Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ruusukulta vai pinkki?

Suurenna näkymä

61 kommenttia

 1. Leon kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +521 (539 ääntä)

  Google:

  “Rose gold is considered by many to be the most romantic metal due to its pinkish-red color.”

  Ja ihan ilman googlea… ruusukulta… RUUSU… en väitä olevani väriexpertti, tai kukkaexpertti, mutta ei voi olla totta että ihminen on noin tyhmä.

    Lainaa

 2. Mitäkummaa kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -68 (124 ääntä)

  Mahtavaa, juuri näin Emilia!!!!!!!!

    Lainaa

 3. duh kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +742 (754 ääntä)

  Hahahaha Emilian ruusukultainen kuvake :D Kiva piristys

    Lainaa

 4. Narskis kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +71 (81 ääntä)

  Ketk’

    Lainaa

 5. James kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +168 (182 ääntä)

  Emilian nimimerkki on just sopivan värinen.

    Lainaa

 6. Memerento kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +47 (67 ääntä)

  Taitaa olla nyt ruususuola en fiilis :(

    Lainaa

 7. JPT kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +363 (365 ääntä)

  Kiinnostaisi tietää millä tavalla menestynyt Emilia on.

    Lainaa

 8. Memerento kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +248 (258 ääntä)

  Vielä sympatiat Emilialle, koska noi isot maalit ja työkalut on just niitä pahimpia firmoja.

    Lainaa

 9. Rebecca kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +278 (288 ääntä)

  Emilia tulee pian kommentoimaan ettei hänen kuvakkeensa tässä mokassa ole ruusukullan värinen, vaan aika vaaleanpunainen.. :D

    Lainaa

 10. Kilokalori kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +183 (187 ääntä)

  Sekoittikohan maalia kunnolla ennen maalausta? Kiillehippuset maaleissa tuppaa joko painumaan pohjaan tai nousemaan pintaan. Myös kilikalipulloissa.

    Lainaa

 11. Napael kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +340 (408 ääntä)

  Hieman aiheen vierestä, mutta niille jotka ei vielä tiedä, niin Rosan mainitsema Mäkkäri-tapaus oli aivan oikeutettu. Kyseinen vanhus sai kahvista 3. Asteen palovammat ja tarvitsi rahaa lääkäriin, mutta jenkkien järjestelmässä on aina pakko vaatia korvauksia liikaa tai ei saa sitä minimisummaakaan. Mäkkäri oli vuosien varrella saanut satoja valituksia kahvin kuumuudesta, mutta johto ei ollut vain välittänyt laskea 80 asteisen kahvin lämpötilaa oikeasti juomakelpoisen tasolle.

  Halusin oikaista tätä epäoikeutettua väärin käsitystä Stella Liebeckistä, 79-vuotiaasta naisesta, jolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin saada rahat leikkaukseen ainoalla mahdollisella tavalla. Halusin myös hieman päteä ja pistää päiväni kivasti käyntiin.

    Lainaa

 12. yövuorolainen kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +101 (105 ääntä)

  Emilia, ei – tyhmyydestä ei saa korvausta.

    Lainaa

 13. niimpä niin kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +193 (195 ääntä)

  On Emilialla varmaan mielenkiintoisen näköinen koti: valkoista ja kultaa pelkästään kaikki. Toisekseen, vaikka ei kirjoitusasu toisesta mitään kerrokkaan niin naurahdin lauseelle “olen menestynyt”. Etenkin, kun avaustekstissä ei ole yhtään pilkkua, pistettä, isoa kirjainta(no joo, on pari) ja työkalu firma.
  Eikä tosissaan tullut mieleen purkkia avatessa tutkia, että “piru kun on pinkin näköistä”. Varmaan menee ravintolaan syömään ja valittaa rahojaan takaisin huonosta ruuasta vasta, kun kaikki on jo syöty.

