Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mammapalstalta päivää, osa 68

Pitkääkö lapsi viedä hätätilanteessa neuvolaan vai lääkäriin?
Suurenna näkymä
Mammapalstalta päivää, osa 68

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +277 (325 ääntä)
   Ja kas, Maarit yrittää heti kiriä sekavassa uhossa ekan tapauksen Heidin tasolle. Uhossa menee ohi, sekavuudessa ei ihan saavuta.

   Lainaa

  2. Tulos: +941 (951 ääntä)
   Ja tää logiikka. Hätäänny, kutsun ambulanssin, odotan seuraavaan päivään ja hätäännyn uudestaan, mutta vasta virka-ajan jälkeen.

   Lainaa

  3. Sami Kuupas 20.11.2018 3:01
   Tulos: -34 (170 ääntä)
   Vittu, Maarit, nyt ne lääkkeet! Sulle on sanottu siitä: älä jätä niitä lääkkeitä!

   Lainaa

  4. Tulos: +439 (449 ääntä)
   Onkohan Marie koskaan kuullut talkista? Tai bepanthenista? On mahtaneet ambulanssi kuskit olla ihmeissään...

   Lainaa

  5. Tulos: +406 (450 ääntä)
   Miksi tämmöiset ihmiset lisääntyy

   Lainaa

  6. Tulos: +314 (314 ääntä)
   Jos olisin Maarit niin en tuon vastaanoton jälkeen henkeä pidättäen odottaisi muiden vastauksia... Tai no saahan sitä odottaa, mutta saattaa raulka tukehtua.

   Lainaa

  7. Bensansniffaaja 20.11.2018 3:32
   Tulos: +133 (157 ääntä)
   Ja Marien tapaiset lisääntyy.

   Lainaa

  8. Tulos: +482 (490 ääntä)
   voi vitsi kun 112 julkaisisi vuosittain jonku koosteen sinne tulevista puheluista. Löytyis varmaan aika helmiä.

   Lainaa

  9. Tulos: +5 (171 ääntä)
   Mariella taitaa olla vähän unenpuutetta ja siitä johtuvaa suhteellisuuden sekavuutta. Ja todennäköisesti vielä ensimmäinen lapsi, silloin hätääntyy helposti. Eiköhän ollut heti seuraavana päivänä rauhallisempi.

   Lainaa

  10. Tulos: -27 (77 ääntä)
   joooo: voi vitsi kun 112 julkaisisi vuosittain jonku koosteen sinne tulevista puheluista. Löytyis varmaan aika helmiä.
   Harmi, kun ei itselläni ollut nauhoitusta päällä viimeksi jouduttuani soittamaan 112. "Täällä 8-tiellä, Turkuun päin poistumisrampissa #joku ajelee joku vanha herrasmies sähköpyörätuolilla tai sähkömopolla, ... ei, en voinut pysähtyä, se on moottoritien ramppi, kaiteet molemmin puolin siihen ei ole turvallista pysähtyä."

   Lainaa

  11. Mr D:n kaveri 20.11.2018 5:58
   Tulos: +67 (91 ääntä)
   Jos olis kuumetta, olis varmaan vaatinu helikopterin. Ja Jeesuksen. Tai vähintään Trumpin.

   Lainaa

  12. Tulos: +94 (124 ääntä)
   huoh: Miksi tämmöiset ihmiset lisääntyy
   Koska he eivät tiedä mikä on kondomi.

   Lainaa

  13. Tulos: -41 (201 ääntä)
   huoh: Miksi tämmöiset ihmiset lisääntyy
   Miksi tämä lisääntymiskommentti pitää kirjoittaa jokatoiseen mokaan? Keksikää uusia kommentteja ihmiset. Marie, tuoreena äitinä itsekin empatiat ovat puolellasi. Älä harmistu ilkeistä kommenteista olet varmasti huolehtiva äiti ja tekemällä/kysymällä sitä oppii.

   Lainaa

  14. Tulos: +152 (200 ääntä)
   Just tällaisetkin idioottien takia joku voi menettää henkensä kun ei saa ambulanssia tarpeeksi nopeasti.

   Lainaa

  15. Tulos: -41 (107 ääntä)
   Ja tässä mokassa suurin moka oli mun aivot. Ajatelin kauheen kauan että WTF siis miten se vauva voi olla edes vaipoissa vielä senhän ei pitäis olla vielä edes syntynyt. Piti lukee parikertaa kunnes tajusin että "ai nii vauvojen ikää aletaan laskee niitten syntymästä" jotenki vaa aamuaivoilla tuntu loogiselta.

