Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 31

Minulla on vähän kiusallinen tilanne...
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 31

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 26 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -76 (154 ääntä)
   Aika vaisu. Herpes harmittaa silloin jos joutuu suuseksiä rajoittamaan.

   Lainaa

  2. Tulos: +170 (198 ääntä)
   Miksi rajoittaa sukupuolitautiin jos noin kummallisia pohtii? Tauti kuin tauti, mistä lie tullut. Muna vai kana.

   Lainaa

  3. Tulos: -93 (219 ääntä)
   Tää on jotenkin niin perus internetin ihmeellisessä maailmassa. Kysy jotakin asiaa, ja kolme ensimmäistä vastausta on pelkkää päänaukomista. Jos joku tässä oli nolo, niin Marjaana, Silja ja Mirva - ei alkuperäinen kysyjä.

   Lainaa

  4. Perspillu ja hyvät vitut 16.10.2018 2:31
   Tulos: -32 (76 ääntä)
   Ylireagoinnin määrällä ei ole rajoja.

   Lainaa

  5. Paskapallero 16.10.2018 6:05
   Tulos: -37 (199 ääntä)
   Kaikkihan kantaa herpesvirusta, mutta kaikilla se ei puhkea.

   Lainaa

  6. Tulos: +361 (371 ääntä)
   Siis 90% väestöstä kantaa huuliherpesvirusta, suurelle osalle se vaan ei koskaan puhkea. Kerroin ihan vaan siks, jotta feissarimokien lukijat säästyis nyt samalta paniikilta ku ensimmäinen mokailija, joka ei selkeesti osaa googlata.

   Lainaa

  7. Tulos: +196 (198 ääntä)
   Itselläni kyseinen virus on ns. aktiivisena. Vaikuttaa elämänlaatuuni sikäli että jos sattuu tulemaan jostain syystä todella stressaava tilanne niin saattaa puhjeta ja olla lähinnä visuaalinen haitta viikon verran. Joskus saattaa olla parikin vuotta välissä. Eli ei nyt ihan täysin harmiton mutta selviän hengissä.

   Lainaa

  8. Tulos: +95 (101 ääntä)
   Minulla hormonit aktivoi raskaana ollessa huuliherpeksen ekaa kertaa. Minä ja lapsi selvittiin hengissä.

   Lainaa

  9. Tulos: +137 (149 ääntä)
   Jone Nikulalta lähtösin eka sukupuolitauti hmm

   Lainaa

  10. Tulos: -42 (134 ääntä)
   Sivukommentti, mut musta ihmiset, jotka käyttää kevyissä, hauskoissakin tilanteissa sanoja tyyliin "paskavittu", antaa itestään heti vähän rahvaamman kuvan.

   Lainaa

  11. Tulos: +39 (55 ääntä)
   Paskapallero: Kaikkihan kantaa herpesvirusta, mutta kaikilla se ei puhkea.
   Ei mene näinkään.

   Lainaa

  12. Tulos: +22 (62 ääntä)
   Eli toisinsanoen AP:n "kaveri" eli AP itse on pettänyt kumppaniaan ja nyt kuumottelee jääkö kiinni jos saa yhtäkkiä herpeksen.

   Lainaa

  13. Tulos: -47 (51 ääntä)
   jermu: Tää on jotenkin niin perus internetin ihmeellisessä maailmassa. Kysy jotakin asiaa, ja kolme ensimmäistä vastausta on pelkkää päänaukomista. Jos joku tässä oli nolo, niin Marjaana, Silja ja Mirva – ei alkuperäinen kysyjä.
   Huuliherpes ei tartu, ellet jo itse kanna kyseistä virusta. T- Nettitohtori

   Lainaa

  14. Arkkienkeli 16.10.2018 17:27
   Tulos: +6 (46 ääntä)
   jermu: Tää on jotenkin niin perus internetin ihmeellisessä maailmassa. Kysy jotakin asiaa, ja kolme ensimmäistä vastausta on pelkkää päänaukomista. Jos joku tässä oli nolo, niin Marjaana, Silja ja Mirva – ei alkuperäinen kysyjä.
   Jos kysyjä on niin tyhmä ettei ihan oikeasti osaa itse kaivaa tietoa esille vaikka terveyskirjastosta ja kyselee sitä jollain random naamakirjasivulla, niin kyllä silloin pieni kettuilu on paras vastaus.

   Lainaa

  15. Tulos: +24 (46 ääntä)
   Nelzi: Siis 90% väestöstä kantaa huuliherpesvirusta, suurelle osalle se vaan ei koskaan puhkea. Kerroin ihan vaan siks, jotta feissarimokien lukijat säästyis nyt samalta paniikilta ku ensimmäinen mokailija, joka ei selkeesti osaa googlata.
   Pakko tarkentaa tähän vielä, että 90% ihmisistä kantaa joko HPV-1 tai HPV-2 virusta, jotka kumpikin voivat ilmetä huuli- tai sukuelinherpeksenä. Kaikki eivät saa oireita, mutta toimivat silti kantajina. Huuliherpes on toki yleisempi, mutta sukuelinherpestäkin kantaa joka viides suomalainen, eikä kondomi välttämättä suojaa siltä. Eli aika vaikee siltä on välttyä.