    Lainaa

 14. Hihi kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +98 (106 ääntä)

  Paras logiikka ikinä: “ruusu + kulta eli sen pitää sopii mun kultaseen sisustukseen!” Olisi kannattanut käyttää sisustuksessaan myös ruusuja. :D

  Vaaleanpunaisen sävyhän tuo näyttää olevan värimaailmassa. Ei näytä sen vähempää punaiselta DIY-videoissakaan nopean googlaamisen perusteella.

    Lainaa

 15. renkeli kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +127 (133 ääntä)

  ‘Haluan ruusukullan mutta se ei saa olla ruusukullan värinen vaan eri värinen’ :(((( itku tulee ja lujaa

    Lainaa

 16. Mango kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +71 (73 ääntä)

  Ehkä tuolleen maalattuna näyttää aika peruspinkiltä joo, itse nään mielessäni just semmosen metallihohtoisen pinkkiin vivahtavan, niinku noissa googletetuissa kuvissa. Tosin aika sama sävy oli tuoasa lampussa vai mikä olikaan

    Lainaa

 17. Narskis kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +99 (99 ääntä)

  “Vanha roosa” metallisävytettynä

    Lainaa

 18. Kilokalori kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +71 (81 ääntä)

  Napael:
  Hieman aiheen vierestä, mutta niille jotka ei vielä tiedä, niin Rosan mainitsema Mäkkäri-tapaus oli aivan oikeutettu. Kyseinen vanhus sai kahvista 3. Asteen palovammat ja tarvitsi rahaa lääkäriin, mutta jenkkien järjestelmässä on aina pakko vaatia korvauksia liikaa tai ei saa sitä minimisummaakaan. Mäkkäri oli vuosien [...]

  Lisäisin vielä, että jenkkien oikeusjärjestelmä toimii erilaisen harkinnan kautta. Meillä Suomessa ja monessa muussa maassa korvaukset maksetaan tapahtuneen tappion mukaan, mutta USA:n oikeusjärjestelmä kysyy, paljonko sinulle pitäisi maksaa, että hyväksyt tämän tapahtuneen. Willingness to pay vastaan Willingness to accept.

    Lainaa

 19. Kilokalori kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +72 (82 ääntä)

  Kilokalori: Lisäisin vielä, että jenkkien oikeusjärjestelmä toimii erilaisen harkinnan kautta. Meillä Suomessa ja monessa muussa maassa korvaukset maksetaan tapahtuneen tappion mukaan, mutta USA:n oikeusjärjestelmä kysyy, paljonko sinulle pitäisi maksaa, että hyväksyt tämän tapahtuneen. Willingness to pay vastaan Willingness to accept.

  Lähti liian aikaisin. Eli kun Suomessa katsotaan, mitä kävi ja paljonko lääkärikuluihin meni ja korvaus toteutuneesta kivusta ja särystä (eli tämä on paljonko ihminen itse on halukas maksamaan ettei tapahtumaa tulisi tapahtumaan), USA:n järjestelmä kysyy, paljonko sinulle pitäisi maksaa, että syliisi saa kaataa kupillisen tulikuumaa kahvia. Suomen järjestelmässä henkilö kompensoidaan takaisin alkupisteeseen todellisilla kuluilla, USAssa henkilölle annetaan vaihtoehto valita, miten paljon todellisten kulujen lisäksi olisi maksettava, että henkilö suostuu moiseen kohteluun.

  Tämä muodostaa suuren eron oikeusjärjestelmiemme välille. Lisäksi USA:n järjestelmä on rakennettu ennakkotapausten varaan, jolloin yhden suuren määrätyn korvauksen ajatellaan estävän koko joukon tuleviakin tapauksia, koska toimijat ottavat opikseen yhden virheistä ja sama korvaus olisi tiedossa seuraavillekin identtisille onnettomuuksille, meillä jokainen oikeusjuttu käsitellään yksilöllisesti.

    Lainaa

 20. Il Capitano kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +61 (61 ääntä)

  Emilia on menestynyt? Emiliasta tulee ennemminkin mieleen Zinzino-yrittäjä pyramidin alemmilla portailla.

