Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mammapalstalta päivää, osa 68

Pitkääkö lapsi viedä hätätilanteessa neuvolaan vai lääkäriin?
Mammapalstalta päivää, osa 68

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 44 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +288 (336 ääntä)
      Ja kas, Maarit yrittää heti kiriä sekavassa uhossa ekan tapauksen Heidin tasolle. Uhossa menee ohi, sekavuudessa ei ihan saavuta.

      Lainaa

    2. Tulos: +970 (980 ääntä)
      Ja tää logiikka. Hätäänny, kutsun ambulanssin, odotan seuraavaan päivään ja hätäännyn uudestaan, mutta vasta virka-ajan jälkeen.

      Lainaa

    3. Sami Kuupas 20.11.2018 3:01
      Tulos: -35 (173 ääntä)
      Vittu, Maarit, nyt ne lääkkeet! Sulle on sanottu siitä: älä jätä niitä lääkkeitä!

      Lainaa

    4. Tulos: +449 (459 ääntä)
      Onkohan Marie koskaan kuullut talkista? Tai bepanthenista? On mahtaneet ambulanssi kuskit olla ihmeissään...

      Lainaa

    5. Tulos: +412 (456 ääntä)
      Miksi tämmöiset ihmiset lisääntyy

      Lainaa

    6. Tulos: +319 (319 ääntä)
      Jos olisin Maarit niin en tuon vastaanoton jälkeen henkeä pidättäen odottaisi muiden vastauksia... Tai no saahan sitä odottaa, mutta saattaa raulka tukehtua.

      Lainaa

    7. Bensansniffaaja 20.11.2018 3:32
      Tulos: +136 (160 ääntä)
      Ja Marien tapaiset lisääntyy.

      Lainaa

    8. Tulos: +488 (496 ääntä)
      voi vitsi kun 112 julkaisisi vuosittain jonku koosteen sinne tulevista puheluista. Löytyis varmaan aika helmiä.

      Lainaa

    9. Tulos: +6 (176 ääntä)
      Mariella taitaa olla vähän unenpuutetta ja siitä johtuvaa suhteellisuuden sekavuutta. Ja todennäköisesti vielä ensimmäinen lapsi, silloin hätääntyy helposti. Eiköhän ollut heti seuraavana päivänä rauhallisempi.

      Lainaa

    10. Tulos: -29 (79 ääntä)
      joooo: voi vitsi kun 112 julkaisisi vuosittain jonku koosteen sinne tulevista puheluista. Löytyis varmaan aika helmiä.
      Harmi, kun ei itselläni ollut nauhoitusta päällä viimeksi jouduttuani soittamaan 112. "Täällä 8-tiellä, Turkuun päin poistumisrampissa #joku ajelee joku vanha herrasmies sähköpyörätuolilla tai sähkömopolla, ... ei, en voinut pysähtyä, se on moottoritien ramppi, kaiteet molemmin puolin siihen ei ole turvallista pysähtyä."

      Lainaa

    11. Mr D:n kaveri 20.11.2018 5:58
      Tulos: +68 (92 ääntä)
      Jos olis kuumetta, olis varmaan vaatinu helikopterin. Ja Jeesuksen. Tai vähintään Trumpin.

      Lainaa

    12. Tulos: +95 (125 ääntä)
      huoh: Miksi tämmöiset ihmiset lisääntyy
      Koska he eivät tiedä mikä on kondomi.

      Lainaa

    13. Tulos: -44 (208 ääntä)
      huoh: Miksi tämmöiset ihmiset lisääntyy
      Miksi tämä lisääntymiskommentti pitää kirjoittaa jokatoiseen mokaan? Keksikää uusia kommentteja ihmiset. Marie, tuoreena äitinä itsekin empatiat ovat puolellasi. Älä harmistu ilkeistä kommenteista olet varmasti huolehtiva äiti ja tekemällä/kysymällä sitä oppii.

      Lainaa

    14. Tulos: +154 (204 ääntä)
      Just tällaisetkin idioottien takia joku voi menettää henkensä kun ei saa ambulanssia tarpeeksi nopeasti.

      Lainaa

    15. Tulos: -42 (108 ääntä)
      Ja tässä mokassa suurin moka oli mun aivot. Ajatelin kauheen kauan että WTF siis miten se vauva voi olla edes vaipoissa vielä senhän ei pitäis olla vielä edes syntynyt. Piti lukee parikertaa kunnes tajusin että "ai nii vauvojen ikää aletaan laskee niitten syntymästä" jotenki vaa aamuaivoilla tuntu loogiselta.