   Lainaa

  16. Tulos: +64 (64 ääntä)
   Bibisloogi: Pakko tarkentaa tähän vielä, että 90% ihmisistä kantaa joko HPV-1 tai HPV-2 virusta, jotka kumpikin voivat ilmetä huuli- tai sukuelinherpeksenä. Kaikki eivät saa oireita, mutta toimivat silti kantajina. Huuliherpes on toki yleisempi, mutta sukuelinherpestäkin kantaa joka viides suomalainen, eikä kondoⅿi välttämättä suojaa siltä. Eli aika vaikee siltä on välttyä.
   HPV on kylläkin papilloomavirus. HSV-1 ja 2 ovat herpesviruksia.

   Lainaa

  17. Häräntappoaseenkantaja 16.10.2018 22:55
   Tulos: -5 (17 ääntä)
   Paskapallero: Kaikkihan kantaa herpesvirusta, mutta kaikilla se ei puhkea.
   Näinpä juuri.

   Lainaa

  18. Himpampulla 17.10.2018 0:04
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Miialle ten poits itseironiasta. Arvostan.

   Lainaa

  19. Tulos: -16 (24 ääntä)
   Paskapallero: Kaikkihan kantaa herpesvirusta, mutta kaikilla se ei puhkea.
   Eivät kanna. Vesirokkovirusta kylläkin, eikä se ole sama herpes. Vesirokko voi aktivoitua uudestaan vyöruusuna.

   Lainaa

  20. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Mot: Eivät kanna. Vesirokkovirusta kylläkin, eikä se ole sama herpes. Vesirokko voi aktivoitua uudestaan vyöruusuna.
   No mikäs juttu tämä nyt oli? Ei tosiaan kaikki kanna vesirokkovirusta! Itseltäni testattu, kun rokotuksen halusin 30-vuotiaana, eikä tosiaan ollut elimistössä merkkiäkään ko. viruksesta. Nyt on, koska otin rokotuksen.

   Lainaa

  21. Tulos: -17 (17 ääntä)
   Tytti86: Aika vaisu. Herpes harmittaa silloin jos joutuu suuseksiä rajoittamaan.
   Ihan vain tiedoksi, että huuliherpes ei voi tarttua alapäähän. Ovat eri herpeksiä. Ja toinen asia. Herpes on niin yleinen, että on jopa outoa, että olisit selvinnyt ilman.

   Lainaa

  22. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Repo: Ihan vain tiedoksi, että huuliherpes ei voi tarttua alapäähän. Ovat eri herpeksiä.
   Älä viitsi valehdella. Joku idiootti saattaa vielä uskoa sua.

   Lainaa

  23. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Paskapallero: Kaikkihan kantaa herpesvirusta, mutta kaikilla se ei puhkea.
   Suomessa 50% ihmisistä kantaa HSV-1 virusta. Joten älä viitsi valehdella. Voit tarkistaa asian englanninkielisestä Wikipediasta. En ymmärrä miksi jopa lääkärit valehtelee tästä. Onko se nyt niin vaikeaa tarkistaa ne oikeat luvut?

   Lainaa

  24. Järki käteen 1.11.2018 13:54
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Pakko kommentoida että herpesvirus tarttuu helposti pisara- tai kosketustartunnassa toisiin ihmisiin. Aiemmin sitä kutsuttiin yskänrokoksi ja luultiin sen olevan vaaraton. Siksi melkein kaikki kantaa hsv1-virusta (huuliherpes), mutta tosiaan kaikilla se ei ole aktiivinen. Huuliherpes voi siirtyä suuseksissä sukupuolielimiin ja aiheuttaa siten genitaaliherpeksen (hsv2), joten suuseksiä on syytä välttää, kun on huuliherpes. Huuliherpes voi huulien lisäksi tulla esim silmään, joka on jo vaarallista eikä pelkkä esteettinen haitta. Itse olen perheen ainoa huuliherpestä sairastava ja sain tartunnan vauvana, kun yskänrokkoinen kummitätini pusutteli minua. Ensimmäisen puhkeamisen myötä tulee myös muita oireita, jotka voi olla tavallista haitallisempia vastasyntyneelle. Eli ei nyt ihan naureskelun aihe ole koettaa välttää herpesviruksen leviämistä.

   Lainaa

  25. Tulos: -2 (4 ääntä)
   85-90%:lla on herpes, useimmilla oireettomana eivätkä tiedä olevansa kantajia. Herpes voi myös tarttua jo syntyessä. Oikeasti, herpes ei ole varsinaisesti sukupuolitauti ja siitä pidetään keskimäärin turhaan meteliä.

   Lainaa

  26. Yrjö_Komero 8.3.2024 13:27
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Järki käteen: Pakko kommentoida että herpesvirus tarttuu helposti pisara- tai kosketustartunnassa toisiin ihmisiin. Aiemmin sitä kutsuttiin yskänrokoksi ja luultiin sen olevan vaaraton. Siksi melkein kaikki kantaa hsv1-virusta (huuliherpes), mutta tosiaan kaikilla se ei ole aktiivinen. Huuliherpes voi [...]
   Silmääkin vakavempi paikka löytyy. "HSV-1 on Suomessa yleisin aikuisten sporadisen enkefaliitin ja HSV-2 toiseksi yleisin virusperäisen aivokalvotulehduksen aiheuttaja (Kupila ym. 2006). HSV-enkefaliitin vuosittaiseksi ilmaantuvuudeksi on arvioitu 1-3:1 000 000 (Steiner 2011). HSV-enkefaliitti on nekrotisoiva, tyypillisesti fokaalisesti otsa- ja ohimolohkoissa esiintyvä aivotulehdus."

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: tartunta, huuliherpes, Idols, Jone Nikula, tuomarit, koelaulu