +116 (126 ääntä)
   Voihan sitä elämästään hankalampaa noinkin tehdä. Entäs kun ei ole lasta tai muuta kaveria mukana? Pyydetään vierasta vahtimaan ovea?

   Lainaa

  9. Tulos: +110 (114 ääntä)
   Jos oikein muistan, että tämä tapahtui vuonna 1984 olin lukion ensimmäisellä luokalla ja koulun rehtori piti aamunavauksen aiheesta kuinka vessasta pääsee ulos :) Niin moni oli oppilas oli jäänyt jumiin koulun vessaan ja tietenkin paniikissa olevia kiusattiin antamalla tahallaan ensin vääriä neuvoja. Kyseessä oli juuri valmistunut uusi koulu ja jostain syystä vessan lukko ja vessan oven kahva olivat kytköksissä toisiinsa. Jos painoit kahvan ensin alas ja vasta sitten avasit lukon, kahva jäi ala-asentoon ja lukko pyörähti sen puoli kierrosta kuten piti. Varatun merkki muuttui puniasesta valkoiselle. Mutta ovi jäi lukkoon ja et päässyt ulos. Aika moni siis painoi kahvaa ja käänsi lukkoa yhtä aikaa ja jäi jumiin. Niin ja uloshan pääsi sillä, että ensin avasi lukon ja vasta sitten väänsi kahvaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +104 (110 ääntä)
   Koti on vaarallinen paikka, sinne on moni kuollut

   Lainaa

  11. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Olen parasta aikaa wc:ssä jumissa. Halkes tuo musta muovinen osa, josta lukko käännetään auki.

   Lainaa

  12. Tulos: -7 (19 ääntä)
   Tää ois ollu huomattavasti parempi julkaisu jos tästä ois suosipolla leikattu kaikki kommentit pois...

   Lainaa

  13. Tulos: +92 (148 ääntä)
   Lettu levällään, tuo on kyllä niin karsean kuuloista, pitäisi lailla kieltää tuon sanominen

   Lainaa

  14. Tulos: -17 (19 ääntä)
   Sanna: Toivottavasti kukaan ei ole koskaan yksin kotona.
   Welp, shame on me then.

   Lainaa

  15. Tulos: +154 (160 ääntä)
   Sairastan epilepsiaa ja ihan taatusti lukitsen vessan oven niin kavereilla kuin kauppakeskuksissakin. Todennäköisyys sairaskohtauksen iskemiseen juuri silloin on häviävän pieni. Lisäksi muistan edelleen tilanteen ala-asteelta, jolloin luokkakaverini tuli kylään ja kun hänen piti päästä vessaan, kiskaisi toiletin oven auki, ja kas, isäpuoleni siellä istui p*skalla rööki huulessa. Äärimmäisen noloa esimurrosikäisille tytöille. Lukitkaa se toiletin ovi. Kukaan ei halua katsoa.

   Lainaa

  16. Tulos: +66 (66 ääntä)
   Sargee: En ymmärrä Hannaa, Tittaa edes hieman. Tuollaisen Suomessa yleisimmän wc:n lukon (jossa erillinen kierrettävä lukko), avaamiseen ulkopuolelta ei tarvita lukkoseppää. Se lukko aukeaa ulkopuolelta kiertämällä ihan samalla tavoin, kuin sisäpuoleltakin. Ulkopuolelta vaan puuttuu vipu, joten sitä pitää kiertää millä [...]
   Sakset toimii myös erinomaisesti.

   Lainaa

  17. Tulos: +51 (71 ääntä)
   Jäänyt useita kertoja jumiin? En oo koskaan jäänyt jumiin mihinkään julkiseen vessaan. "Lettu levällään" - tämä tapahtui.

   Lainaa

  18. Tulos: +96 (102 ääntä)
   Mahtaa olla Hannan elämä aika raskasta, jos koko ajan on tommonen huoli persuksissa, et "mitä jos". Eihän sitä tosiaan uskaltais olla hetkeäkään yksikseen.