    Lainaa

 21. Aapeli kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -8 (36 ääntä)

  Napael:
  Hieman aiheen vierestä, mutta niille jotka ei vielä tiedä, niin Rosan mainitsema Mäkkäri-tapaus oli aivan oikeutettu. Kyseinen vanhus sai kahvista 3. Asteen palovammat ja tarvitsi rahaa lääkäriin, mutta jenkkien järjestelmässä on aina pakko vaatia korvauksia liikaa tai ei saa sitä minimisummaakaan. Mäkkäri oli vuosien [...]

  Jos haluat päteä niin päde kokonaan. Kyseisen pisteen kone oli hajonnut ja se ylikuumensi kahvin normaalia korkeammalle tasolle.

    Lainaa

 22. Joo kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +53 (59 ääntä)

  Kilokalori: Lisäisin vielä, että jenkkien oikeusjärjestelmä toimii erilaisen harkinnan kautta. Meillä Suomessa ja monessa muussa maassa korvaukset maksetaan tapahtuneen tappion mukaan, mutta USA:n oikeusjärjestelmä kysyy, paljonko sinulle pitäisi maksaa, että hyväksyt tämän tapahtuneen. Willingness to pay vastaan Willingness to accept.

  On siinä vähän sitäkin että korvaukset tulkitaan usein firman maksukyvyn mukaan, samoin kuin Suomessa sakot yksilön -jos Mäkkärille ilmoittaa että ette saa kaltata ihmisiä elävältä, soosoo, tuhat dollaria kiitos, niin ei se niitä hetkauta mihinkään. Mutta omankin lukemani mukaan täti pyysi vain sairaalalaskujen korvausta koska tosiaan paloi pahasti -pitäähän kahvin olla kuumaa mutta noutokahvin ehkei niin kuumaa että joutuu saamaan ihonsiirtoja, kun ainahan se välillä kaatuu. Kun Mäkkäriä ei kiinnostanut ja USAlaiset sairaalalaskut ovat mitä ovat, niin pakkohan oli mennä oikeuteen?

    Lainaa

 23. Ilari kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: 0 (20 ääntä)

  Suomalaisten degeneroituminen on jo täydessä vauhdissa.

    Lainaa

 24. Njäh kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +86 (92 ääntä)

  Napael:
  Hieman aiheen vierestä, mutta niille jotka ei vielä tiedä, niin Rosan mainitsema Mäkkäri-tapaus oli aivan oikeutettu. Kyseinen vanhus sai kahvista 3. Asteen palovammat ja tarvitsi rahaa lääkäriin, mutta jenkkien järjestelmässä on aina pakko vaatia korvauksia liikaa tai ei saa sitä minimisummaakaan. Mäkkäri oli vuosien [...]

  Tämä on myös esimerkki siitä, miten USA:ssa isot firmat voi lobata lehdistön täysin puolelleen: juttu uutisoitiin koko maassa isona vitsinä ja sen jälkeen kahvikuppeihin painettiin se “sisältö on kuumaa” -teksti. Vasta nykyään jutun todellinen laita on alkanut nousta esiin.

    Lainaa

 25. Mery kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -36 (74 ääntä)

  Eihän tuo väri ole lähelläkään ruusukultaa, saa siis tehdä reklamaation. Eri asia tietysti alkaa vaatimaan kaikenlaisia hulluuksia. Asiakkaat tekevät aivan liian harvoin valituksia huonoista tuotteista. Siksi myydään niin paljon paskaa!

    Lainaa

 26. purppurakruunu kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +37 (43 ääntä)

  Aapeli: Jos haluat päteä niin päde kokonaan. Kyseisen pisteen kone oli hajonnut ja se ylikuumensi kahvin normaalia korkeammalle tasolle.

  Ei, se oli ihan käytäntö. Työntekijät olivat useita kertoja valittaneet ja yrittäneet saada omia palovammojaan (ko. tapausta vähemmän pahoja, mutta palovamma on palovamma) korvatuksi ja ohjeet muutetuiksi, mutta Mäkkäriä kiinnosti enemmän se, että kahvin ei tarvitse olla niin tuoretta, jos se on tarpeeksi kuumaa.