      Lainaa

    16. Tulos: -51 (135 ääntä)
      Marie sentään yrittää olla huolehtiva äiti vaikka onkin ihan pihalla. Parempi soittaa vauvalle liikaa ambulansseja koska ei tiedä mitä tekee kuin antaa koko hoidon olla ja lähteä kaljalle. Maarit on täysin mutkalla: "saanko mielipiteen?" "mielipide" "en halua mielipidettä!". Päätä nyt haluatko vai et!

      Lainaa

    17. Tulos: +103 (129 ääntä)
      Dipoli: Mariella taitaa olla vähän unenpuutetta ja siitä johtuvaa suhteellisuuden sekavuutta. Ja todennäköisesti vielä ensimmäinen lapsi, silloin hätääntyy helposti. Eiköhän ollut heti seuraavana päivänä rauhallisempi.
      Jokainen lapsia saanut on joskus tehnyt sen ensimmäisen ipanan eikä siltikään muuttunut idiootiksi. Kiire tulis lanssikuskeilla jos jokainen uusi äiti tai isä soittais lanssin kun Mikko-Annelilla on nuha/ vatsa sekaisin/ pisama naamassa.

      Lainaa

    18. Tulos: +52 (54 ääntä)
      joooo: voi vitsi kun 112 julkaisisi vuosittain jonku koosteen sinne tulevista puheluista. Löytyis varmaan aika helmiä.
      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/202726-yksi-muusiperunoista-raaka-112-puheluiden-uskomaton-lista

      Lainaa

    19. Tulos: -8 (36 ääntä)
      Sanna: Ja tää logiikka. Hätäänny, kutsun ambulanssin, odotan seuraavaan päivään ja hätäännyn uudestaan, mutta vasta virka-ajan jälkeen.
      Hätäännyn aina laskuhumalassa. Alan juoda aamulla. T. Marie

      Lainaa

    20. yli opisto hörhö 20.11.2018 10:24
      Tulos: +123 (141 ääntä)
      Joo: Marie sentään yrittää olla huolehtiva äiti vaikka onkin ihan pihalla. Parempi soittaa vauvalle liikaa ambulansseja koska ei tiedä mitä tekee kuin antaa koko hoidon olla ja lähteä kaljalle. Maarit on täysin mutkalla: “saanko mielipiteen?” “mielipide” “en halua mielipidettä!”. Päätä nyt haluatko vai et!
      Jep, koska on vain kaksi tapaa hoitaa asiat.. Joko hyvin: Soita ambulanssi kun sitä ei tarvita Huonosti: Antaa olla lähden kaljalle

      Lainaa

    21. Kummallista 20.11.2018 11:04
      Tulos: +48 (78 ääntä)
      Lapselle en itse ostaisi kuin korkeintaan peruspuhelimen, mikä maksaa n. 30-50€. Tämä taitaa rajata kohtuu hyvin älykännykät pois. Hyvin tuota itsekkin on selvinnyt lapsuuden ilman puhelinta. Kotona voi sitten tabletteja ja tietokoneita käyttää. Pinnalliset keskustelut ja yksinkertaiset pelit somessa tuottaa ainoastaan Maaritin ja Marien kaltaisia ihmisiä, lapsuus kannattaa käyttää hyvin kun silloin oppii parhaiten.

      Lainaa

    22. Mustalaisnaamio 20.11.2018 11:33
      Tulos: +14 (22 ääntä)
      Marie: Hätäännyn aina laskuhumalassa. Alan juoda aamulla. T. Marie
      Älä päästä laskuun.

      Lainaa

    23. Tulos: -11 (63 ääntä)
      yli opisto hörhö: Jep, koska on vain kaksi tapaa hoitaa asiat.. Joko hyvin: Soita ambulanssi kun sitä ei tarvita Huonosti: Antaa olla lähden kaljalle
      En tarkoittanut noin mustavalkoisesti. Ajattelin ennemmin "mitään ideaa mitä olen tekemässä mutta yritän edes tehdä parhaani". En väittänyt sitä hyväksi tilanteeksi. Ja jos on tosiaan noin tööt niin avun pyytäminen ei ole huono idea. Pysyn väitteessäni että on parempi olla avuton mutta yrittää hakea joku joka voi auttaa, kuin ilkeä tai välinpitämätön.

      Lainaa

    24. Tulos: +110 (116 ääntä)
      Näin ensihoitajan näkökulmasta: Älkää soittako häkeen, jos ei ole hengen hätä, ja jos arviolta pääsette nopeammin päivystykseen jollain kyydillä, kuin ambulanssi teidän luoksenne, niin menkää päivystykseen.