   Lainaa

  19. Tulos: +58 (58 ääntä)
   Vessaan on moni kuollut.

   Lainaa

  20. Tulos: +71 (75 ääntä)
   Kyllä meilläkin tosiaan on lukittu vessojen ovet vaikka kotona on käynyt, ei siitä pidä lukua kuka on kadonnut vessaan milloinkin, joten näin vältytään törmäämisiltä. :D Itse asiassa, ehkä siksi kun on viimein kaikki linnut lentäneet pesästä, äiti ja isä onki alkanu käymään vessassa lukitsematta ovea, ja näitä kohtaamisia on sit tapahtunu sillon tällön. Kerran kävi niinkin, että törmäsin ensin äitiin hänen ollessaan vessassa, ja heti perään iskään kun yritin mennä toiseen vessaan. Sillä kertaa menin ja totesin paikalta paetessani ääneen, että mikä ihme trendi tästä on tullut...

   Lainaa

  21. Tulos: -48 (84 ääntä)
   Lähinnä mietin, että kuka käyttää bideetä julkisessa vessassa? Hirveä pöpöpesä ja siitä suihku suoraan limakalvoille, ei kiitos...

   Lainaa

  22. Tulos: +120 (122 ääntä)
   Täytyy kyllä sanoa että aika oudolta kuulostaa nainen Titan tarinassakin. :D Sitä nyt ei ehkä osaa odottaa, että joku jättää lukkojen pelossa oven lukitsematta, mutta sitähän tapahuu joskus että lukko on rikki tms, jolloin voi pyytää kaveria vahtimaan jos sellainen on mukana. Miksi siis ei uskoisi lasta joka sanoo että äiti on siellä, tai ainakin odota varmuuden vuoksi kiusallisen kohtaamisen riskin pelossa. Itse oon ylenmääräisen varovainen julkisilla paikoilla edes kokeillessani suljettuja vessaovia, jos siellä sittenkin on joku joka unohti lukita oven.

   Lainaa

  23. Tulos: -39 (67 ääntä)
   Miks joku käyttää käsisuihkua yleisessä vessassa? Eikö ihan vaan pyyhkiminen riitä?

   Lainaa

  24. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Lukkoneuroosi taitaa liittyä yleistyneeseen ahdistuneisuushäiriöön. Siihen on olemassa käypä hoito.

   Lainaa

  25. ihanmummovaan 22.11.2018 11:11
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   zxc: Vessaan on moni kuollut.
   Mm. Elvis

   Lainaa

  26. Tulos: -19 (31 ääntä)
   Muodostuuko Hannan sosiaalinen piiri Hannakin mukaan lukien vanhuksista, sairaalloisen lihavista, diabeetikoista ynnä muista yleisten sairauskohtauksien riskiryhmään kuuluvista? Verkostoituuko Hanna palvelukodeissa ja sairasosastoilla? Perusterveellä, alle keski-ikäisellä henkilöllä infarktin tmv. todennäköisyyttä ei juuri ole. Jos Hannan lähipiiri ei ole kollektiivisesti todella ikääntynyttä ja/tai epäterve, ihmettelen hänen ihmettelyään.

   Lainaa

  27. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Itselleni kävi ala-asteella ollessani niin, että kun olin kaverilla kylässä ja menossa vessaan, niin perheen isä istui paskalla eikä ollut laittanut ovea lukkoon. Siitä jäi pitkäksi aikaa traumat enkä pitkään aikaan käynyt kavereilla vessassa, jos en tasan tarkkaan tiennyt missä kaikki perheen jäsenet ovat.

   Lainaa

  28. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Taitaa koti olla vaarallisin paikka ihmiselle, hyvin moni kuolee kotonaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +27 (41 ääntä)
   Esimerkiksi Ruoholahden metroasemalla Helsingissä on julkinen vessa, jonka ovi on normaalisti lukossa. Painamalla nappia oven vieressä ovi aukeaa, ellei vessa ole varattu. Kun sen oven sitten sulkee perässään, vessa varautuu eikä ovea enää voi avata ulkopuolelta ennen kuin se avataan sisäpuolelta, jolloin se vapautuu. Entä jos joku avaa vapaan vessan oven ja sulkee sen saman tien menemättä vessaan sisään? En ole tällaista kokeillut, mutta käyttämäni logiikan mukaan vessa jää tällöin pysyvästi varatuksi.