   Lainaa

  16. Tulos: -48 (130 ääntä)
   Marie sentään yrittää olla huolehtiva äiti vaikka onkin ihan pihalla. Parempi soittaa vauvalle liikaa ambulansseja koska ei tiedä mitä tekee kuin antaa koko hoidon olla ja lähteä kaljalle. Maarit on täysin mutkalla: "saanko mielipiteen?" "mielipide" "en halua mielipidettä!". Päätä nyt haluatko vai et!

   Lainaa

  17. Tulos: +99 (125 ääntä)
   Dipoli: Mariella taitaa olla vähän unenpuutetta ja siitä johtuvaa suhteellisuuden sekavuutta. Ja todennäköisesti vielä ensimmäinen lapsi, silloin hätääntyy helposti. Eiköhän ollut heti seuraavana päivänä rauhallisempi.
   Jokainen lapsia saanut on joskus tehnyt sen ensimmäisen ipanan eikä siltikään muuttunut idiootiksi. Kiire tulis lanssikuskeilla jos jokainen uusi äiti tai isä soittais lanssin kun Mikko-Annelilla on nuha/ vatsa sekaisin/ pisama naamassa.

   Lainaa

  18. Tulos: +51 (53 ääntä)
   joooo: voi vitsi kun 112 julkaisisi vuosittain jonku koosteen sinne tulevista puheluista. Löytyis varmaan aika helmiä.
   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/202726-yksi-muusiperunoista-raaka-112-puheluiden-uskomaton-lista

   Lainaa

  19. Tulos: -6 (34 ääntä)
   Sanna: Ja tää logiikka. Hätäänny, kutsun ambulanssin, odotan seuraavaan päivään ja hätäännyn uudestaan, mutta vasta virka-ajan jälkeen.
   Hätäännyn aina laskuhumalassa. Alan juoda aamulla. T. Marie

   Lainaa

  20. yli opisto hörhö 20.11.2018 10:24
   Tulos: +118 (136 ääntä)
   Joo: Marie sentään yrittää olla huolehtiva äiti vaikka onkin ihan pihalla. Parempi soittaa vauvalle liikaa ambulansseja koska ei tiedä mitä tekee kuin antaa koko hoidon olla ja lähteä kaljalle. Maarit on täysin mutkalla: “saanko mielipiteen?” “mielipide” “en halua mielipidettä!”. Päätä nyt haluatko vai et!
   Jep, koska on vain kaksi tapaa hoitaa asiat.. Joko hyvin: Soita ambulanssi kun sitä ei tarvita Huonosti: Antaa olla lähden kaljalle

   Lainaa

  21. Kummallista 20.11.2018 11:04
   Tulos: +48 (76 ääntä)
   Lapselle en itse ostaisi kuin korkeintaan peruspuhelimen, mikä maksaa n. 30-50€. Tämä taitaa rajata kohtuu hyvin älykännykät pois. Hyvin tuota itsekkin on selvinnyt lapsuuden ilman puhelinta. Kotona voi sitten tabletteja ja tietokoneita käyttää. Pinnalliset keskustelut ja yksinkertaiset pelit somessa tuottaa ainoastaan Maaritin ja Marien kaltaisia ihmisiä, lapsuus kannattaa käyttää hyvin kun silloin oppii parhaiten.

   Lainaa

  22. Mustalaisnaamio 20.11.2018 11:33
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Marie: Hätäännyn aina laskuhumalassa. Alan juoda aamulla. T. Marie
   Älä päästä laskuun.

   Lainaa

  23. Tulos: -10 (60 ääntä)
   yli opisto hörhö: Jep, koska on vain kaksi tapaa hoitaa asiat.. Joko hyvin: Soita ambulanssi kun sitä ei tarvita Huonosti: Antaa olla lähden kaljalle
   En tarkoittanut noin mustavalkoisesti. Ajattelin ennemmin "mitään ideaa mitä olen tekemässä mutta yritän edes tehdä parhaani". En väittänyt sitä hyväksi tilanteeksi. Ja jos on tosiaan noin tööt niin avun pyytäminen ei ole huono idea. Pysyn väitteessäni että on parempi olla avuton mutta yrittää hakea joku joka voi auttaa, kuin ilkeä tai välinpitämätön.

   Lainaa

  24. Tulos: +107 (113 ääntä)
   Näin ensihoitajan näkökulmasta: Älkää soittako häkeen, jos ei ole hengen hätä, ja jos arviolta pääsette nopeammin päivystykseen jollain kyydillä, kuin ambulanssi teidän luoksenne, niin menkää päivystykseen.

