Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Sekalaisia, osa 360

  Ikuinen rakkaus ei petä koskaan.
  Suurenna näkymä
  Sekalaisia, osa 360

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +581 (595 ääntä)
   Voi Seijaa

   Lainaa

  2. Tulos: +402 (440 ääntä)
   Välillä mietin miksi jokaiselle yhdyssanalle pitää keksiä jokin lyhenne

   Lainaa

  3. purppurakruunu 29.11.2018 3:19
   Tulos: -7 (287 ääntä)
   Kyllä: Välillä mietin miksi jokaiselle yhdyssanalle pitää keksiä jokin lyhenne
   Ei maailmassa ole ketään, joka käyttää kaikkia keksittyjä lyhenteitä. Ne on ne sanat, joita itse ja oma lähipiiri käyttää päivittäin tai peräti useammin, jotka lyhenee käytössä. Jokaisella ammatilla ja harrastuksella on omansa. Turha tuomita siitä, että eri elämiä elävät ihmiset sattuvat nyt vaan lyhentämään eri sanat kuin sinä itse.

   Lainaa

  4. Tulos: +131 (231 ääntä)
   purppurakruunu: Ei maailmassa ole ketään, joka käyttää kaikkia keksittyjä lyhenteitä. Ne on ne sanat, joita itse ja oma lähipiiri käyttää päivittäin tai peräti useammin, jotka lyhenee käytössä. Jokaisella ammatilla ja harrastuksella on omansa. Turha tuomita siitä, että eri elämiä elävät ihmiset sattuvat nyt vaan lyhentämään eri sanat kuin sinä itse.
   No huh, tämähän on ihan aitoa Feissarimokat-kamaa. :D

   Lainaa

  5. Tulos: -121 (155 ääntä)
   Mitä mokaa näissä on? Maailma robotisoituu kokoajan ja tekniikka kehittyy, ollaan 2018 luvulla. Ärsyttää nämä "mikään ei ole niinkuin ennen", muutosvastarintaiset.

   Lainaa

  6. Tulos: +204 (210 ääntä)
   Voi Seija, toivottavasti et saa hirveästi roskapostia. Niissäkin niin paljon vihjailuja.

   Lainaa

  7. Tulos: +341 (421 ääntä)
   "Ämmä tarkoittaa äidinmaitoa." Ei, ei tarkoita.

   Lainaa

  8. Tulos: +40 (184 ääntä)
   Äidinmaito = äm = ämmä. Kuulostaa varmaan hassulta, mutta imettäessä siitä nesteestä nyt vaan tulee puhuttua parhaimmillaan niin monta kertaa päivässä, että alkaa ihan automaattisesti lyhentää. Jotenkin pitää myös erottaa oma rintamaito korvikkeesta ja lehmän/kauramaidosta, niin tuo on kätevä. Kurkatkaa johonkin fb:n imetysryhmiin, kaikki sitä käyttää eikä ole kenellekään epäselvää, mistä puhutaan. Ihan vakiintunut lyhenne siis :) Joskus lyhenteet tarkoittavat muitakin juttuja, ja asiayhteys sitten kertoo, mistä kyse.

   Lainaa

  9. Tulos: +137 (145 ääntä)
   Kyllä: Välillä mietin miksi jokaiselle yhdyssanalle pitää keksiä jokin lyhenne
   Tarkoitat varmaan "yhykselle"?

   Lainaa

  10. Tulos: +112 (130 ääntä)
   Mitä: Voi Seijaa
   Hiukan alko pelottaa, kun ajattelin just hiljaa ääneen "voi Seijaa" ja sen jälkeen luin ekan kommentin. Luitko ajatukseni 6 tuntia etukäteen?

   Lainaa

  11. niimpä niin 29.11.2018 9:06
   Tulos: +263 (265 ääntä)
   Elukka: Hiukan alko pelottaa, kun ajattelin just hiljaa ääneen “voi Seijaa” ja sen jälkeen luin ekan kommentin. Luitko ajatukseni 6 tuntia etukäteen?
   Lähetä "yliluonnollista" osioon niin kuullaan onko pääsi sisällä orbeja vai ei. Itseltä on kissa imenyt energiat.