   Lainaa

  30. Tulos: +5 (9 ääntä)
   ihanmummovaan: Mm. Elvis
   Ja Kirka.

   Lainaa

  31. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Hihi: Muodostuuko Hannan sosiaalinen piiri Hannakin mukaan lukien vanhuksista, sairaalloisen lihavista, diabeetikoista ynnä muista yleisten sairauskohtauksien riskiryhmään kuuluvista? Verkostoituuko Hanna palvelukodeissa ja sairasosastoilla? Perusterveellä, alle keski-ikäisellä henkilöllä infarktin tmv. todennäköisyyttä [...]
   Ei tarvita mitään infarktia, voi sattua vaikkapa liukastuminen, ja se ei ole märissä kylppäreissä kovin vaikeaa. Tai ihan vain paperin loppuminen ja nolo tarve joutua jotakuta pyytämään tuomaan lisää. Lepohuoneessani (siellä ei tosin tehdä tarpeita, mutta sama idea, rauhassa saisi olla) on käännettävä kyltti "Vapaa". "VARATTU!" Olettaisi että porukka osaa lukea?

   Lainaa

  32. Tulos: +37 (39 ääntä)
   niimpä niin: Voihan sitä elämästään hankalampaa noinkin tehdä. Entäs kun ei ole lasta tai muuta kaveria mukana? Pyydetään vierasta vahtimaan ovea?
   Mulla oli nuorempana tosi paha suljetunpaikankammo, enkä tosiaan pystyny laittaan julkisilla paikoilla vessan ovia lukkoon. Se kyllä hankaloitti elämää suuresti, kun olis aina pitäny olla joku vahtimassa, kun hätä iski. Piti miettiä aina etukäteen, koska piti lopettaa juominen,jos tuleekin hätä. Ja tosiaan kerran autokoulussa pyysin yhtä mukavaa sihteeriä vahtiin tauolla, kun oli ihan pakko päästä vessaan

   Lainaa

  33. Tulos: +36 (38 ääntä)
   foo: Esimerkiksi Ruoholahden metroasemalla Helsingissä on julkinen vessa, jonka ovi on normaalisti lukossa. Painamalla nappia oven vieressä ovi aukeaa, ellei vessa ole varattu. Kun sen oven sitten sulkee perässään, vessa varautuu eikä ovea enää voi avata ulkopuolelta ennen kuin se avataan sisäpuolelta, jolloin se [...]
   Ovi avautuu noissa itsestään 20 min kuluttua.

   Lainaa

  34. Abort mission 22.11.2018 15:21
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Fido: Minulla jäi kerran vieras lukkojen taakse vessaan. En tajunnut mikä sen avaimen kääntämisessä nyt on niin vaikeaa, tulee ulos vaan. Ei hän osannut kääntää avainta lukossa. Oli kai liikaa, että kokeiltavia kiertosuuntia oli jopa kaksi. [...] Sama vieras leikkasi veitsellä käteensä kuoriessaan avokadoa. Oli kai syntymäkömpelöä sorttia.
   Onko Fidon oikea nimi Hyacinth ja vieraan Elisabeth?

   Lainaa

  35. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Melkein 100% vessoista saa auki esim veitsellä tai jollain avaimella. Ihan höpöjuttuja. Eikä lukkoseppiä tarvitse odotella

   Lainaa

  36. purppurakruunu 22.11.2018 15:54
   Tulos: -5 (23 ääntä)
   wisegyu: Jäänyt useita kertoja jumiin? En oo koskaan jäänyt jumiin mihinkään julkiseen vessaan.
   Matkustaisit enemmän. Itse olen jäänyt jumiin niin moniin vessoihin ulkomailla, että en halua edes laskea.

   Lainaa

  37. Arkkienkeli 22.11.2018 16:35
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Hemuli: Ymmärrän kyllä Hannaa,mutta julkiset vessat jne ovat kyllä asia erikseen. Nopeastiko haet jonkun työntekijän avaamaan sen oven ja auttamaan, mutta en minäkään kavereilla lukitse ovea. 1. Kaikki näkevät että menen sinne. 2. Jos jotain nyt oikeasti tapahtuu niin ei tarvitse odottaa isännöitsijää tai lukkoseppää. Kiusallisuudessaan hauska tapaus Titalla kuitenkin.
   Kodin WC:n lukon saa auki ulkopuolelta kyllä ihan meisselillä. Siksi niissä lukoissa on se valkoinen avaajan paikka ulkopuolella.