      Lainaa

    25. Tulos: +66 (66 ääntä)
      Ansku: Onkohan Marie koskaan kuullut talkista? Tai bepanthenista? On mahtaneet ambulanssi kuskit olla ihmeissään…
      Miksi lanssikuskit ois ihmeissään? Tuskin niille asti on edes tieto tuosta mennyt kun todennäköisesti häke on ohjeistanu menemään neuvolaan/lääkäriin eikä edes lähettänyt lanssia paikalle vaippaihottuman takia. Ja jos se lanssi sinne ois mennyt niin ehkä sieltä ois kuitenkin jotan apua saanut ensihätään, edes tarkemmat ohjeet ja sitä pepantteenia.

      Lainaa

    26. Tulos: +56 (56 ääntä)
      Ansku: Onkohan Marie koskaan kuullut talkista? Tai bepanthenista? On mahtaneet ambulanssi kuskit olla ihmeissään…
      en usko, että ambulanssikuski vastaa puhelimeen.. Taitaa olla HäKen puhelintyöntekijä

      Lainaa

    27. Tulos: +42 (52 ääntä)
      Lapsi saa älypuhelimen heti kun se saa rahat siihen. Vanhempien ostamana se on vain kapula jolla saa lapsen kiinni. Ja lapsi vanhempansa. Ja jos nyt jostain syystä sen lapsen on aivan pakko saada se älypuhelin (esim. opettaja hoitaa virheellisesti whatsapin eikä Wilman kautta viestintää), niin se toimii aivan varmasti jollain muullakin älypuhelimella kuin mallistojen uusimilla jotka maksaa joko paljon tai tosipaljon (eli ei se lapsi varmasti tarvi lippulaivamallistosta mitään)

      Lainaa

    28. Tulos: +19 (27 ääntä)
      Jaa, ei sitten näköjään kannata laittaa emojeita kommenttiin, tai kaikki sen jälkeen tuleva pyyhkiytyy pois. Nytpä tiedän :D Mutta niin, piti sanoa että jepjepillä oli korealainen logiikka. Niiden mielestä vauva on syntyessään 1-vuotias, ja kaikki ihmiset vanhenee vuoden vaihteessa vuoden. Hämmentävää, mutta totta. Tähän on viittaus esim. Snowpiercer-leffassa.

      Lainaa

    29. Tulos: +49 (49 ääntä)
      Kuka pyysi mielipidettä, Anu? Häh?! Mutta mitä ovat muut mieltä?

      Lainaa

    30. Tulos: -4 (40 ääntä)
      vauvoja: Miksi tämä lisääntymiskommentti pitää kirjoittaa jokatoiseen mokaan? Keksikää uusia kommentteja ihmiset. Marie, tuoreena äitinä itsekin empatiat ovat puolellasi. Älä harmistu ilkeistä kommenteista olet varmasti huolehtiva äiti ja tekemällä/kysymällä sitä oppii.
      Empatiaa täältäkin. Itse tuoreena äitinä kävin itkemään, kun viikon vanha vauva pulautti maidot ulkohaalarille ollessamme lähdössä ekan kerran neuvolaan. Oli niin epävarma olo, luulin pilanneeni koko reissun.

      Lainaa

    31. Tulos: +27 (35 ääntä)
      vauvoja: Miksi tämä lisääntymiskommentti pitää kirjoittaa jokatoiseen mokaan? Keksikää uusia kommentteja ihmiset.
      olen kans pähkäilly että onko se joukkosarkasmia kun tota samaa kommenttia tulee joka toiseen mokaan aina muutama kappale, ei kai noin moni voi aidosti pitää sitä hauskana tai nokkelana?

      Lainaa

    32. Tulos: +66 (68 ääntä)
      En tiiä oonko vähän muumio, en mä nyt mitään tutkimusta ole aiheesta tehnyt enkä kummemmin edes lukenut... Mutta mä vähän pelkään että lapsille tehdään karhunpalvelus kun syötetään käteen nuo älypuhelimet. Tiedän, että oma ajankäyttö laitteiden naputtelun ulkopuolella tuppaa olemaan melko vähäistä nykyään, joten mietin miten käy lasten jotka tottuu pienestä pitäen sen "lelun" näpräämiseen. Kuitenkin toimii varmaan huonosti se, että yksittäinen vanhempi kieltää sen älylaitteen lapseltaan, kun lapsen kaikilla kavereilla on sellainen. Sen takia itse asiassa tavallaan toivoisin että nää *olisi* virallisia suosituksia, määräyksiä jopa. xD

      Lainaa

    33. Tulos: +38 (42 ääntä)
      Itse näin tällaisena 90-luvulla syntyneenä sain ekan kännykkäni tokaluokalla. Kyseessä oli Nokian kapula, jolla pystyi lähinnä vaan soittamaan ja tekstaamaan. Älypuhelimen sain vasta yläasteelle mennessä, ja hyvä niin. Siinä vaiheessa osasi jo ajatella fiksusti eikä antaa kännykän häiritä esimerkiksi koulussa. Toki tästä on aikaa kohta kymmenen vuotta ja nykyään moni lapsi saa älypuhelimen jo ala-asteella, mutta mielestäni se ei ole tarpeellista eikä kannattavaakaan. Toki jos hankkii itselleen uuden ja vanha jää jäljelle, niin voihan sen lapselle antaa, mutta ei nyt ainakaan kannata sellaista tarkoituksella lapselle ostaa.