   Lainaa

  12. Tulos: +153 (163 ääntä)
   Vanhat ihmiset internetissä ansaitsisi oman kategorian

   Lainaa

  13. Tulos: +113 (165 ääntä)
   Vinu: “Ämmä tarkoittaa äidinmaitoa.” Ei, ei tarkoita.
   TIetysti jos katsoisit tarkemmin huomaisit että alkuperäinen postaus on "Vauva2018" -ryhmään. Joka todnäk koostuu käytännössä pelkästään imetysikäisten äideistä. Josta taas seuraa että tuossa poppoossa Ämmä todellakin tarkoittaa äidinmaitoa. Kyllä joka genressä on omat huvittavat lyhenteensä. "Tranny" tarkoittaa auton rakentelijalle ihan muuta kuin muulle populaatiolle, "mikki" metallimiehelle hitsauskonetta, "persereikä" on sähkäreille alumiiniputken muoviholkki, lääkärit kun puhuvat puukottamisesta niin sillä ei tarkoiteta Vermon parkkipaikan tyyppistä tapahtumaa, jne jne. Konteksti on olennaista.

   Lainaa

  14. Tulos: -84 (132 ääntä)
   Siiseli: Äidinmaito = äm = ämmä. Kuulostaa varmaan hassulta, mutta imettäessä siitä nesteestä nyt vaan tulee puhuttua parhaimmillaan niin monta kertaa päivässä, että alkaa ihan automaattisesti lyhentää. Jotenkin pitää myös erottaa oma rintamaito korvikkeesta ja lehmän/kauramaidosta, niin tuo on kätevä. Kurkatkaa johonkin fb:n [...]
   Yök. Minä olen näitä lukenut, ja aina nauran näille jotka kertovat antavansa lapselleen ämmää, itseäänhän he siinä ämmittelevät. Joa livenä näitä näkisin, kutsuisin heitä välittömästi ämmiksi, kun itsekin itseään ämmittelevät.

   Lainaa

  15. Tulos: +110 (124 ääntä)
   "Tervetuloa maailman ensimmäiselle täysin automatisoidulle lennolle New Yorkiin. Robottihenkilökuntamme palvelee teitä heti nousun jälkeen. Yhtiömme toivottaa teille mukavaa matkaa ja vakuuttaa, ettei mikään voi mennä vikaan.. vikaan.. vikaan.. vikaan.."

   Lainaa

  16. ihanmummovaan 29.11.2018 10:40
   Tulos: +98 (100 ääntä)
   Taistelin tässä viime viikolla pari kolme tuntia Nordean chattirobotin kanssa kun puhelinpalvelu ei voinut auttaa, että tsemiä vaan Kari!

   Lainaa

  17. Tulos: -8 (36 ääntä)
   Ilari: “Tervetuloa maailman ensimmäiselle täysin automatisoidulle lennolle New Yorkiin. Robottihenkilökuntamme palvelee teitä heti nousun jälkeen. Yhtiömme toivottaa teille mukavaa matkaa ja vakuuttaa, ettei mikään voi mennä vikaan.. vikaan.. vikaan.. vikaan..”
   Nousun jälkeenhän ei lentokapteenilla ole mitään tekemistä. Ennen laskua. Tai pahaa turbulenssia. Tai terroristeja. Tai hemaisevaa lentoemoa/stuerttia...

   Lainaa

  18. Tulos: +125 (141 ääntä)
   Seija on kaikki yli 60-vuotiaat Facebookissa. Ei ole kauaakaan kun kirjoitin hassunhauskan päivityksen Facebookiin. Kolme sekuntia ehti kulua kun 79-vuotias tätini soittaa. "Sain sulta viestin, ai että oli hauska, hahahah". Minä kummissaan että minkä viestin. No täti selvensi ja tarkoitti päivitystäni. Niinpäniin. Hänellehän se olikin yksinomaan tarkoitettu.

   Lainaa

  19. purppurakruunu 29.11.2018 12:15
   Tulos: +61 (91 ääntä)
   jamppa: No huh, tämähän on ihan aitoa Feissarimokat-kamaa.
   Pointtini oli, että mikä tahansa pidempi sana lyhenee, kun sitä käytetään. Suurimmalla osalla ihmisistä ei varmaan riitä ymmärrys, miksi vain kahdeksankirjaiminen sana "läpimeno" pitäisi lyhentää kuusikirjaimiseksi "läpäriksi", mutta teatteri-ihmiselle, joka kirjoittaa sen kalenteriin ja sanoo ääneen sen sata-kakssataa kertaa kuukauden sisään, asia on päivänselvä. Jos koko päivä menee puhuessa äidinmaidosta, se lyhenee ennemmin tai myöhemmin. Sotilailla, rekkakuskeilla, keilaajilla, puutarhureilla, kotiäideillä, kaikilla on omansa, ja se liittyy vain ja ainoastaan sanojen jatkuvaan käyttöön.