   Lainaa

  38. Tulos: +29 (29 ääntä)
   : Lapsena käännettiin niitä nuorisotalolla ihan omilla avaimilla ja leikkilentokoneen siivillä.
   Me käytettiin lapsena pikkulusikan päätä. Jostain syystä se oli meist sisaruksista ihan loputtoman hauska leikki.

   Lainaa

  39. Tulos: -19 (29 ääntä)
   Ääää! En lukenut kylläkään kuin reilu kymmenen ekaa kommenttia, mutta opettaako täällä ihmiset toisiaan avaamaan vessan oven!?

   Lainaa

  40. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 40

   Lainaa

  41. Tulivuoren itu 22.11.2018 18:45
   Tulos: -8 (28 ääntä)
   "Mua taas ärsyttää suunnattomasti ihmiset jotka ei voi lukita sitä ovea! Tosi noloa kaikille kun törmään sinne sisään kesken kaiken ja toinen on siinä tarpeillaan!" Siinä tapauksessa pitää vaan olettaa että vessassa ei ole ketään ja olla kuin toista ei olisi olemassakaan koska ovi ei ollut lukittu jne. ja tehdä tarpeet toisen syliin. Mahdollisesti alkaa lukitusosaaminen löytymään. Miksi nolostua itse jos joku muu ei osaa jotakin noin yksinkertaista? Eri asia tietenkin jos lukko on rikki tms. mutta sellainen tilanne on yleensä melko nopeasti ohimenevä. Ps. Lainaa-painike ei toimi, siksi copy-paste lainausmerkkeineen.

   Lainaa

  42. Tulos: +35 (45 ääntä)
   Itseasiassa sairaskohtaus iskee aika usein just vessassa. Sairauskohtauksess a voi iskeä hätä tai tulee muuten omituinen olo, jonka vuoksi ihminen hakeutuu vessaan ja kohtaus iskee kunnolla päälle juurikin siellä vessassa.

   Lainaa

  43. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Hessu: Itselleni kävi ala-asteella ollessani niin, että kun olin kaverilla kylässä ja menossa vessaan, niin perheen isä istui paskalla eikä ollut laittanut ovea lukkoon. Siitä jäi pitkäksi aikaa traumat enkä pitkään aikaan käynyt kavereilla vessassa, jos en tasan tarkkaan tiennyt missä kaikki perheen jäsenet ovat.
   Osanottoni. Minulle kävi samoin. Kaverin isä vielä siinä pöntöllä istuessaan nosti kätensä, että "moi". Kiva tulla tervehdityksi, mutta olisi kivempaa, jos tervehtijä ei istuisi parhaillaan kakalla.

   Lainaa

  44. ei hätää vieraissa 22.11.2018 20:54
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Nykyaikaiset asuinhuoneistojen sisäovet saa esim veitsenkärjellä väännettyä ulkopuolelta lukosta auki ;)

   Lainaa

  45. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Ihmettelen: Miks joku käyttää käsisuihkua yleisessä vessassa? Eikö ihan vaan pyyhkiminen riitä?
   No miksi ne on sinne asennettu jos niitä ei pidä käyttää?

   Lainaa

  46. Tulos: +33 (33 ääntä)
   zxc: Vessaan on moni kuollut.
   Vessaan on myös moni syntynyt.

   Lainaa

  47. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Suihku: No miksi ne on sinne asennettu jos niitä ei pidä käyttää?
   Olen minä kerran ollut Münchenissä hotellihuoneessa jossa roikkui naulassa pyyhe, jonka yläpuolella luki "Koriste - käyttäminen kielletty". Varsinaiset käyttöpyyhkeet olivat vessassa.

   Lainaa

  48. Turun Murre 23.11.2018 0:10
   Tulos: +13 (31 ääntä)
   Ihmettelen: Miks joku käyttää käsisuihkua yleisessä vessassa? Eikö ihan vaan pyyhkiminen riitä?
   Koska harvempi nainen haluaa linnoittautua kotiin kuukautisten ajaksi.

   Lainaa

  49. Tulos: +20 (22 ääntä)
   joskus menin jonkun kahvilan vessaan jossa oli kaks koppia. toinen oli lukossa nii päätin fiksuna sitten mennä siihen koppiin jonka ovi oli raollaan siellä istuva nainen pyyteli anteeksi ja veti oven takasin raolleen.