    Lainaa

 27. V kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -17 (29 ääntä)

  *punakulta

    Lainaa

 28. Faktat kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +44 (60 ääntä)

  Pisti silmään toi “haastaisitko mäkkärin kun kahvi oli kuummaa” kommentti. Lukekaapa huviksenne vähän että mitä siinä kuuluisassa kahvikeississä oikeasti kävi. Kysessä ei TODELLAKAAN ole mikään ahne kuluttaja joka kitisi kun kahvi oli pikkasen kuumaa.

    Lainaa

 29. One Flew Over The Cockoo's Nest kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +30 (36 ääntä)

  Aapeli: Jos haluat päteä niin päde kokonaan. Kyseisen pisteen kone oli hajonnut ja se ylikuumensi kahvin normaalia korkeammalle tasolle.

  Eikös mäkkäri nimenomaan perustellut myyvänsä sitä lähes kiehuvaa kahvia take-awayna siksi, että se olisi kuumaa vielä siinä vaiheessa, kun asiakas pääsee määränpäähänsä. Eli tuskin oli “vahinko” kyseessä.

    Lainaa

 30. Kilokalori kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +111 (117 ääntä)

  Mery:
  Eihän tuo väri ole lähelläkään ruusukultaa, saa siis tehdä reklamaation. Eri asia tietysti alkaa vaatimaan kaikenlaisia hulluuksia. Asiakkaat tekevät aivan liian harvoin valituksia huonoista tuotteista. Siksi myydään niin paljon paskaa!

  Mutta väri oli maalaajankin mukaan sama, mikä värimalli purkin kannessa oli. Sen värin nimi on vaan myyntinimi, ei Keiju-margariinikaan ole keijuista rutistettu. Katsoppa vaikka Tikkurilan väriviuhkan nimettyjen maalien nimiä, siellä on Kauraa, Syysaamua ja Laventelia, oma suosikki on “Kontiainen”. Jos se kaikille sama myytävä väri, jolle on annettu vähän väriä kuvaava nimi, ei vastaakaan _sinun_ käsitystäsi maamyyrän turkin vivahteista, niin vika ei ole värissä tai valmistajassa, vaan sinussa, kun et selvittänyt väriä itsellesi tarpeeksi ennen sen ostamista.

    Lainaa

 31. Antakaa keppana kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +45 (55 ääntä)

  Napael:
  Hieman aiheen vierestä, mutta niille jotka ei vielä tiedä, niin Rosan mainitsema Mäkkäri-tapaus oli aivan oikeutettu. Kyseinen vanhus sai kahvista 3. Asteen palovammat ja tarvitsi rahaa lääkäriin, mutta jenkkien järjestelmässä on aina pakko vaatia korvauksia liikaa tai ei saa sitä minimisummaakaan. Mäkkäri oli vuosien [...]

  Samalla mielellä tänne kommenttiosioon syöksähdin. Kolmannen asteen palovammat ja korvauspyyntö sairaalakuluista ei kuitenkaan vielä oikein osoita kuinka vakava tämä tilanne oli. Se kahvi oli niin kuumaa, että ko. rouvan ulkosynnyttimet sulivat yhteen.

  Ja tosiaan, rouva itsehän ei lähtenyt perimään muuta kuin omat kulunsa, miljoonakorvaukset tuli peliin vasta oikeusprosessin aikana.

    Lainaa

 32. Hihi kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +41 (49 ääntä)

  Aapeli: Jos haluat päteä niin päde kokonaan. Kyseisen pisteen kone oli hajonnut ja se ylikuumensi kahvin normaalia korkeammalle tasolle.

  Ei tämä seikka tee ylikuumaa kahvia tarjoilleesta Mäkkäristä vähemmän korvausvelvollista.