      Lainaa

    34. Tulos: +61 (69 ääntä)
      Dipoli: Mariella taitaa olla vähän unenpuutetta ja siitä johtuvaa suhteellisuuden sekavuutta. Ja todennäköisesti vielä ensimmäinen lapsi, silloin hätääntyy helposti. Eiköhän ollut heti seuraavana päivänä rauhallisempi.
      Puhut asiaa. Ensimmäinen lapsi on aina vähän sellainen "harjoituskappale"; vanhemmat epäilee omia taitojaan ja pelkää että oma lapsi sairastuu. Kun hoidin vastasyntynyttä esikoistani yksin kotona miehen ollessa töissä, tiputin pipetillä vahingossa kolme(3) ylimääräistä tippaa D-vitamiinia vauvan suuhun. Soitin myrkytyskeskukseen. Vastaaja siellä kuunteli ensin ja sanoi sitten, että laita se vauva nyt päiväunille ja mene itsekin välillä hiukan lepäämään.

      Lainaa

    35. Tulos: -20 (28 ääntä)
      No nyt on kai ok sanoa että Maaritilla on hiekkaa loorassa? Ja Mariella ei ole ketään muuta kuin 112.

      Lainaa

    36. Tulos: +29 (33 ääntä)
      Örrr: Koska he eivät tiedä mikä on kondoⅿi.
      Oltais me käytetty kumia, mut hätäkeskus ei suostunu lähettämään ambulanssia tuomaan.

      Lainaa

    37. Tulos: +35 (35 ääntä)
      Tosi juttu: joskus kaupassa salakuuntelin kassajonossa esiteinipoikien höpinöitä, kun puhuivat paskaa jostain kaveristansa. Jutut meni suurinpiirtein näin: "on se Jussi kyl ihan mukava tyyppi, mut kuitenki vähän outo, ku sillä ei oo älypuhelinta..." :/

      Lainaa

    38. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Dipoli: Mariella taitaa olla vähän unenpuutetta ja siitä johtuvaa suhteellisuuden sekavuutta. Ja todennäköisesti vielä ensimmäinen lapsi, silloin hätääntyy helposti. Eiköhän ollut heti seuraavana päivänä rauhallisempi.
      Eikös tämä jo ollut ns. "seuraava päivä"?

      Lainaa

    39. Tulos: +36 (36 ääntä)
      "Voisitteko olla samaa mieltä kanssani että ekaluokkalaiselle lapselle voi antaa älykännykän?"

      Lainaa

    40. Tulos: +27 (27 ääntä)
      Maarit tehnyt jo päätöksensä ja hakee nyt vahvistusta sille. Ei mene ihan putkeen.

      Lainaa

    41. Tulos: -6 (12 ääntä)
      vauvoja: Miksi tämä lisääntymiskommentti pitää kirjoittaa jokatoiseen mokaan? Keksikää uusia kommentteja ihmiset. Marie, tuoreena äitinä itsekin empatiat ovat puolellasi. Älä harmistu ilkeistä kommenteista olet varmasti huolehtiva äiti ja tekemällä/kysymällä sitä oppii.
      Moi Marie t. Jeesus

      Lainaa

    42. Tulos: -2 (12 ääntä)
      Miksi maaritin kaltaset idiootit lisääntyy?

      Lainaa

    43. Tulos: -6 (6 ääntä)
      huoh: Miksi tämmöiset ihmiset lisääntyy
      No just siksi.

      Lainaa

    44. Kiinnostunut 3.12.2018 4:52
      Tulos: 0 (6 ääntä)
      Ansku: Onkohan Marie koskaan kuullut talkista? Tai bepanthenista? On mahtaneet ambulanssi kuskit olla ihmeissään…
      Entä yhdys sana kuskit, olivatko yhdys sana kuskit ihmeissään?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kännykkä, puhelin, lapset, älypuhelin, suositus, päivystys, neuvola, lääkäri, sairaala, ambulanssi, hätänumero, hätäpuhelu, häke, 112