   Lainaa

  50. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Arkkienkeli: Kodin WC:n lukon saa auki ulkopuolelta kyllä ihan meisselillä. Siksi niissä lukoissa on se valkoinen avaajan paikka ulkopuolella.
   Useinhan sitä sanotaan, että taito on tärkeämpi kuin koko. Mutta tuo vaatii jo aikamoista osaamista ja notkeuttakin.

   Lainaa

  51. Tulos: -7 (13 ääntä)
   doggo: joskus menin jonkun kahvilan vessaan jossa oli kaks koppia. toinen oli lukossa nii päätin fiksuna sitten mennä siihen koppiin jonka ovi oli raollaan siellä istuva nainen pyyteli anteeksi ja veti oven takasin raolleen.
   Tästäkin voisi kehittää kaksinmielisen sanaleikin, mutta jätetään nyt käyttämättä. Sitä paitsi Fingerporissa oli jo.

   Lainaa

  52. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Mä laitan kotonakin vessan oven lukkoon aina. En ymmärrä vastaavasti niitä, jotka vessassa kokeilivat rynkyttää oven kahvaa, vaikka punainen täppä on selvästi näkyvissä. Usein vielä kuulee, että nämä tyypit käyvät kaikki ovet läpi. Mitä järkee?

   Lainaa

  53. Tulos: +19 (21 ääntä)
   jos et saa normi vessan lukkoa auki ulkopuolelta niin olet aika tumppu. Esim classic abloy käy suoraan ja exec taitaa käydä kanssa. saksetkin riittää.

   Lainaa

  54. epileptikko 23.11.2018 21:57
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   ymmärrän kyl ton ettei tykkää lukita vessan ovee sairauskohtauksen pelos... Jätän kääntö nupin aina puoleen väliin kotona niin kovemmalla riuhtasulla sen sais auki ja julkisil kyl iha lukihen :'D

   Lainaa

  55. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Joo: Ei tarvita mitään infarktia, voi sattua vaikkapa liukastuminen, ja se ei ole märissä kylppäreissä kovin vaikeaa. Tai ihan vain paperin loppuminen ja nolo tarve joutua jotakuta pyytämään tuomaan lisää. Lepohuoneessani (siellä ei tosin tehdä tarpeita, mutta sama idea, rauhassa saisi olla) on käännettävä kyltti “Vapaa”. “VARATTU!” Olettaisi että porukka osaa lukea?
   Ei liukastuminen saati mikään muukaan tapaturma ole sairauskohtaus, josta Hanna vaahtoaa mokassa. Mikään infarkti tmv. ei tule noin vain, jos yleisterveys on mallillaan. Hannaa huolettaa kummallisen suuresti puskista tuleva sydänlihaksen kuolio. Sydänkohtaukseen johtava terveydentila ei muodostu ihan ykskaks. Siksi ihmettelen, kuinka surkea Hannan ja/tai hänen läheistensä sydän- ja verenkiertoelimistön tila on ja miksi. Jos on sydänkohtaukselle altis, se tulee kun tulee, vaikka yksin kotona, eikä pelastus ole kiinni vessan oven lukosta. Jos rulla on tyhjä eikä toista ole, käy nopeasti kääntämässä lukko auki ja viuhahda sitten takaisin istumaan, jos ovi on siis niin kaukana, ettei istumasta yletä. Samalla reissulla voi vaikka jättää oven raolleen, että paperipyynnöt kuuluvat paremmin ulos. Ja millainen liukastumisvaara pöntöllä oikein on? Mitä voi tapahtua, kaadutko kenties syvemmälle istuimeen? Lattian ei muutenkaan tarvitse olla märkä pöntölle ja ovelle asti suihkun jäljiltä, paitsi jos vessa on kunnon koppi, mutta silloin ei ainakaan tarvitse nousta ylös yltääkseen lukkoon ja ovenkahvaan. Mitä kylttiin tulee, useimmat eivät vaan ole tottuneet moiseen käytäntöön. Lisäksi varattu-puoli on voinut jäädä vahingossa näkyviin tottumattomuudesta, ajattelemattomuudesta tai hajamielisyydestä. Toisaalta muiden olisi silloin kohteliasta vähintäänkin koputtaa varovasti. Toisaalta, jos kylässä käy lepohuoneen kylttiä ymmärtämättömiä vieraita, miksi otat torkkuja? :D