   Lainaa

  25. Tulos: +63 (63 ääntä)
   Ansku: Onkohan Marie koskaan kuullut talkista? Tai bepanthenista? On mahtaneet ambulanssi kuskit olla ihmeissään…
   Miksi lanssikuskit ois ihmeissään? Tuskin niille asti on edes tieto tuosta mennyt kun todennäköisesti häke on ohjeistanu menemään neuvolaan/lääkäriin eikä edes lähettänyt lanssia paikalle vaippaihottuman takia. Ja jos se lanssi sinne ois mennyt niin ehkä sieltä ois kuitenkin jotan apua saanut ensihätään, edes tarkemmat ohjeet ja sitä pepantteenia.

   Lainaa

  26. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Ansku: Onkohan Marie koskaan kuullut talkista? Tai bepanthenista? On mahtaneet ambulanssi kuskit olla ihmeissään…
   en usko, että ambulanssikuski vastaa puhelimeen.. Taitaa olla HäKen puhelintyöntekijä

   Lainaa

  27. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Lapsi saa älypuhelimen heti kun se saa rahat siihen. Vanhempien ostamana se on vain kapula jolla saa lapsen kiinni. Ja lapsi vanhempansa. Ja jos nyt jostain syystä sen lapsen on aivan pakko saada se älypuhelin (esim. opettaja hoitaa virheellisesti whatsapin eikä Wilman kautta viestintää), niin se toimii aivan varmasti jollain muullakin älypuhelimella kuin mallistojen uusimilla jotka maksaa joko paljon tai tosipaljon (eli ei se lapsi varmasti tarvi lippulaivamallistosta mitään)

   Lainaa

  28. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Jaa, ei sitten näköjään kannata laittaa emojeita kommenttiin, tai kaikki sen jälkeen tuleva pyyhkiytyy pois. Nytpä tiedän :D Mutta niin, piti sanoa että jepjepillä oli korealainen logiikka. Niiden mielestä vauva on syntyessään 1-vuotias, ja kaikki ihmiset vanhenee vuoden vaihteessa vuoden. Hämmentävää, mutta totta. Tähän on viittaus esim. Snowpiercer-leffassa.

   Lainaa

  29. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Kuka pyysi mielipidettä, Anu? Häh?! Mutta mitä ovat muut mieltä?

   Lainaa

  30. Tulos: -4 (38 ääntä)
   vauvoja: Miksi tämä lisääntymiskommentti pitää kirjoittaa jokatoiseen mokaan? Keksikää uusia kommentteja ihmiset. Marie, tuoreena äitinä itsekin empatiat ovat puolellasi. Älä harmistu ilkeistä kommenteista olet varmasti huolehtiva äiti ja tekemällä/kysymällä sitä oppii.
   Empatiaa täältäkin. Itse tuoreena äitinä kävin itkemään, kun viikon vanha vauva pulautti maidot ulkohaalarille ollessamme lähdössä ekan kerran neuvolaan. Oli niin epävarma olo, luulin pilanneeni koko reissun.

   Lainaa

  31. Tulos: +25 (33 ääntä)
   vauvoja: Miksi tämä lisääntymiskommentti pitää kirjoittaa jokatoiseen mokaan? Keksikää uusia kommentteja ihmiset.
   olen kans pähkäilly että onko se joukkosarkasmia kun tota samaa kommenttia tulee joka toiseen mokaan aina muutama kappale, ei kai noin moni voi aidosti pitää sitä hauskana tai nokkelana?

   Lainaa

  32. Tulos: +62 (64 ääntä)
   En tiiä oonko vähän muumio, en mä nyt mitään tutkimusta ole aiheesta tehnyt enkä kummemmin edes lukenut... Mutta mä vähän pelkään että lapsille tehdään karhunpalvelus kun syötetään käteen nuo älypuhelimet. Tiedän, että oma ajankäyttö laitteiden naputtelun ulkopuolella tuppaa olemaan melko vähäistä nykyään, joten mietin miten käy lasten jotka tottuu pienestä pitäen sen "lelun" näpräämiseen. Kuitenkin toimii varmaan huonosti se, että yksittäinen vanhempi kieltää sen älylaitteen lapseltaan, kun lapsen kaikilla kavereilla on sellainen. Sen takia itse asiassa tavallaan toivoisin että nää *olisi* virallisia suosituksia, määräyksiä jopa. xD