  “Emme ole huoltaneet keitintä, eli oikeastaan tämä ei ollut kenenkään vika.” :)

    Lainaa

 33. Hihi kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +18 (32 ääntä)

  Kilokalori: Mutta väri oli maalaajankin mukaan sama, mikä värimalli purkin kannessa oli. Sen värin nimi on vaan myyntinimi, ei Keiju-margariinikaan ole keijuista rutistettu. Katsoppa vaikka Tikkurilan väriviuhkan nimettyjen maalien nimiä, siellä on Kauraa, Syysaamua ja Laventelia, oma suosikki on “Kontiainen”. Jos se kaikille sama [...]

  Ihan totta ettei värien nimissä edes tule olla mitään johdonmukaisuutta ensinkään, mutta tässä ruusukullan tapauksessa nimi tulee ihan olemassaolevasta, vaaleasävyisestä punakullasta, jota ruusukullaksi kutsutaan. Siinä on siis oikeasti jotain järkeä. Löytyy niitä ihan absurdejakin nimiä, esim. “absoluuttinen nollapiste” (eng. absolute zero), eli tummansininen. :D

    Lainaa

 34. Just kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -18 (22 ääntä)

  Leon:
  Google:

  “Rose gold is considered by many to be the most romantic metal due to its pinkish-red color.”

  Ja ihan ilman googlea… ruusukulta… RUUSU… en väitä olevani väriexpertti, tai kukkaexpertti, mutta ei voi olla totta että ihminen on noin tyhmä.

  Puhutko nyt niistä sinisistä ruusuista?

    Lainaa

 35. Landespede kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +42 (44 ääntä)

  Jos Emilia nyt on niin menestynyt kuin antaa ymmärtää, niin ei luulisi olevan tarvetta hakea korvausta yhdestä kilikoli pullosta(minkä vielä itse kaiken lisäksi mokasi). ärsyttää ihmisten tyhmyys ja ahneus, varsinkin kun ne on vielä samassa paketissa..huoh

    Lainaa

 36. Janni kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +62 (68 ääntä)

  Samalla logiikalla voisin reklamoida kynsilakan, jonka nimi oli Sugar Daddy. Ei ollut yhtään sugar daddyn värinen vaan muistutti hattaraa :(

    Lainaa

 37. Mery kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +7 (35 ääntä)

  Kilokalori: Mutta väri oli maalaajankin mukaan sama, mikä värimalli purkin kannessa oli. Sen värin nimi on vaan myyntinimi, ei Keiju-margariinikaan ole keijuista rutistettu. Katsoppa vaikka Tikkurilan väriviuhkan nimettyjen maalien nimiä, siellä on Kauraa, Syysaamua ja Laventelia, oma suosikki on “Kontiainen”. Jos se kaikille sama [...]

  Sitä vain tähdentäisin, että ruusukulta on väri eikä myyntinimi. Punaista väriä ostaessa olettaa sen olevan punaista, eikä vaikka oranssia.

    Lainaa

 38. Gaius kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +4 (16 ääntä)

  One Flew Over The Cockoo’s Nest: Eikös mäkkäri nimenomaan perustellut myyvänsä sitä lähes kiehuvaa kahvia take-awayna siksi, että se olisi kuumaa vielä siinä vaiheessa, kun asiakas pääsee määränpäähänsä. Eli tuskin oli “vahinko” kyseessä.

  No, nykyäänhän se takeaway muovikuppi (huom “pahvikupissa” on myös muovipinnoite) juodaan jo paikan päällä, ja viimeistään autoon istuessa kun selfiet on otettu. Lopuksi kenties osutaan tyhjällä kupilla roskikseen, usein ei. Kuvitelkaapa joku päivä millaisen miljoonien kuppien roskakeon ihmiskunta muodostaa pelkästään tällä tapaa päivässä.

    Lainaa

 39. Apina kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +52 (58 ääntä)

  Mery: Sitä vain tähdentäisin, että ruusukulta on väri eikä myyntinimi. Punaista väriä ostaessa olettaa sen olevan punaista, eikä vaikka oranssia.

  Niin, mutta onhan sitä punaistakin enemmän kuin yksi sävy.