   Lainaa

  20. Tulos: +32 (38 ääntä)
   p: Seija on kaikki yli 60-vuotiaat Facebookissa. Ei ole kauaakaan kun kirjoitin hassunhauskan päivityksen Facebookiin. Kolme sekuntia ehti kulua kun 79-vuotias tätini soittaa. “Sain sulta viestin, ai että oli hauska, hahahah”. Minä kummissaan että minkä viestin. No täti selvensi ja tarkoitti päivitystäni. Niinpäniin. Hänellehän se olikin yksinomaan tarkoitettu.
   No kun ennen muinoin tietokone_asijat olivat vaan omien sähköpostien lukemista ja kirjoittamista, eikä olla käyty mitään somekursseja, niin totta kai kaikki omalla ruudulla näkyvät viestit ovat itselle henkilökohtaisisesti suunnattuja eivätkä yhteiseksi luettavaksi jaettuja. :D

   Lainaa

  21. Tulos: +10 (26 ääntä)
   purppurakruunu: Pointtini oli, että mikä tahansa pidempi sana lyhenee, kun sitä käytetään. Suurimmalla osalla ihmisistä ei varmaan riitä ymmärrys, miksi vain kahdeksankirjaiminen sana “läpimeno” pitäisi lyhentää kuusikirjaimiseksi “läpäriksi”, mutta teatteri-ihmiselle, joka kirjoittaa sen kalenteriin ja sanoo ääneen sen sata-kakssataa [...]
   Sama juttu akrobatiapiireissä. Sanotaan ”kässäri” kun tarkoitetaan käsilläseisontaa. Itselle jo niin normaalia etten edes huomannut korjata kun vanha tuttava ei ensin ymmärtänyt mistä puhuin.

   Lainaa

  22. Tulos: +20 (38 ääntä)
   "No words needed" No kyllä tuossa nyt olisi tarvittu enemmän sanoja. Ihan samaa sanoi mulle nordean chattirobotti, muotoilin kysymykseni uudestaan, sain ihmisen linjoille ja asian hoidettua. En ymmärrä miksi kyseinen julkaisu on täällä, ei mitään hauskaa tai ihmeellistä tuossa.

   Lainaa

  23. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Ilari: “Tervetuloa maailman ensimmäiselle täysin automatisoidulle lennolle New Yorkiin. Robottihenkilökuntamme palvelee teitä heti nousun jälkeen. Yhtiömme toivottaa teille mukavaa matkaa ja vakuuttaa, ettei mikään voi mennä vikaan.. vikaan.. vikaan.. vikaan..”
   Näin tulee kyllä käymään, paitsi että todennäköisesti siinä nyt ei sinänsä mikään mene vikaan. Automaatiolla tuo lentely nyt jo paljolti tapahtuukin. Voi olla snadisti ikävää kun koneet vievät työt, suurimmalta osalta meistä, mutta se menee ohi, kun rahalle alkaa syntymään sen ajan maailmaan paremmin soveltuvat jakelumekanismit. Yhteiskunnan muutos, johon kukaan meistä ei vielä osaa olla valmis, kyllä nostattaa vähän kylmiä väreitä muistuttaessaan tulostaan chattibottien muodossa. Niillä ei 20 vuoden päästä ole ongelmaa ymmärtää meitä, mutta meidän voi olla silloin vaikeaa ymmärtää niitä.

   Lainaa

  24. Onhan noita juttuja 29.11.2018 20:49
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   ihanmummovaan: Taistelin tässä viime viikolla pari kolme tuntia Nordean chattirobotin kanssa kun puhelinpalvelu ei voinut auttaa, että tsemiä vaan Kari!
   Oletteko joskus yrittäneet antaa asiakaspalautetta Postille? Sieltä tulee vastaukseksi jotain mikä ei liity mitenkään asiaan josta haluatte reklamoida.

   Lainaa

  25. Onhan noita juttuja 29.11.2018 20:52
   Tulos: -3 (23 ääntä)
   Kauhtana: Näin tulee kyllä käymään, paitsi että todennäköisesti siinä nyt ei sinänsä mikään mene vikaan. Automaatiolla tuo lentely nyt jo paljolti tapahtuukin. Voi olla snadisti ikävää kun koneet vievät työt, suurimmalta osalta meistä, mutta se menee ohi, kun rahalle alkaa syntymään sen ajan maailmaan paremmin soveltuvat [...]
   Ikävä todeta että suurin osa asiakaspalvelusta todennäköisesti paranee kun se siirtyy koneelle. Kone osaa olla kohtelias vaikka ei ymmärrä mistä on kyse, tai ei muuten halua edistää asiakkaan asiaa.