   Lainaa

  56. FarkMerkErk 26.11.2018 6:45
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Enemmän kuin oven lukkoon jäämistä stressaan kyllä niitä tilanteita, että se mekaaninen salpa tms on rikottu...eli ovea ei saakaan lukkoon. Sen verran vähän pituutta, että jalan kanssa sieltä oven alareunasta muka-kiinni-pitämistä sekä kroppansa rentouttamista saman aikaisesti itse suoritukseen on hieman haasteellista yhdistää. Samanaikainen jatkuva valppaus pyrkiä ennakoimaan oven yllättävä avautuminen ei tee tilanteesta yhtään helpompaa. Näin ollen pyrin vaistoamaan, koska ”minun” koppini ovea pyritään lähestymään ja varoilta hihkun ”varattua”. Varsinkin ulkomailla mieltä ylentävää kakkailla jalka oven välissä ja huudella satunnaisille vessassa olijoille oven läpi ”occupied” on aina yhtä juhlaa.

   Lainaa

  57. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Muhveli: Täytyy kyllä sanoa että aika oudolta kuulostaa nainen Titan tarinassakin. Sitä nyt ei ehkä osaa odottaa, että joku jättää lukkojen pelossa oven lukitsematta, mutta sitähän tapahuu joskus että lukko on rikki tms, jolloin voi pyytää kaveria vahtimaan jos sellainen on mukana. Miksi siis ei uskoisi lasta joka sanoo että [...]
   Totta. Yhdessä paikassa missä kävin ennen paljon, varmaan puolessa kopeista lukko oli rikki ja sen sai kiinni vain "puoleen väliin". Ärsytti sanomattomasti ne tyypit jotka lompsivat vessaan ja riuhtaisivat kopin oven oikein voimalla auki...

   Lainaa

  58. Tulos: +5 (7 ääntä)
   SusANNA hANNA ANNA Ja sit joku Ari :D

   Lainaa

  59. Tulos: -6 (14 ääntä)
   Hannan ajattelu näyttää olevan lähihoitajan/parturikampaajan tasolla

   Lainaa

  60. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Miksi?: Mä laitan kotonakin vessan oven lukkoon aina. En ymmärrä vastaavasti niitä, jotka vessassa kokeilivat rynkyttää oven kahvaa, vaikka punainen täppä on selvästi näkyvissä. Usein vielä kuulee, että nämä tyypit käyvät kaikki ovet läpi. Mitä järkee?
   Koska yllättävän monessa vessassa se lukko näyttää valkoista vaikka joku olis laittanu oven lukkoon, ja toisin päin. Siks joskus oon kokeillu jos kaikki vessat on varattuja ja menee joku 5 minuuttia eikä kukaan tule ulos, sit huomaakin et joku niistä onkin vapaa. Tai jotai.

   Lainaa

  61. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Viime talvena jäin hiihtolomamatkalla Kuusamossa Hesen wc:ssä lukkojen taakse kun lukko oli mennyt oven sisältä rikki. Siinä ei auttanut pyöritellä millään vikineellä, lukkosyysteemi pyöri kyllä mutta yhteys lukitsevaan kielekkeeseen oli poikki. Ei auttanut vaikka reissutoverit hakivat paikalle myyjän ja vartijan, eivät keksineet miten oven saisi auki. Onneksi oven yläpuolella oli tyhjää ja pääsin kiipeämään pois kun vaan mies otti vastaan etten päälleen tippunut kaakelilattiaan. Mitään traumoja ei kyllä jääny, oli ihan hauska kokemus vaikka perille pääsy viivästyi tuon takia melkein yöhön. Jos joku kiipeilytaidoton ois jäänyt niin olisivat varmasti murtaneet oven. Julkinen vessa on oikeasti aika hyväkin paikka jäädä jumiin, koska on lämpöä ja vettä, ja ennemmin tai myöhemmin joku kyllä sattuu paikalle. Mutta onhan niitä hullumpiakin fobioita :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: vessa, lukko, sairaskohtaus, kaupassa, ovi