    Lainaa

 40. N kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +18 (20 ääntä)

  Odotan innolla pamahtaako Emilia asiakkaaksi t. K-raudan myyjä. Tosin kyllä tosta syystä mielestäni hyvitys voitaisi ihan hyvin tehdä. Tiedä sitten haluaisinko, jos Emilian asenne on asiakkaanakin tuollainen. :D

    Lainaa

 41. Mery kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -2 (24 ääntä)

  Apina: Niin, mutta onhan sitä punaistakin enemmän kuin yksi sävy.

  Sitten voisi vielä tarkentaa, että ruusukulta on tietty sävy!

    Lainaa

 42. geg kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +30 (40 ääntä)

  Mery: Sitä vain tähdentäisin, että ruusukulta on väri eikä myyntinimi. Punaista väriä ostaessa olettaa sen olevan punaista, eikä vaikka oranssia.

  Olet väärässä. Vain perusväreillä on oikeat nimet. Perusväreillä tarkoitan päävärejä, välivärejä ja paria muuta. Näistä muodostetuilla erilaisillä sävyasteilla ei ole enää virallisia nimiä. Ainoastaan kauppanimiä, tuotenimiä, brändinimiä tai muita vastaavia. Osa näistä on vakiintunut käyttöön, kuten vaikkapa persikka, mutta tästäkään esimerkistä ei ole yhtenäistä konsensusta mikä sävy oikeasti on kyseessä.

    Lainaa

 43. Sargee kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +20 (28 ääntä)

  Antakaa keppana: Samalla mielellä tänne kommenttiosioon syöksähdin. Kolmannen asteen palovammat ja korvauspyyntö sairaalakuluista ei kuitenkaan vielä oikein osoita kuinka vakava tämä tilanne oli. Se kahvi oli niin kuumaa, että ko. rouvan ulkosynnyttimet sulivat yhteen.

  Ja tosiaan, rouva itsehän ei lähtenyt perimään muuta kuin omat kulunsa, miljoonakorvaukset tuli peliin vasta oikeusprosessin aikana.

  Jep. Naiselle korvattiin lääkäri- ja hoitokulut. Näiden lisäksi oikeus määräsi McDonaldsin maksamaan rangaistusmaksuna ensin 2.5 miljoonaa, myöhemmin se alennettiin 640 000$. Yhdysvaltain malli on periastteessa toimivampi, koska vain riittävän suuri taloudellinen menetys toimii isoilla yrityksillä rikollisen toiminnan esteenä.

    Lainaa

 44. Mery kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -5 (29 ääntä)

  geg: Olet väärässä. Vain perusväreillä on oikeat nimet. Perusväreillä tarkoitan päävärejä, välivärejä ja paria muuta. Näistä muodostetuilla erilaisillä sävyasteilla ei ole enää virallisia nimiä. Ainoastaan kauppanimiä, tuotenimiä, brändinimiä tai muita vastaavia. Osa näistä on vakiintunut käyttöön, kuten vaikkapa persikka, [...]

  No tämä on tietysti totta. Mutta olisi aika tylsää, jos ei voisi puhua kuin tietyistä väreistä ja uusia ei koskaan keksittäisi tai tultaisi uudestaan esille.
  Ruusukulta on kuitenkin enemmän tietty värisävy kuin pelkkä mainoskikka. Jos ostaa ruusukultaa, on oikeus odottaa tiettyä sävyä. Muuten se huijausta.

    Lainaa

 45. da kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -12 (28 ääntä)

  Veikkaan että Emilia halusi maalata kuparinsävyllä, sitä kutsutaan toisinaan vahingossa ruusukultaisen sävyiseksi.

    Lainaa

 46. Virago kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +36 (40 ääntä)

  Sinänsä Emilia on edes siinä oikeilla jäljillä, että tuo pinkin sävy mitä ruusukultaiseksi nykyään yleensä nimitetään on kaukana oikeasta ruusukullasta, joka on kullan ja kuparin seos ja siten väriltään niiden välimaastossa. Tyhmyyttä kyllä vaatii ostaa maali pelkän nimen perusteella ja sitten itkeä kun sävy oli eri kuin jonkun jenkin yt-videossa.