   Lainaa

  33. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Itse näin tällaisena 90-luvulla syntyneenä sain ekan kännykkäni tokaluokalla. Kyseessä oli Nokian kapula, jolla pystyi lähinnä vaan soittamaan ja tekstaamaan. Älypuhelimen sain vasta yläasteelle mennessä, ja hyvä niin. Siinä vaiheessa osasi jo ajatella fiksusti eikä antaa kännykän häiritä esimerkiksi koulussa. Toki tästä on aikaa kohta kymmenen vuotta ja nykyään moni lapsi saa älypuhelimen jo ala-asteella, mutta mielestäni se ei ole tarpeellista eikä kannattavaakaan. Toki jos hankkii itselleen uuden ja vanha jää jäljelle, niin voihan sen lapselle antaa, mutta ei nyt ainakaan kannata sellaista tarkoituksella lapselle ostaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +58 (66 ääntä)
   Dipoli: Mariella taitaa olla vähän unenpuutetta ja siitä johtuvaa suhteellisuuden sekavuutta. Ja todennäköisesti vielä ensimmäinen lapsi, silloin hätääntyy helposti. Eiköhän ollut heti seuraavana päivänä rauhallisempi.
   Puhut asiaa. Ensimmäinen lapsi on aina vähän sellainen "harjoituskappale"; vanhemmat epäilee omia taitojaan ja pelkää että oma lapsi sairastuu. Kun hoidin vastasyntynyttä esikoistani yksin kotona miehen ollessa töissä, tiputin pipetillä vahingossa kolme(3) ylimääräistä tippaa D-vitamiinia vauvan suuhun. Soitin myrkytyskeskukseen. Vastaaja siellä kuunteli ensin ja sanoi sitten, että laita se vauva nyt päiväunille ja mene itsekin välillä hiukan lepäämään.

   Lainaa

  35. Tulos: -19 (27 ääntä)
   No nyt on kai ok sanoa että Maaritilla on hiekkaa loorassa? Ja Mariella ei ole ketään muuta kuin 112.

   Lainaa

  36. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Örrr: Koska he eivät tiedä mikä on kondoⅿi.
   Oltais me käytetty kumia, mut hätäkeskus ei suostunu lähettämään ambulanssia tuomaan.

   Lainaa

  37. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Tosi juttu: joskus kaupassa salakuuntelin kassajonossa esiteinipoikien höpinöitä, kun puhuivat paskaa jostain kaveristansa. Jutut meni suurinpiirtein näin: "on se Jussi kyl ihan mukava tyyppi, mut kuitenki vähän outo, ku sillä ei oo älypuhelinta..." :/

   Lainaa

  38. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Dipoli: Mariella taitaa olla vähän unenpuutetta ja siitä johtuvaa suhteellisuuden sekavuutta. Ja todennäköisesti vielä ensimmäinen lapsi, silloin hätääntyy helposti. Eiköhän ollut heti seuraavana päivänä rauhallisempi.
   Eikös tämä jo ollut ns. "seuraava päivä"?

   Lainaa

  39. Tulos: +34 (34 ääntä)
   "Voisitteko olla samaa mieltä kanssani että ekaluokkalaiselle lapselle voi antaa älykännykän?"

   Lainaa

  40. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Maarit tehnyt jo päätöksensä ja hakee nyt vahvistusta sille. Ei mene ihan putkeen.

   Lainaa

  41. Tulos: -4 (10 ääntä)
   vauvoja: Miksi tämä lisääntymiskommentti pitää kirjoittaa jokatoiseen mokaan? Keksikää uusia kommentteja ihmiset. Marie, tuoreena äitinä itsekin empatiat ovat puolellasi. Älä harmistu ilkeistä kommenteista olet varmasti huolehtiva äiti ja tekemällä/kysymällä sitä oppii.
   Moi Marie t. Jeesus

   Lainaa

  42. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Miksi maaritin kaltaset idiootit lisääntyy?

   Lainaa

  43. Tulos: -6 (6 ääntä)
   huoh: Miksi tämmöiset ihmiset lisääntyy
   No just siksi.

   Lainaa

  44. Kiinnostunut 3.12.2018 4:52
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Ansku: Onkohan Marie koskaan kuullut talkista? Tai bepanthenista? On mahtaneet ambulanssi kuskit olla ihmeissään…
   Entä yhdys sana kuskit, olivatko yhdys sana kuskit ihmeissään?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kännykkä, puhelin, lapset, älypuhelin, suositus, päivystys, neuvola, lääkäri, sairaala, ambulanssi, hätänumero, hätäpuhelu, häke, 112

 • Uusimmat

 • Kategoriat