   Lainaa

  26. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Olipa vaikea sana, "chatrobotti". Ajattelin että se on sukua Afrobotille. :o

   Lainaa

  27. One Flew Over The Cockoo's Nest 29.11.2018 22:18
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Kyllä: Välillä mietin miksi jokaiselle yhdyssanalle pitää keksiä jokin lyhenne
   Tarkoitat varmaan jokaiselle yhikselle?

   Lainaa

  28. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Minäminä: Olipa vaikea sana, “chatrobotti”. Ajattelin että se on sukua Afrobotille.
   Sanojen kirjoittaminen yhteen voi tuottaa väärintulkintoja. Kun Ison-Britannian ensimmäinen naispääministeri Margaret Thatcher kuoli huhtikuussa 2013, Twitterissä uutisoitiin hash-tagilla #nowthatchersdead. Jotkut ymmärsivät sen tarkoittavan että laulajatar Cher on kuollut: http://marquee.blogs.cnn.com/2013/04/08/that-one-time-twitter-thought-cher-was-dead/

   Lainaa

  29. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Pumpatusta ämmästä tuli mieleen ekana sellanen tyhjiöpumpulla turvoksiin saatu nainen. Toisen kerran lukiessa valkeni, että pumpatulla ämmällä tarkoitetaan sellaisella pumpulla naisesta pumpattua maitoa. Alan termit hukassa. Siitä tämä väärinkäsitys...

   Lainaa

  30. Tulos: +2 (8 ääntä)
   MissK: “No words needed” No kyllä tuossa nyt olisi tarvittu enemmän sanoja. Ihan samaa sanoi mulle nordean chattirobotti, muotoilin kysymykseni uudestaan, sain ihmisen linjoille ja asian hoidettua. En ymmärrä miksi kyseinen julkaisu on täällä, ei mitään hauskaa tai ihmeellistä tuossa.
   Ehkä se just oli se moka se "no words needed" kommentti. Hauska tuo ei ollut. Tylsä.

   Lainaa

  31. Tulos: +3 (11 ääntä)
   U2FsdGVkX1+1jZAzbn0veU6vvzemPdRz7UFTM2XwQaBtG2tX0soEvzkpVdXecgyIpK749ldYVxbyse1zBKr4Xix0dYorkFsbtLNKff5lnTTgdLP3hfMv/glKTp2AjGo537QFKOsWyiMLAZVssSMXV5+uDQS1clCinoz4f8ZFn2oo91dGRVZLP+gQojmbXY7S0KsbaEOCBD/VRXPAH5PaxqVbSSPg9mXNEvtntyXypYr8S755yl4tdvaspYoUzg4/foM0TA9ClMXcyZmmEmOaeQ==

   Lainaa

  32. Tulos: +20 (30 ääntä)
   Siiseli: Äidinmaito = äm = ämmä. Kuulostaa varmaan hassulta, mutta imettäessä siitä nesteestä nyt vaan tulee puhuttua parhaimmillaan niin monta kertaa päivässä, että alkaa ihan automaattisesti lyhentää. Jotenkin pitää myös erottaa oma rintamaito korvikkeesta ja lehmän/kauramaidosta, niin tuo on kätevä. Kurkatkaa johonkin fb:n [...]
   Olen imettänyt kaksi lasta enkä muista puhuneeni "äidinmaidosta" koskaan. Jos puhuin, se oli maitoa, perkele.

   Lainaa

  33. Tulos: -2 (22 ääntä)
   N: Olen imettänyt kaksi lasta enkä muista puhuneeni “äidinmaidosta” koskaan. Jos puhuin, se oli maitoa, perkele.
   Ootko kuitenkin ollut imetys/äitiryhmissä keskustelemassa aiheesta? Jos olet, niin ainakin lyhenne on tuttu. En mä nyt väittänyt, että lyhenteitä täytyisi käyttää, mutta ei siinä mielestäni ole mitään ylpeilemistä, jos niitä ei käytä.

   Lainaa

  34. Pipariparru 5.12.2018 19:15
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   Vinu: “Ämmä tarkoittaa äidinmaitoa.” Ei, ei tarkoita.
   Kyllä se nyt vaan sitä tarkoittaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Pipariparru: Kyllä se nyt vaan sitä tarkoittaa.
   Ei muuten tarkoita.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: äidinmaito, ämmä, pumpata, Nordea, chatrobotti, asiakaspalvelu, Elisa, laskut, eräpäivä