    Lainaa

 47. Turun Murre kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +25 (29 ääntä)

  Mery: Sitten voisi vielä tarkentaa, että ruusukulta on tietty sävy!

  Itse asiassa ruusukultaa on monen sävyistä. Ruusukultahan on on kullan, kuparin ja hopean seos. Näistä metalleista kupari tunnetustikin patinoituu, joten vanhemmat ruusukultakorut ovat sävyltään tummempia kuin uudet.

    Lainaa

 48. Ilq kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +44 (44 ääntä)

  “Mulle riittää et esim lamppu korvataan ja ehkä uus maali”, mitä hittoa oikeasti? Jotenkin vielä voin kuvitella että oikein napakalla reklamaatiolla voisi onnistuakin hyvitys “väärästä” maalista, vaikka oma moka olikin, mutta että lamppukin pitäisi korvata? Hyvä ettei taloa maalannut niin ei maalifirma joudu uutta taloa ostamaan Emilialle.

    Lainaa

 49. Apina kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +19 (23 ääntä)

  Mery: Sitten voisi vielä tarkentaa, että ruusukulta on tietty sävy!

  Voit esimerkisi laittaa googlen hakuun “ruusukulta” tai “rose gold” niin näet miten siitäkin löytyy kultaisempia sekä punaisempia variaatioita.

    Lainaa

 50. Aiivan kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +22 (22 ääntä)

  Koti pelkkää kultaa ja valkoista..tuokaa mulle ämpäri!

    Lainaa

 51. Kanerva kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +30 (30 ääntä)

  Ilq:
  “Mulle riittää et esim lamppu korvataan ja ehkä uus maali”, mitä hittoa oikeasti? Jotenkin vielä voin kuvitella että oikein napakalla reklamaatiolla voisi onnistuakin hyvitys “väärästä” maalista, vaikka oma moka olikin, mutta että lamppukin pitäisi korvata? Hyvä ettei taloa maalannut niin ei maalifirma joudu uutta taloa ostamaan Emilialle.

  Mietin just samaa! Mikä muka estää arvon neitiä sprayaamasta sitä lamppua uudelleen sillä oikealla sävyllä????

    Lainaa

 52. Värisilimä kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +4 (6 ääntä)

  Kilokalori: Mutta väri oli maalaajankin mukaan sama, mikä värimalli purkin kannessa oli. Sen värin nimi on vaan myyntinimi, ei Keiju-margariinikaan ole keijuista rutistettu. Katsoppa vaikka Tikkurilan väriviuhkan nimettyjen maalien nimiä, siellä on Kauraa, Syysaamua ja Laventelia, oma suosikki on “Kontiainen”. Jos se kaikille sama [...]

  Juuri näin! Itsellänikin ensimmäinen ajatus Ruusukullan sävystä oli eri, kun mitä postauksessa esiteltiin. Melkein koen ymmärtäväni, mistä aloittaja puhuu. :D Mutta kyllä noitakin sävyjä kutsuisin ruusukullaksi, ei siinä!

    Lainaa

 53. ok kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +9 (11 ääntä)

  Miks näist nykyää poistetaan ne ryhmien nimet?
  Tääki oli Naistenhuone (Sensuroimaton) ryhmässä :D

    Lainaa

 54. Ghh kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +18 (18 ääntä)

  Niin no ongelma varmaan on siinä, että jotkut ajattelee et “kiiltävä” on joku väri. Eihän se tietenkään ole. Myöskään “läpinäkyvä” ei ole väri. Kultahan kiiltää, mutta kun otetaan se kiilto pois, niin mitä jää jäljelle? Jotain keltaisen ja ruskean välimaastosta. Sama tämän ruusukullan kanssa tietenkin.

    Lainaa

 55. Hän kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +23 (23 ääntä)

  Ilq:
  “Mulle riittää et esim lamppu korvataan ja ehkä uus maali”, mitä hittoa oikeasti? Jotenkin vielä voin kuvitella että oikein napakalla reklamaatiolla voisi onnistuakin hyvitys “väärästä” maalista, vaikka oma moka olikin, mutta että lamppukin pitäisi korvata? Hyvä ettei taloa maalannut niin ei maalifirma joudu uutta taloa ostamaan Emilialle.

  Toimisikohan tuo talon kohdalla? Meidän pitäisi saada talo myytyä, niin jos maalaisi sen punamullalla ja valittaisi, kun ei ole yhtään mullan värinen.

    Lainaa

 56. Jopas kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +9 (9 ääntä)

  Huvittaa nämä korvauksen vaatijat. Eletään kuin jossain yhdysvaltalaisessa juristisarjassa :) Suomessa “korvaus” on maksimissaan se tuote joka ei vastannut odotuksia, eikä todennäköisesti edes sitä. Eli jos maali mielestään väärän värinen, niin hyvällä tuurilla saa uuden maalin, ei todellakaan sitä tuotetta, minkä sillä on maalannut, eikä mitään työstä tai vaivasta minkä käytti väärää väriä sutiessaan.

    Lainaa

 57. Epäpoliitikko kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -24 (28 ääntä)

  Napael:
  Hieman aiheen vierestä, mutta niille jotka ei vielä tiedä, niin Rosan mainitsema Mäkkäri-tapaus oli aivan oikeutettu. Kyseinen vanhus sai kahvista 3. Asteen palovammat ja tarvitsi rahaa lääkäriin, mutta jenkkien järjestelmässä on aina pakko vaatia korvauksia liikaa tai ei saa sitä minimisummaakaan. Mäkkäri oli vuosien [...]

  Oli oikeutettu? OIKEUTETTU? Kahvin tulee olla kuumaa, suodatettaessa veden kuuluu olla 93-asteista aromien säilymiseksi.

  Höpö höpö. Naurettavaa amerikkalaista potaskaa, ainoana tarkoituksena lypsää rahaa isolta firmalta.

    Lainaa

 58. purppurakruunu kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +9 (9 ääntä)

  ok:
  Miks näist nykyää poistetaan ne ryhmien nimet?
  Tääki oli Naistenhuone (Sensuroimaton) ryhmässä

  Sitä ei välttämättä poisteta, monesta ei ole, mutta jos julkaisu on otettu ryhmän seinältä niin, että ryhmän nimi ei näy screenshotissa, ja postaaja ei lähetä taustatietoja sähköpostilla Feissarimokille, niin nimi jää puuttumaan.

    Lainaa

 59. Arthur Brown kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +11 (11 ääntä)

  Mery: Sitä vain tähdentäisin, että ruusukulta on väri eikä myyntinimi…

  Ruusukulta on kuparin ja kullan lejeerinki.

  Se voi olla väriltään mitä tahansa kullan ja kuparin väliltä.

    Lainaa

 60. Dogma kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +18 (22 ääntä)

  Epäpoliitikko: Oli oikeutettu? OIKEUTETTU? Kahvin tulee olla kuumaa, suodatettaessa veden kuuluu olla 93-asteista aromien säilymiseksi.

  Höpö höpö. Naurettavaa amerikkalaista potaskaa, ainoana tarkoituksena lypsää rahaa isolta firmalta.

  Onnittelut! Olet McDonaldsin media-aivopesun uhri. Haasteen voittanut mummeli sai kolmannen asteen palovammat genitaaleihin ja melkein kuoli, ja pyysi alun perin rahaa vain sairaalakulujen kattamiseen.

    Lainaa

 61. jv kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +13 (13 ääntä)

  Maalin ei kuulu olla sen väristä kuin maalin valmistaja ilmoittaa, kyllä pitää olla samaa sävyä kuin juutuubissa!
  Tai rahat takaisin.

    Lainaa

 62. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

Kommentoi

Avatar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Avainsanat: , , , , , , , , ,